15.8.11

Mladí páni v kamaších

Mladí parádníci v kamaších zaujali Grenvilla Wodehouse natolik, že o nich napsal knížku. A já jsem ji dostala od mého milého muže. Bornovy ilustrace nikdy nezklamou a co se obsahu týče, nechám se překvapit. Hned jakmile budu mít čas (plánuju pár volných chvilek na rok 2014), otevřu si "božolé", zalezu pod deku a budu číst.
A pár otázek na Vás, které mě moc zajímají - co zrovna čtete?, dokážete si udělat na čtení čas?, četli jste Mladé pány v kamaších?, viděli jste v poslední době nějakého pána v kamaších? (já zrovna před dvěma týdny a doteď se z toho nemůžu vzpamatovat).


 

Vivi podpis

47 komentářů:

  1. Anonymní9:49

    Milá Vivi, já ti teda odpovím na tvoje otázky. Číst jaksi zas nestíhám, nevím, pořád je něco. Pány v kamaších jsem nečetla a naštěstí jsem žádného ani neviděla, no to musí být pohled.
    jo a mimo otázky, výlet k J.H. byl za hrozného deště, takže žádná chaloupka z mechu se nestavěla, ale řeknu ti teda, že je tam krásně jako vždycky bylo, a taky mi bylo tam i zpět hrozně špatně, no, jako když jsme tam jezdívali s našima. Krásná vzpomínka na mládí. Hezký den Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojda Vivi,
    pány v kamaších jsem nečetla ani neviděla. Viděla jsem jen týpka s "jazykáčema" co se nosily kdysi na rockové koncerty. Jsem závislák přes písmenka, takže na čtení si čas udělám i kdyby mi mělo dítě zdemolovat barák :-) Právě jsem začala číst Zlomenou ženu (La femme rompue)od Simone de Beauvoir.
    Krásné počtení
    Věrka
    PS:Kdepak najdeme Tvůj krámek?

    OdpovědětVymazat
  3. Já se chystám číst v září na dovolené a mám plánu si znovu přečíst Řeku bohů.
    Žádného pána v kamaších jsem neviděla, ale dnes cestou do práce jsem potkala na Malé Straně slečnu v kostýmku, takový ten klasický hnusný černý kostýmek s jemným bílým proužkem a sukní a měla k tomu boty Crocs. Byla to moc zajímavá podívaná :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Já zrovna moc nečtu, ale nedávno jsem dočetla Knihu o kávě. Dan čte hlavně naučné knihy, které jsou spojené hlavně s programováním.
    Ale když tak přemýšlím, tak kamaše budu potřebovat na zimní běh :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, zatim jsem zadneho pana v kamasich nevidela a doufam, ze me to ani nepotka... Momentalne ctu hlavne zahradni casopisy a knihy, mam plany s premenou zahrady :o) Potom jsem se vyzbrojila knihami o Monterssori, Anja pujde na podzim do skolky... A pristich par cnu se budu koncentrovat na ucebnici anglictiny a slovnik a terba zbude i cas na nejakou krimi ci zensky roman. Uvidime... Hezky tyden, Katerina

    OdpovědětVymazat
  6. ...Majko, a co ta kniha La bella Toscana? Už jsi se začetla? Já už ji mám a prokousávám se nějak těžce...Tak nevadí, mechovou chaloupku zkusíš příště. Hlavně, že sis vyvolala kromě nevolnosti i krásné vzpomínky ;-). Mně je v autě taky vždycky šoufl, pomáhá mi zpívání - chudák muž můj milý ;-)

    ...Věrko, Vivi je teď líná, ale hned jak ji opustí ospalost z deště, představí obchůdek tady na blogu ;-)

    ...Simčo, pokud paní v kostýmku botky Crocs myslela jako vtipné a humorné pojetí pracovního outfitu, tak jí zatleskám za odvahu. Pokud to byl projev nevkusu, zatleskám taky, protože aspoň člověka pobavila ;-)

    ...An, takže kniha už je přečtena? Tos to zvládla rychle. Tak teď už jsi na kafe odborník!

    ...Káťo, vidím, že nezahálíš a knihovnu máte plnou...i když to není ryze beletristická literatůůůra ;-).

