26.10.14

Jak si doma udělat malý bar

Tak už je můj domácí minibar, kvůli kterému se mi u nás doma bydlí ještě líp než dřív, konečně hotový. Jen si to představte - už nikdy žádná žízeň! ;) S předěláváním servírovacího stolku jsem si "hrála" dlouho, ale to proto, že mi byly do cesty vrhány nástrahy a překážky. Vy, pokud se do jeho vytvoření pustíte, to budete mít mnohem rychleji, se vsadím.



Vytoužený servírovací stolek jsem v obýváku umístila strategicky hned vedle dveří mé pracovny (poblíž gauče s pruhovanými polštáři, který prostě v žádné pracovně nebo kanceláři nesmí chybět), takže kdykoli je potřeba (docela často), jdu se ke stolku osvěžit. Pitný režim je základ! ;)

Ale vždycky můj stolkový barmistr tak pohodlné podmínky pro život neměl. Dřív byl celý hnědý, opatlaný, olepený a smutně dřímal ve staré kůlně...


Tady to začalo...Takhle (a pořád ještě zuboženě) vozík vypadal až po několika hodinách práce, protože původně byl bez koleček a navíc celý olepený "smůlovatou pryskyřicí" (mimochodem - odstraňování smoly ze starého servírovacího vozíku bych nepřála ani svému nejlepšímu nepříteli). 

Podobné stolečky se dají sehnat nejen ve starých kůlnách nebo půdách, ale třeba i v aukcích, na trzích, v bazarech nebo designových obchodech s retro nábytkem. Ale podívejte se klidně i po nějakém "normálním" stolku, kterému můžete přidělat kolečka, přetřít ho oblíbenou barvou a účel splní jedna báseň.


Aby měl stolek tu správnou barvu, stačí koupit sprej (v mém případě to byl zlatý a mintový) a přestříknout ho alespoň čtyřmi vrstvami (pokud máte dost času, nechte každou vrstvu zaschnout 24 hodin).


Když všechny čtyři vrstvy zlatého nátěru pořádně zaschly, když zaschly i odkládací plochy, pak nastal ten správný čas přivítat servírovací stolek doma a uložit na něj všechno potřebné. Ubrousky, podtácky, sifonové láhve, květiny, brčka, slámky, skleničky, barevné deštníčky, placatky, časopisy, lákavé nápoje i růžové krabice, do kterých se dají schovat oříšky, brambůrky a čokoláda (věřte mi, schované dýl vydrží).

A to není všechno. Můj stolek se ještě neobejde bez dalších veledůležitostí. Tady jsou ty hlavní:


- pravé žluté limonády (italské od značky Sanpellegrino u nás doma vedou)


 - elpíčka s rumbou a sambou, které mají obaly přímo stvořené pro domácí minibary


- roztomilé figurky (kávový černoušek Julius Meinl je můj favorit)


- tématické obrázky (nejvíc se počítají ty, které si sami namalujeme)


- tabulky, na které píšu křídou "aktuální nápojový lístek" nebo seznamy, co je do domácího baru potřeba dokoupit


Pojízdný servírovací stolek u nás po zrenovování našel natrvalo útočiště a stal se dokonce jedním z mých nejoblíbenějších kousků. Přeměňování starých věcí na nové (našemu stolku je zhruba 40 let) je zábava a velká radost, kterou je prima si občas dopřát.


Na závěr mám pro vás připravenou báječnou chlazenou limošku. A na co si připijeme? Já bych si s vámi nejradši připila na...asi na všechno! ;)

Vivi podpis

68 komentářů:

  1. Dokonalost! Stolek se ti moc povedl. Vypadá báječně! Hlavně mne neustále překvapují nebo spíš obdivuji Tvé aranžérské schopnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, milá Marti, a doufám, že Tě budu pořád jenom (příjemně) překvapovat. ;)

