4.8.13

Voňavé letní lásky aneb co nedávám z ruky

Začnu trochu netradičně. Myslím, že jsem vám ještě neříkala, že právě teď se dají koupit nejlepší vánoční elpíčka, protože "Christmas LP", po kterých se za pár měsíců jen zapráší, zůstávají v srpnu ve velkých krabicích na trzích bez povšimnutí. Takže co teď dělám? Tušíte správně - nakupuju senzační vánoční desky. A taky v prádelně pořád dokola suším plavky a piknikovou deku, vystřihávám z časopisů recepty na domácí zmrzlinu (abych nakonec pokaždé koupila dva polárkové dorty v sámošce) a podezíravě pátravým zrakem si měřím přes své velké sluneční brýle každého, kdo tvrdí, že se v létě nepotřebuje ničím mazat (a říká to hodně lidí). To já jsem v létě namazaná pořád...;-) A čím, to vám hned prozradím.
Dobře, začneme tedy vinným střikem, ale od něj se rychle dostaneme k přírodním mazátkům, která používám letos poprvé, zato s velkým potěšením. Přiznám se, asi bych občas na sluneční ochranu zapomněla, protože se málokdy cíleně opaluju. 3 hodiny se slunit v nehybné pozici na dece, na to jsem příliš divoká povaha. Jenže výlety, toulání se městskými rozpálenými ulicemi nebo posedávání v kavárenských předzahrádkách, znamená stejné riziko jako ležení na dece - člověk se spálí raz dva. A tak jsem nasadila do boje proti pichlavému a nebezpečnému sluníčku přírodní kosmetické zbraně - hned vám ukážu, jaké to jsou.

Zleva: štětec na malování, vzorky krémů Biosolis SPF 30 a SPF 50, žluté a oranžové bonbóny M&M, retro brýle, kartička Ambre Solaire, náplň Cafissimo do kávovaru a krém po opalování After Sun Lotion od Dr. Hauschka - tak vypadá můj letně žlutý den.

Mám doma takovou malou, soukromou Havaj (díky havajským deskám, květům a tuzexové panence Hawaiiance). A protože i teploty venku se už pár týdnů urputně snaží napodobovat tropické ostrovy, nezbývá než nedat z ruky mou novou letní lásku v oranžové krabičce - krém Biosolis. Je z řady Bio certifikovaných produktů sluneční péče na čistě minerální bázi a stal se pro mě spolehlivým osobním slunečníkem. Nějakou dobu mi trvalo, než jsem pochopila, jak škodlivé jsou chemické přípravky na opalování, ale o to víc mě uchlácholila značka Biosolis, která jde ruku v ruce s přírodou i zdravím. Víc informací najdete tady. Krém je poměrně hutný a musím ho vždycky dobře rozetřít, aby na tváři nezanechal žádné stopy. Je voděodolný, takže se nesmývá ani při vodním dovádění. Jen pokud u řeky trávím celé odpoledne a jdu do vody častěji, namažu se po nějaké době  znovu. Obsahuje Aloe Vera a voní jako opalovací krém, kterým mě na plovárně mazala mamka, když jsem ještě při plavání používala pestrobarevný kruh (je to sice nějaký ten pátek zpátky, ale troška nostalgie nemůže uškodit).

