20.4.11

Kouzlo dopisů

Ráda posílám pozdravy z cest a vždycky hledám nějakou starou stylovou schránku. Tyhle fotografie jsem pořídila v holandském obydleném skanzenu. Okouzlující místo s nepřehlédnutelnou poštovní schránkou na rohu ulice ;-).

Stará schránka v Zaanse Schanz
Určitě znáte úhledné písmo filmových milovníků, kteří své upejpavé lásce posílali ozdobné kartičky se zněním: „Nejdražší Heleno, dnes po setmění u lípy. Tvůj oddaný Karel.“ Dnes by Karel nejspíš Heleně poslal e-mail, skype zprávu, MMS nebo SMS. Koneckonců, žijeme v jednadvacátém století a já jsem za to ráda, ale zkrátka psaní dopisů není zrovna „in“. O to víc mě baví. O to větší radost z dopisu ve schránce mám.
Pohled putoval z Holandska do Čech...

Psala jsem si s celou řadou lidí posbíraných v různých koutech země. Opravdové „briefpřátelství“ mi ale vydrželo jen s Pavlou, přestože jsme se viděly jen jednou v životě (sice pár dnů v kuse, ale přesto jen jedinkrát). Už 15 let si přes Českou poštu podáváme informace o všem důležitém. Pravda, už to není o každotýdenním psaní a naše dopisy zpravidla začínají větou: „Omlouvám se, že jsem neodepsala dřív“, ale to vůbec nevadí. „Lepší pozdě, nežli později“. Malou zajímavostí je, že se má dopisovací přítelkyně před několika lety přestěhovala do místa 15 km vzdáleného od mého domova, přesto jsme se ještě neviděly a dál kupujeme dopisní známky. Třeba by se nám společné setkání zalíbilo natolik, že bychom se místo dopisů vždycky sešly...je to krásná představa, ale kdo by mi pak psal?? ;-)

Vivi podpis

5 komentářů:

  1. Milá Lucinko, já jsem vždy obdivovala ty milovníky ve filmech, kteří psali tak úžasně krasopisně. Sama jsem se mnohokrát o to pokoušela a vždy to dopadlo hrozně. Dopisy jsou tak moc romantické. V dnešní době už i skoro raritní. Až tu s námi nebudou babičky, které si vždy vzpomněli a psali všem na všechny svátky včetně narozenin, jak bude svět vypadat? Samý facebook, twitter a aplikace v mobilu. Všichni (až na nás) zapomenou na to kouzlo dopisu. Ten pocit, když přijede pošťák a neveze jen výpis z bankomatu.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milá Anne,
      napsala jsi to krásně a já to cítím úplně stejně.
      Dopisy - nic tak krásně nevoní jako ony.
      Však za tebou jeden už brzy poputuje...i když spíš balíček než dopis ;-).

      Vymazat
  2. Ja zas miluju dostavat (i posilat) pohledy. Jsem zaregistrovana na www.postcrossing.com kde si posilas pohledy s nahodne vybranyma lidma z celeho sveta! Muzes si i napsat o jaky typ mas zajem (vintage, zviratka, filmy...) Ja ty sve vzdy rucne maluju podle toho co ma kdo rad :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Hany, ty máš pro mě vždycky tak úžasné tipy. Děkujůůů!

      Vymazat
  3. Určitě znáte úhledné písmo filmových milovníků, kteří své upejpavé lásce posílali ozdobné kartičky se zněním: „Nejdražší Heleno, dnes po setmění u lípy. Tvůj oddaný Karel.“ Dnes by Karel nejspíš Heleně poslal e-mail, skype zprávu, MMS nebo SMS. canada jewerly , australia jewerly Koneckonců, žijeme v jednadvacátém století a já jsem za to ráda, ale zkrátka psaní dopisů není zrovna „in“. O to víc mě baví. O to větší radost z dopisu ve schránce mám.

    OdpovědětVymazat