      Vymazat
  2. U Tebe doma je jedno z nejbáječnějších místo co znám (neznám :) ...a teď ještě o kousek víc!...♥ Mám z Tvého nového stolečku takovou radost jako by byl u mě doma, je bá-ječ-ný! Chystám se koupit si měděnou barvu ve spreji, už nějákou dobu...ještě nevím vůbec na co ale prostě jí chci:) A Tvůj článek mi to zase pěkně připomněl...
    PS: Můžu se někdy stavit na drink?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá, viď? A protože já mám zlatou doma moc ráda, jsi srdečně zvaná - drinků můžeš vypít, kolik se do tebe vejde.
      Měděná barva ve spreji je žůžo nápad; doufám, že teď už na něj nezapomeneš a budeš sprejovat, až se ti bude od pacek prášit. ;)

      Vymazat
  3. Skvělá proměna! A vůbec, ten nápad! Hned bych ho domů taky brala. Ale přes všechno to lego by se do obýváku nevešel a navíc, děti by mi kradly brčka i deštníčky :-)
    Raději počkám až odrostou. A to by bylo abych aspoň jednoho ze tří potomků neuhnala k absolvování barmanského kurzu...ať to mám i se sevisem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektní plán. ;) Akorát by bylo dobré, kdybys uhnala k barmanskému kurzu dva ze tří potomků a toho druhého poslala ke mně - každý pátek a sobotu, prosím...;)

      Vymazat
  4. Tak to se Ti povedlo :) krásný kousek
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až tohle stolku vyřídím, bude nadšený. ;)

      Vymazat
  5. Milá Vivi, děkuji za pozvání. Já koštnu tu limču s příchutí malina, brusinka, granátové jablko. (Tyhle Finest výrobky se Tescu povedly. Mají parádní design. A protože jsem ženská marnivá, utrácím za ně svůj rodičovský příspěvek :) )
    Ukaž ten stolek... Ty jsi šikovná, kreativní, úžasná!!!! Parádní přeměna, lákavé nápoje, skvěle naaranžováno...., prostě smekám a u limči se kochám..... Krása....
    Pohodový den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kat, taky se v těhle "tesco limitkách" ráda rochňám, a budu se muset zeptat, jestli by mi taky na nějakém úřadě nedali rodičovský příspěvek ;)). Tvoje marnivost je mi víc než sympatická ;).
      Jsi moc hodná a za to ti jdu dolít malinovobrusinkovogranátovojablkovou limču. ;)

      Vymazat
  6. Viv, to je úžasné. Obdivuji jak ze starých a "nepotřebných" věcí dokážeš vyrobit něco tak stylového a záviděníhodného. Kéž bych to taky dokázala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to se dají napsat jen dvě věci:
      1) ♥
      2) Se vsadím, že to taky dokážeš. ;)

      Vymazat
  7. Vivi...! Hned využiji tvého stylového baru, prosím, na dobrý začátek dne a po nejoblíbenějším jídle dne snídani, jednou koktejl:" vodka martini au shaker et pas à la cuillère".
    To bude pak fičák:-D
    Předem děkuje a veselý den, jako koktejl, ti přeje James Bond girl:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Džejmsbondova dívko, to je tedy vyloženě fajnšmekrovská objednávka. Je vidět, že už víš o životě své a tvoje chutě jsou doopravdy vytříbené! ;) Říkáš fičák? Tak v tom případě naleju i sobě :D.

      Vymazat
  8. Vivi ty jsi talent :) máš to moc hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ále, věrko, to nestojí za řeč. ;) Talent mám spíš na mluvení (málokdo toho napovídá tolik jako já) ;).

      Vymazat
  9. Anonymní10:03

    To neuvěříš Vivi ale já přesně tento stoleček viděla nedávno v NANOVO za 4500,--! Mají ho tam ale v té původní podobně hnědý s chromovými ručičkami. Líbil se mi, ale ten tvuj je stejně o stoprocent hezčí. Kolik stojí prosím tě ten spray a vystačil ti na nastříkání všech vrstev jeden? Máťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Máťo, já tedy viděla tenhle stolek v Nanovo asi za necelé 3000 Kč (možná ho zlevnili) ;). Sprej stál 190 Kč a vystačil na celý stolek + tu lampičku vedle něj, která byla stříbrnááá ;).

