22.3.15

Novinky a dekorace u mě doma

S příchodem jara měním šatník, knihovnu, náladu i byt. A užívám si to. Jsem rozdivočelá a hlavou se mi motá tisíc nápadů a plánů, které si zapisuju do svých velkých sešitů. Nakoupila jsem nové květináče, vázy a do nich kytky a dostala jsem roztomilou konvičku na zalívání, což mě povzbudilo k nebývalým pěstitelským výkonům (ano, začala jsem zalívat kytky). Taky vyměřuju prostor na stěně pro nové obrazy, grafiky a slunečné zrcadlo. Na nočním stolku se mi začaly kupit toulavé knížky o cestování, mořeplavcích, neznámých krajích i o důvěrně známé Paříži. Zkrátka jaro je u mě v plném proudu. A vy se dneska můžete mrknout na novinky a dekorace, které jsem si v poslední době pořídila, a ze kterých se raduju. Se můžete klidně radovat se mnou. ;)



Můj toaletní stolek právě okupuje pár milých nových maličkostí. Třeba porcelánová vintage dóza na tužky nebo kancelářské sponky (pokud se usadí v pracovně), na kosmetické štětce, řasenky nebo odličovací tampóny (pokud ji umístím na poličku do koupelny) anebo taky na cokoliv jiného, pokud bude kdekoliv jinde. Další nová věc na mé toaletce je třešňová rtěnka (Estée Lauder) z Krásy.cz, kterou jsem si koupila, protože jsem bezodkladně potřebovala rtěnku, která se bude hodit k teniskám i šatům, do sluníčka i do deště, a která bude mít zlatý obal (znáte mě, no). A konečně tu máme ještě snídaňový hrnek s podšálkem se zlatými pruhy (Tesco), do kterého si časem ráno budu dělat kafe, ale zatím ho mám vystavený a odkládám na něj své kosmetické a šperkařské haraburdíčko.


Vázy si zaslouží, aby byly plné květin. Na jaře ještě víc, než jindy. A protože mám doma hodně váz, aranžuju do nich hodně květin a s uspokojením se pak dívám, jak každou místnost dokážou rozzářit.


Knížku Paris in color (Nichole Robertson)  jsem si chtěla pořídit už docela dlouho, ale pořád jsem to odkládala. Ale najednou nějak nebylo nač čekat a konečně jsem si ji na Bookdepository koupila. Je skvělá, plná barevných fotek a detailů. Mohla bych v ní listovat od rána do večera a štrádovat díky ní mými oblíbenými pařížskými uličkami. Teď mám ještě toužení po knížce Paris in love a až si ji pořídím, budu už úplně spokojená. Fakt. ;)

A propos, pokud nakupujete zahraniční knížky a milujete ty velké úžasné designové knihy nebo zkrátka knížky, které jsou u nás nedostupné, Bookdepository.com je obchod, kde si můžete svoje knižní sny docela snadno splnit. Obstarávám tam narozeniny, svátky i Ježíšky už léta (to "obstarávám" znamená, že zatahám svého muže za rukáv, neodolatelně se usměju a předám mu seznam svých knižních přání), knížky pošťák přiveze vždycky do týdne, a protože poštovné je do Čech i na Slovensko zdarma, zbyde ještě na horké maliny s vanilkovou zmrzlinou.


Když jsem před chvílí psala o těch velkých designových knížkách (o bydlení, fotografování, o módních návrhářích, o stylových ikonách i věhlasných značkách), tak jsem trošku pozapomněla přiznat, že jsem do těhle knížek blázen. Objednávám je, sleduju novinky, jako první si je zamlouvám, když jsou v předprodeji, a pak s nimi prožívám bezespánkové noci, kdy mi do sluchátek vyzpěvuje Buddy Holly, jím sachr dorty, prohlížím stránku po stránce, kochám se a žasnu.

No, a když v takových knížkách věčně narážíte na zlaté zrcadlo "slunce", a když máte bohémsko eklektický byt, do kterého se tohle zrcadlo perfektně hodí, tak ho pak sháníte, dokud ho neseženete. Mně tahle honba za sluncem trvala rok a půl, ale před čtrnácti dny jsem se konečně dočkala. Ulovila jsem ho v jedné aukci a teď čeká na pověšení. A při tom čekání mě lechtá svými paprsky a já se kvůli němu pro jistotu mažu opalovacím krémem (SPF 50).


Kaktusy mám ráda (oproti jinému rostlinstvu mi totiž hned tak nehumřou). Tenhle se latinsky jmenuje Kalokaghátia pichlávia cactuósa (mám vymyslet ještě nějaký název pro kaktus?), a zabydlel se v malém květináči, který jsem natřela bílou barvou a namalovala mu stydlivý (nebo spavý, chcete-li) výraz. Netrvalo dlouho a přiběhl k němu králík Dočko (Kik), který bude asi jedinou velikonoční dekorací, kterou u mě doma najdete. To víte, Velikonoce holt nejsou Vánoce.


Italské sklenice mason jar Quattro Stagioni zbožňuju. Jsem ráda, že je tenhle zahraniční hit k mání i u nás. Koupila jsem si jich na Butlers.cz (mimochodem, to je ten obchod, který jsem objevila před Vánoci, abych tam spěšně nakoupila pár dárků a od té doby v tom pěkně lítám) pět a už teď zjišťuju, že mi nebudou stačit. Jsou k dostání malé, střední i velké a všechny jsou zdobené typickým reliéfem a zlatými víčky. Při používání se jeden nenudí. Dají se totiž využít na letních párty, piknikách, oslavách a grilovačkách, hodí se na limču, míchané drinky i ledový čaj, hospodyňky do nich můžou zavařovat své domácí višňové marmelády, ukládat do nich kakao, mouku, cukr, bonbóny nebo třeba koření a jak vidíte, mně nic nezabránilo v tom, abych si z jedné z nich udělala malou (tajnou) šperkovnici...

Tak a to je ode mě dneska všechno. Doufám, že jsem vás inspirovala a trošku navnadila na jarní změny a radovánky. A přeju vám, ať si užíváte jaro tak, jak se na správné milovníky života sluší a patří. ;)

Vivi podpis

45 komentářů:

  1. Hrozne se mi libi ten tvuj DIY kvetinacek na kaktus ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vivi nosit takhle rudou rtěnku chce odvahu! Alespoň u mne.Mám koupelnu plnou rtěnek,ale mírných odstínů.Jenže před pár týdny jsem se taky nechala zlákat rudou rtěnkou.Jsem zvědavá kdy najdu odvahu jí použít :) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, to je dobře, že ses nechala zlákat rudou. Zkus ji jen tak "poťupkat" na rtech, jen tak zlehoučka - vytvoří to krásně zdravou a šťavnatou barvu rtů. Tak odvahu, študente, odvahu! ;)

      Vymazat
  3. Rtěnka je nádherná, Butlers- ani mi nemluv, ovšem top je kaktusový květináč :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekné nové dekoračky ti pribudli, všetko v zlatej si ma hneď získalo :) a ten kvetináčik na kaktus, cute :) btw.máš veľmi pekný dizajn blogu

    OdpovědětVymazat
  5. kalokagatia = nielen vonkajšia, ale aj vnútorná krása ..
    Na to si veľmi dááááááávno potrpeli v starovekom Grécku :) :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné kúsky. To slniečkové zrkadlo si prosím aj pre seba :D

    OdpovědětVymazat
  7. ten rúž je parádny :O Vyzerá fakt dobre :)

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Ta to slunce je...nádherné...jako slunečnice...jako horký letní den..rozverné a přitom elegantní...Já teď pořídila Estée Lauder Pure color envy 450 a 430 balení nádhera, krásně voní a nanášení je radost...ještě se chystám na shiseido 347a jaro může vtančit mezi nás....těším se na parfémy,jak zase budou vonět úplně jinak než v zimě....já jaro přivítám Emozione od Ferragama...........a shalimárkem:-D A tajná šperkovnice..to je prostě božské vnuknutí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, ani nestíhám ty tvé tipy zapisovat do sešitu Průzkumu, kam si píšu všechno, co musím očichat, vyzkoušet, poznat a zažít. ;) Vidím, že je dobře, že jsme přípravy na jaro nepodcenily...vtančilo už mezi nás. ;)

      Vymazat
  9. Vivi, ze vší té parády přechází zrak. :-) Rtěnka je parádní a ten obal je úžo žůžo. Hrneček bych brala všema desti a knížku Paris in colour nutně potřebuji. Tal to vypadá, že místo úklidu skříně budu surfovat po Bookdepository. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. To sú úplne krásne dekorácie. Máš skvelý štýl :)

    http://the-monica.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Jaro, jaro, jaro! Ano, ano, ano! Sluníčkové zrcadlo je nejlepší, kaktusový květináč je ňuňu a kaktusovic jméno by mělo být na nějaké fajtnové cedulce přímo v něm, ať každý ví, jak ho oslovit a neříká jenom "jé, kaktus"! :D .. a s květinama jsem na tom podobně, takže milý ví, že když mi jde kupovat kvítečko do květináče, musí splňovat požadavek "nenáročné na údržbu". Jinak stromečky na balkoně to jistí, ty jsou odolnější, než se tváří:D

    OdpovědětVymazat
  12. Zrcadlo je tak strašně božíííí!!

    OdpovědětVymazat
  13. Obchod Butlers a NANU NANA jsou podle mě nejlepší dárkové obchody.:-)

    OdpovědětVymazat
  14. U Tebe je vždycky tak pěkně že se mi nikdy nechce pryč ♥ Na mě má zatím jaro úplně opačný vliv. Vyklízím a zbavuju se všeho možného i nemožného kolem. Tak nějak mě to čím dál víc táhne k minimalismu, ale u Tebe se všemi těmi drobnůstkami vždycky ráda pokochám. I když na červenou rtěnku, pěkné zavařovací sklenice a hlavně tak krásně barevné pryskyřníky,jaké jsem snad ani ještě nikde neviděla (och, máme asi úplně stejný vkus na květiny) se místo najde vždycky ;) Krásné jaro a především Viv, (jestli se do té doby "neuvidíme"), krásný čtvrtek přeju! (a v něm spoustu kytek, rtěnek, knížek a hlavně pořádný kus narozeninového sachru;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nechoď...;-).
      To se mi moc líbí, že teď vyklízíš a zbavuješ se věcí - jarní očistu si zaslouží naše těla, hlavy i domovy. Taky mě to čeká ;).
      Cóže, to jsou pryskyřníky? To je super. ;) Já to nevěděla. Ale naštěstí mám jednu kamarádku, která žije v lese, a která mi pokaždé prozradí názvy květin v mých vázách. ;)
      A víš, že jsi mě dojala? Vůbec nechápu, jak sis mohla vzpomenout tak přesně, na den, snad i na minutu...za to Ti nechám kusanec sachru a na tvář ti obtisknu červenou rtěnku. ;) Děkuju Ti mnóho a mockrát. ♥

      Vymazat
  15. Vivi, Ty nikdy nezklameš. Je u Tebe moc hezky :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty zlaté detaily jsou nejlepší! Taky tomu asi propadnu! Viděla jsem teď krásný kousek ve zdejší antice, asi se pro něj vrátím! (: Krásné povídání, Lucinko. xo



    www.thekawaiiplanet.com

    OdpovědětVymazat
  17. Jůůů ta knížka vypadá zajímavě:) Vůbec jsem ji neznala až teď od tebe, tak děkuji moc za tip!!! :)

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Vivi! :-)
    Pokaždé, když mě přepadné splín, běžím na tvůj blog a ten mne zaručeně rozveselý a nabije tou správnou energií! ♥♥

    Moc krásně se připravuješ na jaro. :-) Tak doufám, že ti tu radost nepokazí paní zima a ještě se nevrátí! :-D Já si dokonce pamatuji dobu (i když jsem byla hoooodně malá), kdy ještě v květnu poletoval sníh! :-DD
    Ale myslím si, že to už nehrozí. ;-)

    Vivi měj se moc krásně a ahooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko a já, když na mě padne splínoš, běžím sem a čtu si všechny milé komentáře, protože to pak člověk nemůže být smutný...;)
      Máš pravdu, sáňky a brusle se pomalu stávají zbytečností i v prosinci a v lednu, takže květnové stavění sněhuláků už je jenom taková roztomilá vzpomínková vločka. ;)
      Děkuju moc a měj se stejně jako já. ;)

      Vymazat
  19. Milá Vivinko, díky moc za další krásné pozvání k Tobě domů... :-) Musím říct, že jsem si návštěvy hodně užila a nasála do sebe tu jarní inspiraci :-) :-) Je to radost pohledět, víš jak člověka potěšit :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ja momentálne ulietavam na knihách, ktoré aspoň nejakým malinkým spôsobom súvisia (autor) s Francúzskom. K tomu si púšťam Zaz, alebo Piaf, popíjam cappuccino s poriadnou dávkou škorice.
    Pre knihu Zaľúbení do Paríža som zastavila premávku na chodníku a vracala sa späť pred výklad kníhkupectva, aby som zistila, čo je to za knihu a svojím snením som ju nakoniec dostala od priateľa po stromček. Je neskutočná. Mohla by som k nej písať ódy na lásku.
    http://bloomandpure.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, knížka Zaľúbení do Paríža snad ani nemá konkurenci. Je tak jiná, je tak snová a my ji prostě milujem, to se jinak ani nedá. ;) Já ji dostala od mé slovenské čtenářky Kiki (máte na Slovensku skvělý vkus) ;). A ty si umíš čtení krásně okořenit. Kapučíno se skořicí a francouzská mjůzik...jó, to já taky ráda. Posílám Ti jednu mou oblíbenou songovku od Zaz a Gérarda:
      https://www.youtube.com/watch?v=NSPeqdHHz08

      Vymazat
  21. krásn to tam máš přetvořené... já se pořád bráním =D marně doufám ještě v sníh =D ale dobře příští víkend půjdou ty vločky z oken a vytahám svojí králíčí rodinu z nanu nana =P

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  22. Ty mas tak krasny byt :) my, tvoji citatelia ani nepotrebujeme kadejake knizky a casopisy :) staci prist ku tebe a kochat sa!

    OdpovědětVymazat
  23. Samé krásné doplňky Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  24. To zrcadlo vypadá nádherně, taky by se mi takové líbilo. :-) A kaktusy mám i já doma a je to taky asi jediná rostlinka, která mi jen tak neumře a navíc má ráda sucho. :-D

    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Vivinko, neumím si představit nic lepšího než živé květiny, co zkrášlují byt v krásné jednoduché váze :) A s rostlými kytkami ti fandím. Naše ibišky jsou úžasné zútulnění našeho bytu :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Eskandriel, jéjé, to bude zas Tomíček namyšlenej, až mu vyřídím, co mu posíláš! ;) Buddy Holly se skvěle hodí na jaro (jeho Everyday a "hříšňákotaneční" Love is strange je prostě klasa všech klasik), takže jsem ráda, že jsem Ti ho připomněla.

    A malý vzkaz pro všechny:
    mockrát děkuju za všechny vaše úžasné komentáře, děláte mi velkou radost. ♥ Dzekůjů! ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Ta rtěnka vypadá božsky :)

    OdpovědětVymazat
  28. Achjo, Vivi, za dva tydny mam narozeniny a kdyz se me manzel ptal co bych chtela, rekla jsem ze nic. Protoze fakt nic nepotrebuju, ani ted nemam nic vysnene... A pak mrknu sem, pak na Butlers a uz se rozhlizim a rozhlizim... :D
    Ale je fakt, ze mame doma hrackovy chaos, takze sklenicek, vaz, misek a zrcadla by si u nas doma nikdo ani nevsiml :D

    Onnimik.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Onni, upřímně doufám, že si Tvůj komentář nepřečte můj muž - okamžitě by Tě chtěl za ženu, protože by mu určitě připadalo jako velká exotika mít partnerku, která na otázku "co by chtěla k narozeninám" odpoví, že nic. :-D To se mému muži v životě nestalo. ;) Schvaluju Ti to - jen se pěkně rozhlížej, jen piš seznamy a pak je s láskyplným pohledem vtiskni svému muži do dlaně. Protože být marnivá je fáááájn. ;)

      Vymazat
    2. Vis co, ja tuhle odpoved davam i na otazku, co chci pod stromecek :D ale samozrejme nakonec neco vymyslim, protoze v hlave mam ulozene nektere veci, ktere bych strasne chtela, ale to, ale tamto... Tak si ucite jeste neco vymyslim :D

      Vymazat
    3. Ty jsi teda číslo. :-)
      Mně jedna moje čtenářka vyprávěla, že když se jí manžel loni ptal, co chce k Vánocům, řekla, že nic (byste si rozuměly) ;). Jenže manžel to vzal vážně (ach bože) ;) a dal jí ponožky a pomelo. Myslím, že je do dalších let poučená. ;)
      PS: už lehce dopředu (pro jistotu) přeju všechno nejlepšejší k narozeninám. ♥

      Vymazat
    4. Tak nahodou, ja bych byla za ponozky vdecna!:D ja to, co si preju, dostavam cely rok a manzel je zas takovy ze si furt neco kupuje (figurky, hry) a obcas se me zepta, jestli taky neco nechci, aby nebylo ze furt kupuje pro sebe... Takhle jsem treba dostala tablet nebo herni konzoli :D ps: dekuji ;)

      Vymazat
  29. Vivi, moc díky za tip na Butlers.cz, mají tam vážně parádní věci :) Jinak jsem si zamilovala ten tvůj stydlivý květináč, ten je vážně skvělý :)

    Zaměřeno na: Benefit + Giveaway

    OdpovědětVymazat
  30. Mockrát vám všem děkuju za vaše úžasné komentáře, děláte mi velkou radost. ♥ Dzekůjů! ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Tady je tak jarně útulně Vivi!!! Mně taky haraší ve hlavě samé změny a tentokrát to nespraví nějaká drobnost, budu muset do toho praštit pořádně :-)...a taky asi udělat ten jarní úklid, ke kterému se nemůžu zatím donutit, tak snad to do velikonoc stihnu :-)....jé a zajíček z Kiku má u nás doma bráchu, taky to vidím na jednu z mála velikonočních dekorací :-D ale za to knihy a časopisy - těch musí být móc!

    OdpovědětVymazat
  32. Rozhodně jsi mě navnadila na jarní pohodu :3 Těším se na víkend, kdy (díky tobě) proběhnou úpravy pokoje! :3
    Vůbec jsem netušila, že existují takové knihy! Jsou dokonalé a já si teď nepřeji snad nic jiného! :3 ♥
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  33. PS: Pro zlaté kousky jsem se do antiky vrátila!! (:

    Krásný víkend, Luci!
    ♥ www.thekawaiiplanet.com

    OdpovědětVymazat