10.12.12

Daruj celoroční překvapení aneb porval se bohém s praktikem

Možná se ve vás při výběru dárků pere, tak jako ve mně, rozlétaná bohémská duše s praktickou realistkou. Bohémka chce nadělovat látkové motýly s hedvábnými křídly, které se při otevření okna něžně třepotají ve větru, tělové pudry vonící po růžích nebo miniatury hracích pařížských kolotočů. Má praktická stránka ovšem romantické drobnosti vyhodnotí jako nepotřebnosti (jak jen může něco takového říct o hedvábných motýlech?) a poroučí nakupovat hledače klíčů, vývrtky na víno (jednu do kuchyně, jednu cestovní a další nenápadnou vývrtku do čtvrtého šuplíku pracovního stolu), robotický vysavač nebo škrabku na brambory (těch není nikdy dost - taky je neustále spolu s bramborovými slupkami vyhazujete do odpadků?). 
Jak jsem na vás tak o víkendu mezi odškrtáváním splněných povinností (ano, byl to víkend pracovní), pouštěním si starých vánočních elpíček a sledováním Městečka Twin Peaks (né zas tak pracovní, jak by se mohlo zdát) vzpomínala, napadlo mě, že se s vámi musím podělit o tip na dárek, který podle mých zkušeností odsouhlasí duše bohémská i praktická a udělá radost snad úplně každému - kalendář (ale pozor, vylepšený).
Potřebujete jen malé papírky (růžové vedou), časopis nebo staré fotky, poznámkový kalendář a touhu někoho potěšit osobním dárkem. Do poznámkové části každého měsíce v kalendáři vepište (stačí jen do několika políček) nějaký vzkaz, přilepte vaši společnou fotku, pozvání do kina nebo dotyčnému připomeňte důležité datum, na které rád zapomíná (třeba výročí seznámení?). Pokud kalendář nadělíte svojí kamarádce, která má kupříkladu 15. ledna narozeniny, nezapomeňte do daného políčka vepsat milé přání nebo voskovkou namalovat tulipán (mně se místo květin osvědčil nakreslený pes, o kterém jste si tu ovšem mnozí mysleli, že je to liška, ale už je to odpuštěno).
Uzpůsobte malůvky, nálepky, kresbičky nebo veršíky zájmům, důležitým datumům i osobnosti toho, komu chcete kalendář věnovat a až budete se vším hotovi, dojděte si na dva (do každé upracované ruky jeden) dorty se šlehačkou, protože jste právě ušili dárek na míru. A pak už nezbývá než si představovat, jak se bude obdarovaný při každoměsíčním otáčení listu v kalendáři usmívat.


Když darujete kalendář, do kterého vtisknete sami sebe v podobě fotek nebo malých tipů, jak si zpestřit den nebo aktuální měsíc, určitě tím uděláte větší radost než škrabkou na brambory. Já osobně s podobnými dárky slavím největší úspěchy (proto jsem už přestala svým blízkým k Vánocům kupovat Ferrari a zájezdy do New Yorku...místo toho lepím, stříhám, maluju). A když vám bude nad slovem "něčím" chybět háček tak jako mně, nic si z toho nedělejte. Jste to přece vy a vaše hand made ;-). 

Poznámkový kalendář People & City ve vintage stylu je plný skvělých fotek (mezi ně patří i obrázek dam v apartních kloboučcích ze 40. let; jen jsem si dovolila je trošku zasněžit a přidat jim do rukou k obdivování malou opičku). Opička z fotky je kancelářská sponka, kterou mi dala babička, když mi bylo 5 let a natěšeně jsem si s docela slušným předstihem připravovala školní výbavu. Babičku už nemám, ale opičí sponku budu mít a opatrovat navždycky. 


Veliký kalendář Color Fascination Guido Cecere je úžasně inspirativní a už v pohotovosti visí v mojí pracovně, kde mě bude těšit celý příští rok. Škoda jen, že mi do něj někdo nenapsal tajné vzkazy...Na každém z 12 listů v kalendáři je poskládáno spoustu drobností, barevně odlišených podle daného měsíce. Na fotce vidíte lednově bílou kalendářovou inspiraci, kterou jsem doplnila růžovou a zelenou vánoční ozdobou (jsou to skleněná srdíčka z 50. let, které jsem dostala od mamky k Mikuláši) a taky se do fotky zase připletla vám už dobře známá opička, která zkrátka nemůže nikde chybět.
Vivi podpis

115 komentářů:

  1. Moc pěkný článek, není nic lepšího než si po ránu dobře počíst :))

    http://eliska-dvorakova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ty máš také úžasné nápady,... súhlasím že hande made darčeky sú naj! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, hand made dárky jsou nej...k nim ale doporučuju přidat ještě nějaký zlatý šperk (jen pro jistotu) ;-).

      Vymazat
  3. Udělej si něčím radost mě pobavilo :) Je to milé že na sebe takhle myslíš :) Já jsem si o víkendu taky udělala radost a koupila jsem si jako vánoční dárek vytoužené kozačky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niky, no vlastně tenhle růžový papírek s apelem "udělej si něčím radost" má být určen tomu, kdo takhle vyšperkovaný kalendář obdrží, ale není od věci si podobná hesla vztáhnout i na sebe. Kozačky...to není vůbec špatný nápad ;-).

      Vymazat
  4. To je geniální :-)
    Myslím, že takhle upgradnu mužovi každoročně nadělovaný diář :-)
    A pak žádné výmluvy na zapomenuté narozeniny, svátky a výročí :-)
    Děkuji za skvělou inspiraci, Vivi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně! To mě moc těší, že Tvůj muž už nikdy nezapomene na všechny důležité datumy (jen doufám, že mě za to nezačne nenávidět) ;-)).

      Vymazat
  5. Kalendář People & City je boží! Loni jsem si počkala do půlky ledna a koupila si kalendář Provance s voňavou levandulí za celých 40 korun, zkusím se i letos udržet ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, jak ty umíš nakupovat, to se hned tak nevidí. ;-) Mám se od Tebe co učit, protože já prostě neumím čekat...všechno chci hned ;-).

      Vymazat
  6. vivi, to je super nápad :) ja si väčšinou fotkami, obrázkami a básničkami vyzdobujem diár, každý rok, ale ani mi nenapadlo, že také prekvápko pripravím niekomu inému :) tak snáĎ nájdem vhodného adepta, hehe :)

    www.70sukienmala.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K., vhodných adeptů se podle mě najde nejmíň dvanáct do tuctu ;-).

      Vymazat
  7. Vivi, to je skvělý nápad na to, jak neosobí dárek v podobě kalendáře udělat hodně osobním. Možná se ještě hecnu a nějaký vyrobím. V tom případě budu potřebovat ještě ty rýžové izolepy, viď:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tutto a Bene, to je přesně ono. Chce to jen hecnout se, koupit ten nejparádnější kalendář a rýžové pásky a veledílo bude hotovo ;-).

      Vymazat
  8. Anonymní9:26

    Píšu si seznam (už je dlouhý-jupíí) skvělých nápadů na dárky a tím trochu obalamutím tu touhu všechno hned pořídit. Půlka nápadů je samozřejmě od úžasné Vivi :) A zase další tip: vylepšený kalendář.. Juchůů!
    Městečko Twin Peaks je dokonalost sama, už přemýšlím, kdy zase všechny díly zhlídnu - už potřetí!! Ale tentokrát se budu držet muže za ruku, protože.... Sovy nejsou tím, čím se zdají být :-O
    ani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ani, krásně se raduješ z dlouuuhého seznamu ;-). Moc mě těší, že tě inspiruju (však ty mě taky)!
      Já si pouštím druhou sérii Twin Peaks, ale stejně nejvíc miluju první (a hlavně pilotní díl s tou nejneuvěřitelnější atmosférou). David Lynch je pašák! A co teprve agent Cooper, milovník silné černé kávy, třešňového koláče a naducaných koblih?! Se svým uhlazeně sčesaným účesem a suše infantilními hláškami boduje na plné čáře. ;-) Zkrátka silná ranní káva popíjená celý den a třešňový koláč nesmí chybět žádné Vivi, ani žádné Ani. :-*

      Vymazat
    2. Anonymní17:32

      Agentu Cooperovi já, jakožto výživový mág, odpouštím i třešňový koláč (koblihy neodpouštím) :D Když on je tak dokonalý!
      Ani

      Vymazat
    3. Ani, já sama mám zdravou stravu ve velké oblibě, ale když jsou doma jen jáhly, kroupy, čočka, kuskus, celozrné špagety a samé nízkotučnosti, dala bych milión za jeden (nebo dva/tři) třešňové koláče a velký krajáč černé kávy. ;-)
      Ano, Cooper je i se svými nedietními hříchy (a dokonce i s tou šílenou krvavou ránou na břiše) vážně dokonalý! ;-)

      Vymazat
    4. Anonymní22:02

      Hihii... no já jsem velice pokroková, co se týká výživy - a moderní věda káže velikou individualitu ve stravování... ve světě už to vědí, u nás málo, u nás se stále razí jednotná "zdravá výživa" bez másla, bez vajíček a plnou pusu margarínu - sranda je, že to kážou samí tlustí doktoři. Ne, ne, ne, ne, do správného jídelníčku patří i pořádná čokoláda. A basta! Třeba ta, kterou jsem teď patlala na cukroví a v mezičase si četla novou knížku Jak Francouzky hledají štěstí...

      Vymazat
    5. Výborně! Takže si můžu oddychnout a sympatické heslo "veliká individualita ve stravování (čili i s pořádnou čokoládou") si zapíšu do kalendáře a diáře a dokonce i křídou na svou kuchyňskou tabuli...jo a taky za uši. Však ono si tělo řekne, čeho je mu třeba. ;-)
      Á, velice nenápadně jsi mě zase nalákala na další knížku. Nuže dobrá, připisuju na svůj seznam (nepřeju si vidět, kdyby se ty naše seznamy daly dohromady) knížku "Jak Francouzky hledají štěstí" (bude se jí na seznamu dařit dobře vedle dalších sepsaných přání jako třeba "Francouzky se umí otáčet" a "Francouzky umí žít")...Ježíšku, já Tě letos asi strhnu. ;-)

      Vymazat
    6. Anonymní7:45

      Doporučuju spíše tu první knihu od stejné autorky: Francouzky nikdy nespí samy, tahle nová není tak dobrá. Ale bude další díl, anglicky vyjde v březnu a jmenuje se Oh la la :) Juchůů. A už končím, dělám ti moc dlouhá vlákna, tzn., že jsem moc ukecaná :D Ani

      Vymazat
    7. Oh la la - tak tomu neodolám! To jsou tři moje nejpoužívanější slova ;-).
      A víš, že jsem velký milovník dlouhých vláken a ukecaných lidí? ♥

      Vymazat
  9. Milá Vivinko,
    máš dokonalé nápady jak někomu udělat radost! Hand made dárky jsou skvělé s tím naprosto souhlasím. Letos jich dokonce pár mám a to jen díky inspiraci, kterou jsem nabrala kde jinde než tady u tebe! Tímto ti děkuji :) Měj hezký týden!

    P.s. Už brzy ti domů dorazí slíbené překvapení, neboj nezapomněla jsem :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, to je skvělá zpráva, že pod stromečkem tvoji blízcí najdou hand made dárky (tím spíš, že ses insirovala i u mě na blogu), to mě moc těší.
      Jů, tak to už se nemůžu dočkat a nebuj se, že bych se bála, že jsi zapomněla. Však já pro Tebe taky něco mám! ;-)

      Vymazat
    2. Ty jsi tak hodná Vivinko :*

      Vymazat
  10. Úžasný nápad, Luci, a proč mě nenapad??? Já si tohle taky dělám do svého diáře, ale pro druhé, to mě tedy nenapadlo :-O ...a tak letím jako o závod ( pokud se proderu sněhovou vánicí ) pro diářky pro své nejmilejší kamarádky a už se těším na jejich úsměvy :-)))) Díky za nápad, jsi skvělá! Pusu H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, prosím, hlavně v té sněhové vánici nezapadni. Vůbec nevím, co bych si tu bez tvých milých komentářů počala. Sázím se, že kamarádky budou nadšené a budou tě nosit na rukách...a to si ty rozhodně zasloužíš :-**

      Vymazat
  11. Anonymní9:30

    Jsem se zamilovala.Do tvých nápadů a do celé Vivi :)) Užasný blog! Krásný den přeje Jana

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, nadhera. Asi si bude muset poridit ten posledni :))).

    OdpovědětVymazat
  13. Krásná inspirace a krásný příspěvek po ránu, no vlastně už skoro k poledni :-) Jen mít tak více času na výrobu tolika krásných věcí. Kouzelné zasněžené ráno, Vivi a úspěšný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, času se najde vždycky dost (ideálně ve tři v noci, s brambůrkama po ruce a s nějaký dobrým vánočním filmem se tvoří nejlíp) ;-).
      Krásný dny i tobě :-*

      Vymazat
    2. Vivi, ne když vstáváš mezi pátou šestou ráno :-) To by mě asi kleplo! Já se snažím konečně chodit spát nějak rozumně, pokud zrovna nesepisuju příspěvky na blogy :-)

      Vymazat
    3. A já myslela, že čerti (já i Ty) nikdy nespí ;-)).

      Vymazat
    4. To já si ráda pospím, když mě dětičky nechají :-) Ideálně aspoň 6h denně.

      Vymazat
  14. jééé, jako bych si vzpomněla na nějakou dobu zpátky, kdy jsem vyráběla ručně celý diář!:D fuj teda, byla to prácě, ale hrdá jsem na sebe byla, to teda jo! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Kalendář Color Fascination jsme měli doma, před 9 lety, mamka má moc ráda zajímavé kalendáře a tak se jich u nás pěkná řádka vystřídala...vrátila si mi vzpomínku. Nejspíš ho koupím, je opravdu krásný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, pravda je, že je to jeden z nejkrásnějších a nejinspirativnějších kalendářů, jaké jsem kdy viděla, takže to bude určitě krásný dárek (tím spíš, že už jste Color Fascination kdysi doma měli...takže i taková nostalgie). ;-)

      Vymazat
  16. Skvělý tip na dárek, opravdový originál made by Vivi :) Nemít to už pořešené, určitě bych někomu něco podobného vyrobila ;)
    Pěkné pondělí přeje Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, tak si ten nápad můžeš zatím jen zapsat za ouška a zrealizovat ho příští rok. ;-)

      Vymazat
    2. Nakonec jsem využila téhle tvojí inspirace a koupila jsem sestře ten krásný kalendář Color Fascination ;) Takže ještě jednou děkuji :)

      Vymazat
  17. tvoje clanky mi vzdy zlepsi pondeli :)

    OdpovědětVymazat
  18. Opäť krásny článoček a ďakujem za skvelý tip na darček!! :) Ja to vidím tento rok tiež na vyrábanie a toto je fakt skvelý nápad! :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sue, určitě s ním uděláš vélikou radost. ;-)

      Vymazat
  19. Anonymní13:26

    to je najmilšie nápad, o akom som kedy čítala, ďakujem za inšpiráciu, Vivinko
    Sashi

    OdpovědětVymazat
  20. jéj :)to by bolo super!

    OdpovědětVymazat
  21. Jeej Vivi!
    tie fotky vyzeraju superne! skutocnost bude asi este lepsia :) Ten, kto od Teba takyto kalendar dostane, asi vyskoci z koze od stastia! Vlastnymi Vivinkovskymi pacinkami zhotovene a take zlatunke *.*
    ...opicka :D
    Tin. :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tin, vždycky se usmívám nad tvými komentáři, vznáším se a přeju si, abych nikdy nespadla na zem ;-).

      Vymazat
    2. ...:) ja to mam s tvojimi podobne, aj teraz sa musim usmievat :)

      a tym kalendarom si mi nasadila chrobaka do hlavy.

      Vymazat
    3. Milá Tinuško, tenhle chrobák se ti podle mě dostane z hlavy až ve chvíli, kdy s vyplazeným jazýčkem začneš psát vzkazy a kreslit do toho nejhezčího kalendáře. ;-)
      Děkujůůů, aká ty jsi zlatá kočka!

      Vymazat
  22. Jé, ty jsi rozkošně praktická, Vivinko! To já se zamilovala do hracích miniatur pařížských kolotočů, ale namísto toho asi dostanu pánev (nebo pánví?) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Adrianko, právě že ne. Pere se ve mně bohámská duše s tou praktickou, ale obvykle vyhrává ta bohámská anebo jejich vzájemný kompromis. Na druhou stranu...dobrá pánev je základ spokojené kuchyně. ;-)

      Vymazat
  23. Ciao Vivi! Awww! I want one of these calendars too:) The monkey clip is too adorable!!^^ You always have the most adorable post! Happy monday my friend, big hugs!!(ps: still havent got anything dear, will keep you posted btw!!):***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ciaoooo my dearest Ludovica (or Lu or Lilli) ;-), grazie di tutto! Sei incredibile
      Amore ♥♥♥

      Vymazat
    2. My dear lady, the package is on the journey. It will be certainly delivered to you soon. ♥

      Vymazat
    3. You are the best Vivi!!!♥♥♥ Just made my day!! I'm going to write you now, love you so much!!!♥♥♥Thanks a bunch!!!!

      Vymazat
    4. ♥♥♥♥♥

      Vymazat
    5. Lilli, questa è una grande notizia!!!! Meraviglioso ;-). Sono felice. I´m happy! ;-)

      Vymazat
  24. to je perfektne! opat si potesila Vivi :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Jéj Vivi, tvoj bolg je skvelý ! Láska na prvý pohľad u mňa :)... Super a teším sa na ďalšie využiteľné inšpirácie :*

    Luc zo zlrocksisters.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Výborně! A je to vyřešený :))
    Děkuji, děkuji moc :) a slibuji doživotní vděčnost :DD
    + krásný fotky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hmm, doživotní vděčnosti si moc vážím...a taky mám moc ráda zlaté náhrdelníky...:-D

      Vymazat
  27. Vivinko, ty máš vždycky super nápady! tohle nemá chybu a určitě to v budoucnu pro někoho využiju. :)
    Já už tedy hand-made dárky pro kamarádky mám vymyšlené, zbývá jen tehle týden koupit látku a usednout k šicímu stroji. :) A myslím, že takové dárky potěší každého, hlavě musí být dělány s láskou.
    Jinak mně by se podobný kalendář také líbil, to neříkám, že ne. :)
    Přeji Ti krásný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Verunko. Já jsem zas u tebe obdivovala soba s dárečky (tomu říkám doopravidcký adventní kalendář!). ;-)
      Tak ať Ti jde šití a vyrábění pěkně od ruky...Ježíšek má z takového šikovného skřítka, který mu pomáhá s dárky, určitě velkou radost.

      Vymazat
    2. Já také děkuji za pochvalu soba. :)
      Alespoň držím po pracovním dni u šicího stroje v ruce něco jiného než plastové díly, služební telefon nebo myš od PC

      Vymazat
  28. Úžasně inspirativní! Takové dárky jsou nejlepčejší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě lepší (čili úplně nejnejlepčejší) je udělat si k výrobě hrnek dobrý kávy a přizvat si na pomoc Ivetku ;-).

      Vymazat
  29. Jé tak to je kráný nápad! Ale já kdybych mamce popsala políčko v diáři nebo kalendáři, moc nadšená by nebyla, v každém políčku má nějakou svou poznámmku nebo úkol :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klári, já myslím, že kdybys mamce do některého políčka napsala, že ji máš ráda nebo aby si "dneska" koupila hezkou drobnost pro radost, určitě by jí nevadilo, že si do daného políčka nemůže vepsat nějakou svou povinnost. Radím - zkus to a pak mi dej vědět ;-).

      Vymazat
  30. Skvělý nápad! :) Já každý rok většinu dárků vyrábím a už mi začínají docházet nápady, takže si dám tento rok trochu "voraz" a letos všechny dárky koupím. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bino, a co kdybys se mnou vyměnila svou peněženku a já bych ti za to dala spoustu nápadů na hand made? ;-)

      Vymazat
  31. Anonymní17:53

    Ten vintage kalendář musím mít a hned dvakrát.
    Jeden pro mě a druhý pro maminku, aby jsme se nehádali. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Jé Vivi, děkuji za tip :)). Letos už sice dárky mám, ale článek si založím do oblíbených a vytáhnu ho, až bude mít někdo narozeniny! Jsi geniální <3 :)).

    OdpovědětVymazat
  33. zrovna jsem přemýšlela, co dát bratránkovi, asi mu vyrobím kalendář, kde jednou za čas bude nějaká poznámka, třeba k našim společným zážitkůům :) skvělý nápad! a já začínám zítra tvořit :)) dneska budu šperkovat nápad ve své hlavince!! moc ti děkuji za báječný nápad! :) <33 tvůj blog by si zasloužil Nobelovku či něco podobného...kdyby v ní byla nějaká kategorie Blog či Psaní článků? Už to vidím: V kategorii Blog udělujeme Nobelovu cenu Vivi, za nejlepší nápady a výtečné články!
    Tvoje D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Darinko, jsi báječná ♥. Akorát jsi mi nasadila brouka do hlavy...vůbec nevím, co si vezmu na sebe na to předávání blogové Nobelovky (teda až takové ocenění začne existovat a až ho získám)...;-)

      Vymazat
  34. Vivinko, moc milé. asi si kalendář nadělím sama sobě. :)

    OdpovědětVymazat
  35. To je perfektní nápad!
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  36. Jéé Vivinko :) to je překrásný nápad :) asi něco podobného zkusím vyrobit sestřičce :))) jsem zvědavá na výsledek :))) Ty jsi tak nápaditá Vivi :) naprosto úžasný článek! :) vlastnoručně dělané dárečky jsou podle mě nejlepší a nejhezčí.... a nedají se nahradit kupovanou věcí :) koupit něco se dá za pár minut, ale u takovýchto "Handmade" dárečků je vidět, jak si darovaného vážíme a jak jsme si vyrábění dali záležet :)
    Měj se nádherně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, nenapsala bych to líp. Krásně jsi to vyjádřila. Já nejsem moc na šití a podobné tvoření, ale hra s papírem a pastelkama mě nikdy nepřestane bavit. Děkuju ti. ♥

      Vymazat
  37. Tento rok budú moje Vianočné darčeky á la handmade, pretože som po finančnej stránke na bode mrazu :D. Kalendár je skvelý nápad a určite sa naň pozriem pri najbližšom výlete do Kauflandu.
    Mám na teba dva dotazy. Minule si sa u mňa na blogu zmienila, že už máš v zbierke pár Bambijkov, chcela by som sa spýtať kde si ich zohnala. Či ich máš zo zahraničia, alebo sa dajú kúpiť v čr. A druhé- nemala by si záujem spraviť rozhovor?

    Ďakujem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Emi, tvoje "finanční ztráta" je pro tvou rodinu a přátele zisk ;-). Určitě totiž hand made darčeky uděláš větší radost, než kdybys utratila za dárky majlant.
      Emi, kolouškové se dají celkem běžně sehnat v různých "vetešnictvích", starožitnictvích nebo na blešákách. Spolehlivým místem je taky Aukro.cz (stačí do vyhledávače zadat "Bambi", "koloušek", "srneček"...někdy se nepoštěstí, ale jindy jsem tam objevila porcelánového kolouška třeba jen za 3 nebo 4 aura. Aukro.sk má malou nabídku, ale zkus to na českém Aukru (obvykle se dá s prodejci domluvit zaslání na Slovensko...poštovné býtá okolo 3 eur).
      Už jsem pár rozhovorů dělala, a i když mě to moc bavilo, je to časově náročná záležitost a teď bohužel vůbec, vůbec nestíhám. Ale přesto Ti děkuju, vážím si toho, jsi milá. ♥

      Vymazat
  38. Super nápad! Miluji dárky, u kterých je vidět, že darující přemýšlel!! A ten Tvůj kalendář je óbr originální :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Tomu kalendáru chýba už len ten hodvábny motýľ. Perfektný nápad. Ja už som raz robila niečo podobné pre kamaráta. Tiež to bol kalendár, ale len na skúškové obdobie do školy :D

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní22:03

    Nemám slov! Asi tě miluju:D))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Johanko, tak doufám, že ti to dlouho vydrží :-D ♥♥♥

      Vymazat
  41. do toho farebného kalendára som sa asi zamilovala...

    OdpovědětVymazat
  42. výborný nápad :) asi ho aj zrealizujem :D

    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  43. stručne: Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúžasné! :)

    OdpovědětVymazat
  44. Wow, to je skvely napad, ja jsem, co se tyka darku letos, ponekud zoufala. Vubec netusim, komu co nadelit a vcera moje predvanocne nakupovaci agonie vesla do zcela noveho stadia, kdyz jsem drzela v ruce chlupatou kabelku a vazne jsem premyslela, ze ji koupi jedne sve kamaradce, ktera se obleka krasne a elagantne a takova vec by ji zajiste vydesila:)
    Jinak tvuj blog, Vivi, ma krasnou atmosferu, musim ji sem chodit sat casteji, at nedopadam, jak posledni dobou dopadam:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlupaté kabelky nebrat, místo toho vzít do pacek pastelky a tvořit (však já dobře vím, že ty to umíš krásně!). ;-)
      Na splín je nejlepší dvojitá dávka punče a návštěva u Vivi (jsi kdykoliv vítaná) ;-).

      Vymazat
  45. Moc milý článek, konečně nějaká trošku jiná inspirace :) Na stránky jsem se dívala a skutečně přemýšlím, koho obdaruji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:10

      Jsem u Vivi teprve po třetí a překvapilo mě, že je úplně jiný než ostatní blogy.Jak píšeš-konečně jiná inspirace a psáno s vtipem. Nad kalendářem pořád váhám,ale v noci se mi o tom barevném zdálo.Žeby to bylo znamení????? :D.
      JitkaK.

      Vymazat
    2. Holky, vy jste zlatý! ♥

      Vymazat
  46. Není nad to své blízké obdarovat srdcem.Myslím,že můj nevlastní tatínek se taky usmívá nad hrníčkem "Zakládající člen sportovního gaučingu"..Já si ráda lámu hlavu..Sice nevyrábím,to by se asi příbuzenstvo ještě na Nový rok válelo smíchy,ale snažím se každému vymyslet,co by ho nejvíc potěšilo...Myslím,že to ferrari si každý může koupit sám;-P Ale takový pěkný kalendář,který vykouzlí na tváři úsměv,to je kumšt..Já už mám jeden krásný diář,který mě bude provázet po celý příští rok,kam si budu psát jen milé a veselé věci,na ty škaredé raději hned zapomenu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, abych se Ti přiznala, myslela jsem před pár dny na to, že jsem Ti měla diář vyšperkovat přesně tak jako tyhle kalendáře z článku. Jenže né všechny nápady chodí včas. Každopádně, přeju Ti, aby byl příští rok stejně tak růžový a bezstarostný jako barva Tvého diáře ;-).
      Máš naprostou pravdu. Už ani nespočítám, kolikrát jsem odmítla Ferrari a vilu u moře a vyžádala si místo toho srdce z pouti nebo nakreslený obrázek! :-)
      Škaredé věci...neexistují! ;-)

      Vymazat
  47. ten kalendář vypadá skvěle!

    jestli chceš, zapoj se u mě na blogu do giveaway o límeček značky Stefanel: http://justneedpeace.blogspot.cz/2012/12/first-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  48. Kde bereš tu inspiraci, že tvoříš takové nádherné milé věci? Vždy zahřejí u srdíčka. Díky za ně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje komentáře a komentáře ostatních jsou tak milé, že zase hřejí u ♥ mě. Já snad ani letos nebudu muset topit. ;-) Děkuju, jsi zlatá!

      Vymazat
  49. Naozaj veľmi dorbý nápad, pekne napísané. Ja sama napríklad aj maľujem na sklo a tak dávam ako darčeky. Ďakuujem Ti aj za veľmi pekný koment. Krásny deň Ti želám. "O)

    OdpovědětVymazat
  50. jeee, to je krásné, jako vždy! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  51. Tak tomuto podobné dárky dávám už několik let. Poté, co jsem začala smutnit, že třeba někdo opomenul něčí a třeba i mé narozeniny, a že připomenutí telefonem se neshledalo s úspěchem, tak nechávám vytisknout několik kalendářů na zeď nebo stůl dle svého plánu. Prostě seženu si řadu pěkných fotek, většinou použiju momentky z rodiny, a to ty nejvíce uhozené. Zašlu je do zpracovatelny fotek spolu s texty do jednotlivých dní. a vím, že se bude čemu smát, a že to nikoho neurazí, když třeba připomenu babičku a její výročí. Zatím též úspěch a všichni spokojeni. ale budu ještě vylepšovat tvými nápady s mašličkama, kytičkama a td.

    OdpovědětVymazat
  52. Vivi, to je úžasný nápad, určitě ho využiji a doufám, že tím potěším <3.Děkuji a přeji krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  53. krásne :)

    GINATRICOT GIVEAWAY:
    http://www.karissaworld.blogspot.sk/2012/12/ginatricot-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  54. Ve mě se pořád bere praktik s bohémem, ale umějí najít kompromis, jeden dárek bývá čistě praktický ( ale přesto krásný) a ten druhý je pro radost, jen proto, že budu mít radost ho dát. Nápad s kalendářem se mi moc líbí a i já bych byla šťastná, že jsem něco tak krásného dostala, protože s tím si dal ten druhý opravdu práci a vložil do toho sebe.

    OdpovědětVymazat
  55. Jeee, to je ten nejlepsi tip na darek...takovzhle kalendar musi obdarovane cloveka stoprocentne privest do sedmeho nebe:)

    OdpovědětVymazat
  56. Brutálne výborný nápad :O :)

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní23:20

    Tak to je nádherný a kreativní dárek, kdy je navíc jasné, že danou osobu znáš, myslíš na ni a ona na tebe bude moct myslet celý rok :) A celý rok mít radost a vytáhnout ten diář, když jí bude smutno z tašky a listovat :)) Nádherná myšlenka.

    OdpovědětVymazat
  58. Anonymní6:09

    Vivi draha, Ty jsi opravdu studnice genialnich a strasne roztomilych napadu! Uplne divocim z Tvych vtipnych poznamek! Musim se nahlas smat. Ja ze jsem mela dneska spatny den?!?! :-D
    Lucie

    OdpovědětVymazat
  59. kalendár je skvelý nápad a hlavne tak krásne vymyslený :)

    OdpovědětVymazat