20.4.14

Útrapy vánočního typu aneb to dáme

Když jste "vánoční typ" tak jako já, znamená to, že máte v diáři namalované třpytivé srdíčko v prosinci, nikoliv v dubnu. Znamená to, že zatímco s Vánocemi blázníte už od září, Velikonoc si všimnete jedním okem 20. dubna. Znamená to, že zatímco perníkové soby a vanilkové rohlíčky můžete jíst celý rok, z velikonočního beránka jenom uždíbnete. A jediná věc, která vás zpravidla dokáže o Velikonocích opravdu rozpálit, je zimní zasněžená pohádka Tři oříšky pro Popelku, kterou v pondělí vysílá dobrosrdečně popletená Česká televize.

Ale víte, já nakonec vždycky podlehnu velikonočně rozkvetlé náladě, nutím svého muže, aby vyfouknul aspoň jedno vajíčko k ozdobení, nakoupím plnou náruč kytek, papírové ubrousky s kačátky, čokoládové zajdy, udělám nakládané hermelíny, vypnu počítač a vyrazím s "klucíma" Jirkou a Tomem (jeden muž, druhý pes) za čerstvým vzduchem, za dobrodružstvím a za rodinou. Tak i letos. Vlastně už za chvíli pádím. Ale než se s vámi na pár dnů rozloučím, ještě vám tu ukážu pár jarně velikonočních potěšení.


Můžeš se, Jamesi Deane, dívat jakkoliv vyčítavě, ale žlutý kačeří námořník nad tebou tentokrát zvítězil - jsou přece Velikonoce, a tak sexy kluci na černobílých pohledech musí pár dnů počkat, než na ně zase přijde řeč.

 Jenom svítí, to jarní kvítí. A je pro mamku, protože mamky mají dostávat ty nejkrásnější kytice.

Jeden takový malý jarní krámek, kde se nikdo nenudí. Můžete si v něm koupit ubrousky za 45 korun (to je dost), narcisy, květináče nebo pozorovat, jak si taková malá myška dokáže získat přízeň velké mourovaté šelmy.

 Puntíkaté šaty, brýle ve tvaru srdíček a plná bedna jahod - nechť je tu jaro každý den. ;-)

Bílý porcelánový zajíček, který s sebou životem tahá zlatou skořápku s plechovým vajíčkem - to je letos (kromě proutěného věnce na dveřích) jediná výzdoba, ale je nám s ní milo a útulno. 

Já bych se toho tradičního velikonočního výprasku zase tolik nebála, zlatý čokoládový zajíčku (to mnohem horší je, že jak je někde u nás doma nějaká čokoláda, tak...).

A na závěr vám posílám párek upovídané zmrzliny (příchuť Černá třešeň - eňoňůňo).

Užívejte volno, jezte, pijte, príma se mějte a hodně se smějte. ♥

PS: a pokud máte chuť zavzpomínat na pár loňských tipů, "jak si je udělat hezčí", najdete je tady


Vivi podpis

21 komentářů:

  1. Ahoj Vivi! :-)
    Tak to jsme naladěné na stejné vlně! :-)
    Vánoce miluji! Velikonoce tak moc neprožívám (schválně, která z nás se nechá dobrovolně řezat?), ale jinak to jsou svátky jara a tak jarně zdobím! :-)
    Jen toho beránka neuždibnu, ale ráda zakrojím! :-). Mazanec jde teď mimo mě, neb tam jsou tentokrát rozinky a ty já moc nemusím. :-)

    Ale! Víš co? Ta kočička na fotce mi připomněla naší předešlou kočičku Micku! Jen Micka měla ještě více barev. :-) Myška je boží a tu zmrzlinu bych moc ráda ochutnala! :-)

    Vivi měj se krásně a krásné svátky přeji! :-)
    Ahooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vánoce ráda mám, ale velikonoce mi nikdy nic neřekli. Jednou jsem na velikonoce byla v porodnici, podruhé na operaci, div mi to nevypěstovalo na ně fóbii :-)
    Ale beránka peču a s radostí baštím! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vivi, opäť krásny farebný a veselý príspevok. Ty mi nakoniec ešte z veľkej noci vykúzliš úsmev na tvári. Ja mám veľkú noc rada len z toho dôvodu, že mám v práci voľno. Už tretím rokom som na veľkonočný pondelok u môjho milého, lebo jeho rodina tieto sviatky nerieši, niesú tradiční a teda sa nemusím báť nejakého výprasku. Proste sú naladení na rovnakú vlnu ako ja. Tiež mám radšej vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Vivi,díky za prima velikonoční příspěvek, také jsem Velikonoce nijak nemusela...ale letos to mám nějak jinak..Asi je to tím, že je nějak hezčí počasí už delší dobu a taky tím, že mám už tříletou vnučku, které se tak nějak Velikonoce líbí se všemi tradicemi a já je s ní znovu objevuju...je to docela zážitek....:o)..Tobě přeji krásné jarní dny...Inka

    OdpovědětVymazat
  5. krásny post taktiež ti želám krásne sviatky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vivi, rozhodně si užij krásné Velikonoce. Já to mám podobně, právě jsem uvařila nějakou tu velikonoční baštu, upekla koláč a za chvilku vyrazíme za maminkou do práce. Musí být v práci a bude tam až do pondělního večera, tak jí jdeme potěšit a i nějakou tu pomlázku od velikonočního zajíčka jí dovezeme.

    OdpovědětVymazat
  7. Dear Vivi, Im as you, Im mad about Christmas, less Easter, but at least you can eat lots ot chocolate eggs :) Happy Easter my friend, hope you have an amazing day ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Jee, ta prvni fotka s tim kacatkem, to je pohled z Ruska, nebo snad i SSSR? Mam ho nekde doma taky a ted se pripomnel.. Krasne velikonoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, je to tak. Na pohledu je z druhé strany napsaná azbukou říkanka a jeho stáří sahá do 70. let. Máš doma pravý poklad, tak teď jen ho najít ;-).

      Vymazat
  9. Hello from Spain: Happy Easter. I really liked your photos. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  10. Nejsem vánoční, ani velikonoční. Letos jsem ale poprvé ochutnala mazanec, který má místo rozinek v sobě mandle a mám k těm oslavám Velikonoc najednou nějak blíž. :-D Jako vždy máš skvělé fotky, každopádně ta poslední mě absolutně dostala! :-D Užij si Velikonoce podle svých představ. :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Jéééj Vivi, to sú prenádherné fotky ! :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný jarní post, zlepšil mi náladu. Hezké velikonoce Vivi:). http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoooj Vivi,
    preji ti krasne vysmate a vesele Velikonoce!!!Protoze ja se zasmala:-D
    pa Vladka

    OdpovědětVymazat
  14. Óó James Dean je na té fotce tuze tuze zexý! Přeju Ti hezké Velikonoce Viv, taky mám o fous raději Vánoce (ale asi hlavně proto, že je většinou přinášejí víc volných dní než Vánoce;)... Velikonoce jsou taktéž skvělé. Všechny svátky jsou skvělé! A v televizi právě teď začíná ta nééj pohádka (vím že jí taky miluješ!), to je skvělé! Jsem dneska nějáká hepy, měj se ... skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní13:28

      Tuze zexý :-DDD, to budu používat. :) Také jsem dneska nějaká veselá, to ze všech těch krásných fotek, vtípků a čtení komentářů. :)
      Eva

      Vymazat
  15. Ahoj Vivinko :) ,... taky Velikonoce nemusím, ale letos jsem upekla i beránka :), však potom přidám fotky na blog, ale jelikož jsme na chatě nemám tu moc dobré připojení a ani čas psát články :)
    Jinak krásný článek a milounké fotky :) ...
    Ps: děkuji za typ na tu zlatou barvu :)
    Přeji ti pěkné velikonoční pondělí :-)))

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Vivi :) Já to mám přesně tak, Velikonoce moc nemusím, přesto jsem letos vytvořila a ušila pár dekorací. Kačeřího námořníka-přesně ten samý obrázek mám v památníku ze základy z 80tých let :) Krásné jarní dny přeje Monika

    OdpovědětVymazat
  17. Jahody, brýle a puntíky, tak krásně to na mě dýchá, že se nemůžu dočkat až zase vysvitne sluníčko a venku bude nádherně. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj holky, moc vám všem děkuju za príma komentáře. Vidím, že "velikonoce nevelikonoce", umíte si malé jarní radosti moc hezky užívat. A to se mi líbí. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  19. To je ňuňu ty ptáčci :) zmrzka musela být super, konečně je na ni počasí!

    OdpovědětVymazat