8.7.13

Tajnosti mého diáře aneb jsme v druhé půlce

Před pár dny jsem se ráno probudila a ještě než v kuchyni začala vonět silná černá káva, nahlédla jsem do svého diáře a v tom mi to došlo. Jsme v druhé půlce! Je červenec, takže jsme v letošním roce prožili už víc než 6 měsíců. To je dost. A jaká byla ta "první půlka"? Splnily se nám všechny plány, přání, touhy, cíle, smělosti a odvážnosti? To je otázek! Ale nejsou marné. Myslím, že je  správný čas na to si říct, jestli letošní rok probíhá tak, jak jsme si v lednu přáli v článku Bude to nejlepší rok na světě. Protože pokud ne, je ta správná doba s tím něco udělat, ještě není nic ztraceno.
Porovnala jsem si svoje cíle, které jsem si před půl rokem napsala do diáře, se skutečností a uvědomila jsem si, že mám ještě co dohánět. Ale na druhou stranu, stalo se plno skvělých věcí a můžu si díky tomu docela často zaznamenat ten netradiční zápisek, o kterém jste se dozvěděli tady (i vám přeju, aby ve vašem diáři co nejčastěji zazněla ona veledůležitá slova, že jste šťastní). Tak a teď už se společně můžeme mrknout na to, jak to vlastně v mém diářovém notesu po 6 měsících zapisování vypadá.

Na začátku roku je člověk vždycky plný optimismu, nadějných řečí a plánů. Ale platí to všechno i po půl roce?

Můj diář je plný úkolů, těšení, nálepek, fotek, obrázků a mých malůvek. Chci, aby pro mě nebyl jen notesem, do kterého nahlížím, když potřebuju zjistit denní povinnosti. Naopak - můj diář je mým parťákem, který mě informuje taky o tom, že zažívám každý den plno milých věcí, a že je pořád na co se těšit. Navíc mě i motivuje. Píšu si do něj cíle a malé pokroky, které mě k nim vedou. Snažím se dělat něco pro to, aby byl můj rok 2013 bezva. Zatím je, i když jsem v něm musela řešit spoustu starostí a problémů. Ale nakonec mám radost, protože jsem je zvládla vyřešit, poučit se a pochopit, že i překážky a nezdary mají svůj smysl. I to je jedna z možností, jak mít výborný rok - naučit se překonávat trable a někdy i sebe sama.

Mám doma nespočet vzorečků, na které si obvykle při mých běžných kosmetických rituálech nevzpomenu. Vzorky se vršily, kupily a mně bylo líto, že je nezkouším. A tak jsem to vyřešila jednoduše - přilepila jsem si barevnou washi páskou na diářový list v každém týdnu jeden vzoreček a začala jsem se vždycky těšit na jeho zkoušení. Vzorky ubývají, já si občas díky nim koupím plný výrobek a o zábavu mám postaráno ;-).

V mém diáři nechybí ani vstupenky na všelijaké koncerty a zábavné akce, na které často chodíme.

Diáře Moleskine mají jednu velkou výhodu. Na levé straně je dost prostoru na zápisky pro každý den a pravá strana je celá volná, takže mi umožňuje lepit na ni inspirativní obrázky a plno dalších věcí, které si chci připomínat kdykoliv během roku (a možná i roky další, protože občas do starých diářů ráda nahlížím). Diář Malý princ od Moleskine byl dárek, který jsem dostala minulé Vánoce od kamarádky Andrey a zdá se, že ho budu vyhlížet pod stromečkem i letos (já vím, já vím, prosinec je daleko, ale ať to ví Andrea včas).

Diář 2013 - na začátku byl tenoučký a rovný. Dneska je naditý, vypouklý a tlustý. A to máme za sebou teprve půl roku. Jsem moc zvědavá, co přinesou další dny. Matně tuším, že nás čeká plno nových zážitků, akcí, zajímavostí, nové muziky, nových filmů, knížek, patlátek, šatů, cest, jídel, lidí a práce, která nás baví. Jedno je jisté - záleží hlavně na nás, jak bude letošní rok pokračovat. Moje "heslo roku" je "neflákat se a žít naplno". Čekat na 31. prosince a pak do poloprázdných sklenic s Bohemia Sektem hořce pronášet, že "to všechno stálo letos za prd", to teda né, to přece není náš styl. Tak ať je druhá půka roku co nejhezčí! ;-)
Vivi podpis

47 komentářů:

  1. Tak mám pocit, že jsem trapitelka diářů, jelikož ten můj nemá ani jednu malůvku a krom samolepky s Tweetym a jednoho motýlka ani žádná další zdobení! Chudáček můj maličký, jak si musí připadat ošklivý, když pak potká takový krásně zdobený diář! Ihned mu jdu pořídit něco milého "na sebe"! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla bych vám všem moc poděkovat za vaše úžasné a optimistické komentáře.
      Přišla jsem před chvílí domů, pročítám si všechny vaše vzkazy a jsem z nich nadšená. Některé komentáře mě dojaly, jiné rozesmály, některé inspirovaly a všechny do jednoho mě potěšily. ♥ Je to jasná věc - jste nejsuperbezva čtenáři. ;-)Ještě jednou moc děkuju a přeju vám, ať jsou vaše diáře plné radostí, těšení, a třeba i vzorků, motivačních poznámek, fotek z dovolených a vstupenek na ty nejlepší koncerty (a malé tajemství: mně se líbí i strohé diáře...ve skrytu duše totiž toužím být minimalista) :-).
      Vaše Vivi

      Vymazat
  2. Máš skvělý diář, který ti závidím. Hlavně to, jak ho dokážeš využít na plno a zapisovat si do něho všechny myšlenky i plány.
    Přiznám se, že já jsem diář nikdy neměla, tedy pokud počítám malý na šlokní úkoly a termíny. Ale od příštího roku si ho koupím a pokusím si ho vést. Je to takové mé předsevzetí. Tak snad ho dodržím. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéééé !
    Víš , Vivinko já věřím že diář poví a člověku mnoho ! Ten tvůj o tobě vypovídá snad ty nejlepší věci na světě , já sice taky takto polepuji a vyzdobuji , ale né pravidelně , jen když na mě přijde " slina tvořivosti " ;) a já tak koukám že ty ji musíš mít pořád ! Nádhera ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Takovej scrapbook :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já věřím, že dalších 6 měsíců bude ještě lepších než první půlka roku :-)
    Musím říct, že jsem si zrekapitovala co jsem si já přála a chtěla a napadla mě jen jedna věc. Chtěla jsem se dostat na skvělou střední, na obor, který mě bude bavit, naplňovat a to se splnilo :-). Můžu být vlastně spokojená :-)
    Ten tvůj diář je super, tak ať se takhle nádherně plní i dál :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím s Gabulkou! Také miluji diáře a co si nenapíšu, to jako by nebylo :)

    OdpovědětVymazat
  7. ahojky Vivi, předem jsem Ti chtěla rict, ze Tě strasně ráda čtu a těším se na každy tvůj nový příspvěk, čtení Tvého blogu mi rozzáří den...Já jsem svou polovinu roku jestě nezrekapitulovala, ale myslím, že bych to měla co nejdřív udělat...:-) Diaáře Moleskine zbožňuju - od července "funguju" s novým 18-ti měsíčním s motivem Peanutse...vím není to Le Petit Prince, ten bude snad přítě. Přeji Ti krásné léto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, je úžasné číst, že se někdo těší na každý můj článek - to mě motivuje a povzbuzuje ;-), moc děkuju. 18 měsíční Moleskine s motivem Peanutse zní žůžově, sázím se, že s ním prožiješ skvělý rok a půl ;-).

      Vymazat
  8. Ahoj Vivi!! :-)
    Tak to je naprosto dokonalé!!!! :-) Miluji diáře a zejména, když si někdo vede tak úžasně dny a zdobí stránky! Na to jsem také "maniak"! Také mne baví si do diářů, kronik i deníků psát, lepit, malovat . . . a pak se zpětně kochat, co jsem v který den zažila, co jsem zapomněla splnit, nebo co mne ještě úžasného čeká! :-)
    Tvůj diář si už prohlížím po třetí a věř, že si ho ještě prohlédnu! Já prostě tyto zápisky a takto zdobené zbožňuji. ;-)

    Vivi, souhlasím s tebou, také nemám ráda, když poslední den v roce lidé hořekují, že zase nic nestihli a že ten rok byl na nic! Věří, že starostí má každý až nad hlavu, ale přeci právě proto je důležité nezapomínat na radosti, ani na ty nejmenší! :-) Mě třeba včera udělalo velikou radost to, že jsem stihla dokončit jeden dáreček a že jsem našla mojí milovanou sponku, kterou jsem asi rok nemohla najít! :-) To bylo radosti! :-) Já se raduji i z toho, že se ráno probudím, podívám se na své soukromé moře (to mi vyrobila moje kamarádka - byla v Itálii a na mé soukromé moře mi přivezla mušle a klacík z moře a pak doháčkovala vše ostatní a já se teď z té krásy raduji!) a hned mám úsměv na tváři! Pak vylezu z postele a vyjdu do obýváku, kde už ke mne běží náš kocourek a pozdraví mne svým typickým mňouknutím a otře se mi o nohy! Panečku, to mám vždy krásné ráno, co říkáš? A můžu se potom mračit? Nene! A hned mám chuť něco dělat! :-)
    A zase jsem se nějak rozepsala, jenže já jsem i tak normálně strašně upovídaný člověk! :-D Takže pak tak vypadají i komentáře! :-D

    Vivi, přeji ti krásné pondělí! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem se rozhodla - chci Tě mít doma. ;-)) ♥

      Vymazat
  9. Taky si teda píšu, co chci splnit a zatím se mi to moc nepovedlo, ale jsem ráda za to, co se splnilo a mám další hezký zážitky. Nečekala jsem ,že VŠ je tak časově náročná.
    Takže teď budu dohánět vše o prázdninách :D. Mě tak baví plánovat!
    Jaký byl ten DinoPark?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejty, to je zajímavá otázka. Ještě jsem se nad tím, jaký byl DinoPark, nezamýšlela. Ale na výstavě jsem se divila, všechny prehistorické živočichy osahávala (smí se to!), vejskala jsem a pak jsem si návštěvu ještě jednou zopakovala - takže to vypadá, že se mi tam asi líbilo ;-)) Hoď si DinoPark do plánu..

      Vymazat
  10. To je tak krásný. Já si vždycky naplánuji co vše budu krásně psát do diáře a pak nic nestíhám a vždycky ho chudáka oželím, ale letos si dám předsevzetí, že od Nového roku do toho půjdu a hlavně s optimismem, smůlu jsem si za poslední dva roky vybrala snad už dostatečně a od teď musí prostě být už jen dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  11. ten cas tak neskutocne letiiii. a dufam, ze druha polovica roka bude pre mna este viac bohatsia :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Krasne, pozitivni a inspirativni, jako vzdycky :) Ja jsem porad jen u sbirani vstupenek a ruznych cetek, k doplneni diare jsem se porad nedostala, ale dulezite je, ze ziju, prozivam a zazivam :) Krasny den!

    OdpovědětVymazat
  13. Strašně se mi líbí jak máš diář pestrý.. takhle by se mi plnily úkoly raz dva! :)

    OdpovědětVymazat
  14. To je úplně vysněný diářek,taky chci takový!Ale když se do něčeho takového pustím,připadá mi,že mám málo materiálu.Jinak s těmi vzorečky perfektní nápad!

    OdpovědětVymazat
  15. jej, veď v tvojich stránkach to vyzerá presne ako u mňa, gumička až praská pod množstvom výstrižkov :) ale nie, moleskine sú predsa presne na to ako stvorené, v jednoduchosti je krása, v jednoduchosti sa kreatívne majiteľky "vyřádia" a zrazu je z elegantných stránok pestrý cirkus :)

    OdpovědětVymazat
  16. Něco se povedlo a něco ne,ale jak píšeš času je ještě spousta,tak to doženem.Hlavně,že jsme šťastní,zdraví a plní touhy objevovat nové stránky v diáři:-D...Mě ještě čeká dovolená,ale už teď užívám každou volnou chvilku,byť někdy jen doma u počítače,pročítáním pozitivně naladěných článků nasvícených slunečními paprsky..Tak ať se nám i nadále,tak krásně daří a ta naše zemička ať se pěkně točí...

    OdpovědětVymazat
  17. Diář je nádherný, mám podobné blbůstky moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní18:50

    Aloha Vivi,

    tak tohle je článek přesně pro mě. Poslední dny uvnitř sebe bilancuji, jakýže to ten rok 2013 pro mě, co vše se už stalo a co bych si ještě přála ... ;) Diáře Moleskin miluji a sama jeden takový mám. Nejvíce mne dnes při čtení tvého skvělého článku pobavilo, že uvnitř tvůj doář je velmi obdbobný tomu tvému, jen místo vzorečků s krémy mám na každé straně motivation quotes jako kupříkladu že kdyř selžene plán A ještě zbývý dalších XY písmen abecedy :D Při příchodu každého nového týdne netrpělivě čekám, jaké další životní moudro jsem si na začátku roku na tento týden nalepila. Pevně věřím, že mě čekají samé dobré věci,protože k prvnímu týdnu tohoto roku jsem měla růžově přes celou stranu The Best is yet to come ;)

    Krásný podvečer
    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:12

      jééé to je super nápad! mám děsný diář, naškrábaný a škrtám v něm a nejradši bych si ted koupila nový a začla znovu :) zkusim aspoň nějak vylepšit ten svůj a budu si do něj lepit vzorky jak Vivi a psát citáty jako ty. je to super!! jo a zitra jdu do papirnictvi pro nalepky :))Lenka

      Vymazat
    2. Jste zlatouškové! ;-)

      Vymazat
  19. Ano ano! Můj rok 2013 je zatím ten nej nej. I z relativně obyčejného diáře jsem si udělala zápisníček úspěchů, milých schůzek ale i náročných pracovních povinností a cest. Rok 2013 je jedinečný sám o sobě a s tvojí "přítomností" je nepřekonatelný. Tvoje pestrobarevné články jsou láska na celý život stejně jako můj mužíček :) Měj krásné letní dny!

    OdpovědětVymazat
  20. Ne každý den je svátek a pořád se daří, ale i tak se dívám a svět pozitivně a sem tam nasadím i imaginární růžové brýle. :) Život se má prožívat a užívat a ne jen přežívat. Těším se z maličkostí, třeba, že je venku krásně a můžu nosit sukně, šaty, sandálky a tak. Minulý týden jsem měla dovolenou a už se těším na tu další, kterou si chci také užít jako i všední dny. :)
    Takže vzhůru užívat si další půl rok i s tvým parádním diářem!

    OdpovědětVymazat
  21. Dear Vivi, cant believe the half of the year is gone! Time flies a lot! Your diary is so sweet, just like you! I got a special one too this year from my very special Czech friend:))) Your words are so positive and inspiring, thats right nothing is lost, still have lots to do if still things havent worked right! Hugs and kisses my dear, have a lovely week ahead! Baci!♥

    OdpovědětVymazat
  22. Ten napad zo vzoreckami je uzstny to je ako adventny kalendar pre kazdy den. Myslim ze by som si nieco podobne mohla zaviest aj ja, hlavne tie lepsie vzorky si vzdy setrim na nieco lepsie co obvykle nenastane.Zuzana

    OdpovědětVymazat
  23. Chtěla bych vám všem moc poděkovat za vaše úžasné a optimistické komentáře.
    Přišla jsem před chvílí domů, pročítám si všechny vaše vzkazy a jsem z nich nadšená. Některé komentáře mě dojaly, jiné rozesmály, některé inspirovaly a všechny do jednoho mě potěšily. ♥ Je to jasná věc - jste nejsuperbezva čtenáři. ;-)Ještě jednou moc děkuju a přeju vám, ať jsou vaše diáře plné radostí, těšení, a třeba i vzorků, motivačních poznámek, fotek z dovolených a vstupenek na ty nejlepší koncerty (a malé tajemství: mně se líbí i strohé diáře...ve skrytu duše totiž toužím být minimalista) :-).
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  24. Téda, já jen nestačím koukat na tvůj krásný a barevný diář! Mám strašně ráda, když se z takové tenké věci stává pod tíhou všech těch vzpomínek, obrázků, fotek, vstupenek a všeho možného, tak tlustá bichle.). Od začátku roku si žádný diář nevedu, jen deníček, nějak mi to pomáhá zpracovávat myšlenky, ale možná si ho i kvůli tobě zavedu. Na diáře Moleskine jsme slyšela samou chválu, možná se po nějakém poohlídnu...Uvidím, ale rozhodně jsi mě děsně nalákala.). Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  25. No tak tenhle příspěvek rozhodně nebudu dávat číst svému diáři. A přitom je takový hezký... Jenže vedle toho Tvého je to chuděrka chudý příbuzný a ještě nevyužitý. Ten by mi dal, kdepak :-)
    Moc hezké a inspirativní, už teď se těším, jak si budu vybírat diář napříští rok... :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vivinka, tvoj diar musi ziarit stastim, ze je taky vyuzity a potrebny :)
    A este dostava aj pravidelny prisun novej kozmetiky- super napad!!
    A tou Dino akciou, a podobnymi si ma velmi inspirovala! ;)
    Zelam ti vsetko najkrajsie do 2. polovice roka! :*
    t.

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi? Ty...si dokonalá. Se vším všudy!
    Toto mi zobralo vietor z palchiet a môjmu úbohému diáriku zo stránok. Vieš, ako sa na mňa teraz tie moje sovičky tvária? Pch, ofučane, zronene, smutne a niektoré aj nasrdene veru, že sa im tak luxusne nevenujem, ako Vivinka Malému Princovi...♥ No ja ti to snáď budem musieť odfotiť a poslať do mejlíku, to sú ksichty k pohledání!:D ;-) Už čoskoro!:-**

    OdpovědětVymazat
  28. Je skvelý. Tiež som diárový typ, ale ešte som nenašla ten sprvávny formát, stále to mením, zapisujem na posted notes, vkladám poznámky do blokov, diára 1 a diára 2, do kabelky, do peňaženky, do knižiek, nechápem, že v tomto chaose vôbec fungujem, potom to aj tak nemôžem nosiť všetko so sebou. Tento Moleskine vyzerá veľmo dobre, ako niečo čo by mi to mohlo všetko zjednodušiť. ďakujem

    OdpovědětVymazat
  29. Bohužel jsem nikdy nějak nedospěla stádiu, aby mi můj diář byl vždy po ruce, pomocníkem a nápovědou. Spíše se z nich stávají malé deníčky, notýsky vzpomínek, kam stejně jako i ty Vivi, vlepuji a připínám různé vstupenky, lístky z kin a účtenky z večerů plných piňa colád a melounových vodek. Z mých diářů se zkrátka staly průvodci hezkých vzpomínek na uplynulý rok a kolegové mého blogu.
    Přeji ti krásnou a vydařenou druhou půlku roku a ať ani to nejsušší víno na Silvestra nechutná kysele :)

    OdpovědětVymazat
  30. Pane jo, tak pěkný diář jsem ještě u nikoho neviděla:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní6:54

    Ahoj, Vivi.
    Na Tvůj blog jsem narazila náhodou před pár týdny (už ani nevím kde) a byla jsem nadšená. Nejdřív jsem ho začala číst napřeskáčku, pak zase od začátku, v každém článku něco zajímavého nebo inspirativního. Tak například jsi mě inspirovala k tomu, abych si zjistila víc informací o kosmetice Dr. Hauschka :-) (mám v plánu objednat si testovací sadu kosmetiky, abych věděla, co čeho jdu :-) ). Nebo lesky na rty, úžasné.... nebo.... můžu pokračovat do nekonečna. Mimochodem, washipásky kupuješ kde? No, a proč Ti taky píšu - jsem taková trochu "posedlá" věcmi z papírnictví, klasická bombičková pera, krásné odstíny pastelek a tak. Diář si pořizuju vždycky s předstihem, letos jsem hledala, našla, nevyhovoval, nakonec jsem náhodou (není těch náhod nějak moc?) narazila na diáře Moleskine a bylo rozhodnuto, takže ho mám doma, je to ten na rok a půl a hlavně mi vyhovuje to jejich rozdělení, jak jsi psala - dost místa na všechno. Mám roční dceru a zapisuju si všechny její pokroky, každý den, který jsme spolu strávily, co se nám ten den povedlo a tak. Tvůj diář je nádherný, moc se mi libí způsob, jakým si ho vedeš, je krásně pozitivní a barevný :-). Díky Tvému diáři jsem si uvědomila, že je vlastně úplně jedno, jak vypadá, důležitější je, co v něm je napsáno a co pro nás znamená (pro Tebe Tvé pokroky, pro mě pokroky mé dcery a společně strávené dny). Děkuji Ti za Tvůj blog, který má jiskru a náboj. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, děkuju za moc milý komentář. Je to úžasně povzbuzující, jsem opravdu moc ráda, že Tě můj blog inspiruje. Dr. Hauschka je moje velká láska a vždycky mě těší, když dostanu komentářovou zprávu nebo e-mail, že jsem někoho na "haušku" naučila. ;-) Báječné rozmazlování!
      Washipásky se dají koupit za príma ceny a nízké poštovné na www.washipasky.cz To si užiješ! ;-)
      Je moc krásné si do diáře zapisovat všechny radosti a pokroky (tím spíš, když se týkají malé holčičky, která určitě dělá každý den, každou chvilku nějaký krok, třeba i jen pidikrůček, kupředu). Myslím, že až budeš mít zhruba čtvrtý "osmnáctiměsíční" diář Moleskine, bude už Tvoje děvče umět číst a začne sjíždět vintage blog jako její mamka ;-)).
      Děkuju Ti, měj se krásně.

      Vymazat
    2. Anonymní12:11

      Není zač a děkuji za info ;-). Posílám odkaz na krásné, úžasné, skvělé..... prostě nádherné věci, které pohladí, ale nejdůležitější je (tedy aspoň pro Tebe), že tam jsou i fotky nové série ve vintage stylu ;-) - tak tady je: http://www.siteslaskou-rokaho.blogspot.cz/ (pokud tedy neznáš). Hezký den, Míša

      Vymazat
    3. Milá Míšo, děkuju za odkaz - báječně jsem se pokochala. ♥

      Vymazat
  32. Dinopark se pro naše dva prcky stal doslova drogou :))

    OdpovědětVymazat
  33. Ó, já se mám - tak krásné a milé komentáře! Děkuju vám všem mockrát, mám radost. ;-) ♥ ♥ ♥

    OdpovědětVymazat
  34. áách tohle miluju bohužel jsem tak trochu prďola a moc věcí tam nelepím - ani nějak nemám moc co... ale chtěla bych <3 já jsem v mém diáři na začátku protože je od července do ledna 2014 :) ale potom možná taky pujdu do toho co máš ty.. líbí se mi ty volné stránky :)

    OdpovědětVymazat
  35. I love your Diary Idea...thank you for sharing!!
    and thank you also for commenting on my blog

    Best to you
    Daisy j x

    OdpovědětVymazat
  36. Páni!:O Jsem na Tvém blogu teprve pár minut a hned jsem se do Tvých příspěvků zamilovala! :) Jsou plné optimismu, kreativity, fantasie a nápadů. Tenhle diář si musím pořídit! :)
    Psaní pro radost

    OdpovědětVymazat