28.4.14

5 šťastných věcí

Pár nových triček a parfémů, skoro každý den zmrzlina, bláznivé zážitky s nepředvídatelným aprílovým počasím, uvědomění si spousty důležitých věcí, první pikniky, výroba domácích limonád, plánování dovolené nebo noční čtení knížek...zkrátka v dubnu se toho stalo dost a byl to náročný, ale skvělý měsíc. A protože se tu tradičně jednou do měsíce scházíme u rubriky "5 šťastných věcí", tady je můj malý výběr dubnových radostí.

1. Červená rtěnka
Zatímco v zimě používám většinou jen zvláčňující nebo hojivé pomády a balzámy na rty, na jaře si konečně zase užívám barevnou pusu. Sáhla jsem po té největší a nejoblíbenější klasice, protože co vám budu povídat, ta pravá červená rtěnka (odstín 401 Rebel Red) is always a good idea. ;-)


2. Tisk vlastních fotek
Nevím, proč mě to nenapadlo už dávno - vytisknout si fotky, které jsem nafotila na různých cestách a pověsit si je nad pracovní stůl. Je to mnohem lepší než obrázky vystřižené z časopisů. Třeba tenhle koník vstoupil do mého foťáku před dvěma lety v Paříži a celou tu dobu se nesměle krčil v jedné z miliónu "fotosložek" v mém počítači. Ale už je zachráněn, vytištěn a teď se spokojeně "točí" na nástěnce v pracovně. Připomíná mi nejen jednu romantiše dovolenou, ale taky to, že pařížské kolotoče a zeměkoule se budou točit pořád, ať se děje, co se děje.


3. Tyrkysové poklady
Tyrkysovou barvu jsem minulý rok opustila, ale to jen proto, abych se k ní letos na jaře zase vrátila. A protože jsem před pár dny koupila plnou plechovku tyrkysové barvy a štětce, vypadá to, že brzy začnu žít v tyrkysovém světě, kam pustím jen bílou, růžovou a zlatou a...taky vás, to je jasnačka. ;-)


4. Květiny ze zahrádky 
To víte, pro "nepěstitele" je div divoucí, když se mu na záhonku na chatě objeví doopravdická kytka - bílé narcisky. Tak se teď na ně pořád dívám a tím pádem okem vždycky sklouznu do misky s čokoládovými dobrotami, která je hned vedle vázičky. Takže to znamená, že jím spoustu zlatých čokoládových bonbónů, narcisy voní a "Life is good".


5. Ó, dárek!
Záhadný balíček od mého muže přišel poštou ve vypolstrované krabici, oblečený do červeného hedvábného papíru, převázaný stuhou a já nemohla vydržet ani vteřinu, až si ho budu moct rozbalit. A když jsem ho konečně rozbalila a uviděla, co je uvnitř, zatočila jsem se samou radostí nejmíň padesátkrát v kole. Byla tam totiž ta nejroztomilejší věc na světě...

Dovolila jsem si vás tentokrát trošku napnout (protože já sama se docela ráda napínám, když někdo rozbaluje dárky), ale teď už se v klidu můžete podívat, co se v tajemné zásilce ukrývalo - rozbalený balíček najdete na mém Facebooku. ♥


Vivi podpis

58 komentářů:

  1. Milý článek a pěkné fotky vivinko :)) také dnes chystám článek v podobném duchu :))

    Přeji ti nádherný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jedna fotka tam bude pro tebe, něco jsem doma totiž našla :))

      Vymazat
    2. Tak to už se moc těším! ;-)

      Vymazat
  2. This stuff is super cute dear Vivi, love the red lipstick, is my ever fav shade! And the gift from your man is just too sweet. Have a lovely week my friend <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lilli is my darling ;-),I send you lots of hugs. :-*

      Vymazat
  3. Anonymní9:43

    Ja ten pravý červený rúž ešte hľadám, ale teraz na jar/leto rozmýšľam nad pekne výrazným odtieňom, tak uvidím, či sa nakoniec odhodlám :)
    Obsah záhadného balíčka vyrezá milo, bude sa ti hodiť k tyrkysovej téme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se vsadím, že s pěkně výrazným červeným odstínem budeš k nerozeznání od pravé Francouzky. ;-)

