17.10.13

Mé bydlení v Paříži...pojďte nakouknout

Nedávno jsme tu společně udělali roztomilé přiznání, že rádi nakukujeme do cizích kabelek, kosmetických taštiček, koupelen a příbytků, a tak mě napadlo, že by vás, kdož jste zví(ě)daví, mohlo potěšit pozvání na krátkou návštěvu do pařížského bytu, ve kterém jsem se na čas ocitla. 
Bydlela jsem se svým mužem v bytě u tety Jarmily, která v Paříži žije už téměř 50 let. Teta je pozoruhodný, skromný a úžasně milý člověk a my jsme byli moc rádi, že s ní můžeme trávit hodně času, protože to se nám nikdy předtím nepodařilo. Prostřednictvím jejích tipů jsme poznávali Paříž z úplně jiných úhlů a stran (a já si žádné z těch kouzelných, málo turisticky známých míst nenechám pro sebe a na jaro vám tu připravím menší seriál), chystala nám voňavé snídaně a znamenité večeře, při kterých jsme si povídali, prohlíželi staré fotky a postupně odkrývali její příběh, který začal v Čechách, pokračoval životem v Anglii, přebrodili jsme se i Indií, Amerikou, kde žila 6 let a skončili jsme tam, kde jsme začali a kde nám bylo dobře - u jídelního stolu v Paříži. Uvědomila jsem si při tom všem, jak moc důležitá a obohacující jsou rodinná setkání a je úplně jedno, jestli se odehrávají v Paříži nebo v Ptákovicích.
Ale už dost povídání. Teď vám půjčím svoje korálkové pantofle, které mi na trhu koupil můj muž hned první den pobytu, a které už se pak ode mě nehnuly téměř ani na krok. Jsou pohodlné, měkoučké a myslím, že se vám v nich bude chodit stejně dobře jako mně. Tak pojďte...

Tak tady to je - 2. patro.
Teta má ve svém bytě moře knížek, jsou všude, kam se podíváte. A rozhodně není jako ten mnich, co měl mnoho knih a nevěděl, co je v nich. Nejenže má svou úctyhodnou sbírku knížek téměř celou přečtenou, ale některé knižní kousky dokonce sama napsala. Hodně inspirativní.

Balkón, kam bych se, kdyby byl můj, za každou cenu snažila vměstnat mini židličku a mini stoleček a pak bych tam seděla (v černém roláku!), pila litry kávy, asi bych i kouřila (to víte, bohémská spisovatelka v Paříži), pozorovala rušný život, okusovala propisku a tvářila se šíleně "dekadentně". Ale moc dlouho by mi asi takové ponuré tváření nevydrželo (však mě znáte), takže bych škrtla temné zápisky mé první (velmi útlé) knihy a radši psala ódy na radost. Tak teď jen škoda, že ten balkón není můj.

Ložnice s modrými závěsy, voňavými peřinami a velkým oknem - páni, tady se zdály sny!
Na mém nočním stolku bylo všechno důležité (jistě mi rozumíte).
Noční pohled z balkónu. Ach ano, barevná světýlka vždy a všude, prosím.

Z jídelny se nám odpoledne naskytl často stejný pohled - typický francouzský knihkupec v purpurovém roláku sedící v omšelém krámku, který nikdy neotvírá před polednem. Na druhou stranu, když jsme se večer vracívali domů, ještě pořád ve svém malém obchodě byl, lehkovážně popíjel víno a vysvětloval kupcům, "Jak je důležité míti Filipa".

Hned za domem byla typická ulice s obchody plnými ovoce, ryb, uzenin, pečiva, sýrů a vína. A rušnost tamějšího života dokládají i roztomilé příběhy, jakože si dcera sýraře namluvila syna vinaře (mají krámek naproti sobě), a teď mají nejen dvě děti, ale taky plné talíře výborných sýrových pochoutek a skleničky plné toho nejlepšího vína. Ještě by to chtělo přibrat do rodiny pekaře.

Nerada bych někdy skončila na dlažbě, i když na té, která byla na chodbě tetina domu, jsem si každý den postála aspoň chviličku docela ráda. I tehdy, když jsme se s tetou po nějaké době rozloučili a odjížděli tam, kde to přece jen máme ze všeho na světě nejradši...domů.

A ještě si dovolím drobnou vsuvku. V poslední době jsem si dopřála ještě jednu (tentokrát virtuální) návštěvu pařížského bytu - modelky a zpěvačky Lou Doillon a to sice díky mému oblíbenému Selbymu. Lou bydlí strašidelně a bizarně, ale třeba se u ní na chvíli (chvíle stačí) zabydlíte. Víc fotek jejího bytu tady.

Fotit se v Parisu u Eiffelovy věže, to "muší bejt". A když jsem líná a zdá se mi, že je proslulá věž daleko, tak si ji jednoduše domaluju - ne nadarmo mi narostl čertí ocásek (a taky dlouhatánské ruce, abych mohla svého muže pořádně obejmout). ;-)
Vivi podpis

196 komentářů:

  1. Úžasný článek, taky bych brala takovou tetu. V Paříži jsem byla jen jednou a chystám se to někdy zopakovat. Moc vám to sluší:-)

    Ms. Blogger Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, návštěvu Parisu je třeba opakovat, opakovat, opakovat! ;-)
      A děkuju. :-*

      Vymazat
  2. Krasne se to cetlo,posledni fotka je vtipna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se zase vždycky moc dobře čtou komentáře. ;-)

      Vymazat
  3. Nádherné. :) Když jsem byla necelý týden zpátky v Paříži, přesně takový byteček jsem si vyhlédla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Daysy, já si takhle vyhlídla asi 10 domů a 8 bytů, takže nezbývá než nasadit kuklu a vykrást Národní banku. ;-)

      Vymazat
  4. Nádherně napsané, krásně to dýchá Francií... chceme si s drahým darovat Francii k Vánocům, tak snad se nám výlet povede a budu stejně okouzlená :) (závěrečná fotka je senzační)
    Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte báječného Ježíška...pak ho, prosím, pošlete i za mnou, já bych totiž nejradši jela do Francie hned znovu. ;-)

      Vymazat
  5. Krása! Já si naplánovala Paříž na příští rok, asi nejlépe na podzim. Měj se krásně, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, na podzim je Paříž nejkrásnější a obvykle (to vím od tety) bývá to nejhezčí počasí. Tak to si moc užiješ, sázím se.

