6.4.14

Černobílé lásky u mě doma

Zebry, černobílé fotografie, okatá Twiggy v proslulých bíločerných retro šatech s pruhy, domino, černobílé filmy, klasické "pepito" kabáty, kontrast černé a bílé v úplně novém parfému Women od Karla Lagerfelda, který jsem si pořídila okamžitě, co se objevil na pultech, nejtmavší čokoládové dorty s bílou polevou, Ray Charles v bílém smokingu, černé a bílé dlaždice ve velkých starých domech (a ve švédských kuchyních)...zkrátka černá a bílá nikdy nevyjde z módy. A své místo má i u mě doma.


Moje černobílé oblíbenosti, které teď nosím v tašce - polaroid Fujifilm Instax Mini 90, sypký pudr Dr. Hauschka, okouzlující knížka Chanel: Collections and Creations (od Danièle Bott) a slaměný klobouk s černou stuhou.

Bílá zebra s černými pruhy (nebo černá zebra s bílými pruhy?) je moje malá maskotka, bez které už by to na mém pracovním stole nešlo.

Brigitte Bardot - to je moje LO-VE. Líbí se mi její oční linky, její šíleně rozcuchané drdoly, filmy, její láska ke zvířatům i umění stárnout. Tuhle černobílou fotku jednou za rok vyndám z desek, někam ji pověsím a vzápětí prohrabu celý šatník, abych v něm našla nějakou bílou halenku a šátek s puntíky (mám teď na sobě bílou košili a ve vlasech tmavě modrý puntíkatý šátek - hledání bylo úspěšné).

 Bílý talířek s černými puntíky = útočiště pro šperky, které zrovna nosím.

Oblíbené fotky (zvlášť ty černobílé) u nás doma neleží zapomenuté v zaprášených tlustých albumech, ale ráda je vystavuju, barevnými washi páskami přilepuju nad pracovní stůl a usmívám se nad nimi, kdykoli si jen vzpomenu.
 *
Tak, s černou a bílou pro dnešek končíme a nezbývá než vám popřát pestrobarevnou a veselou náladu.

Vivi podpis

40 komentářů:

  1. Krásný post a přeju krásnou neděli ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Černo-bílou kombinaci mám ráda ať je kdekoliv. Krásnou neděli, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  3. Krásnou neděli Vivi, černo-bílá kombinace je stejně úžasna jako bílo-černá :-) Taky mam rada "Bardotku"

    Přeji krásný den

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná černobílá variace od tebe neobvyklá :-). Bardotka forever! pěknou neděli

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju všecko všecičko co má sladká Viv doma..A až se mě někdo zeptá,kamže chci jet letos v létě,řeknu že do žádných hor,k žádnému moři,ale jedině k Vivi,až nebude doma..alespoň 14 dni bych si lebedila v tom voňavém vintage královstvíčku,listovala ve všech těch úžasných knihách a prohrabávala se Tvými nekonečnými poklady...Tak bacha na mě,protože až zjistim kde bydlíš...;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) To je nápad! A až by sis takhle v mém království lebedila, mohla bys umýt okna, podlahy, udělat mi pořádek v krabicích s paragony a dokumenty, natřít bílou můj pracovní stůl a odmrazit ledničku. Předem děkuju, Elvinku! ;-)

      Vymazat
    2. :)) Klíďo píďo Viv,tomu říkám dobrý obchod:D

      Vymazat
  6. Ou jééé,černobílé věci mají své kouzlo,to bezpochyby....No a co dodat Bardotka...Loren...Cardinal...nestárnoucí hvězdy...ikdyž už tolik nežhnou,jsou stále krásné....a umění stárnout,to prostě každý neovládá,to je vrozená dispozice a já věřím,že ženy jsou krásné v každém věku...uvnitř i navenek....Chuť žít naplno a podle svého,prozáří každou vrásku,prolne se celou tváří,každý zážitek se odrazí v očích a smích,překryje strach a bolest.Umět žít a stárnout...to je na celý život a uvědomit si,že vše krásné nás nabíjí energií a vitalitou a vše špatné obrousí hrany až k dokonalosti diamantu...Moje babička byla ten největší a nejkrásnější diamant,jaký jsem kdy za celý život spatřila a je mým pokladem na celý život...

    OdpovědětVymazat
  7. To je opět taková nádhera! A ten polaroid - velká závist :)
    Kristýna Zouzalová

    OdpovědětVymazat
  8. black and white ♥ .. super prispevok ! :)

    http://just-close-eyes-and-start-dream.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. Černobílá forever! Tak milý článek, který mne moc oslovil. ČaB nikdy nevyde z módy. Kniha Chanel by se mi moc libila.
    Krásnou neděli, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi! :-)
    Tvůj maskot je kouzelný! Ani se nedivím, že nesmí chybět na tvém stole! :-)
    Já mám doma jednu obrovskou černobílou lásku a tou je můj kocourek Kenny! :-)
    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Černobílá je taková... sofistikovaná, ale por mě někdy strašně neosobní, zvláčť na velkých plocháh po domě. Na druhou stranu černobílé fotky mají krásné kouzlo a přijdou mi víc "lidštější" než barevné.

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní12:50

    Ahoj Vivinko,
    i když u tebe miluji barvy, dnešním článkem jsi mi udělala obrovskou radost. Černá a bílá-to je ta nejdokonalejš kombinace na celém světě. Zlvášť ve tvém provedení -všechny ty věcičky bych chtěla mít doma!:)

    Čtu a prohlížím si článek pořád dokola a asi si budu muset koupit tu knížku.od té doby,co jsem ji u tebe viděla jako vánoční přání,si ji přeji také.:)

    Tereza

    OdpovědětVymazat
  13. Jeej pekný článok :) čierno-biela kombinácia je jednoducho nesmrteľná a moja obľúbená

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Vivi,

    moc se moí u Tebe dneska líbilo, i když je černobíle ;o).
    Je to moje oblíbená kombinace v obleční i ostatním designu a miluju černobílé fotky, připomínají mi moje dětství, kdy barevná fotografie bylo něco co každý doma neměl ;o).
    A když se ještě doladí správnou červenou.. Nebo sytě růžovou.. Jdu do kolen :o)

    Díky za krásné pokoukání .o*

    OdpovědětVymazat
  15. Bílá a černá jsou skvělá! Miluji je ještě v kombinaci s červenou. Zebry jsou mí miláčkové a ....a dál už ti jen přeji pěknou neděli! ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
  16. Super doplňky :) Černobílou mám také ráda, ale když jí mám kolem sebe moc, působí na mě depresivně :) Verča z Blueberry Pink

    OdpovědětVymazat
  17. love!
    xx
    daniella
    simplybeautifulelegant.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Černobílá kombinace je nádherná. Je to klasika. Jen si občas přátelé dělají srandu, že z toho všeho brzy budu vidět černobíle :D

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Vivi :)
    Ako tak rozmýšľam nad kombináciou čiernej a bielej... Myslím, že u mňa to vždy bola buď len čierna alebo len biela. Väčšinou čierna. Bola doba, keď som nemala jediný farebný kúsok, len čierne, dnes už je to za mnou :D Asi si dám povedať a niečo v kombinácii bielej a čiernej vymyslím. Čo sa ale týka čierno-bielych fotiek, tak tie mám asi najradšej. Kedysi som fotila iba na čiernobielo a veru sa mi tie fotky páčili vždy viac ako ich farebné dvojičky :) Veľmi pekný článok! :)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
  20. Práve som sa rozhodla, že v mojej kuchyni bude luxusná čierno-biela podlaha! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Skvělý post. Bardotka je the best. Její styl nemá chybu :) Zebra je krásná, ať černá s bílými prohdy nebo bílá s černými :) Je to takový symbol černobílé :)

    OdpovědětVymazat
  22. ViVinko, nechceš přijet ke mě a upravit mi byt? Máš to u sebe úžasné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, klidně...pokud bude po práci mramorová bábovka a kakao ;-).

      Vymazat
    2. Samozřejmě, klidně dvakrát :)

      Vymazat
  23. Anonymní23:52

    Milá Vivi stále Tě potichoučku ( a s velkou radostí!) sleduji a někdy se nestačím divit co všechno máme společné od lásky k Francii a všeho co se jí týká, filmy a B.B. , Audrey a všechny ty filmový holky ,staré desky, retro,knihy, modní a bydlící :) časopisy, pejska mám podobného:)....moc mě to těší a baví a i když Ti nepíšu komentář pod každý příspěvek jsem určitě Tvojí věrnou a pravidelnou čtenářkou.........Fleurette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Fleurettko, udělala jsi mi velkou radost. Je moc fajn vědět, že nad mým blogem lítáš jako muška zlatá, čteš, prohlížíš a máš to tu ráda. Pozdravuj pejska a..sejdeme se v trafice. ;-)

      Vymazat
  24. Děkuju vám všem za báječné komentáře, všechny mě moc potěšily. ♥

    OdpovědětVymazat
  25. wow nádhera, po včerejším hrozném dni mi tvůj článek zvedl náladu. :) Moc se mi líbí nápad vystavovat černobílé fotky a lepit je těmi páskami, ale já už jsem generace s barevnými fotkami, tak já si můžu maximálně tak vystavit fotky mých rodičů. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:10

      Já tedy fotím svou dvouletou dcerku hlavně černobílými fotkami. Jsou to krásné fotky, mnohem hlubší než barevné. Barva fotek není o generacích, ale o preferencích. :)
      Krásné pondělí přeje Janča :)

      Vymazat
  26. jeee, to je zase skvelych vecicek! Naprosto me nadchnul ten mini fotacek, ihned jdu hledat na internetu ;) A predstava tebe s puntikatym satkem ve vlasech ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Strašně se mi líbí ty lepící pásky, jsou naprosto luxusní! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Černobílá je skvělá. Tu knížku o Chanelu nutně potřebuju a stejně tak i klobouk. :)
    V tom klobouku musíš vypadat báječně. A parfém od Karla Lagerfelda voní úžasně a mám ho vytipovaný jako další na jaro/léto.

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Vivi, černá a bílá - to je jako kostýmek od Chanelu - nikdy nevyjdou z módy. Pro mě představují vrchol elegance :)
    Pěkné úterý

    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  30. Děkuju, jste nejmilejší. :-**

    OdpovědětVymazat
  31. Jedním slovem ááááách!!! S černobílou u mě uspěješ vždy, však víš ;-)

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní10:16

    Kde bereš ty lepící pásky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V obchoďácích, v papírnictvích, na Aukru i na cestách. Washi pásek je plný svět ;).

      Vymazat