      Vymazat
  4. Má milá Vivi, asi jsem trochu cíťa, protože jsem skoro měla slzu v oku, že ti tvůj muž poslal tak nádherně zabalený balíček a navíc přesně uhodl, co na tvé tváři vykouzlí šťastný úsměv...to musel být krásný pocit díky tvému pozornému ctiteli! ;-) Tyrkysovou barvu miluji a doma se mi prolíná ve všech pokojích, umí totiž neskutečně nabudit! :-) Tu správnou červenou rtěnku si mooc přeju, pořád jsem ještě nezašla do Sephory, aby mi poradili s odstínem, protože s červenou to vůůůbec není jen tak a nerada bych místo sexy elegance dosáhla pouťové kýčovitosti! ;-) Narcisky jsou krásné, moc gratuluji, že se ti podařilo něco tak pěkného vypěstovat. Já zahrádku nemám, a tak "pěstuji" jen "předpěstované" bylinky za oknem. :-) A fotka s koníkem z kolotoče je naprosto úžasná, tu bych si hned pověsila taky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, já mám tolik ráda citlivé bytosti, kterým slzu do oka vžene i malý modrý ptáček...♥ :-*
      Červená rtěnka je symbol. Přes červenou rtěnku prostě nejede vlak. Zatím ji ještě nepřekonala žádná jiná barva. ALE - máš pravdu, že to s ní "není vůbec jen tak". ;-) Musí se s ní totiž zacházet moc opatrně, něžně, jemně a nenásilně. Já si s ní třeba nikdy nemaluju pusu tím klasickým "přetíracím" způsobem, ale jen ji tak lehce vtisknu do rtů - "poťupkám", jak já říkám ;-). A na oči už jen trošku řasenky, žádné stíny a jiné parádičky - výrazná rtěnka stačí. Jo a žádná červená rtěnka nesnese zamračený obličej, to k ní neladí. S červenou rtěnkou se člověk prostě musí usmívat. ;-)

      Vymazat
  5. Červená rtěnka je nádherná, také po takové toužím a ano-musí být ve zlatém pouzdře! :) Dárek,který jsi dostala,je nádherný,úpně jsem se nad ním rozplývala.Prozradíš,kde ho tvůj milý koupil?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, milá Erin, pravá červená rtěnka nemůže být v jiném obale, než v jasně zlatém a třpytivém. ;-)
      Ptáček je z Etsy, ale je to kousek z 50. let, jeden jediný, takže už není v prodeji, ale mají tam plno jiných báječných roztomilostí, se vyřádíš. ;-)

      Vymazat
  6. krása, a který odstín té rtěnky caresse je tvůj oblíbený? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Arwen, u rtěnky Caresse jednoznačně vítězí rebelsky červená - tedy odstín 401 Rebel Red. ;-)

      Vymazat
    2. Díky moc, půjdu se na ni podívat, jestli by se mi taky nááhodou nehodila :)

      Vymazat
    3. Jasně, já tyhle "náááhody" taky dobře znám ;-).

      Vymazat
    4. Tak Vivi, nááhoda tomu chtěla a rtěnka se mi fakt hodila a dneska mi rozveseluje ráno :) Díky za hezký tip a měj pěkný den!

      Vymazat
    5. Milá Arwen, tleskám a volám "VÝBORNĚ", protože se vsadím, že červená Ti moc sluší a bude Ti rozveselovat rána (možná i večery) stejně jako mně. Tak tedy vítej v Klubu červených rtěnek. ;-)

      Vymazat
  7. Luci, krásný ptáček, roztomilý. Tvůj muž tě miluje.
    krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, moc děkuju a...já vím. ;-)

      Vymazat
  8. To jsou krásné krasotiny opět. Narcisky vám vyrostly teda vážně nádherné, nevypadají vůbec "narcisově", jsou to vůbec narcisky? :) A s tou červenou rtěnkou to dělám úplně stejně Viv, taky "ťupkám" :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elví, ty jsi rošťák. Už takhle mám nízké zahradnické seběvědomí a Ty chceš ještě zpochybňovat, že mé narcisy nejsou vlastně narcisy? :-D Tak tedy narcisky to jsou, ale poněvač a protože je vypěstovala královna všech zahrad a sadů - tedy Vivi, tak vypadají tak trochu jako narciskorůžoliliopivoňka...asi to bude tou dobře prokypřenou zemí. ;-)
      Ano, ano, ťupkat...to je náš tajný trik ;-).

