29.7.13

Domov s troškou retra

Napadlo mě, že když jsou v poslední době taková horka, mohla bych vás vzít trochu se ochladit ke mně domů. Je u nás příjemný chládek, v mrazáku je plno zmrzliny a v konvici ledový čaj. A když už se u mě budete chladit, můžete si při té příležitosti prohlídnout má oblíbená zákoutí a detaily některých věcí, které mám ráda. Ovšem tomu, kdo v parném létě nejradši běhá venku a dovnitř se mu moc nechce, můžu slíbit, že nakonec se přesuneme na drink na zahradu. ;-) Tak pojďte už (jsem nedočkavá)...

Netajím se tím, že mám ráda věci (pro blogaře je to docela dobrá vlastnost). Sice né radši než psy, pusy, smích nebo koupání v řece, ale ráda je mám. Ale není to tak, že bych na věcech nějak extra lpěla, to spíš naopak. Máloco se u nás doma ohřeje delší dobu, nepočítám-li dárky, zděděné poklady, kořisti, které jsem předlouho sháněla (a nakonec sehnala) nebo takové kousky, které mi připomínají něco senzačního, takže k nim mám vztah a nezbavuju se jich. Ale jinak ráda svůj domov často měním a přetvářím, takže nakupuju a prodávám...no, docela často ;-). Na fotce vidíte mé oblíbené věci, které mi udělaly velkou radost, když jsem si je pořídila a pořád mě těší. Mintová retro lampička, oranžový retro telefon (dva roky jsem pátrala a hledala ten pravý, a když jsem ho našla, byla jsem šťastná a chodila jsem se na něj do obýváku pořád dívat), obraz od Pokito s vtipnou karikaturou W. Allena, různé oblíbené drinky, parfém od Annick Goutal, časopisy a veselý květináč - to všechno usazeno na dřevěných bednách, které vyráběl můj děda (a které taky nikdy neprodám, to se ví).

Tohle je Tlustice (Crassula marginalis), pro přátele prostě jen Krasula. Přivezla jsem si ji nedávno z jednoho výletu a chvíli jsem přemýšlela, čím zkrášlit květináč, ve kterém se usadila. A protože mám ráda prádlo od Victoria´s Secret a nemyslím si, že jediná možnost použití je mít ho na sobě, odstřihla jsem z jedné košilky Victoria´s Secret krajku, připevnila ji ke květináči (to aby byl sexy) a přilepila jsem na něj očka (to aby na vás dobře viděl). /Celý balíček různě velkých hýbacích oček seženete za pár korun v obchodech pro "tvořilky"./ Teď jsem se svým okatým květináčem spokojená (a Krasula snad taky).

Tady ráda snídám. S mužem, s hrnkem kafe, inspirativními knížkami, něčím roztomilým ve "váze" a v neposlední řadě se svým diářem. (Foceno tím nejstarším fotoaparátem, který doma mám - občas z něj zkouším ještě něco vymáčknout).

Červená a oranžová - to nejsou barvy pro mě. Tedy nic proti nim nemám, pokud je vidím na druhých, ale sama v červené nebo oranžové nevlastním téměř nic, pokud nepočítám své rtěnky a laky na nehty. V botníku se mi nečervená vůbec nic, v šatníku jen jeden červený šátek (ovšem s bílými srdíčky a tmavěmodrým lemováním) a doma mám jeden oranžový telefon (pamatujete na první fotku dnešního článku?) a červenou prosklenou skříň. Není to sice moje barva, ale přesto jsem si červenou knihovnu kdysi pořídila a mám ji moc ráda. Asi 30 let stará kartička s Madonnou ze žvýkaček "Dandy Rock´n Bubble", kterou mi poslala moje ušatá kamarádka Michelle, nechává tušit, že moje knihovna dělá čest své barvě - je divoká.

