18.8.11

Léčivé diářové zápisky

Zapisuju si do svého obtloustlého diáře všechny pitoménky i věci vážné, závažné, k vyřízení, vyřízené a označuju je všelijakými hvězdičkami nebo žlutými puntíky. Odškrtávám si s úlevou splněné úkoly a povinnosti, abych vzápětí připsala deset dalších. A nejspíš to tak děláte taky. Mám ale ještě takovou jednu zvláštní věc, kterou si zaznamenávám. Někdy (a náhodou je to docela dost často) si píšu, že jsem šťastná. Pokud se tak cítím (příčiny jsou od těch nejmalichernějších, které si lze představit, až po ty zásadní), napíšu si do kolonky diáře "jsem šťastná".

Tahle dvě zapsaná slova mají skvělý léčivý účinek, pokud jsem někdy smutná nebo z plna hrdla naštvaná. Během takových černých chvilek mám pocit, že jsem nikdy nebyla veselá ani spokojená a rozhodně už nikdy nebudu....a pak se podívám do diáře a zjistím, že "jsem šťastná" byla zrovna včera a v pondělí a minulý týden hned dvakrát...a to mě rozesměje. ;-) Možná to stojí za pousmání, ale věřte, určitě to stojí za zkoušku...

A máte Vy svůj diář? A pojďte mi říct, co tajného si tam píšete, joo?

Na fotkách diář Elle - můj nálepkami vyšňořený parťák pro rok 2011.

Vivi podpis

68 komentářů:

  1. jo jasne že mám aj keď nie tak zaplnený ako ty ale píšem si tam veci čo nemám zabudnúť a hlavne rozpočet a výdavky a také prkotiny a ďalší mám v mobile ten je už viacej zaplnený ....

    OdpovědětVymazat
  2. Anoo, diáře miluju. Baví mě zapisovat a odšktávat i třeba takové malichernosti jako je umýt si hlavu :) ale ty ho máš krásně barevný i uvnitř, to já zapisuji jenom propiskou a nebo červenou fixou, když je něco fakt důležitého.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vivi,
    musím se přiznat, že pořád hlavně spoléhám na svou hlavu, občas něco písnu do kalendáře. No, a taky to podle toho vypadá, spoustu věcí zapomínám, měla bych se konečně poučit...
    Zapisování hlášky "jsem šťastná" stojí za pokus; víš, já měla pocit, nevím proč, že když to takhle ultimativně napíšu, tak mě to příště bude mrzet... A ono je to asi naopak, jak píšeš, ve chvílích těžších to člověka nabudí. Zkusím! :))
    Přeju slunečný den! M

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Vivi, diář píšu už několik let, nezvládámj to sice každý den, ale snažím se:-) Zpětně je pak docela fajn si procházet, co jsem kdy dělala...přece jen paměť je malá:-)A koukám, že jsme(aspoň podle tvých poznámek) viděly hodně spoolečných filmů....hezkej den.Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:34

    Vivi, já se teda přiznám bez mučení, že diář nemám. jsem totiž papírková. píšu si papírky, takový ty lepící. mám je různě v kabelce, peněžence, na kalendáři. pak je různě hledám, když jdu nakupovat, kde mám papírek, když jdu platit něco, tak hledám papírek s číslem účtu, no samozřejmě že ho někdy najdu, ale někdy taky až ho vůbec nepotřebuju. Ano, polepším se. Už jsem totiž začala. včera jsem byla v papírnictví a koupila jsem si překrásný blok (teď nevím jak se ten stojan jmenoval) s krásným obalem a obrázkama jakýchsi panenek. jo a taky takový velký šanon, do toho si budu dávat recepty. takže jaká jsem? no šikovná přece. Hezký den ti přeju. Majka