      Vymazat
    2. Óó to ne,mě se narcisky nijak zvláš nelíbí ale ty Tvoje moc,takže naopak,můžeš na sebe být náležitě zahradnicky hrdá-máš vlastní odrudu,wau!:o)

      Vymazat
    3. Jsem tedy hrd, poctěn a pyšen. :-D

      Vymazat
  9. Miloučký článek, co mi hned vykouzlil úsměv na tváři.
    Své fotografie si tisknu pravidelně, ale jen pár vyvolených z nich. Některé skončí zarámované, jiné přilepené/připíchnuté na nástěnce a ty ostatní v "Krabici vzpomínek". Některé si najdou bydlení u někoho jiného :)
    A máš štěstí, že ti zbývá ještě tolik čokoládových bonbónků, u mě by přežila sotva den :D
    Měj krásný den a spousty pozitivních a přátelských komentářů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak ty jsi přímo učebnicový příklad "uchovávání" fotografií. ;-) Ovšem klobouk dolů a potlesk k tomu. ♥
      Nevím, jestli to můžu takhle veřejně přiznat..., ale ty zlaté bonbónky nepřežily ani den...totiž, vyfotila jsem je ráno (prozřetelně, protože se znám) a večer už byla miska prázdná. Ale nikomu to, prosím Tě, neříkej ;-).
      A děkuju moc, jsi zlatá.

      Vymazat
  10. jsi štastná žena :) jsem moc ráda, že tě tvůj muž hýčká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Týnko, Kristýnko, ještě mi nikdy nikdo neřekl, že je rád, že mě můj muž hýčká ;-), ale je to moc milé, že mi to říkáš - asi proto, že tušíš, že kdyby mě nehýčkal, tak bych nebyla moc veselá a nebyla by tu rubrika 5 šťastných věcí a asi by tu nebyl ani můj blog a...tak já půjdu svému muži říct, ať radši v hýčkání nepolevuje, ať je tu co číst ;-).

      Vymazat
  11. a hned mi je zase veselsie :) hoci je vonku burka, padaju krupy a ja som zavalena v kancelarii pracou, mam po tvojom clanku usmev na tvari :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Mila Viv...
    ...není snad na svete nikdo kdo by me dokazal v určitých vecech samo,ze..ovlivnit jako ty..hned jsem koukla a rtenku a ostatní odstiny..jen mam dilema..jak resis libani s muzem a rtenku???..hi..hi..další věc je to,ze miluji barvičku jako ty,jen v jemnějších pastelových odstínech a na leto je jako delana,takze ze by třeba lapac snu v akvamarín??A v neposledni rade se tecim také svými bilymi narciskami a tulipány na zahrádce,ale je fakt,ze me toho tam kvete vic...no..uz jsem asi krapet zbehla zahradnice..ale stejne..pujdu a utrhnu na kochani do vazy.Dekuji za skvely clanek.Ty nezklames.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katí, to je krása a paráda, tohle tvé malé vyznání se mi moc líbilo. :-* Co se týče toho líbání, tak to je jednoduché. Napřed mám já rebelsky červenou pusu a můj muž je čistý, za chvíli já nemám po rtěnce ani památky a můj muž je celý ortěnkovaný. Je mi jasné, že jsi se ptala jen tak pro legraci, protože sis tenhle scénář určitě dovedla moc dobře představit ;-).
      Jakmile budeš mít doma akvamarínový lapač snů, sbalím pyžamo, panfofle, mandle v čokoládě a pojedu na noc za Tebou. ;-)

