30.9.15

7 tipů pro radost á la Snídaně u Tiffanyho

Je to ten nejsvůdnější a nejkouzelnější příběh, jaký znám. Stylovka, podle které si člověk může okořenit šatník, byt nebo aspoň jeden den - romantická "dvacetičtyřkarátová" komedie Snídaně u Tiffanyho. Nejvíc se v ní třpytí Holly Golightly, která neuvěřitelně zlobí, je lehkomyslná, rozpustilá, koktejlky umí nosit jako žádná jiná a žije tím nejmíň uspořádaným životem, jaký si jen lze představit.

V lednici má jenom šampaňské (někdy ho otvírá už k snídani), její zrzavý kocour nemá žádné jméno, ráno po bytě běhá s tyrkysovou maskou na oči a s hedvábnými fialovými střapečky v uších, místo skříní používá cestovní kufry, jednu botu má pod postelí a druhou nevíkde, v její ložnici stojí ta nejkrásnější toaletka, občas sedává na okenním parapetu a hraje na kytaru Moon River a miluje lesk nedostupných diamantů v klenotnictví u Tiffanyho. A možná miluje taky fešáka Paula Varjaka, spisovatele s červeným psacím strojem, ale zatím o tom ještě neví...

Holly Golightly (Audrey) je zkrátka okouzlující a natolik inspirativní, že jsem neodolala a připravila pár rozmazlovacích tipů pro radost právě ve stylu Snídaně u Tiffanyho. Mmmm.



1 2 3 4 5 6 7

1. Zavrtat se do vanilkově pudrového povlečení, na pohovku nasázet milion senzačních polštářků a snít (a pít horkou čokoládu se šlehačkou) - tak zní můj plán pro letošní zimu.

2. Parfémy značky Penhaligon´s jsou dokonale tajuplné a se svýma pověstně rozkošnýma flakónkama s mašličkou (ach, třeba Penhaligon´s Pivoňka) se přímo nutí na toaletní stolek. Nebo do schránky na dopisy - tam si totiž svůj parfém (a rtěnku) ukládá Holly a než odejde z domu, vždycky se na chodbě navoní.

3. O tom, že nejfilmovější snídaně se dá zažít jedině ve velkých slunečních brýlích, v černých koktejlkách, s nějakou tou perlou a s papírovým kelímkem kafe před výlohou klenotnictví, není pochyb. Ale pokud mi kafe a jablečný koláč zavoní z květovaného tácu Cooksmart, zlobit se taky nebudu.

4. Každý den nějaké dobrodružství...by se podle mě dalo zažít s konferenčním stolkem Voyage Voyage v designu cestovního kufru. Naše Holly Golightly skladuje v cestovních kufrech šaty, staré časopisy a taky do něj občas (omylem) strčí zvonící telefon, aby "tolik nevyváděl".

5. Na provonění rozmazlovacích dnů jsou ideální voňavé svíčky od londýnské značky Rex, která je expert na výrobu všech možných papírnických a domácích roztomilostí.

6. Nic snad neproslavilo tyrkysovou barvu tolik jako právě film Snídaně u Tiffanyho. A protože já mám k tyrkysové odjakživa sklony, plánuju oživení svých tmavých trenčkotů a džín italskou kabelkou Gionni v barvě...no vždyť víte. 

7. Pro ty nejhezčí melodie a pro "pyžamové dny" je tu perfektní společník - radiopřijímač Hyundai PR 100. Vypadá jako týpek, se kterým to člověk prostě musí pořádně rozjet a roztancovat. Tak já ho dám hodně nahlas, jo? ;)

Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Snídanš u Tiffanyho je super! :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem si uvařila Earl Grey s mlékem do krásného šálku a otevřu tuhle krásu! Hned mám lepší ráno! Snídani u Tiffanyho miluju, Holly mi v něčem připomíná mě. Je to film, na který se můžu dívat pořád dokola. A závidím ji nejvíc tu vanovou sedačku, ta prostě je! <3 Děkuji za tip na sojové svíčky, pokukuji po nějakých jiných než IKEA a Yankee candle a tyhle vypadají parádně!

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10:45

    Vivi od rána mi blbne přidávání komentářů,tak snad ted se to už povede. Chci jen napsat, že film Snídani u Tifanyho jsem nikdy neviděla, ale už ho stahuji! :-) JEstli bude jen z půlky takový jaký píšeš,tak s ním budu vstávat i usínat každý den. :-) Ty parfémy Penhaligon´s vypadají úžasné a to rádiooooooo! :-)
    E.

    OdpovědětVymazat
  4. Holly na me hledi znad piana a jeji audrey-usmev prijemne uklidnuje. V pripade Snidane u Tiffanyho jsem nebyvale vdecna za to, ze film - narozdil od knizky - konci happyendem. Ze starych kufru jsem chtela uz davno stavet v pokoji babylonske veze, mozna na to inspirovana Tvym clankem konecne najdu chvili a snesu je z pudy. Dekuji za zprijemnene rano (po poledni) :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsi zlatá jak dokážeš člověka vtáhnout do filmové atmosféry...Ten film jsem neviděla už dlooouho, až příliš dlouho a teď mám chuť ihned si ho pustit a jelikož nám už nějaký pátek nejede televize, už vím na co budu dnes večer koukat. Děkuju. A ty věcičky jsou taky úžo, pivoňkový parfém? Ty víš jak na mě;)

    OdpovědětVymazat
  6. Hello from Spain: I really like your proposals. Fabulous bag. keep in touch

    OdpovědětVymazat
  7. MILUJEM tvoje články, to ako píšeš a všetko♥
    A Audrey je celoživotná inšpirácia :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krasnej clanek :) Ja miluju snidani u tiffanyho ^^
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. No jo snídaně u tiffanyho, moje srdcovka :-) a to jsem ji neviděla do dvaceti, pořád jsem si říkala, co na tom lidi mají a teď si ho pustím několikrát za rok...jo a pokukuji taky po těch diamantech :(

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi! ♥
    Po přečtení tvých řádků jsem dostala chuť na tento nádherný film! Už ani nepočítám, kolikrát jsem ho viděla. Ale je pravda, že ten se prostě nikdy neokouká! :-)
    Já bych všemi deseti brala toho přenádherného rezatého kocourka!!!! Ve scéně, kdy ho Audrey alias Holly vyhodila z taxíku do deště, jsem jí začala nenávidět. Ale naštěstí jsem si k ní pak cestu zase našla, když oba dva vyběhli z taxíku a začali ho hledat a díky bohu ho našli!!!! Když jsem tento film viděla poprvé a nastala tato chvíle, úplně ze mě vypadlo "Neeee!" A dokonce i slza ukápla! :-)

    Já jsem si zamilovala stolek ve tvaru kufru, pak nádhernou tyrkysovou kabelku a samozřejmě to úžasné a fantastické rádio! :-)

    Vivi, měj se překrásně a ahoooooooooooooj! :-) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  11. Já se cítím strašně zahanbena, ale Snídani u Tiffaniho jsem ještě neviděla, ačkoliv se na to chystám už kolik let! :( Ale teď to už mám opravdu v plánu! Tipy jsou fajn, ale co se parfémů týče, nejvíc u mě vede Lolita Lempicka! Ale jsou to zvláštní vůně, každému nesedí, většině lidem připadají spíš zvláštní až divné, ale mně voní brutálně! A líbí se mi i jejich balení :).

    OdpovědětVymazat
  12. Ta sojová svíčka vypadá skvěle :))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní18:43

    Ách vivi, čo mi to robíš? Potrebujem teraz úplne všetko. :)A dnes večer pozerám na Raňajky u Tiffanyho, po prečítaní tvojho článku nemám inú možnosť. :)Maj sa krásne, tvoja Ajka

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní20:44

    Ahoj Vivi,
    Zbožńuji Snídani u Tiffanyho a ještě víc tvůj blog! Vždy mi dodá dobrou náladu a chuť tvořit a něco vylepšovat.
    S pozdravem
    Jana N.

