29.12.15

Sešit na úžasné zápisky...už ho máte?

Budu mít své vlastní papírnictví. Už ode dveří tam na každého zavoní papír, bloky, diáře, knížky a jahodové gumy, které vygumujou každou chybu a starost. Tolik samolepek, japonských propisek a sešítků s vyšívanýma deskama jste ještě neviděli. A každýmu zákazníkovi snesu modrý z nebe a udělám mu pomyšlení (nebo aspoň horkou čokoládu). I tam budu nosit svůj neučesaný drdol a za uchem žvejkačkovou cigaretu. Ano, budu mít svoje papírnictví. Jednou. A než ho budu mít, mám místo něj spoustu růžových krabic s poklady a hlavně sešit "Na úžasnosti".

Cožepakto? Že nevíte, na co takový sešit je, a že nevíte, co si do něj psát?  Tak to vás ráda vyvedu z neznáma. Sešit Na úžasnosti je totiž jeden z nejdůležitějších sešitů, jaký si jen umím představit. Můžete mít sto bločků, kam si píšete poznámky, recepty nebo texty písniček, ale pokud nemáte speciální sešit Na úžasnosti, promiňte mi tu drsnost, ale tak jste...jste prostě vyloženě bez úžasného sešitu. A to je škoda, to se musí napravit.

Pojďte si dneska trochu hrát, pojďte se odreagovat, pojďte nebrat všechno (nebo nic) vážně, pojďte dát dohromady to, co máte rádi a co vám rozzáří vočíčka a pojďte si vyrobit sešit na úžasné zápisky. Pustit se do toho můžeme buď hned nebo okamžitě, záleží na vás.



Tak to je on. Pravý sešit Na úžasnosti, kterému je nejlíp ve společnosti zápisníků od Happy Jackson, deko pásek, pohyblivých propisek a mého diáře. A taky je mu dobře ve společnosti hravých lidí. Myslim si, vlastně jsem o tom přímo přesvědčená, že tenhle sešit upotřebí úplně každý (teda každý, kdo má k úžasnostem sklony). Mládě, stáře, střední věk, kluk, holka, blond, bruneta, ateista, věrozvěst, popelář, věděc, matka i Katka. Prostě úplně každý, komu se zdá, že je kolem něj spousta skvělých věcí, myšlenek, radostí a jak já zkrátka jedním slovem říkám - úžasností.


Teď vám v několika bodech ukážu, co všechno budete pro vytvoření sešitu na úžasnosti potřebovat:

1. Na vyzdobení desek: fantazii. Fantazie je to jediné, bez čeho se neobejdete. A i ti, co si myslí, že žádnou fantazii nemají, tak jí maj, stoprocentně, věřte mi. No a budou se hodit i samolepky a všelijaká další lepítka, oblíbený pohled, obrázek nebo fotka, washi pásky, ozdobné provázky a fixy.


2. Rozhodně musíte mít po ruce taky hrnek kafe a kostičkovaný sešit (úplně prázdný a pokud možno tlustý). Ten můj je z Levných knih za 9,-. A proč by to měl být kostičkovaný sešit? Protože kostičky jsou nejlepší. Odpověď zní někdy až takhle jednoduše.


3. V neposlední řadě budete potřebovat miliony malých úžasností, které si do sešitu budete lepit. Myslím tím všechno, co vás baví, těší, zajímá, nebo co vám připadá krásné, vtipné nebo roztomilé. Obrázky, fotky z koncertů, výstřižky z novin a časopisů, papírky od sušenek, které byly tak dobré, že na ně nikdy nechcete zapomenout, samolepky z pouti...prostě cokoliv, co je podle vás úžasné, by ve vašem sešitu nemělo chybět. 


4. Poslední věc je taková malá "vychytávka", kterou vylepšuju nejen sešity, ale i diáře a občas knížky. Růžová obálka. Neptejte se mě, proč růžová, ale prostě musí být růžová. To je podobný jako to, že sešit musí mít kostičky. ;) Růžovou obálku připevním pomocí washi pásky (případně lepidla) na vnitřní desky sešitu a ukládám do ní malá tajemství, poštovní známky nebo obrázky, které si chci do sešitu brzy nalepit. 

Popsaných sešitů Na úžasnosti mám doma už šest a teď se spolu do jednoho z nich mrknem:


Jak vidíte, u mě najdou uplatnění úžasnosti všeho druhu; je to takový svět bez hranic. Od polaroidových fotek, samolepek z festivalů, přes roztomilé sprosťárničky (ale fakt jenom ty roztomilé), až po japonskou keramiku a Keanu Reevese (ten nebude v mých sešitech na úžasnosti chybět nikdy). A to všechno "vyšperkované" fosforovýma fixama, obtisky pusy a mýma barevnýma malůvkama.