      Vymazat
  6. Milá Vivi :-) po delší době nakukuji a opět se bavím :-) Co dokážeš se slovíčky.. to by jeden nevěřil :-) po čtení Tvých příspěvků přicházím o kuráž napsat svou vysněnou knihu, vždyť by se člověk šel nejradši zahrabat hahááááá... Krásně jsi mě pobavila, nechala přivonět sladké Paříži a nakouknout hned do několika životů :-) BRAVOO

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Susie, moc ráda tě tu vidím. ♥ Ty bys mě rozesmála. Vždyť já jsem první na řadě, kdo si chce tvou knížku koupit, až bude jednou hotová a pak si půjdu nesměle pro podpis...;-) Hned svou kuráž zase vytáhni na světlo světa! :-*

      Vymazat
  7. Anonymní9:03

    :-),moc hezké čtení k ranní kávě,fakt se teď usmívám,přeji hezký den všem a moc vám to sluší!!!au revoir(myslím že se to takhle píše):-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to mě vždycky potěší, když se dozvím, že se moje články čtou u kávy...výborně ;-).
      Ano, píše se to přesně tak - skoro ti ani nevěřím, že nejsi rodilá Francouzka. ;-)

      Vymazat
  8. krásná procházka francouzským bytem Vivi...Tvá teta musí být skvělá. Společná fotka s mužem, to byla nejlepší závěrečná fotka jakou si mohla publikovat :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krása!
    Paříž je úžasná Vivinko a ty ještě víc :) Na poslední fotce vám to s mužem moc sluší! Jsi roztomilá :) Hned má člověk lepší náladu, když si přečte tvůj článek :) Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, dávání si lepší nálady je vzájemné. A jsem ráda, že se v názoru na Paříž tak příjemně shodneme. ;-)

      Vymazat
  10. Krásní, mladí, spokojení a v Paříži.... :)
    snídám, připravuji se na školení a lepší start dne jsem si nemohla přát, děkuji za článek Vivi, jako vždy moc inspirativní a snový! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta první věta je jako název nějaké telenovely (možná bych se na ni i chvíli koukala, kdybych měla televizi) ;-).
      Jsi zlatá, děkuju mockrát. ♥

      Vymazat
  11. Skvělé, úžasné a milé.
    Já chci taky tetu v Paříži. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jééé Vivi konečně tě vidím na fotce.To je asi první tady na blogu,že? Jsi hodně milá,úsměvavá,pozitivně naladěna...a takové lidičky mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó né, už jsem tu pár svých fotek měla, ale pravda je, že sem málokdy přidávám další. Když já svůj foťák nedávám z ruky, a tak jsem tím pádem málokdy objektem focení. ;-)
      A děkuju, tvoje slůvka mě moc potěšila. :-**

      Vymazat
  13. Pravda... úplně to dýchá Francií. Já měla na chvíli pocit, že tam jsem taky... koukám z toho okna na knihkupce a tak. Díky! Eiffelovka je dobrá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je parádní, že jsem tě článkem dokázala na chvíli přenést do Paříže. Budu to muset zkusit i na sobě, nějak se mi začalo stýskat a ráda bych se tam aspoň na "virtuální chvilku" zase přenesla. ;-)

      Vymazat
  14. tento článoček bol ako pohladenie po duši:) v mysli som sa zas preniesla do parížskych uličiek...ooo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj tento komentárik bol ako pohladenie po duši. Ďakujem velmi pekně. ;-)

      Vymazat
  15. Anonymní9:57

    Cely clanek me krasne nastartoval do noveho dne a posledni fotka me rozveselila tolik,ze bych take chtela mit takove dlouhe ruce a oba dva vas obejmout. :)) Jste senzacni a tvuj rozcuchany drdol miluju. :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, krásné, děkuju. Jen k té tvé poslední větě - tady jsem si právě dala velikou práci, abych nebyla vůůůůbec rozcuchaná! ;-)

      Vymazat
  16. Super! Presne takhle si predstavuji Pariz,- nikdy jsem nebyla...
    X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, Marti, že se tam brzy podíváš, stojí to za to.

      Vymazat
  17. krásne :)) škoda, že som tam ešte nebola :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak v tom případě je aspoň nač se těšit. ♥

      Vymazat
  18. zas skvěle napsaný článek, a ty knížky všude! nádhera

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. ♥
      Knížky jsou v každé místnosti a každý knížkomil je u tety jako v ráji. ;-)

      Vymazat
  19. jeeej,konečne vás vidieť,ste prekrásni,Vivinka! <3 a máš najlepšiu tetu na svete,do tej knižnej steny by som sa nechala kľudne aj zamurovať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neviem,či vieš,a ked nie,tak ti to poviem a ked hej,tak zopakujem-si vo finále Blogerka roku!!!!! <33

      Vymazat
    2. Zlatá jsi, děkuju. ;-)
      No páni, tak to je óbr překvápko. Děkuju za tak krásnou a milou informaci. ♥

      Vymazat
  20. Perfektní článek, díky za půjčení úžasných papučí :o). Moc vám to s mužem u 'provařené' věže sluší ;o)

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní10:28

    Líbí líbí líbí-všechno (a nejvíc vy dva). :o) Ještě by jsi nám mohla ukázat, co jsi si přivezla. Tuším, že toho nebylo málo, jak Tě znám ;o) E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:29

      Jo a ta tvoje Eiffelova věž se mi líbí mnohem víc než ta opravdová. :o))

      Vymazat
    2. Myslím, že na takový článek taky dojde, ale teď dám na chvíli s Paříži pokoj ;-).

      Vymazat
  22. Ach Vivi! To je nádhera! Akorát si mě naladila na to se se do Francie podívat. A jak Vám to spolu sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Výborně ;-), vsadím se, že to bude perfektní francouzský výlet.