    OdpovědětVymazat
  6. NAZDÁREK VIVI, DIÁŘ MÁM, ALE JAK PÍŠE MARIANKA TAK TAKÉ VÍCE SPOLÉHÁM NA SVOU HLAVU.
    MUSÍM ŘÍCT, ŽE TVÉ ZAPISOVÁNÍ ŠŤASTNOSTI SE MI MOC LÍBÍ. ASI VYZKOUŠÍM.
    JÁ SI ZAPISUJI NĚKTERÉ ÚRYVKY Z KNIH, STAČÍ JEN VĚTA NEBO ČÁST ODSTAVCE, PROSTĚ TO CO SEM MI LÍBÍ.
    POSLEDNÍ ZÁPISEK.
    ...POCIT PŘEDURČENOSTI DĚJE NA JEDNÉ STARANĚ A NA DRUHÉ, POCIT NEOČEKÁVANOSTI...
    O TOM SE DÁ KRÁSNĚ PŘEMÝŠLET.
    MĚJ SE POHODOVĚ.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  7. Máš to pěkně zavedený! :) Já abych pravdu řekla diáři moc nedám.. Nějak sem si na něj do dneška nezvykla, jenom v období zkouškého si do něj píšu a odškrtávám zkoušky.. :D ale třeba to časem, až budu mít víc povinností, přijde.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Takze to je krasnyyyy :) Jak clanek (ten me skoro az dojal) , tak i "look" tveho diare !!! Ja jsem stejna, ale uz delsi dobu (co pracuju), nemam cas si diar psat - mela bych tam stejne jen pracovni veci. Ale diare a ruzne blocky si kupuju porad a pak jich najdu nekolik v supliku a jen se jimi kochám :))Tak ti fandim a ten tip "stastne dny" ...to asi zkusim - obcas totiz taky mivam pocit, ze nejak dlouho smutnim....Diky a slunecny den. Petra

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi, dřív jsem si taky psala kde co, jakékoli bločky a diáře totiž miluju. A pak jsem si najednou začala připadat hloupě, ani nevím proč. Protože jsem nic podobného u žádné známé nebo kolegyně neviděla? To je pěkná blbost, co? Tak snad zase začnu.
    Hezký den
    Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Píši, píši, stále :), no a vše co je por mě důležité, takže třeba i srdíčko nebo hvězdičky, když byl pěkný den apod. :)

    OdpovědětVymazat
  11. krásný. mám ho a jsem na něm závislá. chci nějakej supr-dupr pro rok 2012.

    OdpovědětVymazat
  12. ...Moc všem děkuju za milé komentáře.
    ...Káťo, Singhaia je výborná kapela mého muže a pyžamový den je den strávený nicneděláním čili v pyžamu.
    ...Jani, dělat věci jinak než ostatní je velké plus, tak si určitě zase začni psát.
    ...Majko, máš velkou, velikou pochvalu.

    Myslím, že do diářů by se neměly psát jen povinnosti a úkoly, den je přece mnohem barvitější a všichni si v něm musíme (klidně i povinně) najít radosti, které stojí za to si zapsat.
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní13:15

    Holka zlatá,ty jsi prostě dokonalá...a to s tím štěstím,TOMU ŘÍKÁM NÁPAD!
    Hned to u sebe zavedu taky.Mám pocit,že si to člověk v tom superrychlém běhu života někdy vůbec neuvědomí.A když pak přijde někdy životní zkouškové období,je dobré najít to černé na bílém,sama od sebe potvrzené,že to štěstí je a zase bude!
    Vivi měj se moc hezky.Žaneta

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Vivi,
    bez diáře ani krok!! :o))
    Snažím se den v diáři rozdělit na pracovní a soukromé věci a mám to někdy "páté přes deváté" :o)))do toho si kreslím obrázky
    (při nudných poradách :o)))
    a snažím se splněné věci odškrtávat
    a nesplněné přepisovat!!
    Taky si vkládám do diáře různé papíry a nalepovací papírky, takže z diáře je občas takový "bachráček" :o)))
    "jsem šťastná" musím vyzkoušet, a když se náhodou
    budu cítit "jsem nešťastná", tak tohle určitě pomůže!!! :o))
    V neděli jsme koukali na "Svůdnou krásu"!!!!
    Vivi, měj se krásně a ať máš plný diář "jsem šťastná"!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  15. diář mám jenom školní, kam si zapisuji testy a všechno do školy, jinak schůzky a nebo akce nosím v hlavě :D i když občas by se mi hodilo to někam zapsat.. ale tvůj diář je vážně zajímavý a těmi nálepky až vylepšený ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní13:57

