5.1.16

10 maličkostí pro šťastnější (le)den

Dny jsou dobré i špatné, tak už to na světě prostě chodí. Naštěstí v každém dni (i v těch studených lednových) se dají najít nějaké ty maličkosti pro povzbuzení a potěšení; člověk jim ale musí jít trochu naproti. Třeba já se po roce plném práce a starostí rozhodla (ano, je to vlastně předsevzetí), že budu víc lenošit (ideální činnost pro objevování malých radostí). Pro tak hyperaktivního člověka jako jsem já je "lenošivé předsevzetí" přímo pekelnou výzvou, ale jdu do toho. ;) A je jedno, jestli se mi podaří lenošit v pauze na oběd, celý den nebo 20 minut před spaním. Hlavní je si to užít a pustit z hlavy všechno, co v ní dělá mraky. 


Nejlepší se mi zdá lenošení před usnutím, ovšem k tomu je potřeba přizvat si ty správné společníky, takže - mandlové koláčky s borůvkovým džemem, pleťovou masku s granátovým jablkem, oblíbenou mikinu s nápisem "Sweet mademoiselle", knížku "Everyone loves Paris", bylinkový čaj s kapkou medu a tlusté puntíkaté ponožky. To jsou moje lednové maličkosti pro zlepšení nálady. Ale je jich vlastně mnohem víc. Ještě třeba tyhle:

1. hodit do poštovní schránky veselý dopis, který adresát vůbec nečeká

2. koukat se z okna na padající sníh, popíjet horkou čokoládu a k tomu jíst slané preclíky

3. čerstvě namalované nehty fungl novým lakem (prosím odstín winter red)

4. udělat někomu (i úplně cizímu) radost tím, že si na něm všimnu něčeho pěkného a pochválím ho

5. večerní diářové zápisky, díky kterým se dá na uplynulém dni najít plno prima okamžiků

6. procházet se v knihkupectví a nasávat tu vůni...

7. koupit si v pekárně pečivo, které je přes papírový sáček ještě horké

8. smát se vtípkům a blbinkám, kterým rozumím jen já a on...

9. skákat po ochranné "bublinkaté" fólii (díky e-shopáři, že tak pečlivě vystýláte krabice) a užívat si ty prskající zvuky

10. udělat si ve všední den (nebo spíš večer) neplánovanou malou oslavu (důvod se najde vždycky), tancovat, pít experimentálně namíchané koktejly s paraplíčky a hezky se vyfiknout, přestože se slaví doma

Zleva na fotce: mé oblíbené růžové lodičky, třpytivá kočičí maska, tvářenka Nars, zlatý lak na nehty, červená rtěnka E. Lauder, parfém Vanilla Musk a mini Bohemia sekt.

A jaké jsou vaše maličkosti pro lepší den? ;-)

Vivi podpis

47 komentářů:

  1. Príma nápady a u mně vede jednosnačně nápad č. 6 :) A to nejen nasávat vůně,ale i koupit si nějaký poklad domů.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vivi, přeji ti nový rok 2016 prožitý v pohodě, zdraví a hlavně vesele a to ty jistě umíš. Šťastnějsí dny si ráda dělám a nejen lednové. Stačí dobré kafíčko, pěkná knížka, zachumlat se pod deku a málem jsem zapomněla malého frťánka něčeho dobrého a pěkná chvilka může začít.
    Přeji ti hezký den. Iva

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Vivi!!!
    V mnoha tvých maličkostech se shoduji!!! :-)
    Dívat se na padající sníh!!! Aaaah, to je tak kouzelná maličkost!!!! <3<3<3
    Dopisy, to je pro mne obrovská radost! :-) A zrovna nedávno jsem paní pokladní vysekla poklonu, měla nádherný úsměv (ty v obchodech už moc nevídám). :-)
    Tvoje teplé ponožky zbožňuji! :-)

    Moje maličkosti? Zavrtat se s knížkou pod deku, vzít si tužku a papír a něco jen tak nakreslit, podrbat Kennyho za uchem - to má velkou moc, člověk je pak celý den šťastný! :-) A bylo by toho mnohem více. :-)

    Tak Vivi, pěkně odpočívej a měj se nádherně. :-)
    Ahooooooooooooj!!!!!!! <3<3<3

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, ty tvoje krásné články mu tak chyběly!:))

