7.3.13

Trocha filmového divočení aneb nástěnka mých snů

Dáte si k obědu krvavý steak s Jackem Nicholsonem, vejce s Paulem Newmanem nebo aromatický francouzský sýr s Jeanem-Paulem Belmondem? Zvlášť nebo všechno dohromady? Ať už jsou vaše chutě jakékoliv, já si vybírám vždycky podle nálady (pokud možno všechno najednou). Mám totiž ve své pracovně, ve které občas obědvám, nástěnku plnou neodolatelných filmových hvězd. V jejich přítomnosti člověku víc chutná a práce jde líp od ruky.
Filmová nástěnka je jeden z nejmilejších dárků od mé veselé kamarádky Míši (ovšem hříšná krabice plná překvapení nebo usměvavý lesk na rty taky nebyly dárky k zahození) ♥. Míša ze starých novin (řekla bych, že se jednalo o zhruba 20 let staré TV programy) vystříhala a do koláže sestavila tu nejvybranější hereckou společnost. Navíc hereckým fešákům přimalovala textové bubliny, které naznačují, že by si snad na mě mohl James Dean pomýšlet, nebo že se mám mít na pozoru před nezbedně dotěrným Jackem Nicholsonem, který mi z nástěnky vzkazuje: "Já tě stejně jednou dostanu, kočičko" (když si Jack vezme něco do hlavy, nenaděláte nic) ;-). V černobílé koláži jsou i filmové ženy, ale popravdě - trošku nadbytečně.
Možná budete mít chuť pro kamarádku nebo pro sebe udělat podobnou koláž a osvěžit ji vtipnými texty. Stačí seshromáždit staré časopisy, velkou čtvrtku (nebo jich spojte víc dohromady a vytvořte velkolepé "filmové plátno"), lepidlo, fix a už můžete pomocí svých nápadů přenášet filmové milovníky do svého vlastního pokoje (ovšem jen na zeď - postel nechte ustlanou...pěkně pomalu se na to musí jít)!
Tak já už běžím, přímo chvátám...Marilyn Monroe z nástěnkové koláže mě zve na kávu a já ji nechci nechat čekat... 

Filmovému plátnu v mé pracovně předsedá Mickey s myškou Minnie.

 Nástěnku jsem si barevnými svorkami připevnila k tyči z Ikey, kterou mám na zdi nad pracovním stolem, a na svorky jsem pověsila barevné šperky. To, že se do blízkosti nemravy Jacka Nicholsona dostal můj kalhotkový náhrdelník, to není hra osudu, ale pouhá náhoda; vážně.

 V koláži od ušaté Míši nechybí nikdo důležitý a všichni jsou znovu mladí (to je dobře)...usměvavý Gérard Depardieu, Julia Roberts, Jean-Paul i Michèle Mercier jako Angelika.

Víte, když jsem si přečetla text u Jamese Deana "Třeba si  mě jednou všimne", tak jsem měla sto chutí mu skočit do náruče a říct mu, že jo, že ano, že už jsem si ho všimla - napřed ve filmu Rebel bez příčiny a pak Na východ od ráje. A protože můj muž má odjakživa pochopení pro mé (platonické) lásky, a protože mi po obědě s Paulem Newmanem a kávě s Marilyn chybí jen sklenka vína, jistě bych mohla jít s Jamesem na dvojku bílého...Tak ať se přání plní i vám! ;-)


Najdete mě i tady: Instagram Vivi


Vivi podpis

69 komentářů:

  1. tak toto je skvelé..originálna nástenka:))

    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Ta nástěnka je parádní! Máš tam opravdu úžasné lidi!

    OdpovědětVymazat
  3. Originální dárek, máš úžasné kamarádky!

    OdpovědětVymazat
  4. Jééé, já bych si tak ráda dala snídani s Audrey Hepburn :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Originální, jako vždy... a krásné :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  6. Někdo má skvělé nápady. Ty jsi to krásně okomentovala a já tak trošku závidím, proč si neudělám čas na takové podobné tvoření...spíš pomáhám s DÚ a jak dovedu být kreativní ("mé" výtvory se už objevily i na školní nástěnce).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to je jedno, kde vybíjíš svou kreativitu, hlavní je nesedět s rukama v klíně. Objevit se na školní nástěnce, to je významný den pro každého tvořivce ;-) a pak je tu taky tvá neuvěřitelná módní kreativita! Možná se někdy pustíš i do nástěnkování. ;-)

      Vymazat
  7. Anonymní8:43

    Krásné fotky s báječným nápadem! Náhrdelník z kalhotek mě dostal :))
    Janča

    OdpovědětVymazat
  8. parádní, Vivinko! myslím, že je na čase vytáhnout mou starou krabici s výstřižky a vytvořit něco podobného. pro hezčí den. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tetelím se už jen při té představě staré krabice s výstřižky. Tam bude pokladů! Užij si tvoření ;-).

      Vymazat
  9. Nádherné, skvělé a úžasné. :) Nemám slov. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je skvělé! :) Taky bych konečně potřebovala předělat nástěnku, ale ten čas mrška jedna mizerná letí jako splašený :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas je potřeba chytit za pačesy a nepustit. On se dá zkrotit, lump jeden, ale chce to dobrou organizaci. ;-)

      Vymazat
  11. To je naprosto vybraná společnost k dobrému jídlu! Věřím, že pohled na Jamese Deana nebo Jacka Tě hned krásně naladí. Moc se mi líbí ty popisky v bublinách. Moc fajn dárek od kamarádky. No asi půjdu vystřihovat z časopisů - mladého Russela Crowe nebo vyzrálého Leonarda d.C...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:41

      Waw, aj ja velmi lubim mladeho Russela. Pekne masicko :)))))

      Vymazat
    2. Téda holky! ;-)

      Vymazat
  12. Lili já si před měsícem koupila velký arch A1 s tím, že na něm vytvořím koláž... a už bych ho asi neměla nechávat dál ležet ladem :)
    Dík za inspiraci a pa

    OdpovědětVymazat
  13. to je bezvadné Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi mas nadhernu nastenku!! :) aj tej nasej v praci by sa zisla mensia oprava.

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  15. Anonymní9:55

    Anooooooo!Jedinečný nápad,úplně jsi mi tím rozzářila den a mám chuť se pustit do něčeho podobného.Nebude tam chybět Jude Law a také Paul Newman :) Krásný den přeje Michaela :*

    OdpovědětVymazat
  16. Jamesi Deanovi bych taky skočila do náruče! A na mojí nástěnce by nesměl chybět Viggo Mortensen :)))

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Vivi! Přiznám se, že já nástěnkový typ nejsem, holt to už je ta minimalistická nemoc, ale na kávu s Marilyn Monroe bych taky zašla :-) Třeba někdy příště, protože nikdy neříkám nikdy :-) Moc Tě zdravím a měj se báječně tak jak to umíš jen ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, minimalistická nemoc je náhodou příjemná, na druhou stranu život je změna a dobrým lékem (nebo alespoň vitamínem) je třeba taková divoká nástěnka...Tak možná jednou. ;-)

      Vymazat
  18. Anonymní13:06

    Vtipné,milé,zábavné ❤ S.

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi! Ty vesela kopa :) zase si ma dostala- doklikala som sa k vasmu penfriendovstvi..a ostala som v uzase... :))
    ...Super veci, co sa u teba clovek dozvie :)

    Miniverzie filmovych, ale i inych nasteniek som si robila ako mala- na kazdy mesiac inu...ty si mi to pripomenula :)
    t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tinuško a to je přesně ono - nedělali jsme jako malí ty nejlepší věci? ;-)
      A děkuju, jsi milá. :-*

      Vymazat
  20. Vím u Vivi, se představivost meze nekladou, jenom nevím, jak by to dopadlo, kdyby se koláž aktualizovala? Tím myslím současnými fotografiemi, ještě žijících hvězd:-). Ale věřím, že by jsi z toho dokázala udělat opět roztomilou humoresku,pro nás věrné čtenářky:-D!
    Pro dnes už nebudu zdržovat, aby ti a Marylin nevystydlo kafe! Já jdu na kafe s našim čtyřnohým miláčkem, pst... je závislákem na capuccinu, jako panička:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, děkuju za důvěru, ale ponechme filmovým hvězdám jejich věčné fotografické mládí. ;-) A protože tu mám před sebou taky právě capučíno, tak si s tebou ťukám na zdraví!

      Vymazat
  21. Podobné "blbinky" jsem vždy vyráběla jako malá holka. Jak na to tak koukám, mám chuť se do té doby vrátit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to říkám pořád, že si člověk musí hlídat, aby neztratil svou hravou dětskou duši. Dělali jsme tenkrát ty nejzábavnější věci. ;-)

      Vymazat
  22. Krásný a originální nápad! :)

    OdpovědětVymazat
  23. Pro Vivi jsou filmové ženy nadbytečné - žádná ji totiž nesahá ani po kotníky! :) A krásně vyzdobeno, hlavně to krásné písmo v bublinách :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Há há, přesně nějakou takovou půvabnou lež jsem potřebovala slyšet. ;-) Kam se na mě hrabě Ornella Muti, Claudia Cardinale, Taylorka nebo Marilyn...jsou to všechno břídilky. :-D

      Vymazat
  24. To je tak úžasné!! :) Platonické lásky jsou prostě platonické lásky. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Jeeeee, takhle měla babička na chatě polepenou celou stěnu, nostalgické :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celou stěnu? No páni, tak tolik fešných filmových hvězd bych už asi nezvládala, ale před babičkou klobouk dolů. ;-)

      Vymazat
  26. Anonymní15:02

    Vivi,pěkně pikantní téma 8).Má to STYL.Hned jsem si vyguglila filmy s Jamesem Deannem,o kterých píšeš a už stahuji (večer bude sladký).8)
    S láskou Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že budeme mít velmi podobný večer ;-).

      Vymazat
  27. Och, platonické lásky jsou hned po těch opravdových a vůni kávy to nejlepší na celém širém světě! A Jack na tvém výstřižku je velký krasavec, asi jsem se zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko, krásně jsi vyjádřila priority ;-).
      Tak nezbývá než odložit kávu, na stůl nachystat krvavý steak...a Jack u tebe bude jako na koni. I já, a to jsem vyloženě "bezmasý typ" jsem se kvůli němu přemohla. ;-)

      Vymazat
  28. Vynikající nápad!! Takové originální dárky se cení nejvíce, dárce si s nimi dal práci a ještě přemýšlel! Závidím dárek i kamarádku :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Mám velikou radost, že se vám moje nástěnková inspirace líbí a třeba se podobná filmová nástěnka objeví i u vás doma (to pak chci fotky!) ;-). Moc mě vaše komentáře těší! Právě si je tu u kafe (tentokrát už bez Marilyn) čtu a říkám si, že jste vážně nejmilejší. ;-)

    OdpovědětVymazat
  30. No jistěže Jack Nicholson!! Miláček :))) Opět boží inspirace. Večer jsem chtěla šít, ale nakonec budu lepit :))
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  31. Dear Vivi, is a very nice and creative board, I will love to have one similar:) The collage is just great!:) Kisses and hugs my friend, have a fab weekend♥ Mwah!

    OdpovědětVymazat
  32. Lovely blog:)
    Follow U.
    Kisses

    OdpovědětVymazat
  33. Marilyn Monroe bych v žádném případě čekat nenechala,Jamese Deana a Paula Newmana bych možná pozvala i na víc než oběd :-) (myšleno samozřejmě z legrace).
    Ještě bych si přizvala třeba Audrey Hepburn, která by přijela na Vespě jako ve filmu "Prázdniny v Římě" a mohla by mi ji půjčit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty se vyznáš, milá Domenico! A vzhledem k tomu, že jsem dneska u tebe viděla zamilovaný post o jedné velmi zásadní vůni ;-), jsem si jistá, že by sis měla s Marilyn o čem povídat a James s Paulem by ti padli k nohám. ;-)

      Vymazat
  34. To je krása! :) já bych si tu nástěnku klidně dala k posteli, abych si každé ráno připomínala všechny ty úžasné filmy!

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  35. Bezvadný nápad, něco podobného jsem vyrobila pro svou sestřenku k narozeninám. Studovala JAMU v Brně, tak jsem ji umístila do té nejlepší dámské herecké společnosti ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Great post e collage ..You are very original!

    new post on my blog

    OdpovědětVymazat
  37. Téda, ty máš ale úžasnou kámošku. Je to fakt originální a moc hezký.. Já teda udělala kdysi dávno pro jednu moji kamarádku koláž s kamarády. Ještě jí nevyhodila, tak se jí asi líbí :D.

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní17:01

    waw, this is so beautiful,I love your cute blog ♥ Dianamode.blogspot.com.es

    OdpovědětVymazat
  39. Děkuju za moc milý komentáře; těší mě, že se vám nástěnka líbí, a že jsem některé z vás inspirovala k vytvoření svého vlastního "filmového plátna". ;-)

    OdpovědětVymazat
  40. Seems like your getting ready with a 90's summer look! This is so cool <3

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní21:23


    Ma nejmilejsi Vivi,

    Ach ach to je krasa ....

    Ty mas ale uzasnou kamaradku, n est-ce pa? :O)

    Dite drahoceny, byla jsem ti zaneprazdnena cestovanim a pracovanim a az te, ceero vlasti, ctu tuhle naaaadheru!!! Kroupa mi div neukapla, jak jsi mne dojala! Vazne!!!

    Tak mi me mas takhle na nastence, koukajic na mne kazdy den? Ty muj malej milovenej Lu(mpiku)!

    Zlaticko, ty noviny bych rekla byly nejaka 80.leta (tipuju), babicka vsechny schovavala a Misa se jich uz davno zmocnila, a obrazky vystrihala .... a pak uz jen nasla, pak cihala a lepila a znovu lepila a psala a psala a smala se od usiska k usisku.

    Mam te moc rada!

    Fakt jsi me strasne potesila:O)

    Tva usata kamaradka M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi takový moje zlato, Michajličko. To jsem si přesně myslela, že nástěnka je novinová koláž z 80. let (tipovala jsem spíš přelom osmdesátek a devadesátek)...je nejpovedenější a ty taky! ;-)
      Už brzičko ti napíšu mejlačisko a poletí do Vořechajdy za mou ušatou přítelkyní. :-*

      Vymazat
  42. To je tak krásný tohle číst.......aaaaaaaaaaaaach! :)

    OdpovědětVymazat