19.9.11

Viviland - Země parfémů...příběh o rozmazleném nose

Všechny skleněné poklady naplněné omamnými vůněmi mě odjakživa přitahovaly jako magnet. Ale jak to tak bývá, ač mám pro ně slabost, můj nos nesnese téměř žádný parfém. Už u mě bydlely voňavé flakónky od Diora, Calvina, YSL, Jil nebo Very Wang; zkusila jsem i spoustu přírodních vůní, ale co Vám budu povídat, cítily se u mě jako ve špatném podnájmu, a tak šly vždy o dům dál. Nechápu to - můj nos je malý, nijak nápadný, tak jak je možné, že všechny pachy prožívá tak intenzivně? Jistě chápete, že jezdit v létě přeplněnou MHD nebo chodit do masny pro řízky je pro mě tabu.
Božská Marilyn se prý na noc oblékala jen do pár kapek Chanelu 5... Praktická Vivi však dodává: oblékněte si na Chanel ještě pyžamo, noci bývají dost chladné.
A jak asi voní mé milé čtenářky!?


Mé ráno obvykle nevoní parfémem, ale kávou a pocukrovanou koblihou - tyhle vůně totiž můj nos snese bezpečně.
První fotka: zleva Chanel, prostřední parfém je zimní orientálka (památeční, stará mnoho let - nepoužívám ji, ale takovéhle flakóny se zkrátka nevyhazují) a vpravo vidíte hřejivou vůni Alverde (zakoupila jsem z nostalgie proto, že voní stejně jako prostřední orientálka) ;-) A věřte nebo ne, mám také "Vůni štěstí" Prends Moi od francouzské značky Veld´s (přísun euforie při jejím používání je prý potvrzen výzkumy), jejíž flakónek je tak zrcadlově lesklý, že nešel vyfotit čili o štěstí nemůže být ani řeč :-).  

Vivi podpis

38 komentářů:

  1. Jee, to je ale krasny prispevek! Ten historicky flakonek je moc krasny.
    Ja nejradsi vonim vsim, v cem je bile pizmo, protoze to ma takovy krasny pudrovy nadech, jako kdyz se otevre stara skrin s vonavym naskrobenym platnem.
    Ale mam parfemu doma nekolik a stridam je podle nalady.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vivi, ten tuhý parfém v podobném flakonku také mám. Darovala mi ho kdysi sestra a i když ho nepoužívám, stále ho mám a občasi přivoním. Jinak už pár let mám nejraději vůni od Calvina Kleina Obsession Night. Ale mám vůní několik a střídám je.
    Hezký den
    Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné! Mě vůně nevadí,dokud kolem mě neprojde dáma v nejlepších letech a za ní se táhne odér silné ruské vůně:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, tak já jsem na tom s nosánkem podobně.. jen tak něco mi nevoní a hlavně cítím naprosto vše, i to, co bych zrovna nemusela ;).

    OdpovědětVymazat
  5. Prends Moi je teď moje no.1 :-)

    OdpovědětVymazat
  6. pekne napisane :) no ja mam teraz dilemu ze ktory parfem si vybrat ci chanel chance alebo oh,lola od marca jacobsa..alebooo viva la juicy...vsetky su podla mna slade a ta posledna uplne najviac..az do bezvedomia ale to mi nevadi kedze tu je stale chladno znesiem to...dufam ze aj spolucestujuci :P

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, přeji krásný voňavý den, ty umíš o neobyčejných, ale i obyčejných věcech tak krásně povídat...;)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní14:39

    Vivi já ten "rypák" rozmazlenej mám. Nesnáším, když stojím ve frontě, nebo nedej bože jedu ke kamarádce výtahen a jede semnou někdo zapařenej, nebo propocenej... umííírááám!
    Mám ráda svěží vůně, takže Chanel Chance Eau Fraiche(levá fotka, levý kulatý flakón) je jendička a Chloe !

    OdpovědětVymazat
  9. To je škoda, že jsi na to tak citlivá. Já mám vůně taky moc ráda, neobešla bych se bez nich :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ty umíš napsat článek jako nikdy jiný... :)

    OdpovědětVymazat
  11. ...Binn, mně se parfémy s pudrovým nádechem moc líbí a na ostatních jsou opravdu půvabný, ale můj nos, neřád jeden, mi podobnou vůni zkrátka nedopřeje.