    Mám,píšu si tam uplně všechno-kraviny i důležitý věci. a popravdě řečeno-mám ho radši než blog..je to něco jak skvelý kámoš,kterýmu řeknu uplně všechno.a máš ho skvěle vyzdobený:)
    a děkuju,mně se to taky celkem líbí-něžné šatky a k tomu stylové sluchátka,ale nevím,jestli bych tak vyšla ven,moje sestra mi řekla,že to vypadá hrozně. a ještě něco..přidávám se do prav. čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní14:46

    mám rovnaký ♥ a tiež si zapisujem všetko možné a keď som šťastná, alebo sa mi niečo podarí, dávam si srdiečko :D

    OdpovědětVymazat
  18. ...Žanetko, mám radost, že mě vždycky tak bezvýhradně pochopíš :-*

    ...Jaruško, jsem moc ráda, že jsem tě mohla inspirovat, a doufám, že tvých "šťastných" zápisků v diáři bude velká spousta ;-).

    ...Es, Kompi, Beth, tak jen srdíčkujte ;-)

    ...Čáryfučko! To je právě ta chyba říkat "bohudík žádný nemám" ;-). Protože diář má být velká radost, mají v něm být veselé věci, zážitky a plány, na které se těšíme. No a občas nějaký ten puntík s úkolem. Takže já říkám "BOHUŽEL žádný diář nemáš, ale NAŠTĚSTÍ si můžeš nějaký pořídit". A jsem moc zvědavá, jak se ti bude líbit Svůdná krása. Je to velmi, velmi zvláštní podívaná a Liv je tam okouzlující.


    Moc Vám děkuju za návštěvu u mě :-* Vivi

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní17:13

    Proto vstávám v pět, kvůli světlu na fotkách...nééé já takhle stávám každý den, budím se s východem slunka a pak už nemůžu usnout. Nevím co s tím.

    OdpovědětVymazat
  20. ...Milá Sandy, děkuju za komentář, moc jsi mě potěšila. Ale stejně si myslím, že mobil ani hlava (ta moje tedy stoprocentně ne) nenahradí papír a notýsky a barevné poznámky a nálepčičky ;-)

    ...Milá Sandy podruhé, jen šmejdi. Když holt jde Vivi s kůží na trh, musí s nějakým tím šmejděním počítat :-). Na Svůdnou krásu jsem byla hodně zvědavá a opravdu - nebyla to žádná pecka. Nicméně něco zvláštního v sobě SK měla a možná, že až ho uvidím podruhý, bude pro mě inspirativnější. Díky Liv a díky poměrně neokázalému zpracování mě až tak nezklamal. ;-)

    ...Čukvalo, tak si zapiš do diáře, že zítra vstáváš v 8, hodně se na to soustřeď a budeš spát jako nemluvně ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. Tak krásně zařízený diář to ti velmi závidím!
    fakt krásný retro.)
    a s tou radou ty sáčky čaje tam mám dát do lednice mokré nebo suché?

    OdpovědětVymazat
  22. Jééé vypadá skoro jako ten můj..já tak ráda diáře..dozvíš se z něj tolik o jeho majiteli:) a ráda si v něm po letech listuju,,a vzpomínám na to co jsem zapomněla:)

    Skvělá Vivi se skvělým diářem

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, to je krásné! :) Jsem tvou novou sledovatelkou, protože mě tvé články stále více a více uchvacují :) Tenhle je tak milý a originální! :)
    Já si diář nevedu, nebo, respektive, do Elle diáře si přepisuju smsky od přítele :D, vždy pro jeden den jednu :) Raději se spoléhám se zařizováním věcí na svou hlavu :)

    OdpovědětVymazat
  24. Zdravím Vivi !
    Já nosím sebou také diář,ale většinou menší velikosti a nosím ho většinou během školního období, píšu si hlavně , kdy jsou jaké písemky, přezkoušení, semináře, také doktory i různá volna, která si s radostí vždy nějak barevně označím:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi, přesně takhle vypadá můj diář! :) stále mě překvapuješ vším, co mi připomíná sebe samou. :) čtu si pro potěšení i Tvé starší články, jsi mou další spřízněnou blogovou duší! :*

    Velmi krásný nápad se zapisováním si "jsem šťastná", asi ho taky zavedu! :)

    Jinak já si do diáře dělám srdíčka každý den, který trávím s Úžasňákem, píšu si sem úplné kravinky, kdy kde mám být, kdy nám odpadla jaká hodina (to je něco podobného jako "jsem šťastná" - účinky to má podobné:D). Taky si do něj lepím různé obrázky, zakládám fotografie rodiny (přišpendlím vždycky kancelářskou sponkou) třeba dědovu fotku mám u jeho narozenin a ptom jí přes jeho svátek přesouvám až k datumu, kdy zemřel.

    OdpovědětVymazat
  26. Bez diare bych nemohla byt, pisu tam vsemozne blbosti, co kdy kde musim udelat a zaridit a obcas svuj diar pouzivam i jako donucovaci prostredek. Kdyz se mi do neceho nechce, tak si to napisu k nejakemu datu, do kdy to musi byt udelano a ono to na me tak nejak vtipne funguje. Beru to jako "co je psano, to je dano" :D

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, bez diáře ani ránu,v podstatě co si nenapíšu to nevím - a někdy bych si měla i napdat ať se podívám co mám napsáno :-))), moje diaře se s věkem hodně mění, ale mám je schované a vždy když si po letech v některém listuji, tak je to velmi příjemná záležitost. A příjemné věci si taky poznamenávám, ale spíš tím, že si zapíšu zpětně že tehdy a tehdy jsem byla tam a tam s tím a tím člověkem :-). Tvůj diář je ale dokonalý! Přeji krásné letní dny!

    OdpovědětVymazat
  28. diář je skvělá věc!:)))
    jinak děkuju!

    OdpovědětVymazat
  29. Příjemné, "Petite prince", dohlíží na Tvůj rozvrh hodin.Byly časy, kdyby mě bylo na "pepku", když by jsem otevřela diář a byl málo popsaný!Za ta leta, kdy praskal ve švech,jsem dnes šťastná, když je skoro prázdný! Je to známka změn v životě! Ale po Tvém vzoru,si začnu zapisovat, mám dobrou náladu. Aby jsem ji nezapomněla (skleroza si nevybírá!).Dobrá nálada je to nejdůležitější, co potřebuji ke spokojenému životu(a ostatně i moje okolí)!

    OdpovědětVymazat
  30. Tyvogo ty to máš řádně zaplněné, já si takový věci jako aukro a zavolat a napsat tam íšu do mobilu jako upomínky, do diáře si píšu jenom kam jdu ten den :) Nebo narozeniny a kdy vychází jaký časák, znáš to :D

    OdpovědětVymazat
  31. Obdivuju tyhle diáře - deníky, to je pak radost si organizovat čas! Nádhera :-)

    OdpovědětVymazat
  32. dekuju ti moc za krasny komentar :) tento diar je uzasny! nejvic me dostal "pyzamovy den", ja jsem si driv psala, i "vyrabela" svuj, ale ted uz na to nemam moc cas. Mozna zase zacnu, kdyz vidim ten tvuj ;)

    OdpovědětVymazat
  33. PO dlouhé době jsem konečně na blogu a nestíhám zírat, kolik nádherných příspěvků tady máš! Moje srdce zpívá - to je krááása! ;) Nádherný diář! A nejvíc mě dostal Malý princ! :) Já do diáře píšu všechny denní trable a záležitosti, takže mám nabitý diář. A už jsem si vyhlídla jeden nádherný na příští rok. Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  34. Taky mám svůj diář, ale ta dvě kouzelná slůvka mě tam nikdy nenapdalo psát, přitom je to fakt dobrý nápadik! :-) Asi se nechám inspirovat..:P :D

    OdpovědětVymazat
  35. Taky mám místo diářů a kalendářů spíše polodeníčky. Samolepky, poznámky pod okraj i nad něj, výstřižky, vstupenky. A letos mám i ten nejkrásnější diář od Báry Lacové, tudíž jsem do něj už tuplem zamilovaná.

    PS: A Malý princ je můj platonický idol. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní14:15

    Vivi, ahoj!
    Objevila jsem tvůj blog teprve včera, díky kamarádce která mi dala odkaz, neboť já jsem taky Vivi :D Legrační a trochu bláznivé, protože nejen jména máme shodná, ale i vkus a posedlosti! Koukala jsem jako blázen. Tak jsem se chtěla zeptat a pěkně poprosit: PROSÍM PROSÍM, povíš mi, odkud máš ty úžasné samolepky/poštovní známky (party, shopping, děti v pláštěnkách)? Myslím že bez nich nemůžu žít dál!!! Moc ti děkuju a přeju spoustu dalších čtenářů, jejich řady se rozšířily minimálně o mě ;)

    OdpovědětVymazat
  37. Do diáře si toho také nápisu velkou spoustu a dělám to rada, ale odted mi tam přibude ještě fráze "jsem šťastná"!! Děkuju za parádní nápad!!

    OdpovědětVymazat
  38. To je taaak sladký:) Musím přiznat, že i já jsem na tohle trošku úchyl.. Diář musím mít pořád u sebe, kreslim si tam, zapisuji co jsem ten den závažného dělala.. Je sranda si to zpětně prohlížet.. Udělala jsi mi tímhle článkem velkou radost, děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  39. ...Milá Vivi, opravdu je trošku zvláštní, když Vivi píše jiné Vivi, nicméně třesu Ti srdečně pravicí...ráda Tě poznávám! Kamarádce vzkaž mé díky,že nás seznámila ;-). Ach, Vivinko, ty nálepky! Pro mě je to láska na první pohled, sice je to poměrně drahá záležitost, ale jsou rozkošný! Ráda prozradím zdroj (jižní Korea, ebay, poštovné zdarma) ;-): http://stores.ebay.co.uk/everyday-happy-smile/Deco-Sticker-Tape-/_i.html?_fsub=2073350012&_sid=878831842&_trksid=p4634.c0.m322 Určitě mi pak, prosím, napiš, zda sis nějaké vybrala. :-* Měj se moc krásně, a doufám, že Tě tu zase brzy uvidím. Vivi

    OdpovědětVymazat
  40. ...PRO VÁS: Moje milé, sedím tu, pročítám Vaše báječné komentáře a mám velkou radost. Děkuju za Vaši přízeň a těší mě, že se shodneme, že diář je opravdu nepostradatelná věc. A jsem nadšená, že většinu z Vás inspirovalo to mé "jsem šťastná", a věřím a zároveň Vám moc přeju, aby byl Váš diář od teď plný těchto dvou slůvek. Když je uvidíte černé na bílém, tak se štěstí znásobí (asi jako když se potkaj dva sobi) ;-). A ať už je pro Vás štěstí muška jenom zlatá nebo dobrá zmrzlina nebo velká pusa od někoho, koho máte rády, tak si to štěstí moc užívejte! :-* Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  41. Vivi, můj diář vypadá podobně - tedy až na nalepování a hlavně na to nádherné heslo! Snažím se měnit tužky, abych něco nepřehlédla :o)
    Tobě přeju hodně těch krásných nápisů a budu se snažit vzít si příklad.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  42. Něco podobného si v "deníčku" dělám taky:)..na deník vždycky narazím když uklízím..pokaždé ho chci vyhodit..a tak si ho tedy naposled přečtu..ale pak je mi líto ničit tolik vzpomínek..připíšu další zážitky co se staly od posledního velkého úklidu(kolikrát je mezi jednotlivými zápisy i měsíce pauza:) a deník vrátím zpět.