Jéje, na tohle nesmím zapomenout. Filmy. V mém sešitě Na úžasnosti je totiž speciální "sekce", kam lepím obrázky a fotky z filmů. Teda z úžasných filmů, to se ví. Nejlepší je s takovou spešl sekcí začít uprostřed sešitu (takové klasické a přímočaré oddělení). Dřív jsem si psala i stručné obsahy filmů, jména herců, scénáristů a režisérů, ale na to mám dneska ČSFD. Takže v sešitě stačí mít z filmu, na který nechci zapomenout, jen pár malých připomínek (fotka, název nebo třeba rok). Když se tak dívám na dvoustránku, kterou jsem vám ze sešitu (náhodně) vyfotila, asi už teď nemá cenu zapírat, že mám slabost pro filmy s tématikou "první láska". Nejspíš jsem na prvolásky tolik zatížená proto, že jsem prožila krásnou a intenzivní první lásku a s tim klukem kudrnatým, se kterým jsme se do sebe tehdy tak zbláznili, jsem šťastná doteď (a tyhle filmy mi to všechno nejspíš pěkně připomínají). ;)


Ráda si do sešitu maluju i nápady na tvoření, takže třeba růžový hrnek "Happy day" jsem si dlouho chtěla vyrobit, až se mi to před týdnem konečně podařilo a teď si do něj dělám spokojeně ranní kafe. A rozhodně je v mém úžo sešitě místo i na citáty, obaly od žvejk, je tam místo i pro Tahiťanky, tuzexové panenky, pro Amy Winehouse a brejle ve tvaru srdíček. Je to totiž tlustý sešit. Vlastně čím dál tím tlustější. A čím tlustější je, toho si prosím račte všimnout, tím víc úžasností obsahuje.


Tak co bych teď ještě měla dodat? Určitě přání, ať si vyrobíte ty nejtlustší a nejúžasnější sešity. A pošlete mi pak, prosím, fotky nebo blogodkazy, ať se můžu na vaše sešity taky podívat. Čím víc se vás totiž mým sešitem plným mrňavých úžasností inspiruje, tím víc jich na světě bude a tím líp. Protože jak jste určitě poznali, tohle není jen tak obyčejný sešit. Tohle je šťastný sešit pro odreagování. Symbolizuje umění vidět kolem sebe radost, vidět kolem sebe spoustu maličkostí, mít pro ně pořád oči otevřené, nechat se jimi (aspoň občas) unést a být díky tomu třeba zas o kousek veselejší...

Vivi podpis

79 komentářů:

  1. ty si, Vivi, tak úžasný človek! a píšeš tie najkrajšie články na svete :) z celého toho super článku sa mi ale asi najviac páčil príbeh za tvojou posadnutosťou filmami o prvej láske. ♥

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Óóóóó, Vivinko :-) Takový sešit (a né jeden) jsem si vedla na základce a pak i na střední... V tom základkovém jsem měla různé básničky, obrázky, příběhy atd... V tom pozdějším úžasném sešitě jsem měla fotky mých oblíbených zpěváků, hereček, filmů, různé malůvky atd... Bohužel, jsem byla hloupá a sešity vyhodila :-/ Ale teď jsi mě inspirovala na znovuvytvoření nového sešitu, který bude 1000000x lepší než ty původní :-) Jo, a tehdy mě k jeho tvorbě inspirovala moje starší sestra, která si takový sešit sama vedla v roce 1991 :-D A já ho normálně u rodičů o víkendu našla :-D Tak jsem zavzpomínala na tehdejší filmové hrdiny, zpěváky atd :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, v to jsem přesně doufala - že tě budu inspirovat ke znovuvytvoření sešitu Na úžasnosti, ve kterým budou samý tvoje poklady. Tenkrát jsme si uměli všichni tak hezky hrát, tak proč v tom nepokračovat? ;)

      Vymazat
  3. Ahoj Vivi!
    A já pak v tom tvém úžasném papírnictví budu pracovat jo? Třeba i zadarmo! :-)
    Místo peněz si budu domů odnášet ty skvosty, které budeš prodávat! To si to maluji co? :-D

    Tvůj sešit (sešity) na úžasnosti je (jsou) nádherný!!!! :-) Také jsem si takové sešity vedla. Pak jsem přešla na své hravé deníky. :-) Já jsem zase měla sešity, kde byli převážně obrázky psů a koček! :-D