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní21:41

    Chci tu kabelku, sakryš! Jenže u nás v papírnictví už mám plný kufřík (s Paříží a růžovým kolem) plný dopisních papírů, růžových tuší, třpytivých tužek a voňavých bločků, že mi ještě pár vejplat na tyrkysový věci nezbude :D

    OdpovědětVymazat
  16. Helou holky, děkuju vám mockrát za krásný a milý vzkazy, rozveselily mě a moc potěšily. Odlítám za pár chvil nabrat nový síly a hlavně novou inspiraci do Itošky, tak než se tu zase uvidíme, přeju vám, ať se máte moc pěkně a ať vám dělá "Tiffanyho snídaně" parádní filmovou společnost. ;) Paaá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šťastnú cestu Vivi ♥ a poriadne užívaj, budeme čakať na nové správy ;)

      Vymazat
  17. Áááách, miluju Snídani u Tiffanyho :-) A hlavně Audrey :-) Ta ženská dovedla být krásná až do konců svých dní... :-) Z nabídky (filmové) bych brala ty její apartní špuntíky do uší a tu masku na oči i toho zrzavého kocourka :-) Z tvé krásné nabídky bych brala taky vše, ovšem nejvíce bych brala to bezva retro rádio :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní17:44

    Audrey Hepburn mám ráda, byla to obdivuhodná žena.
    To rádio mi hned padlo do oka, je naprosto dokonalé. Značka Hyundai má také úžasnou kolekci Retro Style, ty nádherné gramofony... až přijde čas, jeden si pořídím :)
    Přeji Vám šťastnou cestu a krásnou dovolenou :)*

    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
  19. Spravne, Vivi, jen to poradne orostuj a nezapomen pustit i Moon River. ;)
    Inspirace je to krasna a ta svicka se mi moc libi stejne jako Audrey. Jeji obraz mam v obyvaku a je uzasny. :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ten film je můj oblíbený :)

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, ani nevíš, jak mi tvé články vždycky zvednou náladu a vykouzlí úsměv na tváři:) Děkuju! www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi ty ma dokážeš stále navnadiť a inšpirovať, teraz premýšľam nad kúpou gramofónu alebo rádio prímačom :)

    OdpovědětVymazat
  23. Kdo by nechtěl být tak rozpustile šarmantní jako Holly :) Moc pěkný příspěvek, Vivinko. Děkuju za něj!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Tak tohle vypadá naprosto dokonale <3 už se mi film hezky stahuje :3 Cappuccino Lover

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní10:42

    Milá Vivi, na podzimu mám nejraději, když je slunečno a v teplém oblečení je mi příjemně, není vedro a parno, vzduch je svěží, studený a mně je krásně nebo naopak, když je šedivo, deštivo, zima a fouká a já sedím někde v teploučku, u kávičky nebo svařáku a pozoruju šrumec na ulici z tepla.
    Zdraví Petra
    peta.hupsilova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  26. Podzim mam rada hlavne preto,lebo je to pre mňa čas sviečkovej pohody doma, šušťania v šušťavom listí v parku a dlhých filmových večerov.
    Pozdravuje Kristi. beniakova.k@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  27. Díky tobě, jsem Vivi zase utrácela u Zoot, ale víš cooooo, moc děkuji za typ, protože ten podnos a navíc bez poštovného, juhuuum, je totiž přenádherný, takprosím, jen houšt s typy, peněženka sice úpí, ale duše a oko plesají, tak mají převahu:-)

    OdpovědětVymazat
  28. Tie vecičky sú úžasné :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk aktuálne i s GIVEAWAY a samozrejme budem naozaj veľmi rada, ak ťa môj blog zaujme a staneš sa odberateľom :)

    OdpovědětVymazat
  29. Super článek! Snídani od Tiffanyho miluju, tak se ráda inspiruji :)

    http://www.fashionmad.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj prosím tě, nedala bys mi typ jak udělat tyhle obrázky ? (co máš skoro u každého článku)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, nevím úplně přesně, jak to myslíš. Fotky fotím Canonem Eos 100D, koláže, které mám v tomhle a v minulém článku jsou dělané ručně přes Gimp, nepoužívám žádný speciální program.

      Vymazat
    2. Díky :) Jinak moc pěkný blog

      Vymazat
  31. Aww to je roztomilosti v jednom postu!
    Krásné předvánoční období a Štastné Vánoce, Lucinko! ♥

    xoxo Suzy ( ˘ ³˘)♥
    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní19:47

    Vivi, funguješ ještě, bebo jsi už psaní článků pověsila na věšák?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ne ne, psaní článkůj jsem na věšák nepověsila - visí tam jen moje tlustá čepice a šála. ;-) Ale byla jsem hodně dlouho nemocná, a tak chyběly síly i energie. Ale už je to lepší a nemůžu se dočkat, až se tu budeme příští rok zase vídat.
      Přeju veselý a krásný a nejlíp přímo pohádkový Vánoce! ♥

      Vymazat