25.4.14

Jak bydlí Sandra z Maison de Plaisance

Co jsem vám tu včera slíbila, to platí, a tak se teď spolu můžeme vydat na návštěvu do něžného domova Sandry z blogu Maison de Plaisance.

Sandy znám téměř celý svůj blogový život (čili asi 3 roky) a dobře si vzpomínám, jak jsem před pár lety poprvé zírala na její okouzlující blog a hltala všechnu krásnou inspiraci, kterou tam servíruje na stylovém podnose. A protože věci se dějí přesně tak, jak mají, dneska je milá Sandra u mě na blogu a vy se můžete podívat spolu se mnou k ní domů. Přečtěte si, jaké výhody i nevýhody má Sandřin pražský byt, omrkněte, pro jaké dekorace má slabost, jaký trik používá v kuchyni, aby měla chuť do vaření a do práce nebo co ji na jejím domově nejvíc baví. Tešíte se? Já moc, tak pojďme dál...


"Když mě počátkem tohoto roku přizvala milá Vivi k sobě na blog jako hosta, cítila jsem se neskutečně poctěna! Nestává se každý den, že by se člověku dostalo tak příjemné výzvy od ještě příjemnější bloggerky! Moc tímto děkuji za příležitost představit Vám zde své skromné bydlení a potěšit Vás několika svými fotkami.

Do současného pronajatého 2+1 o 65m2 jsem se stěhovala z malinké garsoniéry, kde jsem žila s přítelem pět let. V prvních měsících jsem po bytě běhala radostí z pokoje do pokoje...Tolik prostoru! Prázdného prostoru! To byla výzva! Měla jsme tehdy jen několik málo věcí a chvíli trvalo, než se holobyt začal podobat skutečnému domovu. :-) Jedinou jeho nevýhodou je nepřítomnost balkónu a velmi typický "městský" výhled. Tyto dva handicapy mi vynahrazuje fakt, že byt je nesmírně tichý, vzdušný (stropy dosahují do výšky 3,5m), má krásná dvoudvéřová dřevěná okna s mosaznými kličkami a je situován v centru Prahy, tudíž si krásy našeho hlavního města mohu užívat již po pár minutách chůze."

"Má láska k romantickým doplňkům je patrná především v ložnici. Krejčovská panna, zrcadla, krajky a hlavně hodně třpytivých cingrlátek- řetízků, náhrdelníků, náramků a náušnic...těch nemá žena nikdy dost! :-)"

"Co mě ovšem na bydlení baví nejvíce je jeho zkrášlování. V prosinci a v lednu proběhla v bytě rekonstrukce podlahy, a tak jsem s radostí sledovala, jak z pokojů mizí starý petrolejový koberec a nahrazuje ho šedá laminátová podlaha, která podpořila French-Nordic styl, který se prolíná celým bytem a je doplněn o orientální i romantické prvky. Kombinací mých oblíbených stylů tak postupně vzniká domov, ve kterém se  všichni cítí příjemně, i když se ještě úplně neblíží všem mým představám o dokonalém bydlení. Co je ale lepší, než právě toto období budování, tvoření, nakupování a hledání toho pravého?"

"V obývacím pokoji nejraději odpočívám, ale také zde trávím čas s návštěvami, tudíž se snažím, aby se všichni cítili maximálně pohodlně. Barvy jsou zde spíše tlumenější - bílá, béžová, starorůžová...neodpustila jsem si oblíbenou tyrkysovou v čajovém koutku s vodní dýmkou a arabskými doplňky ze své domoviny, Jordánska."

"V kuchyni hraje všechno veselými barvami, které mi dodávají energii a chuť do práce. Mám okolo sebe ráda hezké věci a snažím se nevystavovat to, co se zbytkem neladí. Koření a suché potraviny buď přesypávám do pěkných dóz, nebo je schovávám za neprůhledná dvířka skříněk. Jen tak může vzniknout sladěný interiér, kde nic nebije do očí a přitom je vše prakticky po ruce."

"Největšími slabostmi jsou pro mě džbány, zrcadla, polštářky a květiny. Je pro mě však velmi důležité, aby byt nebyl zahlcen, a tak praktikuji pravidelné očisty od starších, nepoužíváných a  nechtěných věcí. Díky tomu dělám prostor novým dekoracím a zároveň prostor zůstává nepřehlcen.

