31.5.11

Biografie Coco Chanel

Světlo světa spatřila skvělá biografie ‚Coco‘ Chanel (*1883, +1971) a k mému překvapení ji doplnil vlastními (podotýkám, že báječnými) kresbami Karl Lagerfeld, který je od roku1983 nástupcem značky Chanel.

Coco vždycky dokázala prosadit svoje vize - krátké vlasy u žen, kalhotové kostýmy v pánském ražení na elegantních dámách, odhalená kolínka a dokonce tu díky ní máme i klasické černé koktejlky - kdo by je nemiloval?! Jejího slavného parfému Chanel No. 5 se ročně prodá 70 000 flakonů...možná i vy se jím na noc "odíváte" tak jako Marylin Monroe...Zkrátka přečíst si o dechberoucím životě Coco stojí za to!

Kniha ZATÍM není k dostání u nás a já jen netrpělivě podupávám nožkou, aby ji naši knihkupci už co nejdříve měli k mání. Kniha na mě působila mimořádně zajímavě (měla jsem ji půjčenou dva dny) a jakmile vyjde v ČR, mílovými kroky pro ni poletím ;-).

Vivi podpis

17 komentářů:

  1. Vivi,
    diky za typ, hned jsem si ji objednala, v nemcine uz je to mozne. Miluji Coco Chanel, byla genialni. a Carl Lagerfeld je optimalni pokracovatel znacky Chanel. Mimochodem vis, ze Coco je pochovana v Lausanne? Krasny den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, no tak to abych udělala nálet na berlínská knihkupectví.... i když v angličtině bych ji možná měla radši :)

    OdpovědětVymazat
  3. ...Káťo, ty nikdy nezklameš zajímavými informacemi. Lausanne jsem vždycky měla spojené spíš s fotbalem a jsem opravdu překvapená, že je Coco pochována právě ve Švýcarsku.
    Až si knížku přečteš, tak pak poreferuj ;-).

    ...Elí, pokud vím, je knížka k mání prozatím ve Francii, Jůesej, v Británii a Německu. Sama jsem ji měla k dispozici v angličtině.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám ji ráda :) a těším se též :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, díky za typ, kdysi jsem nějakou knihu o jejím životě četla, bylo to hodně zajímavé.
    A film mám už půl roku nahraný a ještě jsem nenašla tu pohodu, abych si ho v klidu pustila :o)
    Hezký den, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Ách Coco Chanel... Mamka se voní Chanelem č. 5 a já vždycky miluju tu vůni, jak se line po bytě! :) Též si ráda pořídím knížku, až vyjde! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Chanel no.5 :) Ráda si o Coco přečtu, až ta knížka vyjde u nás, může to být velmi zajímavé!
    A já děkuju za komentář, ano, skutečně jsem se vyřádila a vypiplala si ty nehtíčky :D

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Vivi, díky za tip , já jí taky moc chci:)
    Krásný večer
    Fleurette

    OdpovědětVymazat
  9. asi budu taky podůpávat nožkou..to bude hodně zajimavé čtení..jsem taky zvědvá na další kresby..díky za tip:) a za krásné komentáře:)

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní21:54

    To musím mít !! :)

    http://missnothingfashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. ...Len, tak to jsme dvě.

    ...Helčo, co to slyším! Dnešní večer pěkně u filmové Coco!! Bez odmlouvání! ;-)

    ...Kami, Chanel pětka je klasika, nikdy nezestárne..

    ...Dazz, tak snad se dočkáme už brzy.

    ...Fleurettko, o tom vůbec nepochybuju, ty, takový francouzský fanda ;-).

    ...Ino, když budeme všechny podupávat, měla by tu být knížka tak do týdne ;-).

    ...Merry, jsi můj člověk.

    OdpovědětVymazat
  12. wow super zaujimave:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Vivi,
    super typ pro mě jakož to milovnici CC.Perfektní, ty obrázky vypadají skvěle.Moc dík za tvůj hlas a perfektní komentář, zase jsi mě tak dojala:)Tak krásná a upřímná slova dává málo kdo!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  14. Moc hezký post:) Coco Chanel mám také velmi ráda. Film, který byl o ní natočen, jsem viděla několikrát a klidně se na něj podívám znovu. Coco je zkrátka nesmrtelná, inspirativní a obdivuhodná stále!!

    OdpovědětVymazat
  15. ...Cookie, díky, těší mě.

    ...Milá Vlaďko, co si myslím, to napíšu. A protože jsem člověk pozitivní a veselý, a protože mám slabost pro Tvůj blog, tak ti píšu "krásná slova" ;-)

    ...Nikol, a víš, že já film ještě neviděla? Ten s A.T. mě tolik neláká, chtěla bych vidět ten starý a ten zas nemůžu sehnat. Je to těžký život dobrodruha :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Zlatíčko, představ si že když jsem byla nedávno v Sephoře a očichávala tam právě tu "pětku", přišla ke mě paní s tím, že ta vůně "smrdí" jako tchoř. :D A že na ní sbalila svého nastávajícího. Zajímavé :) Jen nevím jestli už jsem Ti to neříkala? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anne,
      ano, říkala, ale tuhle historku si vždycky ráda poslechnu znova ;-). A tady je aspoň vidět, že co jednomu smrdí, to jiného nachne. A rozhodně si nemyslím, že Marilyn Monroe smrděla jako tchoř :-)).

      Vymazat