      Vymazat
  13. Tak ten dáreček je nej...naprosto se hodí do Tvé sbírky,protože je hrozně roztomilej...A musím podotknout,že za celý svůj život jsem neviděla,tak krásný narcisky...a ani bych je nepoznala,já znám takový ty obyčejný,ale tyhle jsou nějaký vylepšený:-D...Jinak výrazné rtěnky jsou na jaro jak dělané...Já miluju Chloe od NYX a Exces de Rouge od Guerlain,ale ty nejsou úplně červený,jsou šmrncnutý do růžova,ale je to síla...A vlastní fotky? Ať je na nich cokoliv,nic je nepřekoná..protože je v nich srdce i duše...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A panenka Betty Boop se taky převelice hodí do mé sbírky, protože je nejroztomilejší panenkou, jakou znám ;-).
      Oni jsou tyhle narcisky asi jen víc rozvitý, tak trochu klamou tělem. Mně se zdají docela obyčejný, ale zase tím, že vyrostly na mém záhonku,kde dřív nikdy nic nevyrostlo, mám pocit, že jsou ze zlata. ;-)
      Tvůj rtěnkový (a nejen rtěnkový) vkus je jedním slovem úchvatný.
      A s fotkama máš pravdu - tak se hezky usměj a řekni "sýýýr", ať si tě můžu vyfotit a pověsit nad pracovní stůl. ;-)

      Vymazat
  14. Hello from Spain: I like you five things that make you happy. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  15. Ty tvoje fotky jsou krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ju, s červenou rtěnkou je den hned šťastnější :) A když se k tomu přidá dobrá káva a Tofík :)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní19:01

    2. já si teda popravdě pořád vedu fotoalbumy..pravidelně si nechávám vyvolávat fotografie a lepím si je...prstě taková nostalgie :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Vivi! :-)
    Opět se tu dočítám, jaké krásné věci tě dělají šťastnou! :-)
    a dáreček jsem si prvně pomaloučku prohlížela a až pak jsem tedy nakoukla dovnitř! :-) Ptáček je překrásný a úplně si tě umím představit, jakou jsi musela mít radost! Neb ty se raduješ z maličkostí, natož z takového překrásného ptáčka!!!! :-)

    Jo a mimochodem, jak jsem si čokoládového králíčka všimla na fotce, hned jsem si vzpomněla, že byl taaaaaaaakhle lahodný! :-)

    Vivi, měj se krásně a ahooooooooooooooooooooooooj!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Moc krásný fotky a tyrkysová je nejlepšíí :)
    http://oreoobsessionbeautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Přijde mi, že je stále méně a méně lidí, kteří se dokáží stále radovat z maličkostí... Je to hrozná škoda, ale těší mě, že znám zase někoho, kdo to ještě dokáže :)

    OdpovědětVymazat
  21. Krásné fotky, červenou rtěnku zbožňuji v každém ročním období. Teď hledám správný korálově červený odstín.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. Červenou rtěnku miluji. A s fotkami je to skvělý nápad, bohužel já nemám tiskárnu. A hrozně mě to štve. Ale nechce se mi kupovat :D

    OdpovědětVymazat
  23. Usudzujúc z doterajších fotografií a prečítajúc si všetky komentáre hromadne vyhlasujem, že ide o najkrajšie, najoriginálnejšie a najjedinečnejšie narcisky na celom svete! To som ešte nevidel... proste nádhera... vyzerajú trošku ako kvietky voskovky (hoya carnosa;-), trošku ako Tiaré, trošku ako cukrový koláčik, trošku ako kvietok z rozprávky (alebo inej planéty) :-) ... také niečo môže vyrásť len na Vivinkinej záhrade... :-**

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadá to, že duben jsme měly stejný, hektický, jako na houpačce, ale nakonec všechno dobře dopadlo ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  25. milujem tyrkysovú úplne si to vystihla ^^

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi, tvůj muž ti poslal krásný dárek a byl nádherně zabalený. Mně se vždycky nechce takto krásně zabalené věci rozbalovat, ale samozřejmě jsem ale zvědavá, co je uvnitř. :)
    Vytištěné fotky jsou skvělá věc, až je mi líto, že v dnešní době i já mám skoro všechny fotky jen v počítači... Takže to musím napravit!
    Těch tvých pět věcí musí každému vykouzlit úsměv na tváři.
    Jo a červenou rtěnku také jen poťupkám na rty.

