4.6.12

S Elle a s nadhledem jde všechno líp

...Můj diář dneska praská ve švech kvůli barevným lístečkům s neodkladnými povinnostmi, a tak jich hrst vyhodím. 
...Telefon mi u ucha divoce drnčí nedočkavostí volajícího (lidi vážně dokážou telefonovat už od šesti ráno), ale já se jen pohupuju v rytmu veselé melodie, kterou mám na mobilu nastavenou. 
...Prodavačka v potravinách se na mě ráno děsně mračí, tyká mi a tváří se otráveně, protože chci platit při útratě 67,- stovkou, ale já se jen usměju (to je fajn, že mi v obchodech občas tykají a nechtějí mi prodat víno - už dávno můžou) a pochválím jí trvalou (však se jí kadeřnice pomstila i za mě).
Kdepak si kazit den! Chci si v klidu vypít kafe ze vzácnýho hrnku po prababičce, sníst si pouťový koláč od mamči, zkrášlit se novou čokoládovou rtěnkou, číst si mou oblíbenou starou Elle s Helenou na obálce a usmívat se nad sto let starými pohledy, který si čas od času z rozdováděnosti koupím v antikvariátě. Třeba pohlednice z října roku 1916: "Drahý tati! Přijměte srdečný pozdrav. Zděluji Vám, že 4. 11. jedem do pole. Pošlete mi něco na cestu. Pište hodně mnoho. S pozdravem Váš Gusta".
Tak mi pište taky hodně mnoho, ano? ;-)
Vaše Vivi



Na fotce: má oblíbená Elle (květen 1997) s dánskou topmodelkou Helenou Christensen na obálce, hrníček po prababičce, pohled z roku 1916.



Na fotce zleva: rtěnka Clinique (čokoládový odstín), hrníček (už ho znáte z horní fotky), brýle s růžovými obroučky H&M a to nejdůležitější - koláč s mandlema!


Vivi podpis

137 komentářů:

  1. Moje milé ranní ptáčátko :* když vstávám do školy musím také stejně tak brzy jako Ty. Vychovatelky nás dříve "vyhazují" z pokojů - jít na snídani s namalovaným jedním okem není nic moc. Pak se mi snaží pokazit den pár hloupých lidí už jen tím, že jsou tak hloupý - ale snažím se, stejně jako Ty být stále veselá. Hrneček je krásný, takový Alenkovský z Říše divů :*
    Přeji Ti úspěšný týden, moje milá :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anne, děkuju ti za moc milý a povzbuzující komentář ;-).
      Mám ráda tyhle starý hrnečky, všechny vypadají jako "od Alenky".
      Přeju ti príma den bez jakýchkoliv mráčků.

      Vymazat
  2. Hrneček je vážně krásný, mám doma hrneček s podobnými kytičkami, ale bohužel si z něj nic moc nevypiju, protože je maličký. :)
    Jinak bych chtěla mít tvůj pozitivní nadhled. :) A antikvariát, kde prodávají pohlednice. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, ten můj hrneček je taky malinkatej, jen na takový "italský préso" ;-). Myslím, že snad v každým antikvariátě prodávají pohlednice, ale někdy je mají "pod pultem" - je potřeba na prodavačku zařvat: "pohlednice nebo život" a pak už si jen v klidu vybírat. ;-)

      Vymazat
  3. Nice!

    Lovely Greetings ♡

    OdpovědětVymazat
  4. a dobře děláš, že se tomu nepoddáváš :))

    pohlednice i se známkou z roku 1916?? to se jen tak nevidí, takže střežit jako oko v hlavě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já mám doma už tolik starých pohlednic, že jsem z toho střežení až unavená :-)

      Vymazat
  5. Vivi, Tvůj pozitivní přístup je tak záviděníhodný! Když už nepotkávám přímo usměvavou a pozitivně laděnou Vivi, přála bych asi alespoň z půlky podobně laděné lidi. A když ne, tak to hold budem muset přežít s bručouny, co neodpoví na pozdrav a pozitivní energii čerpat zde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíš mi z duše, přesně tohle jsem chtěla Vivi napsat :)

      Vymazat
    2. Holky zlatý, vy si tu spolu tak rozumíte ;-)

      Vymazat
    3. Je mým cílem i radostí, aby se tu u mě na blogu našla nějaká ta pozitivní energie. I když to neznamená, že se pořád jen řehoním, ale snažím se smutky plašit, jak nejrychlejc to jde ;-) Děkuju Ti, Teri, vždycky mě moc potěšíš.

      Vymazat
  6. Moje drahá milá Vivi :-),
    dovol mi napsat ti pár řádků a zdržovat tě jejich čtením ve tvém nabitém dni. Chci ti pochválit tvůj nadhled a bezstarostnost, přesně tak to má být, úsměv na rtu a super náladu :-) A paní prodavačce jsi ještě měla nechat spropotné :-)
    Hezký den moje milá Vivi :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelins, nikdy mě tvoje řádky nemůžou zdržovat. Ba právě naopak, udělám si na jejich přečtení čas klidně i o půlnoci.
      S tím spropitným máš úplnou pravdu, to mě nenapadlo - ta paní prodavačka by si zasloužila nejmíň pětadvacet (jen nevím, jestli v korunách jako spropitný nebo v ranách holí a pěkně "na holou") :-)

      Vymazat
  7. Moc příjemný snídaňový post k tomu zamračenému počasí venku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, když se mračí počasí, musíme se smát aspoň my. I když to jde někdy ztuha ;-)

      Vymazat
  8. Milá Vivi, jsem ráda, že jsi mi tímto článkem opět naznačila, že není vše až tak černé, jak mi v pondělí často připadá :), že se jde i v pondělí ráno těšit ze všech těch maličkostí. I u mě drnčí telefony už od rána a prodavačka též nebyla nejmilejší, když jsem si kupovala svačinu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len, kdysi jsem hrála takovou hru. Každý večer jsem měla za úkol najít aspoň 10 věcí, který mi ten den udělaly radost. Obvykle jsem jich našla ještě víc ;-).

      Vymazat
  9. Vivi, jsem ráda, že si nenecháš zkazit den hned po ránu. Já se snažím být stále pozitivně naladěná, ono pak jde všechno hned líp. :) A tu tvojí Elle z roku 1997 bych brala také. :) A k článku ze soboty se snad dostanu odpoledne. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tvůj pozitivní přístup se mi moc zamlouvá. Sobotní článek na tebe už netrpělivě čeká ;-)

      Vymazat
    2. Snažím se brát vše s nadhledem a i na špatných věcech hledat pozitivní. Už jsem si článek přečetla a díky němu zase utečou nějaké korunky z mojí peněženky. :D

      Vymazat
  10. krasne poctenicko pri snidani, krasny pohled do minulosti děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky Vivi, jeeeeeeee, tak ten koláček a kávička, to je něco. Mňam. Pro staré pohledy a hrníčky mám taky slabost, a kdysi i pro Elle, měla jsem všechny od roku 2002 do 2008. Pak jsem to vše vyexpedovala... A určitě si nenech kazit den. Podobnou prodavačku tu máme mimochodem taky, ona je asi nešťastná a tak prudí ostatní. Ranní "volavky" ani nekomentuju, naštěstí teď jich ubylo. papa, krásný týden!!!!!! xxxxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, moc příjemně jsem si zas početla u tvýho komentáře. Já se snažím staré Elle kupovat v různých aukcích, je v tom kupa nostalgie. A třeba je taky někdy zase pošlu dál, až je pročtu, dostatečně se u nich nasměju i napláču ;-).
      To je pravda - když je někdo zlej, tak je nešťastnej. Ale to neznamená, že nepotřebuje dostat pohlavek ;-)

      Vymazat
  12. Hrníček jak malovaný a den bude také takový....alespoň pro mne díky tvému blogu :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní9:53

    A hned mám lepší náladu - zase:)
    nikdy by mě nenapadlo shromažďovat staré a cizí pohledy, ale když nad tím tak přemýšlím, měla bych si nějaký taky pořídit, když už mi dneska nikdo žádný neposílá:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když to tak čtu, tak je to fakt docela uhozený kupovat si starý a cizí pohledy...ta Vivi je střelená...i když na druhou stranu, je to super nápad ;-)) tak si určitě nějaký ten pohled kup ;-)

      Vymazat
  14. to je krásne, že sa vieš tak usmievať a byť pozitívna, bodaj by takýchto ľudí bolo na svete viac :) normálne mi ten príspevok rozžiaril deň a tak sa môžem vrhnúť na učenie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je paráda! Teď ti učení půjde jako po másle ;-). Udělala jsi mi radost.

      Vymazat
  15. Už jsem se lekla, že by sis snad ve vší té pracovitosti nenašla chvilku na kávičku, buchtičku a relax s nožkama nahoře! :) A těším se na další hodně mnoho příspěvků! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ví, můžem si někdy zasoutěžit, kdo je větší kavárenská povalečka. Nechci se holedbat, ale podle mě mám velkou šanci na výhru ;-)

      Vymazat
  16. To je dobře, že jsi klidná, protože pak pomáháš nám, těm, co si jdou nakoupit až o pár hodin později a neprovokuješ prodavačku ještě víc. Ale to když si stěžují, že nemají na rozměnění, copak já jsem banka abych nesla vždy 50 kusů od každé nominální hodnoty? To obchodníci s těmi bankami spolupracují tak by měli být vždy připraveni
    Dopisy z antiku jsou super, snad to Gusta v poli zvládl, vrátil se domů a teď nám jeho potomci chodí po světě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, taky na Gustu vzpomínám a hlavně na to, jestli mu "drahý tati" poslal balíček s proviantem.
      Musíš si do obchodů nosit plechový trezůrek na klíč a mít k dispozici jakékoliv mince, nesmíš se v obchodě na nic ptát a už vůbec ne otravovat nákupem. Nech prodavačky žít! :-D
      P.S. Někdy zuřím jako bejk! :-)

      Vymazat
  17. Milá Vivi, velice tě obdivuji. Kéž by každý měl takový pozitivní přístup jako ty. Piš na blog hodně a často. Tvoje Eve.h :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eve, dobře, děkuju a slibuju, že budu psát na blog hodně mnoho ;-)

      Vymazat
  18. Nejdražší Vivi,
    dnešním postem ses mi trefila do noty takovým způsobem, že jen zírám.. To musí být telepatie..:-* Zdravím Tě a přeji Ti krásný pohodový týden!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, "tele" možná (to já jsem), ale "patie", to si nejsem tak jistá. Každopádně mám velkou radost, že jsem se trefila, a doufám, že příště se trefím zas. ;-)

      Vymazat
  19. Moje milá Vivi,
    dnes přemýšlím, do čeho se pustit první. A zatím to dopadá tak, že tu od rána zmateně pobíhám, nemůžu pořádně rozlepit opuchlé oči... z nichž jedním ostřím na telefon, druhým vyřizuju e-maily a mezitím přemýšlím, čím uctít chlapa k obědu a co seškrtat z dnešního seznamu práce jako první. A víš, Vivinko, jak jsem tenhle blázinec vyřešila...?
    Uvařila si meltu do půllitrového hrníčku, otevřela notýsek a Vintage Blog a doplnila si svou denní dávku optimismu u tvého článku. Kujííí za pěkný začátek pondělí :-*
    Už mnohem klidnější Bebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, fakt? Ty to taky děláš? Já zas pro dobití energie a doplnění kosmetickýho seznámku chodím k tobě ;-)

      Vymazat
  20. Anonymní10:56

    Milá moja Vivi, nad predavačkami v obchode sa väčšinou tiež iba pousmejem, pretože by bolo zbytočné kaziť si tak pekné dni ich večne akosi zlou náladou. Ale najradšej by som ti teraz napísala podobnú pohľadnicu, a dala si s tebou skvelú rannú kávu z tak rozkošného hrnčeka, ešte skôr než sa aj ja vrhnem na všetky moje povinnosti, keďže aj môj diár je dnes akýsi plný. :) Krásny deň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beth, já si nemůžu pomoct, ale já mám často pocit, jako kdybysme spolu ranní kaféčko pily odjakživa. Jsi zlatá, děkuju ;-)

      Vymazat
  21. Milá Vivi, píši z bitevního pole v kuchyni, brousím nože a vařím pro tchyni. Posílej nám hodně moc optimismu:-D, každý den. Prozatím se jdu prohrábnout podobnou korespondencí( kterou opatruji, jako oko v hlavě), a budu přemýšlet, zda ji vystavím, nebo jednoho dne, někoho... obdaruji?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renčo, věřim, že bitvu jsi "levou-zadní" vyhrála (nabroušený jazýček máš na to dost) ;-). Optimismu budu posílat hodně mnoho (slibuju), a až budeš obdarovávat starou korespondencí nějaké šťastné pocestné, tak doufám, že Vivi zrovinka půjde okolo :-)

      Vymazat
  22. Anonymní12:07

    Mám z tvýho článku úžasnou náladu.Díkybohu za tyhle tvoje pondělní a čtrteční články.
    M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tu svou úžasnou náladu jsi přenesla i na mě! Děkuju a ve čtvrtek na napsanou ;-)

      Vymazat
  23. Mila Vivi, viac takych ludi ako si ty!! :) Ty si nase slniecko, tvoja Dominika
    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domi, to samý bych mohla říct já o tobě! ;-) Děkuju.

      Vymazat
  24. Anonymní12:17

    ty nikdy nejsi nestastna??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já? Jo! :-)
      P.S: Můj blog ale nemá být místem chmurů a nešťastenství, ale místem, kde je veselo. Když jsem smutná, hledám cesty, jak ze smutku co nejrychlejší cestou ven. Jde to docela dobře, jen si člověk musí uvědomit, co je v životě důležitý, a že se často trápí kvůli úplným pitominám. Jo a taky se nekoukám na večerní TV noviny - to dost pomáhá ;-).

      Vymazat
  25. Anonymní12:20

    Milá Vivi, Ty jsi číslo - kupovat staré pohledy můžeš jen Ty :) Ale o to víc si zajímavá! A už se těším na čtvrtek na další článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ally, to bys nevěřila - o pohledy se rvu v aukcích a anikvariátech se spoustou dalších bláznů ;-). Ve čtvrtek se tu na tebe moc těším!

      Vymazat
  26. Vivi, koukám, že ráno chodíme stejnou cestou... Mě by to tedy náladu pokazilo, ale mám tebe, takže - pohoda!
    I tobě hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi ty, ta milá usměvavá paní, co jí potkávám, když vycházím celá rozčepýřená z pekařství?! Příště ti vlepím jeden koláček nebo pusu! ;-)

      Vymazat
  27. Vivi, závidím ti tvůj přístup, opravdu jo... víc takových lidí kolem :) Tyhle pohlednice miluju! Úplně nejlepší jsou ty, kde odesílatel ještě něco přikreslil - třeba sebe na fotku náměstí, nebo označil okno domu, kde žije :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limettko, ano ano ano - kresbičky na pohledech jsou nejlepší, ale málokdy se taková milá věc vidí. A abych si nezadala, tak se ti musím svěřit, že moje pohledy vypadají tak, že do nich "text" místo psaní kreslím. Někdy ti nějakej pošlu pro lepší představu ;-)

      Vymazat
  28. Milá Vivi, tohle nemá chybu přád si říkám, že si budu vychutnávat každý okamžik a stejně pořád uklízím a plním úkoly ze seznamu. Ale má to vůbec smysl? Vždyť chvilky, co máme jen pro sebe jsou přece ty nej! A ty pohledy jsou fakt poklady, krásný vzkaz. Měj se báječně a carpe diek:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, napsala jsi to krásně. Zas na druhou stranu jako čerstvě vdaná paní musíš mít doma uklizeno jako v domečku pro panenky ;-). Ba ne - negruntuj, seď, pij, jez, směj se a-tak-dál ;-)

      Vymazat
  29. Milá Vivi, chcela by som mať tvoj optimizmus... :)) Ja som dnes mala/ mám naozaj zlú náladu, ale skúsim nejaký z tvojich typov (: Tak ja len dúfam, že sa od teba niečomu priučím :D Elle vyzerá zase dokonale <3 :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K, já nejsem optimista - říkali, že bude konec světa! :-D

      Vymazat
  30. Moje milovaná Lucinko ,
    Takhle to je skoro u mě pořád , už jsem se trošku naučila ovládat vztek ale tobě to jde teda o moc lépe :))
    Krásná rtěnka i hrníček ( je to veliká vzácnost ) :)
    A Elle :))
    Pusu :**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, dřív mi to nešlo. Spousta lidí v mým okolí měla na tvářích otisky mých prstů :-)), ale pak už mě začala bolet ruka, tak jsem se naučila ovládat :-D.
      Pusu tobě...;-)

      Vymazat
    2. Lucinko ,
      Na tebe si vždycky ráda počkám !!! :))

      No jo , taky bych to měla zkusit :D

      Příště ( ve čtvrtek ) ti napíšu také velice mnoho ;-)

      Pusu :* :)

      Vymazat
    3. Zlatíčko!!!!

      Vymazat
  31. klasika :-D někdy jako by se všichni okolo jen snažili zkazit mi náladu...
    skvělé fotky :-)

    mujfialovysvet.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Odpovědi
    1. Však já vím, ty mi píšeš hodně mnoho a tvoje komentáře opečovávám jak voko v hlavě! :-**

      Vymazat
  33. Vivi, ty přece musíš bydlet v nějakém obrovském paláci - pokaždé je na fotkách tolik nových a různorodých věcí, že mi není jasné, kde je všechny skladuješ :) Už jen ty časopisy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clare, zklamu tě, v paláci nebydlím a dokonce i u nás doma to (na první pohled) vypadá, jako že máme docela málo věcí. Ale pak se stačí podívat do sekretáře, knihovny, toaletního stolku, do šuplíků v konferenčním stole a pak pochopíš...;-) A navíc jsem "měnitelka" - něco koupím, těším se z toho, ale pak to zase prodám na Aukru ;-) a koupím něco jinýho.

      Vymazat
  34. Vivi, obdivuji tvojí ranní dobrou náladu...Já jsem dnes ráno bojovala sama se sebou, abych se vůbec donutila cokoli udělat (jít do práce a tak:) Ale nakonec to docela šlo...Nejdřív jsem musela dětem ve škole jsem vysvětlit, že i když je červen, učit se ještě budeme a pak už to bylo v poho :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janyany, kdo to kdy viděl, aby se v červnu děti učily! To já měla vždycky ve škole prázdniny už od května...i když je fakt, že jsem dost času prostála na chodbě za dveřma na tzv. hanbě kvůli vyrušování! To je úděl! :-))

      Vymazat
  35. Koláček s rtěnkou ano ano !! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  36. aspoň v tom nejsem sama :)
    moc děkuju :)
    tyjo, ELLE z roku 1997? závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, ty mi děkuješ, prosím tě! Za to, že se ti líbil dnešní článek bych měla spíš děkovat já ;-)

      Vymazat
  37. To si musím zapamatovat a z Tvého nadhledu si vzít příklad, až se mi taková nepříjemná událost přihodí, abych se nenechala vytočit! :-) A jsem ráda, že nejsem takový blázen sama - já totiž miluju čtení 10 a více let starých časopisů a můj muž si klepe na čelo.. :-) Tahle Elle je krásná, tedy Helena s krátkými vlasy je tak úchvatná. Já mám svou nejstarší Elle myslím 10/98 (s Christy na titulce :-)). A nechce se mi ta stará čísla vyhodit, ačkoliv prostoru není nazbyt.. Rtěnkou bych se krášlila taky ráda, přesně můj odstín.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aly, Elle s Christy mám taky - no není nádherná!? Nikdy nevyhazovat!!!! ;-)

      Vymazat
  38. Staré pohledy miluju a nakousanému koláči bych neodolala. A nadhled? Toho tu člověk musí mít tuny, jinak by tu nepřežil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuna nadhledu a pár nakousnutých koláčů = to je přesně recept na skvělý život! Ami, moc zdravím Jeníčka!

      Vymazat
  39. Obdivuji tě :) taky bych chtěla mít takový přístup a nenechat si jen tak zkazit něčím náladu. A ten starý pohled? Kouzelné :)


    www.wingedsquirrel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yus, mívám špatný nálady, ale taky mám za život sesbíráno spoustu receptů, jak se z nich rychle dostat. ;-)

      Vymazat
  40. Dneska jsem se taky podivovala, jak umí bejt prodavačky a taky řidiči autobusu nerudní... Jako by za každej zlej pohled dostali stovku, nebo co. Jinak kafčo si taky dám, ale takovou pohodu nemám, ležím s chřipkou :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meg, za každý zamračení stovku...ty jo, to bych se začla mračit taky, zní to lákavě ;-). Ať jsi už brzy jako rybička!

      Vymazat
  41. Elle <3
    Vivi, ty máš něco, za co tě hroozně obdivuji - pořád smysl pro humor, pořád dobrá nálada a dívání se na svět s nadhledem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, jestli to nebude tím, že články na blog nikdy nepíšu, pokud mám špatnou náladu. To by pak bylo něco, to by se tu všichni divili! ;-)

      Vymazat
  42. Breakfast looks yummy!

    www.plentyforpennies.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  43. vivi, teraz si prezradila svoje najväčšie tajomstvo - tajomstvo večne dobrej nálady.... tvoj úžasný prístup k životu Ti to určite vracia milionkrát späť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nino, nedělat si vrásky na čele z hloupých lidí a z hloupostí je docela tvrdá dřina a člověk se to musí naučit (taky to ještě nemám úplně zvládnutý) ;-), ale vždyť je přece o tolik lepší se smát..

      Vymazat
  44. Ahoj Vivi :-)
    Přeji krásné pondělí :-)
    Prodavačky v obchodě mi taky tykají a občas se mě i zeptají na věk :-)Hrneček je krásný a máme stejnou zálibu - pohledy :-) jen já sbírám tedy spíš dostávám od kamarádek :-)
    Měj krásný týden milá Vivi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popelko, už jsem se na tebe těšila ;-). Děkuju za přání (opětuju). V tom případě bych ti taky někdy měla nějakej pohled poslat ;-)

      Vymazat
  45. aaaaw, ten pozdrav je super! :OO
    a pani predavacky su skoro vzdy na mna hnusne! a odkedy mam farebne vlasy tak este hnusnejsie!! :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje, a zkoušela jsi už napínáčky nebo pistolku s vodou? To bys koukala, jaký bys najednou měla u prodavaček respekt ;-)

      Vymazat
  46. Mňam, ten koláč! Hned bych si dala :)
    A Vivi...řekla sis o návod na náramek, já měla náladu na dobré skutky, takže máš ho mít, snad se ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Caroline, tak to jsi zlatá, i když já jsem dost levá, takže vůbec nevím, jestli se mi podaří vyrobit náramek - aby z toho zas nebyla koňská oháňka jako minule :-)

      Vymazat
  47. Ach, děkuji ti za krásný večer :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je radost, když ti večer u mýho blogu zkrásněl. Děkuju já tobě.

      Vymazat
  48. Za celých (necelých) deset měsíců ve Francii se mi nestalo, že by mi prodavačka tykala. Všechny mě oslovují uctivě madame (protože i mademoiselle může být považováno za neuctivé) a při odchodu mi přejí krásný den. Jiný kraj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, a právě proto mám ty jiný kraje tak ráda. A co na tom, že si je občas trochu idealizuju, a že se mi zdá francouzská tráva zelenější...Tak ať ;-))

      Vymazat
  49. oh yum yum! happy week my dear!

    OdpovědětVymazat
  50. skvělý článek, ten hrněk je úchvatný! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  51. Milá Vivi, tohle je tak super článek, že si ho musím číst pořád dokola. Ten pohled je roztomilý, objevuješ koukám opravdové skvosty:-)
    Jinak - příspěvek v pondělí mě mile překvapil. Hned je začátek týdne příjemnější:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baby, vždycky jsem tu pro tebe v pondělí! ;-) (pondělní a čtvrteční články jsou jistota). Jsi zlatá, mám velkou radost, že se ti článek i moje "skvosty" líbí. :-*

      Vymazat
    2. Zvláštní Vivi, já měla celou dobu za to, že články neděle-čtvrtek jsou jistota. Holt asi jako jediná tu objevím něco nového i v neděli, I´m so lucky:-)

      Vymazat
    3. Luci, jen jestli ty jsi nečetla v neděli čtvrteční článek a ve čtvrtek ten pondělní ;-). Tak jako tak, radši sem ke mně zajdi každý den...to nám oběma může jenom prospět :-)

      Vymazat
  52. Staré čajové/kávové hrnečky jsme dostali jako svatební dar od mužovo tety a já se z nich bojím pít, abych je nezničila Nemůžu se na ně ale vynadívat..chtělo by to víc odvahy:-))
    Elle z roku 97 nemám, ale vlastním Cosmopolitan z roku 1995 a občas s chutí zalistuji(a žasnu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, já na tom s tou odvahou nejsem o moc líp. Tenhle hrníček z "Míšně" jsem vyndala a nalila do něj kafe hlavně proto, že jsem věděla, že se starou Elle bude na fotce skvěle ladit. Ale co, je jedno, jaký důvod k provětrání rodinných pokladů máme. Hlavní je, že to občas uděláme a zařadíme je do života. Tak se neboj a kávový hrnky použij - třeba jen jednou za rok...dneska večer, jo? ;-)
      Pětadevadesátník Cosmopolitan - ten si čtou všichni, kdož se dostanou do ráje :-D

      Vymazat
  53. Vivinko, já bych se tu musela rozplynout blahem. :) Ten koláček, ta pohoda, to kafíčko! Ale hlavně ten pohled, miluju takové starožitnůstky, připomíná mi to mou oblíbenou starou dobu.. :)

    OdpovědětVymazat
  54. waw Vivi ty máš doma samé poklady! šálku mám podobnú len na čaj,pijem z nej čaj Earl Grey s mliekom, ale takú pohľadnicu nemám a ani Elle 97 :)

    OdpovědětVymazat
  55. Vivi, Vivi, ty mi dáváš:)...tvůj dnešní článek mě rozebral, složil a hlavně dojal. Gusta šel do války (předpokládám) a možná to byla poslední pohlednice kterou domů napsal. A ty ji teď máš.....I když já vidím sklenici spíš poloplnou, než poloprázdnou, tak že věřím tomu, že vše dobře dopadlo a Gusta zemřel vě věku 99 let ve spánku obklopen milující rodinou.
    Podle mě máš úžasný talent těšit lidi. Krátce a výstižně:)
    Díky!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gusta...náš malej vojáček...já myslím, že dokonce ještě neumřel! ;-) Děkuju moc za nádherný slova.

      Vymazat
  56. Drahá Vivinko.
    Tak se zase culím a říkám si,že jsi tento týden nějaká plodná:-)
    Hrnek je nádherný,pohled úžasný,koláč sladký,jako Tvé růžové brýle:-)
    Z Tvých článků o kosmetice mám chuť stát se sexuální bohyní s nádherným tělem a z Tvých článků plných nostalgie a vtipu zase křepčí moje Duše a chce se státi lepší a veselejší:-)
    Děkuji Ti milá má..I za Tvé jedinečné komentáře u mě..
    Krásné dny
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigit, děkuju moc ;-). Těší mě ta představa tebe s francouzskou ofinkou, jak se mi tu culíš. Ty máš dokonalý tělo i duši, o tom nemůže být nejmenších pochyb! Pusu!

      Vymazat
  57. Ahoj Vivíku rozesmátej,
    tak jsi mi zase tak neskutečně zvedla náladu, že jsem teď schopná jen tvořit a tvořit:) Moc ti děkuji! Vždy když jde do úpadku má nálada či tvorba stačí zajít k tobě. Funguješ na mě jak ten NEJ Redbul..jen teď nevím jestli takhle v noci je to zcela ok :)))
    Ale, ale koukám, že jsi byla na lupu u mě práci?
    Ten hrneček je absoutně nádherný a Shabby Chic!!
    Děkuji za nádherných pár minutek, které jsi mi připravila. Tento týden opravdu válíš!!!!Je to tím že se uvidíme? :D
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladí, holka jedna moje ušatá, tvoje přirovnání k Redbulu mě rozesmálo ještě víc, takže jsem úplně nejvíc rozesmátá Vivi, jakou jsi kdy viděla!
      Shabby Chic, viď? Hmmm..to by měla prababička radost ;-).
      Přesně, válím tak proto, že se mám nač těšit - na naše BRZKÝ shledání. Vždyť už se to nedá vydržať! ;-)

      Vymazat
  58. moc krasny blog mas :) odteraz s velkou radostou sledujem !

    OdpovědětVymazat
  59. Vivi, tvůj nadhled obdivuji, mně by to asi pěkně pokazilo den:-( Ale myslím, že ty jsi to vyřešila nejlepším možným způsobem:-) Koláček vypadá luxusně, hned bych si ho dala s tebou:-)

    OdpovědětVymazat
  60. Vivi, máš pravdu, nejlepší je se nad vším povznést :) Vždy je to nejlepší řešení... ;)

    Velmi mne zaujal ten pohled.. Také musím do antikvariátu vyrazit :) Tu vůni miluji..

    OdpovědětVymazat
  61. Tak z tohoto postu jsem dostala opravdu hlad :D Super článek!
    www.lettertomywardrobe.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  62. To se tak pěkně čte:) Hned mám chuť si náladu taky nenechat kazit zbytečnými maličkostmi, protože to mi jde dobře..:)

    OdpovědětVymazat
  63. mnaaaaaaaaaaaaaaam!!:)

    http://bloomingflowers-ika.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  64. Milá Vivi, váš (alebo tvoj? vidím, že tu prevláda tykanie:-O) blog som spoznala náhodou, keď ste reagovala na môj príspevok. A bola som milo prekvapená. Veľmi príjemné čítanie. A pri tomto článku som si povedala, že je čas prestať sa zaoberať vecami, ktoré mi znepríjemňujú život (aspoň na chvíľu), dať si kávu s koláčikom a urobiť si deň iba s časopisom, s knihou, niekde na lavičke, na tráve alebo hoci aj doma v posteli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, tykáme si, vždyť jsme všichni jedna blogová banda ;-)

      Vymazat
  65. Vivi, tak tak - to je správně, hlavně si nekazit náladu otravnostma a otravnýma lidma. Tvé fotky jsou opět nádherné!

    OdpovědětVymazat
  66. Je divné, že si ten článek čtu už po čtvrté?? Mám z něj úžasný pocit. Vlastně ho mám spíše z Tebe :) Tvůj pozitivní přístup mě zcela okouzlil.
    Taky se takhle snažím věci řešit, ale bohužel jsem víc rapl než kliďas :D ale snaha se cení. Třeba v tom budu jednou dobrá tak jako Ty.
    Hrníček po prababičce je nádherný, úplně jako od Alenky :) taky jich doma pár máme, ale nejsou až takhle krásné.

    Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že jsi četla článek už čtyřikrát neni divný, ale senzační! ;-)

      Vymazat
  67. Drahá Vivi,
    žasnu .. a beze slov, Ty budeš vědět proč.
    Není to ani pro čokoládovou rtěnku, ani pro dojemně-úsměvný pohled.
    Není to vlastně vůbec pro konkrétní článek, fotku .. ani myšlenku.
    Je to o tomhle celém tady, je to o Tobě, o Tvém já !
    El.♥

    OdpovědětVymazat
  68. Anonymní9:30

    Ahoj Vivysku,

    presne tak !!! Vuuuuubec si nekazit naladu lidma, ktery za to ani za mak nestojej !!!! to radci makovej kolac ... mnam, ten kolac, dala bych si ... s tou prodavackou jsi me pobavila, mam to ouplne stejne xixixixi :) Nektery lidi jsou hrozni! Ale vis jak, nedokazou se nad veci povznest tak jako my a mak se mracej a nadavaj a podobne.
    A moc me tesi, ze ti v obchode tykaj a nechtej prodat vino, me se to stava taky,a to mi tahne na Kristovky :) Holt sikuliny !!! Pusa velika leti z Vorechajdy ...a vodpo se sejdeme na poli, jo? pis hodne mnoho moc nejviiiiiic te miluje tva Mys

    OdpovědětVymazat
  69. Jeeee, taky miluju ty staré šálky a čajové servisy! jsou naprosto božské!

    OdpovědětVymazat
  70. Love the picture with the elle cover!

    xoxo

    http://www.lolitainthemix.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  71. OOOooo :O
    Tak ten dopis mi vyrazil dech!

    OdpovědětVymazat
  72. čoko odstín!! :)
    dopis??? heeej to neee! :)

    OdpovědětVymazat
  73. Thanks for visiting my blog! That coffee looks strong and yummy!

    following you..

    www.wardrobemenu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  74. Ano, s naší dokonalou ELLE!:)

    OdpovědětVymazat
  75. Jj, ja si obcas rikam, ze je stesti, kdyz clovek take jednou narazi na prijemnou pani prodavacku a to snazim porad usmivat a byt privetiva, jen na druhe strane me ceka usklebek a odseknuti:)
    A to, ze po tobe chteji obcanku, bych brala jako velke plus, me nedavno jeden muj stejne stary spoluzak vykal a me to dostalo do deprese ohledne toho, kolik si vlastne mysli, ze mi je:D

    OdpovědětVymazat
  76. Svatá pravda, Vivi... a s tou hláškou o kadeřnici jsi mě nesmírně pobavila :)

    OdpovědětVymazat
  77. Anonymní19:50

    To jsem netušila, že se dá koupit pohled takového typu :) Popsaný. I na gramofonu jde vidět, že máš ráda starožitnosti, to je sympatické.

    OdpovědětVymazat
  78. Hlavně na protivné úřednice používám stejnou taktiku ;). Proč by si člověk měl kazit náladu, že?

    OdpovědětVymazat