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooooooooj!!!!! ♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani jsem nečekala, že se mi první zaměstnanec přihlásí tak brzy, ale beru tě samozřejmě všema dvaceti. Nemohla bych si přát lepší pracovní kolektiv. ;) Jo a přestávku na oběd budeme mít čtyři hodiny! ;)

      Vymazat
    2. No tak supeeeeer!!!! :-)
      Čtyři hodiny? Oj! To budou hody! :-D
      Měj se Vivi! ♥♥

      Vymazat
  4. Jeej Vivi, zbožňujem papiernícke články od Teba :***.. ten prvý odstavec je ako o mne - a to keď vojdem do papiernictva kdekoľvek tak viem, že to bude na dlho - a v tom tvojom by som bola asi stále :).. teda určite - a šťastný zošiť - ten musí byť :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, tak to mám o důvod víc, abych si to papírnictví fakt otevřela. ;)

      Vymazat
  5. Jéé, to je strašně roztomilé :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé Vivi, až budeš mít jednou to papírnictví, tak se tam moc ráda stavím a utratím tam spousty peněz a taky si u tebe koupím úžasný zápisník! Protože při pohledu na ten tvůj mě to úplně vrátilo do dětství, podobné jsem si dělala pořád. Pořád jsem stříhala a lepila a tak pořád dokola a dokola. Nechápu proč už jsem na to zanevřela.. Je na čase se do toho opět pustit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych tam právě ráda prodávala všechno zadarmo, takže bys u mě ani nemusela moc utrácet. ;) Ale ještě to musím nějak marketingově promyslet. ;)
      jj, přesně tak, je na čase oprášit starý dobrý zvyky a pustit se zas do lepení ;)

      Vymazat
  7. Anonymní15:33

    Dobrý den Vivi vaše hravost je skutečně nakažlivá. Právě jsem s kolegyní po dočtení článku přemýšlela, že bychom skončili dnes v práci dříve a zaběhli do oblíbeného Albi a nakoupili tam vše potřebné pro sešit s úžasnostmi. Těším se až se večer pustím do jeho tvorby. Je to jistě o mnoho lepší relax než sezení u TV. :-)
    Mnoho dalších nápadů přeji!
    Pěkný zbytek leta! Alena S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělá zpráva. Tak ať vám to jde od ruky! ;)

      Vymazat
  8. To je ale skvely napad! Jako vzdy naprosto kouzelny clanek.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi, článek jsem si přečetla dopoledne... V poledne jsem byla ve městě... V papírnictví, v Levných knihách, v knihkupectví... Zřejmě Ti nemusím dopodrobna vypisovat, kolik úžasných věciček pro zkrášlení mého sešitu úžasností mám teď v kabelce. V opravdu velké kabelce... ;-) To jezevčisko, které hledí na Ajfelovku... co mi to děláš? Zrovna včera večer jsem dočetla knížku Báječný krámek s čokoládou (je, jak jinak, než o čokoládě a Paříži...). A Ty teď tohle... Úplně mě svrbí prsty, jak se mi chce koupit si letenky. Hned teď! :-) Krásně úžasný den Ti přeju! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, napiš mi, prosim tě, na mejl adresu. Ke knížce "Báječný krámek s čokoládou" a k pařížským choutkám Ti prostě nemůže obrázek jezevčiska před Ajfelovkou chybět. To by fakt nešlo. ;)

      Vymazat
  10. Moje první láska :-) Film, ktorý si vždy rada pozriem. Ďakujem za krásny farebný a pozitívny článok, milá Vivi. Ty vždy vieš, čo po práci potrebujem vidieť :-) Aj keď často nekomentujem, vždy obdivujem ako môže mať v sebe jedna osôbka toľko dobrého naladenia a radosti z každého jedného detailu. Maj krásne dni, Michaela.

    BeautifulThingsOfEverydayLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, to je bezva, že máš taky ráda film "Moje první láska". Je to skvělá popkornová podívaná. Akorát se nikdy nesmířim s těma včelama...;)
      Potěšila jsi mě ták...tááákhle hodně. :-*

      Vymazat
  11. Blanche přidal(a) nový komentář k vašemu příspěvku "Sešit na úžasné zápisky...už ho máte?":