    OdpovědětVymazat
  27. Ty tvoje fotky, to je prostě nádhera. Jinak balíček jsi měla opravdu luxusně zabalený a hned jsem mrkla co se v něm ukrývalo :-)

    OdpovědětVymazat
  28. co je v tom dárečkůůůů se musim hned podívat :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  29. Mé milé komentující ženy, dívky, dámy, slečny, chci Vám jen říct, že jste prostě úžasné a superskvělé a já vám za to a za všechny krásné komentáře moc děkuju. Vaše Vivi ♥

    OdpovědětVymazat
  30. 1. Rúže a problematická pleť a občas/často suché pery, to nejde k sebe. Takže ja som už dlhšie bez rúžov, ale aspoň nepapám toľko chémie :)
    2. Ja som mala vytlačené fotky na stene, ale keď sme vymaľovali, tak som ich prelepila na skriňu. Vždy, keď na ne zablúdim pohľadom, pripomínajú my naše krásne dovolenkové a iné zážitky :) Len škoda, že nám chcípla tlačiareň a nemôžem si toho natlačiť viac.
    3. Namodrastá farba sa ma snaží zlomiť už pekne dlho. Pinsofoxy teraz prešla tiež na takúto farbu tuším nejaká aquamarinová mint (pre mňa je všetko v modrých odtieňoch modrá, takže v týchto krkolomných názvoch sa nevyznám), aj prímorské a inak príjemné domy som videla s takýmito namodrastými nádychmi a veľmi sa mi to páčilo, ale keď ja nemám modrú veľmi rada. Príde mi taká brr, zima... Takže zatiaľ sa držím ružovej ako kliešť. A teraz ma tu ešte aj ty lámeš :D Pekne, pekne.
    4. Len aby si z tej vône nebola taká omámená, že pozrieš na čokoládu a zahryzneš do kvetiny :D Ale naozaj niet nad domáce kvetinky.
    5. Teda jaká romantika. V tom musí byť láska :)
    Musím sa priznať, že po prečítaní článku, obzretí zase krásne nafotených obrázkov sa cítim sa ako keby som zjedla nejaký sladký koláčik.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1. Liško pampeliško, áno áno, rozumím ti a říkám - nejlepší je třešňové Labelo. ;-)
      2. Taky nám chcípla tlačiareň, tak som šetrila a kúpila novú a dál už to znáš.
      3. Vyzkúšaj tu brrr chladivů v kombinaci s ružovú, budeš zírať na tu nádheru. ;-)
      4. Čo? Ty si ma snad pozorovala skrytou kamerou (protože niečo podobné sa mi naozaj stalo) ;-).
      5. Áno, je v tom jeden taký sladký koláčik ;-).

      Vymazat
    2. 1. píšem si. Mne sa skôr páčia tie bylinkové.
      2. tak teraz ju treba poriadne zabehnúť. Nech si zvyká hneď od začiatku. Prajem veľa krásnych obrázkov na tlačenie.
      3. :D vyskúšala som. Ako vieš? Kúpila som si modro-ružový šampón. Na fotkách som naň fujkala, že mi príde taký decký, taký by som nechcela a na ružovo-modrú kombináciu som bola dosť alergická, lebo v minulosti som sa s ňou stretávala veeeeeľmi často. Mal ju asi každý. Ale naživo ten šampón nevyzerá, tak zle. Dokonca je taký prítulný.
      4. Nie, ale poznám to. Ja už som hrýzla všeličo :D

      Vymazat
    3. 1. Pampi, ale třešňové Labelko dělá růžové rty, což heřmánek neumí ;-).
      2. Už jede, už sa potí, už maká ako šrúb. ;-)
      3. Všetkému rozumiem, aj tej alergii (taky som ju mala, ale vyléčila som ju svetle modrými šatmi s ružovými plameňáky), aj tej prítulnosti - stačí, keď sa na Těba pozerá a už je len Tvoj. ;-)
      A vobec - musím povedať, že jsi strašně zlatá a milá.

      Vymazat
  31. Super jako vždy, zase si mě rozveselila:). Máš pravdu, že duben byl úžasný - http://www.katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  32. Já mám radost z nového mobilu, začala jsem koukat na nový seriál The 100, který mě úplně pohltil a taky si každý týden koupím časopis Překvapení, který mi zaručeně zvedne náladu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The 100 - to je pro mě novinka, kterou se dneska večer ráda nechám překvapit. ;-)

      Vymazat
  33. Kochání se vlastníma fotkama je zaručený recept na dobrou náladu! Já jsem si z fotek, pohledů a dalších milých obrázků vytvořila výstavku přes kus zdi, kam postupně přidávám další a další :)
    http://emeklekticka.blogspot.cz/2014/03/nastenka-z-vetve.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, ách, to Ti je taková krása ta Tvá nástěnka!♥

      Vymazat