7.5.14

Co mám v kabelce a v cestovní tašce aneb balíme

Když můj šatník nutně potřebuje osvěžit novými neokoukanými šátky a krajkovým prádlem, když si potřebuju koupit italský parfém Si, když můj foťák znuděně zívá, když i mně se chce často spát, když cítím, že si musím udělat přestávku od práce, když si nemůžu vzpomenout, co v češtině znamenají slovíčka jako "buongiorno", "grazie" nebo "arrivederci", znamená to jediné - sbalit kufr a jet do Toskánska. 

Tak tedy jedu a těsně před odjezdem shromažďuju na hromádku (pak hromadu a nakonec horu) všechno, co si musím vzít s sebou. Balím, jak je mým dobrým zvykem, jen samé nepostradatelnosti a nejdůležitosti - jako třeba mini DVD přehrávač s připraveným filmem Pod toskánským sluncem, troje vyšívané pantofle, kaleidoskop, mapu celého světa, plyšovou opičku Opu, spoustu sladkostí, truhličku se šperky, salátovou mísu a ještě pár dalších věcí...A tak vám teď při balení otvírám svou cestovní tašku i kabelku a můžete se se mnou podívat na věci, které budou cestovat se mnou.



Tentokrát nechávám svůj kufr polepený nálepkami doma a pojede se mnou velká cestovní taška s panenkou Betty Boop. Vejdou se do ní mé sešity, diáře, boty, ubrousky s ananasem i plno šatů (tedy doufám). 


Už si bez něj cestování nedovedu představit. Můj nejoblíbenější blok Mark's Tokyo, který vypadá jako pravý fotoaparát, má růžové stránky, uvnitř různá překvapení a je to príma společník pro zapisování všech cestovatelských nápadů, zážitků a nalepování obalů od malých čokolád.



Všechny miniatury, vzorky a cestovně praktická mini kosmetika se teď dostává ke slovu a má zelenou...nebo růžovou? Kosmetika Peter Thomas Roth a tabletkový balzám Qiriness je voňavá cestovní klasika, ovšem její převážení v růžových obálkách je už trošku výstřednost, já vím. ;-)



On je...on je prostě maz-lí-ček. Hedvábný pudr Dr. Hauschka zastane práci několika různých lahviček a kelímků, takže v kufru šetří místo a navíc je na něj opravdu spolehnutí v každé situaci. Krásně jemně voní, takže ho používám po sprše na celé tělo, které je po něm voňavé a heboučké. Ale tím jeho kosmetické možnosti zdaleka nekončí. Využívám ho i jako suchý šampón na vlasy, k zafixování makeupu a hlavně jako účinný deodorant. Tenhle chlapík se zlatým víčkem toho už se mnou procestoval hodně a i tentokrát pojede; jen blázen by ho nechal doma.



Náušnice, troška papírnictví, lesky na rty v kazetě Balm Voyage, parfém, pruhovaná trička - já zkrátka doma nenechávám radši téměř nic - co kdyby nás vykradli?! ;-)



Lízátka, která pomáhají při cestovních nevolnostech? Už existují! Když jste ten typ, co má před každou delší cestou kapsy nadité mikrotenovými sáčky a Kinedrylem, a když vám cestou na dětský tábor dali přezdívku "blijníček", bude vás asi zajímat krabička plná lízátek (12 kusů) "Travel Pop", která se dá za cca 50,- koupit v lékárně. Sednete do vlaku, autobusu, auta nebo letadla a jednoduše začnete cumlat lízátko s autíčkem - je to dobrý a efektivní způsob, jak při cestě ušetřit pár nebohých sáčků (a taky novou košili - kdo jste někdy /ach ouvej/ zažili "děravý pytlík", tak víte, o čem mluvím). 



Á, tohle už je obsah "travel kabelky". Nový Harper's Bazaar, který jsem si koupila kvůli jeho zmenšenému "kabelkovému" formátu a taky kvůli Sarah Parker, která je tak krásně obyčejná, až mi nedá spát. A chybět nemůžou ani balíčky žvejkaček (už léta si kupuju pořád dokola tyhle dvoje plátkové, poněvač a protože jsou nejdobřejší - Wrigley's Spearmint a dětské Orbitky), nimbový olej na nehty v tužce Dr. Hauschka, který mi zachraňuje poničené nehty, žlutá univerzální tyčinka Apeiron, Starbucks Frappuccino, zásoba čokoládových tyčinek (to kdyby došel dech, energie nebo obojí) a růžové pilotky.



Starbucks kafe je už k dostání v běžných obchodech, a když jsem to nedávno zjistila, házela jsem do nákupního košíku jednu (cenově přemrštěnou) lahvičku za druhou. Můj muž je pak zase nevěřícně dával zpátky do regálu a myslím, že i přes můj dychtivý výklad nepochopil mou vášeň pro tuhle značku. Ani já ji nechápu, ale v kabelce mám teď před cestou tři uhájené lahvičky Starbucks Frappuccina. ;-)



Musím říct, že ve vaší přítomnosti a s vaší pomocí mi šlo balení jako po másle a jak vidíte, už je skoro hotovo. Tak vám moc děkuju za milou asistenci, a slibuju, že se vrátím se spoustou fotek, "čerstvá", nainspirovaná a určitě s neopálenýma nohama (vždycky to takhle dopadne). A do té doby, než se k vám (a internetu) zase vrátím, opatrujte se a mějte veselo. Vaše Vivi ♥
Vivi podpis

67 komentářů:

  1. Vivinko přeji šťastnou cestu a příjemný pobyt :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za krásná přání a nejmilejší komentářová psaníčka. Děkuju vám všem, jste zlatí. Když si teď těsně před odjezdem pročítám všechny vaše úžasné komentáře, ani se mi skoro nechce od tak senzačních lidí nikam jet. ;-) Ale však já se zase brzy vrátím a uděláme si tu pak malý italský večírek. ;-) Mějte se superbezvadně; budu na vás myslet, Pumprdlíci moji.♥

      Vymazat
  2. krásny výlet a niečo nám prines! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To bylo kouzelné baleníčko. Je vůbec možné, že se mi všechno u Tebe TAK líbí ?? Užij si výlet Viv, už teď se těším na články z Toskánska! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taška je opravdu boží a přeji šťastnou cestu =). Chtěla bych se zeptat, kde jsi sehnala ten krásný růžový diář? Hned mi padl do oka =D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Izzie, moc děkuju za přání. V článku (pod fotkou s "fotonotýskem") je přímo odkaz, kde diář najdeš.

      Vymazat
  5. Dychberúce! To je najzaujímavejšie balenie sa na cesty, aké som kedy videla:-)). Ach, sama mám z toho nohu na pedáli...;-) Vivinko, k tomu foťáčikovému zápisníku sa raz určite ešte (v mejlandovi;) vrátim; kozmetika v ružovej obálke - to môžeš vymyslieť jediny TY :D; ten hodvábny púder od Hauschku strašne potrebujem!;-), detské Orbitky kupujem aj jaa:-) a tie ružové botičky! Ach... Všetko prekrásne a úžasné, čo mám dodať... snáď len: dúfam, že jeden ružový balíček už našiel svoju (najmilšiu) majiteľku...;-)) Balm Voyage, my deer!♥

    OdpovědětVymazat
  6. Vivinko, užij si krásný výlet do Toskánska a vrať se nám v pořádku :) Už se nemůžu dočkat fotek a článků z Toskánska a doufám, že mě nenavnadí tak jako ty z Paříže, protože to pak budu mít ještě větší dilema, kam jet tenhle rok. Obávám se však, že mě Toskánsko naprosto okouzlí. Užij si výlet :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kdybych dnes neodjížděla do Holandska, určitě bych jela nejkratší cestou do Toskánska, jak jsi mě navnadila, Vivi :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jak já ti závidím! Do Toskánska se chci hrozně podívat :( Lízátka cumlám už několikátý rok a taky bez nich do auta nesednu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10:33

    Hned bych jela s tebou! Obzvlášť když u nás je tak zamračené počasí...
    Užij si to a nemůžu se dočkat tvých zápisků z cest :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní10:35

    Kiežby som sa aj ja vedela tak štýlovo pobaliť :D Prajem krásny výlet :)
    A s tými lízatkami si ma potešila, dúfam, že ich zoženiem aj u nás, rozhodne sú lákavješie než tabletky proti nevolnosti :)

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivinko,

    tak to Ti závidíma zároveň moc přeji! Něco takového bych také potřebovala. Cítím se bez energie :( Krásné a originální balení na cesty, fotečky které mi hned zvedly náladu, to umíš zkrátka jen ty :) Těším se na další článeček! Užij si dovolenou a v pořádku se nám vrať.
    Pandička

    OdpovědětVymazat
  12. Baliť len nezbytnosti, to mi je dôverne známe ! A súhlasím, doma radšej nič nenechať (teória o vykradnutí sa mi pozdáva, ja som si vždy hovorila, že určite to je môj šťastný kúsok a ak si ho nevezmem, ah jaj to by bolo zle nedobre !!) Šťastnú cestu Vivinka, myslím, verím a viem, že ťa určite nič neprekvapí a bude ti krásne ! :-*

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi, šťastnou cestu!
    Kde kupuješ kosmetiku Peter Thomas Roth? Mám s ní skvělou zkušenost. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, kosmetiku Peter Thomas Roth kupuju zatím jen v zahraničí, protože u nás se mi ji zatím nepodařilo sehnat. Taky ji mám moc ráda, a když se mi chce být nevěrná přírodní kosmetice, sahám po "Peterovi". ;-)

      Vymazat
  14. Vivi, máš malinké zavazadlo, do něj se nevejdu :-). Jak ráda bych jela s tebou a kochala se krajinou ale i tou parádou od theBalm.

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi, stastnu cestu, uzi si to!

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, moc se mi u Tebe v zavazadlech líbilo ; o). Nutně potřebuju hedvábný pudr, už bez něj ani minutu nevydržím :o). Užij si cestování, pořádně si odpočiň a naber nové síly :o). Bylo mi tu s Tebou moc krásně a těším se na podovolenkové články :o). Šťastnou cestu!♡♥♡

    OdpovědětVymazat
  17. How amazing you are going to Italy Vivi! Hope you have a wonderful time in Tuscany and have lots of fun! Your suitcase is just so sweet and seems you are very well organized!:) Many hugs my friend and enjoy your trip! xo <3

    OdpovědětVymazat
  18. ja uplne chapem starbucsk obsesiu.... je to kava, na ktoru chodim kedykolvek som v zahranici...vlastne, bez toho zahranicie neexistuje!!!! u nas na SR som ju nasla v korejskych potravinach, samozrejme premrštena cena! A kedze tam vzdy chodim nakupovat s drahym este som nenazbierala odvahu pred jeho ocami vlozit plechovku chladenej starbucsk kavy vlozit do kosika :DDD

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoooooj Vivi! :-)
    No to je krása! :-) Tak ty máš takovouto překrásnou cestovní tašku? :-) Betty miluji a na tašce je nádherná! :-) To se ti do ní musí vše zákonitě vejít! :-)
    Bereš sebou samé důležitosti - naprosto chápu! :-)
    A třeba foťákový zápisník je překrásný!!! :-)

    Tak Vivi (málem sem napsala Betty!!! Jak jí mám plnou hlavu!) výlet - dovolenou si pořáááádně užij, načerpej mnoho energie a odpočívej - umíš to vůbec? :-)
    Přeji ti šťastnou a bez nehodovou (ty dírkované pytlíky by měli zakázat!!!!!) cestu a šťastný návrat domů! :-)
    Ahooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Zamilovala jsem se do tvé cestovní tašky!!!
    Šťastnou cestu a těším se, až budeš zpátky s novými zážitky a fotkami!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  21. Ach Toskánsko! Já bych se tak taky sbalila a jela někam za památkami a dobrým jídlem... Šťastnou cestu, Vivinko a přivez nám nějaký suvenýr :)

    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  22. Vivinko, vidím, že vše důležité máš na cestu připravené, nemůže tě nic zaskočit tak si výlet moc a moc užij! Těším se na Tvé dojmy.

    OdpovědětVymazat
  23. Milá Vivi, jé Toskánsko, tam se třeba taky jednou podívám. Hezky si to užijte.
    Majka

    OdpovědětVymazat
  24. Krásný článek, dobře jsem se pobavila. :-) Tak jsem zjistila, že já ve své podstatě nepotřebuji skoro žádnou kosmetiku, kromě nějaké té vůně :-), i když si vždy něco vezmu, abych to na sebe nakonec na sebe ani nedala, protože prostě není čas, protože nejsem ten typ, to je jedno (a je to v klidu, je mi přes 40 a mám to tak stále :-)). Vždy obdivuji, když každý má různé tyčinky na rty a na vše, spoustu těch různých drobností (občas mě pak přepadne pocit, že nejsem dokonalá dáma :-)), to umění psát si zápisky. Skončím max. u koupení zápisníku, abych zjistila, že stejně si neumím nic zapsat, že je to pro mě zdlouhavé, tak ukládám jen do sebe. :-) Celkově při odjezdu jen řeknu "občanku mám, peníze taky, co chybí, můžeme koupit, jedeme :-)).
    Toskánsko si krásně užijte, těším se na Vaše zážitky i na to, kde vlastně v Toskánsku budete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, já teď doufám v jediné - že si totiž můj muž nepřečte váš komentář o tom, jak ideální žena jste při balení zavazadel - nerada bych totiž, aby mé čtyři kufry (a mě) vyměnil za vaši "občanku, peníze a jeden zápisníček ;-).
      Ani já vlastně ještě nevím, kde v Toskánsku budu, ale už za malou chvíli to zjistím. ;-) Brzy se zase uvidíme. :-*

      Vymazat
  25. To je krásné balení! Se spoustou věcí souhlasím, i na víkend se balím jako na týden, co kdybych tam zrovna tohle potřebovala :-D Ale už jsem si na to zvykla ;-) Ty si výlet užij, odpočiň si a už se těším na fotky a zážitky z Toskánska! bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  26. ten blok ma dostal je úžasný :) a inak vám strašne závidím že v Česku máte starbucks :/ strašne to mám rada ale dám si to len keď niekam ideme :) :/

    OdpovědětVymazat
  27. síce až o dva mesiace,ale aj tak, ma čaká moja prvá dlhí cestovateľská skúsenosť (letím do Japonska) a tak v poslednej dobe ulietavam na príspevkoch a videách typu "čo je v mojej travel bag" :)
    zistenie, že existujú lízatka na nevoľnosť je pre mňa záchranou a už len dúfam, že ich nájdem aj v slovenských lekárňach. a vďaka celému článku som si do môjho zatiaľ imaginárneho zoznamu pridala pár ďalších položiek, ktoré potrebujem so sebou :D

    OdpovědětVymazat
  28. To je ale milé balení. :) O těch cestovních lízátkách jsem nevěděla, jsou skvělá,škoda, že mi nebývá špatně. :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je cucám i když se třeba přejím a je mi těžko :D Fungují :)

      Vymazat
  29. Vivi chci tvou tašku :D bacha na mě :D jakmile tě někdy potkám beru roha i s ní..máš tam fakt poklady , a krásné fotky jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  30. Och ty stále robíš tak úžasné fotky ! :O Nedá mi to neprečítať si aj článok :) Inak tie lízatka sú mi teda novinka :) Skvelý tip :) Ja mám s týmto stále problém ..

    OdpovědětVymazat
  31. Hello from Spain: i envy. Great trip. Nice pictures .. We keep in touch

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi, pořádně si to užij a krásně si odpočiň.

    OdpovědětVymazat
  33. krásnou cestu a ta taška <3 Můžu se zeptat odkud je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Droběnko, děkuju za přání. ;-) Tašku jsem kupovala už asi před 6 lety na internetu v e-shopu, který už dneska bohužel neexistuje (asi jsem tam měla nakupovat častěji) ;-). Tak jsem se snažila trochu gůglit s nadějí, že Ti sem pak hodím pár odkazů, ale nikde nic, žádná cestovní zavazadla s Bettynkou jsem neobjevila. Ale narazila jsem na obchod bettyboop.cz, kde mají všelijaké roztomilosti věnované výhradně Betty, tak třeba tam najdeš nějakou "srdcovku". ;-)

      Vymazat
  34. Děkuju moc za krásná přání a nejmilejší komentářová psaníčka. Děkuju vám všem, jste zlatí. Když si teď těsně před odjezdem pročítám všechny vaše úžasné komentáře, ani se mi skoro nechce od tak senzačních lidí nikam jet. ;-) Ale však já se zase brzy vrátím a uděláme si tu pak malý italský večírek. ;-) Mějte se superbezvadně; budu na vás myslet, Pumprdlíci moji.♥

    OdpovědětVymazat
  35. Užij si výlet, já se zatím budu těšit na fotky z cest. Pak mi dej prosím vědět jestli ty lízátka fungují.

    OdpovědětVymazat
  36. Samé krásne skvelé vecičky ! <3

    OdpovědětVymazat
  37. Jůůů, cestovní lízátka! :) Skoro lituju, že nevolností v dopravních prostředcích netrpím :D

    OdpovědětVymazat
  38. Vivinko, užij si Toskánsko a už se těším na ten italský večírek. :) Já tam byla loni a bylo tam krásně!
    Z fotek je jasný, že balíš jen to nejnutnější. Vyšívané pantofle jsou super a zajímalo by mě, kde jsi sehnala tohle skvělé námořnické tričko?
    O lízátkách jsem nevěděla, musím si je koupit a pudr od Dr. Hauschky zní jako must have, mám pocit, že ho nutně potřebuji. :)
    A přimlouvám se o fotku tebe v růžových pilotkách, určitě vypadáš senzačně. ;)

    OdpovědětVymazat
  39. Tolik super věcí- skvělý blok s foťákem, ten pudr zní jako zázrak, "kinedrylová" lízátka mi vyrazila dech a podívejme, máš stejné růžové pilotky jako já! ;) Moc si to tam užij, těším se na nové články! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Jéje,tak já jedu na výlet...to se mám a ještě s Vivi,tak to je paráda.Jinak musím uznat,že mi to na té tašce ohromně sluší:-D Šťastnou cestu Vivinko....

    OdpovědětVymazat
  41. Aj ja chcem :( Ale verím, že keď sa vrátiš prečítam si článok a zase to bude ako keby som tam bola s tebou aspoň virtuálne :)
    Ako zvedavca ma zaujíma, či sa niekedy pozrieme do tvojho ružového spoločníka, o ktorom som rozmýšľala, či je to foťák alebo čo (najskôr si poriadne pozerám obrázok, potom čítam).
    Najskôr som myslela, že sa mi rozum pozastaví pri tom Dr Hauscha na všetko. Ale tie lízatka tak to už bolo na mňa veľa. To je preboha čo? Lízatko na cestovanie? O takom niečom som ešte nepočula. Zaujímalo by ma na akom princípe to funguje. Aj keď ja mám rada na cesty aj tie tuhé cukríky s ľadovým medveďom. Teraz si nespomeniem ako sa volajú, ale lízatko s autíčkom je stobodové :D A ešte k tomu vyzerajú tak ako tie komunistické lízatka, čo sa tak dobré hrýzú.
    Šťastnú cestu prajem :)

    OdpovědětVymazat
  42. Milá Vivinko užij si dovolenou a hlavně nám dovez hodně fotek at se máme na co koukat :) ..Těším se !!! :-))

    OdpovědětVymazat
  43. Krásně si to užij :) A kdybys chtěla, u mě je giveaway :)

    OdpovědětVymazat
  44. Super věci a krásné fotky! Není co dodat! ♥

    OdpovědětVymazat
  45. Milá Vivinko, dovol, abych na Tebe přehodila tag V peřinách, více se dočteš u mne na blogu:
    http://mimosa68.blogspot.cz/
    Adélka Ti vzkazuje, že když se musela vyjadřovat i ona, byla by ráda, kdyby se přidal i Tomíček :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Krásny blog :D Milujem vintage štýl, takže sem budem určite pravidelne chodievať :D
    Super taška, prajem veľa zážitkov :D

    LinDa z blogu http://allm.blog.cz/ :D

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní19:23

    Jsem dnes na tvém blogu poprvé, pročitám ho celý den a jsem nadšená! Super moderní a sexy blog, takže to označení "vintage blog" mi k němu úplně nepasuje, ale to je fuk- hlavní je,že je to tu úžasné. Chci se zeptat, zda žiješ v Čechách nebo někde v cizině? Těším se na další články. :)
    Simona

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Vivi,

    jako vždy krásné fotky, cestuješ stylově a krásně nás reprezentuješ v zahraničí. Těším se na další příspěvek.

    OdpovědětVymazat
  49. Tak ten deníček s logem fotoaparátu nemá chybu a lízátka na nevolnost při cestování, dneska už se vymyslí opravdu všechno =)

    OdpovědětVymazat
  50. To vypadá, při nejmenším na cestu kolem světa:-D

    OdpovědětVymazat
  51. juuu ta cestovni taska vypada nadherne! tu bych si hned poridila :) lizatka me pobavily :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O NEREZOVÝ ŠEJKR na koktejly nebo kávičku
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/05/letni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  52. O lízátkách jsem vůbec nevěděla. Kěž by bývalyla byla v mém dêtství. Ušetřila bych si spoustu trápení :) ale jinak krásně sbaleno :)

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní22:07

    Nádherné fotky a blok je úžasný :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  54. Viv, kéž bych uměla balit jako ty :). Přehledně a potřebně. Lízátka jsou super vychytávka pro dospělé cestovatele :)

    OdpovědětVymazat
  55. Balm Voyage vyzera perfektne(o;

    gomistories

    OdpovědětVymazat
  56. Moc vám všem děkuju za krásné komentáře; jsem ráda, že už jsem zase u vás.
    PS: lízátka proti nevolnosti fungují na jedničku s hvězdou ;).

    OdpovědětVymazat
  57. Moc se mi líbí tvůj diář. Mohla bys mi prosím prozradit odkud je?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prozradím ráda ;-). Diář jsem koupila tady:
      http://www.ebay.com.au/itm/DAY-DAY-Diary-Journal-Planner-Scheduler-V-4-/280594900019?pt=US_Women_s_Accessories&var=&hash=item870b73e912

      Vymazat
  58. Jana19:06

    Vivi, koukám, že máš koženou cestovní tašku, akorát chci požádat ježíška, jestli by mi koupil trochu takovou luxusnější tašku od hook and albert. Neznám tu značku, narazila jsem na to tady https://www.hookandalbert.cz/damske-cestovni-tasky/ a podle všeho mají zboží skladem a v čechách. Tak se chci zeptat, jestli nemáš nějakou zkušenost? Ty tašky v sobě mají organizér, tak mi to přijde dost praktické. Moc díky, Janča

    OdpovědětVymazat