6.3.14

Na návštěvě u mě doma aneb detailní průzkum

Zvu vás po nějaké době zase ke mně domů trošku prozkoumat detaily a poslušně hlásím, že jsem na vás připravená - můj muž udělal palačinky s třešňovým džemem Bonne Maman, konvice s kávou je plná po okraj, v miskách jsou čokoládové bonbóny, nakoupila jsem nějaké nové pantofle, aby vám bylo teplo od nohou, bílý džbánek s růžemi jsem pomalovala zlatými puntíky, na monitoru běží jedna filmová stylovka, pro milovníky knížek mám k nahlédnutí životopis Audrey a na pořádek dohlíží zebřička (v "životní velikosti" jste ji viděli tady). Takže, můžete začít se "šmejděním" a podívat se, bez jakých detailů a drobností bych se doma neobešla.


Maličkosti od přátel
Parádní černobílý pohled z Paříže přišel poštou včera a je od jedné supermilé "Skoropařížanky" Elišky. Dárky od přátel tvoří jednu z nejmilejších součástí domova...dělají "to hřejivé teplíčko" (určitě mi rozumíte).


Květiny
Nikdy jim nedokážu odolat a přála bych si je mít v každém koutku domova. Na mém pracovním stole nechybí nikdy malá (nebo velká - to je ještě lepší) kytička. A i když si květiny neváhám koupit i sama a udělat si tak radost, nejlepší jsou přece jen ty darované - tyhle růže jsem dostala před pár dny od mého muže (prý za to, že jsem hodná - on je tak shovívavý, když ve mně, i přes všechny mé rošťárny, vidí hodnou dívku) ;-).


Foťáky
Polaroidový foťák Instax Mini od Fuji je moje vánoční láska, kterou jsem dostala pod stromeček od mamky a taťky (jaké dělá můj fotokámoš fotky, jste mohli vidět třeba tady). Od Vánoc se ode mě zatím ještě nehnul, padly jsme si do oka, takže když si chci udělat hezkou chvilku, usadím se na bílý koberec, pustím si elpíčko od Beatles, prohlížím si nafocené polaroidovky anebo ze svého místa rovnou fotím, co mi přijde pod ruku. A když s Instaxem zrovna necvakám, tak je usazený na polici a dekóruje.


Legrační kaktusy
Kaktusů mám jen pár, ale není důležitá kvantita. Hlavní je, aby s nimi byla legrace. Tenhle můj chlupatý kaktus se dívá trochu zkoumavě a nikdy přesně neodhadnete, co si myslí. Ale mám ho ráda...i proto, že vidí dál, než by se mohlo zdát.


Vzpomínky z cest
Tyhle dva obrázky se siluetami (myslím, že hravě rozeznáte, na které jsem já, a na které je můj muž) jsou vzpomínkou na dovolenou v Paříži, kdy jsme bydleli u tety na Montparnassu a nechali si od jednoho pouličního umělce vystřihnout (ano, obrázky jsou opravdu vystřižené nůžkami z černého papíru) naše podobizny. Každou zvládnul do minuty a já mám z toho ještě teď otevřenou pusu údivem. Nedávno jsem konečně sehnala bílé oválné rámečky a teď nezbývá než si naše portréty pověsit do ložnice nad postel (páni, to budou sny).
To mi připomíná, že do naší ložnice vás chci už taky dlouho pozvat (ve dne), ale napřed nás čeká nákup nové postele. Měla by být větší než ta aktuální, měla by být polohovatelná, čalouněná, mělo by se v ní báječně spát, relaxovat, měly by se v ní jíst ty nejlepší "snídaně do postele" a měla by do interiéru padnout tak, jako by tam byla odjakživa. Pár "postelových lásek" objevených na postele-ls.cz, už mám. A když nová postel, tak taky nové ložní prádlo...prosila bych bílé se zlatými okraji a monogramem, jako pro princezničku. To by v tom byl čert, aby se pak naše pařížské siluety, pověšené nad novou postelí, nezačaly usmívat.


Něco na zub
Dobroty v mističkách a (tajných) šuplíkách doma nesmí chybět. Ač to tak nevypadá, u nás se konzumuje všechno zelené, ovocné, kuskus, černá čočka, ryby, sója, řepa a plno dalších zdravostí, ale přesto (nebo právě proto) se musí občas hřešit (a já hřeším ráda) a dopřát tělu nějaké sladké "dobříčko", jak říká sladkostem bubeník slavné kapely Singhaia. A tak se neostýchejte a nabídněte si (tohle jsou pralinky od Ladurée - typické dobříčko).


Muzika
Dobrá mjůzik musí hrát pořád. Mám tři gramofony, jednoho superskvělého baskytarystu a předplacený ráj hudby na Deezer.com (to je místo, kde najdete 25 miliónů skladeb snad od všech existujících kapel a interpretů, takže rozhodně útočiště pro každého milovníka hudby nebo pro všechny, kteří nechtějí v rádiu poslouchat Vondráčkovou a její "Sundej kravatu, dej boty na patu").
Baskytara Fender a kombo Marshall, které vidíte na fotce, jsou věrní přátelé mého muže, ovšem u nás doma se všichni pohromadě vyskytují málokdy. Většinou totiž spolu tráví čas ve zkušebně a na koncertech, ale možná právě proto jsem si užila vzácnou chvíli, kdy byli všichni u nás doma a můj muž hrál (jen pro mě) v našem obýváku. A když můj muž hraje, tak já ráda tancuju. Doufám, že si trsnete se mnou. ;-)

Děkuju vám za milou návštěvu a mějte se krásně (nebo ještě líp). ♥

Vivi podpis

96 komentářů:

  1. Vivi, já děkuji, že jsi nás opět nechala nahlédnout do tvého domova, který pokaždé dokáže něčím překvapit. Zkrátka máš to dma krásné a útulné. ;)
    Koukám, že máš schovanou krabičku od čajů Basilur. Moje mamka jí má také a mně se moc líbí jako dekorace, no a docela dlouho si ji už přeji, tak snad se mi to brzy splní. :)
    Jinak by mě zajímalo, co ti to běží na monitoru za filmovou stylovku. :)

    P.S. To jsem zvědavá, jak oslavíme ty naše březnové narozky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, krabička Basilur je ještě plná, dostala jsem tyhle parádní čaje jako opožděný vánoční dárek teprve před pár dny. Ale už se těším, že až čaje vypiju, budu si do krabičky ukládat holčičí poklady ;).
      Filmová stylovka na mém monitoru je film Funny Face.
      PS: bude to chtít vymyslet nějakou divočinu ;-).

      Vymazat
  2. Krásný domov! Pralinky od Ladurée jsem si v Paříži moc ráda kupovala, siluety jsou krásné! na polaroid mám také zálusk, to focení musí být fakt supr požitek a poté samozřejmě ještě lepší prohlížení fotek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá pusinko, vidím, že máme stejný vkus nejen na sladkosti, ale taky na fotoaparáty a to mě moc těší ;-). Tyhle polaroidové foťáky jsou úžasňáci, ale člověk při focení nesmí myslet na to, kolik stojí jedna fotka (to by pak nevyfotil asi nic) ;-).

      Vymazat
  3. Moc pěkné, krásné fotky, asi bych si návštěvu prodloužila na neurčito ;-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, Tvá návštěva u mě doma na neurčito? Já to beru ;-).

      Vymazat
  4. Milá Vivinko,

    máš to doma tak stylové a roztomilé! <3 Vždycky mi spadne pusa na stůl, hned bych se k tobě stavila na čaj :)
    Obrázky siuet z paříže jsou boží! Přesně tenhle styl se mi líbí!
    Tak zase někdy příště drahá! Bylo to fajn.

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pandičko, ani nevíš, jak mě těší, že sis taky nazula mé domácí papučky a přišla se ke mně podívat, ochutnat třešňové palačinky a omrknout mé pařížské siluety ;-). Uvítám tě zase u mě doma kdykoli moc ráda. ;-)

      Vymazat
  5. Vivinko, to je nádhera! Na kytičky mě taky užije, hlavně na jaře, vždycky mi dělají největší radost:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jenn, přesně tak - na jaře květiny umí vlít do žil novou energii, a když jaro ještě není, tak ho umí docela snadno přivolat ;-).

      Vymazat
  6. Ty to máš doma tak krásné jako z toho nej časopisu! Stylové, čisté, zářivé, útulné...bych se i tobě hned nastěhovala :-)
    Siluety jsou skvělé. Máma taky jednu z Disneylandu a mám ji přenesenou na tričku. Někdy bych měla ty mé trikové výtvory ukázat byť nejsou elegantní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, okamžitě bych brala, aby ses ke mně nastěhovala...půjčovala bych si od Tebe rtěnky a garderóbu. ;-)
      A prosím, prosím, ukaž nám někdy svoje trička...;-)

      Vymazat
  7. Děkujeme za pozvání, Vivi! Návštěva u tebe doma byla stejně milá a báječná, jako jsi ty sama :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se úplně začervenala ;-), moc děkuju ♥.

      Vymazat
  8. Anonymní10:03

    Vivinko a bereš podnájemníky? Já se hlásím. :)) Evča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evčo, že váháš?! Pobal kufry a přijeď. ;-)

      Vymazat
  9. Anonymní10:39

    Hohoho Vivi,

    tak teď mám dilema, která z fotek se mi líbí nejvíce. Všechny jsou totiž překrásné :) Ještěže ten pařížský pošťák byl tak rychlý viď?

