30.11.14

Nejkrásnější adventní kalendář na světě

První adventní neděle je tady, huráhej. Teď už si my milovníci Vánoc nemusíme pouštět "christmas songy" tajně, trička s vánočními motivy netřeba schovávat pod obyčejným svetrem a čelenky ve tvaru sobích parůžků nemusíme věznit pod tlustou čepicí. Oficiálně nastal "náš čas". A s ním neodmyslitelně přichází na řadu adventní kalendář. Nejspíš jste jich v obchodech a na celém internetu viděli spoustu a možná si pořád neumíte vybrat ten pravý. Chápu, letos to totiž bude chtít něco "spešl". 

A právě něco speciálního pro vás vytvořila Lusynka z Vrecenapadov.sk, která mě nikdy nepřestane chytat za srdce svou šikovností a úžasnými nápady. Díky jejímu do detailu vychytanému a přitom  super jednoduchému návodu si letos zvládnete vyrobit během chvíle ten nejkrásnější a nejosobitější adventní kalendář. Když jsem tohle "vánoční diy", které Lusynka poslala mému blogu jako dárek, uviděla v e-mailu, byla jsem z toho úplně naměkko. Neumím si představit nic roztomilejšího. Jsem šťastná, že vám dneska můžu ukázat, co tedy vlastně Lusy vytvořila a jak to všechno vykoumala. Tak se pěkně nerušeně začtěte a tvořte, tvořte. A teď už má slovo Lusy:



Adventné kalendáre milujem. A každý rok pred Mikulášom sa to snažím (ne)taktne naznačovať. Ale Mikuláš nie a nie ma vypočuť. Asi sa mu zdá, že som už na tie čokoládové okienka veľká. Nesúhlasím a každý rok dúfam. Chuť tej čokolády sa totiž nedá zabudnúť. Je to chuť detstva a predvianočnej atmosféry. A tak som sa rozhodla čakanie na ten tohtoročný adventný kalendár (raz to vyjsť predsa musí) skrátiť výrobou vlastného. Ale nie pre seba, plánujem ním potešiť niekoho, kto má advent, Vianoce, malé čokoládky, prekvapenia, drobnosti a malé-veľké radosti rád rovnako ako ja. Ak niekoho takého poznáte aj vy, môžeme si (dnes) tie kalendáre vyrobiť spolu... hm?:-)


V podstate všetko čo budeme na výrobu potrebovať, je kôpka maličkých obálok. Tieto moje sú takým šikovným "polotovarom" z internetu, ktorý už stačí len poskladať, ale možno sa niečo podobné nájde aj v papierníctvach. A ak nie, stačí do podobného obálkového tvaru poskladať kúsky (obyčajného kancelárskeho alebo radšej pekného vianočného) papiera. A do malých obáločiek následne ukryť presne 24 ks malých pokladov a sladkých, nielen čokoládových prekvapení...


Všetko čo sa do nich zmestí. Pár farebných samolepiek, kancelárske spinky netradičných tvarov, ploché magnetky, čokoládové dukáty, plechové aj papierové záložky, vzorku voňavého krému alebo vrecúško čaju... skrátka čokoľvek, čo by mohlo obdarovaného potešiť. Napríklad aj milý nápis, malý dopis, krátka básnička alebo vyznanie lásky.;-) Všetky obálky zalepíme samolepkou, aby sa z nich prekvapenia nevysypali a na zadnú stranu (jednej z nich) napíšeme venovanie alebo meno toho, pre koho je toto naše adventné prekvapko určené. Aby si ho niekto iný náhodou "omylom" neprivlastnil.;-) Totiž - keď ide o adventné kalendáre, nemôžem(e) za seba za nikoho ručiť...


Obálky môžete na záver očíslovať a priradiť im vami určené poradie od 1 do 24, no ja som sa rozhodla, že tá "označená" bude len jedna, posledná, najšpeciálnejšia. Tá od Ježiška. Určená na Štedrý deň. Všetky ostatné si môže ten niekto otvárať ako sa mu zapáči, ako mu prídu pod ruku (alebo ako ho budú podľa hmatu či vône lákať). A ostáva len dúfať, že (okrem tej označenej dvadsaťštvorky) neotvorí všetky naraz... ;-)


Nakoniec takto nachystané, naplnené a zabalené obáločky už len zviažeme kúskom špagátu alebo stužkou, na tú najvrchnejšiu nalepíme vianočnú "známku" a odovzdáme či pošleme osobe blízkej. Na opačný koniec mesta, štátu alebo pokojne aj sveta. Veď darčeky hovoria univerzálnou rečou.:-)

PS: ještě si na chvilku vezmu slovo já, s dovolením. Dočetli jste až sem a svrbí vás všech dvacet prstů, abyste se už už pustili do tvoření svého vlastního adventního kalendáře? Rozumím a nechci vás zdržovat, ale přece jen - nezapomeňte se, prosím, podívat do Vrecenapadov.sk, do světa, ze kterého se vám nebude chtít odejít a úsměv, který tam získáte, vám z tváře jen tak nezmizí. Lusy, děkuju ti, že umíš blogový svět dělat o tolik hezčí...je to potřeba.

Vivi podpis

27 komentářů:

  1. Co na to říct...krása.Moc obdivuji šikovnost a nápaditost.Já jsem povětšinou ráda,když se podepíšu.A tak se ráda kochám..

    OdpovědětVymazat
  2. Pro letošní rok už mám hotovo-v noci budu do dětského pokoje tajně věšet vlastnoruční kalendář:-)) Miluju originální nápady!

    OdpovědětVymazat
  3. téééén je úplne nádherný!!! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  4. To je nádhera taky by se mi takový kalendář líbil :) nádhera opravdu :) :-*

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak krásně milý adventní kalendář! Lusy i Vivi, díky :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je tedy krasny adventni kalendar! Diky za inspiraci. Letos chci opet vyrabet kalendar pro sveho muze. :)

    OdpovědětVymazat
  7. to je nádhera, milujem takéto kreatívne nápady :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Waaaau, ten je naozaj prekrásny! Lusynka je naozaj šikovná. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný!!!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi!!!!! ♥♥♥
    Anoooooooooo! Je to tady!!! Už se nemusíme ukrývat!!!! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
    Lusy je nesmírně šikovný a kreativní člověk! Už jen, když si to čtu a prohlížím, tak se tu úplně rozpouštím blahem! ♥

    Vivi, doufám, že i k tobě dorazilo malé překvapení v pořádku. ;-) ♥
    Měj se krásně a já teď poběžím na návštěvu k Lusy (jsem nějaká uběhaná - z návštěvy do návštěvy!!!!!!! ☻☻☻☻)
    Krásnou adventní neděli!!! My jsme zrovna zapálili první svíčku! A do toho pouštíme vánoční písně, zrovna nám tu zpívá J. Lennon! Aaaaaaaaaaaaaaah ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, no tak ten je <3
    Roztomilý, vtipný, krásný a prostě dokonalý!
    Vánoce a vše co se kolem nich motá miluju, ale musím se k něčemu přiznat...
    Mě až teď došlo, že adventní kalendář letos vůbec nemám!!!
    Průšvih je na světě, ale naštěstí jste holky (Lusy a Vivi) přišly s řešením, moc děkuju! :o)

    OdpovědětVymazat
  12. Je krásný. Taky jsem letos vytvořila náš vlastní, protože ty z obchodu jsou prostě fuj kvalita...

    OdpovědětVymazat
  13. Vypada opravdu nadherne ♡

    OdpovědětVymazat
  14. Ten adventní kalendář je vážně úžasný :) Jinak moc díky za tip na blog Lusy :)

    Victoria´s Secret Giveaway

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju i za Lusynku za všechny vaše super milé a radostné komentáře. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden by nevedel, či je lepšie popíjať niekde vonku vianočné punče a likéry alebo prísť potom domov a sadnúť k internetu. Ale ja mám jasno - nie je totiž internet ako internet. Sú miesta, kam sa priam ponáhľate, kam utekáte, kam sa tešíte a dočkať neviete... A kým vonku sú davy ľudí, zima aj dážď, tu je vyberaná spoločnosť, tá najmilšia atmosféra a krásne teplúčko.:-) Ach áno, som tu správne.♥ Ďakujem vám všetkým za vaše adventné (o)hlasy a veselé komentáre!:-) Dúfam, že vás za to Mikuláš patrične odmení!;-))
      P.S. pre Vivinku: Kalendárik si nemohol priať úžasnejšie miesto na predvedenie sa! :-*** A hovorí, že tu (u teba) chce zostať navždy... f.o.r.e.v.e.r. ;-) ♥ :-*

      Vymazat
    2. Môžem to povedať naplno alebo to radšej pošepkať? Tak ja to poviem hlasným šepotom - lúbím ťa. ;-) ♥ Ja neviem, či je to tou láskou, punčom (dnes dva a k tomu malý šimprlík vaječného koňaku) :-) nebo tou vianoční dojemnou atmosférou, ale ja už som zase úplne namäkko. Keď ty to vieš všetko tak krááásne podať, povedať a vyrobiť. ;)
      PS: navždy ... veď aj ja to tiež tak chcem ...:-)

      Vymazat
  16. Ten kalendár je tak úžasný, že človek by si prial, aby Vianoce nikdy neprišli :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový názor slyším poprvé v životě a v kontextu Lusynčina kalendáře se mi ohromně líbí a vezmu ho za svůj. ;) Ať tedy Vánoce nikdy nepřijdou a malých obálek s překvápky ať je nekonečně mnoho. Berny, Ty znáš moc. ;) ♥

      Vymazat
  17. Vivinko, nakukuju, ale ( já vím, je to hloupá výmluva ) už nic nenapíšu, chvátám, honí mě čas...a sama vím, jak mě těší, když se mi čtenáři ozvou a zanechají alespoň malinké písmenko :-). Tady je tak krásně, že bych to psala stále a stále stejně :-)...milo, útulno...Adventní kalenrář je bezvadný, baví mě ty JINÉ, ne jen zabalit balíčky. Letos jsem pro kluky lepila domečky a ve školce s dětmi jsme dělaly domečky z roliček od toaletního papíru. Přeji Ti a všem, krásný a pohodový adventní čas. Pusu H. PS. A už lustruju to vreco nápadou...úúúžasné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabretko, chápu, rozumím a mám to na chlup stejně. ;) Víme o sobě, máme se, známe se a jsme za to rády a to je to nejdůležitější. ♥ Tak vidíš a já dneska jednu roličku toaletního papíru vyhodila (příště schovám a postavím dům). ;) PS: já vím...Vreco je radost. :-*

      Vymazat
  18. Vždycky jsou nejkrásnější ty věci, které vyrobíme sami :-)

    OdpovědětVymazat