      Vymazat
  23. Děkuji za navrácení do pařížské atmosféry.. Teta Jarmila zní podle popisu jako skvělá a výjimečná žena :). A poslední fotka je stejně nejlepší! My jsme byli v Paříži v září, ale počasí bylo ještě zcela letní. Fotky i dojmy najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/10/pariz-pamatky-parky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že jsme se minuli. Jinak bysme si dali všichni dohromady kafe v té "růžové kavárně", kterou máme obě na fotce. ;-)

      Vymazat
  24. Vivinko to je nadhera. vam teda ale muselo byt nadherne :) a ten vyhlad z okna..bozske!! a som velmi rada, ze vas dvoch vidim takto v plnej nadhere, krasni ste :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Přímo bohémská návštěva Paříže! Teď už vím po kom máš spisovatelské nadání,
    asi geny po tetě dobře zafungovaly:-D
    Salut R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Lezartsku, genama to nebude, teta je to totiž vyvdaná, ale i tak moc děkuju ;-).

      Vymazat
  26. Ty jo a ja te mela za dva metry vysokovou blondynu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen to ne! Já vždycky jen zrz! ;-)

      Vymazat
    2. My zrzky jsme stejne nej, co ;))?

      Vymazat
    3. Jasná zpráva, šéfe. ;-) ♥

      Vymazat
  27. No tak to je pohádka! :) a nejkrásnější je poslední fotka u Eiffelovky :), moc vám to sluší! A ještě dodatek.. zbožňuju podlahy starších domů, činžáků či vil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, já mám u starých domů ráda všechno - od polah, oprýskaných dřevěných oken až po zlaté kliky na velkých masivních dveřích. Žádný plast, žádný chlad. ;-)

      Vymazat
  28. Anonymní11:29

    Jsi jako panenka a tvůj přítel působí jako chrabrý rytíř. ;)Hezky jsem se u tvého článku zasnila.V Paříži jsem byla jednou, ale na jaře se tam chci znovu podívat ,takže se na seriál těším.
    Krásný den přeje Eliška
    p.s.::prosím ještě o odppověď na e-mail (psala jsem včera).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chrabrý rytíř, to on je ;-). A jaro v Paříži - to zní jako v pohádka. Myslím, že se ti vážně budou moje jarní tipy hodit.
      PS: už jsem odpověděla (před chvílí) ;-)

      Vymazat
  29. pobavila si ma hlavne svojim dekadentnym burlivym zivotom na balkone :D ono ja mam vela takych spoluziakov, ale najhorsie je, ze oni to tak naozaj citia... su ponoreny do vlastneho sveta s cigaretou v ruke a hlbaju... aj ja mam niekedy take chvilky, ale bez tej cigarety :D a nie na Parizskom balkone, co ma mrzi :D
    Toto je asi prvy krat, co ta vidim celu na fotke a si mi neskutocne sympaticka.. uz v pisani si mi bola, ale ked som si to este spojila s vyzorom, je to este lepsie.. ste krasny par :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dorotko, ach no jo, to jsou ti "les poétes maudits", prokletí básníci. Někdy je fajn si na chvíli zahloubat, ale nesmí se to přehánět, zvlášť, když člověk nemá po ruce Pařížský balkón. ;-)
      A děkuju moc, milá jsi a mě to těší. ;-) ♥

      Vymazat
  30. Hello from Spain: the house of your aunt in Paris is fabulous. Great trip. I was in Paris on my honeymoon. Great memories. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  31. jéj Vivinko moc děkujeme (taky jsem z těch, kteří rádi nakukují.. ale pššt! Vím že je to divný zvyk, takže to musí zůstat jen mezi námi :)) ). A toto je snad první fotka tebe a tvého muže na blogu že? Pořád jsem přemýšlela jak tajemná Vivinka vypadá a představy byly sice jiné, o to více jsem překvapená že vypadáš ještě mileji než jsem si myslela :) což už snad ani nejde ale asi tedy jde :) a s mužem jste krásný tým (tedy pár :) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní13:47

      Ja to vim, ja to vim-Vivi uz tu parkrat byla videt :)) Poprvne jsem ji videla tady (doufam,ze jsem odkaz nastavila dobre) :) Vivi, mela bys tu mit fotky casteji!!!

      Vymazat
    2. Moje řeč. :-)
      Jak jsi prosím tě udělala ten odkaz?

      Vymazat
    3. Milá Katie, ó děkuju. ♥ Už jsem tu měla naše společné polaroidové fotky a pár svých, ale pravda je, že s nimi (ovšem ne záměrně) šetřím. Nějak mě nenapadlo, že bych sem mohla fotky sebe sama dávat častěji ;-), ale nejsem žádná tajemná tajemnice, klidně se tady na vás z fotek budu usmívat častěji. ;-)

      Vymazat
  32. jedním slovem nádhera, když jsem četla vaše řádky, úplně se mi tajil dech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, Marti. A klidně mi tykej(te). ;-)

      Vymazat
  33. Odpovědi
    1. To není má zásluha, o Paříži se píše samo. ;-) ♥

      Vymazat
  34. Vivi to je nádhera! A já myslela, že jsi krásná kočička :-D pozdravuj v Paříži, že se taky zase někdy zastavím, papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak v Paříži si dám s tebou dostaveníčko moc ráda. ♥

      Vymazat
  35. Jé Vivi, takhle úplně jste se nám oba odhalili. A co ocásek, i růžky vidím. Moc děkuju za pozvání k tetičce.
    Krásný den Majka
    ty pantoflíky jsou boží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, úplně jsme se neodhalili, to bych si nedovolila ;-). A vidím, že ti neunikly ani moje čertovské rohy, sakriš...moc špatně se mi maskují. A neděkuj, byla jsi v bytě u tety vzácným a milým hostem.

