15.7.14

Z mé kosmetické taštičky aneb letní minimum

Jsem milovnice patlátek a líčítek a můj blog je toho svědkem. Ovšem v létě nastává trošku jiná situace. V líčení, stejně jako v oblečení, není v létě žádoucí žádné velké vrstvení. Je moc fajn jen tak vklouznout do sandálů namísto šněrování vysokých bot, jen tak nanést pár kapek parfému místo spousty tělového mléka a jen tak lehounce zvýraznit tváře a oči místo všech možných podkladů, mejkapů, stínů a pudrů.

A podle hesla "méně je více" se teď chová i má kosmetická taštička, kterou s sebou nosím v kabelce. Rozepínám tedy pomalu její růžový zip a vysypám na vás mé aktuální "kosmetické minimum".


Když si chci nalíčit rty, používám jahodový balzám Oilily, který si rozumí s mou nejoblíbenější a nejpoužívanější sametovou rtěnkou od Dr. Hauschka. Hoví si ve zlatém obalu, který mám ráda stejně jako její obsah. Nelepí, dobře drží, nerozpíjí se a nejlepší na ní je, že teď v létě opravdu stačí jen ona, aby člověk "prokouknul".

Druhá varianta mého letního skromného líčení spočívá ve zvýraznění očí a k tomu mi stačí tužka Kajal Eyeliner, která má jeden konec černý a druhý tyrkysově šedý. Dají se s ní dělat všelijaká kouzla, je měkoučká a umí oči nalíčit tak rychle a přitom výrazně, že stačí jen ona. Ať už volím rychlolíčení rtů nebo očí (nikdy ne obojí), vždycky si ještě pozvu na zkrášlovací pomoc jednu věc...hned vám povím, která to je.


Tvářenka Dr. Hauschka Matte & Shimmer Blush Trio. S tou totiž aktuálně začíná každý můj den. A ještě s hrnkem kafe, jahodami a knížkou. Když minulý rok moje líčka růžověla po tvářence Hot Mama, byla jsem přesvědčená, že nic lepšího nenajdu. Ale překvapení nechodí po horách, ale po lidech, a tak na mou pleť letos spokojeně usedla tvářinka Dr. Hauschka z limitované edice Chorus a vítězoslavně převzala nadvládu nad mými tvářemi.  



Tmavě modrá elegantní krabička ukrývá tři sametové barvy: zlatou broskev, cukrovou vatu a pivoňkově růžovou. Třpytivé a matné tóny jemně zvýrazní tváře a vystínují lícní kosti, jako kdyby se vás závojíčkem z růžové ranní rosy lehce dotkla malá luční víla. Jednotlivé odstíny se můžou štětcem nanášet samostatně, ale mně se osvědčilo požádat každé ráno o vehnání barvy do tváří celé trio - výsledný efekt je pak nejpřirozenější.

Zavírám zase zip mé malé kosmetické taštičky a než se začne na konci léta (to je ještě daleko) vydatně plnit, přeju vám, ať si užíváte letní dny s "nahým líčením" a třeba i nazí celí, máte-li odvahu (nebo dovolenou). ;-) 
Vivi podpis

28 komentářů:

  1. Dnes jsem se přistihla, jak se usmívám v okamžiku, kdy jsem si všimla upozornění na Váš článek. Jako vždy moc pěkně napsané :) S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně stejnou reakci mám já, když si pročítám komentáře. ;-) Děkuju. :-*

      Vymazat
  2. I mi stačí na letní líčení rtěnka nebo tužka.Ale spíš ta rtěnka,bez ní nevycházázím.No a pak ještě obláček nějaké jemné letní vůně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :) v létě to mám taky tak, vystačím si s tvářenkou, řasenkou a balzámem na rty, který občas vyměním za nějakou výraznější rtěnku. Proč na sebe patlat tunu věcí, když je léto tolik o přirozenosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní9:58

    Na tebe Vivi je to opravdu malá taštička :), ale souhlasím, že v létě také nechávám prostor raději přirozenosti. Rtěnka má krásný odstín, dneska odpoledne ji prozkoumám naživo. :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Překrásná taštička...! :) (Jestli Tvoje taštička umí vyrobit eura, ...půjč mi ji....prosím :) )
    Je to milé, že většina z nás máme zkrášlování v létě podobné :). (Teda, když dostanu doma volno a jdu na večerní drink, hodím toho na sebe víc :) ).
    Moc hezká kosmetika.....Ta tvářenka je naprosto famóóózní, přesně moje barvy :). Mrkla jsem na odkaz, ale nenašla ji..., jenže já a technika. A vždycky se mi stává, že když mám tvářenku v takovémhle triu, první vypotřebuju tu prostřední barvu..., ačkoliv si dávám pozor a štětcem matlám všude :))) Máš to taky tak?
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kat, ale kdepak, je to úplně naopak, taštička eura spíš redukuje. No považ - vložím tam padesátibabku a během jednoho odpoledne je z ní pět euro...je to bída. ;-)
      Ó, ano, to jsem v článku zapomněla zdůraznit - když se jde na koktejl, tak to se musíme "přišmrncnout" trochu víc, máš naprostou pravdu.
      Mrzí mě to, Kat, ale tvářenka je už bohužel prodaná, tak jen doufám, že Hauschka svou "limitovanou edici" přehodnotí a udělá z limitky stálici našich hvězdných líčících procedur. ;-)
      S nejrychleji ubývající prostřední barvou je to stejné jako s mizejícíma ponožkama - prostě záhada. ;-)
      Děkuju a měj se krásně.

      Vymazat
  6. Opět jsi dokázala perfektně zabrnkat na holčičí stránku mé duše a já mám chuť si jít teď hned namalovat pusu, to umí jenom Vivi :) Věřím, že rtěnka od pana Hauschky bude perfektní, začínám té kosmetice propadat a to jsem si myslela že mě v kosmetických vodách už nemůže nic překvapit (já naivka...:)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, moc pěkně ses po mém článku vyparádila, úplně Tě vidím. ;-)
      No jéje, to dobře znám. Když jsem Hauschku před pár lety objevila, spokojeně jsem si plavčila a taky si myslela, že mě ve stojatých kosmetických vodách nemůže nic překvapit...a v tu ránu mi do cesty přišel jejich meduňkový krém (první věc, kterou jsem od Hauschky měla), lokla jsem si třikrát vody a svezla se na tom hauškovském tobogánu fofr rychlostí (a vezu se na něm doteď). ;-)

      Vymazat
  7. Jupí, takže ružová myška, čo bola v taštičke ukrytá, do nej zatiaľ nevyhrýzla dieru? Uf, to sa mi uľavilo, bola by škoda čokoľvek z tvojich letných pokladov vytratiť (jedine, že by som išla hneď za tebou a tajne tie kozmetické dobrotky zbierala;-). Pri Dr. Hauschkovi totiž za seba (ani za myš) neručím.;-)
    P.S.: A vypočítala som, že za tri eurá tridsať by nám vyšlo šesť a pol zmrzliny! (a dobre vieme, kto by dostal tú polovičnú: je to malé, ušaté a ružové a rado sa to ukrýva vo flitrovaných taštičkách;-) :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lusynko, nie a nie, mýška hryzalka už si pokojně hoví na klopě mojho nového kabátiku a nič kúsať a prehryzávať nehodlá. ;-) Ale keby som veděla, že pojděš za mnou, tak by som s radosťou niečo hauškovského vytrúsila. :-)
      PS: ...kdo to asi može byť? je to malé, ušaté, ružové...aha, to buděm ja! :-) Takže zmrzka je moja. ;-)

      Vymazat
  8. Ahoj Vivi bude to zní asi divně, ale po tvém článku jsem si šla smýt linky a oční stíny, protože jsem si připadala ňák moc namalovaná :D. Na Hauschku jsi mě naučila natolik, že když jsem v praze jako první mířím do jejich obchodu a pak teprv do Starbaksu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, tak ty se tedy v Praze rozhodně neztratíš ;-).

      Vymazat
  9. Ta tvářenka je opravdu moc krásná. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi, musím Ti dát za pravdu, tvářenka od Dr. Hauschky je perfektní! A je velká škoda, že je z limitované edice... Na vyzkoušení "doktorových" rtěnek se chystám, až se s mou kosmetickou taštičkou rozloučí má stávající oblíbená rtěnka, ale ten balzám... ten balzám... ten bych měla nejraději hned teď! ;-) Krásný, po jahodách vonící den přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, a víš, že mně se zdá, že tvářenka vůbec neubývá, a tak doufám, že vydrží nejmíň do další limitované edice, která bude určitě stejně superiózní jako tahle jarní. ;-) Tak v tom případě radím používat Tvou oblíbenou rtěnku dnes a denně, ať už Ti zbývá jen maličký ždibík a můžeš si tedy opatřit rtěnku od Hauschky. Jsem zvědavá, jaký odstín vybereš (ani nevím proč, ale tipuju Tě na "13 Red Quartz") ;-)

      Vymazat
  11. Hello from Spain: I like your makeup bag. Interesting products. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  12. Ale Vivi, co si budeme líčit:-) Jsme samá letně (nebo v mém případě letitá), přirozená krása:-D! Krásné dny pod slunečníkem:-)))!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, zrovna se rozhoduju mezi Soft Coral a Red Quartz a ne a ne se rozhodnout! Má ta korálovka hodně teplou barvu? Jsem studený typ, ale červených rtěnek mám už arzenál! Chtělo by to nějakou bežně nositelnou letní barvu:D

    Díky! Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, rozhoduješ se přesně mezi barvama, který se i mně líbí nejvíc. Jsem taky na červeňouše, ale pokud už máš doma červených rtěnkových vojáčků celou armádu, tak se mi zdá, že by mohla být tím pravým ořechovým (tedy "pravým korálovým") Soft Coral. Je to teplý, měkký odstín, ale zároveň je poměrně dost výrazná. Všechny svoje rtěnky (nejvíc mám taky těch "red") musím na rty aplikovat jen lehkým "poťupkáváním", protože jinak vypadají rty přelíčeně, ale tohle je jediná rtěnka, kterou můžu klasicky "filmově" ;-) přetřít a výsledek je přirozený, ale přitom nepřehlédnutelný. Tak a teď už mlčím, abych Tě nějak moc neovlivnila. ;-) Každopádně jsem hodně zvědavá, jak se nakonec rozhodneš.
      Měj se krásně, pa.

      Vymazat
    2. Díky za tip! To zní dobře. Bál jsem se, aby nebyl moc oranžový, a takhle si to umím mnohem líp představit. Takže já říkám: Pojď korálku, dám ti šanci! :)

      Vymazat
    3. A korálek odpovídá: "už jdu a jsem odhodlán být Ti nejlepším přítelem" ;-).

      Vymazat
  14. Tak ta rtěnka i tvářenka se mi ohromně líbí.. ikdyž možná bych se spokojila i s nějakou jejich tvářenkou v jednom odstínu (nebo spíše bych musela, když tahle už není k dostání..). :)
    Jinak sama v létě líčím jen obočí a řasy a samozřejmě dám taky něco na rty - ať už balzám, hydratační rtěnku nebo hydratační lesk. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju vám všem za prima komentáře. Ráda vidím, že se tu dneska sešla parta holek přirozených, decentně nalíčených, jemně navoněných a hlavně moc milých a vtipných (nemohla jsem si přát lepší společnost). ;-)
    Tak tedy - prázdninám a létu zdar a třikrát hurá k tomu!

    OdpovědětVymazat
  16. Pekná tvárenka/lícenka. Pekne jabĺčko. Euráče budú asi dovolenkové? Alebo sa ti zapáčilo euro a chceš ho zaviesť v ČR, tak pomaly začínaš? :)
    Ja si nemôžem dovoliť len takéto lážo-plážo líčenie. Buď teda nič alebo všetko. Aby som zakryla nie až tak dokonalú pleť.
    Dokonca aj Malý princ sa prišiel pozrieť na tu krásu. Tak to musí byť naozaj kráľovská lícenka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pampeliško, euráče sú "permanentné", protože hodně cestuju (dovolenkově sice tolko nie, ale pracovně veľa) a musím mít v taštičce kromě pěkné lícenky i dost euráčů na zrmzku; a to mi připomíná - zvu Tě na velkou točenou (asi jahodovou?). ;-)

      Vymazat
  17. Já se taky nemaluju skoro vůbec, většinou mi stačí jen balzám na rty. :)

    OdpovědětVymazat