15.2.14

5 věcí pro šťastnější únor

Někdy jsou nám události a věci, díky kterým se cítíme šťastnější, servírovány jasně a zřetelně. Vytoužený kabát, na kterém se znenadání objeví cedulka "sleva 50%", přestěhování do bytu, který je konečně jen náš nebo třeba úspěšně zvládnuté státnice. Máme radost, to je jasné. Ale co ty mrňavé věci? Co mini radosti, které se dají snadno přehlédnout, když nemáte oči dokořán, nezapomínáte na ně? Vidíte je všechny? Prodavačka se na vás jen tak usměje (a nic za to nechce), svíčka s vůní grepu vám dělá hezčí ráno, růžový diář čeká na nějaký fajnově příjemný zápisek, v tramvaji jste potkali dávno ztracenou kamarádku, venku svítí sluníčko a z pekárny voní čerstvý chleba...Je toho tolik, čeho je príma si všímat a co může ovonět den...
Dneska se se mnou pro inspiraci můžete podívat na 5 věcí pro hezčí únor. A víte, co jsem si právě uvědomila? Že už se tu u rubriky 5 šťastných věcí setkáváme téměř rok...a já si přeju, ať se tu u ní vídáme ještě další rok a pak další a další a ať nám ze života nikdy nezmizí ty malé poklady, kvůli kterým stojí za to se smát.


Maličkost. Pruhovaná. Miloučká a bezbranná. Moje. Tak bych vám ve stručnosti představila mého nového domácího mazlíka. Vsadím se, že jste si taky v únoru koupili nějakou maličkost, která vám teď dělá radost. Co prosím? Že né? Tak to je ale nejvyšší čas to napravit. ;-)

Barevné flitry mě úplně omámily. Dají se koupit ve všech obchodech určených pro "tvořilky" a prodají je každému. Dokonce i těm, kteří jako tvořivé ženy vůbec nevypadají (já o tom něco vím). A jsou krásné, moc krásné, duhové a růžové, tyrkysové, zlaté, petrolejové a ostružinově fialové a dá se s nimi dělat cokoli. Tvořilky je budou určitě někam našívat a já jsem s nimi (prozatím) pokryla hlavu modelky od Coco Chanel.

Chtěla jsem dát mamce k únorovým narozeninám velkou kytici. Jenže nikde neměli takovou, kterou jsem si představovala, a tak jsem se rozhodla věnovat jí kytku v květináči, protože vydrží dýl než řezané růže. Navíc je má papírová kytka příjemně usměvavá, má pohyblivá očka s dlouhými řasami, dá se poslat poštou, a když se kartička otočí, je tam tajný narozeninový vzkaz. Čtvrtka, akrylové barvy a třpytivé fixy jsou dobří společníci pro dlouhé únorové večery. Zkuste to..


Fotka, která je na obalu LP desky Abbey road od Beatles, je klasika, kterou měly na zdi nad postelí v sedmdesátých letech snad všechny dívky (i chlapci, nebudem si lhát). Jsou na ní všichni - John, Paul, George i Ringo a kráčí si ve svých zvonových kalhotách po přechodu Abbey Road, jakoby se nechumelilo. A tak jsem si ji v únoru pouštěla, zpívala si týdatýda, ó jé, pampadá, týdahej a zdá se mi, že je s těmi starými elpíčky velká zábava. Nevěříte? V tom případě vám musím ještě jednou zazpívat "týdatýda, ó jé, pampadá, týdahej" (a radím vám, řekněte mi radši, že mi všechno věříte, jinak to budu zpívat ještě jednou...).

Baví mě, když mají obyčejné věci nějaký neobyčejný detail. Třeba když kráječ na vajíčka vykrajuje hvězdičky, když je v přívěsku na klíče ukrytý mini lesk na rty, nebo když děrovačky cvakají tulipány, koloušky a vypadají při své práci růžově a mintově. Tyhle dvě děrovací pomocnice z papírnictví mi dělají radost už od listopadu, ale v únoru jsem měla tolik papírování a "děrování", že jsem je teprve teď náležitě ocenila.

Na závěr vám přeju celý víkend plný malých i velkých radostí a v pondělí se na vás zase těším.
Vivi podpis

57 komentářů:

  1. tie dierovačky sú super :)) parádny nápad a ešte som to nikde nevidela:)

    OdpovědětVymazat
  2. poukazování na ty tvé krásné maličkosti je roztomilý. teď bych si klidně nechala líbit vůni právě upečeného chleba nebo grepové svíčky.
    hned první fotka zebry mi udělala radost jen virtuálně. pro ně mám slabost. tento týden jsem si koupila dvě maličkosti - dvě skvělé knížky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teri, ó ano, zebřičky vedou ;-) a Ty máš pochvalu za nákup knížek (to jsou přesně ty malé drobnosti, které udělají velkou radost; mám teď na stole zrovna novou knížku Ofélie se učí plavat a pořád mě láká, abych nechala práce a pustila se do čtení...možná podlehnu) ;-).

      Vymazat
    2. doufám, že jsi již tak učinila ;)

      Vymazat
    3. Ano ano, učinila ;-).

      Vymazat
  3. strasne strasne enormne zlatulilinke *.* viac uz to nejde...nemam co dodat...
    t. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj ty si enormne zlatulilinká, ďakujem veľmi pekne. :-*

      Vymazat
  4. Tak s tímhle nejde nesouhlasit. Včera mi udělalo radost počasí. Bylo nádherně slunečno a do toho pluly po obloze mráčky, co vypadaly jak beránci :) Radovat se z maličkostí je potřeba, o tom žádná!
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, mraky jako beránci? Připadám si jak Malý princ...hezky se s tebou fantazíruje ;-).

      Vymazat
  5. Anonymní10:52

    Teda Vivi to snad ani není možné, co se mnou tvoje články dělají! Moje závislost na tvém blogu sílí :). Děkuji za super start do nového dne, hned se cítím líp. Totálně jsem se zamilovala do té pruhované zebry. Všimla jsem si, že ve světě teď frčí všechno zebří a po tomhle článku už musím aspoň jednu zebřičku mít. Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, tvoje závislost se mi náramně zamlouvá a budu ji podporovat, jak se dá ;-).

      Vymazat
  6. Krásne vecičky. A máš pravdu, ja sa tiež snažím sama seba potešiť a keď to nejde niečim, čo si môžem kúpiť, tak je to napríklad aspoň trochou slniečka, ktoré vyjde z poza mrakov raz za mesiac alebo nejaká dobrá konverzácia s človekom, od ktorého by som to nečakala. Včera ma napríklad potešilo, keď na mňa vodič autobusu počkal, lebo videl, že utekám s obrovskou nákupnou taškou. Takže to sú tiež veci, ktoré mi spravia radosť a vylepšia náladu.

    Inak, pozývam ťa do mojej giveaway;)
    http://bynicka.blogspot.sk/2014/02/valentinska-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nicko, krásne si to povedala ... presne o tom to je. ;-) Malé veci majú niekedy veľkú moc. ;-)

      Vymazat
  7. Pastelové děrovačky , obzvláště pak mentolková, Bítlsáčcci, Abbey Road, opět ten Tvůj diář...Ty víš jak na mě ;) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano prosím, už jsem tě prokoukla ;-).

      Vymazat
  8. Anonymní12:16

    Čo vec, to original a ja som natoľko inšpirovaná, že idem upratovať a potom nakupovať:-D.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upratovať a potom nakupovať? To je super plán! ;-)

      Vymazat
  9. Everything is just so cute dear Vivi, but that plant with the long eyelashes is the sweetest ever!:) Have a wonderful weekend my friend, many hugs ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle články mám ráda, ikdyž to nejsou moje věci, vždycky mi to vykouzlí usměv na tváři a nějakým způsobem zahřeje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, protože to je přesně můj cíl, když takové články připravuju - aby zahřály, potěšily a inspirovaly ;-).

      Vymazat
  11. Anonymní14:16

    Miluji tvoje věcičky a způsob,jak nám je tu na svých krásných fotkách ukazuješ.Z přáníčka musela mít maminka obrovskou radost.Já tedy přání k narozeninám kupuji,ale rozhodla jsem se to změnit a seženu si co nejdříve akrylovky!:) Přeji krásný víkend a ať ti to stále tak hezky zpívá:)).S.

    OdpovědětVymazat
  12. jee ta kytka v květináči je tak super nápad!
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní14:45

    Vivinko odkud je prosím ta malá pruhovaná zebra???? Je nádherná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zebra je z Ebay, ale je to teď velký hit, takže za chvíli podle mě bude k dostání i u nás. Zkus i hráčkářství, tam podobné roztomilosti mívají. ;-)

      Vymazat
  14. Moc krásné š´tastné věci Vivi! LP Beatles je super, mě do sbírky stále chybí, ale to nevadí, sem k Tobě se na něj můžu kdykoliv přijít podívat a pustit si je na CD, které mám :o). A ty děrovačky.. Prostě aaach :o). Moc se mi líbí i veselý květináč, maminka musela mít velikou radost :o)!

    Užij si šťastný víkend!

    Little Live Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, Deni, přijď kdykoli a pořádně to spolu a s Beatles rozjedem. Jak rychle se bude točit moje deska, tak rychle budeme tancovat ;-).

      Vymazat
    2. Tak to beru a donesu ještě Elvise, jo? ;o)

      Vymazat
    3. Milá Deni, bez "Elvisovské vlny" by to snad ani nešlo. Senzační nápad! ;-) Takže plán je jasný - bílé víno, džíny do zvonu, Elvis, Beatles a divoká nálada...už se moc těším. :-*

      Vymazat
    4. Jeee, ani nevíš jak se těším já ;o) :o* !!!

      Vymazat
  15. Ty děrovačky jsou nádherný - barvou i vzorem! :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ty děrovačky jsou nádherné, já teda na žádné takové ještě nikde nenarazila a asi bych je měla spíš jako dekoraci, ale stejně jsou perfektní :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/limitky-produkty-essence-jaro-2014.html

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, Tvůj blog, to je pohlazení po duši :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní18:35

    Ahojky Vivi,
    moc se mi líbí tvůj styl!! Kdysi jsi tu psala o tom, že máš nějakou
    nejoblíbenější móodní návrhářku, od které jsi měla knížku. Prosím můžeš
    mi napsat jméno té návrhářky? Chtěla bych si ji koupit, ale nemůžu najít
    ten článek ve kterém o ní píšeš.Děkuji.
    Jana Nýbltová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, sice si nevybavuju post, ve kterém jsem o své dávné návrhářské lásce psala (taky už je tu 350 článků, to aby měl člověk hlavu jako škopek, aby si je všechny pamatoval) ;-), ale nemohl to být nikdo jiný než Kate Spade. Knížku si určitě kup, je nádherná.

      Vymazat
  19. Půvabný příspěvek, od naší Malé, Velké Vivi:-)

    OdpovědětVymazat
  20. Mila Viv,
    temer vzdy me neco naucis a dnes jsem stastna,ze to co pises,uz umim,dokonce by jsem rekla,ze se raduji jen a prevazne z malickosti.Ze slunce obzvlaste,z noveho tance Eli,z vyznani lasky Matyho,z povedeneho obeda,z objeveni noveho kamarada,z toho,ze me nekdo rekne,ze me to slusi,z cerstvych ruzi,z vyletu se segrou.To vse me nabiji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katí, o Tebe já strach rozhodně nemám ;-). Ty si umíš užívat maličkostí přesně podle mého gusta. :-*

      Vymazat
  21. Opět krásné maličkosti! jdu si pustit Beatles..

    OdpovědětVymazat
  22. Jé ty děrovačky hledám už tak dlouho a pořád je nikde nemůžu najít :(((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děrovačky koupíš třeba na Fleru (např. tady http://www.fler.cz/zbozi?ucat=105817) ale i v papírnictví (namátkou třeba tady http://www.kppapir.cz/kategorie/kancelarske-potreby/kreslici-potreby/derovacky-dekoracni/?kategorieId=411)
      Krásný den všem a Viv díky za krásný článek :)

      Vymazat
    2. Děkuji moc za radu :)))

      Vymazat
    3. Blani, děkuju, že jsi Míše (a určitě nejen jí) poradila. :-*

      Vymazat
  23. Anonymní14:09

    můžu se zeptat na jakém principu funguje reklama u tebe na blogu? To je adsence?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé bannery jsou moje (z mého obchodu) a jinak je to přesně tak, jak píšeš - klasika adsence. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní20:34

      a když si vyděláváš adsence, tak na to musí být živnost? Nebo jak to funguje? neudělala bys o tom třeba kratší článek?Díky

      Vymazat
    3. Je to tak, musíš mít živnostenský list. Ale asi Tě zklamu, protože kvůli adsence na blogu se nevyplatí si dělat živnosťák, je z toho tak stovka za měsíc, takže opravdu symbolika. ;-)

      Vymazat
  24. Ahoj Vivi! :-)
    Miluji tuto rubriku! Vždy se těším, co tě zrovna potěšilo! :-)
    Zebra je úžasná! :-) A strašně moc se mi líbí kytička pro maminku!!! :-)
    Tyto děrovačky také zbožňuji! Doma mám jednu, která dělá dírky ve tvaru listu! Postupem času bych chtěla sehnat děrovačku s kočičkou a panáčkem! :-)
    Tvoje jsou úžasné!!! Tulipány miluji, jsou pro mne nej nej kytičky a nedivím se, že máš i tu druhou! ;-)
    A Beatles zase naprosto miluje bráška, zrovna teď mu dohráli a nyní naskočila druhá jeho nej kapela Oasis! :-)

    Vivi, také nám přeji, aby tato rubrika zde byla další a další a další a dalšíííííííííííí rokyyyyyyyyyyyyy!!!! :-)

    Já si ještě v únoru nic nekoupila, ale neboj, chystám se to napravit. :-) Mě třeba teď udělal velikou radost čaj - pomerančový se 7 vitamíny - neříká ti to něco? :-) A mimochodem, všechny byly mňaaaaaam!! Už nemám žádnýýýý! Rychle do mne padaly (tekly)! :-) Včera večer jsem si udělala také jeden a ten mne velice překvapil, protože byl teploučký a když jsem se ho napila, tak mi protáhl plíce - jako kdyby byl i mentolový a přesto, když jsem si k němu přivoněla, tak mentol jsem tam necítila! Ale byl taaaaaaak moooooc dobrýýýýýýýý!!! :-)

    No a pak mi udělala radost maminka, neb mi donesla Bonpari originál, ty už jsem strašně dlouho neměla a opět jsem si připomněla jejich lahodnou chuť! jsou plné šťávy! :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooooooj!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, Ty jsi učiněný poklad! Jsem tak ráda, že Ti čajdy chutnaly, že se ti líbí zebřička i kytka, že u vás taky vyhrávají Beatles a Oasis, že si přeješ, aby moje rubrika fungovala další roky a roky ;-), že ti (taky) chutnají Bonpari, a že jsi prostě takový zlatíčko. :-*

      Vymazat
  25. Ahoj Vivinko:-)
    Jsem teď doma a delší dobu budu,mám čas číst a chodit k Tobě:-)
    Pohladila jsi jako vždy..Krásné maličkosti..Máš pravdu..z těch nejmenších maličkostí jsou pak ty největší prožitky a zážitky..Krásná rubrika,mám ji moc ráda..
    Obšťastňuji se každý den..Dnes třeba u Tebe a s Tebou..Doma mám nové číslo žaž s přílohou a dva "tuleně",kteří mě milují..co víc si přát..krásné dny milá má..BI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Brigitko, ty víš, jak mě potěšit. Přiznám se Ti, že když tu nejsi, hodně mi tu chybíš a naopak když tu jsi, mám velkou radost. Máš krásné a roztomilé radosti a jak jsem tak četla Tvoje řádky, říkala jsem si, že se musím v trafice zeptat na nový časopis Žaž (přišlo mi to jako jméno pro nějaké zvířátko), až za chvíli mi došlo, že to je Žena a život (ale co, tu si koupím taky) ;-). Moc Ti děkuju a přeju totéž. :-*

      Vymazat
  26. Ty děřovačky jsou prostě nádherné! bára.kára

    OdpovědětVymazat