Zleva: krabička od krému Biosolis, koloušek, mléko po opalování Dr. Hauschka s éterickými oleji a výtažky z kdoulových semínek a úročníku, LP deska Funny Girl, oční stíny Chanel a krém Biosolis na tvář s SPF 30.
Mléko po opalování Dr. Hauschka After Sun Lotion (na fotce uprostřed) jsem objevila teprve před pár týdny a ještě před prvním použitím jsem ho považovala za kosmetický přírodní způsob, jak ochladit sluníčkem rozcitlivělou pokožku a zároveň podpořit výdrž nabytého opálení. Předpokládala jsem, že ho budu používat jen občas - prostě ve chvíli, kdy na sluníčku strávím trošku víc času. 
Tyhle, celkem logické, plány vzaly za své v okamžiku, kdy jsem ho použila poprvé. Pokožka mi po něm voněla tak, že jsem se s ním vydatně namazala i následující ráno (a to, prosím pěkně, celý den pršelo). Kdo znáte a používáte bio kosmetiku Dr. Hauschka víte, jak dokážou její přípravky krásně přírodně vonět. A vůně poopalovacího mléka v sobě spojuje všechny "aroma ingredience", které mám tak ráda. Cítím z něj měsíček (k tomu bych mohla čenichat pořád), růži, meruňky a mandle (to bude asi tou šípkovou růží, mandlovým olejem a olejem z meruňkových jadérek, které krém obsahuje, že?).
A když už jsem na začátku článku psala o vánočních LP deskách a na chvilku se přenesla do poněkud chladnějšího období roku, napadlo mě, že krém po opalování Dr. Hauschka bude asi jediná "letní věc", o kterou si napíšu Ježíškovi. Nemusí se totiž používat jen po opalování, ale klidně celý rok jako hydratační tělový krém (výborně!).

V jedné ruce mívám v létě zpravidla piknikový koš a v druhé tuhle taštičku. Pokaždé, když se do mého kosmetického arzenálu dostane něco, co mi sedne a co mi příjemně zamotá hlavu, bývám věrná a nosím pak takové přípravky pořád při sobě (to platí pro oba mé krémové objevy z Yinyang.cz). A co se týče bonbónů M&M, ty nedávám z ruky nikdy nikdy nikdy.

Na začátku léta jsem dostala balíček s překvapením od mé milé přítelkyně Suzi, která mi na ručně dělaném papíru přála krásné léto a mně to udělalo velkou radost. Lidi si obvykle přejí jen "vše nej k svátku" nebo "veselé Vánoce" (takže to už je třetí zmínka o Vánocích v srpnovém článku...kdyby Sigmund Freud ještě žil, ten by mě řádně zpracoval), ale popřát někomu "krásné léto", to napadne málokoho. Navíc mám pocit, že když nám někdo něco takového popřeje a my to vidíme "černé na bílém", opravdu se nám ta slova z papíru dostanou do života. Takže víte co, já vám dneska přeju...uhádnete?
Krásné léto přece! ;-)
Vivi podpis

59 komentářů:

  1. Milá Vivi, děkuji, že jsem si mohla zase přičichnout. Tvůj výběr je zajímavý, zkušenost mám jen s caffé crema, tomu jsem holdovala celý červenec :). Myslím, že je to skvělý nápad na článek, ostatně jako veškeré Tvé nápady. Děkuji za přání krásného léta a já ti to přeji dvojnásob :).
    Jane

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré ráno. :-) Já zatím používám opalovací krém s chemickým filtrem, ale jsem dost nahlodaná. Vidím to tak, že ho prostě dopotřebuju a příští rok pořídím nějakého krasavce Biosolis. Na obličej pak používám minerální makeup, který funguje stejně. No a já se musím přiznat, že mi skoro všechny opalováky smrdí. Nevím, co si můj nos vymýšlí, ale ta vůně se mi nelíbí.
    Krásné léto i tobě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, v tom případě to bude skvělý příští rok ;-).

      Vymazat
  3. Milá Vivinko,

    to je veselý článek :) Musím říct, že já namazání nikdy nevynechám, protože přesně jak píšeš každý druhý říká já se nespálím a stejně se nakonec spálí, že :D Takže u mě rozhodně nechybí patlátka na opalování i po opalování :)

    Měj se krásně a užívej si hezké letní počasí na piknikové dečce :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, Pandičko. ;-) Já když vidím u cesty polonahé dělnictvo stavějící celou osadu nových domků, jak jsou opálení až dočerna (a jediné, čím jsou tihle chlapící ochotní se namazat je Staropramen), nejradši bych k nim se svou kosmetickou opalovací taštičkou naběhla a dola jim přednášku o chemických a minerálních filtrech ;-).

      Vymazat
  4. Anonymní10:44

    Vivinko
    pri cteni tvych clanku vdycky napred ziram 10 minut na tve fotky, na kterych je plno uzasnych veci a pak se teprv poustim do cteni. :) Zase jsi me dnes rozesmala, ale zaroven i inspirovala. Vim, ze pouzivas hlavne prirodni kosmetiku a uz me svrbeli prsty, abych ti napsala email,zda znas neco prirodniho na opalovani :), ale predbehla jsi me).Smim vedet,zda pouzivas od Hauschky (nebo od nejake bioznacky) neco na vlasy, ktere jsou slunickem vysusene? Mam suche vlasy normalne, ale ted v lete je to jeste mnohem horsi.
    Preji ti take krasne leto a s vinym strikem se nijak neomezuj :)))
    Janca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jančo, to jsem moc ráda, že se ti moje články tak líbí ;-). Na vlasy, které jsou vysušené sluníčkem nebo slanou vodou se hodí Nimbová vlasová kúra Dr. Hauschka, kterou mám moc ráda. Vmasíruje se do popkožky hlavy (až do konečků), zabalím vlasy do ručníku a nechám 20 minut působit. Pak se kúra smyje troškou šampónu a teplou vodou. Používám ji podle potřeby, obvykle jednou týdně.
      Tak jo, já si jdu dát stříček ;-).

      Vymazat
  5. Krásné léto i tobě, milá Vivi. Mne zaujaly ty stíny, ale samozřejmě i vše ostatní je tak krásně letně sladěno, že se mohu těšit z fotek zas a zas.

    Krémy musí hlavně vonět, jinak s nimi neuspěji ani u zbytku rodiny. Moc mne tvůj výběr zaujal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc milá, Marti. ♥ Máš pravdu, jak nám krémy nevoní, tak mají smůlu. ;-)

      Vymazat
  6. Vivinko ani ja neviem posediet len tak na deke a opalovat sa. To neznesitelne teplo, ziaden vetrik a umyselne skvarenie sa je pre mna peklo. A neviem pochopit preco sa niekto nekremuje alebo pouzivaju tak strasne nizky faktor. Ti ludia stale nechapu, ze ublizuju sami sebe...

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, slyšela jsem takovou teorii, že když se člověk nenamaže, rychleji a "sytěji" se opálí. Můžeš nad tím kroutit hlavou, jak chceš, ale některé lidi zkrátka přesvědčí až pobyt v nemocnici (fuj fuj).

      Vymazat
  7. Krásné fotky, nabíjí mě energií. M&M's jsou sázka na jistotu:) Díky za příní a užívej si léta:)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda Vivi, pěkně si mě nahlodala s tím super tipem na Biosolis, protože chemické uv filtry považuji za vyhánění čerta ďáblem, ale je celkem problém sehnat vážně dobrý minerální vysoký filtr, který neucpává, dobře se roztírá, drží atd...Ačkoliv mám zrovna vyhlédnutou Melvitu asi omrknu i ten Biosolis..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní12:27

      Jsem na tom úplně stejně. Kosmetika s minerálnílmi filtry se mi nedařila sehnat, všude samá chemie, ze které mám zvlášt u opalováků hrůzu.
      Vivi máš můj velký dík za dnešní článek a vlastně za všechny články, protože mi vždycky zvedneš náladu. Evelin K.

      Vymazat
    2. Ja mela Biosolis vzorecek 30 a 50 spf (diky Vivi):) a presvedcil me. Moc hezky voni, dobre k pleti prilne a urcite pujdu do velkeho baleni.Pouzivala jsem prechemizovanou Biodermu a uz nikdy vic!!

      Vymazat
    3. Helen, troufám si říct, že jsi ten pravý výrobek právě našla ;-).

      Evelin, abych pravdu řekla, dřív jsem chemické nebo minerální filtry neřešila, ale s tím, co už dneska vím, jsem mnohem opatrnější.

      Míšo, jsem ráda, že se ti vzorečky ode mě osvědčily. Chápu Tě, já sama se Biodermě po velmi špatných zkušenostech vyhýbám jako čert kříži - ta do mé koupelny nikdy patřit nebude. ;-)

      Vymazat
  9. Já jsem člověk co se nemaže, ale taky se před slunkem hodně schovávám. Sice jsem pořád jako sejra, ale to vedro mě šíleně ubíjí.
    Miluju, jak vždycky článek sladíš, tvoje fotky jsou prostě pastvou pro oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tay, děkuju moc. ;-) Já mám taky pleť jako Sněhurka, takže to v létě se sluníčkem rozhodně nepřeháním. Používám přírodní samoopalovací krém od Lavery a jsem max. spokojená. ;-)

      Vymazat
  10. Slečna nademnou má pravdu. vždycky svůj článek vyladíš do stejných barev krása <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je parádní, jak krásně se mi tu shodnete ;-) :-D. Díky moc.

      Vymazat
  11. ake pekne okuliare :) ja som sa toto leto este ani poriadne neslnila.. inak pouzivam Biodermu..

    OdpovědětVymazat
  12. Jee jak to máš všechno krásně sladěné!:)

    OdpovědětVymazat
  13. Hello from Spain: great recommendations. I like your pictures, You are very creative .. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  14. Super fotky ako vždy :) opaľovací krém ma zaujal, kde ich kupuješ? Krásne vianočné leto prajem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:26

      V článku sú štyri odkazy priamo na kremíky :o)
      Ajka :o)

      Vymazat
    2. www.yinyang.cz ;-)

      Vymazat
  15. Anonymní17:24

    Ach ty máš take krásne vecičky, fotošky, gramofón aj bábiku a super vkus na prírodnú kozmetiku. :o) Hauschka ma veľmi láka už od tvojho prvého článku, kedy si o ňom písala, ale stále sa nedokážem rozhodnúť pre jednu vec. Možno je správny čas moju nerozhodnosť rozseknúť :o )
    Čo poradíš? :o)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, ó, děkuju ;-).
      Být tebou, asi bych jako první vyzkoušela podle typu Tvé pleti nějakou testovací (cestovní) sadu. I pro mě byla testovací sada prvním, co jsem od Dr. Hauschka zkoušela. Výhodou je, že díky sadě poznáš najednou víc výrobků a zjistíš, jak "fungují" na Tvé pleti.
      Pro problematickou pleť: http://www.yinyang.cz/dr-hauschka/pece-o-plet/testovaci-a-cestovni-sada-pece-o-problematickou-plet/
      Pro normální, suchou a citlivou pleť: http://www.yinyang.cz/dr-hauschka/pece-o-plet/testovaci-a-cestovni-sada-pece-o-plet/
      V každé sadě je 6 výrobků.

      Vymazat
    2. Anonymní13:13

      Ďakujem veľmi pekne Idem to preskúmať :o)

      Vymazat
  16. Vivinko ,
    Máš úplně úžasně krásné brýlečky ! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ježiš to se tak dobře čte, už jsem to četla od shora dolů dvakrát a furt se u spousty poznámek usmívám jak pomatenec :D :D

    OdpovědětVymazat
  18. Dear Vivi, hope your summer is going as much great as you are! Tht stuff looks good, the products must smell nice, I also use a sunscreen 30spf and lovely M&M's candy too!:P Mwah! Hugs my friend, love you♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thanks, my dearest Lu. I send you my M&M's and lots of hugs to you ;-).

      Vymazat
  19. Anonymní22:03

    musím říct, že s těmito krémy nemám zkušenost, slyším o nich poprvé. Já používám už třetím čtvrtým rokem Eucerin, se kterým jsem moc spokojená- má speciální řadu pro solární alergii totiž. Po něm se mi už vyrážka neobjevila.
    A přání pěkného léta na ručně dělaném papíře by mě také moc potěšilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase poprvé slyším o řadě pro solární alergii od Eucerinu, zní to hodně zajímavě. ;-)

      Vymazat
  20. Anonymní23:16

    Waaaw! Jsem tu poprvně, ale vypadá to na bezesnou noc, protože toto je skvělýýý blog! Dají se přečíst všechny tvé články za jednu noc??? :DDD Jdu si teda rozbalit sáček M&M's a udělat kafe. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D To mě moc těší, ale myslím, že přečíst 280 článků, které tu mám, se asi za 1 noc nedá a pokud ano, tak si určitě odpoledne zdřímni (musíš být unavená) ;-)).

      Vymazat
  21. Anonymní0:50

    Vivi,vím,že je srpen...ale doufám,že budeš mít nějaké bezva články o vánocích..já je milujuu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, ať jsi kdokoliv, pojď se sejít, objednat si horkou čokoládu s troškou skořice a budeme si povídat celý den o Vánocích. Já je totiž taky miluju a na svém blogu budu mít tolik vánočních článků (v ten správný čas...teď musím "jít s dobou" a psát "o létě" ;-), že se tu spolu určitě dosytosti vyřádíme ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní16:28

      Neříkej neříkej dvakrát,jsem ochotna se bavit o Vánocích kdykoliv a v kteroukoliv dobu a hodinu.Dárky nakupuji během prosince,dřív ne,protože si to takhle vánočně právě užívám.Mívám dovču tak od 12.12.(šetřím si jí právě na prosinec),stromeček mám od 1.12.(zjistila jsem,že nejsem sama,v práci je nás víc takových..)a zdobím a vymýšlím,tvořím,chodím na vánoční procházky,na kafíčko s kamarádkou,na trhy nebo jen tak na čumendu po ulících a kochám se pohledem...Mám vánoční velký hrníček a do něj(do jiného nééé) si dělám různé zimní dobroty,kafe,punč,čaj s rumíkem,čokoládu,apod.Bramborový salát dělám večer (před Štědrým dnem),zapálím si v kuchyni svíčky a malé kuchyňské světýlko,jsou puštěné koledy,má to (pro mě)prostě svoje kouzlo tahle atmosféra.. Mám také ve váze stříbrnou tůjku(krásně voní,nepadá a vydrží),občas jedličku,ta voní také nádherně.Ježíš,jak já se těším...a těším se i na tvé články,to je jasné!No nic,budu končit,protože bych se rozepsala a bylo by to dlouhé...No nic,zatím tedy přeji hezké sluneční dny..:-)

      Vymazat
    3. Myslim, že Tě miluju! :-D
      A tenhle Tvůj vánoční komentář si sem budu chodit číst vždycky, když mi bude horko (takže dneska nejmíň 10 x). Děkuju za vánoční naladění, to mi vážně bodlo a udělalo radost. ;-)
      PS: a pokud jsi z jižních Čech, tak nedám jinak, než že si spolu v prosinci dáme vánoční punč. Zvu tě. ;-)

      Vymazat
    4. Anonymní17:12

      Vivinko,děkuju moc za pozvání,já tě také milujuu a jsem z Prahy.Nemám auto,ale jestli se někdy objevím v Jižních Čechách,tak ti napíši dopředu.Ale myslím,že i takhle na dálku si Vánoce spolu užijeme!Pokud jsem ti trochu udělala radost,tak to jsem moc ráda,protože ty děláš radost mně(ale i ostatním)svými úžasnými články denně.Jo a ještě,když je aspoň trošičku sněhu na Vánoce(v Praze naposledy 2010 a hodně),tak to je úplně nej..třeba letos bude aspoň poprašek..,no uvidíme.Zatím papa Ivka.

      Vymazat
    5. Milá Ivko, tak príma, jsme domluvené ;-). Jsi zlatá, děkuju za milé řádky a už se nemůžu dočkat, až se to tady na mém blogu zimně zatřpytí. Ale do té doby musíme sníst ještě spoustu zmrzliny, pořádně provětrat plavky a tancovat na divoké letní hity ;-). Ale to víš, že se mi z gramofonu linou i vánoční písničky (vůbec nemám problém je poslouchat kdykoliv během roku - dokonce v létě se jimi příjemně ochlazuju) ;-). Myslím, že když si to budeme přát, tak letos určitě bude sníh...přání se plní, když jim člověk věří. ;-)♥
      Měj se krásně a zase ke mně někdy zajdi, budu moc ráda.
      Vivi

      Vymazat
    6. Anonymní15:10

      Já si ten sníh na Vánoce hodně hodně přála kolik let a 2010 se to vyplnilo,měla jsem radost,jak malá holka a Vánoce byly prostě krásnější s tím sněhem..Tvé články čtu všechny,někdy něco k nim žblebtnu..třeba s tou knížkou Ofélie se učí plavat nebo,jak příště přinesu na návštěvu dort..Jdu si pustit nějakou vánoční písničku(také mi to nedělá problém),sousedi nebudou věřit....:-)Měj se zatím krásně letně a neboj,já zase něco žblebtnu...papa Ivka.

      Vymazat
    7. Jé, na tyhle komentáře si dobře pamatuju, jen jsem nevěděla, že je píše kouzelná Ivka ;-).♥ Mockrát děkuju, jsem vděčná za takovou věrnou a milou čtenářku. Těším se na každý Tvůj báječný "žblebt" ;-).

      Vymazat
  22. uaaa cítím tu vůni až sem :D

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní14:38

    A jakoupak opalovací péči preferuje Tvůj koloušek? BioSolis nebo dr. Hauschku? ;-)
    Krásné, krásné léto i Tobě, Vivi! Teď sice většina z nás na ta horka nadává, ale v lednu budeme určitě s nostalgií vzpomínat na letní tropy :-) Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, kolouškovi stačí ke štěstí, když ho podrbu za ušiskama (a na mně preferuje Haušku, ten mu voní jako ryzí příroda). ;-)
      Ideální je, když si člověk najde něco pěknýho na hicech (pikniky a plavčení) i na mrazech (stavění sněhuláka a pouštění filmů typu Bílé Vánoce). ;-)

      Vymazat
  24. Už se vidím s Vivi na jedné dece a pod jedním slunečníkem, se mazat stejným slunečním krémem, jenom si myslím, že já používám ochranu 50:-) No to víš blondýna:-D
    Přeji krásnou "Hawaj" na Vánočních, pardon Velikonočních ostrovech, někde na jihu Čech:-)))
    A provolávám s tebou Vivi,"Viva",ať žije léto!!!

    OdpovědětVymazat
  25. Pěkný článek-poučila jsem se,ale i pobavila...občas mi myšlenka taky uteče někam do Vánoc:-) Eva

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi a na co máš ten štěteček, to si myslím nepsala, maluješ?? já hrozně ráda, i když mi to nijak zvlášť nejde a nakonec většinou stejně skončím u malování rukama :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, je to tak, moc ráda maluju, vlastně na všechno a vším, co mi přijde pod ruku (a dost často to bývá ruka samotná) ;-). Štětců mám doma plno a kreslím, maluju a čmárám kdykoliv si potřebuju vyčistit hlavu (což je docela často). Ať se ti daří a namaluješ hodně báječných děl - my "Piccasové" se musíme vzájemně podporovat. ;-)

      Vymazat
  27. Krásné léto i Tobě, Vivinko! Biosolisu jsem měla vzoreček (hádej v které skvělé prodejně jsem jej dostala ;-)), ale maminka mi mezitím pořídila na opalování Laveru, což byla taky skvělá volba. Ale pro ten After sun se u Hauschky asi zastavím, mám políčeno na jich štětec :)

    OdpovědětVymazat
  28. Všem vám děkuju za báječné komentáře, udělali jste mi velkou radost. ;-) ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  29. Krásné léto i tobě, je to milé:) A víš co? Letošní léto je a ještě bude vážně moc krásné.

    Mimochodem já už se těším jak se budu dívat na Sám doma a Vánocích a věř, že to bude co nevidět:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Přesně tak, užívejme si léta, dokud je a zároveň se klidně těšme na vánoční filmy jako je Sám doma, protože užívat si přítomnost, ale zároveň se těšit na budoucnost, je asi ta nejlepší kombinace, kterou si můžeme servírovat ;-).

      Vymazat