Jsem nástěnkový typ. Jednu mám v kanceláři, jinou v kuchyni, další v letním domku a tuhle (nejoblíbenější) mám doma ve své pracovně. Jednou jsou na ní kaktusy, jindy plechovky, do kterých dávám růže ze zahrádky, ale nejčastěji (a teď zrovna taky) na ní mám svoje oblíbené parfémy, svíčky nebo mýdla v krabičkách (v té jasně žluté je mýdlo Tiki Tiaré - neodolatelné a nejvoňavější na světě). V papírové tašce Chanel už dávno není nic luxusně hedvábného, ale dávám do ní miniaturky právě zkoušených vůní, korále, dopisy nebo papírky od bonbónů (pšššt).

Mám ráda moderní věci, užívám si, že žijeme v jednadvacátém století a opravdu jsem přesvědčená, že je to nejlepší doba, v jaké si člověk může přát žít, ale to neznamená, že se dobře nebavím, když svým starým foťákem fotím svůj prastarý psací stroj a prohlížím si časopisy Elle vydané v době, kdy jsem se ještě plahočila po lese a hledala houby.

Měla jsem vás u sebe doma moc ráda, protože s vámi je mi vždycky parádně. Ale myslím, že je čas vyběhnout ven, protože i když je sluníčka někdy až příliš, budeme na letní dny ještě rádi vzpomínat. Takže děvčata a chlapci, utíkejte na zahradu a sedněte si do mého nejoblíbenějšího retro křesílka. A pokud vám ještě nerostou fousy, té skleničky a láhve vína si nevšímejte. Mějte se nejsuperbezva. ;-)
Vivi podpis

96 komentářů:

  1. Anonymní8:12

    Ahoooooj Vyvisku,
    u Tebe je to teda paradnicky !!!!!
    A ta karticka Madonny me mooc potesila:)
    Kresilko, zahradka a sklinka ledoveho vina je super napad!
    Ja vcera a predevcirem byla na koupaku, taky booozo, jen trosku vedro a moooc lidi a voda jak kafe, zadny poradny vosvezo,ale fajn! Moc te libam a volam ti na oranzovy telefoun! :o)
    Pusu Michelle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišelko, a to ani nevíš, jak ta kartička Madonny potěšila mě! Brzy napíšu mejlandu, Ty moje děvče pražský vokatý a nohatý a ušatý (a nejhezčí!)! :-**

      Vzkaz pro všechny: děkuju Vám mockrát za úžasné komentáře. Jste nejmilejší a nejlepší čtenáři na celém světě. Mám radost, že se nám naše setkání u mě doma tak vydařilo a už teď se těším na další. Ještě jednou velký dík vám všem. ♥

      Vymazat
  2. no mas doma paradni vecicky! Uplne uz jsem videla svoje nehtiky na tom tvum krasnym psacim stroji a zajimave fotky pro blog :D no nic se neda delat, ja psaci stroj nemam...buuu :(

    OdpovědětVymazat
  3. Kráásně jsem se schladila.Už tedy bylo zapotřebí.Poslední dobou mám pocit,že vypotím i to o čem nevím.A ta kartička s Madonnou,měla jsem celou sbírku..ty žvýkačky jsme kupovali na pouti.Já teda kvůli těm kartičkám,kdepak je jim asi dneska konec...Červenou mám ráda,ale jak kde...v botníku mám raději umírněnější barvy,červená je na mě moc hrrr...A Monin..Mojito..jéje,to si člověk schladí hrdlo.

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Vivi, ty to máš doma krásné. :)
    Ta nástěnka je naprsto úžasná a stejně tak i retro křeslo. Pěkně se na to dívá. :)
    Já si včera užívala lehtk, bazénu a domacího drinku, který připravil můj muž - růžové víno, led a máta. do horka ideální osvěžení. :)
    Užívej si léto!