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, nádherný článek, v podstatě všechny body jsou mi sympatické a snažím se je dodržovat. Krásný den. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoooj Vivi! Hlásím, že moje dnešní veselé, šťastné a kouzelné maličkosti jsou voňavoučký balzám na rty od BioAroma, teploučký rakytníkový sirup, ježíškovská knížka, elegantiš kožené rukavice po mamince (se kterýma se ale dají vymodelovat parádní sněhové koule oplývající dobrou muškou) a hlavně - ten padající sníh venku! S tím mým chlapem se totiž ve sněhu zásadně pereme (bez aviváže, zato s dobrou náladou :-) Krásný zasněžený den Ti přeju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tý jo, Niki, založ si taky blog. Stál by za to. ;)

      Vymazat
  7. Vivi to je tak fajn, že jsi zpět. Po té pauze jsou Tvé články o to větší potěšení a pohlazení po duši. Inspirovala jsi mě, jdu si hned nalakovat nehty a mrknout se, jestli doma najdu tu svoji správnou "winter red" (úplně ten odstín vidím!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem taky ráda, že jsme tu zas všichni pohramadě. ;) Ráďo, skvělá "winter red" je Baby Lips od Maybelline (odstín Sweet Apple). Fakt mňamózní.

      Vymazat
  8. Tak přesně toho všeho se držím! Jen teda to šampaňské můžu v normální velikosti :-) No a ještě mám problém s těmi dopisy - hrozně nerada chodím na naši poštu, i když je vedle obchod s obuví. Ani to nepomáhá a to už je co říct.

    Ty masky v pytlíčku jsou skvělé. Ty si dáváme večer oba s manželem na obličej a je to docela zábava.

    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj Vivi, s radostí jsem si přečetla tvůj článek. Bude recenze na knížku Everyone loves Paris? Nalakovat si nehty novým lakem zní lákavě. Měla bych na tom začít pracovat :-) Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, doufám, že už máš nalakováno. ;) Co se týče recenze na knížku Everyone loves Paris, tak stručnou udělám hned: je kráááásná. ;) Plná obrázků a jsem až překvapená, jak často a ráda si v ní listuju. Doufám, že se mi podaří ji protlačit do některého článku trochu víc, protože si to tahle útlá knížečka zaslouží. Papa

      Vymazat
  10. Anonymní13:34

    Hezke malickosti! myslela jsem,ze jsem asi jedina,kdo se vyziva v mackani bublinkove folie,ale vidim,ze v tom nejsem sama.:)) Me dela v lednu radost cteni knizek od vanoc,koupele s vlastnorucne vyrabenymi sumivymi prisadami a po tvem navratu do blogoveho sveta i tvuj blog.:))
    M.

    OdpovědětVymazat
  11. Já se také ráda obklopuji maličkostmi. Myslím si, že člověku pak mnohem zpříjemní den a i život :-) Hlavně teď, když je moje né moc oblíbené počasí, si zalezu do postele s roztimilým povlečením, teploučkýma ponožkama a čtu tu nejlepší knížku :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Trošku se zpronevěřím tomu lakování-místo toho si budu opečovávat potvůrky-záděrky propolisovým krémíkem...Ale jinak-hurrráááá na věc!

    OdpovědětVymazat
  13. Parádní! Já si koupila před dvěma nebo třemi týdny takové ty plyšové chlupaté boto-ponožky, nevím ani, jak to popsat, jsou to skoro takové podkolenky. Můj noreček jim říká králíci, že vypadám jako bych měl obří králičí packy :) Na procházky po bytě to moc není, ale na lenošení s nohama nahoře na jedničku! <3

    OdpovědětVymazat
  14. servus Vivinko! :) oveľa krásnejší nový rok 2016 ti prajem.. súhlasím s každučkým jedným bodom v tvojom pláne a samozrejme, že sa pridávam ;) - tak aby všetko, čo sa možno zdá také obyčajné… sme si nezabudli vychutnávať - nech žijú vecičky, ktoré sú tu pre nás len tak, len tak pre radosť .. napr. rozkošne farebné laky na nechtíky :D

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi,tak moc mi chyběly Tvoje články. Ty umíš nádherně vylepšit den.Přeji Ti ať se Ti daří,a ať se tady "potkáváme"co nejčastěji:-)

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, děkuji za článek a pohlazení na duši. Pro mě je maličkost pro lepší den postcrossing. Vybrat, ozdobit a napsat pohled to je pro mě jasnej relax, stav, kdy zapomenu na okolní svět. Někde jsem četla, že máme denně alespoň chvilku dělat to, co činí naši duši opravdu šťastnou. Pro každého to může být cokoliv a navíc to může být i každý den něco jiného. No není to úžasné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je! Je to hooodně úžasný. ;) A nejúžasnější je těm našim duším ty "šťastný chvilky" s potěšením dopřávat. ;)

      Vymazat
  17. Ked som postupne čítala tie body a predstavovala si ich, tak u každého ma zahrialo pri srdci. Všetky sa mi páčili a hlavne bod 1 a 4. Prečo niekomu len tak neurobiť radosť??? Je to fakt mile.

    OdpovědětVymazat
  18. Tvé články jsou vždy tak pozitivní, na chvíli se zastavím a úplně zasním:) Moc ráda si to tady čtu a zlepšuješ mi den!:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  19. To je správně "francouzský" článek a maličkosti pro šťastnější den. Hnedle jsem se mrkla na knížku a uložila ji do mého wishlistu :). Jaká vůbec je, četla jsem, že tam jsou obrázky různých malířů. Nenapíšeš nějaký článek o správně francouzských knihách?
    Hezký večer,
    Karolína

    rannicervanky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, my co jsme duší Pařížanky, máme Francii a pařížský knížky tuze rády. ;) Knížka Everyone loves Paris je úplně celá obrázková. Plno malířů ztvárnilo Paříž podle svýho gusta a jsou to malůvky opravdu hodně povedený. Nechybí v ní bagety, naparáděný Pařížanky, malí psíci, nakreslený mapky Paříže, kavárny, hrnky s kapučíny, Francouzky na rozvrzaných kolech...zkrátka pro milovnici Paříže nezbytná literatura. ;) Článek o správně francouzských knihách? To zní jako prima plán. ;)

      Vymazat
  20. Jste tak zlatý. Kdybych za každej krásnej komentář dávala pusu, tak už jsem teď celá ulíbaná. ;) Děkuju vám moc, mám z vašich vzkazů zas velkou radost.

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, miluju bublinkaté folie! S dětmi se o ně doma pereme. Když nejsou doma, vrhám se na balíky, abych je před nimi schovala.
    A vůni v knihkupectví také žádný parfém nenahradí :-)
    Děkuju za další tipy. Jsem moc ráda, že jsou tvé optimistické články zpět. Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  22. Zase krásny článok ako tu už všetky uviedli :-) ty vždy rozžiariš deň a uvedomím si zase, aké krásne tie denné maličkosti sú :-) a ten posledný bod - tiež si zvyknem cucnúť zo šampusu, k tomu obľúbená pesnička (zásadne sa na ňu musí dobre skákať) a len tak si sama zatancujem a bavím sa :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Jsem tak ráda, že vás tu mam. ♥ A děkuju za "vaše maličkosti", krásně jsem si početla. ;)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Vivi,

    našla jsem tě už v prosinci a ani vůbec nevím kde a jak. Prostě ke mě najednou Tvoje stránky přišly. Chci Ti poděkovat, protože mě moc a moc těší a ráda nasávám pocity a atmosféru, kterou rozdáváš, protože jsem naladěná stejně...a je to moc krásný...
    Štastný nový rok :-)

    Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní19:02

      Vzala jsi mi "z pusy"to co jsem také chtěla napsat.:-)Je nekdy az zvlastni,jak si clovek s druhym sedne.VIdim,ze tady u vivi se milovnici drobnych zivotnich radosti schazeji,proto je mi tu dobre a pridavam se ke spolku.:-)
      Vivi a kdy bude ten slibeny clanek o diari?zatim zadny nemam, cekam na tvuj typ. Ahoj vsem, Alena N.