    ...Jani, Obsession Night - nadčasovka a stálice. Než mi ji "frňákovník" zakázal, byla má oblíbená ;-).

    ...Jeannette, chápu - to se nedá jen tak "vydejchat" ;-)

    ...Len, to je hroznej handicap všechno cítit, viď? ;-)

    ...Simčo, Prend Moi mi na Tebe dokonale sedí! :-*

    ...Nicol, tak asi tušíš, že za mě dostane bod Chanel Chance, i když na zimu by to klidně sneslo něco hřejivějšího...

    ...Večerko, hezky si mě pochválila, velký dík. ;-)

    ...Jankovice-13, jsem ráda, že máme stejný vkus i stejné "nosové problémy" ;-)

    ...Terry, jo jo, hodně citlivá - je to štěstí i prokletí ;-)

    ...Skodulko, Ty mi umíš zalichotit jako nikdo jiný! ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní17:26

    ten flakón je krásny:) ja mám vône veľmi rada, ale ako sa hovorí, všetkého veľa škodí a u jedenej mojej profesorky by to malo platiť dvonásobne :D

    OdpovědětVymazat
  13. Take miluji vonave lahvicky parfemku:) Bohuzel vune co se mi libi na mych kamaradkach jsou na me preslazene a nepekne, proto jsem verna jablicku a ostatni vune u me chytaji vetsinu casu jen prach:)
    Hezky prispevek, Vivi:)

    OdpovědětVymazat
  14. Flakonky jsou nádherné!:) Mám jich několik shcovaných mezi oblečením. Já sama parfémy moc nepoužívám - spíše deodoranty, antiperspiranty a spraye s nějakou lehkou vůní ovoce. :) Teď jsem si zamilovala fialku a liči od Avonu!:) Mám ráda voňavku od Victorie Beckham, co dostala mamka a já jí občas na randíčko s J. pár kapek ukradnu. :)

    P.S.: Mám chuť na koblihu s kávou!:)

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní20:33

    Milá Vivi,já jsem vanilková(př.Lolita Lempická-L).
    Mám taky docela normální nos(myslím velikost):-),ale vzpomínám si,když jsem čekala mého prvorozeného,jak mě natahovalo,když k nám přišel na křeslo jeden pacient,který měl takovou kolínskou,že jen se řeklo jeho jméno a že přijde a už jsem šla objímat záchodovou mísu:-)
    Jo a teď si vzpomínám na takový malý dřevěný flakónek,byl malovaný a na krk a ten teda vóóněl.
    A nébo živé květy chi chi chi .Pa pá Žaneta

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj, ďakujem za krásny komentár u mňa, veľmi si ma potešila :)))

    ja takéto vône vôbec nepoužívam, jediné na čo nedám dopustiť je jeden osviežujúci sprej čo vonia po jahodách, ale parfémom sa nazývať ani zďaleka nemôže :D no vonia krásne, milujem ho:)

    OdpovědětVymazat
  17. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  18. ...Beth, myslím, že by se profesorky vůbec neměly vonět ;-)

    ...Hanyzko, jablíčko DKNY (předpokládám) je krásná vůně a určitě Ti sluší ;-).

    ...Slečno L., děkuju za moc milý komentář! Někdy si dáme kafe s koblihou spolu ;-)

    ...Žando, máš vážně děsivé vzpomínky na záchodovou mísu ;-) a krásné vzpomínky na ruskou dřevěnou voňavku a živé květy - ty mám doma schované dodnes.

    ...Domček, děkuju, ráda těším lidi (není to snad posláním blogu? ;-)). Sprej vonící po jahodách zní víc než skvěle...chěla bych ochutnat ;-).

