29.8.14

5 šťastných věcí

Tak jaképak šťastné věci ke mně zabrousily v srpnu? Je to až k nevíře, kolik malých radostí a novinek dokáže jeden měsíc nashromáždit. Jen počítejte se mnou - borůvkové koláče, letní kino, plná náruč ostružin/cuket/rajčat a paprik ze zahrádky (od našich), nový mlýnek na kafe, ve kterém si s nadšením děláme kávu "Mletinku", veselá rodinná setkání, nová kosmetika, nové šaty a nové nápady, akrylové pastelky nebo třeba plná váza tmavě růžových růží...

A i když byl můj srpen taky plný peripetií a trablů, přece jen nakonec zvítězilo dobro nad zlem a šťastné věci nad těmi nešťastnými, takže dneska zase vybírám pro inspiraci 5 věcí, které mi v sprnu dělaly (a pořád dělají) radost. 



1. Koupelnové hýčkání s Mrtvým mořem
Já to říkám pořád, rozmazlovat se zkrátka musíme. Protože kdo rozmazluje tělo, ten rozmazluje duši. A kdo má rozmazlenou duši, tomu to i po těle sluší. ;-)

Nenechává mě chladnou nic, co může k nějakému tomu hýčkání (ideálně přírodnímu) přispět, takže jsem si do koupelny s velkou zvědavostí pustila kosmetiku Pure Dead Sea, která je bez chemických látek SLS, SLES a parabenů a všechny složky v ní obsažené pocházejí z Mrtvého moře. Yummy a mňam, zní to dobře. Jenže není všechno zlato, co se třpytí a ne všechno, co dobře zní, musí dobré býti, že? Tak tedy peelingu od  Pure Dead Sea - bereme si tě s pár svíčkami, kapkou řádně chlazeného rulandského a s oblíbenou knížkou do vany a ukaž, co umíš.


V první řadě, na první přičichnutí, umí vonět. Ovšem tím nemyslím "jakž takž", jak se to někdy u přírodní kosmetiky stává. Náš peeling voní omamně. Nádherně a jemně a vytrvale. Voní tak dlouho, že ho z pokožky cítím ještě ráno (po večerní sprše nebo koupeli). Kromě výtažku z granátového jablka a soli s minerály z Mrtvého moře obsahuje i aromatické oleje a povím vám, koho napadlo je do peelingu přidat, ten ode mě dostane pusu, sošku, vyznamenání nebo jahodový koláč - byl to nápad k nezaplacení. Díky nim je totiž pokožka vláčná, heboučká a hydratovaná a to se mi tedy ještě po peelingování nikdy nestalo. Stačí ho nanést jen trošku, vmasírovat a zamávat na cestu odumřelým kožním buňkám...frrrrrr. Zkrátka a dobře, náš peeling ve zkoušce obstál na jedničku.

Kosmetika Pure Dead Sea slouží nejenom pro naše opečovávání a rozmazlování, ale taky pomáhá léčit kožní neduhy a citlivou a účinnou formou ukazuje, jak luxusní může přírodní péče být. Když se dá chemikálie nahradit přírodou, proč to neudělat? Ale co vám budu povídat; podívejte se přímo na stránky Dotekmrtvehomore.cz, tam se dozvíte mnohem víc.



2. Letní záchvěv z Tahiti
Tahle ukořistěná nálepka s tahitskou kráskou je asi jeden z posledních záchvěvů horkých letních dnů a o to větší potěšení z ní mám. Ale jinak - budu upřímná - už zandavám letní boty bez paty a špičky do pruhovaných krabic, plavky balím do látkových sáčků, tvořítka na zmrzlinu jsou uložená v tmavém koutě kuchyňského šuplíku a letní kino už mám v diáři škrtnuté (je mi chladno totiž).


3. Chvilka pro sebe
Ráno, když ještě všichni spí, je jak dělané na "chvilky pro sebe". Kafe, oříšková čokoláda (jako předkrm pro budoucí snídani) a oblíbená knížka. Mimochodem - Spálený toast od Teri Hatcher (znáte ji určitě ze Zoufalých manželek) je výborná knížka, po které doporučuju někde zapátrat (v knihkupectvích je už nějaký čas vyprodaná, ale jsou tu pořád ještě antikvariáty, knihovny, Aukro nebo náhody).


4. Krasavec Pierre
Plameňáka Pierra už znáte z mého Facebooku, kde byl všeobecně pochválen a zahrnut komplimenty, což Pierre přímo miluje. A zřejmě na oplátku, že z něj dělám "halyvůdskou stár", mi ochotně kouzlí úsměv na tváři kdykoli se na něj podívám. Hodný chlapec.


5. Trochu ticha s Kate
Když se sejde Kate Moss, Vogue a Ritter Sport, zavládne u nás doma naprosté ticho (aspoň na chvíli).

Srpnové šťastné věci už znáte, a protože za pár dnů vykročíme do poznávání a objevování těch, které nás čekají v září, přeju vám, ať si užíváte každou chvíli, ať neodkládáte hezké okamžiky "na potom", ať ještě ukořistíte trochu slunečních paprsků, ať si koupíte ten nejkrásnější hedvábný šátek (to kvůli chladným ránům), ať se necháte něčím (nebo někým) bez výhrad překvapit a ať z blížícího se nového měsíce vyždímáte maximum. ;-) 
Vivi podpis

58 komentářů:

  1. Milá Vivinko,

    ty prostě víš jak si/nám udělat život biď jen na chvilinku veselejší :) Plameňaček je úplně úžasný a nedivím se, že ti vykouzlí úsměv na tváři, protože mě ho vykouzlil taky. Tvé koupelnové hýčkání s mrtvým mořem mě hodně zaujalo. Jako vždy mne umíš překvapit nějakým novým kosmetickým produktem, který ještě neznám. U tebe je prostě radost se na chvíli zastavit :)

    Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pandičko, to jsou samé výborné zprávy ;-), děkuju.

      Vymazat
  2. Tvoj blog mam najradsej, Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takhle nějak si představuju dokonalý komentář. ;-)) Moc děkuju.

      Vymazat
  3. Vivi, zase jedno krásné ráno s kávou a Tvým skvělým článkem. Jinak knížka Spálený toust už má hezky dlouho čestné místo v mé knihovně :) a tak jsi mě naladila, že ji zase brzy otevřu...L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, z rovnice "káva, můj článek a Spálený toust" mi vychází jediné - že jsi skvělá.;-)

      Vymazat
  4. Článek 5 šťastných věcí jsem už vyhlížela, patří k mým nejoblíbenějším. :) Krásná inspirace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Erin, tak v tom případě budu zvažovat možnost, že budu psát jenom články "5 šťastných věcí", abys tu nacházela jen svoje nejoblíbenější čtení ;-).

      Vymazat
  5. Borůvkové koláče-mňam-ty jsem letos ještě neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tulačko, to je tedy ale pořádný deficit. Radím napravit to co nejdřív a dát si rovnou nejmíň dva kousky ;-)

      Vymazat
  6. tak moje "chvilka pro sebe" byl meduňkový čaj a tenhle článek, krásné počtení :). A jen ten peeling s kukučem mi zlepšil náladu o sto stupňů :D. A taky mě zaujal ten malý slovník módy od Diora, ten bych chtěla taky..!

    OdpovědětVymazat
  7. Dear Vivi, those little sweet things just made my day and would make me happy as well. Oh Ritter sport, just craving for a piece now :) Hugs and love my friend <3

    OdpovědětVymazat
  8. ja mam monentalne rozčitanu Moja studena vojna o socializme čiastočne autobiograficky roman je to fakt zaujimava kniha odporučam určite:),, minule som čítala v časopise o tom že mrtve more vysycha a to aj koli tomu že začali ťažiť z neho dost kozmeticke firmy a kto vie ešte kto,,dokonca vily čo boli kedisy uplne na jeho pobreží su od neho vzdialené 2km,,,je to škoda ked to bude takto dalej pokračovat

    OdpovědětVymazat
  9. Knihy, káva, ticho, něco na zub, to je paráda :-) A letní kinoplánuji navštívit dloooouho :-)

    Hezký den,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkný článek :-)
    Po knížce se zkusím kouknout, i když na tyhle zrovna moc nejsem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:21

      Urcite se po ni podivej. Je to nejlepsi kniha, kterou znam. Cetla jsem ji ctyri x a stale nemam dost :-)
      Eva

      Vymazat
  11. Vivi zkrátka umí žít, já to říkám pořád! :o) Taky mám tyhle články nejraději, těch Tvých krásných fotek, věciček a rozmazlovadel se člověk zkrátka nepřejí...Chtěla bych aby existovalo něco jako Viviland kde by bylo jen tohle všechno a to pořád ! A myslím, že bych si tam zařídila platinovou permanentku :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báječný nápad, takový Viviland! :o) Vivi, nešlo by to nějak, ehm, zařídit? ;o)

      Vymazat
    2. Jémine holky, co já se napřemejšlím nad článkama, aby to tu bylo různorodý, barevný a pokaždý jiný, aby se tu střídala témata a abyste se mi tu nenudily a teď vidím, že stačí sázet "věcičky" a pořád dokola a jenom to a holky moje že prý tak budou spokojený, a prý že to bude Viviland. :-) To si tedy vážně budu muset nechat projít hlavou :-D.
      PS: jste moc milý. :-*

      Vymazat
    3. Já bych chtěla ve Vivilandu všecko, nejen věcičky ale taky dobré jídlo, tipy na nákupy, zážitky, pravidelné výlety a zejména stálou linku do Paříže :o) Takže si dál Viv klidně hlavu lámej, ať máme alespoň ten virtuální Viviland stále tak krásně barevný a pestrý :o)

      Vymazat
    4. Má odpověď zní takhle (na víc se nezmůžu): ♥♥♥

      Vymazat
  12. Anonymní15:22

    Vivinko jak je prosim velky ten peeling (v ml). Dekuji. :-)
    Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, je to pořádný kelímek - čtvrtkilovka. ;-)

      Vymazat
  13. jů, vogue! <3 a ten peeling z mrtvého moře vypadá úžasně, asi neodolám :)

    OdpovědětVymazat
  14. A hned jsem šťastnější :o).
    Moc se mi zamlouvá Tvé ráno s knihou a čokoládou, občas si taky dopřávám takovou malou "předsnídani" v podobě kousku čokolády a nebo hrnku kakaa... A vidím to tak, že hned zítra ráno se na to vrhnu! :o)
    PS: moc Ti Vivi děkuji za tip na knížku (myslím tím Hvězdy nám nepřály), už se ke mě řítí z jednoho eshopu ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, vůbec neděkuj, rádo se stalo. Jen doufám, že si pak budu moct přečíst tvůj názor na "Hvězdy nám nepřály" - zajímá mě, jestli se ti bude líbit stejně jako mně (a to ti tedy radím) ;-)).

      Vymazat
  15. Som rada, že si zavítala na môj blog, ďakujem za podporu;) Máš to tu vážne rozkošné! ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Moc krásný nápad, psát takhle o "šťastných věcech". Přeju do nejen další "šťastné věci" ale i šťastné září.

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, Ty jsi sluníčko :-)

    OdpovědětVymazat
  18. I když léto bylo skvělé, jak jsme si slíbily, tak šťastných věcí není nikdy dost, tedy těch, co nám dělají radost, proto si musím koupit ten peeling. Třeba i nějaké to kilo opiluju. Vždy v létě díky venkovním hostinám přiberu. Nevadí, je mi skvěle i díky tvým báječným článkům. Ať žije Viviland!

    OdpovědětVymazat
  19. Jé, Spálený toast už hrozně dlouho sháním a zatím jsem nebyla úspěšná :-( Podle popisu je to vážně super čtivo, tak snad se ke mně někdy dostane. Teri Hatcher mám ráda i jako herečku, je to hrozný střevo - v dobrém slova smyslu :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Hmm peeling musí být super, na recenze téhle kosmetiky teď narážím častěji a vypadá fakt zajímavě. Knížku Spálený toust mám už dlouho v knihovně a bylo moc příjemné jí číst :) fakt pěkné čtení

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní10:32

    Samé novinky. O kosmetice z Mrtvého moře slyším poprvé a jeví se mi jako něco co musím mít! :) Spálený toast začnu shánět, protože všechny knížky které tu doporučuješ jsou úžasné (něco jsem si už koupila, něco půjčila z knihovny, ale vždy je to trefa, teď čtu Trapasy po francouzku ) a plameňák je boží! Příteli jsem ho připsala na seznam dárků které mi má koupit. :D
    Krásný článek jako vždy!Lenka X

    OdpovědětVymazat
  22. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  23. Tvůj blog, tvoje lehké psaní a překrásné fotky jsou pro mě dokonalou inspirací! :) Chodím sem a doufám, že mě omámí stejná múza, ale ono asi pořád nic. :D Tak snad příště. :)

    http://infinitetreasure.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc milý tohle číst, děkuju. :-*** Múzy, to jsou jen takový povětrný holky, nedá se od nich nic moc čekat, přilítnou vždycky jen na chvíli, vlepí člověku hubana a zase letí. Kdepak, múzy nejsou to co bývaly. A mně se zdá, že ani žádnou múzu nepotřebuješ. Tvoje články s lahůdkama, cukrárenská reportáž nebo psychologie "Měj se rád" jsou bezva a plný inspirace, takže hlavu vzhůru, "Vinetůe", děláš to moc dobře. :-*

      Vymazat
  24. Ahoj Vivi!
    To snad ani neí možné! I já jsem objevila akrylové pastelky a už je mám doma!!!! :-) Už jsi je vyzkoušela? Já zatím maluji na zeď (ne pastelkami), neb nyní malujeme v ložnici. :-)

    Plameňák Pierre mne nadchl a potěšil! Je krásný a ke všemu růžový!!!!! :-) Ani se nedivím, že ti dělá jen samou radost. :-)

    A chvilku pro sebe, kdy jsem zavrtaná pod dekou s kapučínem a knížkou (teď naposledy s katalogem IKEA) mám také mooooc ráda! :-)

    Vivi měj se krásně a ať i v září ti tvářičky jen štěstím září! :-) Malý pokus o verš. :-)
    Ahooooooooooooooooooooooj! :-*** :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, tak doufám, že vám při malování nebude stačit jen jednobarevný "Balakryl", ale že zapojíte celá rodina fantazii a namalujete na zeď nějaké parádní výjevy (třeba i těmi pastelkami - už jsem je zkoušela mockrát, jsou bájo) ;-).
      Já už netrpělivě vyhlížím nový katalog Ikea, takže pak s ním a kapučínem taky strávím pár příjemných chvil pod dekou ;-).
      Ó, kam se na tebe hrabe takový Nezval nebo Vrchlický, tvoje verše vedou mezi všemi básníky na plné čáře! ;-)

      Vymazat
  25. Ten slovník módy od Diora vyzerá super!! Inak, super článok!! U mňa články o Londýne :)

    OdpovědětVymazat
  26. Knížku Spálený toast mám doma a musím souhlasit, že je vážně skvělá :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/08/s-yves-rocher-u-stredozemniho-more.html

    OdpovědětVymazat
  27. Pierre je prostě fešák :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ochh tak krásný a pozitivní článek! Úplně mě naladil na ten zamračený pozdim a bohužel i na první den ve škole :) Plamenák je úžasný a také ten peeling vypadá skvěle! Hrozně se mi líbí jak si upravuješ a fotky! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jéé, já se mám. Mně se zase hrozně líbí, jaké píšeš komentáře. ;-) ♥

      Vymazat
  29. Hrozně to na mě zaválo opět léto. Jsi skvělá! ♥ Škoda jen, že jsme nemohli vidět ty akrylové pastelky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, pastelky budou k vidění hned zítra ;-). A děkuju. :-**

      Vymazat
  30. Milá Vivi, děkuji za návštěvu na mém blogu a milý komentář. Občas si k tobě též zajdu pro inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  31. Cau Vivik, neviem, ci si uz citala knihu Girlboss od Sophie Amuroso, co zalozila NastyGal vintage eshop.... doporucujemmm ked tak :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anni, jsi zlatá, už dlouho se na Girlboss chystám (dokonce jsem ji měla na Amazonu už třikrát v košíku, ale pokaždé nakonec zvítězila nějaká jiná knížka - což je asi škoda). Sophie mi už nějaký ten rok nedá spát - ty její ambice, ty hedvábné halenky, mikádo s přísnou ofinou, červené rtěnky, odvaha a šikovnost! Safra, že já si ji půjdu objednat?! ;-)

      Vymazat
  32. 1. Ako sa hovorí u nás: Ty by si mohla predať aj mŕtvemu acylpyrín.
    Lebo všetky tie písmenka okolo peelingu ma úplne očarili a chcela by so ho vyskúšať. Ale aj tak mu najviac pomohlo, že na mňa žmurkol. Nato mám ja slabosť ;)
    Pri 2. bode sa moje pery oduli a povedali si, že ešte nechceme zimu :(
    Veď čo je zlé na tom, keby bolo leto aj celý rok alebo aspoň 10 mesiacov?
    3. zaujímavo to znie. Len mi nepovedz, že aj pyžamko si si sama zdobila alebo bolo robené presne na teba? Zlaté bodky, hviezdičky. Pekný lak.
    4. Pierre je úžasný, ale tie čokoládky vedľa neho mu robia konkurenciu. Na tie mám aké zberateľské spomienky. Mňam.
    Ďakujem Vivi za ďalší úsmev a ak si raz nájdeš v skrini nejakú slečnu, prípadne slečnu a psíka a budú hádzať na teba smutné oči, aby si ich nevyhadzovala budem to ja a náš Piňďuško, lebo aj takto cez PC je mi u teba dobre a veselo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až jednou zabloudíš na jih Čech, zazvoň u mě - napustím ti horkou vanu, půjčím ti mořský peeling, pustím z gramofonu havajské hity (nechť je tedy léto celý rok), pak tě obleču do zlatobodkovanohviezdičkového pyžamka a až tě budu ukládat do peřin, kde už bude čekat Pierre, pošeptám ti tajemství - že totiž pod polštářem jsou malé čokoládky.....
      Pinďuško ať přijde taky, bez něj by to nebylo ono ;-). A slibuju svatosvatě, že žádnou Pampelišku ani Piňďuška nikdy nikdy nikdy nevyhodím! ♥ Nechám si je a oni mi budou štěbetat a říkat všelijaké legrácky přesně tak, jak to mám od nich ráda. ;-)

      Vymazat
    2. Ten začiatok znie úžasne (takú romantiku keby mi doprial mužský, tak má nielen moju ruku, ale aj ten zvyšok. Ešte sa musím veľa učiť ako si užívať život, ale mám nato tu správnu učiteľku:), ale tie čokoládky pod vankúšom mi spôsobili zástavu srdca. Ja mám také obdobia - keď sa čokolády ani nedotknem, lebo mi nechutí a keď by som ju najradšej jedla na kilá a momentálne som v tom druhom období, takže tá čokoládka ma dostala a ešte k tomu dnes je medzinárodný deň čokolády, takže by sa tá čokoláda pod vankúšom alebo lepšie v ruke úplne hodila na oslavu.
      Tak ďakujeme za pozvanie a určite sa raz musíme vidieť naživo na nejakej krásnej piknikovej deke. A Piňďušo by sa síce na začiatku ostýchal (možno ako ja), ale po čase by ho to prešlo (ako mňa) a potom by už bol na nezastavenie a stále by nosil nejakú loptičku a vtieral by sa, aby si ho všetci všímali a hladkali... To by si si teda užila, aj keď je už starší, ale stále je rovnaký živel ako za mlada.

      Vymazat
    3. Chci toho napsat spoustu a milión, jako ostatně vždycky na každý tvůj komentář, ale napíšu jen jedno - a to sice do svého velkého diáře, který ale nemá předtištěné datumy, což se koneckonců v tomhle případě i docela hodí - takže píšu si na neurčito(ale o to víc se těším): "setkání s Pampeliškou s piknikovým košem a velkou bonboniérou, pokud se zrovna bude nacházet ve svém druhém čokoládovém období)" ;-) ♥ Tak na viděnou! ;-)

      Vymazat
  33. Tentokrát mi z tvého výbětu zaujal nejvíc Pierre, je to opravdu fešák a bylo by fajn ho také vlastnit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, no jo, to je tak vždycky. Jakmile se někde objeví Pierre, všechna pozornost se soustředí jen na něj; už mě to štve. :-D.

      Vymazat
  34. ...Vivinka moja, dobieham tu u teba zameskane, ..tak si vravim, ze aspon komentik ti tu necham ♡
    ..,dufam, ze peripetie su uz ta-tam za tebou... lebo z clanocka na mna dychla tvoja typicky pohodickovo- vivinkovska atmosfera, vana, knizky, sviecky, dobroty....aach ako je u teba dobre 。^‿^。
    :* tin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jedna moje Tintinko, já Tě tu tak ráda vidím. To je moc príma, že jsi zašla na návštěvu a na kus řeči. Po takovém milém vzkazu, který jsi mi tu nechala, si na nějaké peripetie už ani nevzpomenu ;-). :-*

      Vymazat
  35. Moc všem děkuju za komentáře, jste nejmilejší. ♥

    OdpovědětVymazat