      Vymazat
    2. Nic mě nemůže na tomhle mým malým blogovým plácku potěšit víc, než když tu mám lidi naladěný na stejnou notu. Paráda! :-** Děkuju, jsem moc ráda, že tu jste a že k vám moje stránky (náhodně nebo osudově) přichází. ;)

      Alčo, článek bude, už ho mám hotový, čeká ještě na pár posledních fotek (a já zas čekám na lepší světelný podmínky pro focení), ale počítám, že pozítří se tu objeví. ;)

      Vymazat
  25. Dobrý dobrý :-) Skvělá inspirace pro můj "jahodový ráj" :-) (https://zitjak.wordpress.com/2016/01/05/dotek-neceho-naplneneho-sluncem-aneb-novy-projekt-jahodovy-raj/) Protože já mám tedy radostné radost spojenou právě s pojídáním jahod. No, kdyby to třeba byl jahodový koláč koupený v pekárně ještě teplý... no, proč ne?? Možná bych se nemusela dívat z okna na padající sníh se smutkem, že tam s berlemi nemůžu (jedině že bych se chtěla radostně válet v závějích :-)), ale třeba s tou horkou čokoládou :-) 5? Tu jsem letos v souvislosti s "jahodovým rájem" zavedla :-) 6? Knihkupectví je také můj ráj :-) Bublinkové obaly dodnes s gustem praskám. A 8? Jen kdyby mi ty jeho fórky, které byly určeny jen pro mé uši, došly včas a já na ně mohla reagovat? :-))

    OdpovědětVymazat
  26. Miluju tvé jednoduché, inspirativní a úžasné články :)
    Měj se krásně♥
    Šárka :)

    OdpovědětVymazat
  27. To je krásný článek :) Roztomilý :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  28. Taky jsme si teď chtěla nalakovat nehty :D ... Zase super článek ! <3

    OdpovědětVymazat
  29. Tie bublinkové plastové obaly milujem už od detstva, je to najlepšia zábava na svete. Naučiť sa relaxovať asi nie je ľahké, ale je to fakt dôležité a nevyhnutné. Ja sa už teším na čítanie knihy Lekcie Madam Chic, ktorú som dostala na Vianoce. Kníhkupectvá a tá ich atmosféra to je niečo úžasné, jednak by som si kúpila najradšej polku ponuky a jednak to tam vyzerá krásne a aj vonia, nech si hovorí kto chce čo chce.

    OdpovědětVymazat
  30. Ach, problém s leňošením mám aj ja, nikdy mi to veľmi nešlo, dokázala som to len pri knižke. Ale aj to sa treba naučiť :)
    Tvoje tipy sú skvelé! Väčšinu ich praktizujem, no posnažím sa, aby som vyskúšala aj č. 10 a hlavne č. 1. Rada posielam pohľadnice (a vytešujem sa z prekvapenia adresátov), ale veselý list, hm, to teda bude prekvapenie!

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní13:07

    Moc pěkně napsáno, jistě nejsem sama, komu chyběly Vaše články plné positivní energie :) Mezi moje drobné radosti patří koupit si ve škole irskou kávu z automatu, nosit u sebe knížku a ve volných chvílích si číst (například při čekání na dopravní spoj) a čas od času přemýšlet nad možná zbytečnými, leč složitými filosofickými otázkami... A bublinková folie je prostě top! :D
    Přeji Vám do nového roku jen to nejlepší :)
    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
  32. Já si lakuji nehty v práci a taky mi to trochu zlepší den. :-) Až na to, že není fungl nový, ale spíš půjčený od kolegyně :-D

    OdpovědětVymazat
  33. Vivinko, třikrát hurá, že jsi zpět! :) Přesně tyhle články jsem postrádala.
    Bod č. 4 praktikuji denně a občas se lidi diví.
    Knížku ukládám do wishlistu. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Jednička, čtyřka, šestka - mi dělají radost.

    OdpovědětVymazat
  35. kéž by tak lenost byla něco, co bych si musela dávat jako předsevzetí :D :)

    OdpovědětVymazat
  36. Vivi, to je tak krásný článek:) Zas mi vykouzlil úsměv na tváři!:)

    www.stylishcoffee.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Našla jsem tvůj blog teprve nedávno a musím říct, že toho opravdu nelitiju! Máš krásné články😊

    OdpovědětVymazat
  38. Všem vám moc děkuju za krásný komentáře, děláte mi velkou radost. ♥

    OdpovědětVymazat
  39. Majka15:33

    Lodičky bomba! Co jsou zač? Našla jsem podobné tady https://www.eobuv.cz/lodicky-sergio-bardi-alcara-ss127350118ff-212.html, ale nemají tu třpitivou špičku. Podobné ostatní, co jsem našla už tak moc podobne nejsou https://www.eobuv.cz/damske/polobotky/lodicky.html Moc díky za info! Do růžové jsem tak trochu blázen :)

    OdpovědětVymazat