10.11.16

Co si vzít do koupelny aneb je čas se zastavit

Jednu věc umím dokonale; jsem v tom přímo mistr světa. Jsem mistr v umění nabrat si tolik aktivit a práce (prosím, naučte mě někdo "říkat ne"), že se z toho můžu...no zbláznit. Teď si jedno takové období zrovna "dopřávám". A jak tak (už) nemůžu a nestíhám a nevím co dřív a nedokážu si vybavit, kdy jsem naposledy měla nohy hore, zasněný výraz a na tvářích pleťovou masku, vzpomněla jsem si na svého oblíbeného Marka Dzirasu, který říká: "Začít stíhat znamená přestat spěchat." 

Proto dneska navrhuju zastavit se (teď nebo večer nebo kdykoli, ale hlavně to udělat), zklidnit se, proškrtat úkoly (nakonec se ukáže, že doopravdicky neodkladný není skoro žádný z nich), přestat spěchat a stihnout díky tomu aspoň jedno malé holčičí koupelnové rozmazlování. Zasloužíme si ho.

A přestože si tady teď napustím vanu a ukážu vám, s jakými koupelnovými nezbytnostmi využívám získaný čas pro sebe, nejde ani tak o tu koupelnu. Jde o naši chvilku, bez ohledu na to, kde ji strávíme. Každopádně - voňavé lahvičky, svíčky a milá knížka se k tomu hodí vždycky.



Moje nezbytnosti pro holčičí hýčkání; zleva: olej do koupele, staré vydání knihy Oliver Twist od Charlese Dickense, svíčka Vanille Diptyque s nejhřejivější vůní, růže, sirky Frida Kahlo, které jsem si vyrobila, balzám Dr. Hauschka, čaje Sonnentor a sypká maska s vilínem.

A teď se na ty dámské koupelnové důležitosti podíváme podrobně:


Jasná a moje zamilovaná volba, pokud jde o odstranění kočičích linek, dlouhých řas a bůhvíčehoještě, je odličovač očí TheBalm Balms Awa. Koupila jsem si už třetí balení, protože je jemňoučký a šetrný, účinný a tomu jeho roztomilému balení nemůžu odolat; ostatně jako neodolávám ničemu od značky TheBalm.


Á, tak tady ho máme, kluka jednoho. Zlatýho. Leopardího. (Nebo je to panter?). Bývá kliďas, dokud před ním nezamávám balzámem Dr. Hauschka. To vám pak zavětří, rozběhne se přes celý byt a letí a letí a odráží se předníma tlapama o koberec jako rys (někdy i jako ďas) a to všechno jen proto, aby pak strčil celou hlavu do kelímku s tím nejdobřejším balzámem na rty. Dr. Hauschka je moje dávná láska, která čím dýl tvá, tím je lepší. A že se o Haušku peru s tak velkým zlatým zvířetem? O některý věci přece stojí za to se prát.


Moje milá kamarádku Suzi mi dala tenhle zázrak - čistící masku na obličej. Takže pokud se tu bavíme o relaxační chvilce pro sebe, maska s výtažky vilínu, lichořeřišnice a sedmikrásky musí být na blízku. Smíchám ji s troškou teplé vody a nanesu na pleť, kterou zbaví nečistot a celou ji rozdovádí a rozzáří. Moje top.


Když je v lahvičce zlatá tekutina (ať už je to olej na pleť, vlasy, tělo nebo parfém), je skoro jisté, že se budeme kámošit. Tyhle věci mě přitahujou jako magnet. Ze zlatavé přehlídky flakónů na fotce vypíchnu ten prostřední - levný a přitom naprosto úžasný olej do koupele. Niveácký. Na rovinu, nemám Niveu v lásce, ale tenhle olej je bombózní a z obyčejné koupele udělá přímo antické lázně. A protože jsem detailista každým coulem (je to dar i prokletí), nahřála jsem původní nálepku fénem (díky tomu jde dobře sloupnout cokoli) a odloupla ji. Zbyla jen krásná lahvička, která se v mojí koupelně rozvaluje přímo hříšně.


Modrý koník z blešího trhu z Říma, který mi spadnul ze stolu (a proto nemá ouško, ocásiště ani nohy...a mně je ho líto a mám ho kvůli těm jeho hendikepům ještě radši), bedlivě hlídá moje poklady Diptyque, které si s sebou beru do koupelny vždycky. Vůně a oleje od Diptyque jsou mou nejoblíbenější pařížskou rozmazleností, která umí povýšit každodennost do stavu výjimečnosti. A ty jejich svíčky! Aniž byste je zapálili, provoní úplně celý pokoj (a což teprve, když se rozmihotá hořící plamen a vonný vosk se rozpouští a voní a voní).


A po koupeli sladká tečka v podobě přírodní značky Yogandha, která je...jednoduše božská. Je přesně tím, na co pomyslím, když toužím po voňavě oddychovém rituálu (ať už s yógou nebo bez). Značka Yogandha potěší i vegany, je cruelty-free a úplně nenuceně ukazuje, jak si užívat přítomnost, jak přestat spěchat, věnovat se sama sobě, zakusit harmonii a klid a vyzrát tak nad stresem a dnešní fofr dobou. Prostě se stačí namazat (jasnačka že Yogandhou, po rumu totiž dost bolí hlava) a spokojeně pozorovat ten klídek v duši a provoněnou kůži.

Tak a to je z mojí koupelny dneska všechno. Užijte si "vaši chvilku" a najděte si na svá malá potěšení čas. Vyplatí se to.

Ale jinak ještě nekočíme, mám tu pro vás jedno pozvání.

Mini ukázka z minulých trhů.

Mám vždycky velkou radost, když se s vámi můžu někde sejít. A senzační Trhy u Vrby jsou ideální příležitost. Prodávám tam jednou za čas svoje poklady - nové, staré, hravé, pravé, značkové i neznačkové, ty, co jsem si přivezla ze světa i ty, které jsem ukořistila u nás. Tuhle sobotu 12. 11. tam budu zas. Kdo můžete, přijďte - moc ráda vás zase uvidím. Už zítra vám na svých fb stránkách představím aktuální ukázku toho, co všechno u mě můžete objevit. Těším se na vás. ;) Báj báj.


Vivi podpis

28 komentářů:

  1. Jůů, kafe a povídání s Vivi, hurá :-)Čtvrtek je od nějaké doby mým oblíbeným dnem :o) ještě kdybys psala články v pondělí, vůbec bych ti to nezazlívala ;-) Vivi, právě mi za okny sněží...představi si ;-)
    Už nějakou dobu si říkám, že bych na blog napsala o oblíbené kosmetice a pak jsem si řekla, co blbnu, když používám pořád tu samou a vlastně nezkouším nic nového...a ta jedna a ta samá mi vydrží fakt hodně dlouho, protože jsem lenoch :D No opravdu, strašně se mi líbí hýčkání a vyvalování ve vaně plné bublinek, ale nějak to vždycky zvládnu jen s těmi bublinkami, knížkou a relaxační hudbou :D abych pravdu přiznala, tak já jsem schopná na sebe někdy nenaplácat vůbec nic a zjišťuji, že to snad mojí pleti i svědčí :D ale jo, občas si něco neodpustím...věřím, že kdyby naše koupelna nebyla veliká jen na vanu a umyvadlo, že bych tam všude rozesela svíčky a položila šampaňské a voňavé ručníky a bylo by to jako v těch mých fantaziíích ;)
    Krásné věcičky tam máš ty, opravdu...umíš udělat z něčeho obyčejného naprosto neobyčejnou a kouzelnou věc ;)
    A vůbec fakt už se moc těším, až se uvidíme...snad stihnu i ty tvé trhy, protože to vypadá báječně...všechno!
    Tak já jdu zase s dětmi pozorovat ty rozdováděné sněhové vločky a snad si i pustím Půlnoční :D Mávám, Saf :-):-*

