8.7.15

10 nápadů, jak si vylepšit léto aneb neřeš a nepřepínej

Nemůžu si dovolit spoléhat jenom na svou hlavu a na to, že si bude pamatovat všechny letní srandičky, které mám naplánované. Byla by škoda na něco zapomenout, takže jsem si pro jistotu své letní plány namalovala a otextovala. Protože co je namalované a napsané, u toho je už jen krůček k realizaci. V mém letním to-do listu je všechno možné; od drobných radostí, přes trochu dobrodružství až po pár hříček (nebo hříchů?). Nechci nic řešit, nechci přepínat, nechci se kontrolovat a nechci, aby mě tlačily boty. Vždycky budu radši chodit bosá...

Doufám, že se necháte mým letním to-do listem inspirovat anebo ještě líp - doufám, že se přidáte. ;)


1. Míchat barevné koktejly. Na tomhle plánu je nejlepší to, že si člověk musí (při)koupit spoustu roztomilých míchátek, slámek, úžasných šejkrů a skleniček, ubrousků, ledovátek a taky knížku o tom, jak namíchat barevné koktejly a to ještě není konec zábavy. Ta hlavní teprve přichází, když se míchají suroviny nesmíchatelné, pouští se gramec a všichni, kteří míchali a pili, se usmívají a připadá jim, že v televizních novinách každý večer hrozně přehánějí, protože život není vůbec špatný. Život je totiž prima. A pozor - vůbec se do těhle koktejlů nemusí přidávat alkohol, stačí jen dobrá parta lidí.

2. Chodit do letního kina. Koukat na to velikánské plátno, jíst párek v rohlíku a pozorovat hvězdy. A líbat se (když se setmí).

3. Znovu se podívat na film První den zbytku tvýho života. Protože je to perfektní film o pěti rozhodujících dnech v životě jedné pětičlenné rodiny. O pěti dnech, které jsou mnohem důležitější než jiné dny, protože po nich už nic nebude jako dřív. A protože tam hraje André-Marc Grondin. A protože některé filmy jsou nejlepší v létě a tenhle je jedním z nich.

4. Zamilovat se. Do nových míst. Do nových jídel. Do nových kapel. Do songu "I Wanna Be Where You Are". Do mexických plážových přehozů. Do chození naboso. Do Bosse (Huga). Do velkých proutěných tašek. Do barevných papoušků. Do puntíkatých plavek. Prostě do čehokoli. Ten pocit je tak parádní, že stojí za to být zamilovaný pořád.

5. Pořídit si náušnice ve tvaru pusinek. A taky ve tvaru ananasů. A mořských hvězdic. Jo a určitě náušnice ve tvaru zmrzliny. Proč by ne?

6. Jezdit naším tyrkysovým autem na výlety. Naše stařičká tyrkysová kára z druhé (vlastně třetí) ruky nás vozí na koncerty, nákupy a výlety a my ji za to máme rádi a říkáme jí "Puňťa". A i když jsme ji už mockrát museli kurýrovat a na Automobilovedily24.cz jsme za ni utratili při opravách majlant, letos v létě to s ní zas roztočíme. Sice se občas vidím, jak mě veze v extravagantních šatech od Valentina na hvězdnou párty nablýskaný Mercedes-Benz GLC (krasavec snů), ale ve skutečnosti jsem ráda, že si to s "Puňtou" frčím ve svých odřených džínách na fesťák pod širou oblohou. Mě už nezměníte.

7. Číst knížky (v trávě). V trávě je to totiž nejlepší. V trávě se mnohem líp sní. A odpočívá. A čte. V trávě se vůbec všechno dělá tak nějak líp.

8. Přejíst se borůvkového koláče. Jsem do borůvkových koláčů blázen, ale vždycky se ke mně dostane jen takový malý zanedbatelný kousek. A přitom já bych se jich tak ráda přejedla. Aspoň jednou! Takže v létě nasbírám plnou bandasku borůvek, upeču dva plechy pravého borůvkového koláče s drobenkou, několik kousků sním ještě teplých, protože to nevydržím, a až vychladne, dojím zbytek. A jestli už o mně potom nikdy neuslyšíte, tak proto, že jsem tenhle plán fakt uskutečnila.

9. Neřešit, nepřepínat, nepátrat. Čili být v klidu, uvolnit se a nemít pořád mžitky před očima kvůli nesplněným úkolům. Na smrtelný posteli nás nebude zajímat, jestli jsme stihli vrátit včas knížky do knihovny nebo vytřít chodbu. Bude nás zajímat, jestli jsme dost tancovali, smáli se a jestli jsme se cítili šťastný.

10. Zpívat si i mimo sprchu. Tenhle nápad jsem si půjčila od Kate Spade, která do svého (teda mého) diáře na začátku jednoho měsíce vepsala větu "sing outside the shower". Ve sprše mívám celé koncerty (bez ohledu na sousedy a účet za vodu), ale chci se dostat ještě dál. Třeba si zpívat na zahradě, v parku nebo v obchodě (jakože po-ti-chu). Včera jsem viděla pána na kole, jak si zpívá "dej dělovou ránu" (asi má taky diář od Kate Spade) a jedna holka v sámošce si pobrukovala. Aspoň to. Vypadá to, že nás bude tohle léto víc, kdo si chceme zpívat mimo sprchu. Pojďte taky, sím...

Vivi podpis

53 komentářů:

  1. Tvuj clanek mi vykouzlil usmev, ale i par slz (bod 9). Kdy uz si to ty lidi uvedomi, ze jsme tu, abychom si to uzili a byli stastni!

    Krasny den v trave!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, potrpím si na úsměvy i slzy, tak jsem ráda, že na tebe článek takhle parádně emotivně zapůsobil ;) ♥ Co se týče bodu 9, tak "všichni lidi" si to neuvědomí asi nikdy, ale důležitý je, že si to uvědomuje minimálně jedna elegantní Marťa a jedna Vivi...však oni se k nám ostatní přidají a přidávají. ;)

      Vymazat
  2. Do letního kina bych měla zajít, to je fakt!
    Zamilovat se... hm... :D Tebe milujem Vivi :-*
    Zpívat si i mimo sprchu-to splňuji ;))
    Ale to staré tyrkysové auto nutně potřebuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gabčo, mam nápad. Když je to tak, tak tě ráda vezmu naším starým tyrkysovým autem někam na vejlet. Nejlíp do letního kina. A po cestě mi můžeš něco zpívat. Prostě perfekní rande. ;)

      Vymazat
    2. :O To by bylo nejlepší rande všech dob, dobře, beru tě za slovo! :))

      Vymazat
    3. Super! Takže sraz po setmění u lípy. Přijď určitě, těším se. ;)

      Vymazat
  3. Musím povedať, že tvoj článok ma potešil a pri niektorých bodoch som si povedala, že by to nebolo od veci :D Aspoň bude sranda ...

    pozývam ťa na moju GIVEAWAY: http://aduliksun.blogspot.sk/2015/07/giveaway-za-36-000-pozreti-na-blogu.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přesně o to mi jde - aby byla sranda. ;)

      Vymazat
  4. ahoj Vivi, velmi i, nspirativní článek. Stále hledám věci k zamilování. Lidi, které miluju už mám a jsem za to moc ráda. A snažím se naši lásku utužovat a když sejdeme z cesty, zase ji posílit.
    Krásné léto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, to je tak, že když má někdo tak velký srdce jako ty, pořád musí objevovat nový věci k zamilovávání, aby se ten velkosrdcovatý prostor zaplňoval. ;) Přeju ti samý krásný (nový i starý) lásky a léto jak má být. ;)

      Vymazat
  5. Krásné plány Vivi, ty si splň... všechny!!! Se všema souhlasím, všechny jsou skvělé a ráda se inspiruji. A začnu tím filmem, ten si nenechám ujít :)

    Spotřebováno: Červen 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, slibuju, že splním všechno do puntíku. A začnu hned bodem číslo jedna. ;) Ať se ti film líbí. :-*

      Vymazat
  6. Ahoj Vivi!
    Kdybych uměla "Zpívání v dešti", tak už jsem se k tobě přidala! :-DDDD Nám tu momentálně prší a já déšť prostě miluji!!! Nejraději bych si nazula holínky, vzala si deštník a začala zpívat v dešti - jeden háček to má = je důležité znát slova!!! :-DDDDDD

    V trávě se krásně odpočívá a sní a plánuje a .... chytají se klíšťata!!!! To jsem kazič co? Ale můj taťka nedávno přijel od rybníka a na jedné noze jich měl hned tři a na ruce jedno malé, ale už tak drzé!!!! :-( Takže pozor na tyhle malé potvůrky. ;-)

    Jé, ale míchaný nápoj (bez alkoholu) bych si dala strašně moc ráááááda! Až natrefíš ve své knize o míchaných nápojích na nějaký extra, tak pošli recept jo? ♥♥♥

    A víš co Vivi? Pošlu ti na pár dní své neteře, chceš? Ony si zpívají od rána do večera! ;-)

    Vivi, měj se nádherně a přeji ti mnoho nádherných výletů ve vašem "Punťovi"!!!!!! ♥♥♥

    Ahooooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!♥♥♥

    P.S.: A mimochodem, tvůj to-do list je fantastický!!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko,
      a to já zas v tomhle směru o tebe nemám vůbec starost - kdo jiný by dokázal vymyslet lepší slova pro písničku v dešti než ty? ;) Jakmile budeš mít text hotový, určitě mi dej, prosím, vědět. Chci tuhle písničku zpívat kdykoli uslyšim bubnování kapek. ;)

      Já vim, ty klíšťata hloupý.. Ty malý jsou nejhorší. ;) Nechala jsem se očkovat, abych si mohla užívat trávovou romantiku s menším strachem. ;)

      Zvláštní kapitola (tobě věnovaná) bude o míchaných nápojích pro dobrou náladu.

      Joo, určitě mi je pošli. Když nás zpívajích bude víc, nevyleká nás vůbec nic. ;)

      Jsi zlatá, děkuju...♥

      Vymazat
  7. To je krásně bláznivé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:15

      Stejne blaznive jako Vivi sama! :-)
      Vivi diky za super clanek, ktery me vytrhl z neprijemne prazdninove depky.Urcite se necham inspirovat a minimalne bod 3 a 10 uskutecnim ihned. :-)
      Krasne leto! Misa

      Vymazat
    2. Ahoj Míši, "bláznivá a rozdivočelá" - to mám i v občance. ;)
      Prázdninový depky patří do odpaďáku a je potřeba je zaházet slupkama od melounů a obalama od zmrzlin. ;)

      Vymazat
  8. Ahoj Vivi, odškrátám si borůvkový bod - po víkendu u maminky mám splněno a ještě dnes na ty koláče v dobrém vzpomínám :-) Letní nálada na mě vlezla už dávno a tak si broukám a pozpěvuju, kde mě to jen napadne. Naposledy cestou do práce. A musím Ti říct - je to prima! ;-) Ovšem výlet tyrkysovým autem, taková veleudálost se mi ještě nepřihodila (a tak je co? A tak je nutné na tom zapracovat! :-) Přidávám proto tento bodík na svůj prázdninový to-do-list (a "přinejhorším" prostě přebarvím svoje stařičké bílé auto... a bude to :-) Krásné léto, Vivi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, ó, pozdravuj maminku. ;)
      Nejlepší je: ukusovat borůvkovej koláč, při tom z plna hrdla zpívat a autosprejem přestříkávat stařičký bílý auto na stařičký tyrkysový auto. No a je to. ;)
      Děkuju moc, přeju ti na chlup stejný léto jako ty mně. ♥

      Vymazat
  9. Ahoj Vivi :) Tvé články mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři, děkuji Ti za ně, musíš být úžasný člověk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Baruš, a ty mi to umíš moc hezky oplatit, protože se tu teď taky usmívam. :-* Jo, jsem přímo superúžasná, ale nesmíš mě potkat brzy po ránu nebo když mě něco rozčílí. ;)

      Vymazat
  10. Milá Vivi, přidej si na borůvkový koláč kysanou smetanu a pořádně pocukruj. Tak dělala koláče moje babička a dosud dělá moje maminka. Na těch sice není drobenka, ale já to zkoušela i s kupovanými s drobenkou a nemá to chybu. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Světluško, ty mi teda děláš pekelný chutě, že se nestydíš! ;) Ba ne, jsem vděčná za tvou borůvkovo vylepšovací radu a nevydržím bez borůvkáče s kysanou smetanou a cukroušem už ani den. Děkuju. ;)

      Vymazat
  11. Krásný článek :) No zamilovat bych se chtěla taky, ale nejradši do nějaké chlapa a hlavně aby to bylo opětované.. Just dream :D

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peggie, no tak to se ví, zamilovat se do chlapa, to je základ. A letos se jich prej urodilo hodně, tak určitě potkáš toho pravýho, co bude "opětovat" a co tě bude opěvovat a na rukou nosit. Tak lásce třikrát hurá a zdar! ;)

      Vymazat
    2. Urodilo se jich hodně?? Tak to se přidávám a taky si jednoho přeji :P

      Vymazat
    3. Jasně. Na každou Rose Tascher připadají nejmíň čtyři. Vsaď se. ;)

      Vymazat
  12. Super článek, dva body jsem už stihla - přejíst se borůvkovým koláčem a zpívat si i mimo sprchu - nejčastěji zpívám u zapnutého notebooku vedle kuchyně, kde to asi jde slyšet, ale to mi vůbec nevadí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Dajens, děláš mi jen samou radost. ;)

      Vymazat
  13. Vivi Vintagoeová, mnule som si sedele v reštaurácii s názvom Vintage, jedla melón s prošutom a s partnerom sa tvárili, že sme na prvom rande. V rámci celého nášho posedenia, sme sa rozhodli, že si obaja spíšeme naše letné plány a krok po kroku ich budeme plniť. Už mám zapísanú celú stranu a jeden z bodov je filmový romantický maratón, problém je však v tom, že na mojom zozname je už 60 filmov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, super ;). Taky jsem zastáncem toho, že "každý rande může být první". ;)
      Filmový maratón jsem jednou taky zkusila a zjistila, že se dá zvládnout za den 12 filmů...Tak do toho! ;)

      Vymazat
  14. ty si človek tak krásne nabitý optimizmom! práve preto sa sem vždy tak rada vraciam, na tvojom blogu sa cítim ako v inom (a lepšom) vesmíre :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  15. Strašně se mi líbí bod ZAMILOVAT SE ...hlavně věci jaké si vypsala, neee oplácané...chci si najít letní lásku v muži. Ale maličkosti, barevné blbůstky...moc se mi to líbí :) Krásný články, má nádherný nádech <3
    www.chaoticandglamour.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Maličkosti a barevné blbůstky".., jo, to já mam moc rád. ;) A protože vidim, že ty je máš taky ráda, přeju ti, ať jich máš pořád (nejenom teď v létě) bohatou zásobu. :-*

      Vymazat
  16. Vivinko, jsi tak činorodý človíček... Tolik krásných plánů na léto, a věřím tomu, že tyhle nápady nejsou zdaleka jediné, a že další nápady samy ještě přijdou. Však do konce léta daleko. Já si dala předsevzetí, že budu jezdit na kole, no, kolo zatím stojí nenafoukané v kumbálu, taky že si budu chodit číst do parku, čtu doma v klidu a v pohodlí své postele :-D Ale léto máme teprve na začátku a já vím, že se k tomu časem dostanu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Martinko, nepleteš se - další nápady už samy přišly. ;) Zrovna včera mě napadlo, že si koupíme malý domek na kolečkách (mobilheim se tomu říká) a přes léto v něm budeme bydlet a já kousek od něj budu pěstovat petržel, česnek, mátu a pivoňky, budu nosit dlouhé barevné sukně a celý den si zpívat. ;)
      Jsem si stopro jistá, že kolo vytáhneš a projedeš s ním celý kraj. A koneckonců - číst si v posteli knížky, to je přece taky paráda! ;)

      Vymazat
  17. Děkuji za tip na film. Takový bych teď potřebovala vidět. Děkuji i za další "svítící" článek. Nevím proč, ale přesně toto přirovnání se mi k tvým článkům hodí nejvíc :) Také se snažím psát blog a když vidím ten tvůj a mnohé další úspěšné blogy, tak mě vždycky napadne, že nechápu, jak to děláte. Mě článek zabere vždycky spoustu času a kdybych měla psát, tak jako ty, tak asi nedělám nic jiného :) Vidím, kolik je za tím práce.
    Kreativně s Ladybird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Káťo, tvoje přirovnání se mi moc líbí ;). Jsi zlatá. ♥ Máš pravdu, za jedním článkem je spousta hodin práce, vymýšlení, psaní a focení. A sotva člověk jeden článek připraví a publikuje, už zas myslí na ten další a další. Blog je největší žrout času a je to taky tak trochu závislost. Ale když se podaří vytvořit virtuální místo, kam lidi rádi chodí a je jim tam spolu prima, tak to za ten čas stojí. Vždyť víš. ;) PS: ať se ti na blogu daří, ať tě to pořád baví a teď mě omluv - jdu si sehnat "Kokočoko sen", na který jsi mě ve svým posledním článku pořádně navnadila. ;)

      Vymazat
  18. Krásny zoznam, super článok!! :-)

    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi, prajem uzasne leto tebe a vsetkym tvojim citatelkam!

    OdpovědětVymazat
  20. Podobný prázdninový list jsem si letos taky udělala, jen škoda, že nemám žádného punťu:)

    OdpovědětVymazat
  21. skvělý seznam! přeju ti, ať si všechno splníš :)) já bych si taky ráda zpívala i mimo sprchu, ale bohužel zpívat teda vůbec neumím :D
    JULI JULI blog

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuju moc, holky, jste zlatý. ♥

    OdpovědětVymazat
  23. Naprosto dokonalý seznam! A ta 9ka je tak krásně napsaná, že jsem si ji musela zapsat do svého bločku s citáty... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Být tak trošku v tvým bločku, to je pro mě čest. ;)

      Vymazat
  24. Díky za filmotip :) Príma filmové odpoledne jsem si užila :)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivinko, tvuj clanek mi vykouzlil usmev na tvari. S bodem cislo devet naprosto souhlasim, jen by si to melo uvedomit vicero lidi. A pridala bych k tomu celorocne jit si za tim, vo opravdu chceme, protoze zivot je prilis kratky. Ja k tomu udelala zatim vse, co jsem mohla a ted to zavisi na druhe strane. :) Zamilovala jsem se totalne do songu Sugar od Maroon 5. S tim souvisi i to zpivani, ja si nejcasteji zpivam v aute, coz vzbuzuje teda podiv u ostatnich ridicu, ale to je mi jedno. Zpivam si potichu i v praci za stolem a obcas broukame se sefem. A mimo zpivani si i obcas zlehka trsnu. Takze te naprosto chapu. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mroukám a broukám Sugar od Maroon na znamení pravýho léta, a když si tak čtu tvůj komentář, tak je mi prostě zas a znovu jasný, proč my dvě se máme už dlouhá léta tak rády. ♥

      Vymazat
  26. Nejmilejší Vivi,

    nějak jsem úplně zapomněla číst tvůj blog - ALE! Mám omluvu, kterou mi snad odpustíš, protože jsem splnila jeden bod z tvého to do listu, a to - zamilovat se.:-) Takže jsem trávila spoustu času s někým báječným a vypustila jsem všechno ostatní.. A i hned jsem vletěla na aliexpress.com a hledám nějaké letní náušnice.:-) Zpívání je fajn, já si teda ve sprše moc nezpívám, ale kdekoliv jinde jo - v obchodě, při uklízení, po venku, prostě kdykoliv se mi chce. A ještě si do toho i tančím, takže občas se na mě lidi dívají jak na blázna, ale mně je to šum a fuk, aspoň je sranda.:-) Číst taky nestíhám, mám 3 nepřečtené knížky, ale teď mám zase čas, takže na to vlítnu a lehnu si do trávy nebo aspoň na balkon, ať mě nesežerou mravenci.:-D Borůvek máme plný mrazák, takže kdyby ti došly, zastav se a nějaký ten koláč nebo třeba muffinky splácáme a přejíme se jak čuňátka.:-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ali, s takovou omluvou bys uspěla kdekoliv, natožpak u mě, vždyť víš. ;) Lidi zaláskovaný já mám nejradši. ;) Borůvky už mi došly, takže....těším se na tvůj koláááč! ;) ♥

      Vymazat
  27. Podobný seznám mám také, ha :D:)) Míchání barevných koktejlů je také moje vášeň...sice to někdy překombinuji tak, že se to potom nedá vůbec pít, ale hlavně, že to hezky vypadá.:D:)

    www.natalieholz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat