22.6.22

Nejlepší léto aneb 7 horkých letních tipů

Léto je (i kalendářně) tady, a já se rozhodla, jako už tolikrát, že tohle léto bude nejlepší na světě. Protože proč by ne. Plánuju se - mimo jiné - toulat neznámými městy (nepohrdnu Paříží, Athénama nebo lázeňskými klenoty jako jsou Karlovy Vary a čím víc omšelých zapadlých uliček, tím líp), číst spoustu knížek, nicnedělat na slunci a přitom se konečně pořádně mazat SPF, dívat se na staré letní filmy, nosit hedvábné šaty a pít (dost a dost) piňakolády (s kandovanou třešničkou uprostřed, samozřejmě). 

Tak se se mnou pojďte podívat, co konkrétně mám na mysli. Doufám, že v mých 7 tipech pro sebe najdete nějakou inspiraci pro své horké léto.


1. Hedvábné šaty
Hdvábné letní šaty jsou pro letošní léto přímo stvořené. Tyhle jsem objevila v tom nejzapadlejším krámku ve Fuerteventuře na Kanárských ostrovech a rozhodně se tam vrátím pro další hedvábné poklady. Ale pozor - spoustu hedvábných šatů nebo košil najdete i ve vintage shopech nebo sekáčích, chce to jen mít oči na šťopkách a hledat. 

2. Srandovní letní tričko
Must have letošního léta - tričko La Plage. Je z Nily, z bio bavlny a všelijak bioeko vytvářené, ale pro mě je rozhodující, že je roztomilé a vtipné. A mimochodem - udělám to v létě jako tenhle psí šampion - prostě až po čumák v písku...

3. Jahody na všechny způsoby
Mému talířku z Butlers jahody sluší, ale což teprve, když je rozmixuju, přidám datle a med a pečené hrušky, to je teprve letní bomba!

4. Ta správná knížka, ta správná rtěnka a pruhovaný slunečník
Pruhovaný slunečník, malinová rtěnka Yves Saint Laurent, malé krátké espresso a Snídaně u Tiffanyho. Nepotřebuju nic víc.

5. Zmrzlina jako růže
Takhle by to se zmrzlinou mělo být v létě 2022 vždy - musí být mangová a ve tvaru růže. ;)

6. Letní film
Ani se mi nechce věřit, že Talentovaný pan Ripley s G. Paltrow je už z roku 1999. Rozhodně ale patří mezi naprostou filmovou klasiku, která je letní a dost napínavá. A G. Paltrow tam nosí tak pěkné šaty (i plavky)...
 
7. Domácí papírnictví
Dělám to tak každé léto a budu to dělat i to letošní. Psát, malovat, nalepovat, stříhat, vymýšlet, co si ještě nechám vytetovat a jakou si koupím sukni (to všechno můj červený deník snese). Tak ať máme to nejlepší léto na světě! ;-)

Najdete mě i tady: Instagram Vivi

Vivi podpis

17 komentářů:

  1. Mám neskutečnou upřímnou radost, že jste zpátky! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, a já mám stejnou radost z toho, že jste mi napsala tak krásný komentář. ♥ A propos...můžeme si tykat. ;-)

      Vymazat
  2. Ha! Díky za filmový tip - já to neznám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neznáš? Tak to musíš brzy napravit. ;)

      Vymazat
  3. Anonymní16:59

    saprlot, už jsi mi ženská tak strašně moooooc chyběla, hurá, že jsi tu, jsem si ted úplně oddechla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) Ó, děkuju moc, taky mi to tu chybělo, ale jsem zpátky - natěšená na další dobrodrůžo!

      Vymazat
  4. Anonymní8:38

    Musím jen souhlasit!
    Krásné dny, Vivi! Helena
    https://sincerehelena.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, tak tou mangovou zmrzlinou jsi mě dostala....:-))) moje nejmilejší....ale ve tvaru růže jsem ještě nenašla:-)))) krásné letní dny a jen samou pohodu....Dáša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dášo, tak to si ji někdy dáme spolu. ;-) Děkuju, krásný léto i Tobě. ♥

      Vymazat
  6. Anonymní12:45

    Si kúzelná Vivinka, máš krásny úsmev a všetky tipy na leto sa mi veľmi páčia. Asi najviac to tričko. Odkiaľ prosím? Jaj, film vôbec nepoznám. Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, milá Ajko, ráda se usmívám, když je na co a čemu. ;-) Tričko je z Nila.cz (kamenné obchody najdeš v Praze na Letné, na Vinohradech nebo v Karllíně). A na film se určitě podívej, je skvělý. Pááá

      Vymazat
  7. Ahoj Vivi, teda tento způsob bytí...ten se mi vskutku líbí. Já mám letos v plánu nejprve dovolenou v horách, nenamalovaná, každý den trek jako osobní výzvu a pak prodloužený víkend v Plzni ve stylu Poslední prázdniny :-D kdy naopak chci být hezká, jíst spousty dobrého jídla a pít dobré pití. No a mezi tím vším ruchem, co mě čeká i někdy jen tak po práci srkat mojito uprostřed zeleně na zahradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo, tak ty jsi moje holka. ♥ ;-) Jak by řekl klasik - tento tvůj způsob léta zdá se mi poněkud šťastným....;-)

      Vymazat
  8. Som neverila vlastným očiam že si späť a píšeš :) Mám veľkú radosť pretože tvoje články boli pre mňa vždy balzamom na duši po stránke textovej aj vizuálnej. A inšpiráciou v písaní, ktoré je už aktuálne mojou veľkou doménou a milujem to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to mám velikánskou radost. Děkuju, že jsi mi napsala, takový komentáře jsou pro mě motivací dál tvořit. Jsem ráda, že Tě tu mám. ;) ♥

      Vymazat
  9. Make the most of summer with these seven hot tips for a refreshing and healthy season. Embrace outdoor activities, stay hydrated with plenty of water, and protect your skin with sunscreen. Incorporate fresh fruits and vegetables into your diet for a nutritious boost. Prioritize relaxation and manage stress for overall well-being. Additionally, stay proactive about your health with the online fentalert test pack direct to consumer kits service USA ensuring convenient access to vital health monitoring tools. By combining a vibrant summer lifestyle with proactive health measures, you can enjoy the season to the fullest.

    OdpovědětVymazat