    OdpovědětVymazat
  5. Tolik milých věciček. Takové já nemám, ale zato mám spousty červených a oranžových věcí v botníku i šatníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní13:27

      Také miluji červenou. :)

      Vymazat
  6. Skvělé osvěžení, máš to u sebe doma nádherné. Závidím vtipný květináč :-) i nástěnku. Jo a podobný telefon má moje babička, ještě ho stále používá. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Niet nič lepšie ako sa miesto práce pondelkovo vybrať na návštevu do raja roztomilých vecí a detailov u Vivi. Zmrzliny som sa prejedla, červenú knižnicu by som brala hneď a okatý kvetináč v sexy oblečku ma dostal úplne. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krasa! Me by ale nejvic zajimalo, co bylo originalne v te Chanel papirove tasce ;) A Vivinko, poslala bys mi svoji adresu na muj mail?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl tam šáteček ;-), ale zbyla mi z něj už jenom ta papírová taška. Adresu ráda pošlu. ;-)

      Vymazat
  9. Vivi díky za pozvání.Máš u sebe hodně pěkných věciček.Já nejsem nástěnková,ale miluji poličky,taky na ně aranžuju podle nálady.Ta Tvá se mi líbí moc.

    OdpovědětVymazat
  10. Nadhera,nastenka je super:)

    OdpovědětVymazat
  11. Krása, lehla bych si u vás na zahradě :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Drahá Vivi, děkuji ti, že jsi nás pozvala na prohlídku tvého domova :) Moc jsem si to užila.

    http://mysecretworldinmymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuju za komentář! Co je v krabičce, to asi nemůžu jen tak troubit do světa :D Ale hlavně, já nestačím zírat. Máš to všechno děsně stylové!!! Kéž bych jednou taky mohla žít ve vlastním a zároveň to mít tak hezké a útulné :) Omlouvám se, jestli to tu někde už je, ale mohla bys nám ukázat svojí ložnici, viď? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, do ložnice si svoje čtenáře pozvu ráda. Můj muž bude nadšený ;-).

      Vymazat
    2. Tak pardon :) Já jen, že by se mi hodila inspirace a tahle ukázka tvých věcí se mi dost líbila. No, omlouvám se za svou drzost ;)

      Vymazat
    3. Kdepak, žádné omlouvání - naopak - pozvání do ložnice je super nápad a už přemýšlím nad jeho realizací ;-).

      Vymazat
    4. To jsem ráda, že jsem to špatně pochopila! A už se moc těším :)

      Vymazat
  14. Anonymní11:06

    Nikdy se nepřejím tvých inspirativních fotek a článků, pokaždé se sem těším jako malá holka. Díky Vivi! M.

    OdpovědětVymazat
  15. květináč je úžasně vtipný a ten psací stroj, to je prostě bomba, máš bezva vkus, možná si od tebe něco málo vypůjčím :D :D

    OdpovědětVymazat
  16. Vždy se mi u tebe na návštěvě moc líbí. Spousta spousta překrásných věcí :)

    OdpovědětVymazat
  17. U tebe doma se mi moc líbí :) A ten telefon, tak ten je boží!

    OdpovědětVymazat
  18. veľmi pekné vecičky :-) ja mám tak isto plnú zbierku časopisov Elle, ale italských :-)
    celý blog je veľmi pekný a inšpiratívny! ja si tiež vediem blog z môjho sladkého talianskeho života, tak ak by si mala chuť, zavítaj niekedy :) Veronika
    http://www.dolcevitadiveronica.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  19. Máš opravdu strašně krásné věcičky. x)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní14:38

    Vivi tvoje clanky jsou pro me pri pondelku primo nutnosti a dneska jsi me obzvlast potesila. Nahlizeni do tveho uzasne originalniho domova primo miluji! Nekdo se tu ptal,
    zda nam neukazes nekdy loznici.a ja se pridavam a jeste se ptam na koupelnu.Uvidime ji tu nekdy? :))
    Krasne dny preje Ivet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivet, tak to mě opravdu moc těší. V ložnici nemám nic moc zajímavého, jen toaletku se sbírkou parfémů, se štětci a rtěnkami, dvě papírové krabice s poklady, velkou postel a gramofon..ale proč ne, někdy vás tam všechny pozvu ;-). A koupelnu už mám nafocenou, takže určitě si ji tu prohlédneš.

      Vymazat
  21. ísť tak niekedy k tebe na návštevu :) to by som chodila s otvorenými ústami :) a to kresielko ,kráásne!

    OdpovědětVymazat
  22. Ach máš to doma prenádherné <3 milujem tento vintage styl, ja sa taktiež chodievam doma schladiť, všade je veľa stromov, hrubé kamenné steny, žiadny susedia :)

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní16:58

    veľmi som z tvojho bývania nadšená
    taká moderna zmiešaná s retrom - je to geniálne
    aj keď sem chodím len mesiac, už som si ťa zamilovala, mám ťa veľmi rada, maja

    OdpovědětVymazat
  24. U tebe je nádherně. A ten telefon je boží.

    OdpovědětVymazat
  25. Moc jsem si to u tebe doma užila! :) Nejvíc mě zaujala tvá nástěnka, je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, u tebe je tak krásně, milo a útulno. Moc se mi u tebe líbilo, děkuji za pozvání!

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi ty umíš překvapit! Krásný pondělní článek plný inspirace. Líbí se mi, že tvoje retro věci jsou autentické. Tve gramofony, elpé desky, teď ten retro telefon, retro zahradní křeslo, psací stroj, nemá to chybu. Do nástěnky a květináče jsem se totálně zamilovala!! Vždy mne nahlodáš, abych se svou domáctností také něco udělala. :)
    p.s.:nahlodala jsi mne také s Dr. Hauschka, v Praze jsem si koupila tři výrobky! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Hrozně jsem se zakoukala do té lampičky a telefonu, taky jsem si ho chtěla pořídit, ale kamarád mi to zakázal, takže počítám s tím, že ho při nejbližší příležitosti asi dostanu, no co už. Ještě tu lampičku a psací stroj a budu spokojenej tvor :)

    OdpovědětVymazat
  29. U tebe doma chci bydlet, máš tam ještě kousek místečka? Já se vejdu i na zahradu, jen dnes bych ráda přespala vedle Woodyho Allena, venku totiž prší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže u Woodyho říkáš? Nó, to je náhodou moc dobrá volba. Už jsem ti vedle něj ustlala, budeš se tu cítit jako v pokojíčku ;-). A kafe je plná konvice! :-*

      Vymazat
    2. Děkuji Ti, už jsem na cestě, abych stihla kafe ještě teplé, tak ne že si to rozmyslíš :-D Woody už se na mě teší!

      Vymazat
    3. Uznej sama, že bych musela být úplný blázen, kdybych si tvou návštěvu chtěla rozmyslet! ;-)
      A Woody? Ten divočák se už nemůže dočkat!

      Vymazat
  30. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, jak se ti podařilo tenhle komentář smazat? ;-) Ó né! Byl nádherný a udělal mi velkou radost. Děkuju! Vlastně jsi jím vyjádřila to, proč bloguju a proč nad blogem trávím tolik času. Tak alespoň v e-mailové schránce Tvůj komentář mám a budu si ho ve slabých chvilkách číst. ;-)

      Vymazat
    2. Vivi já ještě nikdy nikde nic nekomentovala, ani ten svůj účet moc nepoužívám, tak mě překvapilo že to tu hned vypláclo celé moje jméno. Taxem to chtěla smazat a přepsat na něco míň osobního a to mi pak nešlo a tak... jsem prostě antipočítačový typ co pracuje v počítačové firmě:) ale pal to čert jsem ráda že tě můj komentář potěšil! :)

      Vymazat
    3. Ty jsi milá (a vtipná) - a já nasadím všechny blogové páky, vypnu hruď (a tím pádem i srdce) a budu se snažit, aby Tě to u mě na blogu pořád bavilo, protože pro takové čtenáře jako jsi Ty mám prostě slabost. ;-)

      Vymazat
    4. To ty jsi milá. Taky si zahrávám delší dobu s myšlenkou začít psát protože mám potřebu pořád něco vytvářet a ventilovat ale příjde mi to tak náročné, hlavně ta starost o čtenáře (pokud by byli:), odepisovat jim protože bez zpětné vazby to asi nejde a já jsem někdy takový asociál:) Ale od tebe je to takové upřímné a celý blog i ty působíš takovým tím všeobjímajícím dojmem, což je asi to co se mi tady tak líbí:)
      Děkuju za tvoji zpětnou vazbu, cítím se jako bych si psala s nějákou celebritou :)

      Vymazat
    5. Radko, být Tebou, tak neváhám, určitě bys měla na svém blogu co říct a já bych na něj byla moc zvědavá (pokud svou myšlenku začít psát zrealizuješ, určitě mi dej, prosím, vědět). Zpětná vazba je motivující a skvělá, ale neznamená to nutnost odepisovat každému čtenáři jednotlivě (tedy ono by to bylo moc hezké, ale časově se to nedá dlouhodobě zvládnout) - však Tě pak intuice povede. Abych se přiznala, když jsem s blogem před dvěmi lety začínala, ani ve snu by mě nenapadlo, kolik úžasných lidí se mi tu časem objeví. A i když blogování stojí plno času (ale je to čas strávený moc hezky), všechna ta vydaná energie se člověku (pokud píše a fotí opravdu s chutí a do ničeho se nenutí) vrátí v podobě radosti, kterou mu dávají čtenáři. Zní to jako klišé, ale je to pravda pravdoucí. ;-) Tak přeju hodně štěstí, ať už budeš Ty sama časem blog psát anebo jen číst (ten můj, ten můj!) ;-)).
      PS: A nad tou Tvojí poslední větou se musím "chichúňat pod fúsky" ;-), jak by řekla moje slovenská přítelkyně. Slibuju Ti, že jestli se někdy potkáme v reálu, hodím Ti na pupík svůj podpis :-D.

      Vymazat
  31. Skvělé, vypadá to u tebe hodně atypicky. Nejvíce se mi zalíbila nástěnka a také retro telefon, je boží!

    OdpovědětVymazat
  32. Všem vám děkuju za úžasné komentáře. Jste nejmilejší a nejlepší čtenáři na celém světě. Mám radost, že se nám naše setkání u mě doma tak vydařilo a už teď se těším na další. Ještě jednou velký dík vám všem. ♥

    OdpovědětVymazat
  33. Milá Vivi, děkuji za pozvání k Tobě domů, je u Tebe prostě krásně, strašně se mi líbí Tvoje zákoutí s parfémy i haldou časopisů (hm taky tady mám několik starých ročníků časopisu Domov, které nikdy nevyhodím :-) a mým oblíbeným Woodym - ten telefon s lampičkou jsou prostě nádherné a krásně si spolu na fotce vyprávějí...Prostě u Tebe je radost pobýt i venku, to překrásné pestrobarevné lehátko tak láká a teď na večer bych si i to vínko s Tebou dala :-). Měj se moc nádherně!!!

    OdpovědětVymazat
  34. Sexy květináč:DD Vivíí, ledva sa držím na nohách, hlava slnkom oťapená, víkend predĺžený ťažký (predstav si, nútili ma po kopcoch chodiť!), ale len čo môj počítačík rozlepil teraz oči, musela som sa hneď prísť pozrieť k tebe. A čo nevidím - vraj pojďte dál!;-)) Ty si nejbezva, vždy vieš, čo ma zrovna poteší a čo tak veľmi potrebujem počuť - ledový čaj v konvici a plný mrazák zmrzky! Paráda! Vyberiem zmrzku, strčím si do mrazáku hlavu (chichi) a budeme sa do rána rozprávať (ak ovšem nezaspím v kuchyni) alebo len tak mlčať a usmievať sa, unavené, ale šťastné, zmrzlinou schladené:-)).
    To kreslo!♥

    OdpovědětVymazat
  35. Tvoje fotky jsou tak dokonalé, to ani nejde! Vypadají jak vystřižené z nějakého časopisu dům a zahrada! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní7:45

      Spis z Vogue Living-tam maji vzdycky super originalni byty! ;)
      Evca

      Vymazat
    2. Holky, jste milý lichotnice, ale já bych byla nejradši, aby moje fotky vypadaly jako z časopisu "Kůň a byt", tak na tom tvrdě makám...snad se to příště podaří. ;-D

      Vymazat
    3. Anonymní8:47

      Vivinko ty mas teda vysoke cile :).Casopis Kun a byt to fakt existuje nebo je to jeden z tvych povedenych zertiku? :))
      Evca

      Vymazat
    4. Jo, jen žertík ;-).

      Vymazat
  36. krásne retro doplnky, skvelé.

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní7:48

    Clanky, ve kterych nas zves domu, jsou skvele. Zarizuji si bydleni, tak se mi hodi kazda ispirace, ale v casopisech je porad dokola to same, nic originalniho.Pro inspiraci si chodim k tobe, i kdyz nevim, kde vsechny ty vecicky sehnat. Nechci te doma kopirovat, ale moc se mi libi plno tvych doplnku. Poradis, kde je koupit?
    Evca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsem moc ráda, že u mě čerpáš inspiraci. Pokud si přeješ u nějakých konkrétních věcí přesně napsat, odkud jsou, můžeš mi klidně písnout e-mail. Ale můj domov je taková směs moderního a starého, věcí přivezených z cest, objevených v bazarech, vyrobených (ať už mnou, někým z rodiny nebo nějakým odborníkem na zakázku). Zkrátka mišmaš. Nemám žádný obchod, ve kterém bych nakupovala poctivě pravidelně, to by mě asi ani nebavilo ;-). Myslím si, že i kdybys měla nějakou dobu holý a prázdný byt, nech to tak. Protože to nejlepší bydlení vzniká postupně, je to dlouhý proces, věci do něj se nedají nakoupit najednou (tedy dají, ale pak to není ono, pak je to takový ten "styl bez duše". Přeju hodně štěstí, někdy napiš, jak se zařizováním pokračuješ a těším se na tvoje další návštěvy u mě. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní8:49

      Dekuji mnohokrat za odpoved. Se vsim souhlasim, jen to vyzaduje trpelivost, kterou ja moc nemam,:)) ale vyplati se. Prece jen mam v hlave asi 10 veci,ktere bych rada vedela, odkud jsou,takze napisi e-mail. Dekuji.
      E

      Vymazat
  38. Wow, vypadá to dost dobře :D nejsem zas úplně zastáncem retro věcí, ale máš to hezky slazené :) nejlepší je ten psací stroj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, díky! ;-) Stejně ale - a to víme oba - nejlepší domov dělá plný talíř (pozdravuj Zdendu Polreicha) ;-).

      Vymazat
  39. Anonymní14:29

    Ahoj Vivi,

    premýšlela jsem,zda ti m§žu tykat,ale asi ano :).

    Víš ,co se mi libi nejvíc?

    Že nikoho nekopíruješ,že všechno na tvém blogu
    je velmi osobité,jiné,atypické,ale v tom je právě ta síla.
    Ještě jsem neviděla podobně zařízený byt a sama bych na to neměla
    odvahu,ale o to víc semi u tebe doma líbí.

    Krásný a nevšední zážitek!
    Zdraví S. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je milý, děkuju. A to se ví - Vivi přece nikdo nevyká ;-).

      Vymazat
  40. Anonymní17:26

    Vivi,k tobě "chodím" ráda,je u tebe vždy útulno a tvé povídání mám moc ráda.Těším se zase na příště.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasné, mám radost! I já se těším ;-).

      Vymazat
  41. Milá Vivinko,

    u tebe je vždy krásně a ráda přijímám tvé pozvání k tobě domů :) Mám ráda tvůj osobitý styl. Retro psací stroj je úchvatný! :) Měj se hezky <3

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  42. Mám ráda..ne! miluju krásné retro lampičky :-). Moje oblíbená je zas žlutá, hořčicově žlutá.. U mě vede Lidokov. Jedny retro lampičky mám připraveny na úpravu alias barabasca made. Každopádně to musím ještě řádně promyslet. A můj manžel vyladit elektřinou :-ú

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to je balzám pro mé uši - hořčicově žlutá retro lampička..ach ano!
      A Lidokov Boskovice..60., 70. léta v Československu..ach ano, nechala bych si říct! Mně se vždycky líbily i lampičky od firmy Napako a před rokem jsem si jednu konečně pořídila. Ale ta hořcicově žlutá barva mi bude vrtat od teď v hlavě. ;-)
      Není nad to si na každý náš den pořádně (a stylově) posvítit ;-).

      Vymazat
    2. jj :-) moc podařený úlovek na aukru. Vždy mě večer před spaním potěší...

      Vymazat
  43. Mockrát všem děkuju, vaše komentáře jsou moc milé a mám z nich velkou radost. Už jsem vám říkala, že jste nejbezva čtenáři na světě? ;-)

    OdpovědětVymazat
  44. A co by asi na ty návštěvy řekla Tlustice, kdyby měla i ústa:-D?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, milý Lezartsku, právě to je ten důvod, proč málokdy svým výtvorům dělám ústa - ono bohatě stačí, když se jen dívají. ;-)

      Vymazat
  45. Já věděla,že to u tebe bude vypadat takhle kreativně a pěkně:)

    OdpovědětVymazat
  46. Jé to je pěkný ! :) ten květináč je bombastickej!

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní13:01

    Nevím co obdivovat dřív. Nástěnka je dokonalá!!!, obraz Woodyho Allana, květináč, parfém Anik Goutal, vše je to jako vystřižené z mých tajných wish listů. :o) Jednou budu bydlet taky tak! Kam na všechny ty věcičky chodíš?! JE to úžasné! Martina W.

    OdpovědětVymazat
  48. Vivi Tvůj domov je jako Tvé koláže. Woodyho jsem poznala hned a podvazková tlustice fakt nemá chybu. Lásku k věcem a jejich propouštěním i červenou bavru jen na nehteh máme společnou:-). Krásný srpen má milá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:56

      Presne jak pise Sharka,stejne jako jsou napadite tve fotky,do kterych skladas veci naprosto jedinecnym zpusobem //vsimla jsem si na blogach,ze se te nekteri lide snazi kopirovat,ale tvuj rukopis je a bude vzdy jen jeden//, stejne originalni a neskopirovatelny je tvuj domov a vkus.Snad jedine,co bych vytkla je,ze clanky ze tveho domova a bydleni tu nevidim tak casto jak bych chtela:-).Zlepsi se to?:-)
      svobodova.erika@centrum

      Vymazat
    2. Milá Šárko, děkuju ti a i Tobě přeju báječné léto.

      Eriko, těším se z Tvého komentáře; mám radost, že můj blog a styl vnímáš právě takhle. Ono s kopírováním nikoho a ničeho se daleko nedojde, takže mně je lidí, kteří stahují moje fotky a vydávají je za své, spíš líto (ale samozřejmě pěstí do nosu dostanou, až je potkám osobně). :-D
      Tvou výtku beru jako blogový závazek do budoucna ;-).

      Vymazat
  49. Úplne úžasne to máš zariadené :) Krása, krása :))

    OdpovědětVymazat
  50. Anonymní23:44

    Vivi, píšeš zkrátka bezkonkurenčně skvěle, tvůj blog mě velice baví :-). Tvůj domov je vlastně takovou inspirací pro nás pro všechny :-). Zbožňuji nápadité dekorace. A právě ten oranžový telefon nemá chybu! Sama oranžové a i červené bavě holduji pouze v podobě laků a rtěnek. Tahle návštěva se mi neskutečně líbila :-).

    OdpovědětVymazat
  51. Milá Vivi, díky ti za další roztomilou špionáž. Ani nevíš jakou mi tyhle věci dělají radost. :)
    Zdraví Jane
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  52. Téda Vivi, návštěva u tebe mi ( i když až o několik dní později :)) udělala obrovskou radost. Máš to tam moc krásné, jen škoda, že jsem nestihla tu sklenku moštu s tebou a tvými čtenáři. Mám toho o prázdninách tolik, že nevím kam dřív skočit!!

    Krásný srpen Ti přeji :)).

    OdpovědětVymazat
  53. Moc vám všem děkuju, jste nejmilejší ;-) ♥.

    OdpovědětVymazat
  54. Vivi já tě obdivuju ...
    Ty tak krásně dokážeš psát , já sice umým zase hodně a rychle mluvit , ale to není ono ... :D
    Mám pocit jakobych četla snad nějakou knížku plnou optimismu , radosti ze života a krás světa. Prostě jsi "živá" a já takových lidí moc neznám , maximálně v mém věku , pak se začne " stárnout " žádná spontánnost atd. ,já už na ulici nepotkám nikoho kdo by se jen tak usmíval. To je děs .. Všichni mají takové prázdné obličeje a já mám prostě pocit , že to musím změnit protože to je hrůza... Vivi , škoda je , že tvůj blog čtou zřejmě ti co to vidí jako já a mají alespoň trochu radost ze života , ale měli bysme naordinovat všem těm zamračencům tvůj blog jako medicínu ! ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, děkuju za moc milá a povzbudivá slova. Ani nevíš, jak jsi mě potěšila. Myslím, že všichni moji čtenáři nebyli vždycky tak usměvaví a pozitivní, ale postupně se tady tomu u mě naučili ;-); dostávám často v tomhle duchu psané dopisy a e-maily, takže i to je pro mě obrovská motivace dál blogovat s úsměvem na rtech a věřit, že se můj úsměv přenese na ostatní. Ovšem - taky někdy nemívám náladu a mám plno starostí, ale to nejsou chvíle, kdy se pouštím do psaní článků (to by to dopadlo!) :-).
      Děkuju ještě jednou moc. :-*

      Vymazat
  55. Anonymní15:54

    něco tak originálního jsem už dlouho neviděla! Superrr!

    OdpovědětVymazat
  56. Děkuji za pozvání, moc se mi u Tebe líbilo.

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní22:43

    Vivinko,vždycky když v nadpisu tvého článku vidím to "pojďte dál",tak se strašně těším z tvého pozvání a jsem zvědavá,co nového nám zas ze svého domova ukážeš.U tebe nikdy nikdy není nuda! Miluji tvé články! Míša

    OdpovědětVymazat
  58. Děkuju ♥♥♥ ;-).

    OdpovědětVymazat
  59. U tohohle článku se mi hrozně líbila jedna věc...Že máš doma spoustu věcí, který mi evokuují moje dětství - ten oranžovej telefon, ten jsme měli strašně dlouho... Stejný vydání Mikulášových patálií, který jsem si ze svýho starýho pokojíčku taky odnesla do nový "dospělý" knihovny... Stejnej psací stroj, na kterym jsem jako malá dělala, jako že jsem hrozně dospělá spisovatelka.. Retro křesílka, co jsme měli na chalupě .... Tvůj blog jsem objevila dnes a musim říct, že jsem se do něj (i díky těm střípkům dětství) rovnou zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luu, to je tak hezký, když se dozvím, že mě s mojí (novou) čtenářkou spojuje tolik dětských střípků. A nejen to - taky jsem zkoušela puntíkovat Savem džíny, chutná mi ředkvičková polívka a film Něco jako komedie jsem viděla už dvakrát. My dvě si budem rozumět ;-).

      Vymazat
  60. Miluji pařížský styl.Všude ty vůně a tak :-) nádhera tam žít

    http://beautyane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat