3.8.15

Kosmetika, která má změnit pleť (a svět)...funguje to?


Crea-m. Má to být "tak trochu jiná kosmetika". Má to být kosmetika pro krásnější pleť a lepší svět. To je filozofie, panečku. Radost pohledět. Teď jenom, jestli to funguje...

Baby, ty změníš svět

Vybavil se mi teď slavný rozhovor z Hříšného tance, kdy se Baby (v perfektních bílých džínách) s Johnnym ocitnou v jeho pokoji hned potom, co Baby přivedla ke zraněné tanečnici Penny svého tátu (lékaře), přestože věděla, že si tím vykoleduje megaprůšvih.

Johnny: Nikdy jsem nepoznal někoho, jako jsi ty. Věříš, že změníš svět. Někdo je v průšvihu, ty mu pomůžeš!
Baby: A já doběhnu pro tatínka. To je podle tebe nějaká statečnost?
Johnny: Dojít pro něj, to chtělo pořádnou kuráž!

Baby je bezva a stejně tak všichni, kteří mají pro strach naděláno uděláno. Ono třeba vstoupit s něčím novým na "minové" kosmetické pole, kde už jsou karty dávno rozdané, to chtělo asi taky velkou kuráž. A ještě k tomu dělat i zdánlivě obyčejné věci jinak, třeba s větším nadšením, s větší vášní a šetrně k životnímu prostředí. Jsem ráda, že tu kuráž španělská značka Crea-m, která vznikla vlastně nedávno (v roce 2013), měla, protože ji znám sice teprve rok, ale už se zařadila mezi moje darlingy. Ono to totiž těmhle "crea-movým nováčkům" funguje. A setsakramentsky dobře.


Kdo že to tady šíří radost?

Crea-m kosmetika je bez chemických konzervantů, bez parabenů, netestovaná na zvířatech a prodává se v recyklovatelných obalech. A přestože obaly jsou bílé s jednoduchými černými (very sympatickými) nápisy, pro mě je Crea-m přímo exoticky pestrobarevnou kosmetikou, aspoň podle rozhýřených emocí, které ve mně vyvolává. To bude asi tím jejím humorem a šmrncem, to bude asi těma vůněma a jinakostí nebo tím horkokrevným španělským místem narození. A taky tou radostí ze života, kterou kolem sebe šíří, a kterou já mam rád. Hodně rád.

Je fajn, když má člověk z kosmetikování a hýčkání nejenom pleť jako z hedvábí, ale když má zároveň chuť něco udělat. Ne s celým světem, ale s tím svým. Aby byl hezčí. Hebčí. Lepší. Při měnění světa je třeba začít výhradně u sebe a Crea-m to zkrátka umí pěkně decentně připomínat.

Tak a teď už tu čekají dva voňaví fešáci, aby se vám představili.


Oční gel Crea-m k snídani

Napřed si ráno sundám pruhovanou masku na oči, pak vypiju (hekto)litr kafe, pak usrknu trošku čaje, smlsnu něco dobrého a jemně kolem očí vklepám oční gel Crea-m. Pravou ruku mam na srdci, dívám se vám přímo do očí a říkám - tenhle oční gel je prostě geniální.

Používám ho obvykle i večer, ale nejdůležitější je pro mě ráno. Umí si totiž poradit s oteklýma očima, zmírňuje tmavé kruhy a zjemňuje drobné vrásky, takže není vůbec poznat, že jsem zas v noci koukala na filmy (no jo, i na Hříšný tanec). Má lehoučkou gelovou konzistenci a je celý takový příjemně svěží, chladivý a voňavý.

A navíc roztomile a sympaticky motivuje k tomu, aby člověk neseděl s rukama v klíně a díval se na svět kolem sebe bez klapek na očích: "Those who do not see this world needs a very deep change, are completely blind".


Hydratační zpevňující krém - před posledním zívnutím

Pěkně rychle nám ten den utekl; už je skoro tma. Světla blikají, nějaká ta zářivá hvězda se pokouší o noční poetiku, člověk má na sobě po koupeli sotva osušku a to je ten správný čas na to osušku odhodit v dál a dopřát tělu slastně voňavý Moisturizing cream pro péči o tělo, který se rychle vstřebává a pěkně pleť zjemňuje a vyživuje.

V letáčku u krému se píše, že "kdyby Kleopatra bývala znala Moisturizing Cream, nebyla by bývala schopná bez něj žít." Hah, jsem odhodlaná Kleopatru plně zastoupit. Mám veleráda ty večerní chvíle, kdy je pokožka čisťounká, hydratovaná a provoněná a kdy si opravdu připadám tak trochu jako Kleopatra (akorát v zrz provedení). Pak už stačí jen zííívnout a prožít ve spánku pár přehnaně romantických snů.

A co nám říká obal krému tentokrát? "Humans need water. Water does not need humans. Vivi needs Crea-m". Ta poslední věta zatím na lahvičce není, ale snad to tam výrobci brzy dopíšou.


Odlet za pět minut

Když už jsme u toho snění, tak to si člověk může užít i ve dne. Třeba já bych teď ráda naskočila do toho obrovského papírového proutěného koše a nechala se odnést někam daleko. A až se v červených šatech s puntíky a s hlavou v oblacích budu vznášet, vezmu s sebou  určitě i tubičku očního krému Crea-m (mezi oblaky oči rádi otékají) a nenechám doma ani vás. Nastupte si, balónová cesta kolem zeměkoule právě začíná. 

A než v oblacích nabereme rychlost snů, můžete se zatím procházet vtipným nakrémovaným světem na Creamcosmetics.cz a pak vzít kostičkovaný papír a pořádně si pod vlivem inspirace "zakolážit". ;)

Vivi podpis

35 komentářů:

  1. Aaaach, krásné fotečky :) A takhle při pátku to navozuje víkendovou atmošku = ) Ať už o víkendu někam letíš balonem, jedeš autem, vlakem, nebo pěšky, moc si, Vivi, ten víkend užij :)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní11:54

    Zdari vivi,pamätáš ako som sa ťa pred pár mesiacmi pýtala na nejaký super krém a ty si mi poslala tri naj vzorčeky (ešte aj Hauschka a Love Organics)a medzi nimi bol aj tento Cream?? tak som si potom o dovolenke kúpila celé balenie a súhlasím.Je naozaj perfektný a vôbec nie je mastný,čo je další plusko lebo mastné krémy neznášam.Vďaka ti!:O)Maj krásny víkend.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ajko, to víš, že pamatuju ;). A jsem moc ráda, že ti krém dělá radost. Mě teda od tý doby, co používám různý olejíčky, nerozhází žádná mastnota, ale nemastný krémy, co se rychle vsáknou, jsou vždycky fajn, se ví. ;)

      Vymazat
  3. To bol ale krásny sen. Teraz ho len pretaviť do skutočnosti ;)
    Ďakujem za inšpiráciu!

    OdpovědětVymazat
  4. Otevřeně přiznávám, že více než samotná kosmetika mě více zaujali makronky nad kterými tu teď už 15 minut slintám :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slintám stejně a tímto naléhám na Vivi, aby nám sdělila, kde je našich končinách ulovila. :D

      Vymazat
    2. Anonymní14:23

      U Paula?

      Vymazat
    3. Ahoj slintalky, makronky jsou z českobudějovický cukrárny a pekárny, která se jmenuje "U preclíčků", i když Paula mam taky ráda. ;) A tady je muj malej makronkovej tip - zkuste občas nakouknout do nějaký úplně obyčejný a nenápadný cukrárny, kde umí dělat dobrý dorty s pravou šlehačkou, tam totiž makronky občas mívají a mým chutím lahodí ještě víc než ty francouzský přímo od Ladurée. ;)

      Vymazat
    4. Tak o téhle cukrárně vůbec nevím. Zkoušela jsem makronky v pekárně Dobrý rohlík a tam byly moc pusinkové a málo vláčné. Dobré mívali v Černých očích (teď už Sorte Oyne), ale cukrářka se odstěhovala, tak jsou bez makronek. Vydám se tedy na Husovku, díky za tip :)

      Vymazat
  5. Anonymní14:09

    Super inspirace a krásné fotky! Hříšný tanec je můj nejoblíbenější film-umím ho nazpamět.:-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní15:36

    Nádherné fotky, vždy se kochám a mám z toho hned lepší náladu. Je obdivuhodné jak krásné fotky dokážeš vytvořit! :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní16:24

    Jako vždy krásné fotky a zajímavé tipy :)

    Přeji hezký víkend,
    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherně nafocené nemám slov :) A dostala jsem hroznou chuť na makronky :D

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotečky a super tip, protože o této značce slyším poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  10. Obaly jsou tak nááádherné, že jsem se tam hned šla podívat,ale má to dva veliké mínusy... 1. je to pro mě sakra drahé a 2. na stránkách není složení a kolikrát kosmetika tvářící se přírodně a "eko" obsahuje dost šílená dráždidla (viz obrovské zklamání jménem Lush a Pleva)....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Motýlku, s tim druhým mínusem ti můžu pomoct. Podrobný složení všech výrobků je uvedený v sekci "Výrobky", kde vybereš jednotlivý krémy, rozklikneš detail a tam je odkaz "Máte ráda vědu?" - klikneš a můžeš zkoumat. ;) Lush je moje nejneoblíbenější kosmetika, chudák. ;)

      Vymazat
  11. Ahoooj, Vivi, s těma makronkama jsi se dnes trefila - zrovna jsem jich krabičku "přitáhla" domů. Jsou od Paula a ty já ještě nekoštovala, tak uvidíme (pokud na mě teda něco zbyde... :-) Mamka má totiž narozeniny, tak jsem jí krom makronkové kuchařky musela dodat i nějaký ten faktický studijní materiál, že ;-) Obě jsme se nad makronkama rozplývaly letos na jaře přímo v Ladurée... Těm CREA-Míkům se budu muset podívat na zoubek, ale teď ne, teď je pátek, já nastupuju do toho nejbarevnějšího a nejkrásnějšího nafukovacího balonu široko daleko a letím vstříc víkendu ;-) A Tobě přeju plno létavična, nejen o víkendu :-) Papa

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní17:27

    Kdyby jsi videla, kolik mam doma kosmetiky nakoupene z tvych recenzi, urcite by jsi se usmivala. :-) Dneska jsi mi opet kapla do noty. Za dva tydny mam narozeniny a pritel se tvari bezradne ohledne darku. Chtel mi koupit baterii do mobilu, pri cemz jsem malem omdlela. :-) Slibila jsem mu, ze neco vymyslim a asi jsem na darek prave prisla. :-) Uz se tesim! Mozna ze krome te cream kosmetiky budu chtit i makaronkovy typ z komentare prede mnou. :-) Vivinko dekuji! Ahoj Jana

    OdpovědětVymazat
  13. Perfektní recenze Vivi, šíleně jsi mě na tuto značku nalákala. Budu od nich muset co nejdřív něco vyzkoušet :)

    Co nosím v kabelce? + Kabelková GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:31

      Presne! Pod to sa podpisujem.:)
      E.

      Vymazat
  14. Značku neznám, ale vypadá zajímavě. Klidně bych si od ní něco časem pořídila :).

    OdpovědětVymazat
  15. super článok :) a musím povedať, že si každý záber krásne naaranžovala ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  16. Lucinko, mé konto zase zapláče, ale oči se zaradují. Můj oblíbený oční krém se přestal prodávat a díky Tobě mám horkého kandidáta jako náhradu. ;)
    Krásná recenze.
    Ty jsi krásnější než Kleopatra, zrz je prostě skvělá a obzlášť ta tvá. ;)

    OdpovědětVymazat
  17. Úžasně napsaná recenze, krásné fotky. Crea-m jsem vyzkoušela, zatím jen ve vzorečkách a je fakt dost dobrý :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak to by som chcela vyskúšať super recenzia a krásne fotky :) Zbožňujem tvoj blog :)
    Pozývam vás na Giveaway o sérum na riasy Realash v hodnote 50€
    http://www.danycuks.com/2015/08/realash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  19. Tak to by som chcela vyskúšať super recenzia a krásne fotky :) Zbožňujem tvoj blog :)
    Pozývam vás na Giveaway o sérum na riasy Realash v hodnote 50€
    http://www.danycuks.com/2015/08/realash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  20. Opět článek, na který koukám s otevřenou pusou(snad mi tam nevletí moucha :D)... prostě super :))
    http://nellylove99.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Vivi! :-)
    To jsou zase nádherné fotky. :-) Náááádhera! :-)
    My jsme teď malovali, tak jsem se na net dostala až nyní. :-)
    A zase si u tebe lebedím. :-
    Měj se krásně, já si uvařila teplou čokoládku, neb se nám venku hoooodně ochladilo. :-) Ale to mě vůůůůbec nevadí! :-)

    Ahoooooooooooooooooooooooooj!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  22. Na Crea-m jsem už několikrát koukala, ale nepřesvědčil mě k nákupu. Myslím, že ty můj názor změníš. Ostatně už si podle tebe vylepšuju poznámkový sešit a psací stůl :-) No a makronky bych si dala taky :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní13:08

    Vivi je to cruelty free? To jsem nikde nenašla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, krutost a bezcitnost vyloučena. ;) Přímo na stránkách (jak zahraničních, tak českých) v sekci "Nejčastější dotazy", najdeš tuhle informaci: "Crea-m netestuje své výrobky na zvířatech.
      Crea-m podléhá nejpřísnějším kontrolám bezpečnosti a dodržuje platné zákony o zákazu testování kosmetických výrobků na zvířatech."

      Vymazat
  24. Děkuju moc za vaše úžasnosuperextranejmilejší vzkazy a komentáře. ♥ Mam radost. Velikou. :-*

    OdpovědětVymazat