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivi,
    tady je příjemně voňavé povídání :).
    Můj nos je taky velmi, velmi háklivý, hned tak něco mu nesedne (pardon, že o tom mluvím, ale určitě chápeš mé sebezapření, když přijdou moji čtyři chlapi z tělocvičny :(( ).
    Takže vůně - já zase ráda přírodnější, ale ne prvoplánové; parfémy nemám, ale toaletky. Mou radostnou celodenní je Rose Petal od Berkeley Square, když jdu učit, tak pro "uklidnění" sebe i žáčků mám ráda Baby Touch od Burrberry (je fajn i jako zimní vůně), na vzpružení ráda použiju Recolte Bleue od L´Occitane (navzdory tomu, že obsahuje uklidňující levandulovou silici). Čistě přírodní mám pivoňkově-citrusovou Pivoine od Florascent - to je opravdu jásavá vůně, přesně do letních jiskřivých rán; tu jsem teda letos moc neužila :), šup s ní do lednice, ať ji zas příští léto vytáhnu.
    Vivi, přeju voňavý den! M

    OdpovědětVymazat
  20. teraz sa s vonavkami akoby mesec roztrhol:) ale krasny prispevok!

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní15:26

    Milá Vivi, já si tak nějak vůně střídám, v tomhle jsem velká nevěrnice. Ale nejraději bych se obalila tou krásnou vůní levandule, ale ne umělé, té pravé, opravdické,tu miluju. Krásné dny Majka

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Vivi, ty mě vždycky překvapíš tématy svých příspěvků, jsi hravá hlavička. No, mě nejvíc voní čistota, takovéto vyprané na sluníčku vysušené prádlo a levandule. Svou parfémovou vůni jsem zatím nenašla a asi ani nenajdu, jsou na mě všechny moc silné a necítím se v nich. Tak když už si musím nějaký koupit, nechám vybrat manžela, tomu chci vonět nejvíc. Taky mi moc voní miminka a manžel (prý to značí, že se jeho genetická výbavu výborně hodí k mé, proto máme tak zlobivé děti). Ale tohle ještě do flakónu nikdo nezavřel. Hezký den! Čára .o)

    OdpovědětVymazat
  23. ...Mari, ty jsi jako chameleon. Co nálada, to vůně ;-)

    ...Cookie, jéj, a kde se roztrhnul s voňavkama pytel? U toho bych chtěla být :-D

    ...Majko, ráda Tě tu zase vítám, a doufám, že až začneš bydlet v levandulovém poli, pošleš fotky ;-)

    ...Čáryfučko, moc se mi líbí, jak máš ve všem jasno ;-). Doteď jsem si myslela, že miminka dělají všechno možné, jen ne voní :-) Dneska jsem četla tak děsivý článek o škodlivosti kosmetiky a parfémů, že se následující aspoň dva dny nevoním...!

    OdpovědětVymazat
  24. krásně napsané,parfémy jsou mou posedlostí! :D

    OdpovědětVymazat
  25. Má naozaj pekný blog. Obdivuje fotky! <3.
    a super článok.

    http://theworldbykejmy.blogspot.com/.
    Kejmy <3.

    OdpovědětVymazat
  26. ...Veru, škoda, že nejsi konkrétnější ;-).

    ...Kejmy, krásně jsi mě zmátla těmi osobami. Ale budu si myslet, že to mělo být: máš naozaj pekný blog. Obdivuju fotky ;-). A já si myslím to samé o Tvém blogu - fifty fifty :-*

    OdpovědětVymazat
  27. Moc hezký článek..já jsem také blázen do vůní..nejhorší u mě je, že nejdřív se zblázním do určité vůně, pak se jí nabažim (a ani většinou nedopoužiju)..Takhle mám doma asi milion parfémů..Teď jsem si záhadným způsobem oblíbila Chloe (hodlám si jí koupit i přes riziko,že ji budu nosit jen chvilku). Můj současný sortiment: Armani Idole (tu možná vypotřebuju-stále mi voní), Armani Diamonds intense (mám tam 1/4-nevim zda ji někdy dopoužiji), Armani Code -totéž, Lanvin eclate - půlka :(, BVLG Omnia crystaline - půlka, ...atd... Jsem asi divná :-DDD

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím Vivi, a děkuji za příjemné počtení. Ohledně vůní, někdy mám pocit, že jsem v tomhle směru deformovaná léty strávenými s květinami, takže mám občas s citlivostí nosu opačný problém..
    Jinak u mě vede Truth od CK, a nově Armaniho Acqua di Gioia : )

    OdpovědětVymazat
  29. Koukám, že máme stejný problém :D Taky si vyberu nějakou bezvadnou vůni a i přes střídání mi za chvíli začnou smrdět. Jediná, která u mě zatím vydržela je právě Chanel, který máš i ty, a pak Dolce a Gabbana.
    Nicméně nechápu popularitu Chanelu N°5 - přijde mi, že jsou daleko zajímavější vůně a Chanel N°5 už je jenom tvůrce image stejně jako počmáraná vuittonka houpající se na předloktí každé správné ženy, která potřebuje být zahalena ve značkovém. Tím chci říct - žádný vlastní styl, jen touha se někomu podobat.

