24.9.12

Den Nádherňajs v podivuhodný říši blogů

Konečně jsem se odhodlala a řekla si, že už jsem velká a měla bych se zbavit strachu z pohádky Alenka v říši divů. Už kvůli Deppovi a Timu Burtonovi. Do včerejšího dne jsem totiž považovala "Alenku" za nepřijatelně bizarní podívanou. Všichni ti temní hajzlíci, zlobři, zajíci ve vestách a úlisný kočky ve mně budili velevážné pochybnosti, navzdory všem, kdo Alenku vychvalovali do nebes. A tak jsem se včerejší, téměř podzimní den, už ve svetru usadila k "burtonovské Alence" a byla překvapená.
Zajíc ve vestě je, jak jsem zjistila, králík, úlisná kočka není nikdo jiný než docela milý kocour Šklíba, pak by tu byl taky jeden modrý houseňák, potrhlý Kloboučník Johnny Depp tančící nespoutaně veselý tanec Futrovák, tlustá dvojčata Tydlidýn a Tydlidum nebo strašlivec Pentlochňap. A víte, že si mě ti potrhlíci docela získali? Už se jich nebojím a dokonce jsem se zatajeným dechem čekala, jestli opravdu nadejde den Nádherňajs a Tlachapoud bude poražen...Co si budeme povídat, Tim Burton už ve svých režizérských tlapách držel lepší materiál, ale na pohádkově podzimní odpoledne je to příjemně napínavá "strašidelňačka".
Proč jsem si před pár dny připadala jako Alenka v (blogový) říši divů, to vám hned prozradím. Můj blog čtou i páni kluci (už to vím, už mi to psali, už je to jistý). Ale představte si, že jeden z nich - Zdeněk - mi poslal "včera večer poštou ranní růžový psaní"...tedy spíš malou krabičku a v ní modrý brokátový sáček a v sáčku...tam na mě čekala porcelánová Mňaučka! Musím se usmívat ještě teď. Můžete takový překvapení zažít jinde než v blogovým světě?

Kočka je porcelánová, milá, fotogenická, přišla v malý krabičce s nalepenou barevnou známkou a zažila po cestě nevídaná dobrodružství. Ztratila se totiž na poště a dostala se ke mně až po 5 týdnech. Za tu dobu už mohla být v Mexiku (jedna moje přítelkyně z Emeriky o tom ví svý, viď Lucí?). Nakonec je tu hepyend a ušatá Mňaučka je u mě v bezpečí. To je den Nádherňajs! ;-)

Porcelánovou kočičku budete muset na fotkách asi chvilku hledat, ale je tam, je! A s ní je tam i Alenka, králík, maličký nádobí, paraple a pink pelikán.
Říše divů je blíž, než si myslíme... 

 Alenka v říši divů

P.S.: a určitě se zajděte podívat k mýmu obdarovateli Zdeňkovi na blog. Jeho blogovým diářem se budete řítit den za dnem pekelnou rychlostí, takže račte vstoupit do psí boudy a podívat se na velbloudy: klik.
Vivi podpis

122 komentářů:

  1. Jůůůůů, to je krásné! A máš naprostou pravdu, tohle se může stát opravdu jen v blogovém tajemném světě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelins, ještě že ty naše blogy máme, viď? ;-)

      Vymazat
  2. Alenku v risi divu jsem taky dlouho povazovala za takovou divnou hororovou pohadku,ale od te doby,co jsem videla tu Burtonovu,jsem uplne zmenila nazor....a ze jsem ji videla uz nejmin trikrat a ted, jak jsi mi ji pripomela se na ni kouknu znovu:)

    www.chicsicily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se film líbil a hlavně tvůj ranní článek. Jen si říkám, jak věděl Zdeněk tvou adresu? Klidně ji sem napiš (PO Box je bezpečný) a schválně, kolik ti přijde balíčků. Určitě hodně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, Marti, že jsme se ti líbili ;-).
      No, začalo to tady. Zdeněk tenkrát v komentářích u mýho článku zavzpomínal na starou sérii legračních pohledů s medvědy, kterou si pamatoval z dětství a já mu navrhla, že mu jeden starý "medvědí" pohled pošlu. No a na obálce byla moje adresa...Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že o pár týdnů později na mě bude čekat tak krásný překvápko na poště. A jinak - mou adresu zná už asi půlka blogovýho světa - posíláme si čumkarty z dovolených ;-).

      Vymazat
    2. Aha, já bych ti poslala třeba taky jednu z říjnové dovolené :-) Ovšem bude to pouze Severní Karolína, tak nevím, jestli to je vůbec zajímavé.

      Vymazat
    3. Severní Karolína? Ano ano ano! ;-) Odtamtud čumkartu ještě nemám! ;-)

      Vymazat
  4. mne sa zas Burtonova verzia Alenky absolútne nepáčila, áno vizuálne to bolo prekrásne, ale obsahovo hm.. ale je to asi vec vkusu :)
    a takéto prekvapenia sú neskutočne milé, takže ti ich prajem viac a viac, ale tiež by ma zaujímalo to, čo komentár č. 3 :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím nevím, nemůžu soudit obsah, protože jsem opravdu Alenkou téměř neposkvrněná a poprvý jsem našla odvahu si ji pustit až díky Burtonovi. Ale věřím, že pokud znáš "Alici" i z jiných zpracování, mohla jsi být verzí Burtona zklamaná. Ostatně - podle mě ten náš kluk Tim i po vizuální stránce umí víc, než předvedl v Alence.
      Odpověď na otázku v komentáři č. 3 ;-).

      Vymazat
  5. Ani se ti nedivim, já Alenku nemám ráda do dneška. Možná proto, že dojem z této pohádky je, jak kdyby si autor něčeho "šlehl". Nějaké ty houbičky pojedl... Měla jsem ji na audiokazetě a pouštěla si jí místo hororu před spaním. Ale filmovou verzi jsem dodnes neviděla...ikdyž Burtna mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli, pro mě největší noční můrou byla příšerná pohádka ála "Alenka v říši divů" s nevkusnou Lucií Vondráčkovou. To bylo něco tak neuvěřitelně blbýho, že jsem na Alenku (zřejmě asi neprávem) zanevřela. Burtona zkus, možná taky změníš názor, stejně jako já. ;-)

      Vymazat
  6. Já Alenku pořád považuju za výplod zdrogované mysli, ale miluju jí. Film je podle mě dost odlišný, ale ta atmosféra se zachovala a to je důležité.
    Takový dárek je moc milý; já sama ráda dostávám poštu, obzvlášť taková krásná překvapení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len, když tam mluvíš o těch výplodech zdrogované mysli...cožpak nevznikaly nejlepší díla v 60. letech? ;-))

      Vymazat
  7. Alenka v říši divů , to je celý moje mládí , říkám to jako kdybych byla nějaká stařena , ale říkám to protože je to tak. Moje maminka mi musela číst tuhle pohádku každý večer,měla jsem ji totiž jako obrázkovou knížku a ty obrázky jsem zbožňovala , protože pak se mi zdál úplně barevný sen ! Králíká ve vestě s hodinky jsem musela dostat jako plišáku , abych se měla večer čeho držet když jsem usínala u mé milované pohádky , a jak říkáš na film jsem koukla o dost let později ( samozřejmě protože když jsem byla malá ještě nebyl :) a myslí že se jim povedl ale u mě v srdci vždycky zvýtězí moje milovaná knížka , myslím , že ji půjdu najít a přečtu si ji jako když jsem byla malá :))
    A děkuju za tip na blogera ! Vivinko pročpak asi dostáváš dárečky co ? Protože tě všichni mají tak rádi ! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, tak vidíš, to jsi mi měla už dávno napsat, třeba bych si kvůli tobě Alenku pustila dřív než včera odpoledne ;-). Je pravda, že u mě většina knížek taky vítězí nad filmy, v knížkách je největší prostor pro fantazii. A Alenka s fantazií umí pracovat skvěle. Pozdravuj králičího plyšáka ;-).
      Milá jsi, děkuju :-*

