21.6.12

Sbírám šátky od Diora

Je nejvyšší čas vám říct, že sbírám hedvábné šátky od Christiana Diora (co kdyby se mezi vámi našel někdo, kdo chce mou sběratelskou vášeň podpořit!?). Pravda, v mojí sbírce je zatím jen jeden, ale nějak se přece začít musí! V následujícím desetiletí (nebo století) mám v plánu se z jednoho šátku dostat nejmíň na dva, ať se sbírka utěšeně rozrůstá, že?
Kvůli kousku hedvábí od Diora jsem musela našemu sádrovému prasátku sáhnout až na samé dno (každá kasička má stejný úděl). Ale přesto rozhodně není tím nejdražším šátkem, který vlastním. Mnohem dražší je pro mě šátek, který jsem dostala od svého milého muže k promoci; a pak ten, který je ušitý z té nejjemnější krajky a překvapila mě s ním kdysi moje mamča na jednom výletu; a ten, který pro mě Věra (tvořivá mamka mého muže) zrovna teď vlastnoručně vyrábí. To jsou opravdické cennosti, kterým se žádný Dior nevyrovná. Sázím se, že pár takových taky vlastníte...



Je fajn mít šátek "vod Diora", ale nejlepší je mít šátek "z lásky".



Karafa po babičce, luční kvítí (moc často kytky nedostávám, a tak si je musím umět aspoň namalovat), šátek Dior v papírové tašce, hrací karta z 50. let.



Vivi podpis

87 komentářů:

  1. oh, nádherný Dior šátek ♥

    OdpovědětVymazat
  2. satek od diora super, ale ty dalsi o kterych pises maji vetsi cenu to je fakt! take mam par srdcovek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný článek!:) A ten šatek <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ach taky bych nějaký krásný šátek potřebovala :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásny článok! :))

    strayalley.blogspot.sk
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  6. Šáteček vypadá opravdu nádherně :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, je fakt krásný, a máš úplnou pravdu, z lásky darované jsou nejlepší a nejvzácnější. Nejen šátečky... Pěkný dník!!! xxx

    OdpovědětVymazat
  8. Juch Vivi, to je tedy skvost. Sama je pořád na slevomatu okukuji a čekám, že si toho třeba někdo z mých blízkých všimne a hned budou vědět, čím mě obdarovat. Ale ono nic, tak se dívám asi málo okatě... Ale spokojím se s obdivováním téhle Tvé parády :-)

    OdpovědětVymazat
  9. A když už budou dva šátky pro Diora, stačí je o sebe třít a bude třetí? :) Já žádný cenný šátek nemám, ale mám sako z lamí kůže, které věnovala prababička mamce, když mamce bylo sedmnáct a ona ho vyhrabala pro mě minulý rok, abych měla co na sebe k ústním maturitám a pak si tak jdu a autobusáci na Dejvické na mě pískají a úplně se jim nechce pracovat. Takže nejen rodinný klenot, i zvyšovač sebevědomí, a jelikož pro něj umíraly lamy, musím se k němu chovat s největší péčí :) A vlastně i šátek mám, arafatku, co zažil tátovu pozdní pubertu a při tom je stále svěží (stejně jako tatínek)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, výborná myšlenka. Tření na sto procent zkusím! ;-) Jak byla ta reklama...?...Když potká sob soba, mají radost oba, když se potkaj dva sobi, tak se radost násobí - a s šátkama od Diora je to totéž. A jinak - chudák lama :-D

      Vymazat
  10. Vivi ta druhá fotka je kouzelná! Šátky Dior jsou skvělé, já vlastním jeden Fendi a střežím ho jako oko v hlavě :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím Vivi, tak to jsi frajerka :) Kdo by nechtěl šátek od Diora. Mým největším pokladem není šátek, ale dvě čepičky háčkované mojí úžasnou babičkou ;)

    OdpovědětVymazat
  12. ten šátek je nádherný, taky jsem se do něj na slevomatu zamilovala, a přemýšlela, že sáhnu do prasátka :)

    OdpovědětVymazat
  13. krásnej, dobře jsi udělala - takový krásný doplněk pozvedne outfit do výšin ;-)

    http://kacabos-seen-through-my-eyes.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkný šáteček, ne tak jako ten můj od Hermés (http://northwestrm.blogspot.fr/2012/03/muj-hermes.html) ale pěkný:-)
    Já totiž taky zakládám sbírku a taky už mám pár kousků, nejsou v ní jen šátky, ale taky šály, přehozy atd. To miluju.
    Nejdražší je asi ten Hermés, ale nejradši mám šálu z Indie (zakoupena na Main Bazzaru v Dillí, hned poté co jsem strávila kultuní šok)kterou nosím vždycky na cestování (je to děs, mám ji na všech fotkách)a jen se na ní podívám dýchne na mě kouzlo dálek:-)

    Vivi jakto, že jsi nám neukázala i ty další, hodnotnější šátky. Mě by moc zajímal ten krajkový. Ale pěkný šáteček máš, jen co je pravda. Takový "tvůj" motiv - krásná a elegantní Miss Dior jménem Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hermés - jaká klasika!!! Cestovatelský úlovky mají obrovský kouzlo. "Miss Dior jménem Vivi"...tak si od teď začnu říkat :-))

      Vymazat
  15. Vivi, ten je nádherný! Tvou sběratelskou vášeň budu moci podpořit někdy v budoucnu, až vybuduju vlastní sbírku Dior šátků a pak si budeme vyměňovat přebytky, jo? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóoo, tak v příštím století se sejdeme spolu u jednoho stolu a vyměníme si kousky, který budeme mít dvakrát :-)

      Vymazat
  16. a nejlepší je mít šátek od diora z lásky:D
    no a taky by mě zajímaly ostatní - cennější - kusy

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "nejlepší je mít šátek od diora z lásky" - řečeno absolutně přesně! ;-)
      A ty cennější kusy - ano ano, někdy příště se jim tu podíváme na zoubek..

      Vymazat
  17. No, já šátky dostávám z lásky sama od sebe... :)) Ten od Diora je krásný, ale zatím si raději dám deset obyčejných malých šátků s malým d, než jeden takový... Ovšem kdyby mi ho někdo dal, nezlobím se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, já jsem právě trošínku změnila taktiku. Místo dřívějších deseti šátků jsem si koupila jeden a ten si budu hejčkat ;-). Ale dávat si z lásky šátky sama od sebe..to je božský! ;-))

      Vymazat
  18. Moc krásný šáteček, moje zlatá. :* určitě budeme naše sbírky rozšiřovat! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní11:03

    Šátek krásný! Článek krásný! Ale nejkrásnější druhý odstavec :) Věci "z lásky" jsou jednoduše ty nejdražší. Pěkný víkend, Vivi a těším se zase na pondělí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ally, děkujůů! A těším se v pondělí na napsanou ;-)

      Vymazat
  20. naprosto souhlasím, kam se hrabe dior na šátek po babičce ;-)

    OdpovědětVymazat
  21. No jé, šátky a šály už mi vypadávají ze skříňky na zem, ale pořád jich nemám dost! :D tak se aspoň teď orientuju na sbírání šatiček :D to se v létě přece jen hodí víc :)

    OdpovědětVymazat
  22. Opět skvělý článek, ale to už psát nebudu, protože to víš a říkají ti to všichni. Tak tedy k šátkům. Ten tvůj od Diora je krásný. Také mám nějaké ty šátkové poklady. Možná je čas naznačit doma, že by se zase hodil nějaký do sbírky :-) a bude i z lásky. Já dostanu vždy nějaký krásný dárek z cest a když to není exotická věcička (pašmína, hedvábný šál, šátek, prsten...), tak je to "alespoň" parfém neexotických, za to mnou oblíbených značek (naposledy Burberry Brit - úžasná vůně).

    Díky za tip na soutěž, asi se zúčastním se svýma šatama a dám tam i nějaký ten svetřík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak jsem zjistila, že pro mne nemá smysl se zúčastnit. Já ty své kousky nechci prodávat. Hmm, tak třeba budou chtít někdy podporovat něco, co je jen tak pro radost a inspiraci, a ne na prodej. Nevadí, mne to neodradí a jdu šít pro moje vlastní potěšení...

      Vymazat
    2. Marti, jo jo, určitě doma naznačuj a pak se nám výsledkem svýho "naznačování" pochlub. Sázím se, že to bude nějaký šifónový nebo hedvábný kousek ;-).
      Jen šij, Marti, a tvoř, je to velká radost, když pod rukama vznikají ručně dělaný výtvory. A třeba si jednou ze svých výrobků uděláš krásnej obchůdek ;-)

      Vymazat
  23. Ciao Vivi! I have a huge passion for scarves too! I totally love urs from Dior, is amazing! beautiful colors, very summery! Kisses and have a great day dear!

    OdpovědětVymazat
  24. Teda, Vivi, ten je nádherný!:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Vivi,
    držím tvojej zbierke všetky palce :D Táto šatka ju odštartovala skvele :) :D Ja nemám šatky vôbec, pretože som si vždy myslela, že sa ku mne nehodia, ale myslím, že som ešte zatiaľ nevidela tak krásnu, to preto :D :))

    OdpovědětVymazat
  26. páni ! ten je skvělý !!

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivi, šátek je úžasný, nechť se Tvá sbírka co neustále rozšiřuje a množí!
    Ten projekt zní také dobře a musím popřemýšlet, který ze svých mnoha talentů tam uplatním nejlépe:-). Ale na druhou stranu - já jsem táááák šikovná (hlavně na manuální práce, že), že bych všechny ostatní strčila do kapsy:-D. A jelikož taková já nejsem, raději nic podnikat nebudu. Ještě bych se zranila a pak by mě ten humor přešel!!!

    OdpovědětVymazat
  28. Je překrásný, měkoučký už napohled :)

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní13:42

    Krásný šátek!
    Taky kytičky nedostávám moc často, takže si je taky kreslím, dokonce jsem si musela vyrobit kytičkový závěs na okno, abych to měla v pokojíku aspoň trochu kytičkovaný:)

    OdpovědětVymazat
  30. olala, to je ale hezká sbírečka! ačkoliv čítá jen jeden kousek, nebrání mi to v slintání si u monitoru (a trochou malé závisti!) :)

    OdpovědětVymazat
  31. Jééé Lucínko :)
    Takový poklad ... Ale samozřejmě je lepší ten z lásky :)
    Kytičky se ti mooc povedli !!!
    Sbírka ať se ti rozhodně rozrůstá , protože nám vždycky všechno ukážeš a to je potom blaho koukat ( a závistivě slintat ) :))
    Krása !!! :)

    OdpovědětVymazat
  32. Nice Dior stuff !Love the colours of your scarf ! Kiss x


    http://mfashionmyobsession.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  33. Na psí uši, šátky od Dior nesbírám, tak naděje na rozšíření Tvé kolekce se rýsuje velice pozitivně:-D A souhlasím, není na vlastnoruční dárek, jako by darující dával i kus sama sebe!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezart, krásně jsi to napsala. I když tobě se to mluví, když máš tak šikovný packy!

      Vymazat
  34. Jůůůů ten je ale NÁDHERNÝ :O)

    OdpovědětVymazat
  35. ááááách! krásný!!!

    OdpovědětVymazat
  36. Toto sú tak luxusné fotky a ešte luxusnejšie koláže! Len tak ďalej :)

    OdpovědětVymazat
  37. Sakra poslala bych ti jeden, ale myslim ze to nebude tak horky jako s temi pohlednicemi :))))), to ja mam v planu si pořidit hromadu svetru COZY by DKNY, a taky mam zatim jeden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. COZY by DKNY...ááách, to bude jednou fantastická sbírka ;-)

      Vymazat
  38. Krááásný je ten šátek, ale mohlas tam dát i ty cennosti od rodiny :_))


    Zastav se juknou na novinky http://bimbo-divas.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  39. Ach Vivi, ten šátek od Diora je prostě dokonalý.. Také bych chtěla začít sbírat :-D Bohužel, žádný takový kousek ještě nemám... :-D Ale nikdy neříkej nikdy :)

    Do projektu se ale nezapojím, na ruce jsem tak nějak "levá" :(

    OdpovědětVymazat
  40. ty obrázky jsou krásné a ten šátek <3 budu tě ve tvém sbírání podporovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  41. šátek je skvělý, taky bych si nějaký od Diora pořídila. já mám šátků totiž asi milion, ale je fakt, že je unosím, pořád něco nosím omotaného kolem krku, kolem hlavy.. :)

    OdpovědětVymazat
  42. aaaaw, no suhlasim! najlepsie je ho mat z lasky! <3 romantisch :)

    OdpovědětVymazat
  43. Šátek je nádherný! Ale máš pravdu těm z lásky se nic nevyrovná. Pro mě jsou nejcenější momentálně 2 (a pak samozřejmě ten od Fendi) - jeden, co mi mamina přivezla z dovolené (trefila i parádně barvu :)) a pak hedvábný po prababičce, který ji přivezl nějaký ctitel z Francie. :)

    OdpovědětVymazat
  44. Vivi, ten šátek je nádherný :)) Já také sbírám šátky, ale všechny možné. Mám už jich plný jeden šuplík :D A pořád přibývají :DD

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  45. Diorův šáteček je stejně vynikající investice! Tyto věci věkem hodnotu nabírají a ač jejich cena dosahuje výše průměrného republikového výdělku, myslím, že se rozhodně vyplatí. Ale stejně bych ho asi vyměnila za obyčejný z konfekce, pokud by byl koupený s láskou a s láskou darovaný. Takovému se nic na světě nevyrovná... ani paleta těch nejlepších od Diora... krásný den! L.

    OdpovědětVymazat
  46. Od včerejška jsem nebyla na počítači a teď jsem si přečetla vaše komentáře. Nestíhám reagovat na každý komentář zvlášť, ale jedno je jisté - vy jste prostě úžasní!! Moc vám všem děkuju a přeju vám ty nejkrásnější šátky "vod Diora a z lásky" ;-)

    OdpovědětVymazat
  47. nádherný šátek ;o) ale máš pravdu, že ty věci, které člověk od někoho dostane a ještě k tomu jsou ručně udělané.. těm se nic nevyrovná ;o)

    OdpovědětVymazat
  48. Vivi,
    po dlouhé době jsem se sem opět dostala a nestačím zírat :-) Šátek je nádjerný, ale mě se více líbí to luční kvítí :-) A máš pravdu - od nejdražších lidí jsou věci nejdražší :-)

    OdpovědětVymazat
  49. Panejo, je krasny:) Kupovala sis jej u nas nebo je ze zahranici?:)
    Ja zase mela jeden dlouhy a hluboky vztah k cervene halence, mela spravny strih i material, ale neustale noseni nezvladla a pred dvema rokama jsem se s ni musela rozloucit nadobro, bylo to, jako bych s ni prichazela i o cas sveho ja. Minuly tyden jsem objevila hodne podobnou v Zare, sice je s kratkym rukavem, ale barva a strih hodne odpovida, myslela jsem, ze by jsem se s ni mohla obdobne sblizit, nicmene ji pred par dny o 100 Kc zdrazili, coz porad nechapu a beru to jako znameni, ze by nam stejne asi neklapalo:/ :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, šátek jsem kupovala u nás, ale vyplatí se spíš zahraniční nákupy, pokud je ta možnost (velký slevy a obecně nižší ceny). Bezkonkurenčně nejlepší jsou vintage obchody, kde se dá při velkým štěstí ukořistit vyšívaný tílko od Diora za 50 euro a najdeš tam všechny možný znáčule jako J. P. Gaultier, Chanel, Diane von Fürstenberg, Miu Miu átákdál :-) I když 50 euro ve značkovým vintage obchodě zpravidla nebude stačit skoro na nic, je potřeba rozbít aspoň 4 sádrový prasátka.
      A co se košilky týče, tak určitě "poslouchej znamení" ;-). V době letních výprodejů je zdražení o stovku zajímavej obchodnickej počin, ale možná je to vážně jen zvednutej prst osudu :-) a znamení, že vy dvě kamarádky nebudete. Však ona ta pravá halenka (asi s dlouhým rukávem) na tebe někde čeká! :-**

      Vymazat
  50. Tak ten je úžasnej, Vivi! :)

    OdpovědětVymazat
  51. veľmi chutná šatôčka :) A držím palce projektu.

    http://nervoznypatapuf.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  52. Thanks for your comment hun', such a nice post ! I really like your blog :) Of course I'm following you too !

    xx




    www.coralieslooks.com - FRENCH FASHION BLOG

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní12:55

    Poslední koláž je krásná :) A karafa nádherná, myslela jsem, že po babičkách bývá jen nevkusné staré nádobí, což je ohromný omyl, ze kterého se probouzím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D No, já měla moc vkusnou a krásnou babičku, takže tím to asi bude. ;-) Ale je pravda, že babiččiny poklady mají někdy obrovský kouzlo...starý tabatěrky, pudřenky, brože..ááách!

      Vymazat
  54. krásný šátek! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  55. great post honey, nice to meet your bllog!

    have a nice day!

    xx

    OdpovědětVymazat
  56. Šátek od Diora je moc pěkný, parádně barevný, ale myslím, že podstatně cennější jsou ty ostatní, o kterých píšeš, cena těch se totiž nedá vyčíslit;-). Přeju co nejvíc takových úlovků;-)

    OdpovědětVymazat
  57. Satky ty ja muzu, jen s takovymi barevnymi, jako je ten Tvuj od Diora mam obcas potiz, jak a k cemu je nosit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Goldie, a co třeba k jednoduchým džínám a průhledný bílý košili? Nebo k černýmu svetru do véčka a plátěným kalhotám? ;-)

      Vymazat
  58. Zvu tě na Giveaway :)
    o BOURJOIS !!
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  59. taky bych sbírala :D :)
    je nádherný!

    OdpovědětVymazat
  60. cute pieces!

    http://forallthatjas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  61. Šátek je krásný. Zatím jsem vždycky áchala na Hermésovými kousky, ale koukám, že Diora je neradno opomíjet!
    Ale máš pravdu v tom, že poklady nemusí stát majlant. Hrozně ráda nosím i šátky/šály od přítele nebo od mamky, přestože každý stál asi tak dvě nebo tři stovky. Ale jsou od nich, tak proto :) A ručně dělané kousky? Babička ráda šije, takže všecko, co mám od ní, je sicher originál, v obchodě k nenalezení! A mamka zas ráda plete a vyšívá, takže svetříky nosím stále a jednou se nejspíš dočkám i vyšívaného bílého ozdobného ubrusu - na to je ona mástr! :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  62. MOC vám všem děkuju za komentáře, jste zlatí! :-**

    OdpovědětVymazat
  63. Na tvojom blogu som len prvykrat, ale musim povedat, ze som sa zamilovala :) hned ti davam follow, lebo nechcem prepast ani jeden clanok :)

    http://znackovakozmetika.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tino, moc mě těší, že sis můj blog tak rychle zamilovala, a doufám, že to bude láska trvalá ;-).

      Vymazat
  64. nádherný šátky, sbíráš opravdu vkusné věcičky

    OdpovědětVymazat
  65. chic, allure, charme! Jsem zamilovaná do tvého šátku! ;)

    OdpovědětVymazat
  66. Vždy jsou nejlepší věci z lásky ;).

    OdpovědětVymazat
  67. These pictures are sooo beautiful!!! I love Dior....well who doesnt?! :D Im now following your lovely blog! Cant wait to see next posts :)
    xoxo

    novelstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  68. Děkuju moc všem :-***

    OdpovědětVymazat
  69. úžasné šátky a úžasný blog.! :)

    OdpovědětVymazat
  70. Anonymní11:41

    ahoj kočko,zajdi si na stránky www.šátky do sbírky.cz,tak se s toho zblázníš... :-)

    OdpovědětVymazat