    Má drahá Vivi,

    píšu komentář v průběhu čtení, protože už po několikáté tady vykřikuju "jůůůů" a "jeeeee" a netrpělivě tady poposedávám. Takže za á mi, pěkně prosím, smutně koukám, prozraď, kde seženu pohyblivou propisku? Pamatuju si jednu takovou z dětství u babičky a mám jeden deníček, kam by se skvěle hodila! Ehm, mezi námi, i kdybych ho neměla, důvod, proč ji mít, se vždy najde. Což ale tobě nemusím vyprávět, že? ;) Za bé - smolepky se srdíčky love - čoveče, ty jsem měla jako dítě! Už jsou teda nenávratně nalepené kdo ví kde, ale ty jsi mi je krásně připomněla :) No a za cé - náhoda tomu chtěla, že před dvěma týdny jsem si pořídila červený šanon. Do něj si lepím přesně tyhle drobnosti a upomínky, které mi přijdou pekelně důležité a krásné, pěkně na barevný papír a šup do šanonu. Prostě "sešit na úžasňákoviny" trochu jinak. Co ti tiše závidím jsou pidi malůvky! Vrchol mého malířského umění jsi mohla spatřit na obálce, dál jsem to nikdy nedotáhla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, omlouvám se, ale podařilo se mi při odpovídání (to jsem celá já) smazat tvůj komentář, ale naštěstí jsem ho dohledala v mejlu, tak jsem ho sem takhle pitomě aspoň překopírovala. Opravdu velká omluva. A po omluvě hned odpověď, ať si to aspoň trochu vyžehlim. ;)
      "Lítající propiska" se dá sehnat jedině na výletech. ;) A já na jeden takovej brzy pojedu, a protože se mi nikde nedaří sehnat to pravý bombičkový pero k našim "letním Vánocům", ptám se - myslíš, že bych mohla vyměnit bombičkový perko za lítačku propiskovou? Seženu ouplně stejnou, jako mam já. Ceš? ;)
      No jó, srdíčkový samolepky jsou z dávný pouti - ze střelnice. To už se dneska jen tak nevidí takový zamilovaný retro. ;)
      Perfektní, red sešit na pekelný důležitosti chválím moc. A co se týče tvýho malířskýho umění, dovolím si nesouhlasit. Ta obálka od Tebe byla nejhezčí, jakou jsem kdy viděla. ;)

      Vymazat
    2. Vivi to se vůbec nic neděje, že jsi mě smazala :) To víš, že sis to vyžehlila, ale ani to nebylo třeba :)
      No jéééje, že se ptáš! Pero vůbec neřeš a pošli, co Tě napadne :) je to dárek od Tebe, takže to nechám plně jen a jen na Tobě :) Já se Tě taky neptala, jestli tu kuchařku chceš či ne a jakou udělala radost :) A když budu mít stejný jako Ty, tak budu mooooooc ščasná :) Hlavně si užij výlet!
      Zítra jdu do papírnictví, tak tam po nějakém bombičkovém juknu, třeba mě něco cvrnkne do nosu :) Noooo, za pochvalu děkuju, ale ta přední strana je opravdu vrchol mého umění vypilovaný léty praxe :D

      Vymazat
    3. :)) Perfektní, Blani, jsme na všem domluvený. ;)

      Vymazat
  12. Téda, to je krása! Taky jsem tohle dělávala a strašně to zbožňovala - úžasná uklidňující a kreativní aktivita! Poslední dobou mám čas vždycky jen na vystříhání z časáků, ale už se nikdy nedostanu k tomu to lípnout do sešitu. :) Měla bych se polepšit a najít si na takové fajn aktivity víc času. Vždycky mě to hodí do bezstarostného dětství... (:

    Krásný den, Lucinko. ♥

    With love,
    Suzy ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Polepši se teda, Sjůzy, protože to by byl ráj, kdybys ty vytvářela sešity na úžasnosti. To by byla prostě jedna velká...jak to říct?...prostě jedna velká Úžasnost. ;)

      Vymazat
  13. Všem mocmocmoc děkuju za krásný komentáře a emaily. Jsem nadšená, že vás sešit Na úžasnosti zaujal, a že někoho z vás inspiroval k založení vlastního sešitu, kde budou samý vaše poklady. Tak tvořte a malujte, je to nejlepší únik od starostí, jakej znám. ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Vivi,

    už ho mám. Mám ho už rok, a to jen díky tobě.:-) Když jsem totiž začala minulý rok číst tvůj blog a četla, jak je třeba si dělat radost maličkostmi, rozhodla jsem se využít svůj krásný tyrkysový blok s růžovými plameňáky proměnit na úžasný sešit.:-) Není teda velký, ani čtverečkovaný, ale má vše, co má takový sešit mít - obrázky, citáty, nálepky, výstřižky z časopisů a dokonce po dnešku i obálku.:-) Je sice tyrkysová, ale válela se mi doma, tak je tam.:-D
    Zrovna včera jsem si na tebe vzpomněla, když jsem si kupovala lepící štítky s lištičkama a náušnice s "ajfelovečkama". Říkala jsem si, to by se určitě líbilo Vivi.:-)
    Takže děkuji za krásně barevný článek a doufám, že až budeš mít své vysněné papírnictví, napíšeš tady na blog adresu, kde se nachází, abychom tam všichni mohli zavítat a celé ti ho vykoupit! :-D :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu už mít větší radost...tohle je prostě bájo zpráva. ♥
      Jasná věc, až to papírnictví jednou otevřu, udělám týden nákupu zdarma a budu u vchodu v tyrkysových šatech rozdávat malé dortíky. Přijď určitě. ;)

      Vymazat
  15. Moc krásný!! Děkuji za inspiraci! Já bych chtěla mít nástěnku někde na zdi, ale to noreček nechce a já to trochu chápu! A teď jsi mě ale inspirovala, že si takovou nástěnku můžu udělat vlastně v sešítku! Děkuji <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Barb, no jasnačka, nástěnka v sešitě, sešit bezpečně uloženej v šuplíku a noreček bude mít klid a ty budeš mít, co chceš...takhle se na to musí! ;)

      Vymazat
  16. Anonymní18:44

    Ahoj Vivi, takove sesity mam uz 3 brzy pujdu do ctvrteho. Rada se k nim vracim, protoze tam mam tipy na bydleni (zjistuju ze mam porad stejny vkus), tipy na darky ( narozeniny a Vanoce jsou tak celkem bez problemu), tipy na filmy co bych videt, na knizky co bych chtela cist a vubec. Je to prima relax po kazdodennich starostech a povinnostech;-). Sarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi můj člověk. S tebou bych chtěla sedět ve škole v lavici. ;)

      Vymazat
  17. Vivi, Ty jsi úžasná. Už se nemůžu dočkat, až přijdu k Tobě do papírnictví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam nápad. Každej, kdo mě takhle krásně pochválí, dostane v mým papírnictví, teda až to papírnictví budu mít, velkou tyrkysovou krabici plnou fixů, notýsků a washipásek. Takže se mi pak, Pavli, přihlaš. ;)

      Vymazat
    2. Vivi, super - tyrkysovou miluji. Zatím se chystám na svůj první sešit "Na úžasnosti". Už mám několik výstřižků a washi pásek je tolik, že si ani nemůžu vybrat :-)

      Vymazat
  18. Anonymní19:49

    Krásně napsaný článek, opět mi zpříjemnil den :) Jako dítě jsem si takhle lepila do památníků, postupem času mě to nějak přešlo. Ovšem v současnosti se mi doma hromadí množství nejrůznějších věcí, které nechci jen tak vyhodit (ať už zajímavé výstřižky nebo hezký obal od čokolády), takže se ráda nechám inspirovat :)

    Hezký večer,
    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ami, to moc ráda slyším. Zajímavý výstřižky a parádní obaly od laskomin se zkrátka musí nalepit a tím v podstatě "zvěčnit" na památku. ;)

      Vymazat
  19. Vivi, ty jsi tak úžasná! Tenhle sešit si rozhodně založím. V sobotu mi zemřel nejlepší děda, takže si nějakou tu radost začnu víc střádat a jeho fotka tam bude na čestném prvním místě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kamush, cítím se při čtení tvýho vzkazu jako na houpačce. Na začátku komentáře se raduju, pak je mi to moc líto a nakonec mám zas radost, že tě moje "sešitování" přimělo k tak milýmu nápadu. Děda by byl na to první místo určitě pyšnej.

      Vymazat
  20. To je krása. Jsem taky spíše papírový typ než že bych si psala věci po tabulek a počítače. Můj sešit je proti tvému velká nuda a malá přehlednost, ale o to raději si do něj zapisuju všechno podstatné a motivační. Třeba ho po tvém vzoru vylepším :-)

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, já to taky řikam, že opravdový papíry a pera jsou lepší než ty nejvychytanější technický vymoženosti (i když je k životu taky potřebuju). Ale kde jsou všechny ty tabulky a soubory, když vypadne elektrika?! ;)
      Je prima, že se chystáš na vylepšování svýho sešitu, který si vedeš. Pár nálepek a nějaký fosforový čmárnutí umí divy. ;)

      Vymazat
  21. Ahoj Viv,
    opět pohlazení pro ženskou romantickou duši. Obdivuju tvůj způsob myšlení a nápady..............je dobré si občas připomenout to malé děvčátko, které v nás pořád někde je.
    Díky moc:-)
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych se chtěla pochválit a kdybych si chtěla udělat opravdu velkou radost, tak bych si napsala přesně takovýhle vzkaz. ;) Takže - já taky díky moc. ;)

      Vymazat
  22. Krasny clanek :) Proste super nápad! A do tveho papírnictví bych tak rada zasla^^
    http://nellylove99.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  23. ahoj Vivi , podle tve inspirace jsem si zavedla denik na dovolene v Norsku a kazdy den zapisovala a nalepovala obrazky z nasich dobrodruzstvi...je to supeeer :-)
    Zdravi Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teri, ten deník musím viděěěěěěeet! ;)

      Vymazat
  24. Anonymní14:23

    Tak se mi podařilo napsat svůj komentář pod jiný článek grrr:) Znovu: Máš nějaký recept, aby vydržela první láska do manželství? Nebo aby vůbec vydržel vztah? Zní to nádherně. Zvlášť dnes, kdy vztahy rychle uvnitř vyhoří a rozpadají se závratnou rychlostí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaký tajný recept na celoživotní lásku? Sakra, ten by se hodil. Ten by neškodilo znát. ;) Ale bohužel tě zklamu. Žádný konkrétní recept neznám, ani nemám žádný návod. Snad jen - že když člověk potká velkou a doopravdickou lásku, měl by si jí chránit jako oko v hlavě a neničit ji hloupostma, hádkama a prosazováním sebe sama za každou cenu. A taky je důležitý mít smysl pro nesmysly, hodně se smát, hodně si povídat, podnikat všelijaký blázniviny a nečekanosti, nechávat si pod polštářem zamilovaný vzkazy, milovat se, ale i kamarádit. A když už přijde někdy nějaká ta nevyhnutelná hádka nebo názorová odlišnost, tak je dobrý toho druhýho poslouchat, nechtít ho překřičet, snažit se ho pochopit a obejmout ho dřív, než by se mohlo ke slovu přihlásit nějaký zatmění hlavy. ;) Ne že bych byla vždycky tak rozumná, ale vím, že tohle funguje. Popravdě - já jsem vyloženě taliánskej typ, já bych klidně (a docela ráda) házela talířema, já bych divočela a já bych byla tak drzááá, až by praskaly okenní tabulky. Ale muj kudrnatej kluk je tak nehádavej a chytrej, až jsem z toho pochopila, že je lepší tu mou energii vkládat jinam než do vzteklostí. ;) Jak tak na to koukam, nakonec jsem přece jen malej návod vypotila. :D

      Vymazat
    2. Anonymní22:35

      Díky moc za tak krásný dlouhý komentář, skoro by si i zasloužil svůj článek Vivin domácí recept na šťastné vztahy nebo tak nějak:) Vivi, ale ono je to asi i o štěstí, že jsi prostě našla chlapa s prima povahou? Asi taky vůbec nejsi žárlivá. A jak se vlastně pozná, že to je ta velká doopravdi cká láska. Promiň, že se tě pořád tak vyptávám, ale kdo jiný má v tomto inspirovat a dávat recepty, než ten, kdo v takovém báječném vztahu žije.

      Vymazat
    3. Není vůbec zač. ;) Jo jo, máš pravdu, určitě je zásadní mít chlapa s prima povahou, to je zkrátka věc výběru toho správnýho partnera. Na štěstí bych to ale tak úplně nesváděla. ;) Ono štěstí obvykle neni náhoda, někdy je štěstí docela tvrdě vydřený. ;) Žárlivá jsem strašněěě, olalá. Ale je mi to prd platný, když mi muj muž nedává k žárlivosti důvod. ;) Nedávno jsem četla jednu knížku a v ní bylo popisovaný, jak manželka připravuje snídani pro sebe a pro manžela. Každý ráno nalila do sklenic džus, a ve který sklenici bylo džusu víc, tu si nechala a vypila. Tak to je podle mě přesně opak pravý lásky. Protože pravá láska se pozná podle toho, že chceš dát tomu druhýmu vždycky víc džusu než sobě...
      A když jsem u těch knížek, tak bych Ti moc ráda doporučila dvě skvělý knížky. První je "Štěstí není náhoda" a napsal ji Eckart von Hirschhausen. Je úžasná, inspirující a vtipná. Druhá je "The Happiness project" od Gretchen Rubin (vyšla i v češtině pod názvem "Projekt štěstí"). Doporučuju je obě, i když nejsou asi už úplně běžně k sehnání, ale vyplatí se po nich "popídit" třeba i v antikvariátech atak.
      Je dobře, že jsi zvídavá, protože zvídaví lidi se toho obvykle hodně dozví a můžou pak se získanýma informacema "pracovat" a třeba si život líp uspořádat nebo nasměrovat k velký lásce. ;) Tak přesně takovou ti přeju - velkou, přímo filmovou a krásnou! ;)

      Vymazat
    4. Anonymní14:16

      Knížku jsem našla alespoň ve slovenštině:) obal knížky má krásnou tyrkysovou barvu:) Všimla jsem si, že si kupuješ hodně knížek a věcí, máš nějaký fígl na skladování?

      Vymazat
    5. Výborně ;).
      Co se týče spousty knížek a věcí, tak to máš pravdu; minimalistka ze mě už nebude. ;) Zbožňuju různý šanony, krabice a šuplíčky, takže se mi daří díky nim mít ve věcech pořádek. Měla jsem tu už na téma organizování pár článků, třeba ten: http://www.vintageblog.cz/2013/10/z-meho-toaletniho-stolku-aneb-bydleni.html nebo ten: http://www.vintageblog.cz/2014/11/v-moji-kuchyni-aneb-organizace-domova.html
      Jak vidíš, krabičky prostě u mě hrajou prim. ;)

      Vymazat
  25. Vivi, ty jsi naprosto úžasná, a proto mi bylo hned jasné, že se bez úžasného sešitu neobejdeš. :) Já mám takhle od Moleskine Style Journal, kam si píšu inspiraci, tipy, co si ušít nebo vyrobit a chci si tam konečně nalepit taky nějaké obrázky. :) Jinak veselý sešit se dá udělat i z pracovního diáře, ale to ty určitě víš a já si díky tobě zdobím a když ho někde v zasedačce zapomenu, tak všichni ví, komu patří. To je přece super ne, protože se pokaždé zatím vrátil.
    A jinak mi vyskočila vráska mezi obočím, když vyjmenováváš brunety, blondýny a na zrzky zapomeneš, ale zachránil to konec věty, že je pro každého, takže vlastně i pro nás zrzečky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Perfektní, to jsi mi udělala radost, že ses inspirovala mým diářem a máš teď nejveselejší diář z celý zasedačky. ;)
      Ajaj, to mam skoroprůšvih. ;) Ale pozor, já jsem taky (toho času) zrz, takže jsem na nás tak úplně nezapomněla...spíš jsem nás brala jako absolutní samozřejmost. Kdo jinej by měl mít totiž smysl pro sešitový úžasnosti, než my holky zrzavý? ;) Snad ti ta vráska zas rychle zmizela (kdyžtak - olej Nuxe to jistí). ;)

      Vymazat
  26. Anonymní11:39

    Sešit na úžasnosti je jedna z nejpotřebnějích věcí. Také si rád zapisuji "úžasnosti" do svých sešitů na úžasnosti. Dokonce mám i pár tak úžasných sešitů, do kterých je mi líto cokoli zapisovat (zatím), protože jsou úžasné "an sich."
    Přeji Vám, abyste ten svůj sešit mohla plnit jen tím nejúžasnějším. ... a souhlasím s tím, co naznačujete mezi řádky: "Kdo nemá sešit na úžasnosti, jako by ani nebyl." ☺
    Zdeněk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:15

      To je krásné že i muži zapisují!
      Jana :*

      Vymazat
    2. To je mi ale příjemné překvapení! ;) Jsem ráda, že jste se podělil o svou zálibu v úžasnosešitech (vlastně už z mejlů jsem si tipovala, že pár takových v šuplíku opravdu máte). Úplně chápu, že je vám do některých (těch nejúžasnějších) sešitů líto něco zapisovat; taky jsem dřív ty nejhezčí věci šetřila. Ale už jsem si stihla vytvořit "nešetřící teorii" - čím krásnější sešit, tím víc si zaslouží, aby byl každý den aspoň jednou otevřen a poctěn nějakým báječným zápiskem. Zkrátka čím hezčí věc, tím víc a častěji by se měla používat, protože tím víc radosti udělá. Ale už zas moc kecam, já vim. ;)

      Vymazat
    3. Anonymní22:56

      To neni zadne kecani. Jen jste vyjadrila to, co ja casto rikam take. Problem je v tom, ze techto vecicek - papiru, kaligrafickych bloku, aj. - mam opravdu dost velkou zasobu. ... diky za milou odpoved, ktera mne potesila. ☺

      Vymazat
    4. Rozumíme si. ;) A já jsem ráda, že Vás tu mam.☺(s dovolením jsem si šlohla vašeho "smáčka").

      Vymazat
  27. Vlastní papírnictví by se mi taky líbilo. Deníčky ap. - to je moje.

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní22:31

    Milá Vivi, sleduju Tvůj dokonalý blok už léta, i když tiše a nenápadně, ale teď nejspíš dozrál čas, abych Ti řekla, že jsme asi spřízněné duše!! :D Né opravdu, člověk se nestačí divit, jak moc podobný vkus (musím zdůraznit Columba, kterého mám dokonce vytetovaného) a zájmy můžou dvě osoby mít :) Od dětství ležím v bločkách, pastelkách, samolepkách atd, můj první profesionální bloček vznikl ve 4.třídě, téma nedosažitelný Bruce Willis, a takhle to bylo se vším, speciální bloček Harry Potter, Pán prstenů, filmy, hudba, bydlení...Mám tetu, která vlastní papírnictví a knihkupectví dohromady a proáchala jsem tam pubertu. Můj sen je dětské knihkupectví jako Z lásky přes internet. Blížím se k tomu pomalu, zatím pracuji v Kohinooru :D Tak jsem Tě jen chtěla pochválit, protože chvály není nikdy dost a postěžovat si, že tolik úžasností, které máš ty mi ještě chybí (ale žlutou pohyblivou propisku mám, Yellow submarine). Jsi mi velkou inspirací a každý den s článkem od Tebe je hned lepší. Já se konečně rozhoupala jeden bloček převést na knižní blog, tak snad mi to nadšení chvíli vydrží. https://procjehavranjakopsacistul.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Trenko (nebo Wendy z Petra Pana?), děkuju, že ses u mě "písemně" zastavila, nechala mě přesvědčit se, že jsme fakt nepochybně spřízněný duše, a taky děkuju, že jsi mi sem přinesla ze svojí Zeměnezemě tak senzační sešitový vzpomínky. ;) Tetu a tetování Ti s, s dovolením, na chvíli zazávidím, to jinak nejde, a pak už se nerušeně zavrtam do "procjehavranjakopsacistul" - tam se mi totiž bude moc líbit (už jsem nakoukla). Přeju Ti, ať Ti nadšení vydrží aspoň sto let a mezitím ať se Ti splní ten knihkupecký sen. ;).

      Vymazat
  29. Vivi, to je náhodička, taky budu mít vlastní papírnictví (a kavárnu hned vedle, ale to už víš). A nebo ne, budu chodit radši k tobě, tak ob den jo? A po každé něco nakoupím, neodolám, to je jasný. První nákup bude sešit na úžasnosti. Bez každodenních úžasností se nedá žít, naštěstí jich mám kolem sebe stále plno. Je jen potřeba se pořádně koukat, jsou v každém milém úsměvu!

    Milá Vivi, měj krásný den plný úžasností!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhodička přímo osudová. Budem ty nejkamarádštějští konkurentky, jaký kdo kdy viděl. ;)
      PS: napsala jsi to krásně, a tak vidím, že až si v mém papírnictví koupíš ten sešit na úžasnosti, bude v těch nejlepších rukách. ;)

      Vymazat
  30. Vivi, to je jednoducho krása! Určite sa veľmi rada nechám inšpirovať a taký zošit si zaobstarám! A úprimne dúfam, že ti to s tým papierníctvom vyjde, pretože už teraz sa veľmi teším na to, ako tam budem chodiť na pravidelné nákupné návštevy a vždy si domov prinesiem veľkú kopu úžasných vecí do môjho zošitku Na úžasnosti ♥

    OdpovědětVymazat
  31. Já se přiznám, že nemám sešit na úžasnosti, ale nestydím se za to! :DD Udělala jsem si totiž na tento rok kostičkovaný (!) DIY diář a lepím si všechno tam! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní19:29

    Vivinko poslala jsem ti s kamarádkou e-maily s fotkami našich sešitů, které jsme si vytvořili podle tvé předlohy. Doufám, že brzy odepíšeš a napíšeš, jak se ti sešity líbí. :-) Přinášíš plno inspirace a radosti. Jen tak dál!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj holky, ukázky sešitů jsem dostala a jsem z nich nadšená. Na e-maily co nejdřív odepíšu. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní23:01

      Taky mam takovy sesit, jmenuje se Krasnejsi zivot, Eliska

      Vymazat
    3. Krásnej sešit pro krásnej život. ;)

      Vymazat
  33. Anonymní19:53

    To vypadá úplně úžasně,v vždy jsem si schovávala různé výstřižky, obaly od sladkostí atd... a pak to stejně vyhodila do koše. Rozhodně se inspiruji a vytvořím si jej, vypadá totiž báječně :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že už schovávané papírové obaly nebudou končit v koši, ale ve vyparáděným sešitě. ;)

      Vymazat
  34. Anonymní21:40

    Máš nádherné nápady a úžasný sešit je prostě nezbytný! :) Hned zítra skočím do papírnictví pro kostičkatý sešit a ozdůbky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Príma, vždycky mě moc těší, když někoho inspiruju. Skáknutí do papírnictví pro kostičkatý sešit a ozdůbky - to zní jako super plán. ;)

      Vymazat