      Vymazat
    2. Nojo , ale pustila jsi si ji a díky tobě jsme dneska vyhrabala tu knížku a i králíčka plyšáčka a krásně jsme si místo učení ;) zavzpomínala ! :)
      Vivinko , už mi moc chybíš u mě na blogu ! :))) :* Ale vím vždycky kde tě najít ;)

      Vymazat
    3. Príma, Gabulko, jsem ráda, že jsem tě inspirovala ;-).
      Zajdu k tobě určitě!

      Vymazat
  8. já alenku miluju :) a ještě víc miluju rozbalování psaníček s překvápkem :))
    jinak bych to spíš tipla na plameňáka, ale pink pelikán mě pobavil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No víš co, Marti, já jsem na poznávání zvířat hrozná. Plete se mi lama s kamzíkem, plameňák s pelikánem, pískomil s vodní myší...zkrátka - určitě je to plameňák. Na druhou stranu, fantazii se meze nekladou a aspoň jsem tě pobavila nad plán ;-)).

      Vymazat
  9. Tak jako opravdu myslíš, že to mám zkusit? Já se Alenky bojím v podstatě už od dětství... a nejen Alenky, ale i Děvčátko se sirkami nebo Malá mořská víla a vůbec Andersenovy pohádky mi tak trošku nahání husí kůži. Na druhou stranu Tim Burton je můj velký oblíbenec /Mrtvá nevěsta nám krášlila večer před svatbou :)/, takže toto spojení /včetně milé Vivi :)/ by mi nakonec mohlo otevřít bránu jedné králičí nory.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, Andersonovy pohádky, to je jeden velký strach :-D. "Děvčátko se sirkami" zní hrozně (to naštěstí vůbec neznám) ;-). Ale vzhledem k tomu, že je Tim tvůj velký oblíbenec, já bych neváhala ani na chvilku. Králičí nora tě prosí o hodinu a půl tvého času a o šanci...Doufám, že budeš taky příjemně překvapená ;-).

      Vymazat
    2. Taky doufám, rozhodně mám teď v sobě velké odhodlání to zkusit :)

      Vymazat
    3. Už kvůli mně, Reny...;-)

      Vymazat
  10. Tak to je úžasně milá pozornost :))
    Já jsem Alenku neviděla, protože z ní mám také strach...ne z Alenky, samozřejmě, ale z těch ostatních postaviček a z toho podivného světa kolem. Tim Burton je na mě vůbec moc bizarní...z Karlíka a továrny na čokoládu mi dodnes běhá mráz po zádech. Brrr, hlavně z umpalumpů :D
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sáro, všechny ty postavičky, jak se ukázalo, jsou moc hodný. A je tam pár povedených vtípků, a i když je to strašidelňačka, po svém "prozřezní" ti ji ráda doporučuju. Umpalumpové - to je kapitola sama pro sebe ;-).

      Vymazat
  11. Lovely Kitty :3

    xxx Lara
    http://rockteraptor.blogspot.fi/

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, já to věděl, kočičce bude u Tebe líp než u mě.
    Alenka je skvělá. Burtona jsem neviděl, ale knížku a Něco z Alenky od Švankmajera doporučuju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeňku, má se fakt výborně. Ani bys ji nepoznal, jak prokoukla :-).
      Zkus Burtona a já si na oplátku přečtu "Něco z Alenky". Ostatně, když jsem vlastně od včerejška její fanda, jsem jí leccos dlužná.

      Vymazat
    2. Ještě jinak - knížku si přečtu a na "Něco z Alenky" se podívám (zjistila jsem zrovna, že mám Něco z Alenky spolu s Faustem a Otesánkem na DVD.

      Vymazat
    3. Já mám Burtona rád, třeba Mrtvá nevěsta je vynikající, ale z tý jeho Alenky mám strach (teda spíš z toho filmu, že to bude blbý). Něco z Alenky je film. Surrealistickej.

      Vymazat
    4. Zdeňku, máš přece pro strach uděláno - při nejhorším to v půlce vypneš. ;-)
      Jasný, mám na DVD nějaký "švankmajerovky" nasyslený, ale čekám na tu správnou náladu. Nedávno jsem od Š. viděla Zánik domu Usherů a myslím, že E.A.Poe by byl s psychedelickou atmosférou filmu zcela spokojen. ;-)

      Vymazat
  13. Anonymní9:38

    Alenka se mi líbila, i když můj top film to nebude.. Nýbrž futrovák bych si s chutí zatančila :))
    Krásný článek a dokonala kočka, pan Zdeněk je moc hodný pán :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Futrovák by se měl tancovat třikrát denně ;-).
      Jó, Zdeněk je super :-)

      Vymazat
  14. Milá Vivi,
    děkuji za tip na dnešní podzimní odpoledne i když pro mě poněkud marodné:) Už vím co budu dělat, kouknu se na Alenku v říši divů :)Mimochodem milá mňučinka :)

    Hezký den přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandi, tak honem "Alenku", horký čaj a čokoládu - brzy budeš fit, Mňučinko ;-)

      Vymazat
    2. :) jsi zlatá Vivi :)

      Vymazat
  15. Ahoj Vivi, Burtona "žeru", na Alence jsem byla v kině, ale trošku mě mrzelo, že to nebylo "podle knížky" ale efekty a výběr herců se mi líbil. Nejvíc ale stejně miluju pod Burtonovou taktovkou Karlíka a továrnu na čokoládu, Willyho Wonku můžu pořád dokola, chichi. A taky Nightmare before Christmas a The Corpse bride. Tak, horory já můžu. A tyhle jsou roztomilé. Ten poslední filmík s těma upírama jsem ještě neviděla, ale chystám se. :D Pac a Pusu, Binn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, a tady je ta moje výhoda - co se Alenky týče, byla jsem až do včerejška neposkrvněný list papíru, neznala jsem ji, jen jsem se jí bála, neměla jsem žádná očekávání, ani srovnání s knížkou (taková srovnávání většinou pro film nedopadají dobře).
      Jo, myslíš Dark Shadows - Temné stíny. Kritika tomu filmu zrovna moc nepomohla, tak uvidíme, jaký názor si udělá "obyčejný lid". :-) Já jsem hrozně zvědavá na film od Burtona, co má světlo světa spatřit v roce 2015 - Pinocchio.
      Pusa opětována! :-*

      Vymazat
  16. Anonymní9:50

    To je hrozně milé!:)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to je od Zdeňka milé :)

    OdpovědětVymazat
  18. Já Alenku neviděla, mám ji ráda klasicky a nechci ji vidět dospělou. A taky raději od Švankmajera, ale toho já ráda zase vždy, je to můj idol.
    A máš se! Mně nikdo nic nepošle, měla bych se na blogu asi víc otáčet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Burton se může jen těžko pustit do křížku se Švankmajerem. Honza je prostě náš!
      Tak když se na blogu třikrát dokola otočíš, pošlu ti dárek! ;-)

      Vymazat
    2. No počkej, Vivi! To si asi nenechám ujít :)

      Vymazat
    3. Však já to taky myslím vážně! Po třech otočkách se mi ozvi! ;-)

      Vymazat
  19. Na Alence jsme byli s přítelem dokonce v kině, protože Burton je taková naše společná slabůstka :) A co se blogového světa týče, tak trochu zjišťuju, že je mi v něm někdy líp než v tom světě okolo. Ale to jen ve dnech depky :) Každopádně mě to, že už něco přes rok obohatilo v nejednom směru ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, máš pravdu, blogworld je skvělá a obohacující hra! ;-)

      Vymazat
  20. Ja sa tej rozprávky/hororu bojím stále a pochybujem, že ma to niekedy prejde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do ničeho se nenuť, ale ani já jsem nevěřila, že se strachu z Alenky zbavím a voila...je to tu! ;-)

      Vymazat
  21. absolútne úžasný post :) Burtonovu Alenku som videla už dávnejšie a mňa vážne okúzlila :) Už som ju odvtedy videla veľakrát a vždy ju pozerám so zatajeným dychom :) Tak ďakujem ti za pripomienku, hneď si ju aj idem pozrieť ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To som velmi rada. Ďakujem pekně! ;-)

      Vymazat
  22. Vivinko, Tim Burton je můj velký oblíbenec a i když jsou některé jeho filmy "jak přes kopírák", tak mě asi nikdy neomrzí a stále na ně budu celá natěšená chodit do kina:-) Kočička je moc pěkná, Zdeněk se blejsknul! :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Burton je moja srdcovka a Alenka sa mi pacila uz kvoli perfektnemu vizualnemu spracovaniu :-). Take mile prekvapenia vedia cloveku zdvihnut naladu a potesit, cize sa tesim spolu s tebou... je super, ze niekto este stale chce druhemu urobit radost 'len tak' ;-).

    OdpovědětVymazat
  24. Hi Vivi! I totally get you about Alice by Tim Burton! But also the cartoon Lol that movie makes me feel little anxious though I like to watch!!^^'' Btw, that kitty is too adorable! Hopefully you could receive it safe and sound! Big hug my dear!!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I love your funny comments, thank you very much, my darling Lilli :-**
      (Don´t worry, everything is fine;-)

      Vymazat
  25. To je moc hezká pozornost.

    Alenka se mi taky moc líbí, asi se jdu na ní podívat :).

    OdpovědětVymazat
  26. Alenky je zbytečné se bát...vždyť je to přece Alenka! (A já to musím vědět!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt! Někdo, kdo běží za králíkem...to musí být jedině Alenka! ;-)

      Vymazat
  27. Tady je malá ukázka z Alenky. A bílej králík taky.
    http://fiftydiary.blogspot.cz/2012/08/0349-3182012.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já snad tý Alence úplně propadnu! ;-)

      Vymazat
  28. och to je nádherne!! <3
    Strašne si mi sprijemnila deň,dokonca som prestala myslieť nato,že sa musím isť učiť na ťažkú pisomnu pracu:D :)
    Obrázky sú krásne,maš talent rozveseliť ludi:)
    a ta mačička je taka cuteeee!! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iko, a ty máš talent rozveselit mě! Děkuju a sázím boty (úplně nový), že těžká písemka bude zvládnutá na jedničku s hvězdou!!! ;-)

      Vymazat
  29. AŽ NASTANE DEN NÁDHERŇAJS, ZATANČÍM FUTROVÁK KRUTOPŘÍSNĚ!
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anis, pokud se dá tancovat futrovák ve dvou, přidávám se k tobě. A vezmeme do kola i Pentlochňapa za to, že se polepšil! ;-)

      Vymazat
  30. juu to je tak rozkosne! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  31. krásna micinka krajší osud než byť v opatere vivi a jej retro bábik ani mať nemohla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsal. To se ví, Zdeněk je sice príma chlap, ale Mňaučce se líp povede u Vivi ;-).

      Vymazat
  32. jak milé překvapení:) alenku zbožňuju ve všech verzích, sama se s ní trochu ztotožňuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss, to by sedělo - ty jsi taky taková panenka Alenka ;-).

      Vymazat
  33. Alenka v říši divů se mi také moc líbí! A ta kočička je kouzelná :)

    OdpovědětVymazat
  34. Panebože, to je tak strašně milý.:-* Jsem nemocná a ležím v posteli. A přesně tohle je to, co jsem potřebovala, zvedlo mi to náladu až do nebes. Takže děkuji za pěkný článek a zlepšení dne. P.S. Jdu se kouknout na Alenku a králíka a věřím, že se nakonec z usmrkaného dne stane den Nádherňajs.;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adele, moc jsi mě potěšila. Doufám, že díky dnešnímu zvednutí nálady bude už zítra po nemoci! Vy mi tady, holky moje, nějak marodíte! Tak šup do peřin a Alenku k tomu ;-).

      Vymazat
  35. Alenka mi nijak zvlášť temná nikdy nepřipadala, naopak, byla jsem na ní tenkrát v kině na 3D a byla jsem okouzlena :). I když nejvíc se mi líbil samozřejmě Johny a jeho futterwacken :).
    Mňaučka je hrozně milá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juno, ty jsi tak statečná! ;-) Futterwacken? Překonala jsi moje přesvědčení, že lepší slovo než tanec Futrovák nikdo nevymyslí :-)

      Vymazat
  36. Alenka v podaní Burtona je vážne fajn ... priznám sa že som ani inú nevidela a túto som si pozrela len pre to že tam hral moja láska Johny
    Takže ani nemôžem porovnať ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že máš pro všechny "Johnny" velkou slabost! ;-)

      Vymazat
  37. Skvěle, nadchla jsi mě! Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kate, ty se necháš tak snadno nadchnout, viď? Jsi zlatá. ;-)

      Vymazat
  38. To je od něj velice milé :)

    OdpovědětVymazat
  39. jééé :-) hezký článek! jsem na tom stejně, ale myslím, žes mi konečně dodala potřebnou odvahu k výpravě do Říše divů :-))

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Vivíku,
    to je tak miloučké, miluju tyto překvapení !!! Alenku zbožňuji, moc ráda se na ní podívám znovu a pokaždé jinak. Dokonce jsem si koupila i tričko s Kloboučníkem a vždy když je mi nejhůř tak si ho obleču:) Působí jako lék!
    Krásný den Alenko naše !!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíku, však pro tebe už mám taky nějaké to překvapení v zásobě a nemůžu se dočkat, až ti ho předám osobně. Zrovna teď jsem okouněla v HáeMku, esli tam nebudeš :-D, ale nebyla...Tak jakmile se vrátím z Paříže, žhavím dráty a těším se na setkando grando ;-). A doufám, že tě poznám podle trička s Kloboučníkem!

      Vymazat
  41. tá mačička je roztomilá :)

    http://cheryldelarge.blogspot.sk/2012/09/chanel-eau-de-parfum-giveaway.html GIVEAWAY - CHANEL ALLURE

    OdpovědětVymazat
  42. Úžasný článek! Já mám Alenku v říši divů mooc ráda a teď jak jsi mi to připomněla, úplně mám chuť se na ni podívat znova :) Kočička je nádherná, vůbec se nedivím, že ti to udělalo takovou radost. Já myslím, že darované věci jsou nejkrásnější a já osobně z nich mám většinou největší radost :-)
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beily, krásně jsi to vyjádřila, mluvíš mi z duše.
      A přeju příjemnou opětovnou podívanou na Alenku. ;-)

      Vymazat
  43. Když to otočím o 180° a zaměřím se na knihu,kterou dočítám ( zbývá mi už jen jedna kapitola,která mi bude dělat problém,protože už je to TA poslední kapitola :D ) ,tak je to příjemné vrácení se do dětských let.Je prima,když si jí můžu přečíst v metru,kde vedle-sedící člověk kouká,co to čtu a nevěří vlastním očím,že zrovna já toto čtu.
    A abych nebyla "drzá",tak napíšu příslušný komentář k tomuto článku.
    Film jsem též viděla a musím říct,že sice nepatří mezi ty filmy,které bych si pustila 10x,ale Kloboučníka alias J.Deppa si nemůžu nechat ujít či roztomilou kočku Šklíbu.
    Na Alence podle Burtona mě děsí,že chudák holka vypadá tak nějak pobledle.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Coco, však si taky Alenka zažije svý, ruměnec se jí do tváří vrátí až na konci ;-). A kočka Šklíba je kocour :-D

      Vymazat
  44. Ahoj Vivinko, opět jsem se u tebe příjemně naladila, pobavila a pokochala. Miluju tvůj blog a tvé povídání s krásnými obrázky!

    OdpovědětVymazat
  45. Na Alence jsem byla v kině a strašně se mi líbla, takže jsi mi připomněla, že bych si ji měla stáhnout :)
    A nad dárkem teda jen čumím :))

    OdpovědětVymazat
  46. Mně se tato Alenka moc líbí, ráda se na to podívám, když už nevím co by. Tím jsi mi připomněla, že bych si ji ráda zase stáhla, nevím, kam se mi poděla z notebooku. :D
    To překvápko je suprové, musela ses cítit v tu chvíli jako královna s duší malé holčičky, co dostala dárek. Takové pocity jsou nejlepší! =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rony, odhadla jsi mě přesně - takhle jsem se cítila...vlastně skoro pořád se takhle cítím ;-).
      P.S. doufám, že Alenku pustíš i Lukynce ;-).

      Vymazat
  47. Jé, ty máš ale milé čtenáře :) a takové hodné a pozorné, no to se jen tak nevidí:))...Jinak já mám z Alenky takové smíšené pocity - líbí se mi hudba a kostýmy, ale jinak mě poněkud děsí....A kočičku ti přeji :))

    OdpovědětVymazat
  48. Anonymní5:02

    Lucinko, nemuzu se dokochat! Kocicka je paradni! To je mile, takhle pres blog potkavat nove zajimave a skvele lidi. Co ja Ti budu povidat! :)Zboznju Tebe a Tvuj blog! Alenka se mi taky moc libila.. Dnes jsem potkala mezi dverma postaka a tvrde na nej uderila! Ze cekam prevelice dulezite psani a kde to vazne?! Pry se "memu pripadu" bude venovat! Znelo to vazne a dulezite :) A verim, ze nakonec se listek a ja setkame! Happy end! :)
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucí, to mi povídej - poznávat přes blog skvělééé lidi! ;-) Pusa k tobě letí do Emeriky! ;-)
      Jestli příště nepřinese pošťák už konečně můj dopis, slib mi, že dostane za ucho - mým jménem! ;-)

      Vymazat
  49. Alenku jsem ještě neviděla... a stydím se! Ale kočička se vážně povedla. Tak hlavně, že všechno nakonec dobře dopadlo a číča je po pěti týdnech výletování v pořádku doma :)

    OdpovědětVymazat
  50. ja som na Alicu bola uz v kine a bola som z toho cela tesiva,mam rada Burtonove filmy a Johnyho:)inak Zdenek je moc mily a ma vazne skveli blog

    OdpovědětVymazat
  51. ♥♥♥ for you! Dekuju moc moc moc.

    OdpovědětVymazat
  52. Vivi, co dělám špatně, že mě nic od ctitelů nechodí? Té kočičce to sluší všude. Slušela by i mému kufru:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mně už od ctitelů taky dávno nic nechodí. ;-)
      Musím se ti přiznat, že přece jen - nejvíc jí to sluší v MÝM kufru ;-).

      Vymazat
  53. Vivi ? umíš i něco jiného, než mi vyrazit dech tvými články ?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicol, jednou krátkou větou se ti podařilo mě rozveselit nejmíň na celý večer ;-).

      Vymazat
  54. Teď když ty jména postav v Alence vidím napsané, no...jsou trochu podivné :D
    Ta kočička je nádherná, a vzhledem k tomu, že ti to poslal někdo z čtenářů - to je ještě vzácnější než vypadá ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta jména jsou nejpodivnější na světě, to je prostě Alenka. ;-)
      Máš pravdu...vzácnější než vypadá ;-)

      Vymazat
  55. Vivi, to je krásný článek! Aneb jak mi každý Tvůj článek dělá radost. :) Já si připadala jako Alenka v říši divů celý minulý týden a nejraději bych tak ještě zůstala, ale realita je jiná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že jsem ti návrat z Hamburku aspoň trošku zpříjemnila ;-).

      Vymazat
  56. Jéé, Nádherné:)

    OdpovědětVymazat
  57. dakujem velmi pekne,tesim sa ze sa ti moj blog paci:)

    OdpovědětVymazat
  58. Vivi tá mačička je nádherná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Vivi,
      to nemá chybu! Nic není tak strašné, jak se zdá a že i blog může přinést spoustu splněných přání zjišťuju také! O důvod víc, proč nepřestávat;-). Krásné podzimní dny a srdečné pozdravy posílám

      Vymazat
  59. ten film se mi popravdě vůbec nelíbil.. zkoušela jsem to dvakrát, jestli jsem poprvé neměla nějaké zatmění mozku a proto to na mě dělalo špatné dojmy.. ale ani napodruhé jsem to nedokoukala dokonce.. takže vlastně vůbec nevím o co šlo. :D :)) pěkný článek Vivinko.

    OdpovědětVymazat
  60. Do Alenky jsem se taky musela přemlouvat. Ta pohádka se mi nikdy moc nelíbila ať už jen čtená nebo animovaná co chodila v televizi za mých dětských let.
    Ale nakonec jsem se odhodlala a podívala se na ni :) docela se mi i líbila, ale herečka co hrála Alenku mi moc nepadla do oka. Jinak to bylo všechno krásně udělané.
    A písnička od Avril na konci filmu byla sladkou třešničkou na dortu :D

    Přeji kočičce aby se jí u Tebe líbilo :) je to krásné překvapení a opravdu se to může dít jen v blogovém světě. Jsem ráda, že je vůbec máme.

    OdpovědětVymazat
  61. Jéj to je naozaj krásne!:)Nech máš milých pozorností stále viac a viac - blogový svet je na to ako stvorený:)
    Alenku som mala rada v tej rozprávkovej podobe z detstva a tú novú fimlovú som nevidela, ale navnadila si ma na ňu aby som si to pozrela, tak uvidíme čo to so mnou spraví!:)
    Super príspevok;)

    OdpovědětVymazat
  62. Týýjoo,, tak dáreček by mě taky strašně potěšil! :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  63. Anonymní17:19

    Tak to je krásný, že ti někdo poštou poslal dárek! :))

    OdpovědětVymazat
  64. nice blog and amazing photos :) Could we follow each other?

    OdpovědětVymazat
  65. Děkuju vám všem za úžasně milý komentáře!

    OdpovědětVymazat
  66. Juu! Co moze byt lepsie ako porcelanova macicka v poste! ;) Je k tomu neskutocne fotogenicka. Inak k Alici - odmalicka mam k nej dost nevyvazeny vztah, no urcite nie zanedbatelny. Dokonca, som v Anglicku spoznala neuveritelne sarmantnu, krasnu starsiu damu, ktora je Alicinou vnuckou. (Teda Alice, dievcatka, podla ktorej a pre ktoru bola kniha o Alici pisana). A este Alicino muzeum v Oxforde...hmm,hmm, skoda, ze nie su fotky.
    PS: ospravedlnujem sa, no musim.... ♡ tvoj blog.

    OdpovědětVymazat