5.6.15

Konec nudných bytových dekorací...mám tu něco lepšího

Mám ráda čistý a moderní, a zároveň útulně bohémský a neposlušný styl, takže doma (a úplně stejně i v šatníku) s chutí mixuju a hraju si. A při tom s oblibou porušuju všechna pravidla. Jsem ve svém domově taková malá umělkyně, která vytváří velký obraz, který odráží mou osobnost a to, co mě baví. Nedávno jsem si tady na blogu listovala dlouholetou rubrikou "Jak bydlím" a musela jsem se usmívat nad tím, jak zásadně se mi změnil za ty čtyři roky vkus. Což je moc dobře. Můj domov se vyvíjí, má změny rád, má svou vlastní energii a chuť do života. A já to mám stejně jako on.

Nedokázala bych nakoupit všechen nábytek a doplňky v jeden den a už vůbec ne v jednom obchoďáku. Zařizování domova a jeho vylaďování je pro mě živý a postupný (a nikdy nekončící) proces, žádná rychlovka šup sem, šup tam. Naučila jsem se být trpělivá, a když si vysním nějaký kousek do svého bytu, vyhlížím ho klidně i dlouhé měsíce. Nakonec si ho přivezu třeba z cest nebo ho nečekaně najdu v nějakém úžasném a roztomilém obchodě, o které jsem neměla tušení, že vůbec existuje. Jeden takový obchod - Modhome.cz, jsem nedávno objevila a pěkně jsem se v té spoustě netradičních dekorací a zkrášlovátek domova porochňala. Vybrala jsem si tam pár věcí, které si chci koupit a teď vám je, spolu s několika tipy na zkrášlení domova, ukážu. 




Veselejší úklid
Jakkoli to možná bude znít divně, uklízím docela ráda. Ale abych tohle mohla napsat, potřebuju mít při čistění domova pár pomocníků, se kterýma mě uklízení těší. Třeba houbičku na mytí nádobí na mé kuchyňské lince drží pejsek, který navíc "dělá psí oči", takže myju, až se mi od rukavic práší. Není tedy žádný div, že jsem se pobláznila do smetáčků a lopatek Russian Doll. Dokonce si myslím, že budou uklízet samy, tak uvidíme.

Důležité detaily a malé marnivosti
Detaily a marnivosti - to je něco pro duši interiéru i duši mou. Jsem totiž marnivá obyvatelka marnivého bytu a mám ráda drobnosti, které bez velké námahy dokážou ovlivnit vzhled a ráz místností. Různé polštářky, tkané koberce, šperkovnice, krémy v hezkých obalech, barevné knížky, tácy, obrázky nebo plédy, to je moje. Takže proto na mém seznamu přání vidíte tenhle módní černobílý polštář se chevron vzorem, prostornou růžovou šperkovnici pro uskladnění mých (zatím docela dost rozházených) šperků a taky plechový box na recepty (snad udělá konec mé neuspořádané změti papírků s recepty).

Dekorace podle ročního období
Snadná věc, jak aktuálně oživit příbytek (nábytek nebo dobytek), je mít v rukávu pár sezónních dekorací. Teď se budou hodit dřevěné tabulky na zavěšení s "beach" nápisy (do chodby) nebo svíčky Village Candle (prosila bych tu s vůní "Palmová pláž"). A mají i svíčku s vůní "Déšť" - hodně by mě zajímalo, jak voní..

Něco legračního, co umí rozesmát
Mám ráda vtipné věci (a lidi ještě víc). Nebrat sebe ani cokoli jiného (takže ani svůj byt) zas tak moc vážně, to je trik k nezaplacení. Taková malá legrácka jako je třeba tabulka ve tvaru kočky, na kterou se dají psát křídou poznámky nebo nákupní seznamy, dovede vnést i do obyčejné nebo strohé kuchyně dobrou náladu. Anebo miloučké okřídlené prasátko, do kterého se dají střádat dukáty... Dala bych si ho na bar a až by bylo plné, koupila bych za ušetřené peníze pití pro všechny (těšíte se?).

Používat věci na něco úplně jiného, než k čemu jsou určené
Tak na to jsem expert, to mě hodně baví. Sklenice od okurek natřené tyrkysovou barvou bývají ty nejhezčí vázy pro pivoňky, proutěné židle dokážou sehrát roli netradičních nočních stolků, stará konvička bude šik jako květináč a taková dobře zvolená dóza s čajem bude "po vypití" prima stojan na tužky. A protože jsem v Modhome našla moje nejoblíbenější čaje Tafelgut, už si dělám na jednu z designových dóz s výborným čajem zálusk (a až vypiju obsah, obal poslouží v koupelně na odličovací tampónky - plán je jasný).

Je zábava dělat si to doma hezčí, ale aby byl domov tím nejútulnějším místem na světě, na to dekorace nestačí, na to je úplně jiný trik. K tomu jsou potřeba lidi, kteří se doma hodně smějou, tancujou a milujou, připravujou si malá překvapení, se vším si pomáhají, občas si naservírujou ranní kafe a tousty přímo do postele a vědí, že jsou to právě tyhle láskyplné drobnosti, které dělají z obyčejného příbytku doopravdický domov. 
Vivi podpis

27 komentářů:

  1. Ja mám ešte rada vankúše v tvare smajlíka alebo podobne :)

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Jaké barvy používáš na pomalování sklenic od okurek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zejzen, na okurkový sklenice nebo ať už přebarvuju cokoli (a já pořád něco přebarvuju), používám nejradši spreje od Dupli Color, případně klasický barvy v plechovkách (nechávám si je míchat v různých "hobbymarketech". A na natírání stěn jsou super eko barvy Tebas.

      Vymazat
  3. Úžasné vecičky. Minimálne polovicu si pripisujem na svoj wishlisť ♥

    *GIVEAWAY*

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Vivi,
    teeeda! Tvůj byteček se má! Ty si ho tak náramně hýčkáš. :-)
    Samé krásné věci jsi si oblíbila! Tabule ve tvaru kočky, no to je super! Jen bych se pak nesměla splést, abych nepsala náhodou po tom našem kocourkovi!! :-DDDD

    To okřídlené prasátko je boží! :-)

    A tu svíčku s vůní deště bych brala! :-) Já miluji déšť! Jen má na mne uspávací účiky, tak by se pak nikdo nesměl divit, když bych u této svíčky pořád spala! :-D

    Šperkovnice je úžasná! A ke všemu růžová! ♥♥♥

    Vivi, krásný den, plný úžasných nápadů! .-)
    Ahooooooooooooooj! ♥

    P.S.: Vivi, na mail jsem ti odpověděla na dotaz ohledně obrázku. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní21:06

      Aj ja chcem obrázok od Vivi. Čo sa pre to musí urobiť?:-)A.

      Vymazat
    2. Ahoj Šárinko, byla jsem teď trochu zaseknutá mimo virtuální a mejlový svět, ale už už Ti píšu mejlandu, pohádková vílo. :-*

      "A jako Ajka" předpokládám...;) Takže Ajko, kdo chce obrázek od Vivi, ten s ní musí dlouholetě kamarádit...anebo stačí napsat mejl. ;)

      Vymazat
  5. Přesně vím o čem mluvíš, již 2 měsíce vybírám lněný polštářek a pořád ne najít ten pravý :(

    OdpovědětVymazat
  6. Ta šperkovnice je nádherná. Miluju takovouhle jemnou růžovou :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ta šperkovnice je nádherná. Miluju takovouhle jemnou růžovou :-)

    OdpovědětVymazat
  8. což mi připomíná, že si chci natřít dřevěnou krabici na šití s úmyslem ukládat do ní šperky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já ty tvoje články prostě miluju :-). Taky mám ráda uklízení, jen je potom horší udržet tu uklizenost a čistotu v mém pokoji :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tento článok som nemala vidieť! Hneď mám chuť minúť všetky svoje úspory :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Detaily a marnivosti, tak to je něco i pro mou duši.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi, ty jsi rebel ;o).
    Tvůj výběr se mi moc líbí, hned bych taky něco někde hledala, zařizovala, upravovala... Bohužel byt kde bydlíme ale není náš a stejně tak většina nábytku v něm... To ale nevadí, ja se dokážu vyřádit hlavně na detailech a doplňcích!
    A jako vždy máš prvdu - je jedno jestli je nebo není náš - hlavně že jsme tu MY a jsme tu DOMA <3

    OdpovědětVymazat
  13. Super nápady a inspirace. Toho pejska na houbičku bych potřebovala taky, mytí nádobí totiž z duše nesnáším :D

    Spotřebováno: Květen 2015

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní21:05

    Krásne napísané s ešte krajším záverom.Svätá pravda! Obchodík vyzerá lákavo, nečudujem sa ti, že ťa zlákal.veľmi sa mi páči lopatka, šperkovnička a tie industriálne skrinky! :-)) Možno by som mala svojmu bytu urobiť niečím radosť. :-)Vďaka milá Vivi!Ajka

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi milá ♥,
    moc ráda o Tobě slyším. Abych se přiznala, moc blog nestíhám, po objevu "fejsu" mě pohltil další virtuální prostor...
    Děkuju za milou návštěvu a přeju krásné léto, už kouká přes plot :).
    M.

    OdpovědětVymazat
  16. dekoraci podle ročního období naprosot schvaluju a mám rád! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Děkuju vám za komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Ty vždycky přijdeš se skvělými nápady, Lucinko!
    A i když momentálně bydlím v malém studiu, hnedka jsem dostala tolik skvělé inspirace na drobné změny!
    Jsi hvězda! Tvůj blog nemá konkurenci!

    Krásnou neděli! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Suzy, áách, děkuju. ♥ Tý jo, chtěla bych tvoje bydlení v malém studiu vidět...mohla bys nám ho někdy na blogu ukázat. ;)

      Vymazat
  19. Milá Vivinko, tvůj byteček a parádní vkus jsou pro měnustálým zdrojem inspirace :) Děkuju, že tu pro mě v blogosféře stále funguješ.

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, ty víš, jak mi načechrat pírka a jak mě potěšit. ;) ♥ A já děkuju Tobě...bez věrných čtenářů jako jsi Ty bych nikdy neměla motivaci v blogosféře pořád fungovat. :-*

      Vymazat
  20. Všem vám ještě jednou děkuju za komentáře, jste zlatý. :-*

    OdpovědětVymazat
  21. No to jsou zase hezké věci. :) Taky mám tohle ráda.

    OdpovědětVymazat
  22. Mě by opravdu zajímalo, jestli tu dáš fotky jak to ladí s tvým nábytkem, nějak se mi nechce věřit, že taková barevná různorodost se hodí k nějakému stylu a už vůbec ne k modernímu stylu, ale ráda se nechám překvapit. Máš někde tedy foto doplňků s nábytkem? Děkuji.

    OdpovědětVymazat