    PS: Určitě někdy vyzkoušej něco se slézem...mě to dost často přivede do stavu narosté výjimečnosti ;-) tak ale už fakt pááá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Safi, kafe, my, čtvrtek, sníh...já snad začnu věřit na zázraky. ;-) ♥ Víš, jak se pozná opravdu extravagantní Francouzka? Jednou týdně pleť nechá úplně oddychovat, no krémy, no olejíčky...prostě nic. Takže, ty má milá extravagantní Francouzko, užívej si bublinky, knížku a relax hudbu, to totiž úplně bohatě stačí. A až k tobě někdy přijdu, přece jen ti do tý vany cvrnknu pár kapek vanilkovýho oleje, budeš koukat. ;-) Podle mě by se svíčky, šampáňo a voňavý ručníky vešly na okraj umyvadla, zkus o tom popřemejšlet. ;-)
      A děkuju moc a jak jsme se domluvily, o jarních trzích tě budu očekávat a vyhlížet.
      PS: už ten sléz gůglim ;-)

      Vymazat
  2. Anonymní10:34

    Vivi a nechystáš se někdy na trhy do Prahy????? PRosím prosím. :)) Ještě a se zeptám čím fotíš (tip fotáku) a pak už se budu jen kochat článkem a třebas si dnes udělám také takovou chviličku pro sebe. :)) Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, já se chystám do "všuda", tím pádem i do Prahy. Včas ti dám pak vědět. ;-) Fotím bílou zrcadlovkou Nikon EOS 100D.

      Vymazat
  3. Prijed do Prahy! To je dobry napad.

    Ty si ale umis uzivat luxusni koupel. Ja se jen sprchuju, ale mela bych to vazne zmenit...uz jen kvuli tem uzasnym pripravkum. Krasny pohodovy a pomaly den preji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dobrá dobrá, Marti, já přijedu do Prague a ty mě za to pustíš aspoň na chvíli do sprchy...;-)

      Vymazat
    2. Velice ráda, dohodnuto!

      Vymazat
  4. Anonymní11:18

    Najradšej by som hneď teraz ponáhľala do kúpeľne. 8) Taká krása. Milujem tieto články a fotošky a len dúfam, že koníčka sa ti podarí zlepiť. Ale aj bez nožičiek je zlatý. 8*
    Tvoja Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuju a koníkovi to ráda vyřídím (bude na sebe pyšnej) ;).

      Vymazat
  5. Pokaždé, když si přečtu nějaký tvůj článek, mám hroznou chuť k psaní a tvoření :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, Romi. Tak piš a tvoř. ;-)

      Vymazat
  6. Krásný článek :) Co se týká zlata v koupeli, já si teď dopřávám Sunnyside pěnu do koupele z Lushe. Voní jako léto a rozzáří i takový zamračený den, jako je dnešek (alespoň u nás je zataženo, poprchává, fouká vítr... )
    A přidávám se k dotazu, jestli někdy nezavítáš do Prahy? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, Sunnyside se mi v koupelně před časem taky objevila a teď jsem na ni dostala díky tobě takovou chuť, že jdu všeho nechat a do vany spěchat. Ale jak se říká "spěchej pomalu". :-)
      A víš, že jo...Praha je v plánu. ;)

      Vymazat
  7. Anonymní15:12

    Dobrý den.
    Úžasný článek jako vždy. Na jaře jsem po vašem ohlášení, že budete na trzích u vrby přišla a bylo to skvělé. Setkání s vámi i samotné trhy, kde jsem od té doby pravidelným návštěvníkem a vždy si něco odnesu. Nevím zda si mě pamatujete, byl u vašeho stánku šrumec, ale kupovala jsem od vás krásné truhličky na šperky, knihu Chanel a sešit s malým princem. (y) Trhy mají krásnou atmosféru a kamarádka byla se synkem i na divadle. Akorát vás tam postrádám, ale jsem velmi ráda, že tuto sobotu tam budete! Hurá. :-b Co mi, ale vadí, je to že trhy nejsou i v létě. Několikrát jsem tam v létě byla, ale vždy bylo zavřeno. Nevíte Vivi proč? Zrovna v létě by lidé chodili asi nejvíce. Je nádherné si tam dát něco dobrého a poslouchat hudbu a nakupovat.
    Jak tu lidé píší, že by jste měla jezdit i do Prahy, mohu vám sehnat ubytování. Mám v Praze bratra, bydlí poblíž Hlaváku a mohu to s ním domluvit.
    Děkuji. Těším se v sobotu.
    Jana V. (Rudolfov ČB)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, samozřejmě, že si na vás pamatuju...tak výrazná osobnost a tak nadšená z mých prodávaných maličkostí, to nelze zapomenout. ;-) Budu na trzích teď i v prosinci (11. 12.), takže se taky těšim na viděnou.
      Je to tak, trhy mají okouzlující atmosféru, takovou příjemně rodinnou, má to šmrnc. V létě jsou zavřený, protože hodně prodejců nabízí potraviny a ve velkých vedrech by se kazily. Ale léto je daleko...teď můžete chodit k "Vrbě" každých 14 dní.
      S tou Prahou děkuju a neříkejte dvakrát, jsem schopná podobný nabídky využívat. ;-))
      Ano, v sobotu...

