11.11.14

Nová nástěnka aneb měnit znamená žít

Mohlo by to vypadat, že dnešní článek bude o nové listopadové nástěnce, která si klade za cíl zase trochu změnit a zhezčit domov, ale nenechte se zmýlit. Je taky o skvělých filmech, o platonických láskách, o tom, že Sophii Lorenové se chce každý dívat do očí a vlastně i o tom, že nástěnka by podle mě neměla zůstávat pořád stejná. Měla by jít ruku v ruce s tím, jak se měníme my, naše radosti, záliby, lásky, vkus a jak se mění náš život. Mám ráda změny, protože znamenají něco nového a neprobádaného (a já bývám v tomhle ohledu dost zvědavá). 

Možná dávám nástěnkování příliš velký význam, ale pro mě je nástěnka nejenom pár hezkých obrázků poskládaných vedle sebe, ale taky odrazem toho, jak zrovna žiju a co mě inspiruje  nebo těší. Zkrátka - ukaž mi svou nástěnku a já ti řeknu, jaký jsi. A já jsem v listopadu...no, trochu neukázněná. ;)



Když jsem listopadovou nástěnku v pracovně vytvářela, můj muž se na ni přišel podívat. Ptal se na spoustu věcí - co je to a tohle a kdo je támhleto, a protože se zdálo, že ho nástěnka zaujala, říkám mu s hrdostí v hlase : "ona je tentokrát v takovým klučičím stylu". A můj muž se tomu jenom nevěřícně smál a asi si pomyslel, že tolik holčičích tretek pohromadě dlouho neviděl. ;) Ale já si myslím pořád to samé - tentokrát je moje nástěnka zkrátka v klučičím stylu (až na ty medvídky, samolepky, poníky, koloušky, králíčky, Santy a to růžové prase). Tak. A teď můžeme přejít k další důležité věci; chci vám někoho představit...


Seznamte se - Marc André Grondin, moje poměrně nová (nechci to zakřiknout) platonická známost. Je vtipný, přemýšlivý, roztomilý, pomáhá, kde se dá, je fešák, muzikant a namouduši talentovaný herec; jeho filmy Dar od boha (v originále C.R.A.Z.Y.) nebo První den zbytku tvýho života musíte vidět. A co na mou novou známost říká můj muž? Jen se ptal, jestli je Marc Grondin náhradou za Keanu Reevese, se kterým to platonicky táhnu už pekelně dlouho. A já řekla "kdepak, Marc k Reevesovi prostě přibyl". Takže v tom máme doma jasno. ;)


Barevní poníci jsou...důležití.


Poznali jste ji určitě, viďte? Podle očí. Sophii Loren totiž pozná podle očí každý.


Můj muž mi tenhle medvědí přívěsek koupil před pár dny na ulici a přispěl tak na jeden zvířecí útulek. A mně ani na chvilku nevadilo, že má medvídek červenou barvu a byla jsem šťastná, že se žádná platonická láska (promiň Grondine, promiň Reevesi) nemůže vyrovnat té opravdické.


Jsou věci, které na nástěnce nemůžou chybět...


Moje malé suvenýry - přání s medvědem, který lišce šťouchá do čenichu (nebo se líbají?), třpytivá mašle na dárky, kousek melounu a lístky z kina. Mimochodem - film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel je geniální a v mojí "osobní soutěži", kterou ve své filmové duši každoročně pořádám, bezkonkurenčně zvítězil jako nejlepší film letošního roku.


Přívěsek pudlíka z pouti (né z té letošní, ale z té před dvaceti lety).


Roztomilá visačka z mojí oblíbené peněženky Fiony Hewitt.


Základní pravidlo nástěnkování zní - nalep tam cokoli, co tě potěší.


Říkají mu prý Bob Dylan.


Mou nástěnku jsme prozkoumali a teď už můžete shromáždit všechny své papírenské poklady, nůžky a pásky, trochu se odvázat a vytvořit (nebo zaktualizovat) tu svou jedinečnou nástěnku, která vás rozveselí nebo rozčílí (podle toho, čemu dáváte přednost) pokaždé, když se na ni podíváte.

Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Starceka som videla uz davnejsie a je fakt genialny, bolo to svieze a funny, skoda, ze niektore casti z knihy museli kvoli casu uplne vypustit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se podařilo při sledování filmu úplně se oprostit od knižní předlohy, takže mi ve filmu nechybělo nic a zhltla jsem ho na jedno nadechnutí. ;)

      Vymazat
  2. Anonymní9:37

    Vivi máš super platonický vkus. :)) Grondin je král. Viděla jsi s ním Muž který se směje?? Jinak já nástěnku také docela často měním, ale jak tak koukám na tebe, měla bych přidat na kreativitě a přestat si na nástěnku lepit úkoly. :))
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám dobrý nejen platonický vkus. ;) Viděla jsem s Marcem Grondinem úplně všechny filmy a Muž, který se směje patří k lahůdkám. ;)

      Vymazat
  3. Milá Vivinko,

    ty jsi prostě talent! Máš krásnou a originální nástěnku! A musím říct, že Marc André Grondin je opravdu fešák! Já bohužel ve svém novém bytě nástěnku nemám (zatím). Budu to muset napravit, protože mi chybí a díky tomu spousta mých oblíbený obrázků leží v šuplíku :(
    Měj se krásně a děkuji ti za příjemný článek.
    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pandičko, co není, může být - stačí vzít obrázky ze šuplíku, washi pásky a už to frčí ;).
      Moc děkuju. :-*

      Vymazat
  4. Vivi,
    Marc je teda pěkný fešák.:-) To rošťácky zvedlé obočí, lehké strniště - ach, přesně můj typ.:-) :-D Mojí novou platonickou láskou se stal Mariano di Vaio - módní blogger a typický "kluk z plakátu". A už asi rok a půl to táhnu s Jamesem Arthurem, zpěvákem, který má oči jako panenka, ale ty jeho kérky mu dodávají trošku drsnosti a ten hlas..<3 Paráda! Toho se nevzdám.:-D
    Každopádně se chci zeptat, jestli ty washi pásky, když je odloupneš, neodloupnou s sebou taky omítku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, Mariano di Vaio i James Arthur mají velké štěstí, že je miluje někdo takový jako jsi ty (to by si přál každý). :-** Jo a bez kérek se neobejdeme. ;)
      Washi pásky poslouchají na slovo, drží, lepí, ale zeď neodlupují. Ale neříkám, že to musí být nutně pravidlo platící pro každou zeď v každém bytě - je lepší to předem na malém kousku vyzkoušet. ;)
      Pozdravuj své lásky a užívej večer. ;)

      Vymazat
  5. Anonymní10:28

    Pastva pre oči je to, nástenka aj Marc André Grondin. ;-)
    Ako to, že som o takomto sexi hercovi ešte nič nepočula?
    Už si sťahujem Dar od boha a nemôžem sa dočkať, až si
    to večer pustím.
    Vďaka Vivi za super inšpiráciu aj za tvoj krásne nedisciplinovaný
    článok. ;-)). Ahoj Eli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marc Grondin je Kanaďan, takže filmy s ním nejsou u nás moc známý, ale já to změním. :-D
      Vsadím se, že se Ti Dar od boha bude líbit, je to výborná filmová záležitost.
      Nedisciplínovaný? A jo vlastně, máš pravdu. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní20:27

      Mám to prezerané, teraz idú záverečné titulky
      a ja som hotová. Famózny Grondin, celé vynikajúce!
      Vďaka Vivi, vďaka ešte raz. E

      Vymazat
    3. Výborně, mám radost. ;)

      Vymazat
  6. Nástěnku nemám. Škoda. Na té tvojí je hned vidět, že jsem přece jen starší. Pro mne stále zůstává Pierce Brosnan ten největší fešák, i když už mám trochu syslí bradu :-) a taky Sean Connery v jeho nejlepších letech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není žádná škoda, Marti, to je naopak skvělá zpráva, protože si můžeš nástěnku vytvořit a celou ji polepit Piercem Brosnanem, no ne? ;) No, holt nikdo nemládnem. Já když poznala Keanu Reevse, byla jsem malá a jemu bylo 30. Po 20 letech se pořád milujeme, ale přece jen - je mu už 50, i když je v dokonalý formě. Ale nic naplat, Marc Grondin jde ke mně věkově líp. ;) Ale je výhoda, že když chce člověk své platonické lásky ve stavu jejich nejvyšší čerstvosti, může si prostě opatřit klidně i nějaký starší obrázek z minulosti. Je to jen hra. ;)

      Vymazat
  7. Anonymní11:11

    Jsem se prave zamilovala. :-D Co se tyce zmen, take je beru jako hnaci motor. Nastenku nemam, ale to bude prvni zmena, kterou v nejblizsi dobe udelam. :-D K.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásná práce. Já nástěnku momentálně nemám, jen tu starou doma u rodičů, která "zamrzla" v období mého studia na gymnáziu. Pokaždé, když ji vidím, se musím usmát, už je to skoro vintage kousek :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, tak ten tvůj nástěnkový vintage kousek bych někdy chtěla vidět. Pěkně bych si zamlsala ;).

      Vymazat
  9. Anonymní12:36

    Ahoj Vivi! :-)
    Ty máš pokaždé tak krásnou nástěnku! :-) Nic na ní nechybí!!! :-) Dokonce placku s "Vinetuem", kterou míval i můj ml. bráška! :-DDD

    Představ si, že ten film, jak vychvaluješ, tak ten si bráška četl - prostě knihu. :-) A také si to strašně moc vychvaloval, že to byla úžasná kniha. :-) Tak to asi fakt bude super! :-D

    Já jdu dnes s neteřemi na příchod Martina na bílém koni, tak snad nezapomenu doma foťák a snad nám ten Martin sníh donese! :-D

    Měj se krásně Vivi! :-) Ahoooooooooooooooooooooooj!!!! :-) Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, tak to jsem moc ráda, že jsem na své nástěnce na nic nezapomněla ;). Placka s Vinetůem a Oldou je můj malý poklad z dětsví. To bych si s tvým bráškou rozuměla - i kvůli placce i kvůli Stoletému staříkovi.
      Jsem zvědavá, jak to dopadne s tím sněžným Martinem. ;)

      Vymazat
    2. Moje úžasná Vivi!
      Svatý Martin byl úžasný! Stáli jsme v první řadě a koníček došel až k nám! A panečku jak byl vysoký a náááádhernýýýý - stále píši o koníkovi! :-PPP
      A tak když byl koníček (ona to tedy byla klisnička) tak krásně bílí, tak by ten sníh mohl přivolat, že jo? ;-)

      P.S.: Bráška ti vzkazuje, aby jsi si tu knížku o staříkovi rozhodně přečetla. On viděl i film a říka, že kniha je lepší, i když je film super. :-)
      A doporučuje ti od toho samého spisovatele knihu ANALFABETKA, KTERÁ UMĚLA POČÍTAT.
      To je prý úžasná kniha. :-)

      Ahooooooooj!!!!!!!! ♥♥♥♥

      Vymazat
    3. Milá Šárko, tak to jsem moc ráda, že jste si "koníčkování" tolik užili. Sníh vyhlížím, ale u nás zatím nic, musíš to zaurgovat. ;))
      Super, moc bráškovi za mě poděkuj, a protože jsem z Analfabetky, která uměla počítat, byla stejně nadšená jako on, je nejvyšší čas si s ním někdy uděla kafe a probrat naše knižní lásky. ;))
      Pa pa. :-***

      Vymazat
    4. Vivi vše jsem vyřídila. ;-) A bráška souhlasí! Kafe miluje a knihy také! :-D Tak si určitě budete mít o čem povídat! ♥♥

      Vymazat
  10. Ahoj Vivi, pekna nastenka! Budu muset tu nasi, kde se kupi jen co kdy kde jak udelat obohatit minimalne o Keanu :o) a oci S. Loren me opravdu pobavili.. Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, já tvou nástěnku úplně slyším, jak volá o pomoc: "úkoly ven, Keanu sem" - poslechla bych ji na slovo být tebou ;).

      Vymazat
  11. no teda Vivi, to je doslova fesacka nastenka ;)

    moj blog: perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Domi, děkuju - ráda to vyřídím ;).

      Vymazat
  12. Anonymní15:27

    Úžasné a sexy! ;-)
    PS-na poslední fotce vidím Johna Wicka.Byla jsi na tom v kině? Já na tom byl před několika dny a zajímá mě tvůj názor (schváleně jestli se schodneme).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi kluk? :) Jestli ano, tak mám radost, že se ti nástěnka líbí, protože by to potvrdilo mojí teorii, že moje listopadová nástěnka je klučičí ;)).
      Je to John Wick - máš dobrý pozorovací schopnosti. Jo, byla jsem na něm v kině a byla to čistá žánrová radost. Keanu zná moc. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní19:33

      Ano :-) Tvůj blog čte přítelkyně, ale nejen ona :-). Super, protože John Wick je nejlepší film!

      Vymazat
    3. jj ;) Když ti zabijou psa, máš právo pobít půlku města. ;) Pozdravuj přítelkyni.

      Vymazat
  13. Díky za tipy na filmy! Herce jsem neznala, ale je to krasavec ;) Ale teda Stoletý stařík... já jsem z něj moc na větvi nebyla.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, krasavec...áááno. ;) No vidíš a pro mě je Stoletý stařík filmovým klenotem a byla jsem pyšná, že se celé kino smálo (já skepticky myslela, že propuknout v hurónský smích lidi umí jenom na tragédiích typu Babovřesky). ;) Ale nemůže se líbít všem, to se ví. ;)

      Vymazat
  14. moc se mi to líbí, taky ve svém pokoji nesnesu dlouho stejnou výzdobu, furt něco musím měnit nebo alespoň přesunout stůl nebo postel :D jen by mě zajímalo, kde uschováváš "materiály/suvenýry" ze starých nástěnek a kde kupuješ ty pásky díky moc

    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem potěšená - jednak proto, že se ti moje nástěnkování líbí a jednak proto, že se v potřebě "pořád něco měnit" shodneme. ;)
      Moje nejoblíbenější washipáskové obchody jsou svetpasek.cz a washipasky.cz
      Dělám to takhle - všechny obrázky a suvenýry ze "staré nástěnky" uložím do průhledných desek (takových těch co se vkládají do pořadačů) a nadepíšu na ně měsíc (příp. rok), ve kterém jsem je měla na nástěnce vystavené. Mám zkrátka ráda "organizování". ;) A musím se přiznat, že za ten měsíc nebo dva, kdy mám dané věci a obrázky na nástěnce vystavené, přilnu k nim, a tak jsem ráda, když je při jejich výměně uložím do desek a můžu je kdykoliv, když si vzpomenu, zase použít. Nedokázala bych je vyhodit. Jak říkám, je to jen taková hra - jako ostatně všechno v životě. ;)

      Vymazat
  15. Jednoduše nádherná :o).

    Tahle klučičí nástěnka je náhodou super, nevím, jak se tvůj muž mohl smát ;o). Nová platonická láska mě zaujala, vůbec neznám, musím se na tohohle pána podívat trochu blíž... A díky za tip na film, já se nejdřív chystám na knihu a film přijde na řadu až pak. I tak je ale dobré vědět, že stojí za to :o).

