10.5.12

Mým pohledem

Je to takový můj malý trik. Když chci doma rychlou změnu, která skoro nic nestojí, sáhnu po pohlednici. Ať už ji dám do zlatého rámu nebo ji seznámím s připínáčkem, nenákladná drobná proměna místnosti je na světě. Nejlepší jsou, to se ví, pohlednice, které voní dálkou, mají na zadní straně razítko, barevnou známku, pár milých řádků a přinesl je usměvavý pošťák s červenými tvářemi. Občas se mi podaří ukořistit nějaký roztomilý pohled taky na Aukru nebo v antikvariátě. Je to k nevíře, ale někdy velká radost stojí vážně jen pětikorunu.
Moji milí chocholatí, povězte mi, jaké nenáročné (časově i finančně) triky na změnu používáte doma vy?
Nezapomeňte dneska na opalovací "grém" a mějte krásně prosluněný den ;-).
Vaše Vivi


Moji "pohlednicoví favorité" pro měsíc květen ;-)



Fotky zleva: čtyři dámy z Fiji, o které jsem se prala v jedné aukci, za můj boj stály. Pokaždé, když se podívám nad svůj pracovní stůl a vidím, jak je jim do smíchu, ani já se nemůžu mračit.
Černobílá pohlednice od mé ušaté kamarádky Míši ke mně přilítla z Francie, takže pruhované tričko, baret, líbající se páreček a udivený pejsek nemůžou chybět (no řekněte, nejsou všechna tahle francouzská klišé neodolatelná?) ;-).


Vivi podpis

112 komentářů:

  1. Ahojda Vivi,
    to je tedy parádní sbírka! Nástěnku si stejně jednou musím do pracovního koutku pořídit. Já nejradši věci přetírám:-). Jo a Tvoje Pařížská inspirace v BL je úžasná, to by mě zajímalo, kdo vymyslel tu grafiku?:-D Krásný skoroletní den, paa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, přísahala bych, že ty máš určitě velikánskou nástěnku natřenou bíle se spoustou bílé a šedé inspirace...a ono nic? Tak to máš co dohánět ;-).
      Znáš takovou jednu šikovnou paní šéfredaktorku Janu, která má grafiku vrozenou a její muž taky?...Tak ta stojí i za "Pařížskou inspirací" ;-)

      Vymazat
  2. Vivi, tu fotku, kde jsou 4 dámy z Fiji závidím!:-D My doma většinou změnu řešíme taky nějakými obrázky nebo nějakou zajímavou dekorací:-)
    Mila de Illusoire

    OdpovědětVymazat
  3. Pri tvojom článku ma napadlo, že si zarámuem pár skvelých obrázkov, ktoré mam na nástenke. Zarámujem do zlatých rámov :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, ano! Zlaté rámy mají skvělé obrázky z nástěnek moc rády ;-)

      Vymazat
  4. Finančně nenáročný trik na změnu je u mě úklid. :D Jenom časově už tak nenáročný není. :D A když mám náhodou už uklizeno, připnu si na nástěnku nějakou kravinku. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tasty, mě úklid vždycky tak vyčerpá, že se na nějaké "připínání kravinek" už vůbec nezmůžu ;-).

      Vymazat
  5. Fnacouzská klišé můžu! :), krásné pohlednice, i já je mám ráda, jen jich mám zatím pomálu.. můj tip jsou květiny, vždy nějakou někde utrhnu a hned je koutek v kuchyni krásnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len,
      jak tě znám, máš sice pohlednic málo, ale zato to budou určitě úžasné skvosty!
      Mně je vždycky líto, když mi kytka ve váze vadne, tak je obdivuju většinou jen neutržené, na louce nebo v lese. Ale máš pravdu, že kytičky ve váze dokážou proměnit celý pokoj.

      Vymazat
  6. Asi se také porozhlídnu po nějakých pohledech. Má to své kouzlo :)

    OdpovědětVymazat
  7. Z čenobílé pohlednice je cítit příjemná atmosféra a francouzské klišé tedy můžu. :) Můj tip jsou květiny nebo v létě stačí vytáhnout pár mušlí od moře. :)
    A díky pohlednici jsem dostala chuť jet do Francie na azurové pobřeží, jen tak si sednout do kavárny na promenádu u moře, slunit se a pohoda, klídek... Bohužel realita je momentálně tvrdší ale příští týden se budu alespoň v podvečer procházet po nábřeží Vltavy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, hned bych se k Tobě při procházce vltavským nábřežím přidala ;-)

      Vymazat
  8. Krásné pohledy máš, Vivi, moc hezká sbírečka. A souhlasím s Tasty. Úklid nade vše... :D To pak nestačím koukat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže když ono se někdy tááák nechce ;-)

      Vymazat
    2. JO, mně se nechce většinou... o to větší efekt pak. :D

      Vymazat
  9. Anonymní9:57

    To mě úplně okouzlilo. Pohledů mám spoustu a hýčkám je ve velké krabici ale je fakt že udělat si z nich obměnu v bytě je okouzlující nápad. Také mě rozesmál ten lísteček s kočičkou =))
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, jsem ráda, že jsem tě inspirovala. Lísteček s kočičkou...no jo, to jsem zase měla pocit, že můj muž moc pracuje, tak jsem mu názorně namalovala, jak má odpočívat (= jako já) ;-)

      Vymazat
  10. Krásná, ta černobílá pohlednice.. :)
    Já se namažu kokosákem a jdu se slunit ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šikovná, sluneční ochrana je důležitá! ;-)

      Vymazat
  11. Krásný fígl, Vivinko.
    Proto vždycky pracuješ s úsměvem, teď je mi to jasné...:-)
    A když chci udělat změnu doma já? No...lehce poklidím:-)? Už to je změna obrovská. Ikdyž časově hodně náročná:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, noo...někdy se mračím jak deset čertů dohromady, ale stejně to vůbec nepomůže pracovní povinnosti vyřešit. Fakt je lepší se smát.
      Poklizení dokáže udělat z černého bytu bílý a to je vážně velká změna, máš recht ;-)

      Vymazat
  12. tie sú krásne! na prvý pohľad je vidieť, že to nie sú len také obyčajné pohľadnice z trafiky :) musím si vymyslieť niečo podobné, aby ma v skúškovom období optimizmus neobchádzal :)

    OdpovědětVymazat
  13. francouzská klišé! ted jsi přesně pojmenovala to, co mi v pokoji chybí! mám tu jen pár belgických klišé mě a mé drahé polovičky, které si po létě zase zaslouží obměnu a výměnu za nějaké (římské) klišé - to jest tedy můj tajný obměnovač - fotky v barevných rámečcích rozestavěné úplně všude! Vivinko a nezapomeň na pravidelnou dávku kávy!! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povalečko, tvá "cizokrajná klišé" by se mi určitě moc líbila ;-). Nebuj se, pravidlenou dávku kávy mi nikdo na světě nemusí připomínat :-D

      Vymazat
  14. Ahoj Vivi, děkuji za tip na knížku ;) Taky mám pohlednice ráda, ale ještě mám radši, když jsou panoramata trochu větší, třeba zarámované nad pohovkou. Jednou jsem si v pokoji vyvěsila fotky slavných hereček jako Audrey Hepburn, Liz Taylor atd. Jinak mi v pokoji permanentně visí mé dvě repliky secesních plakátů, co jsem si přivezla z Paříže. Uvidíme, co ukořistím letos v Londýně. :) Pěkný čtvrtek přeje Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad panoramata, drahá Eve ;-). Závidím secesní plakátky z Paříže a už teď se těším, že tvoje anglické úlovky brzy uvidím ;-). Určitě si Londýn skvěle užiješ!

      Vymazat
  15. krásne:)

    http://undergroundkittycat.blogspot.com/2012/05/old-giveaway-new-giveaway.html pozývam všetkých na giveaway o kozmetické výrobky!

    OdpovědětVymazat
  16. Ano, pohlednice jsou též součástí mojí nástěnky, akorát Skotsko, Španělsko a Paříž vystřídal New York, Kalifornie a pozitivní hesla :DD Ale nikdy bych je nevyhodila ani za nic!!
    The Diary Of Pie Rette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš, že bych Skotsko, Španělsko a Paříž za New York a Kalifornii taky na chvíli vyměnila? Třeba jen na měsíc ;-)).

      Vymazat
  17. Miluju nejrůznější pohlednice, s mamkou si je kupujeme jen tak třeba v různých galeriích, etc) A pak mám samozřejmě vystavené pohlednice od kamarádek. Teď momentálně z Londýna, z Austrálie a z Los Angels:)

    OdpovědětVymazat
  18. Pohlednice taky zbožňuji. :)
    Kdykoliv někam jedu, dovezu si jich s sebou zpátky takový roztomilý malý štos. :) Ostatně, kupuju je i tady, a to tu bydlím. :) Jinak dámy z Fiji jsou úžasné.

    carre-de-sucre.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, jsou to naše malé barevné suvenýry. Dámám z Fiji to ráda vyřídím ;-)

      Vymazat
  19. Zlatíčko, musíš to mít doma prostě úžasné. Tvůj muž je určitě ten nejšťastnější. :)
    Přišel Ti balíček, Poklade? A ještě jsem se chtěla zeptat ohledně rozhovoru, kdy ho chceš uskutečnit? Můj email máš, tak posílej kdykoliv cokoliv.
    Doufám že Ti maličký balíček udělal radost. :*

    Já to mám nějak podobně jako Ty, milá Vivinko. Shromažďuji různé kousíčky světa, kamínky. Kamarádka i přivezla maličký minikousek Kolosea z Itálie :D, mám mušle z Belgie, Turecka, pohledy a dokonce i dopisy z dětství. (Ano miluji dopisy :)) a ráda je posílám. Pak si různé věci vystavuji. Občas mě chytne záchvat jednoduchosti a a moderní čistoty (moje studium na mě zanechává vážné následky) a to pak skladuji věci v krabicích, papírových taškách, skříních ale i tak, miluju vystavování. Dříve jsem měla zrcadlo, které bylo kolem dokola skleněné a nedotažené uplně ke zdi, tak se tam dalo lecco s zastrčit, měla jsem velký obraz koně, kam jsem si za rám dávala také různé pohlednice, obrázky nebo motivační papírky. To bylo ještě ve starém pokoji, stěny nového pokoje ozdobeny nejsou. Zatím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anne,
      můj muž je nejšťastnější, když mu moje pohledy u počítače nepadají na hlavu, a když se z kuchyně ozývají bublající hrnce. ;-) Ba ne, on je náhodou romantik a ví, že jídlo není to hlavní...! :-)
      Zlatá moje, na rozhovor myslím, ale teď nejsem skoro vůbec doma. Chtěla jsem Ti totiž otázky k rozhovoru napsat do opravdického dopisu ;-), tak ještě, prosím, chviličku vydrž, myslím na to. :-***
      Balíček od Tebe na mě už doma čeká, a jakmile se vrátím, hned se na něj vrhnu. Jsi zlatíčko, děkuju moc.
      Ty záchvaty moderní čistoty a minimalismu taky někdy mám, ale nakonec se mi vždycky vyplatí jít cestou kompromisu. Ani přeplácanost, ani pusto-prázdno ;-). Myslím, že i Ty budeš brzy v novém pokoji zdobit...;-)
      Měj se krásně, děkuju Ti!