    A děkuji za komentář,moc mě potěšil:)

    OdpovědětVymazat
  43. Děkuju, Vivi, za moc milý komentář:-) Takto si šperkuju deníček, ne diář:-) No nakonec to asi vyjde na stejno, takže tě zcela chápu:-)

    OdpovědětVymazat
  44. Jéé, takový krásný diářek, to ani nevím, že něco takového u ELLE bylo, mamka jí občas kupuje. Původně, když jsem se dívila jen na obrázky, tak jsem si myslela, že je to moleskine. Znáš moleskiny? Jestli ne, stojí za to, to napravit :-))
    A pousmála jsem se nad tím, že si tam píšeš, že jsi šťastná. Já si diářík nevedu, nějak se furt snažím spoléhat na svou hlavu, a zatím nejsem tak vytížená (leda školně), že mi to prochází :-))
    A taktéž děkuji za komentáře u mě na blogu :-))

    OdpovědětVymazat
  45. Tak to je užas !
    Ten pocit štěstí tedy spíše šťastnosti ti závidím a přeju : )*

    OdpovědětVymazat
  46. ...Rounie, diář byl v Elle v posledním čísle roku 2010, ale za pár měsíců bude nový. Moleskine znám, krásná záležitost.

    ...Zapište si, prosím, za uši nebo do diářů, že vám moc děkuju za milé a zábavné komentáře :-*
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  47. "jsem šťastná" - to je hodně originální, psát si tohle do diáře! Skvělá terapie proti negativismu :D
    Bez diáře jsem jako bez hlavy, nic si nepamatuju. Vlastně bych se radši měla podívat, co tam mám na zítra, díky za připomenutí :D

    OdpovědětVymazat
  48. jojo dělám to docela podobně! I s těma pocitama!.)
    třeba si tam píšu příklad "byla jsem venku s blablabla(nějáký jména),bylo to super, byla jsem šťastná" nebo třeba "venku s maiu, i love her" a tak bla bla bla prostě :DD:)))

    OdpovědětVymazat
  49. ahoj:) stále nevím, jestli odepisovat u mě na blogu nebo u jednotlivých komentářů - zatím Vás není tolik (doufám, že bude!) a proto píšu k Vám na blog. :)

    mě se všichni diví, jakto že pořád něco vytahuju z kabelky, která je maličká. nacpu do ní i svetr!:D

    děkuji za milé přáníčko, Tobě taky krásný víkend a chci se zeptat, kolik Ti je, zda můžu vědět?:) bydlíš s přítelem, že? srdíčko si nakreslím do diáře i za Tebe!:)

    pěkný večer!:*

    OdpovědětVymazat
  50. Milá Vivi,
    tak já diář nemám - jaká škoda pro mne. Určitě by mně bylo mnohdy lépe, kdybych se do něj mohla podívat a viděla bych, kdy jsem byla šťastná. Já používám různé papírky, abych něco nezapomněla, protože pomalu se překlápím do toho sklerotického věku.
    Asi se trošku zamyslím, zda si pro příští rok nepořídím také diář.
    Přeji ti krásný sluníčkový víkend - i když jak vidím, u tebe na blogu je vždy sluníčkově, i když prší.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  51. Anonymní11:34

    Tvůj diář vypadá krásně :) Já si třeba vždycky každý rok ho koupím, ale pak do něja prostě tak do měsíce přestanu zapisovat..nějak si pořád nemůžu zvyknout...

    A little bit of fashion

    OdpovědětVymazat
  52. Diááře... jo vždycky začnu nadějně, zapisuju tam snad všechno, ale nevydržím to dlouho .. asi se budu muset víc snažit :)

    OdpovědětVymazat
  53. Řekla bych, že psaní si deníku či diáře má něco do sebe. Také mám vždy v průběhu školního roku malinký diářek s kalendářem, do kterého si píšu co mám splnit a co je splněné. Jinak tvůj diář je zajímavý, musí to být radost do něj psát :-)

    OdpovědětVymazat
  54. Miluju deníčky, zápisníčky a podobné věci, ale vždycky si do něho chvilku zapisuju a pak zas dlouho ne, pak se k tomu zase vrátím.. No a ten starý ani nevím, kde mám. Ale navnadilas mě, přemýšlím, že si koupím nový :].

    OdpovědětVymazat
  55. Anonymní21:45

    Tvůj článek čtu už podruhé, protože se nemůžu dočkat nového! Dokonce i komentáře pod tvým článkem je člověk schopný zhltnout za pět minut všechny. Nojo, skutečně to jsou milé komentáře od milých lidí. :)
    Já diář mám, ale pouze takový školní, obyčejný. Protože na školní úkoly a povinnosti je hezkého diáře škoda. Nosím ho stále u sebe, ale nejraději ho otevírám vždy, když plánuji nějaký výlet. To si pak na správném plánování dávám hodně záležet! Diář je takový malý stroj času do minulosti i budoucnosti.
    Tvůj diářek ti závidím. Ráda bych taky takový! Ty jsi originální snad ve všem. V pondělí odjíždím na další naplánovaný prázdninový týden, tak snad se ještě dočkám nového článku. :)))
    Moc milých pozdravů

    Gagoo :)

    OdpovědětVymazat
  56. Ahoj Vivi,
    máš moc krásně vyšňořený diář. Já si do svého momentálně píšu jen služby nemůžu si je absolutně zapamatovat:))Děkuji za komentář u mě, byl moc milej. S knížkou nebudu čekat ani o den déle už jí mám dávno bředobjednanou:))Moc teď nebloguju tak zase někdy pááá Vlaďka
    Joo a na to kafčo se musíme dohodnout:))

    OdpovědětVymazat
  57. Moc děkuju za milé komentáře, potěšily mě! :)

    OdpovědětVymazat
  58. ...Moje milé, vidím, že některé z Vás své diářové parťáky zanedbávají, tak radím je oprášit a hned poté si do nich zapsat červenou fixkou nějakou veselou nebo příjemnou letní událost. ;-) A ty z Vás, které své diáře a sešitky nenechávají ladem...ty chválím :-*

    ...Slečno L., chceš-li o mě více vědět, tento post ti může napovědět:
    http://www.vintageblog.cz/2011/06/vivi-neni-tlusty-chlap-aneb-blogoceneni.html

    ...Gagoo, když jsem si přečetla Tvůj milý komentář, bylo to jako zapít multivitamín energetickým drinkem - osvěžující, ozdravující, sladký a moc dobrý! ;-) Děkuju, mám velikou radost, že mám tak milého příznivce, a ačkoliv se držím pravidla "dvou postů týdně", věřím, že ke mně i dál budeš ráda chodit a číst mé články dvakrát ;-).
    "Diář je takový malý stroj času do minulosti i budoucnosti." - taková myšlenka by se měla neprodleně vytesat do kamene! Krásně řečeno a teď už zbývá poslední krok - opatřit si pořádně tlustý diář, kde budou nejenom úkoly, ale i výlety a zážitky. Totiž myslím si, že pak i ty školní povinnosti budou mít o něco veselejší ráz (no, jsem asi naivní snílek, viď?) ;-). Užij si prázdninový týden na maximum! Vivi :-*

    ...Vladi, kafe piju třikrát denně, takže minimálně jedno si spolu vážně musíme dát. A třeba už budeš mít tu novou knížku "shaby" a já si ji aspoň v klidu v kavárně prolistuju ;-)

    ...Crazy pig, milý komentář jsem ti dala, protože tvůj obrázek s jezevčíkem v pánském klobouku byl prostě moc milý ;-). Akce a reakce funguje i mezi blogařema ;-).

