8.12.12

Sladké vůně a ještě sladší přísliby předvánočních dnů

Kdy jindy snít svůj sladký sen než v předvánočním období? Prosinec má být slaďoučký se vším všudy; užívám si všechny jeho vůně plnými doušky. Čerstvě napadaný sníh voní příslibem nových (byť krátkých) sněhuláčkovských životů, štiplavým mrazem a červenými tvářemi. Ze šuplíků ve skříních se line aroma papíru (vždyť určitě znáte nepopsatelnou vůni knížek, sešitů a diářů, které už se těší na rozzářené oči pod stromkem). Mám chuť se roztancovat, když se o slovo přihlásí kombinace vůně svíček a horkého rybízového vína (po pár doušcích už mi v tanci nebrání ani dobré vychování, ani ostych). A co teprve když v kuchyni rozehrají svou rafinovanou hru potměšilé dámy - paní Vanilka, Skořice nebo holky Mandličky!
Na stole se pomalu začnou objevovat pocukrované sladkosti, ale s mojí vánočně sladce provoněnou koupelnou si nezadají. Když jsem před časem objevila všechny zimní poklady Saloos, věděla jsem, že letošní sladký vánoční sen se mi nebude jen zdát, ale stane se skutečností. Vůně zimy a Vánoc má pro mě jasné favority. Unáší mě olej do koupele, který voní jako mísa čerstvých mandarinek z mikulášské punčochy, masážní olej se sladkou vanilkou nebo opojný tělový olej s extraktem z kakaových bobů. A když už jsem všech cukrkandlových lahůdek sytá, vstoupí do místnosti skořicovo-citrusový osvěžovač vzduchu jménem "Vánoční sen".
Tím vším teď hýčkám sebe i svůj domov a nezajímají mě fronty v obchodech, stres, ani shon. Můj hlad po uvolněném adventu (vždycky jsem tak plašila!) zdá se být utišen, jsem v klidu a těším se. Vám přeju to samé a už se na vás těším zase v pondělí...mám pro vás připravenou inspiraci z úplně jiného soudku.


Zleva: oříšky, mandle, má oblíbená dekorace zmrzlých bobulí a přírodní osvěžovač vzduchu od Saloos Vánoční sen. Přimalovala jsem do fotky našeho pejska Tomíka, protože ten je ze všech mých sladkých vůní úplně u vytržení.


100% přírodní esenciální olejíčky Salus jsem začala používat až letos, ale náležitě si jejich objevení úžívám. Přidávám je do aromalampy nebo do vany (5 kapek esenciálního oleje rozmíchám v 1 dcl mléka nebo lžičce medu a ozdravná relaxační procedura může začít). 
 ♥
Chci krásně vonět, až pozítří půjdu zaklepat Ježíškovi na dveře (potřebuju se ho totiž zeptat na pár věcí - hlavně jestli bude v nadílce brát v potaz mou občasnou neukázněnost, roztržitost a ta dvě rozbitá okna...).



Zleva: tělový a masážní olej Vanilla (pro milovníky sladkých snů ideální před spaním), koupelový olej Mandarinka (skvělý lék na únavu po náročném dni a pomáhá i při bolestech hlavy), zdobená krabička se sněhuláčkem (na oříškovou čokoládu nebo karamelky), mísa s cukrovím (tu asi ani nemusím představovat) a Bio kokosová péče Čokoláda (s antioxidačními složkami) - v poslední době mívám podezřele často výbornou náladu (myslela jsem si, že je to tím horkým rybízovým vínem, ale na obalu čokoládového olejíčku je uvedeno "Opojná vůně čokolády vyvolává pocit štěstí a dobré nálady"...tak to jó, to bude tím!) ;-)
Vivi podpis

90 komentářů:

  1. Krásný sladký příspěvek ;)
    My si užíváme advent taky plný vůně vanilky, skořice (pálíme svíčky o sto šest), pohody, dárky nenakoupené, cukroví jsme ještě nezačali péct :o))
    Ale hlavní je ta pohoda, že :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším. ;-) Přesně tak, pohoda je nejdůležitější (ostatně - dárky nosí Ježíšek a cukroví se dá i koupit) ;-).

      Vymazat
  2. S Tebou je advent zas o něco sladší:D Vanilkový olej saloos mi tochu připomíná vanilkové rohlíčky a linecké dohromady. Překvapilo mě, že k vůni vanilky je tam ještě vůně citónu a citrónové kúry.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, olejíček Vanilka od Saloos má pikantní šmrnc, asi jako když se přidá do vánočního cukroví pár kapek citrónu. Moc zajímavá záležitost ;-).

      Vymazat
  3. Krásné ráno Vivinko..
    Normálně tady po ránu nezřízeně slintám:-)..okamžitě si jdu nakapat aromalapmu..
    Mám vánoční směs..Samozřejmě od saloosu:-)
    Máš pravdu..Vánoční vůně jsou jedinečné..Vanilka se skořicí jsou nezaměnitelné..
    Vanilka probouzí smyslnost a skořice zase chuť jídla..budu to muset nakombinovat,abych moc nepřibrala:-)
    Krásný víkend..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bi, smyslnost nakombinovaná s chutí k jídlu potvrzuje, že láska prochází žaludkem. Tak si užij dnešní voňavou sobotu a v ničem se neomezuj ;-).

      Vymazat
  4. Já už zase pálím všechny možné (a nemožné) svíčky, vonné tyčinky a františky a voní to tu krásně! Mám sice pořád podezřele dobrou náladu, ale není to kvůli té kokosové péči. No, aspoň už vím, čím si náladu přilákat, když nebude :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Fée, za podezřele dobrou náladou stojí obvykle buď veselá povaha, horké rybízové víno nebo kokosovo-čokoládové olejíčky a já ti přeju kombinaci toho všeho ;-). A víš, že jsem letos málem zapomněla na františky a purpuru?!

      Vymazat
  5. Tu Bio kokosovou péči mám taky a je to boží :) Musíme s epodívat na ten naturspray Vánoční sen !! Ten jsem ještě neviděla, skvělý voňavý článek, přeju hezky den :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Riki. Vánoční sen je krásná, příjemná vůně do bytu, která mě při každém použití přesvědčuje, že Vánoce už klepou na dveře. ;-)

      Vymazat
  6. krásný, tyhle přípravky mám ráda, krásně voní)

    http://howimetfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, voní tak hezky a lahůdkově, až by se jedly. ;-)

      Vymazat
  7. jé, tahle kosmetika Saloos mě už dlouho láká :)


    PS: Zvu tě k sobě na giveaway :)
    http://bloggerandbeautifullife.blogspot.cz/2012/12/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Vivi, už jsem se nemohla dočkat tvého příspěvku a udělala jsi mi jím velikou radost, protože já tyhle voňavé záležitosti miluju snad všechny! Mám tolik oblíbených vůní! Teď snad nejraději sladký pomeranč, citron a taky jsem si zamilovala kokosový olej Monoi s vůní a květem gardénie. A dneska už konečně provoním byt prvním cukrovím .... A pro tebe mám jednu pozvánku na nový blog http://lovehauschka.blogspot.cz/ Snad se ti bude líbit, je totiž taky voňavý :-) Přeji krásný voňavý nejen dnešní den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, jsem ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu. Ostatně já vím, že ty jsi milovnice vůní na slovo vzatá a taky odbornice! Míchat si své vlastní vůně já totiž zatím ještě neumím, ale doufám, že do téhle alchymie taky jednou proniknu. Monoi už chci dlouho vyzkoušet, už jen ty krásné obaly! ;-)

      Vymazat
    2. Tak to neváhej ani vteřinu! Úžasný nejen na tělo, ale i do koupele a skvělý na vlasy :-)

      Vymazat
    3. Ach bože, tak dobře :-D

      Vymazat
  9. Milá Vivi,
    děkuji ti za další vánoční příspěvek. Hned mám lepší náladu :)).
    Já mám moc ráda olejíček do aromalampy, který se jmenuje Vánoční fantazie. Hned je všechno okolo takové veselé a roztančené. Pak už stačí si uvařit jablko-skořicový čaj a otevřít krabičku s maminčinými perníčky :)). Krásný druhý adventní víkend, přeji :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, u Tebe doma by se mi líbilo trávit Vánoce. Všechno je u vás přesně tak, jak si to představuju ;-). Olejíček "Vánoční fantazie"...nechápu jak je možné, že ho ještě nemám doma! ;-)

      Vymazat
  10. Moc přijemně voňavý příspěvek, přesně dle mého gusta! Vůně jsou pro mě velice důležité, v prosinci pravidelně nastupuje do aromalampy skořice a kadidlo. Vánoční tekuté mýdlo je již také koupené. A hlavně, parfém. Bohužel mám jenom odstřik, už se nevyrábí. Od Guerlaina Aqua Allegoria Winter Délice. Nosím jí jenom doma, venku by jí málokdo ocenil. Jdu hned na ní! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, tak to mě těší, že jsem se trefila. ;-)
      Vánoční tekuté mýdlo...to je nápad!
      Milované parfémy, které už se nevyrábí...to je má noční můra. Mně takhle přestali vyrábět parfém Vanilla Fields (který byl sice hodně sladký, ale používala jsem ho vždycky jen v prosinci a dodnes mi evokuje vůni Vánoc, i když očichávám jen zbytek v téměř prázdné lahvičce).

      Vymazat
    2. Vanilla Fields... nádhera. Asi tak před třemi lety jsem ho koupila tady, ale jak vidím, už není: http://www.fragrancex.com/products/_lid_V-am-pid_1307W-am-cid_Perfume__products.html

      Vymazat
    3. Jů! On existuje web, kde měli vůni Vanilla Fields ještě před třemi lety?! To je paráda, ALE proč ji už nemají (zažít tolik štěstí a smutku najednou...to se mi moc často nestává) ;-)! Ale budu sledovat ostřížím zrakem, jestli se tam třeba ještě někdy neobjeví. Chtěla bych...
      Děkuju, Ivo. ♥

      Vymazat
  11. Miluji vůni vanilky :))) úplně jsi mě Vivinko naladila na to, zapálit voňavé svíčky, krásně se "navoňat" a užívat si pohodovou sobotu :)) a díky Tobě a Tvému pondělnímu příspěvku se už teď těším na pondělí :) a to jinak pondělní dny vůbec nemám v oblibě :))))) Krásný voňavý víkend přeji :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, jsi zlatá jako vždycky ♥. Děkuju. Máš pravdu, co může být lepšího než se pěkně "navoňat" a povzbudit smysly!? ;-)

      Vymazat
  12. Máš strašně hezky zpracované ty fotky!:)

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj Vivi,
    vánoční vůně má rád snad každý:))a každý má nějakou nej... A oříšky a mandličky, mňammm!!!Já moc miluju procházky , když sníh křupe pod nohama a je tma a každé okno a zahrádka je nazdobená a svítí, je to taková romantika!!Jestlipak ty chodíš s Tomíkem? Tomík se ti povedl moc a já bych chtěla vstoupit do těch dveří k Ježíškovi...to jojo!!!A protože by člověk neměl myslet jen sám na sebe , udělala jsem dnes dobrý skutek...budou přece Vánoce!!!Měj se krásně a podrbej Tomíka**Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romčo, zdá se mi, jako kdyby jsi na zimní procházky chodila se mnou (a s Tomíkem), protože mám v lásce úplně stejné věci a vjemy. A po procházce musí být pořádně studené tváře a a knim horký čaj (punč/svařák/čokoláda) ;-). No, já jdu za Ježíškem pozítří, tak jsem sama zvědavá, jak to má doma (za těmi tajemnými dveřmi) zařízené...Dobré skutky? Ano ano, kéž by se s nimi teď roztrhl pytel a jen tak se nezavázal. ;-)

      Vymazat
  14. také miluju ty nádherné vůně atmosféry vánoc. hlavně punče, skořice mm:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kriss, bez punče a skořice (čím víc, tím líp) by snad ani nemohly být Vánoce. ;-)

      Vymazat
  15. čokolada,mandarinka,vanilka <3 Vianoce u Vivi na blogu:) Opäť som sa super pokochala:)
    Milujem tvoje dekoracie,stále vieš čo ku sebe pasuje a si neuveriteľná! <3 :) prajem krásne Vianoce a aby si dostala veeeeľa darčekov kedže si najlepšia na svete:*:)) ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj úžasný komentář si vytisknu a předložím ho při své návštěvě Ježíškovi (myslím, že moje celoroční zlobení bude díky tvým nádherným slovům zapomenuto), děkuju moc ♥.

      Vymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. Saloos je prostě nejlepší, Vánoční sen a masážní olej Vanilku si taky pořídím, k Vánocům vždy patří všechny sladké vůně dále pak skořice a František...moc hezký cukrový článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K cukrovému článku dostávám cukrové komentáře...jů, to mě baví. Děkuju ;-).

      Vymazat
  18. Ciao Vivi! The day of Advent cannot be more sweet reading your post! I alway delighted after this:) Is like the sweet scent you are describing went out from the computer and I can smell it!:)) The photos you took are utterly adorable!^^ Love the Vanilla scent too, I'd love to try that oil massage!:) Have a great Advent day my friend, enjoy it and stay warm! Love and hugs!!:***<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dearest Lilli, your comment is sweet as vanilla, almonds and cinnamon. Thank you very much ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  19. Opět krásný vánočně laděný článek :) Já teď dozdobila perníčky a jsem naslazená snad na celej tejden :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sobota a zdobení perníčků...nedovedu si představit líp strávený volný čas. ;-)

      Vymazat
  20. Vivinečko moje, dneska jsi mi opět kápla do noty. Aroma lampička mi hoří od rána a to od té doby, co jsem objevila aroma olejíček Litea Cubeba mi bytem nevoní nic jiného! Je to tak příjemná a vánoční vůně, že snad vyzkouším tvůj tip i na vodní lázeň, díky které se potom katapultuji blahem do nebes :-D. Výrobky Saloos zbožňuji nejen pro jejich bio složení, léčivé účinky, ale také pro jejich krásnou vůni.
    Ten Vánoční čas, je tak bohatý na inspiraci, a vychutnávání si maličkostí, až lituji, že Vánoce nejsou dvakrát do roka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vratinko, tak to mám velkou radost, že používáme obě olejíček Litea Cubeba. Určitě to není náhoda ;-). Do teploučké vany si ho určitě zkus přidat (doporučuju spolu s medem) a pak už jen pozoruj, jak se odplavuje všechna únava a stres.
      A víš co já si myslím o Vánocích? Že jsou tak často, jak jen si člověk zamane (já osobně si je dělám tak pětkrát ročně) ;-).

      Vymazat
  21. Vivinko ,
    Esenciální olejíčky mám doma taky , několik , každý den jinou vůni , podle toho na kterou mám náladu :)
    Tvoje články vždy zvednou náladu ! :)
    Těším se na pondělí ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, děkuju, jsi moc milá. Je fajn olejíčky střídat podle nálady nebo ročního období a nechat se unášet vůněmi šitými přímo na tělo ;-).
      I já se na tebe budu těšit!

      Vymazat
  22. Ta kokosová péče mě úplně láká, miluju kokos a čokoládu, a ještě vív v kombinaci! <33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ems, troufám si říct, že v tom případě bude Bio kokosová péče pro tebe tím pravým ořechovým...teda tím pravým kokosovo-čokoládovým. ;-)

      Vymazat
  23. Milá Vivinko, tak mě napadá, jestli nechceš rovnou psát básně ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barborko, ódy na radost tu píšu pořád a jinak nechám poezii Seifertovi nebo Nezvalovi (ti to uměli líp :-D.

      Vymazat
  24. saloos má proste extra dobré vône! :))

    OdpovědětVymazat
  25. Krásná vánoční atmosféra...nejvíc se mi líbí zmrzlé bobule v kombinaci s oříšky...Myslím,že na Tebe bude Ježíšek obzvlášť hodný,aby Ti vynahradil,jak Ty jsi hodná na nás...Povede ho k Tobě krásná,mrazem vanoucí se vůně vánoc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, víš, o čem jsem přesvědčená? Že Ježíška na cestě ke mně bude provázet malá panenka v červeném kožíšku s bílým lemováním, s velikýma očima a černýma vláskama a bude se Ježíška snažit přesvědčit o tom, že moje celoroční zlobení vlastně nenííí zase takový hřích....Tak ho ode mě, prosím, pozdravuj (jo a ještě mu řekni, že vůbec netahám kočky za ocásek a rozbité nádobí nakonec vždycky slepím). ;-)

      Vymazat
    2. Ježískovi určitě povím,jak moc milá jsi a jak nám děláš svými články radost.Dovedeš svým způsobem opravdu vykouzlit úsměv na tváři,ikdyž si už někdy myslím,že ne,opravdu ne,ale vidím Tvůj obrázek rozverného sněhuláka(který je se svými flitry náležitě sexy a vážně by se mi hodil k tanci)a musím se usmát.A krásné je,že ten úsměv vydrží hodně dlouho...

      Vymazat
    3. Jsem na tom zase úplně stejně, jako když jsem Ti psala e-mail. Na Tvoje roztomilá a hřejivá slova se nedá prostě odepsat nic, co by se jim jen trošku přiblížilo...je možné je jenom nechat černé na bílém a znovu a znovu si je číst. ;-) Děkuju ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  26. Ty človeka vždy tak navnadíš :) krásne dni ti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší ;-). Ti taky ty dni krásné přeju :-)

      Vymazat
  27. No zrovna jsem si včera vyzvedla objednávku od Saloos - Kokosovou péči Tropic 250 ml! :)
    Taky už jsem měla čokoládu a pomeranč, ale tenhle Tropic je nejlepší voní jako Piňa Colada :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Stefi, díky za super tip - s prvními slunečními paprsky Tropic od Saloos určitě ochutnám ;-).

      Vymazat
  28. Anoo, nejkrásnější čas roku přichází. Já konečně můžu žačít normálně fungovat - pod 10 stupňů, to jsou moje teploty! :)
    A o teprve vůně zimy - skořice, jablíčka, mandarinky, svíčky, aroma oleje, medovinka, vanilka, ořechy! Dnes jsem jen tak pro radost udělala jablečný závin na provonění rána :)
    Juu navnadila si mě, jdu si zapálit hned pár svíček a možná bude i svařáček! :) Pěknou sobotu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, tak ty taky funguješ až když přichází mráz a zima? ;-) Mně sluníčko obvykle úplně roztaví, takže se vždycky těším na zimu, plamínky svíček a všechny ty hřejivě sladké vůně.
      Škoda, že jsi jablečný závin na provonění rána neudělala i u mě doma...pro radost ;-).
      Přiťukávám si s tvým svařákem (taky tu u mě právě voní něco lahodně horkého se skořicí).

      Vymazat
    2. Jsme asi sestry jinak to nevidím :) Já akorát bohužel nemám tolik skvělích nápadů jako ty a nejsem tak umělecky nadaná...
      Ještě, že jsi tu ty, aby jsi nám připomínala, že je potřeba řádně přivítat zimu a taky nezapomenout se radovat z maličkostí...

      Vymazat
    3. Máš pravdu, buď se jedná o utajené rodinné (zřejmě sesterské) spříznění nebo za nitky tahá pan Osud, a proto toho máme tolik společného ;-).
      Jen mi tolik nelichoť, moje milá, a naopak sebe nepodceňuj. Obě víme, že tvůj blog je jeden velký francouzsko-český pohádkový svět. ♥

      Vymazat
  29. Krásne voňavý a vianočný príspevok! Milujem to, ako opisuješ tie čarovné veci, vône a všeličo iné, a ja sa pri čítaní tvojich príspevkov vznášam na jemných vanilkových obláčikoch a prežívam s tebou každú jednu vetu. Nikdy som ti články nekomentovala, lebo som mala pocit, že na tie úžasné veci, čo tu píšeš, nieje možné komentovať nič, čo by skutočne opísalo ako sa pri ich čítaní cítim. No dnes mi to veru nedalo. S tebou je každý môj deň krajší a čarovnejší. Ďakujem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať už k tomu přispěla něžná vánoční nálada, která se už začíná šířit vzduchem nebo za tím stojí jen ta moje sladká dávka písmenek, každopádně jsem moc šťastná, že jsi se odhodlala mi napsat komentář. A ke všemu tak nádherný komentář! Dobrý skutek! ;-)Jsem dojatá...a šťastná a...a prostě moc děkuju (udělala jsi mi velkou radost).

      Vymazat
    2. Myslím, že za to, v tom najlepšom slova zmysle, môžeš ty. Krásne píšeš :) Ja takisto. Už som to v sebe ďalej nemohla dusiť :) To ma veľmi teší, mala by si vedieť, ako veľmi mám rada tvoje príspevky..vždy ma doňho vieš vtiahnuť a zaujať ;) Zamáličko a prajem pekný decembrový deň :)

      Vymazat
    3. Děkuju, že tě tu mám jako svou milou čtenářku, je to pro mě radost a čest. ♥

      Vymazat
  30. Milá Vivi,
    moc krásný článeček, který mi vytvořil úsměv na tváři. Jsem nabyta Vánoční atmosférou k prasknutí! :) Značku saloos znám, je výborná! Musím zkonstatovat,že mandarinkový olej jsem nezkoušela a ani nevím, že ho mají ten by se mi teď náramně hodil jsem ták utahaná po celém dni v práci. Asi si ho pro takové případy budu muset pořídit. Děkuji za typ.
    Měj se krásně!

    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pandičko, Mandarinka do vany = lék na každý "světabol". A jsi moc milá, děkuju.♥

      Vymazat
  31. Krásně napsaný článek,Vivi:-) Já Vánoční sen loni nikde nesehnala, ale mám zbytek vánoční vůně od yves rocher a je taky super. V pondělí se zastavím v DM a po olejíčkách se podívám, navnadila jsi mě:)

    OdpovědětVymazat
  32. Já mám podobný !! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Po tomto článku sa cítim veľmi vianočne ;)

    OdpovědětVymazat
  34. Milá Vivi, po tvém článku jsem na Vánoce naladěná ještě více. :) Vánoční sen musí vonět určitě krásně!
    A ty jsi rozbila okno? Jestli jo, tak nejsem jediná - rozbila jsem jedno (spíš okénko) z koupelny při rekonstrukci, když mi ho přítel vysadil, abych ho mohla pořádně umýt, no tak jsem vehemetně drhla až se tabulka vysypala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, tak s tím vehementním drhnutím skla to dobře znám. Před pár týdny jsem tak poctivě při mytí drhla porcelánovou misku (přitom byla jen od ranního jogurtu), až mi praskla v ruce. Věčně něco rozbíjím a utěšuju se starým známým rčením, že střepy znamenají štěstí. Tak ať přinesou štístko i tobě ;-).

      Vymazat
  35. hmmm, vanilkou bych se nechala namasirovat klidne :D

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Vivi, dik za krásny komentárik u mňa, urobila si mi radosť. Pre mňa sú momentálne dôležitejšie veci, ako príprava na Vianoce, ale samozrejme sa teším. Si zaujímavá osôbka.
    Maj krásny adventný čas.
    Emily

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní6:36

    Prisla jsem na tvuj blog diky kamaradce, ktera porad basnila o jednom nadhernem blogu a pri jeho cteni (v praci!!!) se vzdycky chechtala. Nikdy jsem na blogy nechodila, ale podlehla jsem. Pri prvni zacteni a prohlednuti fotek jsem hodila lejstra do suplika a cetla cely den!!! Mas vzacny dar lidi tesit, bavit a inspirovat. Vanocni sen Saloos si zitra zajdu koupit. Snad prehlusi vuni cesnekovych jidel, ktere si stale vari spolubydlici.:)
    Ilona Vejmelkova, Praha

    OdpovědětVymazat
  38. Moc hezký článek :)
    Ten osvěžovač se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  39. Nádherný článek Vivinko. Prosinec jako takový je moc krásný, Vánoce a všechno okolo nich naprosto zbožňuji, vůni skořicových a vanilkových svíček, vonných tyčinek a dobrého cukroví. Už se nemůžu dočkat štědrého dne! Ale ta zima se mi vůbec ale vůbec nelíbí, raději bych teplejší počasí.. jenže to by zase nebylo ono, že jo. Musím zatnout zuby, nabalit se a přečkat to :)).

    OdpovědětVymazat
  40. jeeej nádherný článok :)
    tie fotky sú užasne spravené!
    ďakujem za krásne povzbudivý komentár na mojom blogu ;) sledujem ťa

    http://sofiaxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní15:08

    Ahoj, už jsem dala rozhovor i na blog :) http://ladyesik.wordpress.com/2012/12/09/potesit-dalsi-generaci/

    OdpovědětVymazat
  42. Akurát nedávno kozmetiku Saloos odporúčala moja obľúbená slovenská bloggerka a teraz o nej čítam aj tu..ja ako najväčší fanúšik všetkého sladučkého som práve pochopila, čo nutne potrebujem ku šťastiu... :))) opäť skvelý tip Vivi, ďakujem :-*

    OdpovědětVymazat
  43. Nojo, Vánoce se blíží :) a všude jich je ¨plno. moc se na ně těším. měj se hezky a užívej svátky.

    OdpovědětVymazat
  44. Všem vám děkuju za nejmilejší komentáře :-**

    OdpovědětVymazat
  45. Teď jsi mě Vivi trochu zmátla, že by vlastně Ježíšek byl zakletý pes? Jak jinak, by mohl chytit tu správnou vonnou stopu...:-) Hezké "adventování" v pohodovým rozmazlováním!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Renatko, kolik tý vtipný kaše ráno musíš sníst, abys takhle perlila? :-D

      Vymazat
  46. Ahoj Vivi, krásně ti to tu voní! :) Musím ti nejprve poděkovat, že Tvé rady pro náš pracovní blog zabraly, již mám hezky rozdělené články na stránky! :) Saloos je naše klasika, Janinka s tím masíruje. A koukám máš Litseu, ta je super. Mám ji doma jako osvěžovač vzduchu ve spreji. S mýma 4nohýma miláčkama je to nezbytná věc. A ty vůně z poslední fotečky, ty se u nás používají na zimní masáže. Musíš někdy přijet, holka, mám ten pocit! :) Pac a pusu, Binn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, jsem moc ráda, že vašemu blogu můj návod pomohl k přehlednosti...budu si muset někdy vybrat odměnu a poprosit Janinku o namasírování nějakým voňavým olejíčkem od Saloos. ;-) Měj se krásně :-*

      Vymazat
  47. Milá Vivi, čisté olejíčky od Salusu používám už léta, ale tomuhle se fakt těžko dá odolat. Hned vezmu útokem můj oblíbený obchůdek. A můžu si to s klidem dovolit, protože jsem ušetřila, nekoupila jsem si totiž hříšně drahou kabelku (která se mi stejně až zas tak nelíbila) a taky jsem s klidem nechala ležet v obchodě límec ze stříbrné lišky. Takže hurá pro Salus. Pa Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, výborně! Tady je vidět, že kdo šetří, má za tři. Límec ze stříbrné lišky by ti beztak brzy aktivisti polili červenou barvou! Salus je v souladu s přírodou, s peněženkou a ještě se po jejich olejíčkách tak krásně usíná...;-)

      Vymazat
  48. Ty jsi miláček, při čtení jsem se usmívala od ucha k uchu :) a jsem ráda, že jsem našla další milovnici Saloos ♥ ♥ ♥
    Já naštěstí ten vánoční shon neřeším žádný rok, rodinu podaruji kosmetikou Avon, kterou sama miluju a "nakazila" jsem i ostatní a maličkosti pokoupím u nás v Olomouci na vánočních trhách :)
    Krásný advent, Vivinko :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marki, tvůj úsměv i tvůj advent beze stresu mě moc těší. Děkuju za další tvůj úžasně milý komentář. ♥

      Vymazat