20.3.13

Trochu jiný článek - pohled pod pokličku

Často slýchám od svých známých, kamarádů nebo e-mailových pisatelů věty jako: "Ty se tak máš", "Jó, to bych taky bral/a", "Závidím ti, že nemusíš každé ráno do práce", "Ty máš holt štěstí" atakdál. Svým způsobem je to docela roztomilé (sousedův trávník je vždycky zelenější), ale opravdu si tolik lidí myslí, že spokojený život je dar z nebes a pouhá věc štěstí? Já už dávno vím, že to není pravda... Kdepak, jenom na štístko se spoléhat nedá, tomu se musí setsakramentsky pomoct. Když se mě někdo zeptá, jak se mám, odpovídám: "mám se výborně, ale stojí mě to hodně úsilí". ;-) 


Úspěch nepřijde přes noc
Taky se mě lidé často ptají, jak mít úspěšný blog. Usmívám se nad tou otázkou, protože nevím, kdy je blog úspěšný (když přináší lidem inspiraci a radost /tak by to mělo být/ nebo když dosáhne milión návštěv a začnete se fanouškům podepisovat centrofixem na "holý pupíky"?). Ale přece jen jednu zásadní odpověď na takovou otázku mám. Nestane se to přes noc. Člověk nemůže mít přes noc ani úspěšný blog, ani skvělou práci, ani báječnou rodinu a domov. Za tím vším stojí hodně práce, času, kompromisů a trpělivosti, ale to je v pořádku. Jen se toho člověk nesmí bát.

Sny se plní, ale není to zadarmo
Všichni máme svoje cíle, touhy a taky máme všichni stejné šance. Výmluvy a lenost nás jenom brzdí (to sama moc dobře znám). Když si o někom myslíme, že se má báječně, můžeme se jím nechat inspirovat, ale měli bychom vědět, že za jeho úspěchy a spokojeností stojí plno práce. Že určitě zažil těžké časy, že musel riskovat, že obětoval spoustu času, a že má možná větší zodpovědnost a hlubší vrásku na čele, než by se mohlo na první pohled zdát...
Jděme za svými sny, ale nejen tak, že si je zapíšeme do notýsku, nebo že o nich budeme jenom mluvit. Když si myslíme, že má náš soused zelenější trávu, je to zřejmě proto, že ji pravidelně seká, zalévá a kypří půdu. Jděme za svými touhami aktivně, každý den, každou hodinu, po malých krůčcích. Sny se plní, ale není to zadarmo.

Pár triků už znám
Já sama se pořád učím, jak být lepší - v životě, ve své práci, v blogování; je to dlouhý a celoživotní proces. Ale už jsem se toho taky hodně naučila a zjistila jsem, že v každé oblasti existují "zlepšováky" a triky, které dlouhou cestu k vysněnému cíli hodně ulehčí. Jsou věci, které kdyby mi někdo před pár lety řekl, nemusela jsem si tolikrát nabít nos a mohla jsem ušetřit moře času. Co už dneska vím, to vám povím - budu se tu s vámi v průběhu času dělit o své zkušenosti a přinášet vám triky týkající se blogování, života i práce, protože chci chránit vaše nosy i šetřit váš čas. Brzy se vrátím a řeknu vám víc. ;-)
Zatím se podívejte na tuhle přednášku (je zdarma); mě osobně moc pěkně "nakopla".

Děkuju, že jste si můj článek přečetli a přála bych si, aby někoho z vás inspiroval k tvoření a plnění svých snů. Pusťte se do toho, nebojte se práce, která vás čeká a na všechno se těšte. A na začátku si kupte sladké mlíčko v tubě, barevné balónky a připijte si s klukama z Liverpoolu (hlavně s Johnem) na kuráž - to pomáhá na úspěšný start vždycky.


Pár mých oblíbených okamžiků z rodinného alba.

Inspirativní přednášku, o které píšu v článku, si můžete zdarma přehrát tady (k přednášce se přihlásíte jednoduchým formuláříkem dole na stránkách).

Vivi podpis

113 komentářů:

  1. Pěkný článek k rannímu kafi :o) Nikomu (většinou) nic samo nespadne do klína, ale fůra lidí jen závidí a nedělá nic pro to, aby se sama měla líp.
    Přednášky od kouče Marie jsou fajn, sleduju každou středu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že býváme každou středu na stejném místě. ;-)
      Ona to možná není tak často závist, jako spíš lenost, pohodlnost, možná i obavy něco změnit. Změna vždycky vyžaduje kuráž a odvahu, ale vyplatí se. Tak si to tu občas připomeneme ;-).