    OdpovědětVymazat
  30. ...Peťo, ne, nejsi divná! A pokud jo, tak jsme divné obě ;-).

    ...Kačko, děkuju, je mi potěšením. Truth od CK byla moje jednička předloni, ale bohužel ji můj nos po čase začal atakovat ;-).

    ...Ty máš vždycky pravdu ;-). Jen škoda, že jsi mi nespecifikovala, jakou vůni DG vlastníš (třeba by mi taky sedla). Chanel N°5 má v sobě sílu neuvěřitelné historie a tím láká ženy i v 21. století. Myslím, že je to tak výrazná a silná vůně, že si ji nemůže dovolit jen tak někdo nosit. Proto bych si troufala tvrdit, že pokud ji někdo používá, tak styl má, protože má prostě takovou osobnost, že N°5 snese. Zeptej se na ni však mého nosu...neuspěješ ;-). Díky za názor a...

    ...přeju všem príma den. Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Vivi!
    V prvom rade ďakujem za návštevu môjho blogu a za milé komenty, ktoré si mi tam zanechala. A druhé ďakujem patrí za to, že si mi pripomenula svoj blog. Už som tu niekedy zavítala, pamätám si to podľa ústrižku z tvojho denníčka, ktorý ma vtedy celkom pobavil :)))
    Už som si ťa zaradila medzi moje "followerské" blogy a určite sem ešte zavítam!!

    ps. flakon napravo nemá chybu!! nadherny
    ps2. rada ťa opäť "uvidím" na mojom blogu!!! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi, musím se přiznat, že Chance je jediný parfém, který jsem kdy vyhodila :)! Mě prostě jemně řečeno ,,nevoněl".
    Důležité je, že tobě voní a máš alespon nějakou vůni, ty ostatní nemám.

    Sama mám mnoho parfémů, mezi ty nej stálice patří YSL Cinema, YSL Paris, Armani Code, Chloe.

    OdpovědětVymazat
  33. vôňa šťastia? vau. to môže byť super :) akú ma asi tak vôňu šťastie??:)

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuji moc moc za krásný komentář ke článku =)
    vážím si toho, že jsi ho přečetla CELÝ =)

    OdpovědětVymazat
  35. Máš uplně bombastický blog!!!!!

    OdpovědětVymazat
  36. ...Yanko, je mi (a i nadále bude) potěšením ;-) Děkuju! :-*

    ...Veru, to jsem moc ráda. Na Chanel Chance pěje ódy tolik lidí, že jsem se pomalu začínala bát, že se z něj stane davovka. Z "Chanelů" je asi nejmíň náročný a nekomplikovaný, ale abych pravdu řekla, druhý flakon už bych si nekoupila. Prostě mě nejvíc voní čerstvý štrůdl, jahody a nové knížky - to jsou holt moje vůně ;-).

    ...Evs, to je dobrá, hodně dobrá otázka - jakou vůni má štěstí? ;-) Asi pro každého úplně jinou! Co se týče toho štěstí v lahvičce od Prends Moi, tak to je taková květinová ovocenka, moc příjemná, ale nenáročná vůně.

    ...Nellienko, ano, celý - a na jeden zátah ;-)

    ...Sarah, nic víc nepotřebuju slyšet ;-). Děkuju moc!

    OdpovědětVymazat
  37. Pracovala jsem na ambulanci gyndy, občas jsme s lékaři měli dojem, že vyšetřují "flakonky od parfémů" v tom dobrém i špatném slova-smyslu. A tak jsme v obouch případech museli vydatně a dlouho větrat. Škoda, že některé "dámy" nemají malé nosíčky!!!Ušetřili by nás nosatce, často před nevolností!

    OdpovědětVymazat
  38. Já se opravdu bavím, Vivi.
    Dneska jsem Tě objevila, dneska mám šťastnej den...
    Každý ráno teď začnu očumováním nových krásných barevných obrázků. Juchú:-)

    OdpovědětVymazat