      Vymazat
  10. Vypadá mooc dobře !!! :))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  11. Velmi krásné. Strašně pěkný byt máš. Snad si se taky k tomu jednou domůžu, až na ten talent, který mi chybí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. :-* Co se toho talentu týče, tak trochu ho máme všichni, jen o tom někdy nevíme. Třeba já - myslela jsem si, že neumím zpívat a nedávno, když jsem ve sprše zpívala známé hity, sousedi na mě zabouchali - zřejmě chtěli přídavek, takže od té doby zpívám ještě hlasitěji a častěji, protože skrytý talent se nesmí nechat zakrnět. ;)

      Vymazat
  12. Jej tak to j nádherné :) raz keď budem veľká tak si takýto stolíček zriadim aj ja

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nápad! ;) Každá velká holka by totiž měla mít kvalitní pudr, tajný deník a servírovací stolíček ;).

      Vymazat
  13. Milá Vivinko,
    tak přesně kvůli takovému roztomilému povídání a nápadům sem chodím! :-*
    Děkuju za zpříjemnění chvíle u snídaně (čas je v tomhle případě relativní pojem :-) a ráda se i příště zastavím na skvělou žlutou limonádu s brčkem! :-)
    Pac a pusu
    Bebe
    PS: od jisté doby, co jsem začala už z principu ignorovat všechny katastrofické zprávy a zpravodajské weby a namísto toho si raději otevřu milé články ve tvém duchu, hned se mi líp žije a bříško ze stresu míň bolí :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Chroustíku, Tvůj důvod, proč sem chodíš, se mi moc zamlouvá. ;) ♥ A ještě víc (nebo stejně) se mi líbí, že se vyhýbáš katastrofám (tedy těm zpravodajským, ale ono to souvisí i s těmi osobními), protože veselá mysl - půl zdraví a bříško se tetelí spokojeností). ;) Žlutá limoška s brčkem je ti i do budoucna u mě kdykoli k dispozici. A neboj, kdyby docházela, přikoupím. ;)

      Vymazat
  14. Jsem celá černá, protože po přečtení článku jsem jak splašená vyletěla na půdu a hledala. Ani nevím co,asi starý servírovací stolek, který bych mohla ZKUSIT předělat. :DD Žádný stoleček jsem nenašla, zato nutně potřebuju sprchu. Nevzdám to, protože nutně potřebuju stejný stolek jako máš ty. :) Děkuji za krásnou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plán je jasný - sprcha a pak další pokus. Povede se to, věř mi. Teda - věř si. ;)

      Vymazat
  15. Hned mi to připomnělo renovaci mého pokoje, kdy jsem se ze dne na den rozhodla udělat na svém nábytku patinu pomocí slonovinové sametové barvy. Koupila jsem si hezky pixličku barvy, štětce a pod. a pustila jsem se do toho. Trvalo mi to asi týden a další měsíc než jsem barvu dostala z podlahy :D Nemáme zahradu, takže jsem měla pokoj provoněný ředidlem a barvou dokonale! Nelituji toho a už teď přemýšlím o další renovaci :) Stolek je ale opravdu pěkně předělaný a to mám na starých věcech nejraději. To kouzlo předělání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni, Ty jsi tedy renovátorka na slovo vzatá. Asi Tě pozvu k nám domů - potřebovala bych něco udělat s tou červenou knihovnou vzadu v pracovně, ale parkety podložím spoustou novin...pro jistotu ;). Přesně tak; je prima "vdechovat život" věcem, které už zdánlivě dosloužily. Z takových "staronovostí" je pak navíc mnohem větší radost, než když si je člověk koupí v obchodě.

      Vymazat
  16. moc pěkná renovace ;) opravdu škoda, že půdu máme uklizenou


    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Ještě pořád je tu moje půda, která vůbec, ale vůbec není uklizená, a tak...tak Tě tam zvu ;).

      Vymazat
  17. Milá Vivi,

    prosila bych jednu skleničku s tou červenou limonádou, jedno růžovobílé brčko a prosím, prosím, ubrousek s tím krásným plameňákem.:-) A já Tě na oplátku pozvu na kafčo, které si dneska jdu vyzvednout na poštu.:-)

    PS: Ten stolek je úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali,
      ano, ano, píšu si, objednávka je zaznamenána...už to jdu míchat. ;) Pozvání na Starbucks kávu neodmítnu nikdy, a což teprve od Tebe! :-* Jsem moc ráda, že už je balíček na poště (tedy vlastně teď večer už snad u Tebe doma).
      PS: děkujů.

      Vymazat
    2. Ano, už je doma.:-) Kávičku budu muset ještě někde nechat namlít, ale hrníček je krásný a zatím v něm mám čaj.:-) Z Tvých fotek vypadal menší, ale příjemně mně ta velikost (tak akorát) překvapila.
      Krásný večer přeji! :-)

      Vymazat
    3. Príma, Ali, to mám velkou radost, že už je výhra v bezpečí u tebe. No jo, Starbucks hrneček je pro pořádné kávomilce, kteří jsou spokojení jen když před nimi zavoní dostatečné množství kávového moku. Ale já si do něj taky někdy dávám čaj (nebo pastelky) ;). Tak zrnka brzy namel a ochutnej. Měj se krásně. :-*

      Vymazat
  18. tak si teda pomyselne strngam s tebou Vivinko na tak krasny barovy stolik :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní14:31

    Ách Vivinka, toto je zásah priamo do srdca. Absolútne milujem tvoj štýl a stolček so všetkým je geniálny!
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi!!!!
    No to je nádherný bar!!!! :-) Je na něm vidět, že tě jeho renovace nesmírně bavila! :-)
    Ale úplně jsi mne nadchla s tou žlutou limonádou!!!!! Hned bych jí ochutnala! :-)
    A limonáda na konci! Já si myslela, že je to nějaký aperitiv a ona je to limonáda!!!!!!!! :-)
    Na baru máš všechno důležité, nic tam nechybí! :-)

    A Vivi, v pracovně máš naprosto nádhernou červenou skříň!!!!! Není to náhodou IKEA? :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooj!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, na Tobě je vidět, že jsi takové zlatíčko nezkažené, protože tě zaujala samá limonáda a to je dobře. Alkohol je metla lidstva. Škyt ;).
      Tvůj ostříží zrak je obdivuhodný. Ano ano, červená knihovna je Ikea. Už ji mám 6 let a zrovna jsem si hrála s myšlenkou, že ji taky nějak "obnovím". Ale když se Ti tak líbí, nechávám ji takovou, jaká je. ;)
      Pozdravuj zvířenínky. :-*

      Vymazat
  21. Pekne, krasne zapadna do interieru. Praci sis s nim urcite dala velikou, ale vyplatilo se to! Je krasny! Ja prozatim nemam svoje doma, a tak si nechavam o servirovacim stolecku jen zdat... bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, už teď je mi jasné, že až budeš mít svoje doma, bude to nádhera, protože pobyt ve Francii člověka vždycky hodně ovlivní...;)

      Vymazat
  22. Teda,ten stoleček je krásnej...někdy stačí oprášit dávno zapomenuté kousky a nadělat s nima spoustu parády.Zvedám číši a připíjím na všechny šikovný lidičky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Betý, to mě moc těší. A rychle rychle zvedám číši též, protože když se na něco připíjí, bývám ráda u toho ;-).

      Vymazat
  23. Tak to vypadá úžasně :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ty jsi tak zatraceně šikovná!!

    OdpovědětVymazat
  25. Servírovací stoleček je dokonalý!! A jistě Tě těší o to víc, že jsi opravila sama :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, to je dar, mít takový bar! :o)A navíc když ho stvořily tvé neskutečně šikovné ruce! Tak Vivi, na zdraví:o)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, a víš, co je ještě dárek? My dvě - ideální párek. ;)
      Zvedám číši tak vysoko, až mě chytla křeč do ruky. ;)

      Vymazat
  27. Moje milá Vivi, že jsi kreativní ve virtuálním světě, to snad nikomu nemohlo uniknout...ovšem ty jdeš ještě daleko dál za hranice monitorů a klávesnic! Skláním se a klouboukem smekám k zemi, neboť vykouzlit ze stařičkého stolku plného smůly něco tak kouzelného, to skutečně dokážeš jen ty! Z tvého minibaru bych si tak ráda nechala namíchat nějaký koktejl za doprovodu hurónského smíchu a hudby z tvého tyrkysového rádia! :-) Krásné a opojné dny! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jé, ach jéje - obvykle jsem mluvnější, ale na takové krásné cituplnosti nějak nemám slov. Jen se blaženě (někdo by mohl říct "pitomě") usmívám a dě-ku-ju. :-*
      PS: víš přece, že stačí prima výlet na jih Čech a koktejly, tyrkysové rádio i smích jsou zaručeny...♥

      Vymazat
  28. Zrovna po dnešku bych si nějaký drink od Vivi dala. Posadila bych se s tebou na gauč s pruhovanými polštářy, nechala si vyprávět o Francii a měla pocit, že jsem v časopise o bydlení. :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, tak jo - za hodinku a půl sraz u mě doma. ;)

      Vymazat
  29. Děkuju vám všem za nejmilejší komentáře, všechny mě moc potěšily. Ale povím vám, že jsme toho při té prohlídce mého servírovacího stolku nějak hodně vypili - že já budu muset nakonec běžet s bandaskou pro pívo? :)

    OdpovědětVymazat
  30. Tak to vypada naprosto paradne. Hned mam chut si neco takoveho domu poridit :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Vivinko,

    ty jsi teda kouzelnice. :) Tleskám tvým šikovným ručičkám! Stoleček vypadá skvěle a dobré pití na něm je už jen třešničkou na dortu :) A ještě něco, tvá pracovna vypadá moc útulně :)

    Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  32. Stolek vypadá nádherně Vivi, jsi prostě šikulka :)

    Řasy jako vějíře

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, je nádherný !!!! Úžasná proměna ..... Marki

    OdpovědětVymazat
  34. Dokonalé DIY :) a ta celková kompozice,jak to všechno ladí. Chci u vás bydlet :)

    OdpovědětVymazat
  35. Vivinko, já ti napsala tak dlouhý komentář a prostě se mi nezobrazil, ach jo.
    Tak ještě jednou tedy, jsi úžasně kreativní osoba a stále mi překvapuješ svými aranžérskými schopnostmi. Stolek je parádní, až mám chuť někam zajít podobný si pořídit a zvelebit ho. U tebe doma bych chtěla bydlet. ;)
    Vychlazená limča by momentálně nebyla úplně optimální na můj chraplavý hlas a rýmu, ale třeba za týden už by to šlo. Mmmm a San Pellegrino limči jsou mé oblíbené spolu s Oranginou. :)

    OdpovědětVymazat
  36. Wau vyzera to skvelo, velmi pekne si ho premenila klobuk dole

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Vivi, moc se mi tvůj nový společnník líbí, to je ale nápad!
    Teskám a připíjím na jeho nesmrtelnost a aby Ti dělal radost ještě hodně hodně dlouho! :o)

    OdpovědětVymazat
  38. Jé, vy jste tak príma. Děkuju moc. ♥

    OdpovědětVymazat
  39. Rozmýšľam, že taký stolík by sa mi veľmi hodil. Možno v novom bývaní, lebo sem sa mi určite nezmestí. Už teraz tu toho mám viac než dosť. Takže nič sa nedá robiť, keď vysmädnem prídem k Vivi, zaklopem, pekne sa pozdravím a usmejem a možno mi aj niečo nalejú a možno aj niečo alkoholické na zohriatie po takej dlhej ceste (medzištátne).
    Rozmýšľam, že by som si dala naliať Sex on the beach, ale vôbec to nie je také dobré ako to znie. Aspoň mne to teda nechutilo popíjať. Takže sa nechám asi prekvapiť.
    Už si sa mi v hlave premieta - nohy vyložené na gauči s pásikavými vankúšikmi, jeden vankúšik pritúlený ku mne, v ruke pohárik s dlhou, elegantnou, sexi stopkou v ňom niečo chutné (mierne alkoholické), v ušiach nejaká príjemná hudba, na sebe niečo pohodlné (tipovala by som to na nejaké letné, nadýchané šaty), pred nami víkend alebo aj za nami (na tom nezáleží, keď je dobrá spoločnosť), úsmev na perách. Ja by som to doplnila aj nejakou dobrou knižkou alebo dlhým, príjemným rozhovorom. Ach, to je raj :)
    A aby som nezabudla Vivi si šikula :* ale to určite vieš :)

    OdpovědětVymazat
  40. Chtěla bych být mouchou a poletovat tvým bytem abych se mohla kochat tou krásou :-D

    OdpovědětVymazat