      Vymazat
  36. Ja ak by som bola v Paríži tak by som rozhodne chcela vidieť a mať fotku pri Eiffleovke :) Ale predpokladám, že ty si tam už niekedy bola :d A neskutočne sa mi páči francúzsky štýl :) Tie balkóniky :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Silvi, opravdová Eiffelovka je na téhle fotce jen malý kousek od nás, ale dovolila jsem si ji odříznout a nakreslit svou vlastní věž, když už jsem byla při tom malování (uší a ocásku). ;-) Francouzský styl se mi taky neskutečně páčí ;-).

      Vymazat
  37. Vivinka mila...ja neverim! Konecne ta vidiet...uplne mi to vzalo dych! Vyzerate na tej posledne fotke uuplne najviac roztomilo :)) A cely Pariz, teta, pan knihkupec, a vtipna historka o balkone...neviem, ci si mozem priat este prijemnejsie citanicko ;)
    Tlieskam! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, já se tak mám, že Tě mám. Jsi roztomilá jako vždycky. ♥

      Vymazat
  38. úžasný článek:)
    Jednoduše se nedal přeskočit a já musela číst, číst a číst:)
    jéé, do Paříže bych se vydala hned. Psala knížky, popíjela víno (dětské) a měla se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ještě abys ho přeskakovala, ty rošťáku! ;-) Ale vážně - mám radost, že se ti článek líbí. Jen myslím, že bude trochu problém sehnat v Paříži dětské víno...jedině otevřít láhev klasického dospěláckého a nechat vyprchat bublinky ;-)

      Vymazat
  39. Milá Katko, škoda, že si děláš legraci ;-), protože Paříž za to opravdu stojí. Jen je potřeba si na ni udělat trošku víc času, nejet tam v hlavní sezóně a procházet si ta méně známá místa, která mají paradoxně největší půvab. Do Říma se chystám na jaře (asi). Tak se můžeme vyměnit - Ty do Parisu a já do Říma a pak si řekneme, kde je to lepší. I když co si budeme povídat, ono je všude hezky, ale doma nejlíp ;-).

    OdpovědětVymazat
  40. Krásne fotky! :) To musel byť super výlet! :)
    A tie knihy! :3 Aww... :)

    OdpovědětVymazat
  41. Moc vám to s manželem sluší! :) A byt vypadá moc útulně! Já mám zas prapratety v Remeši, u nich jsme byli před šesti lety. Je to super vidět, jak se normálně bydlí, slyšet jejich zprávy, telefonáty - pak to má tu správnou atmosféru :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by stálo za to si naše tety na chvíli vyměnit. Ty se mrkneš do Parisu a já do Remeše. ;-)

      Vymazat
  42. jeej, krásne bývanie:) aj ja by som chcela takú tetu:p
    A konečne vidím záhadnú a krásnu vivi:) inak predstavovala som si ťa teda staršiu, a bez rožkov a chvostíka:/ neviem prečo:))
    DanyLoveLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez rožkov a chvostíka? Tak to si nedovedu představit;-)...i když nemít ten čertovský chvostík, líp by se mi oblíkaly kalhoty. :-)

      Vymazat
  43. Anonymní16:58

    Ahoj Vivi,
    když jsem tě tu na blogu viděla poprvé, přesně jsi splnila moje představy horkokrevné a veselé holky. Dneska jsi mě navíc potěšila tím, že jsi k sobě na fotku přibrala muže, který je velký sympaťák, jste krásní takhle dohromady.
    Akortá ti mám za zlé jednu věc a to, že jsi mě nepřibalila do kufru. Já v Paříži ještě nebyla a hrozně tam chci!
    Zdraví Nikol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výtka se přijímá, příští rok tě vezmu s sebou. Ale musíš být strašně maličká (asi milimetrová) ;-).

      Vymazat
  44. Ty jsi vážně nádherná ženská! :-) tvůj muž může být právem pyšný :-)
    A Paříž, ach snad se tam někdy podívám....ve škole nám řekli, že tam možná pojedeme příští rok na veletrh kosmetiky a co je lepšího než Paříž a kosmetika? NIC! :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi takovej drahoušek, viď? ;-)
      Veletrh kosmetiky v Paříži? To je ztělesnění dívčích snů..tak ať to vyjde!

      Vymazat
  45. No tak to se snad ani nedá popsat slovy. Popravdě, je to takové kýčovitě krásné, prostě Francie/Paříž, jako z knížek o líných dekadentních Francouzkách...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky a přesně jsi to vyjádřila. Ano, kýčovitě krásné, s nádechem dekadentní bohémy. ;-)

      Vymazat
  46. Dear Vivi, you are the sweetest! I'm glad you had a great time in Paris, sounds marvelous! Oh my, how much love that city, could your aunt pretty please host also me next time?!:) The last photo is my fav, you both are so so tender together and you are wonderful my friend! Love you♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dearest Lilli, sure, we'll live there together ;-) Thank you very much, you are my sweet darling. ♥

      Vymazat
  47. Anonymní18:53

    Vivinko naše milováná. Mám takovou radost z toho, jak jste si to užili :) Vidím, že v Paříži bylo opět božsky, ostatně tak jako vždy...už se těším, až tam za mnou přijedeš na návštěvu ;)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá El, už jsem ti tam zahřála plno kavárenských židlí. ;-) Co se bydlení týče, pořád mám ještě rozhozené sítě, ozvu se. ♥

      Vymazat
    2. Anonymní16:55

      Napjatě čekám Vivinko, snad se rybička chytí ;)

      El

      Vymazat
    3. Myslím na tebe. :-**

      Vymazat
  48. Vivi,ved ty si mladica! A este aj fesanda!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, mladice, taky už mi "vobčas loupá v kříži". :-D

      Vymazat
  49. Anonymní19:16

    Jů vy jste hezký lidičky!O tvojí tetě by jsi někdy mohla napsat víc informací, jeví se jako velice zajímavá dáma.KL.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se mi zdá, že by si zasloužila, aby o ní někdo napsal celou knížku. ;-)

      Vymazat
  50. To je zase krásný článek! Také bych brala nějakou pařížskou tetu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rory, tak to se musíš dobře vdát. ;-)

      Vymazat
  51. Krasne napisane, nafotene a ta posledna fotka, och! <3

    OdpovědětVymazat
  52. Muáááá, já chci do Paříže...
    Jedno z mála míst, o kterých si myslím, že jsou stejně krásné jako Říše divů!!!
    Lucy z Wonderlandu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy z Wonderlandu, a víš, že se vůbec nemýlíš? Paříž je mladší sestra Říše divů. ;-)

      Vymazat
  53. Docela si ma navnadila na to Francúzsko. Aspoň podla fotiek vyzerá Paríž úchvatne. Dúfam že ti je jasné čo si dokázala .. Dokázala si, aby si vela dievčat želalo takú tetu ako máš ty :D Aj ja chcem takú tetu... Tá dlažba je zaujímavá a vlastne všetky fotky sú velmi pekné!! :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale jak z toho teď ven? Jedině, že by sis vzala mojí sestřenice švagra bratra a pak bys byla má příbuzná a tím pádem bys měla úplně stejnou tetu. No nemám já geniální nápady?! ;-)

      Vymazat
  54. Pantofle jsou pohodlné, děkuji Vivi a nejen za ně, i za skvělé povídání (hned bych si přisedla) i reportáž. Teta je jistě skvělý průvodce.
    Posílám pozdravy, Helena

    PS: a pod tou věží vám, to fakt moc sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to mě těší hodně, že tu jsi a ještě s tak milým komentářem. Děkujůůů! ;-)

      Vymazat
  55. Anonymní20:56

    Drahá Vivi,
    je snadné si tě zamilovat a Paríž vlastně
    také. Jen tak dál, jsem zvědavá na další články.
    Ilona (ta které jsi v létě trpělivě odpovídala na její
    šílené otázky :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, děkuju.
      Odpověděla jsem ráda, vždyť lidi si mají pomáhat. ;-)

      Vymazat
  56. Vivinko super pantoflíčky :o) A krásně jsem si početla :o) No a to nejlepší nakonec--jste moc KRÁSNÝ PÁR :O)Martina

    OdpovědětVymazat
  57. čumela som s otvorenou pusou na tie všetky fotky a hltala tie písmená a komentáre ako keby to bola večerná rozprávka :O ah paríž, paríž môj vysnívaný ! takto si ho presne predstavujem - knihy všaaaade :) neskutočne sa teším na ten seriál ! :) a inak ste naozaj pekný s mužom, veľa šťastia :) a hlaavne pre mňa veľa veľa postov o francúzsku ;)

    http://julietandnicol.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nádhera mít tu tak nadšené čtenáříky. Moc děkuju a slibuju, že můj jarní seriál bude nacvakaný těmi nejlepšími tipy. ♥

      Vymazat
  58. Bomba, moc se mi to líbilo. Z počtu komentářů ( zlomila jste jistě rekord) je jasné, že jste nás potěšila spoustu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světluško, tak to jsem moc ráda. Nuže, rekord zlomen nebyl, ale na rekordy se tu nehraje. ;-) I kdyby si můj článek přečetlo s úsměvem třeba jen 5 lidí, byla bych i tak šťastná. A můžeme si tykati ;-).

      Vymazat
  59. koho zaujíma v Paríži akási Eiffelovka, keď ste tam vy! turisti sa mali s vami vyfotiť :) zrejme, kým hladina ružovej tekutiny na balkóne a na tvojom nočnom stolíku postupne klesala, vy ste krásneli a veseleli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Ale představ si, že ač to odporuje mým zvyklostem, růžová tekutina nebyla mok povzbudivý a náladu zlepšující, ale čistá limonáda z okvětních plátků růže, zcela bez alkoholu...ale i tak jsme byli veselí. ;-)

      Vymazat
    2. tak to sa mi páči ešte viac. z alkoholu by sa mi zatočila hlava viac ako z Paríža a prepásla by som celý výlet. takto lepšie, veď veselosť netreba piť, veselý treba byť (ahaho rýma :))

      Vymazat
  60. ach Paříž...má milovaná Paříž tvýma očima...byla , je a bude fantastická Vivinko.
    Já tam byla a musím říct, že po vystoupení a vyšlápnutí schodů z metra to na mě dopadlo... Mé první bylo, ty KRÁSO, tady chci žít.-))
    Očarovala mě..zůstala ve mě... a stále volá ! .-)) Děkuji ti Vivinko za tvou virtuální procházku místem, které je i mému srdci tak blízké!
    dobrou noc a hele, jste nádherný pár!!!!
    papa mlask a muck Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, to je tak milé, co mi tu vždycky v komentářích necháváš, že se mi nedostává slov. Tak napíšu jen "děkuju" a ty už budeš vědět. ;-)

      Vymazat
  61. Anonymní1:08

    Tetiččin byt vypadá moc krásně! Stejně jako ty i tvůj muž! Je to prima se pokochat - asi proto mám tak ráda tvé fotky!;)
    Měj se krásně!
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mockrát děkuju, takové komentáře se čtou s velkou radostí. ♥

      Vymazat
  62. Jeej Vivi, tvoja teta Jarmila znie ako krásny človek plný množstva inšpirácie. Jej príbytok vyzerá parádne (a priznávam sa, stáť a sledovať farebné svetielka by som dokázala a chcela celú noc!). A vy s mužom ste krásavci, stretnúť vás v Paríži , utekám od Ajfelovky a bežím sa vyfotiť s vami ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashinko, s tebou by se mi ta barevná světýlka pozorovala jedna báseň a ještě bysme při tom stihly povídat, péct koláčky a malovat plameňáky. Doufám, že někdy se spolu u té velevěže vyfotíme. ;-)

      Vymazat
  63. Tak to je krásné místo.Ale ta poslední fotka...není nad Eiffelovku a pořádné čertovské obejmutí:-D A ty jsi po čertech moc pěkná,panenko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panenka se třikrát zatočí v kole, chytne tě za rukáv a proletí se s tebou Paříží rychle jako vítr...čerti umí totiž plno kouzel, ale to ty dobře víš. ;-)

      Vymazat
  64. To je krása! Jak ty to jen děláš, že nás umíš díky článkům úplně vtáhnout do těch fotografií? Vždycky si představím, jako bych tam byla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle je kompliment mých snů. Děkuju moc. ;-) ♥

      Vymazat
  65. Děkuji, Vivi! Díky tobě jsem si splnila (alespoň virtuálně) svůj sen - navštívila jsem Paříž!!

    P.S.: Jsi kočka ;-)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klér, tak i tebe sem zavála moje pařížská nálada? To mám radost. A těší mě i to, že jsem tě na chvíli vtáhla do Paříže a splnila ti sen. Doufám, že se tam brzy podíváš i doopravdicky. ;-)

      Vymazat
  66. Vivi, já si to fotky musela několikrát prohlédnout, protože to je opravdu nádhera. Hned bych se přestěhovala do Paříže a do bytu tvé těty. Je skvělé, že máte příbuznou a navíc nechat si vyprávět příběhy od "straších" lidí je alespoň pro mě pokaždé strašně zajímavé. :)
    S mužem tvoříte skvělý sympatický pár, Tak třeba se poštěstí a potkáme se zase někdy osobně a bude čas se i trochu poznat (nejen vidět mi v Ikee :)). ;)
    Měj krásný víkend! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, tak já to tetě navrhnu. Že se tam přestěhuju a ty taky a myslím, že ještě pár lidí bude mít zájem a uvidíme, co odpoví. Ale doufám, že se jí můj návrh na společné bydlení přibližně dvaceti děvčat a jedné tety bude moc líbit.
      Dodnes mě mrzí, že jsem ti v té Ikee nezaklepala na ramínko, jenže já si vážně nebyla jistá, že jsi to ty. Příště už budu chytřejší, drahoušku ;-).

      Vymazat
  67. Teda Vivi, děkuji za krásnou procházku Paříží. Podařilo se Ti zachytit ještě tu krásnou tvář města, která pomalu ubývá. V Paříži jsem byla poprvé rok po revoluci a jelikož manžel tam byl pracovně, já jsem celé dny sama chodila Paříží... Bylo mi líto dávat peníze za jízdenky (tenkrát to pro nás byla šílená částka :-)), courala jsem pěšky a objevovala tak jednodenním turistům neznámá zákoutí Paříže...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivanko, vlastně bylo docela lehké zachytit kouzlo Paříže, aspoň v té čtvrti, ve které bydlí teta, se zastavil čas. A máš pravdu, při jízdě metrem toho člověk moc nevykouká, ale když jde rovnou za nosem (a má-li ten nos navíc ještě dost zvídavý) a nebojí se udělat pár kroků navíc, objeví plno, plno pokladů a kouzelných míst. Tak se tam někdy sejdeme a budeme chodit jenom pěšky. ;-)

      Vymazat
  68. Anonymní10:21

    Dobrý den Vivi,moc ráda chodím na Vaše stránky,pořád nakukuji,co zde nového a dnešní článek mě okouzlil.Také jsem teta Jarmila a též už starší dáma,také je kolem mě mnoho knih a po více letech se objevil synovec,který by rád občas naslouchal rodinné historii.Jste krásný pár s manželem a já se moc těším na další články a fotky.Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se mi, že tety Jarmily jsou zkrátka moc zajímavé, milé a báječné dámy. ;-) Děkuju, že jste se mi tu takhle mezi komentáři znenadání objevila a tolik mě potěšila. ♥

      Vymazat
  69. Ahoj Vivi!
    Vidíš to, jak moc jsi oblíbený človíček? Kdykoliv k tobě zajdu, tak je tu už tolik krásných komentářů!!!! :-) A já se vlastně vůbec nedivím. :-) Také se k tobě strašně moc ráda vracím a pročítám si tvé články, na fotky koukám s takovou láskou, že se mi od tebe kolikrát ani nechce a seděla bych tu navěky! :-)

    Bačkory s korálky jsi dostala parádní. Jsou zajímavé a vidím je vlastně úplně prvně! :-) To se to v nich na návštěvě bude chodit panečku!
    Páni!!! Tak ty máš v Paříži rovnou tetu! No to se máš!!! :-) A ke všemu tetu spisovatelku, proto se u tebe tak krásně čte, hold geny jsou geny. :-)

    Ten pán knihkupec mne zaujal a zejména jeho obchůdek, tak tomu říkám knihkupectví - musí mít dokonce i knihy venku, tak moc jich má!!! :-)

    Teta má nádherný výhled z oken a ta světýlka se mi také moc líbí! :-)
    A Vivi, musím se tu uculovat nad tvými růžky a čertovským ocáskem! :-) Krásná fotka. :-)
    Vivi a já ti přeji nádherný podzimní den!!! Na jednom blogu jsem si přečetla slova, která se mi tuze líbila. Jedna paní si tam stěžovala (byli na exkurzi v Alpách a místní majitel statku je provázel), že mají ošklivé počasí, neb jim zrovna strašně moc pršelo. A ten statkář se usmál a řekl jí, že neexistuje špatné počasí! Tak to se mi strašně moc zalíbilo - NEEXISTUJE ŠPATNÉ POČASÍ!!!!!! Nádhera!!! :-)
    Jé, musím se zastavit, nebo bych tu psala dál a dál - přesně takto mi neustále jede pusa!!!! :-DDDDD
    Ahooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jako vždy jsi mi svým krásným a lichotivým komentářem vlila do tváří ruměnec (už pomalu přestávám používat tvářenky).
      Což o to, já bych tě tu moc ráda měla navěky ;-).
      Tetu jsem získala, až když jsem se provdala za svého muže (ale přísahám, že jsem se vdávala z lásky a ne kvůli tomu, že má tetu v Paříži...no věř mi) ;-), takže geny v tom nebudou, ale děkuju, jsi vééélice milá.
      Neexistuje špatné počasí...na tom něco je. Vážně krásná myšlenka. Však to tak je, že je jen v našich hlavách, jak věci vnímáme. Já třeba když prší, raduju se, že si vezmu svůj nový puntíkatý deštník nebo barevné gumovky a zpívám si legrační song Prší krásně a mého muže to rozesměje, a když se směje on, tak já taky :-) ...no zkrátka, je to jen na nás, jaký život prožijeme. A já jsem pro to prožít veselý život, i když je v něm taky plno starostí (ale proč si ještě věčným remcáním přidělávat další?). Dobře vím, že ty to máš stejně. ♡
      Tak děkuju, jsi poklad pokladovitý. ;-)

      Vymazat
    2. Vivi, to je krásné! :-) I ty mě vždy na tváři vykouzlíš úsměv. :-)
      Jelikož s tou myšlenkou ohledně počasí souhlasím, tak bych také řekla, že se na to díváme úplně stejně. :-)
      A naprosto ti věřím, že jsi si svého muže nebrala kvůli tetě z Paříže. ;-) Věřím ti!!!! Tak budeš průkopnicí ve vašem rodě ty a ostatní pak krásné psaní budou mít v genech díky tobě! :-)
      Vivi, krásný zbytek dne. :-)

      Vymazat
    3. ♥♥♥ :-)

      Vymazat
    4. S tím počasím mi to nedá něco na to nenapsat. :) Můj muž se řídí heslem, že neexistuje špatné počasí, ale nevhodně zvolené oblečení (jo, to se mu to povídá, když nemusí řešit, jestli se mu ty lodičky budou hodit k šatům :))a něco na tom bude. Když prší, tak si začnu prozpěvovat "Singing in the rain" roztáhnu svůj velký průhledný deštník a nějaký déšť mi je ukradený. :)

      Vymazat
    5. Tak takový přístup k životu mám moc ráda. ;-) Až příště bude pršet, schovám se s tebou pod tvůj průhledný deštník a zanotujeme si Singing in the rain společně. Už se těším ;-).

      Vymazat
  70. Tá posledná fotka je strašne zlatááá :)))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A presně taká si aj ty - strašne zlatá. ;-)

      Vymazat
  71. Anonymní23:16

    Fredy Kruger


    " Já rověž jsem bydlel kdys v Paříži ....
    ... bohužel, - pouze jen za mříží !
    Ano! já zavřen byl v Bastile !

    ..... do kdy ??? ..... pravím vám : do chvíle,
    do doby, kdy jsem byl puštěný !

    .... do dneška nemám tušení,
    proč třicet let byl jsem tam zavřený !"

    ..... hovoří rozčilen Lubosch Rouss ....

    ... Muž obrovitý má plnovous, -
    půl metru čnějí mu štětiny !!

    " Skrývá tam zlodějské náčiní ! "

    .... vykřikl strážník Skocznaszpekk ....

    Muž bleskově dal se na útěk !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak jak jak je to dááál? ;-)
      Snad strážník Skocznaszpekk poběží za vousáčem pomalu,
      protože začínám mít ráda toho zlobivého hrdinu...
      a přeju mu, ať rychlým během zachrání svou duši,
      protože Bastila málokomu sluší...

      Vymazat
  72. Milá Vivi, ty mi dáváš... V Paříži jsem byla dvakrát a klidně bych se tam vrátila znovu. Musím ti dát ale za pravdu, že město se nejlíp pozná podle brouzdání mimo turistický povinný okruh, když vidíš to, jak tam lidé žijí. Teta musí být opravdu úctyhodná a úžasná. :)
    PS: Konečně taky vím, jak vypadáš :)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  73. Anonymní14:12

    Jsi krásná Vivi a tvuj muž je velký sympaták.Užila jsem si tvé povídání o Paříži na maximum a jsem zvědavá na ten jarní speciál.Měj se báječně.Ahoj Lenka

    OdpovědětVymazat
  74. Jeee Vivi :) Moc se mi líbí ty závěsy a velké okno :) Moc vám to u věže sluší :D

    OdpovědětVymazat
  75. Moc vám všem děkuju za milé komenáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  76. Úplně mě uchvátil balkonek a pak ten noční pohled z něj. Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  77. Anonymní22:52

    Mohu se zeptat kdy vyhlásíš giveaway??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už je vyhlášená od minulé neděle. ;-) Vítěze najdeš přímo pod soutěžním článkem.

      Vymazat
  78. Paříž je můj sen, a ten byt....! Mám ráda byty s atmosférou a velkou knihovnou. Paradoxně jsem ve Francii byla několikrát, mám tu vdanou kamarádku, ale vždy v Provance, Paríž jsem nikdy nestihla. Příště už musím,!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanni, tak v tom případě navrhuju, že ti aspoň na týden půjčím svou tetu - výměnou za kamarádku v Provance (tam jsem totiž pro změnu nebyla zase já, ale moc toužím se tam vypravit) ;-)

      Vymazat
    2. To není špatný nápad, to by se nám mohlo povést.

      Vymazat
    3. Výborně, to jsem chtěla slyšet. ;-)

      Vymazat
    4. Ty do toho teda pěkně šlapeš, Hanni ;-). Víš co, napřed podnikneme něco společného v Čechách a při tom vymyslíme, jak to říct tetě Jarmile :-). Teda ale přiznám se ti, že kdyby to v té Paříži byl můj byt, neváhám ani na vteřinu.

      Vymazat
    5. A jéje, promiń, jsem zvyklá psát v heslech a vyznělo to jinak, než jsem chtěla. Myslela jsem vše tak, že na jaře se spolu domluvíme, zda výměna půjde nebo ne. Je jasné, že člověk nemůže mluvit za nikoho jiného, ty za tetu, já za kamárádku. A skvělé by to bylo! Těším se na další článek.

      Vymazat
    6. Jasně, chápu, jsi zlatíčko. A já se zase těším na tvé další návštěvy u mě na blogu. ♥

      Vymazat
  79. Krásně psané, máš talent, ale to už tu všichni pochopili :-D. Neděláš v reklamě? Dokážeš lidi náramně nalákat na cokoli :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Marti ;-). V reklamě nedělám a asi bych ani nemohla - jakmile bych totiž lákat "musela", asi by mi to v tu chvíli přestalo jít. ;-)

      Vymazat
  80. Milá Vivi, krásné, krásné a opět krásné. Všechny fotky se mi moc líbí, musí to být úžasné, mít někde příbuzné, v cizí zemi, člověk toho pak pozná mnohem víc a má větší volnost. Dále bych se ráda vyjádřila k poslední fotografii, kde Vám to oboum dvoum moc sluší. Nevím, jestli jsem někdy dřív zpozorovala někde Tvoji fotku, ale myslím, že dnes ji vidím poprvé a strašně ráda bych Ti sdělila, jak ti to na ni sluší. Jsi vážně okouzlující a nějak se k tomuto blogu prostě hodíš. Jsem ráda, že si za textem, co si tady chodím číst, můžu představit takovou milou tvář.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teressko, děkuju ti za komentář, který mě takhle v neděli večer krásně rozveselil. ;-) Jsem moc ráda, že se ti líbí nejen fotky Paříže, ale taky fotka malé blogové Vivi. Jsi moc zlatá. Slibuju Ti, že se tu na tebe z fotek budu vždycky usmívat ;-). ♥

      Vymazat
  81. parada užasne byvanie pekne fotky:))

    OdpovědětVymazat
  82. Tak to je úžasné! Vždycky jsem obdivovala takové bydlení, celkově ta atmosféra je dokonalá:)

    Vik Ladyla

    OdpovědětVymazat
  83. Paříž snad nejde nemilovat... Už je to rok, co jsem ji navštívila a chybí mi čím dál víc... Je zvláštní, jak dokáže dýchat naprosto jinak než ostatní města, která znám... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leňulko, úplně ti rozumím. Paříž člověka snadno oslní, pokud objevuje ta správná místa. I mně se po ní občas stýská a to pak chodím na mylittleparis.com a užívám si trochu francouzského šarmu, než zase budu balit kufry. Třeba se tam někdy sejdeme ;-).

      Vymazat
  84. to je nádhera!:)

    perko101.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Milá Vivinko, moc ráda jsem si u Tebe zase početla! :) Máš se tam pohádkově, o tom nepochybuji a jak Vám to sluší! Paříž je město snů a Tobě bez pochyby prospívá.
    Janie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, sice už jsem z Paříže doma, ale opravdu mi tamější pobyt prospěl. Jsi zlatá, jako vždycky. :-**

      Vymazat
  86. Je vidět, že Paříž je velice krásná a věřím, že taková návštěva musela být parádní.
    Jestli koukám správně, na stole máš vcelku dnes už ''starý'' mobil, já jsem na tom podobně, odolávám zatím těm chytrým a jsem zvědavá, jak dlouho vydržím :) Kamarádka mi nedávno řekla, že jsem snad jediná na světě, která má ještě véčko :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, za chytrý telefon považuju svůj malý perleťově růžový Samsung, ostatním "chytrým telefonům" se s mým Samsungem zatím tak trochu vyhýbám a občas se jim i škádlivě smějeme ;-). Dokud slouží, budu ho mít ráda. ;-) A jak je vidět, rozhodně nejsi jediná na světě, kdo má véčko. .-*

      Vymazat
  87. Připojuji se do klubu držitelek véček, Mám ho véčko také a zatím slouží perfektně. A hlavně je malé, dá se schovat v dlani bez strachu, že mimoděk a nechtěně ,někomu volám. A to se při běhání kolem našich akcí cení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Hanni, tebe v klubu vítám moc ráda. ;-) Sice už jsou dneska véčka tak trochu retro, ale koneckonců - tím pádem jsme na správném blogu ;-).

      Vymazat
  88. Jé, Vivinko, vy jste se tedy krásně měli! A moc vám to sluší :))

    OdpovědětVymazat
  89. Jeeeee vy jste nádherný!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  90. Anonymní21:48

    Ma chere Vivi,
    to je nejuuuzasnejsi clanek a jeste lepsi fotecky !!! Tout es magnifique! Tetula musi byt super femme fatal, bytecek nadhernej, venkovni fotky taky a ta posledni???? O la la, ma belle, straaaasne vam to sekne, ty ses moje milovana Parizanda se fsim fsudy!!!! Je t aime !!!!!!!!!!!!!! Michelle de Orechajda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-DD Ty koníku jeden, ty mě vždycky rozdovádíš! ;-)

      Vymazat
  91. Všem moc děkuju za komentáře, jste nejhodnější ;-). ♥

    OdpovědětVymazat
  92. Milá Vivi, krásná ochutnávka Paříže. Navštívila jsem ji a to už je dobrých 25let. Určitě se za tu dobu změnila, ale její duch podle tvého vyprávění nevyprchal. Mějte se i se svojí milovanou polovičkou - sluníčkově.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  93. Takovejch knížek! Myslím, že by se mi v Paříži líbilo. Akorát nevím, jak bych se tam dorozuměla. Francouzi prý neradi mluví anglicky.
    Co je ta růžová lahev?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aničko, ono to není tak horký - s Francouzi se dorozumíš anglicky bez problémů. Stačí jen naučit se francouzsky "dobrý den", "děkuju" a "nashledanou" a oni jsou rádi, že je projeveno aspoň trochu snahy a nejsou pak nepříjemní ;-).
      Růžová láhev je limonáda s příchutí růže. ;-)

      Vymazat
  94. Ten Chanel ,pití a vše!! :-)

    http://beautyane.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  95. Jéé, já taky žiju ve Francii, ale u pobřeží ;) máš krásný blog! určitě si ho pročtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beauty pusinko, to je báječná zpráva. Mám velkou radost, že jsi ke mně zavítala, a že máš v plánu setrvat a pročítat ;-). Posílám moře pozdravů na francouzské pobřeží. ♥

      Vymazat
  96. Já chci taky tetu ve Francii :D :) Tento článek je naprosto úúúžasnej,hlavně u fotek jsem se rozplývala, div jsem se nerozbrečela :) Fakt nádhera, a v tvém podání ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat
  97. Nádhera. Můj sen procestovat nejlíp celou Francii, ale samozřejmě hlavně projít celou Paříž :-) Manžel mi to slibuje už dobrých 10 let, tak snad se jednoho krásného dne dočkám :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  98. Tak to je bomba, článek skvělý a ty fotky...

    OdpovědětVymazat