    D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Ó, to mám radost, Deni, že se Ti moje KLUČIČÍ nástěnka líbí ;).
      Musíš, musíš mou platonickou lásku poznat blíž, ideálně v nějakém z mnou zmíněných filmů. Je to pošmak. ;)
      A co se "Staříka vylézajícího z okna" týče, tak ten je super v jakékoliv podobě. ;)

      Vymazat
  16. Anonymní19:17

    Dobrý den ! prodávám větší množství časopisů o bydlení: Wohnen & Garten,
    Art & Décoration ,Jeanne d´Arc Living.......máte li zájem kontaktujte mě prosím na
    fleurette.lavieenrose@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Nástěnka zase naprosto kozelná :)
    A Marc je naprostá kočička, tuhle lásku ti závidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, naprostá kočička, to jsi řekla krásně. ;))

      Vymazat
  18. Anonymní22:15

    Vivi, ty ďáble! :-DD

    OdpovědětVymazat
  19. Úžasné!!! Asi taky potřebuju svoji nástěnku :)

    Lesk na zuby???

    OdpovědětVymazat
  20. Já si svou vlastní nedávno vyrobila. Jen už něco na ní...Díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Krása!! Nástěnku mám ale tahle ? Ta teda je ! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, nástěnkářkou jsem bývala kdysi ve škole..pak za totality jako úča..don´dnes pamatuji na písmena a začátek roku začínal vždy SNP ( to už ani určitě někteří neví, co znamenalo:o))..Ale tvoje nástěnka, tak to je bomba. A jakože si nedávám novoroční předsevzetí, tak letos asi začnu..Budu opět nástěnkářkou:o))..moc díky za inspiraci..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, to SNP si budu muset vygůglit ;), ale jak tě znám, propašovla jsi určitě do nástěnkování dostatek kreativity. ♥ A jsem moc ráda, že se ti moje nástěnka líbí, a že v Tobě probudila novoroční předsevzetí (taky už si je začínám dávat). ;) Pa pa a děkuju. ;)

      Vymazat
  23. Nástěnka sice dobrá, leč na listopadovou, naprosto nedokonalá! Kde je výročí VŘSR??? :-) :-) :-) Ať se dívám, jak se dívám, AYPOPU nikde nevidím ! :-) Nutno doplnit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doprčic! Já věděla, že na něco zapomenu. Ještěže tě mám. Výročí okamžitě přidám a nápis bude...červený! ;))

      Vymazat
  24. Krásou nástěnku míš, Vivi. Já na nástěnky nikdy moc nebyla a zatím mi to zůstalo. Ale prázdné stěny ráda nemám, takže mi v obýváku dělá společnost obraz s Audrey. :)
    A když jsem tento týden koukala na film Lepší pozdě než-li později, tak jsem si na tebe vzpomněla, je Kean Reeves je tvůj idol. :) U mě pořád vede Pierce Brosnan a Sean Connery v jeho nejlepších letech a přidal se k nim i Matt Bomer. A u Matta mi mrzí, že nehraje Christiana Graye, on by mi na něj seděl nejvíc - hlavně ty jeho oči. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, tak to je super, že sis na mě vzpomněla při sledování jednoho z mých nejoblíbenějších filmů. Tam je Keanu ještě mlád a vesel. ;) Vidím, že by sis v idolech hodně rozuměla s Martinou Elegant, co psala komentář nahoře. ;) ♥ A co se týče očí, tak ty nás dovedou zblbnout vždycky, já to znám. ;)

      Vymazat
  25. Holky, moc děkuju za všechny komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrá práce Vivi, taky mám doma pod postelí krabičku od bot plnou krásných vzpomínek .. no není to škoda nedat to někam, kde můžeš vzpomínat každý den? :)

    OdpovědětVymazat
  27. Myslím, že je čas, abych se konečně taky dokopala k nějaké té zdi inspirace, vypadá to totiž skvěle, rozhodně líp než moje nástěnka, tkerý uprostřed vévodí depresivní rozvrh hodin :D :D
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat