14.7.14

Recenze Acqua Di Gioia Giorgio Armani


Navonět se ráno oblíbeným parfémem může někdo považovat za obyčejnost nebo běžnou rutinu a znám dokonce i pár lidí, pro které je to otravný stereotyp (podobně jako čistění bot). Ale jak asi tušíte, mezi ně já nepatřím.

Správný parfém dokáže úplně změnit atmosféru celého rána. A že se od ranní nálady často odvíjí celý den, to asi známe všichni. Lehký obláček vůně, kterému obvykle dělá společnost kávové aroma (v časných hodinách mám hrnek s kafem přilepený k ruce vteřinovým lepidlem), mi dává energii a neodbytný pocit, že mě čeká hezký den - a když tohle umí udělat voňavka, stojí za to se s ní kamarádit.



Dopřát si výjimečnou vůni patří mezi malá velká potěšení. Parfémové poklady, po kterých toužím, si zapisuju do diáře a jeden z nich si pořídím vždycky před dovolenou. Cestovatelské zážitky pak doprovází nová vůně, která mi ty báječné chvíle "za hranicemi všedních dnů" připomíná během celého roku.

Voňavých favoritů, kteří mě provází různými životními (i ročními) obdobími, mám po ruce vždycky několik a nejoblíbenějšího z nich vám dneska představím. 



Parfémová voda Acqua Di Gioia (Giorgio Armani) - to je taková voňavá oslava života. Začíná troškou pravého šampaňského, balónky v pastelových barvách, svěží mátou a pikantním citrónem (oficiálně je to tedy hlava parfému), pokračuje barevnými konfetami, omamným jasmínem, červeným pepřem a pivoňkou (tenhle parfém má zkrátka srdce na správném místě) a o sametový závěr a dobrou náladu se svědomitě stará virginský cedr, cukr a labdanum (základ, který vydrží vonět dlouhé hodiny a připomene se vždycky nečekaně a trošku neobratně v podobě poklony od někoho, od koho byste to nikdy nečekali).



Pamatujete, jak nádherně na jaře kvetly magnólie? Jak voněly a jak jejich růžové spodničky zářily v parcích a zahradách? Člověk měl pocit, že se musí na chvíli zastavit, přivonět k nim a pár minut se jen tak dívat (a žasnout). Taková radost! Ne ne, k opravdovému štěstí nemusíme vyhrát ve Sportce, stačí zapojit smysly a těšit se z přítomnosti, vůně a krásy, která je kolem nás (jen ji někdy přehlížíme a to je věčná škoda). A stejnou radost, jako když jsem na jaře užasle chodila kolem rozkvetlých magnólií, mám teď - vlastně pokaždé, když se ráno rozhodnu, že mi bude parfém Acqua Di Gioia dělat celodenní společnost.



Za pár dní začíná léto a to je dobrý důvod k pořízení nové voňavky. Ostatně, já si najdu "dobrý důvod" k nákupům vždycky. Třeba zrovna Acqua Di Gioiu jsem kupovala na internetu v hluboké noci (sláva e-shopům). Jedla jsem čokoládové muffiny, pila teplé kakao (vím, co si pomyslíte, ale nechme, prosím, zdravou výživu stranou), pouštěla si Fugees a prohlížela si svůj sešit s tajnými (mate i nemateriálními) tužbami.

A najednou jsem ho někde v půlce sešitu uviděla - před několika lety nalepený výstřižek s flakónem v barvě mořského příboje a růžovou fixou připsaným nápisem "jednou bude můj". U počítače jsem se ocitla během vteřiny, na ELNINU o sekundu dýl a druhý den byl v plné parádě u mě. Spontánní rozhodnutí, ovšem - jak by řekly naše slovenské kamarádky - neoľutovala som a stále sa z neho teším. Tešte sa aj vy. ;)

Vivi podpis

31 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: jsem v 7. nebi, když čtu Vaše voňavé komentáře a to minimálně ze 3. důvodů. ;-)
      1) protože vidím, že tu mám samé milovnice vůní, kterým dělá radost zpříjemnit si den svým oblíbeným parfémem a potěšit tak sebe i okolí; prostě - život je právě o těhle maličkostech a já jsem šťastná, že si tu spolu tak rozumíme ;-)
      2) některé z vás, které jste mi psaly, mají taky parfémovou vodu Acqua Di Gioia a máte ji rády stejně jako já (hurááá), a tak vás tedy na ulici určitě neomylně poznám (a to si zaslouží ještě jedno "hurááá")
      3) jste milé a zlaté a každý váš komentář, každá řádka mi dělá obrovskou radost (možná větší, než si myslíte)
      ...moc děkuju a všem vůním, parfémům, láskám a radostem zdar! ;-)

      Vymazat
  2. Pekne si to napísala, pekný príspevok:-) Day By Day

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný článek. Zrovna jsem dokončila ten svůj o parfémech - tedy jen sbírku. Takto krásně psát prostě neumím.

    Hezký den, Vivi, provoněný!

    OdpovědětVymazat
  4. ..i můj nejoblíbenější, ta vůně je neopakovatelná a nikdy mi nezevšední, navíc podle této "mé vůně" sousedi kontrolují, jestli jsem už šla do práce anebo ještě ne, říkají, že provoní dům jako letní vánek:-))) tak mám vždy radost a odcházím z domu dobře naladěná.
    Všem, kdo mají radost ze svých oblíbených vůní přeji krásný prosluněný den...

    OdpovědětVymazat
  5. ;) Kráááááásne...tiež mám obľúbené voňavky, ktoré mi pripomínajú krásne chvíle a jednu milujem obzvlášť, i keď je pánska a vždy keď si ju priateľ na seba dá, tak mi pripomenie Prahu :)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Jůů, jak já si užívám tu náruč nových příspěvků, kterými nás po té strastiplné pauze poslední dny oblažuješ :o) A jak je v něčem pivoňka, hned stražím uši, vždyť už mě znáš :o) Tohohle voňavého fešáka si budu každopádně pamatovat a někdy ho budu muset zajít občíchnout ;) A ta Tvá filozofie s předcestovatelským parfémovým nákupem je skvělá! :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásně napsáno :) Já mám tento parfém ve formě 5 ml vzorku, takže jej v kabelce nosím neustále a nemohu si ho vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, tak tentokrát musím (nečekaně) naprosto souhlasit!
    Tohohle fešáka jsem dostala od maminky (hodná holčička ;o)) a už ho nikdy v životě nedám z ruky! S ním si užívám svěží vánek i když venku fičí severák :o).
    Skvělá volba, tleskám až mě pálí ruce :o).
    Užívej si provoněné dny :o*

    OdpovědětVymazat
  9. Hello from Spain: the perfume is very important. The scent communicates. I like your proposal. Nice pictures .. We keep in touch

    OdpovědětVymazat
  10. Drahá Vivi,

    v prvé řadě musím říct, že k této voňavé květince chodím čmuchat vždy, když jdu do Sephory nebo jakékoli jiné parfumerie. Krásně voní! Povedený článek a opět tleskám tvému uměleckému cítění v podobě fotek !!!! :)
    Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  11. Ja rozmýšľam nad tou limitkou, kt. je práve v predaji ale najskôr ju pôjdem okúsiť do parfumérie. Pivónie milujem, zatiaľ nič neprekonalo Pivoine Flora od Loccitane:)

    OdpovědětVymazat
  12. uuuzasny clanok Vivi!! presne takto som to na istom e-shoper urobila aj ja s YSL Manifesto a neoľutovala by som to ;) kazde navonanie je pre mna malou oslavou, ktoru si vychutnavam! naadhera :) a moje okolie je tiez nadsene z tejto vone:) krasny den prajem

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  13. Tyhle spontánní nákupy, kdy člověku oko padne na něco, co kdysi chtěl, jsou prostě nejlepší a mám pocit, že radost z nich je pak největší. A nechat se celý den doprovázet nějakou příjemnou vůní je báječné. Sama mám jednu nejoblíbenější jen pro ty nej příležitosti, jako jsou pohovory, zkoušky a další okamžiky, na kterých mi extra záleží.

    A máš pravdu, ke štěstí stačí přesně takové ty malé okamžiky kdy se člověk zastaví a uvědomí si, jak je na tom světě krásně :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tiež ho mám veľmi rada a myslím,že toto leto mi spraví tú správnu náladu :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já považuji,navonět se každý den podle nálady,za výsadu...a máš pravdu,správně vybraná vůně,dokáže zpříjemnit den nejen nám,ale i okolí:-D Není nic lepšího než se pomazlit s pěkným flakonkem,pokochat očkem a pak kolem sebe
    rozprášit ten zázračný obláček štěstí..Já nakupuji vůně jedině spontánně...prostě jinak to ani u mně nejde:-D Teď naposled mě úplně omámil Yves Saint Laurent Opium Vapeurs de Parfume,ach,no a už poletí ke mně...nádhera...

    OdpovědětVymazat
  16. Já vůně prostě miluji :-) a často je střídám. Většinou se k žádné už nevracím, protože je moc a moc skvělých vůní, které je třeby vyzkoušet :-). Má to tu výhodu, že i dnes, mnohdy po letech, když cítím některou vůni, se mi vybavují určitě situace, místa i lidé.

    OdpovědětVymazat
  17. Tenhle parfém jsem "očichala" v nové ženě a život a strašně se mi zalíbila :))) musím si ji koupit

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymní21:48

    Toto je nejlepší parfém, jaký znám. Miluji ho a ty jsi ho Vivinko popsala přesně-vonavá oslava života,to je ono!.Když ho použiji,okolí se mě ptá,čím to voním a to se mi zatím u žádné jiné vůně nestalo.Přemýšlela jsem,že si na léto koupím nový parfém,ale po tvém článku jsem si řekla-nač hledat jiný,když tento je nej.:))
    Fotky dokonalé,přesně vystihují podstatu této vůně.Zdraví Míša

    OdpovědětVymazat
  19. super a ake luxusne fotky http://kissinka7.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  20. Jak píšeš, Vivi. Já se sice nevoním takovouhle luxusní záležitostí, ale vůní Ballroom Beauty z Avonu, co jsem dostala k Vánocům, ale vždycky jsem ráda, když mi ho trochu ulpí na vlasech a tak ho cítím při každém pohybu :)

    Nicméně bude to chtít přejít k nějaké luxusnější alternativě na léto ;)

    OdpovědětVymazat
  21. přesně tenhle parfém měla moje mamina a pamatuju si, že jsem se chodila tajně vonět, abych to nezjistila :D :)) voní opravdu skvěle!

    OdpovědětVymazat
  22. Vivííí miluju to.. každé ráno stříknu do vzduchu svůj oblíbený parfém.. tedy parfémovou vodu.. a vstoupím pod její obláček, který na sebe nechám polehounku dopadnout, někdy jsem nenasytná a zopakuji celý akt znovu...áááááááách.. má léta oblíbená vůně je dokonce v síni slávy, ale nedivím se, taky si mě získala.. jen ji po letech nahradili novou.. ta původní se jmenuje Youth dew Amber Nude a je od Estee Lauder.. Na léto mám nyní příjemnou toaletku od Oriflame.. Lovely Garden.. a na to, že moc tyto katalogové vůně nemusím, si mě získala..ALE.. nedávno jsem se zamilovala .-) a našla náhradnici za svou Ambru, která mi dala sbohem... Je to klasika.. Chanel.. mé přání k narozeninám .-) pak se budu ráno co ráno oblékat do Mademoiselle a snít,.. jak třeba kráčím po levém břehu Seiny .-)

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, já to mám stejně. Šplíchání se parfémem patří mezi mé oblíbené ranní rituály, rozhodně to není nějaká povinnost nebo tak něco, prostě moc příjemná záležitost. Aquu musím určitě očichat, ale podle tvého popisu by mi měla sednout. :) Já si pořídila na léto letos Květ třešně od L'occitane, moji oblíbenou Naturelle z YR a dnes mi dorazila ještě vůně Clean, která voní taky krásně.

    OdpovědětVymazat
  24. To je krásné povídání. Miluju taková. Zpříjemnilo mi sobotní ráno (v práci), děkuji. Tuhle vůni neznám, ale asi si ji po Tvém článku dojdu do krámu očuchat. Jak jsi psala, "dobrý důvod" k nákupu se vždycky najde ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  25. Taky jsem měla oblíbený parfém - In Love Again Jasmine Edition od Yves Saint Laurent :) bohužel to byla limitka a již se nedá sehnat (pláču kdykoliv si na ní vzpomenu). Takže sháním něco nového, asi zkusím vyzkoušet tu Tvoji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, ách, In Love Again - to byla vůně, která se mnou strávila asi dva roky, moc ráda na ni vzpomínám. Limitku "Jasmine Edition" jsem sice nevyzkoušela, ale už z názvu a z Tvého smutnění je jasné, že byla skvělá. Jisté je, že z některých limitek by se měly stát stálice - ještě dneska tuhle svou myšlenku napíšu Laurentovi. ;-)

      Vymazat
  26. Vzkaz pro všechny: jsem v 7. nebi, když čtu Vaše voňavé komentáře a to minimálně ze 3. důvodů. ;-)
    1) protože vidím, že tu mám samé milovnice vůní, kterým dělá radost zpříjemnit si den svým oblíbeným parfémem a potěšit tak sebe i okolí; prostě - život je právě o těhle maličkostech a já jsem šťastná, že si tu spolu tak rozumíme ;-)
    2) některé z vás, které jste mi psaly, mají taky parfémovou vodu Acqua Di Gioia a máte ji rády stejně jako já (hurááá), a tak vás tedy na ulici určitě neomylně poznám (a to si zaslouží ještě jedno "hurááá")
    3) jste milé a zlaté a každý váš komentář, každá řádka mi dělá obrovskou radost (možná větší, než si myslíte)
    ...moc děkuju a všem vůním, parfémům, láskám a radostem zdar! ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. :( Ja som si ešte nenašla ten svoj. Chcela by som len jeden parfém. Taký, ktorý by povedal, že v tej miestnosti som bola ja, aj keby som tam už nebola. Taký, ktorý by bol taký výnimočný ako ja. Proste vystihol ma a vedela by som, že tento parfém je ten pravý a iný v živote nebudem chcieť. Ale práve to hľadanie ma na tom nebaví. Vždy, keď očuchávam voňavky, tak ma z toho bolí hlava. A ani jedna mi nevonia alebo mi aj vonia, ale nezdá sa mi, že som to ja. Musím sa, ale priznať, že mužské vône milujem a keď sme dostali vo Fann parfumérii k nákupu som dostala vzorku Mont Blanc Emblem, tak som si ju nechala a výnimočne sa s ňou postriekam na zápästia a keď mám nejaký nepríjemný zážitok, niekto sa ma snaží vytočiť, pokaziť mi náladu alebo niečo podobné. Čuchnem si, zavriem oči a usmievam sa :D (táááákto veľmi)
    Veľmi milujem mužské vône a chudák môj chlap :D Ten neznáša, že ho očuchávam, ale keď mne sa potom vždy zdvihne nálada. To bude hlavne asi mojom fantáziu, lebo vždy si predstavím niečo krásne :)
    Takže dúfam, že raz si nájdem aj ja takú voňavku, ktorú budem takto krásne opisovať, lebo tú tvoju si viem úplne predstaviť. Možno, že nie vôňu, ale určite to, že musí naozaj krásne voňať.
    Krásny voňavý deň prajem ešte krajšej a voňavejšej Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám nejradši parfémy od Avril Lavigne. Má 3- Black Star, Forbidden Rose a Wild Rose. Dřív jsem říkala, že mám nejraději Black Star, ale teď už se nějak nemůžu rozhodnout. :)

    OdpovědětVymazat