1.7.13

Na návštěvě u mě doma...

Už to o mě víte - baví mě všechno okolo bydlení a baví mě můj domov. Když jsme na cestách a chci nakupovat, obvykle mě nezajímají šaty, boty, ani kosmetika (ó, můj muž si myslí pravý opak), ale obchody s nábytkem a dekoracemi, bleší trhy, kde se dají ukořistit neuvěřitelné poklady a malé krámky, ve kterých se prodávají ručně tkané koberce nebo malované talíře. Pořizovat věci do svého bytu je pro mě jedna z nejzábavnějších činností. Dneska se s vámi chci podělit o pár věcí, které jsem svému domovu nedávno dopřála, a které si rychle zamiloval (a já s ním).

Vezměte si jahodu nebo meruňku z mé nové jednoduché misky, je jich dost pro všechny. A nebojte se, Tomík v pozadí vás (asi) nekousne. Bývá dobrák, pokud ho někdo nenaštve (ovšem nutno podotknout, že se rozčílí poměrně snadno).

Víte, jaký materiál považuju za nejatraktivnější? Není to hedvábí, brokát ani satén. Je to len. Len je pro mě do látky převtělená příroda. Lněné věci jsou k neroztrhání, vydrží snad celý život, pokud se neomrzí (a len se neomrzí, aspoň mně ne). Lněné kalhoty, tuniky, noční košilka ("přírodní vzhled" je sexy). Trošku jsem odbočila od našeho "bydlícího tématu", tak se k němu poslušně vracím...ubrus ze stoprocentního lnu je klasika a taky jedna z nejoblíbenějších věcí, kterou jsem domů pořídila.
Tomík (z první fotky) odjel na letní prázdniny k našim, a tak ho zastupuje Džony (na fotce úplně vpravo) a mohla jsem ze skříně vyndat pletené plédy a světlé polštářky, které před Tomíkem z ryze praktických důvodů schovávám. Na stole je lněný ubrus z kolekce Sunshine, který už nevyměním za žádný jiný.

Bude ze mě Vrchlický - má malá Óda na len:
Od teď už chci jen
stoprocentní len.
Miluju vše co je lněné,
 ať zmuchlané či vyžehlené.
Pokud se zajímáte o francouzské kulinářství, určitě znáte jméno, které dokáže vykouzlit na talíři ty nejchutnější dobroty. Nicolas Vahé. Úžasný kuchař, který pendluje mezi Francií a Dánskem a vytváří ze svých receptů vlastní speciality v rozkošných obalech a pomůcky pro servírování. Zářím štěstím, protože jsem si už dlouho přála nějaký jeho výrobek (Nicolas je má dávná láska), a teď konečně jídlo (na fotce bulgur s mexickou směsí) můžu servírovat na jeho prkénku z akátového dřeva. Jo!

A když je prkénko od Nicolase zrovna prázdné, táboří na něm můj nový porcelánový koloušek.

Když jsem vybírala všechny ty vysněné věci pro můj domov, napadlo mě, že bych taky měla pamatovat na sebe (však vy mi rozumíte). Rozhodla jsem se pro skutečnou lahůdku - balzám na ruce od francouzské kosmetiky přímo z Provence. Marseillská kosmetika Compagnie de Provence je vyráběna z nejkvalitnějších surovin podle původních receptur. Hedvábný balzám na ruce obsahuje olivový olej, bambucké máslo, vitamín E a voní lehoučce, originálně a letně (verbena s dřevitým nádechem). Krém má šikovný dávkovač, který spolehlivě "odměří" vyhovující dávku. Mívám ho na nočním stolku a potěšit přes spánkem svoje ruce verbenou je už takový můj malý rituál. Jak vidíte na následující fotce, občas krém schovávám pod stůl (to víte, máme často návštěvy a krém mi začal nějak rychle ubývat...nejsem lakomá, ale jak jde o Compagnie de Provence, neznám bratra!).

Hledala jsem nějaký český internetový obchod, který se nebojí prodávat stylové věci, na které člověk nenaráží na každém rohu. Chtěla jsem objevit e-shop, kde bych našla něco výjimečného a přírodního, zkrátka takovou útulnou ulitu. To, co jsem hledala, jsem našla pod jednou střechou - na Coclea.cz
Vivi podpis

82 komentářů:

  1. Vivi, jako bys říkala moje slova... Než bych si koupila něco na sebe tak radši koupím něco domů:) Mám vyhlídlé hodinky, ale radši si koupím stoličku k prac. stolu. Už jsem taková:) Krásné dny L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: chci vám všem moc poděkovat za úžasné komentáře, jste ohromně milí. Vážím si toho, že mi tu necháváte tak superbezva vzkazy a asi vás miluju :-D.

      Vymazat
  2. Vivi, krásné fotky...len také mám ráda...přeji hezký den...Magdaléna

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:16

    Vivi, ty máš tak nádherné články. ♥ som rada, že som našla osôbku, ktorá do svojich článkov vkladá ♥ . každý tvoj článok je niečím zaujímavý, obohatený, a v každom jednom nájdem milé slová. konkrétne týmto článkom si ma úplne uniesla. toľko pekných vecí v jednom domove ♥ . raz ♥ KEĎ BUDEM VEĽKÁ ♥ aj ja si zariadim dom v takom peknom, prírodnom štýle. ty si mi v tom vzor (pamätaj na to♥ ) a tá stránka je úžasná. majú tam toľko nádherných vecí, len mi je ľúto, že neposielajú aj na slovensko. škoda, že my niečo podobné nemáme. (a možno aj máme, len o tom zatiaľ neviem, alebo to bude stáť slovenské nekresťanské peniaze, fňuk)
    ten balzam na ruky vyzerá nádherne. určite je skvelý. no páči sa mi, že svojim dizajnom zapadá do celého bytu. (nie je to len taká obyčajná balea pumpička s krémom s nevkusným obalom) takže za mňa klobúk dolu za všetko ♥
    a mám dve maličké otázky. 1)odkiaľ sú tie nádherné vankúše trees are friends.
    2) ako sa volajú všetky knihy na obrázku (sú totiž nádherné)
    ♥ ♥ ♥
    dúfam, že som ťa nevyčerpala zas svojím predlhým komentárom (sľubujem, že si nabudúce budem dávať pozor na dĺžku) a prajem ti krásny deň.
    ♥ s láskou tvoja čitateľka♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá čitatelko, děkuju za dlouhatánský komentář (to Ty asi ještě nevíš, že pro dlouhé komentáře mám slabost, takže si na délku rozhodně pozor nedávej) ;-). Mám radost ze všeho, co jsi mi napsala...jsi milé zlato. ♥
      K Tvým otázkám:
      1) polštářky jsou z Fléru od Kosích sester (http://www.fler.cz/zbozi?where=zbozi&search=Kos%C3%AD%20sestry)
      2)knížky z fotky a plno dalších najdeš tady (v článku, který jsem svým oblíbeným books věnovala). Nejspodnější knížka je Things we love od Kate Spade (stojí za celý článek, někdy ho napíšu), další knížka je Find&Keep a ta úplně navrch je A perfectly kept hous is the sign of a misspent life od M. R. Cartera (je v ní plno senza fotek). Tak si hezky čti a měj se krásně ;-).

      Vymazat
  4. I já jsem okouzlena lnem a polštářky, ubrusy a běhoun ze lnu mi nesmí doma chybět :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní9:19

    Nemohla jsi mi při pondělku udělat větší radost než tímhle článkem! Úžasné! M.

    OdpovědětVymazat
  6. jé, pěkný článek :) a Tomík vypadá roztomile! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojda Vivi, páni, no to jsi mě potšila! Že máš vytříbený vkus i co se týče doplňků a hlavně tím obchůdkem, fakt nádhera! NV také moc dobře znám, kdysi jsem uvažovala o prodeji jeho marmelád. Přála bych si, aby byly i všechny ochucovadla u nás k mání, já jsem holt na obalový design, no. Takže o Compaigne ani nemluvím, to je sen. Žádný lněný kousek zatím doma nevlastním, nejspíš mi nepasuje k povrchu našeho gauče. Ale do budoucna, kdo ví! Vypadá nádherně jak píšeš mačkaně i nemačkaně;-). Krásné léto, paa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, pokud budeš někdy prodávat Nicolasovy marmelády, dej mi vědět, zkoupím všechny ;-)). A jsem moc ráda, že se Ti u mě líbilo ;-).

      Vymazat
  8. Kdyby to u mě doma vypadalo tak jako u tebe, tak se snad z domu nehnu a jen se kochám :)

    OdpovědětVymazat
  9. moc hezky to u tebe vypadá, někdy mám záchvat, obvykle po shlédnutí nějakého amerického decor videa, že bych si teda taky změnila byt, no ovšem když vidím nabídku v ČR, hned mě to přejde

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní10:22

    Kolikrát jsem k tobě na blog do rubriky "Jak bydlím" zašla, když jsem si zařizovala svůj byteček, to by nikdo nespočet :). Miluju tvůj styl a to jak si dokážeš při zařizování bytu hrát,to je velká inspirace. Jsem ráda, že jsi začala vkládat víc článků ze svého domova, pokračuj v tom prosím! :) Okouzlil mě nejenom lněný ubrus, ale i pléd, eko polštářky a samozřejmě Tomík a Džony :))) A ten obchod jsem snad radši ani neměla vidět, je to ráj na zemi!
    Krásný den přeje Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Krásne vecičky,presne včera pri prechádzke mestom som nakúkala do výkladov jedného obchodíku,tematicky rovnako ladeného:) Už len zohnať vlastný byt! :D
    Pekný deň Vivi:)

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, óda na len mě dostala!!!! :-):-):-) Ovšem zjištění, že doma nic ze lnu nemám - hrozné!!!!! Ráno jsem tu vykládala, že musím šetřit a neutrácet - ovšem - len bude zřejmě nutností!!! Díky za krásné ráno s Tebou a Tvými články! A krásný týden - prý bude slunečný! L.

    OdpovědětVymazat
  13. Máš strašně hezky útulné bydlení. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Mňam meruňky,ach to bych se zakousla...Všechno,co je ze lnu,
    k tomu ráda přilnu,
    z večera i z rána,
    ke lnu přitulím se ráda...Pravda je,že lněné věci opravdu jako materiál ve mně vyvolávají pocit jednoduchosti a přírody.... a ten balzám na ruce,vypadá,tak jemně a čistě..úplně cítím tu něžnou vůni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betty, to né ze mě, ale z TEBE bude Vrchlický. Připravila jsi tu úžasnou druhou sloku mé ódy. Děkuju za spolupráci i za moc milá slova. :-**

      Vymazat
  15. Ahoj Vivi!
    Hned na začátku musím zajuchat!! Juchu!! Tomík je na fotce! Je to překrásný společník a určitě úžasný kamarád! :-) Miluji zvířátka - sama mám kocourka, králíčka a křečka! ;-) Ještě ta Kolie mi chybí (na rase nesejde, prostě pejska bych brala, ale když jsem psala všechny zvířátka na -K-, tak se mi sem hodila kolie. :-D ).

    Máš absolutní pravdu, len je úžasná, nádherná a kvalitní látka - už na pohled je to krása. :-) A tvůj nový ubrus je toho důkazem. :-)
    Hmm, tak já si s dovolením nabídnu meruňku - už dlouho jsem jí neměla a jen její vůně mi hned připomene léta strávená s mojí pohádkovou babičkou. :-)
    Džony Tomíka skvěle zastupuje a Tomíkovi přeji nádherné prázdniny - které tak či tak stejně mít bude. :-)

    Nový koloušek je krásný - jak já miluji tvoje sošky a figurky a všechny ty dekorace, které používáš na své fotky i pro své projasněné dny. :-) Tak tak - největší radosti nám dělají hlavně maličkosti. Prkýnka si užij, je krásné a měj se moc fajn. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje komentáře nejsou "komentáře", ale přímo "dopisy diváků" ;-) Je moc milé, jaká jsi pozorná čtenářka a jak vždycky reaguješ na všechno, co se v článku objeví.♥ Zlatá jsi. Jsem opravdu potěšená vším, co jsi mi tu napsala, i tím, že se ti u mě doma líbilo. Těším se, že se u mě zase brzy sejdeme a příště se nebudou podávat meruňky a jahody, ale čokoládový dort (už mám na něj asi týden chuť). Ještě jednou děkuju. :-*

      Vymazat
  16. Vivi u teba sa citim tak neskutocne utulne :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné, já si zrovna před dvěma dny koupila svoje první lněné tričko. A je supr :)

    OdpovědětVymazat
  18. Hned jdu omkrnout stránku s originálními, přírodními věcvmi.
    Po Tvém článku mám teď sto chutí utéct někam, kde na mě číhá samý len a jednoduše do něho skočit a zabalit se! :D
    Tomík je úžasný a roztomilý. Vždy mě pobaví, když ti nejmenší psi nejvíc vyvádějí. :D

    OdpovědětVymazat
  19. Tvůj blog mě strašně baví, je takový jiný, o jiných věcech než u jiných blogerek a je to tím, že Ty jsi taková originální :) Moc mě baví Tvé fotky, máš to všechno tak hezky načančané :D a strašně mě pobavilo "Bude ze mě Vrchlický" SUPER!

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní14:12

    Vivi, ty jsi prostě boží! Kde pořád bereš ty nápady??? To byla jen řečnická otázka :), prostě mě to tu moooc baví (a pozor, neopičím se po předchozích komentářích) :) pa pa Zuzka

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné věcičky a len je také moje láska ....a nejraději ležérně zmuchlaný. Třeba i na letních šatičkách:-)

    OdpovědětVymazat
  22. jahody aké výstavné kusy :D a inak super skvelé... mám pocit, že tvoj bytík má toľko inšpiratívnych zákutí, že nám budeš ukazovať nové a nové až kým nebudeme starí a siví (ideálna predstava starnutia) :))

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, ty mi ale děláš chutě takhle při pondělním odpoledni! Teď už z hlavy obrázek meruněk nedostanu! Mňam... tuze moc bych si dala :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:39

      to ja z hlavy nedostanu zadny z dnesnich obrazku :DD tuze moc bych si prala takto bydlet a jist pri tom merunky :D skveleee!

      Vymazat
  24. Máš takový nádherně útulný styl.. :))** Ga u mě. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní16:42

    Ahoj Vivinko,
    krásné fotky!mám prosbu-můžeš mi prosím napsat, jaký trik při focení používáš na to, aby byl v popředí předmět s ostrými obrysy a pozadí rozmazané jak z první fotky a naopak popředí rozmazané a pozadí ostré jak na té druhé fotce s kytičkou?ať dělám co dělám, tak mi to nejde a už si nevím rady. Děkuji za radu.
    Soňa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Soňo, co se týče záměrné rozostřenosti jednotlivých předmětů na fotce, pokusím se ti odpovědět nějak jednoduše a obecně, protože nevím, jaký přesně máš foťák. Na foťáku zvolíš co nejnižší clonové číslo a co nejvíc přitáhneš objektiv (zoom). Záleží na vzdálenosti foceného předmětu od pozadí (čím větší vzdálenost pozadí od hlavního motivu, tím je pozadí rozostřenější). Zkoušej, co tvůj foťák umí, trošku si s tím pohraj, určitě se ti podaří ostřit a rozostřovat podle libosti. ;-) Roli hraje taky hloubka ostrosti, ale to už bych se tu rozepisovala jako Viktor Hugo (stejně dlouze a románově). Přeju hodně zdaru! ;-)

      Vymazat
    2. Soni, ještě mě napadla jedna věc. Ve foťácích bývá možnost nastavení takové "kytičky", která se používá pro focení detailů. Když máš kytičku zapnutou a fotíš zblízka nějaký předmět, pozadí se rozostří, zatímco předmět v popředí je ostrý (tak jako na první fotce, kde je miska ostrá a Tomík rozmazaný). A naopak - když kytičku vypneš, foťák zaostří na předměty v pozadí a věc vepředu "rozmaže", tak jako je to na druhé fotce.

      Vymazat
    3. Anonymní11:43

      Strašně mockrát děkuju. Pomohla jsi mi maximálně. Už mi to jde :))). ♥Děkuju♥

      Vymazat
  26. Jéhehé, povedzte mi prosím, ako to, že je ten Tomík stále taký úžasný!:D Jaj, už viem, je po tebe!♥
    Ach Vivik, ty nám nedáš vydýchnuť, čo?:D To je zase nálož! Nádherne, teplo a mäkkunko je u teba a ja nemám slov, tie fotky sú ako zo žurnálu:-). Len nerozumiem, kde sa zobral ten bulgur s mexickou směsí, veď som ti včera všetok vyjedla :O
    Si bezva, vieš?;-) A koloušek na prkýnku... láska!
    :-**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja to chcem stále počúvať dokola (aj môj koloušek), že jsme bezva. Môžeš nam to hovoriť trikrát denne (pre istotu, vieš?!);-) Ty si si myslela, Dandíku, že som Ti dala včera všetok bulgur s mexikános pochutnáňos zmesou? Kdeže, niečo som ulila do dnešného článku. Ty si teraz šialene rozjedené dievča! ;-)

      Vymazat
    2. Chichii, si si ma rozmaznala :P ;)*

      Vymazat
  27. Anonymní18:20

    Ahoj,děkuji za pohoštění i pokec,bylo to fajn a těším se zase někdy na návštěvu,bylo to moc milé.(Tomíkovi jsem přinesla ucho,ale někam ho zašantročil... :-),nechtěl mi říct kam.)Hezký den všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach nééé, já vím moc dobře, kde je to ucho. Pod polštářem (tam ho totiž zahrabává vždycky). Příště, prosím, přines spíš čokoládový dort...však se neboj...já mu ho předááám! ;-))

      Vymazat
    2. Anonymní23:46

      Tak fajn,přinesu pro všechny.:-)

      Vymazat
    3. Príma! Jen doufám, že pro všechny přineseš čokoládový dort (aby nedošlo k nedorozumění a nepřinesla jsi pro všechny ta smradlavá vepřová ušiska) :-D.

      Vymazat
    4. Anonymní0:17

      Jasně,že dortíííík.:-DDD A víš co...já přinesu i ušiska,ať si každý vybere...Dobrou noc vám všem.

      Vymazat
    5. Tak teď už jsem maximálně spokojená! ;-)

      Vymazat
  28. Dear Vivi, is always a pleasure to enter into your home, thanks for showing it everytime with your adorable photos! I bet it is one of the sweetest place on earth as you!:) Oh the little deer, how tender!:) Love and hugs my friend ♥

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní18:28

    Ach Vivi, ty jsi moje stará láska, ale ta Coclea, to je láska nová, díky tobě objevená. Mám za měsíc narozeniny a myslim, že to bude chtít něco lněného, když jsi tu o lnu doslova a do písmene tolik básnila :-)). Zdraví tě tvá věrná Lucka

    OdpovědětVymazat
  30. Jsme stejná krevní skupina. Souhlasím do poslední tečky. ♥
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Myslím, že tvůj domoc tě musí naprosto milovat za to, co mu dopřáváš! :))

    OdpovědětVymazat
  32. Vzkaz pro všechny: chci vám všem moc poděkovat za úžasné komentáře, jste ohromně milí. Vážím si toho, že mi tu necháváte tak superbezva vzkazy a asi vás miluju :-D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní23:48

      Vždyť my tebe taky,Blaženo...:-)

      Vymazat
  33. Milá Vivinko,

    dýchá na mě z tvého domova (jako vždy :) už od prvního obrázku pohodová atmosféra hmm jahůdku bych si dala s chutí hned jak bych se usadila na tvém útulném gaučíku! Polštářky jsou skvělé, podotýkám! Tak jako krteček byl spokojen se svými kalhotkami ze lnu tak věřím, že jsi stejně spokojená se svým ubrusem. A to mě vede k myšlence, že jsem si snad na nic lněného nikdy ani nesáhla. To musím napravit :)

    Měj se krásně !

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  34. skvělé, jako vždy:)! http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  35. Tak Tomík je na letním bytě? To snad ani Adélce nemůžu říct, chtěla by hned určitě jet taky :) Len také miluju, momentálně pracuji na výšivce, která je na lnu... To je taková nádhera, vyloženě se s ním ňuchňám :)

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní9:08

    To je geniální, nevím, co víc k tomu napsat. (Měla bys být spisovatelka, Vivi)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:07

      To doufám bude.Bylo by to fajn,četlo by se to jedním dechem..Vivi,nechceš na něčem zapracovat třeba,co tomu říkáááš..?Takové krásné oddychové čtení.Víš,kolik lidí potěšíš a krásně naladíš každý den?

      Vymazat
    2. Jak by řekla moje slovenská přítelkyně: "chichúňám sa pod fúsky" ;-), když si čtu vaše milé komentáře. Tak jo, já něco napíšu, ale musíte mi slíbit, že moje book neskončí v Levných knihách :-)).

      Vymazat
    3. Anonymní16:24

      Aleee,tak ty už něco máš přichystaného...Určitě neskončí,to bychom byly(myslím,že to můžu i za děvčata napsat)blázniii.Doufáme,že nám dáš včas vědět.Vždyť tvůj blog čteme všechny rády,natož tvojí knížku...

      Vymazat
    4. Jsi zlatíčko ;-). V hlavě se mi pár nápadů rojí, ale jejich realizace nebude jen tak. Nicméně říkám si, že člověk má zkusit všechno a navíc jsem ten typ, se kterým šijí všichni čerti, tak se do něčeho časem pustím. Do té doby ale budu doufat, že se budeme spokojeně scházet na mém blogu. A děkuju! ;-)

      Vymazat
    5. Anonymní16:53

      Tak dobře,budeme držet palce,ať se vše podaří.Tvůj blog...?to je jasné.Hezký den.

      Vymazat
  37. Anonymní9:32

    Dokonalé-tvůj domov i ten obchůdek.Už si píšu "wishlist";))
    Iva Z.

    OdpovědětVymazat
  38. Domácnost jako vystřižená z pinterest.com anebo nějakého kalalogu. Já osobně miluju,miluju,miluju nakupování doplnků do domácnosti. Taky chodím po sekáčích a koukám,co kde najdu.

    OdpovědětVymazat
  39. Vivi dnes..., na lněné vlně:-) Tak se moc nepomuchlej:-D
    O,o,o... ,jak si to u tebe budu za tu prostořekost moci vyžehlit?!.-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svou prostořekost si můžeš vyžehlit jedině vyžehlením mého lněného ubrusu (prosím, ať nemá žádný záhyb!) ;-).

      Vymazat
  40. Všem děkuju za moc milé komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  41. Tvůj domov baví i mě! byteček jako ze žurnálu. Vivinko, normálně Ti snad závidím! (ale prý když jen málo, je to zdravé a motivující, tak snad)

    vlastně nevím, co Ti pochválit dřív, snad ty povlaky na polštářky. jsou úžasné! :)

    krásný den. ♥

    OdpovědětVymazat
  42. Pěkné věcičky a super básnička, básnk se v tobě nezapře:)

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní15:13

    Je to jako z pohádky,tvé fotky a nápady jsou bezkonkurenční!Fandím!

    OdpovědětVymazat
  44. Vivinko,
    moc Tě zdravím!
    Koukám, že jsem přišla v pravou chvíli, zrovna se zve na návštěvu :). Máš to všechno moc hezké. A úplně mě zahřálo u srdce, jak máš ráda len; taky na něj nedám dopustit :).
    Přeju hezké letní dny!

    OdpovědětVymazat
  45. To jsou ale krásné fotky, Lucinko.
    Máš doma moc příjemná zákoutí, musí se ti tam nesmírně krásně žít a rozjímat. :)
    Ten psíček na první fotce vypadá jako plyšový. Je to určitě zlatíčko.
    Díky za prima počtení a měj se krásně! :*

    OdpovědětVymazat
  46. S tím lenem máš pravdu. Taky je mi moc sympatický :). Jinak návštěvu jsem si fakt užila!

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní22:50

    Vivinko,
    cetla jsem dnes tvůj rozhovor a je naprosto skvely!!Pak jsem prisla sem a precetla a prohledla si tvuj clanek a je naprosto skvely. Nemuzu si pomoct, ale z tehle rovnice mi vychazi jasny vysledek - ty jsi naprosto skvela!!! Bavis me cim dal tim vic.
    Uzij si zitra svatek a pak vikend. :)
    Vendula

    OdpovědětVymazat
  48. Vivinka, uzasne vsetko! Uplne si sa trafila aj do mojho vkusu vsetkymi tymi krasnymi drobnostami, farbami, lanom. A to prkenkoo!! asi ho fakt surne potrebujem :))
    :* T.

    OdpovědětVymazat
  49. Ach Vivinko, ty mi děláš takové chutě na zařizování bydlení. Už aby ty tři měsíce utekly a mohli jsme s přítelem hledat nějaké to hnízdečko, co bychom si vyzdobili po svém.... :)

    OdpovědětVymazat
  50. Tady už jsem teda nebyla pěkně dlouho a tolik změn co tu proběhlo, no krásné! <3

    a ten psíík :-*

    OdpovědětVymazat
  51. Opět krásná pastva pro oči. Len je do interiéru úžasný, dodá u pak úplně jiný nádech a navíc je příjemný na dotek. :)
    Jinak jahůdky a meruňky u nás doma taky frčí. Prostě k létu patří hodně ovoce. :)

    OdpovědětVymazat
  52. Děkuju všem za komentáře. :-*

    OdpovědětVymazat
  53. Milá Vivi, k Tobě si vždycky chodím pro dobrou náladu, pohlazení a vtipné počtení - dnešní inspirace z Tvého domova je úchvatná, právě žiju znovuvylepšování svého rodinného hnízda a moc ráda se koukám na Tvé fotky z Tvého domova - krásné!!!! Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  54. ♥♥♥ Mám velkou radost a není vůbec zač. ;-)

    OdpovědětVymazat
  55. Tak Vivi, už jsem si koupila stejný ubrus, jako máš Ty! :)

    OdpovědětVymazat