18.10.12

Proč snídám přírodní parfém aneb loučení s jedním bio krémem

Čeká mě dneska nelehký úkol (rozloučit se s jedním bio krémem), a proto se na náročný den potřebuju připravit a posnídat něco, co mě zaručeně vzpruží. Servíruje se višňová sladkost a dvojitá dávka černýho čaje - jednu si dám ze starýho hrnku po babičce a druhou dávku si stříknu na zápěstí - dneska mám totiž chuť na  lahůdku na slovo vzatou - na parfém Černý čaj od značky Derbe (z řady Speziali Fiorentini). Italiáno!
Ráda vám tu představuju přírodní kosmetiku, která není příliš známá, ale je výborná a parfémy Derbe, to je vážně pecka! Mám zálusk na všechny jejich vůně (třeba ostružinu s růží nebo zázvor s jasmínem), ale zatím mi dělá společnost parfém Černý čaj. Není to rozhodně žádná ovocná nebo květinová "hop-sem-hop-tam" vůnička, ale silná, kořeněná, nasládle gurmánská záležitost s neutuchající výdrží. Přes léto jsem ji vůbec nepoužívala a i teď v chladnějších dnech na ni musím mít tu správnou náladu. Když pak ale taková nálada přijde, strávíme spolu ten nejpříjemnější den. Přestože parfém používám málo, pořád mi podezřele ubývá...zatímco moje mamka, kamarádky (a dokonce i kamarádi), kteří jsou u nás na návštěvě, při odchodu voní tak tajemně...originálně...a line se za nima vůně připomínající černý čaj se špetkou koření a nasekanými mandlemi. Chápete to? Záhada! ;-)
A protože se dneska po mnoha týdnech rozloučím s prázdnou skleničkou od bio krému s aloe vera a arganovým olejem od značky LaSaponaria, musím vám na jeho počest povědět víc. Prožili jsme spolu tolik nezapomenutelných letních dnů! Ráno jsem ho nanesla pod make-up, okamžitě se vstřebal, miláček jeden, a pak už jsme spolu uháněli ven. Byl 100% přírodní, ručně vyráběný, voněl bio esenciálními oleji z pomerančových květů a pomáhal mi s mojí smíšenou pletí, aby byla jemnější a hebká. Protože jsem před ním používala krém s notnou dávkou umělých vůní a chemie (e-e), představoval pro mě tenhle bio krém úlevu a pleťovou vzpruhu. A když jsme se pak spolu večer vraceli domů, pleť mi ještě pořád voněla po pomerančích. Byl to skvělý přítel, a i když dneska vypotřebovaný obal vyhodím, vím, že tím naše přátelství nekončí a loučíme se jen na chvíli...




Zleva: hrneček po babičce a v něm černý čaj, moje dnešní šperky, višňová pochoutka a znovu Černý čaj - tentokrát jako parfém v půvabný lahvičce s voňavým obsahem od značky Derbe. 


Zleva: parfém značky Derbe Černý čaj (TE´ NERO), přírodní hydratační krém na obličej značky LaSaponaria (lehoučký, krásně se vstřebává, je absolutně nemastný, stačí ho nanášet v malinkatým množství, má světle meruňkovou barvu a čistě přírodní vůni).

Značka Derbe vyrábí svoje ekologicky šetrný výrobky ve Florencii podle stařičkých alchymistických tradic, receptur a léčitelských bylinkářských postupů. Produkty nejsou testovaný na zvířatech a neobsahují látky živočišnýho původu. Potlesk pro Derbe!
***
  Značka LaSaponaria je čistě přírodní, kosmetiku vyrábí ručně, bez chemie a parfemace, bez umělých složek a s minimálním dopadem na životní prostředí. Používá ingredience v bio kvalitě a produkty netestuje na zvířatech. Mám z toho moc dobrý pocit.

Italskou voňavou (přírodní) kosmetikou jsem se nechala unést v obchodě Erbario.


 Bio krém LaSaponaria mi dal v létě pocit, že jsem jako Heidi...děvčátko z hor. No řekněte, můžete takový krém jen tak opustit?!

Vivi podpis

116 komentářů:

  1. dobré ránko, Vivi, snídáš dobrůtky doplněné dobrůtkami pleťovými, to tě musí mít tělíčko rádo! S Heidi si zajódlujeme pro radost a vzhůru k radostnému víkendu! (no, ještě ten pátek mezi tím... )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, pořád ještě trošku pochybuju o reinkarnaci a stále si myslím, že "žijeme jen jednou" ;-)), tak si zkrátka život užívám se vším všudy. Zajódluju si s tebou s chutí třeba hned, aby ten pátek nebyl jen zdlouhavý den směřující k víkendu.

      Vymazat
  2. Krásné dobré ráno Vivi :)

    Tvůj článek mě opět dostal - zase skvělý typ na kosmetiku to je neuvěřitelné :O Loučení se s kosmetikou, která ti plně vyhovuje, to znám. :) Ale můžeš si přeci udělat radost a ten báječný krémik si koupit znovu, nebo, že by ježíšek? :)))
    Z tvé višňové pochoutky jsem dostala hlad :D snídaně volá...
    Hezký den.

    Panda
    http://pandulka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko Vendy, děkuju moc. Když mě voňavá kosmetika tolik těší! ;-)
      Máš pravdu, a proto jsem na konci článku psala, že moje přátelství s krémem ještě nekončí...;-)
      Krásný den i tobě. :-*

      Vymazat
  3. Nejdříve jsem si říkala, jak asi může vonět černý čaj, ale ty jsi to tak nádherně vysvětlila. Mám velice ráda tyhle zvláštnější vůně. Sladké vůně moc nevyhledávám.
    Jednou jsem měla vůni se zeleným čajem a moc mi voněla. Měj se krásně, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejty, tohle je zatím moje první zkušenost s parfémem, který voní po černým čaji. Voňavky se zeleným čajem jsou parádní pro jarní a letní dny...neuvěřitelně svěží vůně.

      Vymazat
  4. Mňam, ta višňová sladkost (jak tomu říkáš) vypadá báječně, udělala jsi mi po ránu chutě ;-) Ten černý čaj bych chtěla ovonět, mám ráda pudrové vůně a toto mi dává tušení, že bude podobného soudku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, tahle vůně je víc kořeněná než pudrová, ale doporučuju tenhle "soudek" někdy očichat. ;-)

      Vymazat
  5. Anonymní8:42

    Milá Vivi, naladila jsi mě na ten čajík. Takže místo urologického, který mi už leze krkem si udělám pořádně černý. Jen ta višňová sladkost mi chybí. Ale já si poradím a něco upeču! Mňam!

    Krém i vůnička vypadají parádně.
    Já se dnes třepala na balíček z Lushe a jsem zklamaná, zatím je stále v Praze.
    Musím se tam brzy vypravit a udělat si radost. Takhle když člověk čeká a nedočká se, tak je to úúplně na houby ! :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Michell, urologický čaj ne a ne...pěkně černý, dobroučký, s mlíkem a medem...;-)
      To znám, ale o to víc se člověk pak těší. Tak ať dorazí voňavý balíček brzy!

      Vymazat
  6. Dobré ránko, Vivi. Taky už používám jen bio kosmetiku, syntetika mi nesmí domů :-) Vůně bych. taky ráda vyzkoušela, ovšem nejvíc mě zaujal ten hrníček. Mám ráda starý porcelán.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barborko, tenhle hrníček mám moc ráda - Míšeň po babičce, pro mě velká vzácnost.
      Byla jsem hodně překvapená, jak se mi zlepšila pleť, když jsem přestala používat všechny ty Loreály a jim podobný a nahradila je přírodní bio kosmetikou. Takže "biu" zdar! ;-)

      Vymazat
    2. Vivi, já už bio kosmetiku používám přes dva roky, miluju Hauschky a mámeshop s biokosmetikou Martina Gebhard, která je právě Hauschk. velmi podobná. A zrovna včera jsem vytáhla svůj prvorepublikový čajový servis Schlaggenwalg. Tak čajům zdar! :-)

      Vymazat
    3. Jů, tak to budu muset řádně prozkoumat!
      Úplně tě vidím, jak popíjím čaj z prvorepublikového servisu (hmm...to je sen) a voníš růžemi namíchanými s ostružinou...Paráda! ;-)

      Vymazat
    4. :-))) To díky Tobě, začala jsem tu čerpat inspirace, navíc se to psaní od Tebe tak krásně čte!

      Vymazat
    5. Ani nevíš, jakou mám radost! ;-) Děkuju :-*

      Vymazat
  7. Vražedná kombinace.. parfém, krém a ještě Italiano.. BRAVOOO milá Vivi*** a hlavně netestováno na zvíř. a přír. složky, jupíííííííííííí tak v tomto případě je má zvědavost veliká.. tentokrát asi opravdu neodolám :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Susie, odolávají jenom mniši a poustevníci, my užíváme života a voníííme ;-). Jsem moc ráda, že se ti kombinace "parfém,krém, Italiáno" líbí :-*

      Vymazat
  8. Naladilas mě na čajovou vlnu :) Takže k snídani si nedám jogurt a müsli, ale chléb, máslo, marmeládu od bábičky a pořádnej kanďák čaje. A navíc budu celý den uvažovat o tom parfému, hmmm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůha, s tebou bych chtěla snídat - máš moc dobrý snídaňový vkus ;-)

      Vymazat
  9. Tak já už neodolala. Růže s ostružinou je na cestě jupííí. Díky za tip, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni, Báro, tak mi musíš pak napsat, jak voní. Mě totiž parfém Derbe "růže s ostružinou" taky ohromně láká! ;-) Erbario je zkrátka báječný italský pokušení ;-).

      Vymazat
    2. Zítra bych ho měla mít doma, tak hned napíšu :-)

      Vymazat
    3. Těším, těším!

      Vymazat
  10. Ta ostružinová vůně s řůžemi mě docelá láká, zní to hrozně zajímavě :) Teď ale šetřím korunky na mojí vysněnou vůni od Rihanny. Jen jsem teda zjistila že už vypadala další, takže pak budu šetřit na tu a až pak asi vyzkouším tuto :) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niky, Bára si parfém "růže s ostružinou" už před chvílí objednala, tak doufám, že nám dá pak vědět, jak jí vůně zavoněla pod nosík. Každopádně je to príma, že si můžeme tak báječně ovonět dny a zpříjemňovat život parfémy. Ten od Rihanny vůbec neznám, musím ho někde očmuchat. ;-)

      Vymazat
  11. Tak takové hýčkání bych si taky nechala líbit stejně jako tu višňovou dobrotu k snídani ;) Každopádně zase jsi to krásně seskládala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hýčkat se mušíme, to je jistá věc ;-)).

      Vymazat
  12. Krasne sa mi pri tom ranajkovalo :) zboznujem ked nam predstavujes bio kozmetiku. vzdy mam potom chut hladat po netiku a utracat majlant :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko milá, to je pro mě čest, když snídáš u mých článků a nasáváš inspiraci. Jak já říkám - peníze byly, už sice nejsou, ale však zase budou ;-), zato radost - ta je věčná! ;-)

      Vymazat
  13. Té Nero mě bere. Budu muset sehnat nějaké vzorky od Derbe a očichat. Dík za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeju příjemný očmuchávání ;-).

      Vymazat
  14. Vůničky, vůničky, vůničky - miluju a asi potřebuju úplně nutně vonět černým čajem! :) PS. Tvoje snídaně vypadá líp než celá výloha cukrárny přede mnou, mňam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, jsi moc milá, jako vždycky. :-*

      Vymazat
    2. :) PS. Ještě nic?

      Vymazat
    3. Zlatá Reny, ještě nic, ale vyhlížím ;-).

      Vymazat
    4. To jsou tedy lumpové! Už minimálně dva dny měl být balíček doma! Zřejmě se na poště řídí heslem: práce kvapná... :)

      Vymazat
    5. Milá Reny, to mi ani neříkej. Nedávno šel ke mně balíček 5 týdnů, z Prahy do Českých Budějovic, tak doufám, že se nebude podobná situace opakovat. Napřed jsem dělala upejpavou, ať nic neposíláš a teď začínám být pěkně nedočkavá :-D.
      Budu Tě informovat a předem moc děkuju :-***

      Vymazat
    6. Možná, že se jen balíček cestou do Budějic začal kochat podzimem a tou krásou kolem. Necháme ho, ať se proběhne - až mu bude zima, určitě ještě rád dorazí na Jih ,o)

      Vymazat
    7. Tak teď si budu přát, aby se pořádně ochladilo ;-).

      Vymazat
  15. Úžasné typy na kosmetiku :)) Ty vůně vypadají opravdu lákavě, hned se mrknu na net, abych o nich zjistila něco víc :)
    A ten krém musel být skvělý. Já na přírodní kosmetiku nedám dopustit!
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sáro, tak to jsme dvě. Přírodně se žije prostě tak nějak líp...;-)

      Vymazat
  16. Nádhera! U tvých článků srdce plesá.:-)

    OdpovědětVymazat
  17. Oooo, bio krémy. Taky to vždycky opláču, když se s nějakým musím loučit. Ale pak jsem vždycky šťastná, že můžu nakoupit a vyzkoušet fungl novej:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, mám to podobně, ale některý výrobky jsou tak príma, že se k nim po čase vrátím. Třeba k tomuhle krému určitě. A nakonec jsem ještě obal nevyhodila, vyšťárala jsem tam trošku obsahu aspoň ještě na jedno použití ;-)

      Vymazat
  18. A on se ten bio krém už nedá koupit?... Jak o něm píšeš taky bych si ho pořídila,... a ta vůně mě moc zaujala.

    Máš moc pěkný blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, koupit se dá, odkaz je v článku. Ostatně, já si na další balení brousím zuby, proto jsem psala, že se s ním ještě neloučím...;-)
      Děkuju :-*

      Vymazat
  19. Anonymní13:09

    Nádhera! Zase jsem se přilepila k monitoru a čučela na každou tvou řádku a jsem rozhodnutá,že parfém i krém chci a mamka už to ví :)))) Krásný Vivi. Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, tak to je dobře, že už o tom mamka ví ;-), bude to u vás krásně vonět ;-).

      Vymazat
  20. Opět krásně napsané a fotky bezchybné, moc se milíbí obal toho parfému! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, Kaitlyn...pravda je, že podle obalu jsem parfém vybírala ;-)

      Vymazat
  21. Hi Vivi, lol it seems a good breakfast:P just jocking, love your grandmother mug, very British style!:) Plus, I'd love to try all the prducts you shared, I see the face cream is Italian, should I check it here if I find it! Happy weekend my friend!:*<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you very much, my darling!
      Oh yes, it´s italian cosmetics (Derbe and LaSaponaria) - just for real Italian woman Lilli! :-**

      Vymazat
  22. Tvou snídani bych si dala tak ráda... A fotky máš opět krásnéé!!!

    OdpovědětVymazat
  23. Vypadá dle tvého popisu skvěle, ale ten flakónek..podle něj bych si vůni v obchodě asi nekoupila, mám ráda pěkně designově vymyšlené :-) Nyní mám zálusk na parfémy Bottega Venetta, Chanel NOIR a Gucci premier, který reprezentuje Blake Lively :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš a já si vůni vybrala přes internet hlavně kvůli flakónku ;-) - je pro mě takovou půvabnou inspirací z Florencie a symbolem toho, že se jedná o přírodní značku parfémů a kosmetiky. Ale musím uznat, že máš skvělý vkus na parfémy - Gucci premier je krásná, čistá vůně a Chanel...ten zklame málokdy.

      Vymazat
  24. ta višnová pochuťka <3 ach mňam mňam !! <3 si ty piekla?:) ty si ale kucharka:))
    Inač ten parfem ma nádherny flakonik:) vzbudzuje vo mne pocity typu - klasicizmus romantizmus :) tie najkrajšie obdobia:)
    Strašne krásny članok ako stále vivinka:)):*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Vivinátorko, musím tě zklamat, ale já jsem nepekařkový typ, takže jen okouním, co přinese mamka, když k nám jde na návštěvu nebo co voní v pekařství ;-).
      Krásně jsi flakónek popsala...
      Děkuju moc!

      Vymazat
  25. Ach, miluji černý čaj! Už dlouho hledám nějakou zajímavou vůni. Velmi mě to zaujalo, díky za tip, Viv :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Meg, jsem ráda, že jsem Tě mohla "černočajově" inspirovat a díky za návštěvu :-*

      Vymazat
  26. miluju tvoje články, nadpis je originální:D

    OdpovědětVymazat
  27. boží:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  28. Já ujíždím na černém čaji. Chci i tak vonět! Opět jsem udivena, kam na ty nápady chodíš.

    OdpovědětVymazat
  29. Všem moc děkuju! :-**

    OdpovědětVymazat
  30. Ta višňová pochoutka vypadá lákavě, hned bych si dala:)

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní18:36

    Strašne sa mi páči, ako si to opísala s tým krémom,
    máš dar slova a kvôli tebe teraz všetko chcem!!!!
    Teším sa na ďalšie články, Vivinka!
    Tvoja Beth

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beth, děkuju za milou chválu, červenám se. ;-)

      Vymazat
  32. Vypadá to jako ráj Vivi ! Rozhodně bych chtěla být aspoň na jeden den v tvém životě !! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi roztomilá...tak v tom případě bych ti přála nějaký můj hodně povedený den, ten dnešní asi ne...;-)

      Vymazat
  33. Vivi, jak Ty můžeš tolik těch všech svých krémů, parfémů, sprchových gelů a kosmetických vymožeností vypotřebovat? :-) Díky za milý čtvrteční článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juno, dovol mi, abych se představila. Jmenuju se Vivi a jsem kosmetický maniak. Copak všechny nemáme v koupelně 9 sprchových gelů a 22 parfémů? ;-))

      Vymazat
  34. Opět hezky laděný článek a ty tvé koláže nemají chybu. :)
    Višňovou ňaminku bych si dala také a vůni bych chtěla vyzkoušet. Černy čaj s příchutí je pro mě mňam a co pak tedy parfém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuju, jsem ráda, že jsem Tě při čtvrtku vonavě navnadila na black tea ;-).

      Vymazat
  35. Tady Heidi, cestou z horských luk a kozičkami, cestou konfiskuji višňovou pochoutku u Vivi, ale černý čaj nestíhám...,tak dnes voním naprosto přírodně..., jako koza:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi nejmilejší koza, Renatko! ;-))

      Vymazat
  36. Vivinko ,
    Ty tak krásně píšeš ! Ikdyby jsi psala o odpadcích jak smrdí , pořád bych se usmívala ! :)
    Jsi takový labužník vůní ! A takový člověk je strašně fajnový ! :)

    Gabulka :*

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, moc ti děkuju za kompliment. Hned jsem se zamyslela nad "odpadkovou" recenzí, ale obávám se, že tak dobrá nejsem - tenhle úkol bych nezvládla. Chci, aby to tu jen vonělo ;-)). A jsi moc milá!

      Vymazat
  37. teda wow parfém s vůní černého čaje.. já mám černý čaj ráda, takže by mě zajímalo, jak to voní! občas lituju, že některé vůně nejde cítit přes počítač :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nat, doufám, že ve 22. století se toho "vonění přes počítač" dočkáme. ;-)

      Vymazat
  38. Ta lahvička od parfému vypadá úžasně! <'3 A věřím že nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Mně taky napřed praštila do očí lahvička, až pak jsem se zabývala vůní. Ale já to tak mám u všeho - krásný obaly mně dokážou úplně zamotat hlavu ;-).

      Vymazat
  39. Pamatuju si, že když jsem jako malá četla Heidi. Ach, ty vzpomínky :)

    Rozloučit se s dobrým krémem je pro mně vždycky jako loučení se s rodinou. Protože většinou si vybírám takové krémy, které už nejdou podruhé sehnat. Teď mám jeden španělský výrobek a ten neseženu ani kdybych si pro něho poslala kurýra přímo do Španělska :D

    A ten hrnek po babičce vypadá skvěle. Mám ráda tyhle staromódní-vintage věcičky, i když věřím, že nejsem jediná ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, já jsme malou Heidi měla snad ještě radši než Děti z Bullerbynu ;-).
      Ó, tak to je špatný, když se člověk zamiluje do výrobku, který už si nemůže koupit znovu. Já naštěstí tenhle bio krém kdykoliv seženu na Erbario.cz ;-)

      Vymazat
  40. waw kde ty na tie vône chodíš?, to musí byť delikatesa, čierny čaj milujem a najradšej mám earl grey s mliečkom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bibo, já mám nejraši vaječný koňak ;-).

      Vymazat
  41. ach Vivi, tvoje články sú vždy tak nádherne inšpiratívne .. toľko vecí sa tu vždy dozviem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barbarko, jsi moc milá, jsem ráda, že tě inspiruju ;-) A teď už utíkej vyrábět pro mě šperky. ;-)

      Vymazat
  42. Mila Vivi,
    uplne skvele tipy. Dakujem, oo vona caju v parfeme...ako to, ze o tom este neviem? A vyborny tip aj na kremik.
    PS: ...a neskutocne mily blog *.*

    Ododneska tvoja verna citatelka Tina
    http://www.tinatatarkova.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tino, ó, děkuju, děkuju, mám vélikou radost! :-**

      Vymazat
    2. Ja dakujem :*

      Vymazat
  43. Ten parfem musi byt super :-) cerny caj mam skoro nejradsi ze vsech caju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, musím se přiznat, že já mám nejradši ze všech čajů svařák nebo horkou čokoládu ;)), ale černý čaj (zvlášť ten parfémový) je ideální na ranní probuzení smyslů ;-).

      Vymazat
  44. Tak nevím co vypadá líp, jestli ten čaj, parfém a nebo ta pochoutka :D
    Ale vonět jako černý čaj, to se mi líbí, hodně :D připisuju si na seznam "koupím si až budu velká" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momonko, to už je pořádně dlouhý seznam...tak ať nám rychle rosteš ;-).

      Vymazat
  45. you look lovely!

    X Jenny
    Rocknrollerr.com

    OdpovědětVymazat
  46. Nádherné stránky perfektní články..Miluji tvůj blog! http://colorwardrobe.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  47. Moje milá Vivi, jeden den bez Tvého blogu by byl příliš velký absťák a tak poslušně hlásím, že maliny s ostružinami dorazyly a voní .... no .... hledám vhodné slovo .... božsky! Tímto děkuji za skvělý tip a příště vyzkouším ten černý čaj. Krásný vikend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, několikrát jsem si na tebe dneska vzpomněla a byla zvědavá, jak to s vůní dopadlo. Tak to je primisimózní zpráva, že parfém voní božsky! Tak jo a já zase příště vyzkouším "růže s ostružinami" ;-). Měj se krásně.

      Vymazat
  48. Both the perfume and the cream look gorgeous. :) And black tea is always such a pleasure. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Zoé, thanks for your lovely comment :-*

      Vymazat
  49. Tak to já jsem pro změnu naopak velmi ráda používala parfém Zelený čaj od L&M - bohužel ho už přestali vyrábět.

    OdpovědětVymazat
  50. Milá Vivi, po tomto článku mám strašnou chuť si udělat s kamarádkami nějaký čajový dýchánek a přitom si nenuceně povídat. Obzvlášť když je teď venku taková zima! :)

    OdpovědětVymazat
  51. nice blog!
    what about to follow each other?
    xx
    veronica
    http://in-the-jungle-of-fashion.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  52. Anonymní21:26

    Pidalinko moje, Heidi, devcatko z hor!

    Jsem ti v pelisku, ouplne unavena a ctu si blogousek a tenhle clanek je vazne stylovka!!!
    Vsechno se mi tak moc libi, vsechno !!!!! Flakonec bombice!
    Ouplne te vidim, jak si to behas po lukach a hajich s kremikem to lehkym s vuni pomorance, nebo jak usrkavas cerny caj, mlsas visnovou dobrotu a vonis tim uzasnym parfemem, nebo jak navstevy odchazi, plizi se z koupelny a za nimi se line vune orientu ... "Pripominate mi zanzibarskou ruzi ...."
    "Co to je za cigarety? Uzasne silne ..."
    "Zavrete oci, odchazim ..."

    Misuli, Tva verna ctenarka :)




    OdpovědětVymazat
  53. úžasný hrneček, miluju starý porcelán!

    http://missfreezingcold.blogspot.cz/ (party,love&drama)

    OdpovědětVymazat
  54. teda tuhle značku vůbec neznám, ale moc ráda bych to vyzkoušela; mám ráda tyhle neotřelé parfémy, které nemá každý, jsou originální a zajímavé! navíc ta lahvička je kouzelná!:) úplně si ji představuju vystavenou na poličce a okolo rozprostřené perly :)

    OdpovědětVymazat
  55. All the pictures are just lovely but I just love the first one, that seems like a magic place to have your breakfast! Your have a lovely blog by the way and I am a new follower on GFC and Bloglovin! Hope you will like my blog and follow back!

    Pop Culture&Fashion Magic

    OdpovědětVymazat
  56. Moc děkuju všem, jste nejmilejší!
    Thanks, thanks!

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní21:21

    Moc hezký blog, Vivi! Krásně kreslíš, originální a hezké.
    Díky za odkaz na tu parfémovou stránku, to je pěkný tip.
    Hezký večer!

    OdpovědětVymazat