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek a plný pravdy. Často je to i u mě o tom, že jen brblám, stěžuji si a závidím, ale vlastně nic moc proto nedělám a nebo i dělám, ale zapomínám na to, že i ten druhý musel a snažil se a nemusel to vždy mít lehký.. jsem zdárný příklad toho, jak se to dělat nemá ;), ale snažím se každý den to napravovat.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, ve chvíli, kdy tohle o sobě dokážeš napsat a uvědomuješ si svoje "zlozvyky", máš už z poloviny vyhráno. Taky na sobě musím každý den pracovat (no...někdy pár dnů vynechám) ;-), ale žijeme jenom jednou a to, co se naučíme, to nám už nikdo nevezme. Já se teď rozhodla prokousat se fotografickým umem a vím, že mě to bude stát plno času a pokusů/omylů, ale až se to naučím, budu zas o něco šťastnější! A tobě přeju, ať tvá cesta k "nápravě" zdárně a úspěšně pokračuje ;-).

      Vymazat
  3. :) nojo, nestačí jenom čučet a čekat. (ne náhodou jsme na jedné akci - organizaci závodu měli jako orgové heslo nesedět-nečumět! :D) Tenhle článek mi dodal do středečního rána takovej zvláštní pocit jistoty a klidu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dnešní článek je moc krásný, Vivi... Já si myslím, že všechno je o tom, jak člověk dokáže svůj život brát, prožívat každý den a každý okamžik... nečekat, že mít jen úspěch a obdiv jiných nám přinese vnitřní štěstí... Štěstí je jen pocit, a pokud se jej nenaučíme prožít, tak nám k němu nepomůže nic z materiálního světa, štěstí nám nikdo nemůže dát...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, krásně jsi to napsala. Je to přesně tak. Teď jen tahle hezká slova přenést do reálu. ;-)

      Vymazat
  5. Vivi, jsi úžasná!

    OdpovědětVymazat
  6. ty si úžasná! takýto článok k dnešku patrí- SVETOVÝ DEŇ ŠŤASTIA a PRVÝ JARNÝ. Vedela som, že u teba dnes niečo také nájdem.
    Od čo i len dvadsiatky čitateľov nášho blogu máme ďaleko, ale robíme to hlavne pre seba. aby nás bavilo tešiť sa, žiariť, jariť, byť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světový den štěstí? To jsem vůbec nevěděla - letím oslavovat ;-).
      PS: když člověk dělá věci pro radost, pro potěchu, záření a jaření, je to to nejlepší, co se může stát.

      Vymazat
  7. Jsi moc šikovná a přeju ti, jak sis tohle všechno vybudovala. Taky bych jednou něco takového chtěla mít,ale zatím o tom spíš mluvím, jak si říkala. Těším se na typy a triky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc milá. Já myslím, že jsem toho zatím moc nevybudovala, ale energii a chuť na budování mám ;-). Doufám, že moje triky a zlepšováky ti pomůžou přestat mluvit a pustit se do díla. ;-)

      Vymazat
  8. Milá Vivi, nemohla jsi to napsat lépe! Hned se mi dneska půjde lépe do AJ i do školy :-) Přeji Ti, abys nikdy neztratila svůj elán a energii a krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodná, děkuju. ;-) Dneska budeš ve škole zářit!

      Vymazat
  9. Sedět na zadku a závidět druhým, to Čechům celkem jde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podtrhneme jim pod zadnicema stoličky a uvidíme, co se bude dít. ;-)

      Vymazat
  10. Ahoj Vivinko,
    je úžasné, co sis ve svém životě vybudovala a dokázala. Nezávidím ti, jsem přesvědčená, že to taky dokážu. Pracuje se na tom. Snad ti jenom popřeju, aby si byla dál takhle šťastná a, aby si nám toho štěstí a optimismu kousek dávala i tady na blogu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé jé, děkuju. To se ví! Dokážeš všechno, nač si vzpomeneš. Jenom bloky v našich hlavách a lenost nám brání uskutečňovat svoje sny, a proto vim, že ty si za svými sny půjdeš poctivě, krůček po krůčku a já se mezitím budu snažit, aby tu bylo pořád optimisticky a veselo ;-).

      Vymazat
  11. Přesně tak. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi, tolik moudrosti!!! Díky za ujištění mé teorie, že ta vaše generace je na cestě z vymanění z národního zvyku, závisti a fňukání. A že se pak stane vzácností, že si soused bude přát, "aby nám ty kozy zdechly místo, aby si je pořídil také"!!! Ujistila jsi mě, že se s tebou dá počítat v každém "rošťačení", ale hlavně, že i tak máš nohy na zemi:-) Ale čeho si nejvíce vážím?!,že jsi využila možnosti a důvtipně šíříš tuto filozofii, která je mi tak blízká a kvůli které už tolik let v ČR trpím. Teď, ale vím, že mám spojence Vivi! Díky zase mám den, ještě blankytnější :-) Hofk, to jsem se nějak rozepsala:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, moc jsi mě potěšila a povzbudila. Jsem ráda, že jsi se rozepsala, protože mě rozradostnilo každý tvoje slovo. Děkuju. ♥

      Vymazat
  13. Hezký článek po ránu :)

    OdpovědětVymazat
  14. Krasne napsano :) Kazdy sveho stesti strujce - za pomoci kapky stesti :D.

    OdpovědětVymazat
  15. krasny clanok Vivi, hned si ma k niecomu nakopla :) dakujem

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní10:40

    Ten článek je moc krásný,čtu ho už potřetí a mám husí kůži z toho,kolik je v něm pravdy.Těším se na tvé tipy a je úžasné,že se chceš s námi o ně podělit!!Navíc fotky jsou moc milé! Zdraví a děkuje Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Podělím se ráda, od toho tu jsem. ;-)

      Vymazat
  17. Drahá má blogová dcerko:-)
    Slzy mi tečou po tváři..Zrovna jsem Ti chtěla na mailík psát,jak je super do jakých projektů se na svých stránkách pouštíš(myslím butik Radost)..jsem moc ráda,že jsi lidem otevřela své srdce a dala alespoň malý návod na "úspěch" Přednášky Marušky jsou úžasné a moc pomáhají..Vždyť proto tady vlastně jsme,abychom si plnili sny a ten život si krásně užili,i když bez občasného trápení,není poučení,stále stojí za to žít a ten svůj život "vyšperkovávat",aby se ve finále stal,naším splněným snem:-)
    Díky moc za foto s miláčkem a všemi ostatními..
    Krásné dny milá má..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá blogová mámo, mockrát děkuju za krásný slova - přesně takový chce člověk od mámy (ať už blogový nebo biologický) slyšet. ;-) Mám velkou radost, že jsem ti mohla před časem Marii doporučit, dělá skvělou práci, a protože jsou její přednášky zdarma, může si je opravdu pustit kdokoliv. Jen to chce obětovat trošinku času, zaposlouchat se a nechat se "nakopnout". Já to udělala, ty jsi to udělala a myslím, že obě víme, že si člověk nesmí nechat ukrást svoje sny. Přesně jak píšeš - svůj život si musíme vyšperkovávat, aby byl tím nejzářivějším diamantem. Vždyť pro to tu jsme - pro radost. ;-)

      Vymazat
  18. Perfektně motivační článek :o)! Každý člověk by si měl uvědomit že pro splnění svých snů musí něco udělat a snažit se, vždyť bez vší té práce by z výsledků ani nemohl mít radost! Mě osobně ta práce která vede k úspěchu a splnění toho po čem toužím moc baví a jsem ráda i za občasné klopýtnutí, aspoň si příště dám pozor ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úžasný - úplně přesně jsi pochopila, co jsem chtěla svým článkem říct. ♥

      Vymazat
  19. Skvělý článek, úplně s tebou souhlasím. Strašně se mi líbí jeden starý český vtip, na který brácha narazil v novinách z 18./19. stol., když hledal podklady k bakalářce: Když Američan vidí, že si soused koupil krávu, tak začne víc pracovat, aby si ji taky mohl dovolit. Když Čech uvidí, že si soused koupil krávu, přemýšlí, jak mu ji nenápadně otrávit.
    Myslím, že bysme měli víc pracovat, než závidět ostatním a hned bysme měli víc času a síly na svoje životy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vráno, vidím, že už na přelomu 18. a 19. století (i když ono asi už od "Evy a Adama") se používal černý humor "o sousedově krávě" a na nás je, aby podobné žertíky nebyly tak pravdivé, jak bouhužel zatím jsou. Napsala jsi to krásně, je to tak.

      Vymazat
  20. Tomu říkám dokonale motivační článek! :-)
    Moc ráda nakukuji pod pokličky jiným lidem, a těm úspěšným obzvláště, neboť člověk nikdy neví, co se u nich může přiučit :-) Děkuju!
    Po vyčerpávajícím boji s bakalářkou, která stále čeká na závěrečný sprint do cíle a po rozkladu rodinné pohody, který u nás její psaní způsobilo, byl tenhle článek hotovým pohlazením po duši :-) Jdu tedy zase budovat rodinnou pohodu, upéct něco sladkého a snít o krásné budoucnosti bez školních povinností :-)
    Hezký den, Vivi, a už se moc těším na všechny tvé rady a tipy...když to není nutné, nos si raději ušetřím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, Báro, že můj článek zafungoval tak příznivě a vnesl do vaší rodiny pohodu a možná i bábovku.
      Drž se a tvůj nosánek, slibuju, bude ušetřen spousty lapálií. ;-)

      Vymazat
  21. Opravdu pravdivý článek napsaný stylem, který umíš jenom ty! :) Ale myslím, že hodně lidí by mělo rádo tvůj podpis na jejich pupíku :D A těším se na další článek! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kláro, tak daleko ještě nejsem - zatím fixy používám pořád jen na kreslení opic do svého sešitu ;-). Jsem moc ráda, že se ti článek líbil. ♥

      Vymazat
  22. Dear Vivi♥ I really have enjoyed your post and felt so much inspired by it:) I really agree with you, I neither think is luck that bring success and happiness, if you work hard to realize what you dream, you will pick the fruit some day soon. Always being concentrated and never give up! Happiness isnt by what surround us but what we have inside!:) The photos of your life moment are so adorable, you look too sweet as well as your puppy! Mwah! Love and hugs my friend♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dear Lili, I am so happy that you understand me so well and that you are inspired by my post. I am sending you best regards from me and my puppy ;-).

      Vymazat
  23. Větu "Ty se máš" slýchám nejčastěji před zkouškama, když se mě někdo zeptá, jestli jsem četla povinnou literaturu (Mám chuť dodat, že jo... že se mám, že umím číst, to v dnešní době jen tak někdo neumí.). A taky v angličtině, protože jsem na sobě po střední začala makat, zaplatila jsem si pomaturitní studium, při kterém jsem pracovala. Většinou mi to hlava nebere, když někdo tuhle větu řekne. Spolužačka modelka, co měla pár lepších zakázek, závidí, že si v létě prácí ve skladu vydělám peníze, ze kterých žiju celý rok. Ona si sice to samé už párkrát vydělala za tři dny, ale stejně rychle je utratila a teď závidí druhým, že oni peníze mají, zatímco ona nemá žádné zakázky. Když se někdo k něčemu dostane náhodou nebo díky štěstí, tak bych mu řekla, že se má, ale když někdo k něčemu musí vyvinout úsilí a snahu, tak bych mu řekla, že je dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivet, zavřeme modelku do skladu a ty půjdeš na módní molo.
      Anebo jí pustíme pohádku o princezně Marion, pradlence Madlence a kouzelných jablíčkách. http://www.csfd.cz/film/116206-o-stesti-a-krase/ Přesně na ni sedí. A ty buď na sebe pyšná!♥

      Vymazat
    2. Já jsem ve skladu ráda, je to příjemná změna po zkouškovým a dobrý na fyzičku. :D

      Vymazat
    3. Tak dobře, nic se měnit nebude ;-).

      Vymazat
  24. Vivi, ty jsi prostě skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi těším se na všechny rady a tipy. A prosím jeden podpis na pupík! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanele, myslíš? Myslíš, že už je ten správný čas na podpis? Já se obávám, že mi k tomu ještě chybí kus cesty, ale dobře, máš to mít. Podpis na pupík bude a namaluju ti k němu i psa (ovšem nevím, jestli se celý pes vejde na pupík, možná budu muset jít vejš) ;-).

      Vymazat
  26. krásně napsaný příspěvek, plný moudrosti. Přeji ať se máš stále krásně, i když to stojí hodně úsilí....

    OdpovědětVymazat
  27. Pěkný článek, Vivi. Mě mrzí, že pořád máme kolem závistivce. Já rozhodně nepatřím mezi lidi, co by si mysleli, že ostatní mají něco zadarmo, jen má občas někdo třeba víc štěstí než ten druhý. Každá věc stojí nějaké usilí. Souhlasím s tebou, že člověk mám mít sny a má si je také plnit.
    Nemám ráda, když kolem sebe slyším, jé ty se máš, ty máš tohle a tohle, ale jak píšeš, za tím vším je vyvinuto úsilí a kolikrát ne malé. Kolikrát v práci slyším, jak někteří lidé by chtěli být na mém místě kvůli pružná pracovní době, přestávce na oběd "podle sebe", nedělání na směny, ale nevidí už, jakou zodpovědnost mám a že to není všechno tak růžové (přesto dělám ale práci, kterou jsem chtěla dělat a baví mi). A pokud se něco nepodaří, tak to určitě chce zkusit znovu a nevzdát to. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, je to tak. Nikdy nic není tak černobílé, jak se to může jevit. Je snadné si o druhém myslet, že se prochází růžovým sadem, že se při rozdávání štěstí dral dopředu a při tom sedět na gauči a jíst brambůrky. Vstát a něco dělat - to je recept na štěstí! ;-) Ať se ti daří, kuráže máš plno!

      Vymazat
  28. Já mám sice ráda (a ty očividně taky) příspěvky o bonbónech, koťátkách, ponících, a tak dále, ale je to celkem osvěžující vrátit se z pohádkové země do reality. Musím se Ti pochlubit (chacha!) - část mého okolí si taky myslí, že se mám bůhví jak dobře. Ono je to totiž fakt skvělý mít práci v oboru už během studia na VŠ, ale nějak v tom nikdo nevidí to, že do té práce prostě musím. A tak dále a tak dále, to by bylo na dlouho... Závidět je lehký, ale jak říkáš - uspět už tak lehký není...

    Jdu si uvařit kávu - ať si mám s Johnem čím připít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, jasnačka - poníci (hlavně ti růžoví), bonbóny a mašle ve vlasech musí být, ale občas je dobré si tady na blogu připomenout, že život není jen o bezstarostném dovádění. A dokonce i já, přestože si na blogu tak ráda hraju, mám své starosti, zodpovědnost a plno práce. Ale jak jistě víš, člověku se líp usíná, když ví, že je užitečný a dělá něco pro to, aby se mu dařilo. Jsi šikovná a přeju ti, ať se ti daří a škarohlídi ať ti nevstupují do zorného úhlu ;-).
      Kávu? To mě nenapadlo...já si s Johnem připíjela šampáněm. ;-)

      Vymazat
    2. Šla bych do něčeho tvrdšího - rumu, ginu, vodky - ale my dáme přece před pátou nepijem :D

      Vymazat
    3. No vidíš a já si dávám moc ráda už k snídani čaj s rumem, pak dvě decky vína a zalívám to troškou kontušovky (kvůli červenějším tvářím), a proto jsem pořád tak veselá. Ba ne ;-)).

      Vymazat
  29. Milá Vivinko,

    tento článek mne okouzlil, jsem moc ráda, že jsi ho napsala! :) Mám své sny i cíle, někdy jsou mi blíže jindy se mi zase trošinku vzdálí, ale nevzdávám to. Ono je totiž jednoduché jen tak sedět a nadávat a čekat až nám spadne něco do klína. Bohužel takhle jednoduše to nechodí a tak musíme zvednou své líné zadečky a něco pro své blaho udělat. :)
    Děkuji ti za tento článek a budu se moc těšit na další takové!

    Přeji ti hezký slunečný den drahá Vivi :)

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, to mě moc těší, že jsem se svým článkem trefila. Je pravda, že do klína obvykle spadne maximálně pár drobků z tatranky, ale štěstí a úspěch tam padá sám od sebe málokdy. Ovšem při všem tom úsilí a práci, si člověk nesmí zapomenout říct "Maňána". ;-)

      Vymazat
    2. "Řekněte si maňána" skvělá knížka, ty si ji pamatuješ? Nebo už sis jí také pořídila ? :)

      Vymazat
    3. Pamatuju, Pandičko ;-). Knížku už mám doma, jen jsem se k ní ještě nedostala, ale moc se na ni těším. Odpočinek a "vypnutí" je nezbytnou součástí pracovního elánu a já se musím odpočinku naučit. ;-)

      Vymazat
  30. Vivinko, po delší době tě moc zdravím a tleskám ti za tento článek ve stoje! Mluvíš mi z duše, má milá! Ještě bych k tomu přidala chytré a úspěšné děti - jsou lidi, kteří si snad fakt myslí, že jsem si v porodnici připlatila :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, moc ráda tě tu zase vidím a jsem ráda, že tě můj dnešní článek bavil.
      A s těmi dětmi ... fakt sis nepřiplatila? :-D

      Vymazat
  31. Som rada, že si napísala takýto článok, lebo si myslím že to ľuďom treba pripomínať, že za úspechom je veľa práce, a hlavne odhodlanie... Treba ísť za svojím cieľom a nevzdávať sa. A hlavne nezávidieť druhým :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líp než ty bych to nevyjádřila, milá Leno. ;-)

      Vymazat
  32. paradni clanek! a souhlasim!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočko moje, kdybys nesouhlasila, jéžíšmarjá - já bych tě tak přehnula přes koleno a nařezala ti! Ale ty se mnou souhlasíš, tak je to v pořádku :-).

      Vymazat
  33. Takovéto motivační články mám moc ráda, člověka vždycky dobře nakopnou a probudí v něm nějaký ten optimismus.Každý by si měl být vědom toho, že si své sny splnit může. Jne musí chtí a něco pro to udělat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ann, tak to jsem moc ráda, že jsem v tobě vyšťárala optimismus a nakopla tě. A až si pustíš video, myslím, že už budeš optimismem a nakopnutím zářit jako západ slunce. ;-)

      Vymazat
  34. Anonymní17:36

    Nikdy jsem blogy nečetla, nebavily mě. Až jsem před měsícem "náhodou" objevila ten tvůj.. Je to tak pravdivé, až mrazí.Zřídkakdy se se svojí kritičností setkám s člověkem, s kterým bych natolik sdílela názory jako s tebou :)

    Je to krásné..El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. El, vítám tě tu a děkuju za milá slova. Moje uvědomělá stránka osobnosti si tvých slov váží, moje divoce spontánní a hravá stránka osobnosti poskakuje radostí ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní20:08

      A mě zase těší, že jsi mi odpověděla, byla jsem zvědavá jako malá holka :) Takže děkuji za seznámení, budeme se tu setkávat, slibuju..

      Krásný první jarní večer
      El

      Vymazat
    3. Jsi moc milá. ;-) Je mi ctí i potěšením a těším se na další setkávání ♥

      Vymazat
  35. Je moc krásné dívat se kolem sebe a říkat "jů,ten se má"...ale pak se prostě zvednout,nenaříkat a mít se taky...Víc času trávit úsilím dosáhnout toho,co nás baví,než úsilím napínat oči čehože to dosáhl soused a ač nám to nic moc neříká asi je to super a chceme to taky...nevadí,že sousedovi to dalo práci a úsilí,my to chceme teď hned,protože ten svět je tak nespravedlivý..Já vidím nespravedlnost v tom,že se někomu nedostává zdraví,ale tak to prostě je.Jestli má někdo úspěch,jistě si ho zasloužil a na nás taky někde čeká...ať v podobě rodiny,úspěšného blogu,bezvadné práce anebo bezedné peneženky...Někdy ten pocit,že druzí jsou na tom líp než já,nás víc požírá zaživa,než jakákoliv zákeřná nemoc.Mít lidi,kteří Tě milují pro Tebe samého a mít kde složit hlavu,je největší komfort v celém širém vesmíru.Co na tom záleží,jestli mám peněz jak šlupek a plno materiálních věcí(které jsou samozřejmě bezva:-D),když máš zdravé ruce a oporu v životě,zvládneš úplně všecho na světě a nic Tě neporazí(ani to,že má soused zase nové auto,kde on na to sakra bere,dyť je to takovej blbec)..Všechno úsilí v životě je vykoupeno slzami,bolestí a někdy hodně dlouhou cestičkou,kterou,ale nikdo nevidí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Usmívám se i mě mrazí a mám silný pocit, že bys měla psát články na můj blog. ;-) V tvém komentáři je tolik pravdy! Jediné, co bych si ještě přála, je, aby svět tvýma očima vidělo víc lidí (ideálně všichni). Je jasné, že Max Fleischer měl vytvořit víc tak úžasných panenek Betty Boop. ♥

      Vymazat
  36. Skvele napísaný článok :) Ja si o sebe, napríklad, nemyslím, že som úspešná... Ale stretla som sa aj s takými reakciami ľudí, keď sa začali ľutovať, ako sa im nedarí, ako na nič nemajú talent a ako to, že mne ide všetko tak super. Aj ja mám niekedy slabšie chvíľky, ale rozumnejšie je menej sa ľutovať a viac sa snažiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, to je parádně jednoduché - litovat se a svádět vinu za svou nespokojenost na druhé, na společnost, na celý svět. Mnohem obtížnější je zvednout zadnici ze židle a začít něco dělat. Zkrátka, jen my jsme kapitánem na svojí lodi, je to všechno jen na nás. Drž se a nenech se otrávit sebelitujícími se lenochody. ;-)

      Vymazat
  37. Vivi jako vždy skvělý článek. Já bych poradila dělat vše s radostí, když člověk dělá práci, která ho baví a naplňuje, ten úspěch pak přijde sám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ví, Simčo - "Skáču dobře, skáču rád" (bez radosti to nejde) ;-).

      Vymazat
  38. S klukama z Liverpoolu (a hlavně s Johnem :)) si, obzvlášť prostřednictvím Tvého blogu, připiju moc ráda. Na zdraví! :)
    Juno

    OdpovědětVymazat
  39. Vivi, díky za tenhle článek, pracuju sama na sebe a moc dobře vím o čem mluvíš...mám takové motto: Bez trpělivosti, tvrdé práce a disciplíny, nemůže vzejít nic hodnotného.
    Ale občas jsem s tou disciplínou na štíru : )
    Hezký zbytek týdne a hodně štěstí při plnění nových snů!

    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, máš parádně cílevědomé motto. I od disciplíny si člověk musí někdy odpočinout (to je zase moje motto) ;-).

      Vymazat
  40. Skvělý článek. Trochu si dovolím doplnit, že bohužel ne vždy je úspěch spojen s tvrdou prací. Teď nemluvím o blogování, tam je to jasné, že pokud do toho člověk nedá vše co má (rozuměj hlavně hlavu a srdce), tak se nikam nedostane, ale spíš o životě. Všem, kteří svého úspěchu dosáhli tvrdou prací to upřímně přeju. V porodnici jsem ležela s jednou manželkou italského milionáře (asi tak dvě hodiny, než se uvolnil nadstandart), která rodila v Čechách kvůli jednodušímu umělému oplodnění. A světe div se, byla to naprosto normální česká holka, která se nejprve stala úspěšnou sama a až teprve na obchodní cestě potkala svého prince. Byla to sympatická dáma, která se nad nikoho nepovyšovala a svého štěstí si vážila a právě jí jsem to opravdu upřímně od srdce přála. Bohužel ne všichni svého úspěchu v životě dosáhly svým vlastním přičiněním, i pár takových případů znám a nechci říct, že jim to vyloženě nepřeju, ale rozhodně to není tak srdečné, jako u jiných...

    Souhlasím s tím, že samo od sebe se nikdy nic nestalo a výmluvy a lítost člověka nikam nedostanou. Člověk by si měl nejprve umět vážit sám sebe, stanovit si své cíle a jít za nimi. Nikoli však jak se zpívá v jedné písni od Znouzecnosti: "Na cestě po žebříku vedoucím do nebe, dobré je dolu kopat a smát se nad sebe." ale nedělat nic proti svému přesvědčení, aby až se člověk jednou otočí za sebe, nemusel litovat svých rozhodnutí.

    Promiň, že jsem se tak rozepsala, já jen, že je tohle pro mě zrovna dost živé téma a tento článek je skutečně velice inspirativní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Misho, naopak - jsem moc ráda, že jsi se rozepsala, a že jsem Tě svým článkem inspirovala.
      Rozumím tomu, co máš na mysli. Ale přiznám se ti, že jsem přesvědčená o tom, že v takových případech, které zmiňuješ nebo naznačuješ, se o žádný úspěch nejedná. To je jen takový "pseudo úspěch", na který člověk nemůže být pyšný, a který obvykle odejde tak rychle, jak rychle přišel. Když si plníme svoje sny vlastním přičiněním, tak jedině tehdy mají trvalou hodnotu a posouváme se tak někam dál.
      Já si snad budu muset po létech "Znouzi" pustit, ta kapela ví, co zpívá ;-).
      Děkuju ti za moc milý komentář, obohatil tu naše "úspěšné vlákno". ;-)

      Vymazat
  41. Ty jsi fakt skvělá, Vivi! Také sním o tom, čeho chci v životě dosáhnout, ale někteří lidé jsou tak přízemní, že se mi diví a myslí si, že jsem blázen :( Ale já vím, že když se někdo snaží a dělá, co ho baví tak všeho dosáhne ... věřím v to :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, děkuju ;-).
      Nerozumím takovým lidem, kteří zpochybňují cíle a sny druhých. Na pochybnosti není čas! Člověk si nesmí nechat rozmlouvat ani ukrást svoje sny. Fandím ti všema deseti a jsem si jistá, že pokud budeš svým snům věřit a aktivně za nimi půjdeš, všechno se ti vyplní.

      Vymazat
  42. Anonymní0:22

    Vivi, krásne a pravdivé slová pre toho, kto im chce porozumieť...vážim si, že si ochotná podeliť sa o svoje myšlienky aj na blogu. Je to veľká inšpirácia aj pre nás ostatných, ktorí tvoj blog čítame.
    P.S.
    Na fotke vám obom veľmi pristane...
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju za milý komentář. Máš pravdu, jsou to slova pro toho, kdo jim chce rozumět a já vím, že ty jim rozumět nejen chceš, ale ty podle nich také žiješ. Vždycky, když mi od Tebe přijde e-mail nebo komentář, tak se spokojeně usmívám...vím, že víš. ;-)
      PS: a dneska jsem se nejen usmívala, ale byla jsem přímo šťastná, protože jsem měla ve schránce to nejkrásnější přáník narozeninám, jaké si jen lze představit. To je tak milé, že sis vzpomněla. DĚKUJU. ♥♥♥

      Vymazat
  43. Velmi povedený článek. Tu lenost po změně vidím na sobě samé, ale i na svém okolí a vysvětlují si jí i závist jiných a tím nemyslím namířenou přímo proti mě samé. Je smutné, že někteří místo, aby začli s změnou sami u sebe, jen lamentují a mrhají časem svou nepřejícností a zlobou vůči těm, co se proti nim ničím neprovinili. Krásně si napsala, že úspěch něco stojí a musí se na něm pracovat. Kdyby to bylo mottem všech, lidé by byli spokojenější sami s sebou a uměli by se více radovat i z úspěchu druhých.
    Těším se na další članek pdobného ražení a na tebe si přiťuknu s Ringem (ten byl vždy mou jedničkou :) ).

    OdpovědětVymazat
  44. Ráda bych vám všem poděkovala za úžasné komentáře. Mám velkou radost z toho, že jste mi všichni porozuměli, a že vás můj článek inspiroval. Mě zase inspirovaly mnohé vaše komentáře. Je skvělé, že si na mém blogu můžeme tak často hrát a dovádět, ale je fajn se občas z rošťačení přenést do všedního života, který ale vůbec nemusí být obyčejný. I o tom, jak mít lepší život, blog nebo práci, si tu budeme povídat a já se na to všechno s vámi už teď moc těším. Děkuju ještě jednou všem. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  45. Kdo říkal, že se nedá energie předávat na dálku? Jsi moudrá a máš energie na rozdávání. Už jsi vše krásně uzavřela, neměla bych už nic přidávat, ale musím vyjádřit radost z toho, že se chceš o ni podělit a taky kolik podobně smýšlejících lidí se tu sešlo. Sebereflexe a sebemotivace jsou samozřejmě nezbytné, to už tady padlo, ale někdy potřebujeme nakopnout, když už máme pocit, že se dlouho snažíme a víme, jak na to, a víme, kdo jsme a co můžem nabídnout, ale nic se neděje. Tak pak přijde asi řada na ty triky. Těším se na ně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaká jsi zlatá, Oli! Usmívám se a těším se z tvého komentáře.
      Určitě se energie na dálku předávat dá, protože já ji mám právě od Tebe a od vás všech. ;-) Děkuju mockrát. ♥

      Vymazat
  46. Nádherný článek, Vivi. Je úžasné, kolik životní pravdy, životní moudrosti dokážeš napsat v pár větách.

    OdpovědětVymazat
  47. Opět krásný článek, takže jdu vstát z postele a pracovat na splnění snů! :) Jinak konečně jsi nám odhalila svého muže, růžky mu mooc sluší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, a to já bych nejradši dneska v posteli zůstala ;-).

      Vymazat
  48. Vivinko, napsala jsi to tak krásně... A pravdivě. Nepomůže, když bude člověk jen sedět na zadku a vrčet, že mu nejde to a nebo to. Já mám tu výhodu, že svoji práci miluju a to další přijde jednou taky :) jen tomu trochu pomoct :) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, přesně tak, rozumíme si ;-).

      Vymazat
  49. Nett0:33

    Jé,jsem tu poprvé a hned zmínka o Liverpoolu. (Na vysvětlenou:bydlím tu:) )
    Moc pěkný blog a inspirující článek,konečně někdo,kdo netlachá jen tak o ničem nebo pouze neukazuje své outfity.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nett, asi jsem tušila, že mi sem přijdeš na návštěvu, tak proto ten Liverpool ;-). Mimochodem - pozdravuj, prosím, Johna (i Ringa, George a Paula).
      Jsem ráda, že se ti u mě líbí. Můj blog je takové dovádění a mluvení o věcech, které mi dělají hezčí život (a vidíš - outfity -to mě ještě nenapadlo). ;-)

      Vymazat
  50. Milá Vivinko,
    krásný článek! Vlasně to nemusí znamenat, že Tvůj život je už báječný, jen si od začátku tvoříš svým pozitivním přístupem budoucnost. A čím víc lidí na to skočí, tím Ti vlastně pomáhají:-). Hranici úspěchu má každou jinou a někdy i zbytečnou. Může to být tisíc čtenářu jeho blogu ale taky jeden e-mail, že jeho práce má smysl, protože pomohla změnit život k lepšímu někomu druhému. Navíc ta spousta energie, času a vytahování svými milými komentáři intuitivně z lidí z blogového světa to nejlepší, se Ti prostě musela vrátit zpět;-). Já se k Tobě přidávám, ať zní tahle rada šíleně, ale čím víc člověk bude poslouchat sám sebe a půjde za svými sny, tím víc se mu bude dařit! Bohužel nás často brzdí strach nebo to, že přijímáme kompromisy, ve kterých to pak jednoduše drhne... Ale dost, jsem šťasná za každou probuzenou dušičku, které vlastně takhle pomůžeš;-)! Ať se daří a moc vám to v Holandsku sluší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Sharko, vlastně ani nevím, co na tvá slova napsat. Je to tak milé, tak krásné, tak dojemné, že mi nezbývá než říct jen prosté a mnohoznačné DĚKUJU. A je to "Děkuju", ve kterém jsou zahrnuté celé dva roky, po které tě znám.
      PS: jak jsi poznala, že malá fotka je z Holandska, to mi nejde do hlavy. :-) Jsi úžasně pozozný blogový přítel. :-*

      Vymazat
    2. Já taky... No že by ten mlýn!?:-) A vlastně přemýšlím o takovém úplně jiném článku o českém bydlení, asi bych ho měla napsat;-)! papa

      Vymazat

    3. No jo, mlýn v dálce ti mohl být malou nápovědou ;-).
      Sharko, určitě ten článek napiš. Psát o českém bydlení bude ožehavé téma, ale i o takových tématech se musí mluvit. Já osobně se na tvůj článek už teď moc těším.

      Vymazat
  51. Vivinko,
    Ty jsi tak chytrá a ve všem s tebou souhlasím. Já už od malička měla vždycky takové už to " dospělácké přemýšlení " , jako kdybych už nějakým životem prošla , vím , co dělat a co naopak nedělat. Vím , že lidi jsou všelijací a že nikdo mi zatím nic zadarmo nedal , ikdyž já bych někoho takového chtěla potkat , protože i já jsem taková .. Ale zatím jsem poznala lidi , kteří vždycky za cokoliv něco chcou aby to bylo výhodné , někdy se mi z toho chce zvracet.. Ale i vím že život není jenom o štěstí a že v životě jsou vždycky opravdu velmi špatné chvíle , ale pak zase přijdou lepší a asi je pravda že kdyby bylo pořád skvěle a úžasně , byla by to asi časem nuda ;)
    Jinak vím , že když chcete něčeho dosáhnout , musíte o to usilovat a ne jen fňukat že ostatní to dostali jednoduše , musíte si věřit , musíte být i trpěliví ... A ono se to časem uskuteční , ten kdo chce všechno hned a najednou , o to stejně brzo přijde .. :)
    Krásný článek ! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi skvělá, Gabulko. Na to, jak jsi mlaďoučká, uvažuješ opravdu dospělácky, a proto jsem si jistá, že Ty se v životě rozhodně neztratíš. A budeš mít výhodu oproti ostatním, kteří jenom fňukají ;-).
      ♥ ♥ ♥

      Vymazat
    2. Jsi moc hodná , snažím se plnit si sny ! :)

      Vymazat
  52. Lenost je zákeřná věc...

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní12:32

    Tímto článkem jsi mě dostala. Už dlouho jsem tušila, že je tu vyjímečná blogerka, ale ted jsem si zcela jistá. Úžasné!
    S pozdravy Lenka

    OdpovědětVymazat
  54. Vivinka, to je krásny a múdry článok, si skvelá! A podpis na pupík poprosím ;)

    OdpovědětVymazat
  55. Milá Vivinko! Stydím se, že jsem se ke tvým článečkům dostala až teď, ale nejde nenapsat.. Tenhle článek je tak povedený! Pěkně mě nakopl a dodal trochu sil a odvahy :) Už se těším na další. Tvé články jsou vždy pohlazení na duši. Jsi prostě úžasná! :*

    OdpovědětVymazat