      Vymazat
    2. Já jsem si to myslela, zlatíčko. V pořádku, nespěchej. Hlavně mi nezapomeň říct jak se Ti líbil minibalíček :-)

      Vymazat
    3. Zlatá Anne, jsem nejnadšenější dítě na světě z tvého balíčku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nemohla jsem si ty bláznivé vykřičníky odpustit. Je to tak :-D

      Vymazat
  20. úžasný blog, nechápu, že mi do teď unikal :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Pohlednice mám moc ráda hlavně z cest ale většinou je schovávám na památku do velké památeční krabice, kde si dávám všechny maličkosti co jsem kdy dostala nebo si na cestách koupila, jinak jsem spíše ten typ, který má rád svůj pokoj stejný, takže nějakou výzdobu moc neobměnuju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Riki,
      to musí být úžasná památeční krabice. Do tý bych někdy chtěla aspoň jedním očíčkem nakouknout ;-).
      To já zase ráda obměňuju, baví mě pořád nové a nové podněty.

      Vymazat
  22. Pohlednice mám ráda a doma jich mám hodně vystavenejch, ať už na nástěnce nebo je mám jen nalepený na zdi (mám jeden kus zdi plnej pohlednic z paříže). A teď mi kamarádka přivezla krásný pohlednice z New Yorku, tak přemýšlím, jak je upltním :)
    btw ta pohlednice z Paříže a i černošky jsou supr:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fredi, děkuju ;-). Kdybys náhodou nevěděla, jak pohlednice z NY uplatnit, tak dej vědět, já už bych si s nima poradila :-D

      Vymazat
  23. Milujem pohľadnice z dovoleniek, jeden čas som ich aj zbierala :D Myslím, že je skvelý nápad takto si nimi oživiť izbu :) Po tomto článku ich asi zase začnem zbierať, lebo ma napadlo, že ešte nemám žiadnu z Paríža :DD
    Krásny článok, Vivi :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K., cože? Ty - taková Pařížanka a nemáš pohled z Francie? Tak se mi připomeň, až tam pojedu, nějaký pohled s baretem Ti pošlu! ;-)

      Vymazat
  24. Milá Vivi,
    mám chuť teď hned a okamžitě nechat všeho a prohrabat všechny své krámy, abych našla svou dávnou sbírku pohlednic. Ta doba, kdy jsem obcházela všechny trafiky ve městě a vybírala ty nejkrásnější obrázky mi tak chybí.... A taky že to udělám. Jediný háček je v tom, že takové skvosty, jaké zdobí Tvou domácnost, tam asi nenajdu, ale líbající páreček budu teda obdivovat alespoň tady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri,
      tak pátrej, hrabej a pak si své "staronové" úlovky někam vystav. Trocha nostalgie je někdy moc fajn ;-)

      Vymazat
  25. ahoj, moj muz neustale meni obrazy v nasom dome :) je vytvarnik, takze o obrazy nielen od neho nemame nudzu :) ale pohladnice su tiez fajn. skoda, ze uz ludia zabudaju na pekny zvyk papierovych pozdravov..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Xsarusko, výtvarník v domě = štěstí pro celou domácnost ;-).
      Pořád pohledy posílám i dostávám, je to velká radost otevírat pak schránku, ve které je něco barevného z dalekých krajů ;-)

      Vymazat
  26. Anonymní14:22

    Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní14:24

    černošky jsou nejlepší, nejlepší! úplná radost z nich sálá. hned se mi vybaví obrázek z nějakýho americkýho filmu, jak zpívají nadšený černošky v kostele :D taky bych na aukci zabojovala, je to fakt supr.

    thisisworldofzoe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Zoe, tak ještě že jsi se té aukce neúčastnila, to by byl šílený boj! Mám radost, že se ti černé holky líbí ;-)

      Vymazat
  28. Vivi krása,můj trik je stejný jako tvůj-měním obrázky v rámečkách,podle nálady a ročního období a květiny-ty dělají divy:-)Měj se krásně!Michaela

    OdpovědětVymazat
  29. hello my dear! these images are so lovely!:) kisses!

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní16:15

    vivi, velmi sa mi paci tvoj styl, je to take mile a originalne, maj slnecny den plny veselych dam z Fiji:)))

    OdpovědětVymazat
  31. jéé,vypadá to moc krásně :) taky to asi zkusím doma s pohlednicemi! :)

    OdpovědětVymazat
  32. to je super nápad, už dlho rozmýšľam čo by som zarámovala ale pohľadnica ma teda nenapadla...ja na nástenke mením plagáty alebo nejaké módne koláže vystrihnuté z časopisov, proste niečo čo má pre mňa momentálne tú správnu atmosféru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se mi tě podařilo inspirovat ;-). Módní koláže mám taky hrozně ráda a v mojí pracovně mají vždycky místo ve všech možných podobách.

      Vymazat
  33. tie dve sú krásne! :))

    OdpovědětVymazat
  34. Viv, u nás zajišťují rychlou a levnou obměnu bytu naše dvě děti. Spíš bych byla ráda, pokud by zůstal alespoň chvilku stejný - tedy uklizený ☺ ☺
    Máš to opět moc krásný. Pohledy přímo májové ♥

    OdpovědětVymazat
  35. Lucinko, :)
    Krásný post :)
    Já si domov zkrášluji tím že si kupuju další a další další ( ale vždy odlišné ) :) Protěné bílé košíčky s mašličkou kytičkami atd... :)
    To mi vždy udělá radost :) ... :*
    Musím spěchat ale i tak ti píšu rychlovku - Moc krásné pohlednice máš ( jsi takový ten člověk které není " klišé " :D Prostě máš svoje neotřelé nápady a fantazii a tak vznikne něco krásného :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábinko, děkuju za další milý komentář. Mám velkou radost, že se ti mé pohledy líbí. Máš pravdu, s proutěnými košíčky člověk nemůže šlápnout vedle ;-)

      Vymazat
    2. Lucinko,
      Ano Ano :)) Těším se na zítra !!! :*

      Vymazat
  36. Krasne! Ja se odmenuju tim, ze si sama koupim kvetiny a postim na nocni stolek....to se to pak krasne usina!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to věřím! Skvělou odměnu sis pro sebe vymyslela ;-)

      Vymazat
  37. Měním jen ložnici a to tím že převleču povlečení :) Docela dlouho mi trvá než si zvyknu, pár dnů :D

    OdpovědětVymazat
  38. No to je krása, hned mi tvůj článek (a dámy z Fiji) zvedl náladu :). Také ráda používám pohledy do rámečků, můj oblíbený je s pestrobarevnými papoušky, který jsem si pořídila na Kanárech.:)
    A musím souhlasit s komentářem výše, tedy že máš neotřelé nápady a fantazii, už jen fotky, které přidáváš na blog jsou prostě kouzelné.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zany, to mám obrovskou radost, že se ti u mě na blogu líbí. Pestrobarevní papouškové musí být skvělí!

      Vymazat
  39. Vivi, jsem na tom momentálně podobně jako estra v předposledním příspěvku - naše děti jsou též velmi vděčné proměnné u nás doma:-). Jen teda se nedají nazvat ani časově ani finančně nenáročnými:-D. Ale na druhou stranu stojí za vše na světě!. Vivi, krásné májové dny a nezmrzni na zmrzlíky! Papa P.

    OdpovědětVymazat
  40. Vetsinou projizdim ruzne inspirativni blogu a slidim po DIY, vetsinou neco vytisknu, vystrihnu nasledne zaramuju a kdyz je nejhur tak pouziji i vlastni radoby umeleckou silu a neco nakreslim:)
    A nekdy kdyz mam velke stesti, najdu nejakou supr cupr vec na pude chalupy, ale to jen spis hodne vyjimecne.
    Take preju krasny den:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haný, půdní poklady jsou k nezaplacení, to znám ;-)

      Vymazat
  41. pohlednice, má vášeň! ♥ v Paříži jsem za ně utratila téměř celé kapesné. tedy ještě dohromady s palačinkami a makronkami. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečno L, pohlednice-palačinky-makronky = nejlíp utracený kapesný!!! ;-)

      Vymazat
  42. krásné obrázky! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  43. Jak děla konzervativec změny? Jemně, neznatelně :o) Vyměním polštářky, závěsy, obaly na květináče, svíčky...prostě nic objevného.
    Měj se moc hezky, Vivi!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, změny, které popisuješ jsou mi dobře známé...jednoduše se dají udělat vizuálně velké změny! Ty to máš doma jako v pohádce, to dobře vím! ;-)

      Vymazat
  44. Moc milý příspěvek. Ke změně někdy stačí uklidit všechny hračky z obýváku, ten pak vypadá dospělácky vážně :-)

    OdpovědětVymazat
  45. Milá VIVI, jako vždy jsi mne potěšila. Dámy s Fiji jsou úžasné, ale mne je přeci jen bližší ta romantika v pruhovaném tričku.
    A moje změny? Kytička ve váze a hned vypadá můj pokoj trošku jinak.
    krásný víkend IVA

    OdpovědětVymazat
  46. o-la-lá tá pohľadnica z Francúzska je super :)

    OdpovědětVymazat
  47. Já si v pokojíku v rámečcích pravidelně střídám obrázky z kalendářů. Poslední dobou jsou to výhradně kočky od Františka PONa. Za prvé miluju kočky a za druhé ty jejich ilustrace jsou nádherný (máme ten kalendář už asi třetí nebo dokonce čtvrtý rok). Zrovna teď o víkendu jsem jeden obrázek s kočkami na baru vyměnila za jarní číču protahující se na sluníčku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Františkem Ponem jsem se seznámila díky tchánovi, který má se svou ženou Sabinou galerii v Langrově domě v Jindřichově Hradci. Mám radost, že se nám líbí ty velké oči Františkových koček ;-)

      Vymazat
  48. kvetiny, koupim si vzdy ruzne pokazde to pak vypada jinak :)

    OdpovědětVymazat
  49. Viviku ty sbíráš staré pohledy? Mohla bych ti taky nějaké hezké poslat :))

    OdpovědětVymazat
  50. MILOUŠI SUPER POST JAKO VŽDY! :-**

    OdpovědětVymazat
  51. Geisha*15:54

    milá vivi, svojím článkom si ma "dokopala" k tomu, aby som sa nehanbila poprosiť učiteľku o donesenie pohľadnice z môjho milovaného španielska! pohľadnica bude a veľmi sa vytešujem, ďakujem :*! dámy z fuji sú kúzelné! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Geisho, ani nevíš, jakou mám radost z tvého komentáře! Pohled ze Španělska určitě bude na nějakém čestném místě ve tvém pokoji! Paráda!

      Vymazat
  52. upřímně... moje změna finančně nenáročná... časově je to dost pružný, záleží na tom, jak se kdo umí otáčet... nastává právě tehdy, když pokoj uklidím... to byste vážně nevěřili, jaká náhlá změna pokoje proběhne. člověk by se pak ve svým vlastním příbytku i ztratil, když najednou zmizí všechen ten systematický chaos knih, prádla a prachu... saponáty vzhledem k tomu, že ti vydrží i několik použití (u mě je to i několik let - jo, prostě neuklízím no...) tě vyjdou hodně lacino. :))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, tak ty jsi to vychytala ;-) Savo za 30,- a změna k nepoznání! Že bych to taky zkusila? ;-)

      Vymazat
  53. To je úžasná, originální sbírka. Já osobně jsem vždycky tak nějak pohlednice přehlížela, protože mi to připadalo jen jako kus papíru, který bych stejně nikam neposílala.. Ale na druhou stranu mi až teď došlo, jak to krásně vypadá a každý pohled dokáže pozvednout náladu a zavzpomínat si u něj.. Opravdu krása :-)
    http://beily-beautyworld.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  54. Když já zatoužím po změně, sundám všechny věci z poliček, stolků apod. a jen je přeskládám a některé třeba úplně odstraním. Tak se stalo, že pokoj mám stále jednoduší a je mi v něm čím dál líp :) Pohlednice miluju, hlavně černobílé z antikvariátů, stojí mě vždy tak 2 Kč. :)

    OdpovědětVymazat
  55. Anonymní17:50

    Jo, pohledy z cest jsou bájo! Moc se mi na ně zatím nepoštěsťuje, ale zase si hýčkám pár cizokrajných známek z balíčků z eBay ;-)
    A změny? Mno, ty doma moc neřeším. Jsem docela konzerva a když si jednou něco zařídím, tak mi to tak obvykle vydrží dlouho a dlouho...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  56. Holky zlatý, moc vám děkuju za krásný komentáře. Velkou radost jste mi zas udělaly! :-****

    OdpovědětVymazat
  57. Krásná sbírka pohlednic, Vivi... ty čtyři dámy z Fiji bych taky potřebovala, protože mi teď o zkouškovém bohužel moc do smíchu není :)

    OdpovědětVymazat
  58. Už jsem si myslela, že jdu tak pozdě s komentářem, že už ani nenajdu místo na papíře:-D
    U nás malou změnu způsobí, že odmítnu uvařit, to pak sporák zdobí moje drahá polovice:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renčo, děkuju za skvělý tip ;-))).
      P.S. Ty můžeš přijít třeba o půlnoci, nikdy není pozdě na tvou návštěvu! ;-)

      Vymazat
  59. Páni, zrovna o pohlednicích jsem nikdy nepřemýšlela, já když měním, tak většinou přestavím nábytek a pořídím si nové dekorace z Ikey :) ...a nebo kreslím, fotím a věším :) ...zrovna nedávno jsem konečně nakreslila něco do svých dvou nádherných bílých vintage rámečků, možná dám na blog brzy pár fotek :)
    A mimochodem - tvůj blog je mňamka pro oči, Vivinko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, "možná"? Doufám, že "URČITĚ" dáš na blog fotky svých výtvorů ve vintage rámečcích. Je to tvoje občansko-blogová povinnost ;-))). Moc se těším.

      Vymazat
  60. Ahoj Vivi. v první řadě ti chci poděkovat za milý komentář k mému líčení-potěšil mě:-)
    a k tvému článku: já když chci oživit pokoj tak si koupím květiny do vázy. obzvlášt ted na jaře miluju tulipány všech barev, takže si vybírám podle aktuální nálady. Tvůj blog si přidávám ke sledovaným, máš tu krásné a zajímavé články, tak abych byla informovaná o novinkách hned jak se přihlásím:-)
    Krásný den, Míša

    http://mishastyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  61. Vivi, krásné obrázky....potěšili oko mé.... a děkuji za tip na romantickém filmy. Jsi zlatíčko... Pa Peťa

    OdpovědětVymazat
  62. Lovely images!!!
    Have a nice Sunday!

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpovědětVymazat
  63. Pokoj dokáže změnit nová barevná svíčka, jinak přemístěné košíky na "zbytečnosti", nově připíchnutý obrázek na nástěnku... =)

    OdpovědětVymazat
  64. Anonymní18:50

    Krásně obrázky, tvoje články mě tak děsně baví! :)

    OdpovědětVymazat
  65. Děkuju všem mockrát! Pusu :-***

    OdpovědětVymazat
  66. great blog!Would you like to follow each other?Let me know, I'll be waiting for you!
    xoxo
    Faby

    OdpovědětVymazat
  67. Damy na Fiji su bohovske! Take stastne, not a care in the world <3 grem by som si rada dala ale tu akurat tak proti vraskam, tak nechutne je tu v Edinburghu momentalne :/
    pekny dnik ti :))

    OdpovědětVymazat
  68. Mám výhodu v tom, že jsem ultimátní bordelář takže mi stačí uklidit pokoj, abych měla pocit změny a neotřelosti :)

    OdpovědětVymazat
  69. Vypadá to tak krásně :) ohromná inspirace

    OdpovědětVymazat
  70. Moc děkuju za všechny komentáře! :-**

    OdpovědětVymazat