7.1.14

7 tipů, jak mít v lednu víc radosti

Tak ho dali do kalendáře zase. Leden. A já si zrovna letos říkala, že by ho mohli "ti mocní nahoře" z kalendáře vyškrtnout a místo něj dát za sebou třeba dva květny. Leden je totiž takový divný patron. Sváteční nálada a Vánoce jsou pryč, zima se zdá být už nějaká dlouhá a ulice vypadají jako z černobílé fotky.
Ale na druhou stranu, když se to vezme z té lepší stránky (a počítám, že proto tu jste), když se leden tak trošku natočí, pootočí a přimhouří se jedno oko, není to zase tak špatný měsíc - jsou slevy (jupí jou), horké kakao teď chutná nejlíp z celého roku, s novým letopočtem je tu nová naděje a chuť změnit věci k lepšímu a dlouhé zimní večery umí být úžasně romantické. Pojďme si tedy leden trochu ozvláštnit radostmi, jako je čtení pod peřinou, zachumlání se do teplých svetrů, tancování (ať už v dešti s krajkovým deštníkem nebo doma v teplých bačkůrkách)...Vybrala jsem pár mých favoritů, které lednové šedivosti určitě vženou barvu do tváří.

1 2 3 4 5 6 7


1. Svetr na zachumlání - měkoučký, přítulný, hřejivý a navíc s velkým srdcem, zkrátka přesně takový, jaký má opravdový kamarád být. Představte si, že si k němu navlečete tlusté ponožky, uvaříte horkou čokoládu a budete si celé odpoledne číst a nebrat telefony...protože s takovýmhle růžovým svetrem od AX Paris se prostě nedá nikam spěchat...
2. Náhrdelník s ručně malovaným kolouškem - je miloučký, ale (zatím!) tak trochu sám. Ale prý zná křišťálovou studánku, kam ptáci a laně chodí pít. Prý rozveselí každý den a každý outfit (nejradši prý má černé šaty nebo bílou košili a džíny). A prý touží po tom, aby ho měl někdo opravdu rád, a tak se s nadějí v malých očkách ptá: "Chcete mě?". Řekla bych, že (taky) znáte správnou odpověď.
3. Deštník pro pravou Pařížanku - když v Paříži prší, dá se v ulicích takových deštníků potkat plno. Navoněné Francouzky v černých trenčkotech drží deštníky s krajkou nad hlavami a sebevědomě neznatelným úsměvem říkají "o la lá, jsme šik vždy a všude...a v dešti jsme nejpůvabnější". Pch, však počkejte vy...vy jedny...Francouzky, však my vám ukážeme, že to umíme stejně (nebo ještě líp) jako vy! No řekněte, s tímhle deštníkem je strčíme hravě do kapsy!
4. Kabelka Anna Smith - vlastně je úplně jedno, jestli padne volba na černé nebo béžové psaníčko, na její retro tašky nebo prošívané barevné kabelky. Anna Smith totiž vždycky ví, jak to udělat, aby se člověk s jejími doplňky cítil světově.
5. Nástěnné hodiny Dogo Keep Calm - už vím, v čem to je, že máme pořád málo času. Už jsem přišla na to, kde je zakopaný pes. Je to tím, že naše staré hodiny špatně ukazují! Vtipné hodiny "Keep calm and carry on" přinesou do duše klid a snad konečně budou ukazovat správný čas (tj. minimálně o hodinu míň).
6. Taštička na nezbytnosti Charm - na všechny bonbóny, zákaznické kartičky, rtěnky, lesky na rty, bublegumky, drobné, účtenky a talismany. Najít ve velké kabelce všechno hned a ještě dělat parádu (tedy mít "charm") by s ní neměl být vůbec žádný problém.
7. Zamilované papučky - ach ano! Teplé bačkůrky se spoustou růžových srdcí, to aby ten leden nebyl tak šedivý. To aby se doma líp tancovalo (mají protiskluzovou podrážku). To aby zahřály všechno, co je potřeba - minimálně každé zimou prokřehlé srdce a studené nohy.

To by v tom byl čert, abychom se tím pošmourným lednem s takovými parádními věcmi a činnostmi neprokousali s dobrou náladou! ;-)
Vivi podpis

43 komentářů:

  1. Krásné ráno Vivi, leden jako mesic vůbec nemusim - je pro me takovy "nijaky" a navíc bývá, co se práce týče,i hektický, proto se vždy těším, až prijdu domů z oprace, ze si uvarim cokoladu, otevřu knihu...a je mi fajn ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vám všem děkuju za super príma komentáře. Mám radost, že se vám můj výběr pro zpestření povánočních dnů líbí, a že si většina z vás leden užívá, ať se děje co se děje. Jen tak dál, fandím! ;-)

      Vymazat
  2. S takovými tipy je leden hned příjemnějším měsícem a ty papučky nutně potřebuji. :)
    Pokud je venku sníh a torchu mrzn, tak mi leden vůbec nevadí. Není nic lepšího než si zajít na krátkou procházku a pak si Doma v teple vypít právě horké kakao nebo svařák. Jenže to, co panuje venku, připomíná spíše blátivý podzim....
    Na druhou stranu když venku není pěkně, tak pokaždé doma něco vytvářím, případně lenoším. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je mile :) Ale ja mam leden rada. Mam totiz narozeniny a pak, miluju lyzovani a lyzovat vetsinou jezdime prave v lednu ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný článek :) Ten deštník je uplně úžasnej, miluju věci s krajkou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, ty vždycky víš, jak zpříjemnit celý den:) Leden je pro mě měsíc, kdy všechno začíná nanovo a máme všichni čistý štít:) Ale není to můj oblíbenec, přeci jen by se s tím nádherným deštníkem chodilo lépe v letním teplém deštíku, než v tom lednovém chladu.

    OdpovědětVymazat
  6. Ten deštník je nej! Takový leden, jaký zatím je, beru, hlavně ať nemrzne a nesněží! Musím se brzy uzdravit, abych mohla ještě kouknout na ty slevy, nemůžu přece všechno nakupovat online :-) nebo jo? Každopádně díky za tvé tipy.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní11:33

    Včera jsem si zrovna kamarádce u kafe stěžovala, že leden nestojí za nic. Že mě huba nebolela!:D Teď když čtu tvůj článek, mám pocit, že leden je vlastně super měsíc :D. Krásné tipy,díky za ně.
    Kačka

    OdpovědětVymazat
  8. Ten destnik je nadherny..

    OdpovědětVymazat
  9. Nikdy jsem o lednu nepřemýšlela, ale je fakt, že je to měsíc plný nových očekávání, a tak se někdy vleče))) Ale s tvými tipy všichni víme, jak si ho zpříjemnit!
    Тнє ∂ιαяу σƒ ριєяєттє

    OdpovědětVymazat
  10. Vivinko, naprosto souhlasím, leden by se měl vyškrtnout a dva květny??to je sen.-))
    mě hodně pomáhá setkávání s přáteli, snažím se tak 3x do týdne někam jít...na horkou čokoládu , dobrý oběd, a večerní posezení při kytárách.-) a najednou je tu únor a já v kostech cítím jaro .-))
    Každopádně světřík se srdcem? tak ten musím mít! teplé fusekle mám , krásnou knížku (sněhulák) taky ...tož ted už jen horkou medovinu a tradá , my tomu lednu dáme co proto:-))
    Pohlazení papa Vivinko

    OdpovědětVymazat
  11. hezký článek, dneska k tomu svítí i slunce, takže je to spíš jako na jaře :)

    OdpovědětVymazat
  12. Bioabecedář mi letos přinesl Ježíšek...a mohu všem, kteří jsou připraveni, že po přečtení už jen tak něco do úst nevloží, vřele doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  13. ten dazdnicek je uplne uzasny!! nim si viem predstavit tancovat pod letnym dazdom :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. a ja sa budem opakovať ako taký verklík, a dodám, že v januári je zimné skúškové! :D a nech vás škola akokoľvek baví, šprtanie nie je nič príjemné. napriek tomu január nezatracujem a teším sa z neho hlavne kvôli tomu očisťujúcemu pocitu, že niečo skončilo a niečo nové začína. a tiež kvôli novému diáriku. a kvôli tomu, že sa naučím toľko zaujímavých vecí počas skúškového a že sa po každej skúške môžem odmeniť novým zápisníkom, ružovou kabelkou alebo dobrou knihou. január je vlastne krásny :) a možno bude aj snežiť... :)

    OdpovědětVymazat
  15. svetrík je úžasný! :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, moc pěkně jsi to napsala a navíc si vybrala úžasné vecicky, ale já kvůli tobě snad vykradnu banku nebo co :D musím si najít nějakou alternativu :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Podobný svetr jsem si právě koupila ve slevách v Reservedu. Je takový světle růžový s velkým bílým chlupatým srdcem :) Maximálně měkoučký a pohodlný!

    OdpovědětVymazat
  18. Nejaký nový svetrík by som brala a dáždnik tiež. No páči sa mi väčšina vecí odtiaľ :)

    OdpovědětVymazat
  19. No ten koloušek je na pomazlení ;-) Já měla na podzim vyčíhnutou lištičku, ale už je asi prodaná.. ale bez Tebe bych na tyhle porcelánové miláčky ze zootu skoro zapomněla! Ale jsou krásní, připomínají mi babiččinu vitrínu :-) Ovšem dnes jsem na fleru ulovila růžového poníka - na černé šaty - a hned na ty zkoušky budu chodit radši :-) Zpříjemnila jsi mi den, ostatně jako vždy, Vivinko!

    OdpovědětVymazat
  20. Máš úplnú pravdu, január je taký čudný.... ALE nabraté vianočné kilá máme do leta ešte stále čas zhadzovať :D
    Idem teda zohriať hrmček mlieka, pridám dve lyžičky kakaa a chudnúť začínam už ZAJTRA....

    OdpovědětVymazat
  21. Já bych to spíš shrnula, jako že letos bude asi 2x březen! Po Podzimu nadešlo Jaro (sakra, co je to za kalendář?):-D! Asi by měli spíš být slevy na plavky, a my lenošit na lehátku pod slunečníkem na zahradě:-)))

    OdpovědětVymazat
  22. Myslím, že ten květen tady máš, i když je ve skutečnosti leden. :D Alespoň tady je stále to teplo .. já raději pořádnou kupu sněhu, ať je ta zima se vším všudy.
    Každopádně s teplučkým svetrem a čtením pod duchnou ... naprosto souhlasím. ♥ Když začíná zima, první, na co se těším - konečně vytáhnu ty huňaté svetry.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi! :-)
    Já mám leden moc ráda, ale ten studeny až mrazivý a pěkně zasněžený! :-)
    Ale hned na první pohled jsem si oblíbila kolouška a také taštičku! :-)

    A víš co? Jsem holka poslušná, zrovna ležím v pelíšku a čtu si knížku od Ježíška! Jednu jsem přečetla o svátcích, během tří dnů byla přečtená - tak úžasně se četla! :-)
    Vivi měj se krásně a úsměv na tváři, však leden uteče tak rychle jako před ním prosinec! :-)
    Ahoooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Svetrov mám teraz nad hlavu a to som pred Vianocami mala asi 2 či 3. Môj najobľúbenejší je s Rudolfom. Svetre teda momentálne nehľadám, za to mikina by bodla viac než dosť. Ale tebou vybraný sveter je veľmi pekný. A o kolouškovi ani nehovorím! Len tá cena no..... A hodiny, vzhľadom na to, že prerábame moju izbu, tak sa nemôžem dočkať na nakupovanie doplnkov a hodiny sú potrebná vec, to je jasné! A tieto sú navyše úžasne krásne. Nakoniec ešte papučky, teraz ma chytila mánia ponožiek a tak mám ponožiek hory doly, papučky nemám, len čo je pravda, nechala by som sa nahovoriť. Mamina mi stále hovorí, že si mám dať papuče, tak by som mala zámienku. :))

    OdpovědětVymazat
  25. Na zimě mám ráda právě to, jak se zachumlám s horkou čokoládou, čajem nebo kávou a buď si čtu, pustím si oblíbený seriál nebo brouzdám po oblíbených blozích :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/01/sera-na-roztrepene-konecky-garnier-vs.html

    OdpovědětVymazat
  26. Zrovna jsem si dneska ráno cestou do práce říkala, že ten leden je takovej divnej měsíc. Jak se sundá vánoční výzdoba, je všechno najednou takový smutný, šedý ... každopádně máš recht, co může tyhle dny prozářit :-).Tvůj výběr se mi moc líbí! Podobný bačkůrky mám zrovna na sobě, hezky na stole :-). Svetřík je parádní a nebýt toho, že jsem si loni v Paříži koupila nový deštník, byl by tohle skvělý tip ;-). Podobně jsou na tom ty hodiny. Pyšní se mi tu na stěně kočičí chat noir :-). LadyAllila

    OdpovědětVymazat
  27. Moc vám všem děkuju za super príma komentáře. Mám radost, že se vám můj výběr pro zpestření povánočních dnů líbí, a že si většina z vás leden užívá, ať se děje co se děje. Jen tak dál, fandím! ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. V prvom odseku si presne vystihla moje pocity a názory na január :D

    OdpovědětVymazat
  29. Taky nějak nechápu ten leden... :-) osobně bych přidala nějaký ten podzimní měsíc :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Môžem to mať všetko prosím? Ja budem celý rok poslúchať :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashinko, hej, možeš mať všetko, ale napred musíš vyrobiť tie šperčíky...však vieš ;-).

      Vymazat
  31. LEden je pro mě nejhorší měsíc z roku...Ale ty hodiny jsou vážně super :)
    A ta tašťička...no jo, známe kabelky. Věci,které zlobily přijdou po smrti na dno dámské kabelky.

    OdpovědětVymazat
  32. Deštníček! Paraplíčko! Kraječky! Potřebuju! Ehm, omluvte mě...

    OdpovědětVymazat
  33. A já mám leden ráda. Miluju totiž nové starty a plány, ke kterým se v lednu pravidelně uchyluju.) A paraple je překrásné, koloušek též:)

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní9:02

    Vivinko,povedlo se ti svým článkem zmírnit mou nenávist k lednu,protože jsem si koupila toho malého kolouška a teď se těším,až se ho ujmu.:) Přeji ti,ať se ti leden vyvede a ať tu od tebe máme hodně článků (to přeji hlavně nám,čtenářům):). Lucka

    OdpovědětVymazat
  35. Vivinko, Tvoje umění najít na všem něco pozitivního a potěšit i ostatní je nedostižné. Krásně jsi toho Lednového patrona popsala a trefně :-D....a tak já přimhouřím to oko !-D...Moc pěkné tipy!

    OdpovědětVymazat
  36. Bio Abecedář vypadá úžasně, ale ten svetr je božííííí. pro mě je letošní leden fiaskem, ale doufám, že bude líp...

    OdpovědětVymazat
  37. Milá Vivinko, je to přesně, jak píšeš! Ten svetr nutně potřebuju, jak já s oblibou říkám do práce, což je má home office :-). A deštník jak pro princeznu. Ať se děje od ledna jen to nejlepší a npvý rok je ještě zábavnější než ten minulý. Pusu posílám :-*

    OdpovědětVymazat
  38. Holky moje milý, děkuju vám za všechny vaše řádky. Vy víte, jak mě potěšit a rozveselit. ;-) Pusu všem...Vivi ♥

    OdpovědětVymazat
  39. Leden je fakt divný měsíc. Navíc mám vždycky nejvíc práce za celý rok. No nic zřejmě si koupím ten svetr a pak budu v duchu naštvaná, že pořád jen utrácím

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní12:05

    To se mi moooooooc líbí! Takový přístup zavedu pro všechny měsíce nebo alespoň pro ty zimní, které moc nemusím.
    Vybrala jsi krásné věcičky, rozhodně se nějakou z nich odměním k narozeninám, které mám -co by jsi typla?-v lednu!!! :-D Ahojky Zuzka

    OdpovědětVymazat
  41. Svetřík vypadá krásně:-)

    OdpovědětVymazat