Moc ráda Vás uvítám na svém blogu Maison de Plaisance, budete-li mít chuť zaskočit si za virtuální pohodou třeba při odpoledním šálku čaje."


Vivi podpis

69 komentářů:

  1. Naprosto úchvatné! Kéž bych jednou také tak bydlela :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: za sebe i za Sandru vám moc děkuju za úžasně milé reakce. ♥
      Mám velkou radost, že se vám první návštěva v nové rubrice líbila a už teď se můžete těšit na další. ;-)

      Vymazat
  2. Nádherné, krásné. Takový by měl být můj ideální domov. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi to jsi měla úúúžasnýýý nápad nakukovat do bytů blogérek!

    OdpovědětVymazat
  4. Sandrin krásny byt poznám, jej blog navštevujem od doby, čo som vstúpila do Bloglandie, no zrazu sa mi zdá úplne iný, akoby som ho ešte nepoznala a fotografie i článok som úplne "hltala". Sandra má jedinečný štýl, dotiahnutý do posledného detailu. Milujem hlavne farby, ktoré vládnu v jej byte a hlavne fotka s posteľou je u mňa TOP, je ako z knižky o bývaní. Jednoducho, čistá dokonalosť na každom kroku...

    OdpovědětVymazat
  5. Dear Vivi, your new blog feature is just gorgeous, I have a passion for decor, home and interior design. Sandra's home is definitely a wonderful place, so very well cared, tidy and adorable. It says a lot of the people who live there :) Many hugs my friend, hope u have a nice weekend ♥ Love

    OdpovědětVymazat
  6. Tušila jsem, že půjdeme na návštěvu k Sandře. Byt je krásný, milý, útulný.
    Milá Vivi, děkuji za prohlídku.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tohle byla miloučká návštěva... až se jeden zasnil ;-) Díky! :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Byteček je opravdu kouzelný, prostě nádhera. Zkusím se nenápadně inspirovat :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/04/famous-beauties-monika-leova.html

    OdpovědětVymazat
  9. Sandry blog znám a chodím si tam pro inspiraci.
    Byt je nádherný, víc ani není třeba dodávat. :) Nad fotkami interiéru se mi tají dech.

    OdpovědětVymazat
  10. To je naprosto dokonalý styl bydleni! Úplně jak z katalogu :) Vypadá to báječně! Dostal mě ten lustr se svícemi, podobný jsme kdysi hledali, ale nenašli :( A v takové kuchyni musí být radost vařit :))

    OdpovědětVymazat
  11. No páni! Nevěřila bych, že může někdo zvládnout udělat si TAKHLE KRÁSNÝ bydlení... Jenom bych tam teda nechtěla utírat prach :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Jej, ta kuchyň, to je přesně podle mého gusta! A Sandra má naprostou pravdu v tom, že věci, které člověk v kuchyni denně potřebuje mít po ruce, často kazí dojem a je potřeba je schovat za dvířka nebo přesypat do dóz... Doma se o to se spolubydlící pokoušíme, ale stejně je těch "vystavených krámů" prostě moc!

    OdpovědětVymazat
  13. Francuzsky sarmantne! Krasne!

    OdpovědětVymazat
  14. OOO...a tá kuchyňa je najlepšia....myslím, že si začala veľmi zaujímavú rubriku...a už sa teším koho nám predstavíš nabudúce

    OdpovědětVymazat
  15. Ani sem mi nechce věřit že tam skutečně někdo bydlí,opravdu ukázkové,jako z katalogu!

    OdpovědětVymazat
  16. to je něco opravdu nádherného.

    OdpovědětVymazat
  17. Tomu říkám sladit všechno do nejmenšího detailu. Taky mám ráda doma tlumené barvičky, nicméně těch vlánků už je na mě trochu moc. Věřím ale, že kdokoliv přijde na návštěvu musí se cítit víc než příjemně :)

    OdpovědětVymazat
  18. Teda, vzalo mi to dech. To je vážně krása, jako z pohádky :) Kdybych v takovém bytě mohla bydlet, vážně, přišla bych si jako princezna :D :) Přesně takové bydlení si do budoucna představuji :) Nejvíce mě uchvátil ten koutek, kde je krejčovská panna a kuchyňka :) Vážně krása, to někdo musí být hodně šikovný, aby si vybudoval tak skvělý a nádherný domov :)

    OdpovědětVymazat
  19. Jééj, ja ešte posedím na tom pohodlnom gauči, požičiam si niektorú z tých krásnych prikrývok, ktoré sú uložené v stolíku (skvelé!) a dám si kávu z nejakej krásne romantickej šálky s veľkým uškom, môžem?;-) To je super, že nás Vivinka zobrala zo sebou (a že jej milá Sandra nechala kľúče:-)). Mejdan môže začať! (vlastne... myslím, že jeden veľký, úžasný mejdan touto rubrikou práve začal! :-))

    OdpovědětVymazat
  20. Není možné, aby měl někdo tak krásně zařízený byt! To je jako z filmu!

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní12:00

    No páni, ani nemôžem uveriť, že niekto má doma takto nádherne. Každopádne ďakujem za zoznámenie, blog som hneď začala aj sledovať :)

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Vivi,

    moc děkuji za provedení a umožnění takovéhle nádherné návštěvy! Už teď se moc těším na další a další... :o).
    Přijde mi, že tenhle byt má svou vlastní duši a žije si svým životem.. Prostě nádhera..
    A když teď fotky projíždím už asi po dvacáté zjišťuji, že si to doma musím trochu zorganizovat ;o).
    Takhle uklizeno a úplně připraveno na focení pro nějaký bájo katalog u nás moc často nebývá ;o).

    Tleskám a jdu prohlížet Sandřin blog :o)

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi! :-)
    K Sandře také chodím ráda nakukovat. :-)
    Moc se mi její styl bydlení líbí. Sama preferuji něco jiného, ale u Sandry je krásné, útulně, prostě pohádkově. :-)
    Vivi měj se prímově a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  24. To je úžasné!! To je sen..ne??

    http://www.kajahasidea.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní13:25

    Milá Vivi, Sandry bydlení je hezké, bylo mi u ní na návštěvě příjemně. Nejen tvé články, ale i tvoji hosté jsou sázkou na jistotu. Díky tobě jsem poznala blog Míši z Holandska, slovenskou Lucinku z Vrecka a nově i Sandru. Tleskám ti, máš skvělý vkus! :)
    Eva

    OdpovědětVymazat
  26. Dlouho jsem na Sandřin blog nezavítala a to jsem ho dřív četla několikrát denně. Jsem z jejího stylu nadšená, vždy mám chuť pak předělávat svoje hnízdo :-) Neříkala Sandra jestli neshání spolubydlící? :-D Já že se hlásím dobrovolně :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Je to tam prekrásne, úplne ako z rozprávky ;-).

    OdpovědětVymazat
  28. Sandri je veľký romantik a má krásne zladený byt. Hlavne tá okúzlujúca atmosféra starého mesta a samozrejme Sandrine doplnky mu dodávajú nádherný šarm. Vďaka Vivi za obšírnejšie nahliadnutie. Andrea

    OdpovědětVymazat
  29. To je tak neuvěřitelně krásný byt! Hned bych se nastěhovala a nikdy neodešla zpátky :P :) Krásně sladěné, jemné barvy - přesně můj styl!

    OdpovědětVymazat
  30. Velice nádherné! .))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. To je prostě krása, miluju miluju miluju tenhle vintage styl, jednou si do něj zařídím celý byt...jen kdyby ty věci nebyly tak drahé

    OdpovědětVymazat
  32. jj Sandra to má moc pěkné :). Vintage styl můžu, ale ne komplexně. Jsem spíš ten eklektik ;). Pěkné povídání těším se na další.

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, krásný nápad - taky budou k vidění věci, páni, už se moc těším!
    Fotky od Sandry jsou moc krásné!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
  34. Jak ze zahraničního časopisu o bydlení, nádherné..:)

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní17:46

    Úžasný nápad s touto rubrikou! Hned jsem Sandru a její blog začala sledovat a už se těším na další nakukování do bytů. :o) Elis...

    OdpovědětVymazat
  36. Sandrus ma vytribeny styl..byla to ma první oblibena bloggerka a i diky ni jsem vesla do tohoto světa.Je detailistka a presne vi co chce a co nechce..je to takova nase romanticka princezna a navíc se stylem a vkusem který ma stopro vrozeny.Prehmat u ni neexistuje..leckdo by se mohl od ni ucit a ac muj styl není totozny s jejím..hodne mame spolecneho.Je mou velikou inspiraci a snad mohu napsat i blogovou kamarádkou..takze Viv..dekuji a tesim se na další navstevy.

    OdpovědětVymazat
  37. to je dokonalé ešte lepšie je to že si to vymyslela :3 :)

    OdpovědětVymazat
  38. Hello from Spain: nice house. It's my dream home .. We remain in contact.

    OdpovědětVymazat
  39. To je nádhera!!! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní20:34

    Prekrasne fotky. Na konci clanku me mrzelo, ze uz je konec ;)). Jeste bych prohlizela a cetla dal.
    Krasny patek preje Jana N.

    OdpovědětVymazat
  41. Jsem nesmírně dojatá z tolika úžasných a milých komentářů! Moc Vám všem děkuji, že jste si udělaly chviličku čas na zpětnou vazbu, bylo to pohlazení po duši! Vivi, jsi báječná a mám velkou radost, že jsme společnými silami mohly potěšit tvé i mé čtenářky! :-) Krásný víkend všem!!!

    OdpovědětVymazat
  42. jednoduše krásné, dech beroucí a dokonalé :) nehledáš spolubydlící? :D

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní21:44

    Mám otázečku-kde se prosím dá sehnat ta nádherná křišťálová lampička a lustr? Zamilovala jsem se. :) Děkuji. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, lampičky mám od dánské firmy Jeanne d´Arc Living a nechala jsem si je doručit s paletou zboží, kterou jsme objednávali pro obchod s dekoracemi, kde jsem dříve pracovala. U nás se, bohužel, neprodávají. Lustr je z Ikea, ale obávám se, že již není v prodeji. Tak mi je moc líto, že tě asi nepotěším! Ta pravá svítidla si tě ale určitě najdou, když si je vysníš jako já ty svoje...:-) Krásný víkend!

      Vymazat
    2. "Ta pravá svítidla si tě ale určitě najdou, když si je vysníš" - to je nápad, Sanduško, tak já se jdu tedy hned zasnít, protože takový lustr nutně potřebuju ;-).

      Vymazat
  44. To je tak úžasně něžné, jak pro nějakou hrozně hodnou pinceznu:) Úplně mě z toho pohledu opustil můj poslední týdny permanentní psotník :D La Petite Anne

    OdpovědětVymazat
  45. Jedním slovem nááádhera! Spadla mi z té klidné krásy čelist... Sandry blog jsem už několikrát navštívila a budu v tom pokračovat. Díky za pozvání na virtuální návštěvu :-)
    M.

    OdpovědětVymazat
  46. Páni, tak přesně takhle bych si přála jednou bydlet :))

    OdpovědětVymazat
  47. Jste úžasní; děkujeme za všechny vaše komentáře; pro tak milé čtenáře je radost chystat články. :-* ♥

    OdpovědětVymazat
  48. Dokonalo si žije :o strašne krásne :) CHECK MY BLOG!

    OdpovědětVymazat
  49. Ach. Tam by se odpočívalo.

    OdpovědětVymazat
  50. To je snové! Krásná rubrika! Moc jsem si návštěvu užila.

    OdpovědětVymazat
  51. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  52. Ach ♥ To je zkrátka nádhera! Na tento článek jsem se moc těšila a samozřejmě nezklamal! Chrlí z toho spousta inspirace a tato rubrika je úžasná! Opravdu skvělý nápad! ;)

    www.meow005.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  53. Moc všem ještě jednou děkuju za všechny reakce. Jsem nadšená, že se Vám nová rubrika a Sandřino bydlení líbí. Už jsem vám říkala, že mám nejlepší čtenáře na světě? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne...to my mame tu nejlepší blogerku na svete..

      Vymazat
    2. Katí...tak v tom případě mám pro tebe důležitý vzkaz: ♥♥♥
      ;-)

      Vymazat
  54. A ten "shabby chic" se mi moc líbí...a jak je vše do detailu sladěné!!! NÁDHERA ♥

    (nominovala jsem tě na sunshine blogger award http://mizuki-tanaka.blogspot.cz/2014/04/sunshine-blogger-award.html)

    OdpovědětVymazat
  55. Nejvíce se mi líbí ložnice, tam se musí nádherně spát! :)

    OdpovědětVymazat
  56. Konečne som sa dostala k tomuto článku. Teda ale pekne dlho som si ho odkladala. Ale potrebovala som naň pokoj, nech si ho môžem poriadne vychutnať. A to bola teda ochutnávka. Najskôr som nevedela čo nato povedať. Jediné slovo, ktoré ma napadlo bolo KRÁSA a to je teda niečo. Ja som tichý človek, ale medzi priateľmi som dosť ukecaná (u teba na blogu sa cítim ako medzi priateľmi, preto som tu vždy ukecaná) a takisto aj teraz. Niekedy sa cítim ako parazit, keď vidím takto krásne zariadené domácnosti, že by som sa k tým ľuďom normálne bez hanby nasťahovala. Veľmi sa mi páči, keď má niekto na takéto veci vkus, lebo ja sa snažím, ale stále sa nejak nedarí, aby moja izba vyzerala ako z časopisu, ale aj útulne, tak aby ste sa nebalí sadnúť si, niečoho sa dotknúť, aby ste sa necítili ako vo výkladnej skrini, kde je všetko zakázané. Dovolené je len pozerať sa. A toto je podľa mňa prípad: Vitajte u mňa doma. Cíťte sa tu ako doma. :) Také ja môžem. Krásny článok a úžasný nápad. Na tieto články sa budem veľmi, veľmi tešiť.
    Ale moja zvedavosť zase zapracuje. Kto v dnešnej dobe používa hentaké sviečky (vyzerá to, ale veľmi pekne) a potom pozriem na tom lustri sú sviečky alebo zle vidím a to je len akože alebo aj občas horia? No to vyzerá ako na nejakom zámku, hrade. Tak tam sa človek naozaj musí cítiť ako hradná pani.
    Krása :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pampeliško! :-) Děkuji ti za krásný komentář! Svíčky na lustru hoří, a to celkem pravidelně. Nejčastěji to je při příležitostech, kdy na večer pozvu k sobě přátele, hrajeme hry, pijeme víno, posloucháme hudbu, někdy i tančíme...a svíčky nám k tomu dělají opravdu překrásnou atmosféru. Díky umístění na lustru bohatě prosvítí celou místnost, a přesto dokážou uchovat jistou intimitu a speciální atmosféru.

      Vymazat
  57. Dasa20:02

    Ta kuchyň je vážně nádherná! Hned bych se tam nastěhovala :D hledám nějaký cenově dostupný hezký byt už tak půl roku a pořád jsem nenašla nic, co by mi vyhovovalo. Asi jsem moc náročná no. Nejvíce hledám na této stránce, protože se mi zdá nejpřehlednější, ale asi budu muset najít nějakou jinou dobře přehlednou, protože tahle mi asi nějak nepřeje, nebo co. Máte někdo nějaký tip?

    OdpovědětVymazat
  58. To zní krásně. Upřímně by mě nenapadlo si takovýmto vybavením vybavit byt v Praze. Na chalupě takový nábytek máme. Doma máme lazené bydlení do modernějšího stylu, takže by se nám tam něco takového nehodilo. Máme tam totiž nábytek z tohoto webu. Takže folklorní nábytek necháme zatím jen na chalupě. Třeba se časem rozhodneme jinak, ale teď jsme doma spokojení s tím, co máme.

    OdpovědětVymazat
  59. Eleni11:43

    Je to skutečně nádherné. Takový pompezni styl. Jen škoda že takové doplňky do bytu jsou hrozně drahé a neseženete je v takových těch klasických prodejnách doplňků. Myslím, že paní musí shánět různě po antikvariátech A objednávat některé designové kousky třeba i ze zahraničí. Každopádně já teď hledám byt a přijde mi, že takový dispozičně podobný jsem zahlédla tady a třeba bych ho i mohla získat :)

    OdpovědětVymazat