9.3.13

Příprava na teplo aneb mít zas pleť jak holčička

Možná je to trochu předčasné, ale já už jsem se jarně rozněžnila. Včera jsme byli po mnoha měsících na chatě, z šatníku na mě vyzývavě pokukují jarní šaty, na balkóně mi visí barevné šálky do vlasů, které jsem po zimním spánku přeprala v mýdle s vůní jahod, na poličce mám nové kosmetické objevy a pomalu spřádám všemožné plány na teplé dny.
A do mých plánů směle zapadají dva nové kousky z mé koupelny, které mi mají pomoct dosáhnout jednoho zásadního jarního cíle. Chci mít totiž zase pleť jako holčička (taková pleť - čistá, jasná, bezproblémová - se k jaru a létu výborně hodí).
Pojďte se se mnou podívat, do jakých kosmetických vod jsem zaplula s vidinou svého "holčičího cíle" a doufám, že u mého dnešního sobotního článku budete pít v klidu svou voňavou kávu a starosti necháte daleko za sebou. Užívejte volno, těšte se na jarní dny, nespěchejte...zkrátka mějte den Nádherňajs.


Zleva: tyrkysový cestovní sáček (mám jich velkou sadu a už se nemůžu dočkat, až do nich budu balit své cestovatelské nejdůležitosti), letní snění s modelkou z knížky od Kate Spade, jahodová mašle do vlasů a voňavý poznávací set Neroli Cassis Primavera (za chvíli půjde do cestovního kufru) .
*
Od Primavery mám ještě jeden objev (na druhé fotce vpravo), nad kterým jsem dlouho váhala. Nikdy jsem nepoužívala na pleť žádné olejíčky, ale po téměř 2 letech blogování (nechala jsem se kosmetickými blogy krásně promasírovat) se ze mě stává olejový fanda. Semínkový bio pleťový olej z Kamélie (čajovníku) jsem si zvykla používat ráno pod lehký make-up. Pak už žádný pudr ani pudrová tvářenka (jen krémová), aby nenechával na pleti mapy. Ovšem když mu dopřeju volnost a nesvazuju ho pudry, odvděčí se mi celodenní vyživenou a "čerstvou" pletí. Je 100% bio, je to můj první kluk od značky Primavera a budu ho teď dopřávat i dekoltu (vypadá to, že svetry a širáky se budou už brzy odhazovat v dál). A ještě maličkost, kterou mě naučil Dr. Hauschka - olejíčky ani krémy nikdy nepoužívám na noc, to nechávám očistěnou pleť dýchat a "samoregenerovat".

Moje koupelnová polička s novými objevy: čistící krém Alva Rhassoul, tuzexová panenka Georginka (pro přátele Žorža) a bio semínkový olej z Kamélie (Čajovníku).
*
Jílový mycí prášek od Alvy, o kterém jsem vám tu psala před pár dny, je pro mě stará dobrá klasika (jsem jeho příznivce už sto let), ale chtěla jsem od Alvy zkusit i něco pohodlnějšího, co se nemusí míchat. Volba padla na čistící krém Rhassoul Alva. Je určený pro mytí těla i vlasů, takže taková  víceúčelová šikovná věcička. Obsahuje tee trea oil, takže s ním bude vrnět hlavně smíšená (hlásím se), mastná nebo problematická pleť. Na obalu není uvedeno, že se musí na pokožce nechat 1 až 2 minuty působit a pak opláchnout, což jsem si vyčetla až ze stránek výrobce. Předtím jsem krém hned omývala, což nebyl zrovna dobrý tah. Takže dneska mycí krém ve sprše nanesu a jakmile odzpívám písničku od Stevieho Wondera You are the sunshine of my life (zhruba za 2 minuty), můžu krém smýt. A potom? Potom se může jít třeba tancovat. Aspoň mně je s čistou pletí do tance vždycky.

 Plechový červený kyblík, který jsem objevila na burze, září létem. Uvnitř je bio olej Primavera pro pleť "jako z růže květ" a pak už bude stačit jen sehnat stylové plavky, atraktivní plachetnici, pruhované "molo" a letní dovádění může začít.

 Moje přírodní rozmazlovátka najdete na Greenwave.cz tady.
Vivi podpis

69 komentářů:

  1. Už ať je to jaro tady! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už se nemůžu dočkat! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Také chci už jaro! Krásný přehled zkrášovadel a fotky opět senzační.

    OdpovědětVymazat
  4. Aaach,chtěla bych být jako Georgínka,krásná,malá,buclatá,opálená a nahatá.Lebedit si na pláži a poslouchat jemný,teplý vánek,jak mi sviští kolem uší a cuchá mi vlasy.Teď jsem v tak fantastickém rozpoložení,že ani nechci vykouknout z okna ven:-D Jen zavřít oči a nechat se unést.Láká mě ten čistící krém od Alvy,pokukuji už po něm delší dobu...A jestli mi má v uších znít Stevie Wonder,tak to bude Sir Duke...nebo I´m gonna make you love me:-D Ale je to vlastně fuk.Tak dneska díky Tobě Vivinko,bude den Nádherňajs v plný parádě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, líp by to nenapsal ani Hemingway. ;-) Jen kvůli tobě dneska ve sprše změním svůj repertoár a při působení mycího krému budu zpívat jen a jen I´m gonna make you love me (zkusím to dvojhlasem...jako Diana Ross i jako Stevie - pro sousedy to bude taky příjemná změna) :-D. Měj se krásně a děkuju.

      Vymazat
  5. Žorža ! Ta se má ! A určitě chce jaro tak moc jako já ! :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, Žorža - ta žije svůj vlastní sen...je neustále opálená, nikdy nenosí šatičky a mám takový dojem, že je myšlenkama pořád někde u moře. Nezbývá než zmobilizovat všechnu svou fantazii, zavřít oči a přenést se taky někam za teplem. Já mám sice zimu docela ráda, ale letos se už na sluníčko taky těším.

      Vymazat
  6. Vivi, chtěla bych být s tebou na té plachetnici. Vydaly bychom se daleko a daleko ode všeho. Souhlasila bys?
    Jinak dnešní fotky jsou přímo snové!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, jasnačka, souhlasím všema deseti...a budeme pít slaďoučké drinky se spoustou barevných paraplíček a počítač s mobilem necháme daleko za sebou (občas je to potřeba) ;-).

      Vymazat
  7. Díky za nové tipy! A díky za krásné fotky, které mě úžasně naladily. Jak já se těším na jaro!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, už to máme za pár. Zrovna dneska peru zimní kabáty a alespoň na půl roku je nechci ani vidět. ;-)

      Vymazat
  8. Já ty Tvoje články žeru! :) a hlavně i ty fotky :) always original :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych šíleně moc už chtěla konečně někam vypadnout do zahraničí, jenže jak je škola, tak to moc nejde :( a tenhle článek mi do toho ještě dodal chuť a nějak mi došlo, že bych už zase měla začít cvičit, jenže mám naraženou nohu, tak to bude asi muset počkat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tedy (líným) zastáncem toho, že cvičení vždycky počká ;-), ale než se přehoupne pár slunečných dnů, určitě už budeš mít packu zdravou a pustíš se do realizace všech svých plánů s novou energií.

      Vymazat
  10. Krásné fotky! Jaro přijde už za chvilku a já se něho moc těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;-). Zdá se, že už jaro klepe na dveře, takže je nač se těšit ;-).

      Vymazat
  11. Ja sa na jar tiež už veľmi teším, konečne idem do Paríža, tak sa neviem dočkať :) Inak o tom, že by sa krémy na noc nemali používať, počujem prvýkrát, ani ma to nenapadlo, keď nočné krémy vyrába každá značka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Keso, jaro v Paříži...to zní jako sen. Taky jsem měla původně v plánu okukovat pařížskou jarní atmosféru, ale vyjde mi to až na podzim. Takže tam ode mě pozdravuj a moc si to užij. ;-)
      Já jsem tuhle "noční krémovou absenci" poprvé zaznamenala v knížce "Probuďte svou krásu", ale je fakt, že od té doby, co v noci nechávám pleť odpočívat od krémů, vypadá ráno mnohem zdravěji. Navíc se mi tohle "hauschkovské pravidlo" nepoužívat noční krémy zamlouvá i proto, že jsem na krémování před spaním byla vždycky dost líná. ;-)


      Vymazat
    2. Anonymní21:49

      Také noční krémy nepoužívám. Zatěžuje to pleť. Je třeba ji nechávat odpočinout, jak píšeš. Krásný článek. Lucka

      Vymazat
  12. Ten kyblíček je roztomilej !

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi, kápla jsi mi svým článekm do noty. Krém od Alvy mám doma, ale nenechávala jsem ho na pleti působit, což musím napravit! Děkuji za skvělou radu a za zkrášlení dnešního nevlídného dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trošku rošťárna, že to není uvedeno přímo na obalu, protože je to důležitá informace, ale my jsme holky mazaný a poradíme si se vším ;-).

      Vymazat
  14. A great post and lovely pictures.

    Glamupyourlifestyle.blogspot.d

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní11:59

    Bajecne, proste bajecne !Zrovna jsem si dnes říkala, zda jsi pro nás nepripravila sobotni clanek . Kavu jsem si k nemu udelala a nechala jsem se prijeme inspirovat. Krasny den preje Ala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káva muší bejt a sobotní články taky :-D.

      Vymazat
  16. Naprosto ti závidím, že je tu vůbec ta možnost, mít pleť jako holčička.. já mám pocit, že se akné snad nikdy nezbavím :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zbavíš. ;-) Mně na horší pleť, kterou jednou za měsíc mívám (no jo no) paradoxně pomohly pleťové olejíčky, kterých jsem se dřív tolik obávala. A pak lávová zem (mýdlový kámen, marocký jíl - má to různé názvy), to je pro mě opravdový zázrak a velký pomocník.

      Vymazat
  17. Jé tak teď jsi mě správně naladila na léto Vivi :). Škoda, že je teď venku tak ošklivo.. je sice celkem teplo, ale mrholí a obloha je taková divná bílo-šedivá až mě z toho pálí oči.

    OdpovědětVymazat
  18. tak moje plet momentalne trpi, te uz asi nic nepomuze :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale pomůže...věř a víra tvá tě uzdraví ;-)).

      Vymazat
  19. Taky už se těším na léto a ono má prý zase mrznout :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ty jejich předpovědi. To už snad i věštěcká koule dokáže trefit počasí líp než všichni ti samozvaní meteorologové. A když bude fakt mrznout, tak nezbývá než mít jaro aspoň v duši :-D.

      Vymazat
  20. Anonymní13:50

    Pobavil mě stevie wonder :)).Krásné fotky a olejíček si píšu na seznam.O té kustovnici jsem už četla a zajímá mě to. Olejíčky já můžu :)
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní13:52

    Tedy o kamélii,nevím proč jsem napsala kustovnice :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamélie nebo kustovnice, hlavně když to pomáhá. A navíc - já ti rozumím ;-)

      Vymazat
  22. Ciao Vivi!!♥ You made me think that my skin (face and body) isnt prepared for the upcoming new warm seasons! I have to take more care from now, didnt know the suff you featured, in particular the cleansing cream and the camellia oil for face inspires me! Adorable and sweet pics as always my dear! Wish you a great weekend! Love and hugs♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dear Lu, I'm glad I could inspire you. :-*. I send you lots lots lots of hugs and kisses to you :-D.

      Vymazat
  23. Tak nevím, abych docílila tvářičky, jako mladé holčičky..., bych asi potřebovala vagon všech těch zázračných krémů. I tak mám strach, že kladný výsledek by nebyl, určitě se zárukou, pro takové, jako já!A tak bych nemohla reklamovat, už jsem kapánek mimo záruční lhůtu!:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Copak ty se necítíš na 20, moje milá? A není to tak, že člověk je tak starý, na kolik se cítí?! ;-) Ty nepotřebuješ vagóny krémů, Tobě stačí být výrazná osobnost a usměvavá holka - a to jsi, takže záruční lhůty ať jdou k čertu :-D. Nám bude pořád 17 ;-).

      Vymazat
  24. kávu mám, k nej teba (najradšej) čítam a napriek padajúcemu snehu za oknom (!!!) si jarnú náladu držím. a nepustím.

    OdpovědětVymazat
  25. S touto značkou nemám absolutně žádné zkušenosti. Možná je jaro ten pravý čas pro nové začátky - tedy i pro zkoiušení nové kosmetiky :D Takže díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, Ann. Jaro je pro zkoušení všech možných novinek ideální čas (ačkoliv já zkouším ráda něco nového pořád). ;-)

      Vymazat
  26. Tvoje články se moc hezky čtou, jsou pozitivně laděné a to se mi líbí! =)

    OdpovědětVymazat
  27. Taky už se nemůžu dočkat jara! A co teprve léta :) Prostě už ze sebe potřebuju shodit tu bundu a chodit si oblečená na lehko, ve svetříku... Áách :))

    OdpovědětVymazat
  28. Nepoznám, ale vyskúšam :)

    nattsadventures.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  29. ooo zase som sa dozvedela niečo nové ! super článok :-) takže ty si na noc pleť len očistíš a to je všetko ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně tak. Před spaním pleť jen očistím, v noci nechám dýchat a regenerovat a teprve ráno začínám se vším možným patláníčkem ;-).

      Vymazat
  30. Žorža se má fajnově - lebedit si na pláži, to bych taky brala, ale zatím musím vzít za vděk gauč. :) S těmi olejíčky začínám už být hodně nalomená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žorža umí žít! ;-) S těmi olejíčky tě časem možná úplně "zlomím", protože jsou bájo...pleť si s nima chrochtá ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní15:40

      Žorža :oD. Ty jsi ďábel Vivi, vymýšlíš tolik blbostí a proto sem každý den chodím :o))

      Vymazat
  31. aach Vivi uz uplne citim leto!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  32. Drahá Vivinko..
    Teplo bude brzinko:-)sice na plavky si ještě chvilku počkáme,ale už je venku krásně cítit hlína a květymjak se derou ven:-)
    Každopádně mou představivost rozveselila představa Tebe s napatlanou pusou ve sprše,jak nahlas popěvuješ a u toho si tancuješ a ráda bych viděla nejaký záznam z této akce:-)fotky budou stačit,video by bylo úžasné:-)
    Měj krásné dny milá má..
    Pusu v klusu posílá Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá Bi, máš pravdu, venku už to začíná vonět jarem. Těším se na jaro, ale na druhou stranu ať to zas tak neutíká...nejhezčí je stejně vždycky přítomnost, i když je třeba venku pošmourno. ;-)
      Ovšem, přání svých věrných čtenářů plním na počkání...takže video z mého sprchového pěveckého koncertu bude, ale potřebuju se trošku opálit, ať na něm taky nějak vypadám, že? :-D

      Vymazat
  33. Ach Vivi, mně se po tvých článcích taaak stýskalo! Vůbec jsem se nezastavila.. práce, škola a samé vyřizování.. :( Ale dnes si ten čas udělám a pročtu všechny články, které jsem zameškala. :) Takže croissant, café au lait et on y va! ;)
    Bisous Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, to je nejmilejší zpráva na světě, že jsi zase zpátky. Děkuju za nádherné komentáře, které jsi mi tu dneska nechala. Jsem tak ráda! :-**
      Doufám, že teď už školu, práci a vyřizování vystřídají příjemnější aktivity, radovánky, dovádění a pokud se nemýlím, čeká tě brzy francouzský pobyt...Asi si k tobě vlezu do kufru. ;-)

      Vymazat
    2. tak to mám radost, že máš radost!! :)
      Vivi, ty máš tak dobrou paměť! Bohužel/Bohudík francouzský pobyt byl vyměnen za ten americký, ale na ten francouzský nezapomenu a příště tě do toho kufru opravdu beru! :)

      Vymazat
    3. Milá Nikol, jak by řekli lidé kolem mě - pamatuju si jen to, co chci nebo co se mi hodí ;-).
      Americký pobyt zní neméně zajímavě, ale je mi jasné, že na letišti by mohli dělat problémy, kdyby mě našli v kufru. Tak zůstanu doma a alespoň ti popřeju, ať tě čeká široširé moře zážitků a těším se na společnou cestu do země francouzských sýrů a radovánek. ;-)
      A děkuju. ♥

      Vymazat
  34. Vivinko, ty jsi mi zase udělala krásnější den:-) Kde kupuješ všechna ta úžasná čistítka?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježiš, já jsem popleta. odkaz máš přeci na konci článku, pardon:-)

      Vymazat
    2. Děkuju za krásnou zprávu, Domi. Udělat někomu krásnější den, to je cíl mého blogu. ;-)

      Vymazat
  35. Milá Vivinko,

    tak takový článek jsem přesně potřebovala! :* Plný sluníčka a pohody :) Tyhle produkty vůbec neznám, ale sama za sebe mohu říci, že olejíčky, jak na obličej, tak do vlasů používám velmi ráda. Obzvláště teď po zimě, jelikož mám pleť lehce vysušenou tak jí potřebuji hydratovat. Moc hezký článek a fotky se ti také moc povedly!
    Přeji hezký zbytek neděle.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  36. Amazing dear!!! Great post!!!

    *See you soon on my blog.
    ABSOkisses!!!
    Fanny J. ABSOmarilyn | The Marilyn Monroe of the 21st century

    OdpovědětVymazat
  37. Hello from Spain: thanks for visiting my blog dedicated to Barbies. Fashion and beauty are some of my passions. Since I became a follower of your blog. Thanks for the recommendations in skin creams. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  38. moc sa mi páčia tieto "koláže" :D :)

    OdpovědětVymazat
  39. Taky mám ráda ty malé specializované obchůdky s dobrůtkama:-) Díky za tip na provance:-) Hezký večer, Vivinko:-*

    OdpovědětVymazat