26.3.11

Sladké čichání aneb právě začínáme!

Je 26. března 2011 a světlo světa spatřil můj blog. Chci se tu bavit, smát, povídat si se čtenáři (jestli tu někdy nějací budou) a pak sledovat, jak se vyvíjím já i můj blog (jestli se nějaký vývoj bude vůbec konat). Jsem ale dost vytrvalý člověk, takže je velká šance, že pokud jsem se už jednou rozhodla blog vytvořit, psát a fotit, bude to na dlouho. Jsem na to moc zvědavá, protože zatím sem neumím ani vkládat fotky. Ale teď už dost řečí, pojďme si zapálit svíčku a ...
...pěkně se zachumlat do háčkovaného plédu, do ruky si vzít oblíbenou knížku (přečtenou asi tisíckrát), do druhé ruky (kvůli vyvážení) skleničku dobrého vína (mléka, čaje, kávy, kakaa)...ideální trávení dlouhých (nejen) zimních večerů. A mně nemůže chybět ještě jedna věc – svíčka Lothantique s nezaměnitelnou a upokojující vůní mléka. Dokáže jemně provonět celý byt a voní hřejivě a sladce jako bílá čokoláda. Mňam. Její obsah je v průhledné skleničce s jednoduchou nálepkou, zabalená je v papírové krabičce (i ta je krásná), a i když bych za její cenu mohla mít vyřešený víkendový nákup, nikdy jí neodolám...;-) 


 
Svíčka vydrží hořet 40 hodin, je vyrobena ve Francii a v ČR je k mání za cca 399,-.



Rodinná firma vyrábějící tyto svíčky byla založena na začátku minulého století a v jejich velkém domě v Provance se schází rodina a přátele po téměř 4 generace. Jestlipak si po večerch svítí svíčkou s vůní MILK?  


Vivi podpis

4 komentáře:

  1. Tak to je něco na mě...musím ji mít taky :-D Už se těším, jak si provoním ložnici :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vivi, od doby, kdy jsem tento článek četla mám pocit, že tuto svíčku prostě musím taky mít...bohužel se mi ji nedaří nikde sehnat, můžu se zeptat, kde jsi zakoupila? Na internetu jsou různé vůně, ale Milk zrovínka ne a nevím, kde je nějaký kamenný obchůdek této značky :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Sanduško,
    popravdě k tobě tahle svíčka dokonale jde. Dokážu si ji bezvýhradně představit ve vašem bezchybném bytečku. Sehnat ji na internetu je snad nemožné. Já si ji kupuju pravidelně v krásném obchodě La natura v Č. Budějovicích. Mají sice webové stránky, ale nefungují jako klasický e-shop. Nicméně je možné, jak jsem se tam dočetla, je požádat o zaslání vybraného výrobku na dobírku ;-). Takže to by pro Tebe bylo řešení, viď? Podívej se na: http://www.lanatura.cz (kategorie Svět vůní). Kdyby byl nějaký problém, mohla bych Ti ji koupit a poslat, ale bohužel se do La natury dostanu až za několik týdnů, teď mám šíleně rozlítaný měsíc. Tak dej vědět ;-).
    P.S. Zrovna jsem včera na téhle svíčce obdivovala, že dokáže nádherně vonět, i když není zapálená. Ach!

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, moc děkuji, LaNatura znám, ale právě jen z internetu, protože v Praze není :-) Zkusím se jim ozvat, jestli by mi poslali něco na dobírku, mají nádherné věci, takže bych přikoupila asi i něco dalšího, ale zase až příští měsíc, protože jsem už teď vypotřebovala na nákupy, co se dalo :-D Ach...jakobych tu vůni cítila až sem! :-)

    OdpovědětVymazat