    OdpovědětVymazat
  59. Milá Vivi, i jááá mám své notýsky a diářky :))...už dobrých 15 možná víc let si zapisuju :)) Nemám diář s datumama, ale klasický notes...zapisuju si tam výdaje a příjmy,cíle kolik bych chtěla našetřit a dlouhodobé finanční plány :))), které se mi stejně nikdy nepodaří :)))zapisuju co si chci koupit, co chci někomu koupit,co musím ušít a co uklidit, svoje plány, cíle, myšlenky a hlavně nápady!! Ono totiž člověk rychle zapomíná- tedy v mém případě.... Nicméne, když diář popíšu, schovávám ho.... :)) si říkám, že jednou až budu babička, budu si prohlížet jaký plány jsem měla ve 30ti a co se mi honilo hlavou, popřípadě jak jsme na tom byli finančně :)))páááááá Martina

    OdpovědětVymazat
  60. To je nááádhera! Mám diář, ten je moje druhá ruka/hlava, ale je čistě ,,pracovní", ne nějak vydekorovaný...tohle je roztomiloučké!

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj VIVI,miluji diáře! Vždy kupuji ty menší, aby se mi vlezly do kabelky a netížily vahou :) Zapisuji si do něj všelico často např, návštěva lékaře, platby z účtu, kdy si mám barvit vlasy, knihy, které si chci koupit, tipy na výlety, názvy rostlin,keřů co by se mi hodily na zahrádku, kdy jsem co na zahradě zasadila a následně sklidila,bohužel i dny, kdy mívám migrény,no a samozřejmě si je schovávám a to je pak zpětně úžasné počteníčko a často se mi vybavují momenty, na které bych asi zapomněla.Jen ho nemám tak krásně barevný, ale zase prostřídávám psací písmo s tiskacím,podtrhuji,vlnovkuji,kroužkuji :))) Zdravím !

    OdpovědětVymazat
  62. Jupí, mám ten samý. Ale i když jsem mu nedávno podlepovala stránky, stejně se rozhodl, že předčasně odejde do diářového důchodu.. Snad ho ještě nějak dokážu vykurýrovat. Jako ten Tvůj ale vypadat nebude, můj zeje prázdnotou, asi holt nemám takovou představivost a tolik samolepek :))

    OdpovědětVymazat
  63. Jsem šťastná ..... to je tak krásné :))) asi si pořídím větší diář abych si to tam taky mohla psát :) mám jenom malinký diářek aby se mi vešel do pouzdra :)) a mám tam na každý den jen jeden dlouhý řádek :( takže když je období písemek, tak se mi tam skoro ani nevlezou všechny ty úkoly :) Jinak kromě toho si tam píšu důležité události, jako plesy nebo narozeniny :))) a mám hvězdičkami označený den, kdy jsem dostala první pusu od mého přítele :))

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní22:30

    Tak tohle je perfektní návod a pěkné optimistické fotky :)

    OdpovědětVymazat
  65. Nějak jsem zabrouzdala zpět v čase a jsem ráda :) Takhle parádně zapsaný diář jsem ještě neviděla :) Bravo! J.

    OdpovědětVymazat
  66. Já se dřív spoléhala na svou hlavu, ale nedopadalo to dobře. Pak jsem s spoléhala na svůj telefon, který mi jednou "exnul" a šlus i s poznámkama (nikomu bych to nepřála :D))

    Od té doby si každý rok kupuji papírový kabelkový diář, který nosím pořád s sebou, jinak bych byla ztracená :D Zapisuji si do něj schůzky, školení, workshopy, setkání s přáteli, ale také úkoly, které musím ten den stihnout. Také si odškrtávám cvičení a splněné úkoly. A k setkání nebo akcím si přikresluji obrázky pro pobavení nebo uklidnění :D :D :D

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, to znám - hlavy i telefony jsou vrcholně nespolehliví pomocníci, zatímco tužka a papír ještě nezklamala. Já si zapisuju všechno...akorát někdy zapomenu, kam jsem si to zapsala. ;-)
      Tak já si jdu taky něco namalovat do diáře, ať se pobavím nebo uklidním - obojí se hodí. ;-)

      Vymazat