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní13:22

    Vivi abych ti pravdu řekla, tak se taky prokousávám, ale určitě ji dočtu, teď je pořád něco a na to čtení už není jaksi čas. jak začne být venku škaredě a začneme se uklízet do bydleníčka, tak určitě budu pokračovat.
    já když řídím, tak mi blbě není, ani když sedím vpředu, ale seděla jsem vzadu s malou a to asi bylo ono. Nebo jsem si to fakt přivolala těma vzpomínkama. zastavovali jsme tenkrát kvůli mě několikrát, než jsme tam vždycky dojeli. M.

    OdpovědětVymazat
  8. ...Majko,
    děkuju za zprávu ;-). Na mě je La bella až moc popisná a trošku mi tam chybí svěží humor, který mám v knížkách podobného typu ráda. Tuším, že první knížka, podle který byl natočený film, by mohla být lepší, anebo taky ne a prostě se jen povedl film.
    Nu, Kinedryl (snad jsem napsala správně i/y) mé cesty autem a busem vždycky jistí...
    Děkuju a měj se krásně.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní13:36

    Milá Vivi, momentálně jedu na vlně jménem Nora Robertsová, ať jsou to romány pro ženy nebo její úžasné detektivky. Čas na čtení si najdu každý den, především v MHD. Jsem šťastná, že jsem žádného muže v kamaších zatím nepotkala, úplně mi stačil muž, který měl ponožky na pánských podvazcích, málem jsem se potrhala smíchy, ale knížku určitě prolouskám. Hned ji zkusím sehnat v knihovně. Přeji hezký den.
    Žirafka

    OdpovědětVymazat
  10. Žirafko,
    zdravím Tě a vřele vítám u mě na blogu.
    Hmm...tak to budu muset vyzkoušet - detektivku jsem nečetla už sto let a mám na ni v tomhle počasí vážně chuť. Už si píšu a děkuju za tip.
    Ponožky na podvazcích nosili naši pradědečkové...že by se nám tahle módní kreativní vlna vracela? ;-) Muž v kamaších, kterého jsem potkala já, měl přes kamaše či punčochy ještě kraťasy a šel se vyčůrat před náš dům. Jsou prostě na světě věci, kterých by měly být naše oči ušetřeny, ale ne vždy to vyjde ;-)).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivi,
    tuhle knížku jsem ještě nečetla, píšu si :). Momentálně louskám kapitolky z knihy Francouzky se umí otáčet - sice je autorka postavením úplně jinde než má maličkost, ale v knížce jsem našla hodně zajímavých rad a povzbuzení.
    Jo, a v kamaších jsem teda dlouho nikoho neviděla, natož pána :)).
    Přeju příjemně pročtené dny! M

    OdpovědětVymazat
  12. P.G. Woodehouse je třída, takže tuto knihu si seženu..:-) Momentálně čtu znovu po letech Game of Thrones a nedočkavě očekávám balíček s druhým dílem Carrie Diaries - Summer and the City. Na čtení si udělám čas vždycky, v tramvaji, ve škole, v práci, večer povinně před spaním,..:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Poslední dobou bych tak moc chtěla číst, ale není čas.. a když už ho mám tak místo čtení sedím u počítače.. :D musím svůj harmonogram nějak změnit a najít si čas, sice mám jednu rozečtenou - mojí nejoblíbenější Rozbřesk, ale sem na začátku a teď mě místo oblíbené knížky čeká čtení skript a učebnice, poslední zkouška se blíží.. :(

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní15:58

    Mně vůně antikvariátů připomíná vůni třídy v hudebce - starý nábytek a pořádná dávka silného kafe..
    Zrovna dočítám Vypálené stíny od Kamily Shamsie - příběh Japonky, která přežila Nagasaki, vdala se za Inda, má pákistánské občanství.. je to na dlouhé lokte, ale jsem z toho nadšená! Doporučuju=)
    Pány v kamaších jsem dlouho neviděla a doufám, že stejně dlouho neuvidím=D

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní16:50

    Přeji ti hezký den,já sím čtu Když v ráji pršelo..
    Líbí se mi i filmová podoba tohoto románu a sním si svůj sen,že jednou budeme mít svůj baráček a budeme si ho dávat postupně do pořádku.
    No a k těm kamaším,berou se za kamaše i spodky u funkčnního prádla,jestli jo:-)Tak můj manžel,když se v zimě strojí do práce,vypadá jak Harapes z Národního.To ti je pohled,že si vždycky krápnu do textilu,on vždy přidá baletní pózy a je .
    Pa pá měj se moc hezky.Žaneta

    OdpovědětVymazat
  16. Na mém nočním stolku leží "Vejce a já", zaplňuji díry ve vzdělání.
    Knihu "Mladí muži v kamaších" nemám a neznám (teď ovšem, po návštěve tvých stránek, ano), zato mám pana Borna, coby nedalekého souseda. Navíc pan Born má až do konce srpna výstavu v muzeu Kostelce n/Č lesy.
    Knihy u nás nechybí,chybí jenom čas všechny je přečíst.
    Přeji hezký den pod sprchou z mračen a za kamny s knihou!

    OdpovědětVymazat
  17. v antikvariátu jsem ještě nikdy nebyla. Vždy procházím jen knihkupectví, kde si vybírám knihy podle obalu :D, měla bych se stydět!

    OdpovědětVymazat
  18. ...Skvělé tipy, už poctivě zapisuju do svého obtloustlého notesu všechno, co teď čtete a v roce 2014 se na to vrhnu ;-).
    Jsem ráda, že drtivá většina z vás muže v kamaších už dlouho neviděla, máte štěstí! Harapes je výjimka, toho už si bez kamaší ani nedovedu představit ;-).
    Mám doma pár knížek, které jsem vybírala podle obálky a jsou perfektní...kupodivu.

    DĚKUJU ZA SKVĚLÉ KOMENTÁŘE A TIPY NA ČTENÍ. Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivi, knihu neznám, ale pan Born by mě upoutal stejně jako tebe! Jsem hrdou majitelkou spousty knih s jeho ilustacemi a i pár grafik mám!
    A co čtu, právě teď Čtvero ročních období v Basilicatě od Davida Yeadona. Hezké čtení!
    Příjemný večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuji moc za krásné komentáře na mém blogu, moc mě potěšili! :)

    Kniha vypadá zajímavě, třeba jí v naší knihovně budou mít. :)

    Teď odpovědi na Tvé otázky:
    1) Zrovna čtu "Při loupání cibule" od G. Grasse (pokud sháníš další inspiraci, najeď na databazeknih.cz třeba na můj profil Slečna L., ale nejen tam - najdeš tu skvělé typy!)

    2) Jsem knihomolka, plánuji dát na blog rubriku o svých oblíbených knihách. Na čtení si najdu chvilku každý den. :)

    3) Tuhle knížku jsem nečetla, díky za tip!:)

    4) Ne a myslím, že ani neuvidím. :D

    OdpovědětVymazat
  21. nevím, ještě nejsem moc daleko, ale je to z období 2. světové války, autor tu líčí, jak sloužil u SS. tak nevím, jak moc poetické to bude. :D

    a ještě kniha Dítě číslo 44!(nebo Malý princ, Saturnin, Hrdý Budžes,..) tu jsme žrala a četla již několikrát za tenhle půlrok. .) kolik ta přečteš knih za měsíc třeba?:) a nečetla jsi Egypťana Sinuheta? teď mi tu leží. :)

    tedy, po tom mém snu jsem se moc fit neprobudila! :/ ale možná, že je to tak lepší, pročistíš si mozek. :) děkuji za milé přáníčko, Tvé komentáře pohladí na duši! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi,
    zdravím, moc času na čtení nezbývá, ale zrovna mám, už po kolikáté, na nočním stolku Zahradníkův rok od Čapka. To můžu:o))). O "kamaších" jsem nečetla a naštěstí v kamaších nikoho neviděla.

    pa pa Šárka

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi...momentálně si čtu ve velmi tlusté knize o ekozahradách(viz můj příspěvek)...a nesmírně mě to baví...
    Pány v kamaších jsem nečetla, každopádně díky za tip...
    Měj hezký večer...Magda

    OdpovědětVymazat
  24. a přidala jsem si Tě do oblíbených a jsem Tvůj follower, snad nevadí! :) měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj Vivi, díky za milý komentář u mně. Já zrovna čtu Čarodějku z Portobella od Coehla, ale tempem 1-2 stránky denně. Tak to vypadá, že knížku zase budu muset vrátit do knihovny nedočtenou. Ale Alchymistu a Poutníka od Coehla vřele doporučuju. Kdo má nějaký sen a chce za ním jít tam najde spoustu moudrosti a povzbuzení.

    OdpovědětVymazat
  26. Zrovna čítam Murakamiho ...až na to že mi to trvá dosť dlho lebo nemám na to čas a v knižnici už mám kôli tomu riaditeľskú pokutu :) no chcela by som tam zájsť a znova si prečítať niečo pútavé alebo nejakú klasiku ....
    tak hádam sa mi to podarí ....
    PS: veľmi krásne ďakujem za tak milí komentár na mojom blogu ...

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní23:22

    Četla jsem od Wodehouse několik knížek, jsou vlastníkem takového milého humoru, většinu jich mám právě z antikvariátu :) ale nedávno při malování jsme doma objevili kamaše, co jsme nosili jako děti kdysi do školky, ještě stále mám k nim i po tolika letech velkou averzi
    Večery trávím momentálně s Kopytem a Mňoukem od Švandrlíka občas proloženými Medvídkem Pú
    Iva

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Vivi, děkuji za hezký článek a tip na knížku, za což děkuji i milým komentujícím. Já bych se charakterizovala jako závislou čtenářku, bez pár stránek neusnu. Minulý týden jsem byla snad po desetiletí v antikvariátu a úplně mě to tam dostalo, odnesla jsem si dvojromán od Párala za 70 Kč a moc se na něj těším, ale je ve frontě. Čtu všechno, ale nejlíp se mi poslední rok usíná na přelomu 18. a 19. v Anglii. Dnes jsem vrátila v knihovně román Emma Brownová, rozečetla Rozum a cit a ještě mě čeká trochu půjčené literatury o výchově dětí a pak ten Páral. Moje záliba v historii se odrazila i ve výběru filmů, takže pánů v dobových kamaších jsem už viděla bezpočet a když mají hezké pozadí, tak bych tuto módu klidně snesla i dnes. Pokud se počítá i podvlíkací termoprádlo, tak to mohu obdivovat svého drahého muže každou zimu (a ten má krásné pozadí), pokud ne, tak si vzpomínám už jen na mladšího bratra v takových těch upnutých pletených teplákách, co s ním rostly mnoho let. No, nějak jsem se rozepsala. Sice už to nezachráním, ale chtěla jsem tím říct, že Muže v kamaších jsem nečetla, ale čtu ráda. Čára .o)
    P.S.: Alica Murakami je těžké sousto, ale když se dokouše, tak je to opravdu zážitek - nejradši mám Norské dřevo.

    OdpovědětVymazat
  29. Ahojky, Vivi, moc děkuju za milý komentář! :)
    Děkuji za tip na knížku, a musím s tebou jedině souhlasit, antikvariáty, knihy a jejich vůně... Neznám nic krásnějšího :)

    OdpovědětVymazat
  30. ...Helenko, Born prostě UMÍ. A jak jsem zjistila, tak Wodehouse taky ;-).

    ...Slečno L., děkuju za super tip. Těším se na tvou rubriku o oblíbených knihách. Dobrých knižních tipů není nikdy dost. Saturnin je má láska (překvapivě se mi líbil i ve filmové podobě s báječným Víznerem), Egypťana Sinuheta od Waltariho mám rozečteno (ale má 900 stránek - ufff). Mám radost, že jsi můj follower ;-). Děkuju.

    ...Šárko, Zahradníkův rok jsem nikdy nečetla, ale vyzkouším. Muži v kamaších jsou asi jako ženy v o 3 čísla menších tričkách.

    ...Madlenko, takže tu máme novou odbornici na eko zahradnictví? ;-)

    ...Jani, Alchymistu mám ráda, četla jsem ho asi 3 x. Je to knížka, která by v knihovně chybět rozhodně neměla.

    ...Alice, já už platila v knihovnách tolik pokut, že bych za to měla chatu u řeky -;).

    ...Ivo, vítám tě u mě a moc mě těší, že máme stejný knižní vkus ;-). Wodehouse jsem objevila teprve nedávno a včera večer, když jsem ho začala číst, mi učaroval.

    ...Čáryfučko, děkuju za předlouhý a krásný komentář. Zábavné počtení ;). A v diáři mám teď napsáno červeně "Murakami" - takže děkuju za tip. ;-)

    ...Jihočeská Turquoise, já vím, že ty máš knížky moooc ráda ;-).

    DĚKUJU VÁM VŠEM! Vivi

    OdpovědětVymazat
  31. Ďakujem ti za krásne komentáre :D
    Ja knihy doslova zbožňujem. Čítam veľmi rada a priala by som si mať oveľa viac času na knihy. Pred pár dňami som dočítala skvelú knihu Voda pre slony. Áno, viem, že je už natočený film, ale ja som si radšej knihu prečítala skôr. A naozaj som neoľutovala, je to prekrásna kniha. Určite ti ju doporučujem! A teraz sa teším na ten film :D

    OdpovědětVymazat
  32. Och, Bornovy ilustrace. Miluju je! A antikvariáty také...

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní20:20

    Děkuji za komentář a pochvalu prstýnku :) Skvěl se mi hodí k oblečení, půlka mého šatníku je do modra :D

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní20:25

    Jsem tu poprvně a projela jsem celý blog (za 3 hodiny). Jsem z něj nadšená, hrozně milý články a vtipný. Určitě se sem budu vracet, ale měla bys psát každý den, ať je na co se těšit! Kamča

    OdpovědětVymazat
  35. ...Bobiku, knížku Voda pro slony jsem měla jednou v ruce, ale nakonec jsem ji nekoupila. Vidím, že jsem asi udělala chybu, která se dá ale napravit ;-).

    ...Marti, to jsi můj člověk ;-).

    ...Independent, hezky si z té naší diskuze o pánech v kamaších vybruslila ;-).

    ...Kamčo, děkuju! Tvůj komentář mi udělal velkou radost. Posty vkládám zpravidla dvakrát týdně - ráda se totiž dělám trochu vzácnou :-)). Takže můj blog píšu už 4 měsíce a dá se v tuhle chvíli přečíst celý za tři hodiny?...To je tedy zajímavá bilance! A jedna řečnická otázka...jsou tři hodiny málo nebo hodně? ;-)). Děkuju moc a těším se na tvou další návštěvu. :-*

    OdpovědětVymazat
  36. ahoj vivi díky moc za tolik skvělých tipů:Dakorát tou japonskou peněženkou si nejsem uplně jistá:D..jo a zapoměla si připsat kterou z těch broží by si radši, co kdyby si náhodou vyhrála?:))

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní9:49

    Já být tebou, otevřu si to božole mnohem dřív a vypiju ho celý, kdybys náhodou zase viděla někoho v kamaších tak aby byl ten pohled snesitelnější :o)))) Pá pá

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, narazila jsem na tvůj blog trošku v pozdních nočních hodinách (nebo spíš brzkých ranních?). Projížděla jsem to tu, co nejvíce do hloubky neboť mě to číst prostě tak strašně bavilo :-)) To je tak fájn, když někdo umí psát.
    Pány v kamaších neznám, ale Bornovy ilustrace mi nevadí. V kamaších jem naposledy viděla svého dědečka, asi v deseti letech, na rekonstrukci jedné historické bitvy, kde odpaloval z děla :-)) Píšu ti komentář až teď, neboť v noci-ráno, jsem už neměla moc sil, nicméně, jdu to tu prozkoumat dál.
    Přeju krásný zbytek prázdnin :-))

