24.10.11

Zákaz televize - na tohle se nesmíte dívat!

Chci vás opravdu velmi důrazně varovat! Já osobně jsem skutečně vyděšená! 
Pokud nestojíte o temné sny, pokud netoužíte po žaludečních neurózách, bušení srdce, zrychleném tepu i dechu, jestliže se vyhýbáte situacím, které vyvolávají úzkostné stavy, nesmíte se dívat každý všední den od pondělí do pátku, na ČT2, v 18:20 na Příběhy Alfreda Hitchcocka tak jako já. Koukám se, zachumlaná pod háčkovaným plédem, občas si s ním přikrývám hlavu, pokaždé rozliju sklenku vína a po 30 minutách, které každý díl trvá, se už nemůžu dočkat, až další den, ve stejnou hodinu, v černo černé tmě opět zazáří televize, mistr napětí Alfred Hitchcock zase ukáže svůj stín a já budu moct opět všem říct, nač se nemají - pro klid své duše - dívat! ! ! Neděkujte za mé varování, byla to má občanská povinnost!
P.S.: A jistě chápete, proč jsem dnešní fotky trošku odlehčila. Naše žába a malá Kitty si z černých "hičkokovských" havranů nic nedělají a já chci být jako ony!


Vivi podpis

43 komentářů:

  1. Anonymní12:32

    šmanenečku Vivi, ty seš fakt kůň. Chechtám se tady jak trdlo. Ale já teda fakt slibuju, já se dívat nebudu,já jsem strašpytel ještě větší než ty, já bych to nezvládla ani s tím vínem. Pa Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonalá Vivi..Já už se dívám..stejně jako vždy když reprízují tyhle dokonalé kousky..a velmi toho lituji..protože strach obchází můj domov..ve stejnou hodinu každý den:)..Na druhou stranu..stojí to za to..A jsem velmi ráda, že to máš stejně!!

    OdpovědětVymazat
  3. V 18:20? To mám štěstí, to se dívat určitě nebudu. jendovi jedou od rána do večera pohádky a nesmí se mu to přepnout. Hezký den, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní13:04

    Ty jsi ďábel,Vivi!Jednak jsem ráda za typ,protože tyhle staré příběhy miluju a jednak jsem se napřed vyděsila,o čem to veselá Vivi tentokrát bude psát a pak jsem se rozesmála!No a ty fotky!To je bomba.Káťa(Praha)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní13:06

    vzhledem k tomu, že povětšinou přebývám doma sama, nebudu riskovat, že v noci strachy nedojdu ani na záchod :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Milá děvčata, musím se Vám svěřit, že Příběhy Alfíka Hičkoka nejsou zdaleka tak strašidelný. Čekejte spíš neuvěřitelně vypointovaný závěr, někdy čekejte nadsázku a ironii, jindy zažijete fakt legraci! Takže nebojte se a v 18:20 si dneska zapněte telku! :-**
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, no tak o tom case jsem nekde na ceste z prace domu, tak bojeni nehrozi :) Ale obcas si dam neco kolem pulnoci, to je pak narez. Priste to zkusim s Kittinkou :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi :)),
    skvělá fotodokumentace! :))
    Díky za upozornění na Alfíka, zapisuju si vedle: SO po obědě Marplová, NE odpo Poirot a Midsomer.
    Popravdě, ani jeden z poznamenaných časů není vhodný k tomu, abych nerušeně sledovala obrazovku, ale zadám do nahrávání a budu se těšit.
    Měj se moc krásně, posílám virtuálního třepetavého motýla do Tvé dlaně :).
    M

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní14:06

    Noooo a jak se pak budu moct dívat na Prostřeno. Víš kolik švandy je kolikrát tam? A něco ti prozradím, nejvíc z toho miluju šmejdění. Ale teda jo, já to dnes zkusím změnit. Čauky Majka

    OdpovědětVymazat
  10. ...Ino, o tom, že máme společný vkus, si už štěbetají i vrabci na střeše ;-)

    ...Binno, kdo Ti doporučil vracet se tak pozdě z práce?! ;-) Vrať se pěkně okolo čtvrté, dej si nohy nahoru, udělej si voňavou kávu a pak si zapni Hičkoka! Nebudeš litovat! Já okolo půlnoci snesu jedině pohádky, pokud se nechci v noci budit zbrocená potem! ;-)

    ...Mari, tisícerý dík! Motýlka jsem chytila a zkrášlil mi den jako každý tvůj komentář. Pozdravuj svůj DVD rekordér a neboj, doma jsi v bezpečí! ;-)

    ...Majko, změna je život a Prostřeno si pak můžeš pustit třeba na internetu v archivu TV Prima ;-). I když dobře vím, že Prostřeno je občas také pěkný horor, takže vlastně vyjde nastejno, který program u Tebe zvítězí! Měj se krásně :-*

    OdpovědětVymazat
  11. Vivi, ty které neviděly a neznají si tedy pěkně vyděsila :o) Ale jako vždy, pobavila si mě, a nejen mě!
    Doporučuji žmoulat ruku milovaného a v noci, pro jistotu raději pánvičku pod postel :o)
    pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní17:45

    WAW, SUPER VTIPNÝ POST. URČITĚ SE BUDU DÍVAT A PŘITOM SI NA TEBE VZPOMENU! DÍKY!

    OdpovědětVymazat
  13. Zase jsi mě svým článkem nadchla :)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní18:08

    skvelý post, musela som sa usmievať, pretože si to napísala ozaj dokonalo:) ja by som sa neodvážila niečo také pozerať, už včera, keď sme boli s M. pri jednej chate v aute a objavil sa tam akýsi neznámy som zamdlievala od strachu :D

    OdpovědětVymazat
  15. Ach jo tak teraz ľutujem, že nemáme doma telku ...hneď by sme na to s Johnnym dívali a jednoznačne každý deň....
    PS: Milá Vivi moc ti ďakujem za všetky tvoje krásne komentáre ...si moc milá a tak pozitívne naladená a vždy mi zdvihneš náladu aspoň o trošíčka...

    OdpovědětVymazat
  16. ...Helenko, mým cílem je děsit a bavit zároveň. Ale někdy se mi to trochu vymkne ;-).

    ...Anonymní, tak jo, domluveno ;-)

    ...Skodulko, to jsi mě vážně potěšila ;-).

    ...Beth, Tvůj úsměv je mou odměnou ;-)

    ...Ali, my taky doma nemáme telku. Jen jakousi kartu v počítači, kterou neumím zapnout. Ale denně v 18.20 nad technikou vždycky nějak vyzraju.
    P.S. To mám obrovskou radost! Budu Ti dál ráda "zdvíhať náladu".

    OdpovědětVymazat
  17. Panejo, dekuju z tip. Neni nad klasiku a snad budu statecna minimalne jako Kitty:)
    A jinac...miluju tvuj humor:)

    OdpovědětVymazat
  18. Já se ale nemůžu bát! V noci mi pak vykukuje bubák zpod postele,zamuchlaná jsem jak housena a nedejbože když se mi chce na malou:)

    OdpovědětVymazat
  19. Jo přesně, takové jsme taky, a možná ještě hezčí :P Ty hele tak ještě že si mi to řekla, jsem poseroutka první třídy, takže kdybych nedejbože přepnula na dvojku, měla bys mě na svědomí :D

    OdpovědětVymazat
  20. to o čem jsem tu recezi psala všechno tohle nejspíše obsahuje. ta minerální verze je bez chemikálií, tu ale nemám ...

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní20:13

    Viví,to se ti zas něco povedlo 8-))). A hádej co? Už jsem se na tvoje doporučení dneska dívala a Hithock je fakt vtipnej! Jako ty 8-) Pa pa pa. I.

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi,děkuji za doporučení, ale máme tu horory se sousedama. Sice ne v televizi, ale na živo a nemají pravidelný vysílací čas... Tak, že to nestíhám:o)))

    OdpovědětVymazat
  23. ...Hanýžko, máš pravdu, klasiku žádná moderna nepřemůže. Jo, a miluju, když mi někdo říká, že miluje můj humor. Takže děkuji pěkně ;-)

    ...Jeannette, tyhle stavy znám. Doporučuju vdát se za nebojácného muže ;-)

    ...Cler, všechno beru zpět! Hitchcocka musíš dobře znát, abys byla dobře připravena na život! ;-)

    ...Danielo, asi chceš říct, že chemikálie jsou dobrým smrtícím prostředkem. Hmmm, o tom budu uvažovat (Hitchcock chemikálie propraguje v 17. a 49. díle) ;-)

    ...Anonymní I., ty jsi moje hodná, poslušná holka, viď! ;-)

    ...Lezarts, a víš, že takový typ hororu jsme před léty taky měli na denním pořádku?! Faktem je, že s takovými lidmi nic nezmůžeš. Jedině je otrávit...Hitchcock dává docela dobrý způsob, jak to udělat nepozorovaně a ještě zahladit stopy. ;-)))

    OdpovědětVymazat
  24. miluju Tvé články!:) hihňám se tu jako pitomeček. :D

    ten seriál neznám, ale hororů se bojím, takže to raději oželím. :P

    OdpovědětVymazat
  25. Ouu...to vůbec nevím (že dávají na ČT2 Hitchcocka). Nějak televizi nesleduji (i když jsem jinak seriálový maniak), ale jako puberťačka jsem na tenhle jako seriálek taky koukala, takže mám teď aspoň tip, co si stáhnout - za což děkuju :)

    Jinak mám doma šnečky (druh Achatina fulica) a jeden z nich se jmenuje právě Hitchcock - takže nejen havrani, ale i plži :)

    OdpovědětVymazat
  26. Že by něco nového pro mě? :) I když taky musím přiznat, že jsem strašpytel :D

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní11:14

    Tak Vivi, všechno jinak. Včera odvezli zedníci lešení, fasáda je konečně hotová a to musíš uznat, že to chtělo oslavu, takže ani prostřeno ani Alfred, ale bublinky a povídání. Jsem omluvena, že jo. Majka

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, my jsme s přítelem zrušili televizi, protože ji nemáme rádi (nechali jsme si jen samotný přístroj pro naše oblíbené DVD filmy)....takže já se zrovna na tohle nepodívám, ačkoliv to je přesně voda na můj mlýn, zkusím ale dohledat na netu, díky za tip ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. ja to chcem vidieeeeeeeeet,preco nemame ceske,(ani slovenske) programy?? :(

    OdpovědětVymazat
  30. ...Slečno L., to jsem ráda, že jsem tě rozhihňala! Hitchcock je vážně spíš vtipnej než strašidelnej ;-) Nemusíš se bát, klidně si jeho Příběhy užij! Je to skvělá klasika.

    ...Paní Králíková, určitě si návrat do puberty s Alfredem užiješ. A posílám strašidelné pozdravy malému šnečkovi Hitchcockovi ;-)

    ...Kath, není čeho se bát! Jen si pořádně zamkni - to je všechno ;-).

    ...Majko, pokud je Tvá omluvenka podepsána rodiči, nemám s tím problém. A Alfred Ti neuteče - má 80 dílů, jeden vypointovanější než druhý. Určitě některý z Příběhů uvidíš! I když častěji se teď asi budeš chodit koukat venku na fasádu než na bednu, viď ;-). Gratuluju!

    ...Sandři, ani my nemáme telku. Jen TV kartu, kterou neumím zapnout. Ale sama víš, kde se dá Hitchcock sehnat ;-)

    ...Nicol, ve světě internetu si můžeš všechny díly snadno opatřit ... stačí jen párkrát kliknout ;-)

    OdpovědětVymazat
  31. milujem ho :) ale viac v knižnej podobe. jeden diel som videla a teda- bolo to skôr psycho ako horor, ale stále na to musím myslieť :D malo to skvelú pointu

    OdpovědětVymazat
  32. Milá Vivi, když vím, že se díváš i ty, tak jsem se zkusila dívat taky, že jako to nějak vydržím. Hitchcoca mám moc ráda a pamatuju si, že jsem tenhle seriál hltala na střední,ale to bylo víc klidu se bát (teď nám to koliduje s Večerníčkem). Nejradši mám od něj ale Okno do dvora. Vždycky mi tohohle buclatého pána připomenou vrány, jako zrovna včera, kdy jsem zjistila, že už jsou zase tu. Čára .)

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní9:31

    ne, to bohužel není, protože já už nikoho nemám. Ale co se dá dělat, i tohle je život. Pa Majka

    OdpovědětVymazat
  34. haha:)) tak to rozhodně zkusím!:)

    Na mém blogu probíhá GIVEAWAY
    Zúčastni se:)
    http://thetasteofmyfashion.blogspot.com/2011/10/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  35. Alfréd je dobrej .. skoro stejnej kámoš jako Columbo.
    El.

    OdpovědětVymazat
  36. ...Nino, odnáším si z "hičkokovské" podívané obvykle stejný zážitek. Sháněla jsem kdysi knížky i DVD, ale marně - beznadějně vyprodáno!

    ...Čáryfučko, vrány, havrani, buclatí páni a podzimní šero - to je "Hitchcockovská atmosféra" jak vyšitá. A s Večerníkem je dobrý ho prostřídávat. Kvůli nervům ;-)

    ...Majko, to mě moc mrzí. Nechtěla jsem narazit na smutnou strunu, i když i ta k životu patří, stejně jako podzim a Dušičky. Nicméně omluvenku tedy nosit nemusíš a pěkně se na mě teď usměj, jo? ;-)

    ...Ann, rozhodně! ;-)

    ...El, a nejlepší je můj přítel Monk (nejvtipnější geniální řešitel vražd na světě) ;-)

    OdpovědětVymazat
  37. Tyhle povídky doslova miluju :-) ale všechny díly jsem určitě neviděla, takže doufám budu mít v pátky čas :-)

    OdpovědětVymazat
  38. :) vždycky,když čtu tvé články,tak se mi zlepší nálada! :D

    OdpovědětVymazat
  39. Anonymní17:05

    Já jsem si při prvním letmém pohledu na fotky myslela, že je to zesměšnění nějakého komunistického diktátora :DD Už to mě pobavilo, a přečtení příspěvku mi pak dodalo kus dobré nálady :)

    OdpovědětVymazat
  40. Super příležitost skvěle se pobavit (v případě že někdo děs a hrůzu považuje za dobrou zábavu)a otevřít si už v šest odpoledne lahvičku vína.......škoda, že dnes seriál dávali už od 17.55 - nestihla jsem ho:-(
    Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní12:18

    Jasně, směju se na tebe jak nejpěkněji to jde. Majka.

    OdpovědětVymazat
  42. Vivi,
    teda nechci být vtěrná :), ale kdypak nám zas něco těšivého napíšeš? Čekám, čekám... A určitě ne sama.
    Měj se krásně :)). M

    OdpovědětVymazat
  43. Jé děkuji za super tip. Strašně ráda se bojím. Takže se určitě budu dívat. Ještě by to chtělo vínko a něco k zakousnutí a můžu se začít bát :-)

    OdpovědětVymazat