      Vymazat
  8. skoda ze len CR prid niekedy na Slovensko :)
    teraz mam ist chut si dat nejaky poriadny kupel :)
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aelin, já bych nejradši objela celej svět. ;-)

      Vymazat
  9. Jak ja ty ctvrtky mam rada cim dal vic,a to i presto, ze jsem ted v jednom kole a nestiham pisu diplomku do toho plno prace a za chvili jeste zkousky. Presne jak pises Vivi naucte me prosim nekdo rikat NE. Ale rikam si, ze bez prace nejsou kolace a zabava pak take ne. Take miluju kdyz se natahnu po celem dni do horke vany plne peny a hyckat se olejickama, kremickama apod. Jsem z Ceskych Budejovic, urcite se v sobotu na trh dostavim, snad te poznam a konecne te uvidim :-)) To bude bájo den. Tak se mej moc kraaasne a v sobotu ahoj <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci...taky mám naše společný čtvrky hrozně ráda. ;-)♥
      Joj, tak to mám vélikou radost. Těším se na Tebe moc...budu v galerii (tam na konci trhů). Tak v sobotu papa ;-)

      Vymazat
  10. Pěkně napsáno. Je pravda, že já považuji za relax koupel - je to chvilka, kdy nemusím na nic myslet. Natočím horkou vodu, přidám olejíček, koupelnové bomby nebo pěnu, nanesu pleťovou masku a ležím, dokud voda není studená.

    A poslední dobou jsem se naučila dávat společnou vanu se svým přítelem - je to také relax - sice v trochu jiném podání (chybí pleťová maska, ale navíc máme šampáňo, hudbu a svíčky), ale je to také uvolňující :)

    INKA lifestyle blog

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní19:30

    Super pohlazení na duši Vivčo. Vana se mi zrovna napouští. Jo a v sobotu stopro přijdu,to si ujít nenechám. Dokonce nově bydlím s přítelem v Riegrovce. že by náhoda?:)
    E.

    OdpovědětVymazat
  12. Ty tvoje články jsou rok od roku lepší, moje drahá ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Tipovala som ten olej na Niveu, zatiaľ som ho neskúšala, ale počula som, že je veľmi dobrý. V sprche nezvyknem používať oleje, ale po sprche vždy, zdajú sa mi lepšie ako telové mlieka, akutálne som sa zamilovala do kokosového oleja.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  14. Tu čistící masku na obličej bych chtěla hrozně moc vyzkoušet! Jinak fotky jsou boží! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  15. Ten článek je krásný! Produkty pěkné,moc hezky napsané! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  16. Všem vám moc děkuju za vzkazy a komentáře, jste zlatý. ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Helou Vivinko, to bylo taaak kraasne zastavrni s tebou. Diky tobe jsem si vzpomnela, ze sj uz delsi dobu planuji koupel a koupit niveacky olej, nebot je super a cena je jakbysmet.
    S moji hyperaktivitou je tezke se zastavit, ale od te doby, co mam novou sedacku, tak se skoro kazdy den na chvilku natahnu a relaxuji. :)

    OdpovědětVymazat
  18. ten panter je zlatý :) Musím vyskúšať ten niveácky olej. díky :D

    OdpovědětVymazat