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, Vivi, kniha vyzerá byť super a antikvariáty častokrát v sebe ukrývajú veľké poklady.
    Ja čítam veľmi, veľmi rada, ale keďže niekedy je ťažké si nájsť čas, tak knihy, ktoré dostanem počas roka, prečítam až v lete. Vtedy sa tejto mojej záľube venujem najviac. Cez víkend som dočítala biografiu Lady Diany a začala čítať naraz (u mňa nič neobvyklé) 2 knihy a to: Malého princa v angličtine (aby som si ju "precvičila") a jednu skvelú oddychovú knihu- A uprac ten bordel dolu pod schodmi.
    Prajem príjemné čítanie v tom 2014- tom roku :o)))

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní13:30

    Čtu teď poslední díl řady Hraničárův učeň-je to něco asi pro děti,ale mně to děsně baví. A na čtení si dokážu najít čas kdykoliv,i místo počítače si klidně čtu :) A už jsem udělala animaci-s tim sombrérem,mně se hodně líbila ale na mým blogu to vůbec nejede,jen je tam ta první fotka a vůbec ne druhá-prostě nic neběhá,jestli chápeš,takže ji asi smažu,..nebo nevíš proč nejede? :D

    OdpovědětVymazat
  41. Ahoj Vivi, díky za milý komentář. Už když jsem četla Tvůj příspěvěk jsem Ti chtěla napsat co čtu, pak mě odvolaly děti a už jsem se k tomu nedostala. Tak jsem ráda, že jsi se připomněla. Já teď čtu Královskou triologii. Obsahuje, možná samostatně známější, tři knihy Ženy a milenky českých králů, Muži a milenci českých královen a Děti a levobočci českých králů. Knihy miluju a i když je už skoro nemám kam dávat i si jich hodně kupuju. Nedokážu se knih ani čtení vzdát. Film nikdy nemůže nahradit požitek z knížky. Můj manžel to tedy naprosto nechápe, ale už si zvyk.
    Krásný večer
    Jana

    OdpovědětVymazat
  42. ...Bžubžo, tipů bude přibývat ;-)

    ...Anonymní, určitě se budu řídit tvou radou - je moc příjemná ;-)

    ...Rounie, tvůj komentář mi udělal velikou radost. Je to vždycky tak báječný pocit, když mi někdo napíše, že můj blog rád čte, že ho baví a těší. Jupíí ;-)

    ...Naty, s potěšením jsem si přečetla, co právě čteš. "A uprac ten bordel dolu pod schodmi" to bude asi zajímavá knížka, rozhodně tuhle větu v češtině slýchávám v našem domě dost často ;-)

    ...Kompi, knížky pro děti jsou úplně nejlepší. Na sombréro se k tobě stoprocentně mrknu ;-)

    ...Jani, no vidíš, musíš napsat vždycky hned, abych tě nepředběhla. Už dlouho jsem u tebe nebyla, tak včera jsem tě ráda po delší době navštívila. Období, kdy jsem četla 3 knížky týdne je sice už nenávratně pryč, ale přesto fandím všem knižním maniakům! ;-)

    OdpovědětVymazat
  43. Já se snažím vždy najít čas na nějakou knížku, miluji knihy, momentálně čtu Svobodné zednáře od Jaye Kinney, také nedám na Dostojevského, jeho román Idiot je prostě super.

    OdpovědětVymazat
  44. Čtení je moje vášeň, zrovna před pár dny jsem si měnila knihovničku, protože se mi tam "nové" knížky z antikvariátu prostě už nevešly. Dnes jsem zrovna začala číst další z Coelhovy tvorby (můj nejoblíbenější) a včera jsem dočetla dílo od Monyové (byl zvláštní důvod začít ji číst, protože mě zajímalo, jak psala žena, která dopadla tak smutně...), ale za poslední dobu jsem četla třeba i Virginii Woolfovou, Williama Saroyena, nebo Exupéryho :-)

    OdpovědětVymazat
  45. Anonymní8:49

    Vivi, knížku si asi jednou přečtu - četla jsem od Wodehouse Dámu na parníku a oddechla jsem si při ní :) Takže další knihy od tohoto autora na mě čekají...

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní22:45

    Ano, VŽDY mám čas na čtení :) Ilustrace na této knize je jako do Borna (nebo je od Borna?)

    OdpovědětVymazat