    Měj krásný den
    El

    P.S.: Začínám mít vážnou obavu, že z pralinek a makronek Ladurée tu pořádně přiberu. Stejně tak jako z ranních návštěv pekárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eli, pařížský poštovní holub byl super rychlý, tak teď jen doufejme, že se nikde nebude toulat ani ten český.
      A co se týče pralinek, makronek z Ladurée, pekárenských dobrot a všech laskominových lákadel, které Ti teď v Paříži dělají společnost, tak já být tebou, nedělám si s nějakým přibíráním starosti. Až se vrátíš zpátky do Čech, tak půjdou kila zase rychle dolů (tady musíš nějaká lákadla hledat lupou) ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní19:11

      Bohužel máš naprostou pravdu ;) Už se moc těším. <3

      Vymazat
    3. A proto volám: Elinko, udělej si pořádné tukové zásoby, dokud je z čeho vybírat. ;-)

      Vymazat
  10. Vivinka, u teba je vždy krásne. Ako v rozprávke ♡ moja zlatá

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji za pozvání. Tvůj styl je opravdu božský.

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní11:07

    Vivi, kde všechny ty krásné věcičky bereš???
    Baskytaristi jsou sexy, závidím. :) Kytaru "Fendrovku" vždycky chtěl můj bývalý přítel, ale pokud vím, ještě se jí nedočkal (dobře mu tak) :))
    Zuza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, kde je beru, o tom většinou píšu v článku, ale pokud máš dotaz na něco konkrétního, tak napiš, ráda odpovím ;-).
      Víš, co se říká? Přej a bude Ti přáno ;-).

      Vymazat
  13. Milá Vivi, to zase byla báječná návštěva :o). Děkuji za půjčení papučí ;o). Moc se mi líbí ten krásný džbáneka a přemýšlím, co Ti to běží za hezký film.. Máš bezvadného muže že Ti nosí květiny jen tak a věřím, že si je určitě zasloužíš, protože na nás jsi moooc hodná ;o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, jsem moc ráda, že jsi ke mně zase dorazila na milou návštěvu. Bez tebe by to nebylo ono. Film je Funny Face s Audrey Hepburn. A ty jsi...taky moc hodná! ♥

      Vymazat
    2. Děkuji za info, píšu si film do deníčku a co nejdřív se na něj zkusím podívat ;o)

      Vymazat
  14. Ahojda Viv,ty tve bydleci clanky me vzdycky nahlodavaji k tomu,abych co nejdriv taky pracovala co nejvic z domu..A mohla si konecne uzivat bydlenicko a vubec kazdy den tak bajecne a naplno jako to delas ty.Jsem unesena z tech obrazku siluet,pripominaji mi jeden pokojicek z moji uplne nejnejoblibenejsi pohadky..urcite budes vedet kterou mam na mysli;)A hlasim se k breznovym oslavencum,bude naka paarty?:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Elví, není nic lepšího, než pracovat z domova, i když chce to pořádnou disciplínu, které jsem se učila roky. Ale ty to zvládneš raz dva, ponožková zvířátka na Tebe kdyžtak dohlídnou ;-). Máme stejnou nejoblíbenější pohádku ;-). A co se té oslavy týče, tak už nás - březnových koťat - začíná být tolik, že to bude chtít vážně vymyslet něco, nač se nezapomíná ;-)).

      Vymazat
  15. Nádhera jako vždy, ale dnes mě (velmi neobvykle) nejvíc dostala kytice růží od Tvého muže a důvod k darování :) Asi budu také muset začít být hodná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, ono to není ani tak o tom, abysme my byly hodné, ale spíš o tom, aby byli naši muži shovívaví ;-).

      Vymazat
  16. Konvice s kávou, čoko bonbónky, nádherné růže, palačinky...stěhuju se k tobě:-))))

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, you have one of the cutest and most adorable home I ever saw, it reflects your sould a lot. How fun is the cactus! Also love those chic frames and your sweet socks :) Hugs, kisses and a bunch of love to u my friend ♥

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý článek, máte to doma moc pěkný a útulný :)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní14:27

    Přesně takhle si představuji nějaký Pařížský byt. Velmi osobité, originální a šik. Trochu tě doma napodobuji,tedy alespoň dé té míry, kam sahají mé možnosti, někdy pošlu fotografie. Miluji tvé články, ve kterých nám ukazuješ své bydlení, měla by jsi je psát ještě častěji. Krásný den přeje Martina a mé kolegyně, které mi zvědavě nakukují přes rameno.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak v tom případě se budu moc těšit na Tvé fotky. ;-) Měj se krásně a pozdravuj kolegyně. :-*

      Vymazat
  20. hrozně super místečko.)

    OdpovědětVymazat
  21. kvetinky tiez zboznujem, najradsej ich dostavam od svojho draheho. a z tych vasich siluet sa mi stale otvaraju usta! perfektne :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, Domi, však taky kvetinky od našich drahých mužů nejlíp voní. ;-)

      Vymazat
  22. Je úžasné, mať na stole vždy čerstvé kvety, ešte keď ja jedná o ruže... ♥ obrázky v rámikoch sú prekrásne :-).
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anett, jsem moc ráda, že se ti moje květinovo obrázková inspirejšn líbí. ;-)

      Vymazat
  23. Ty portréty jsou krásný a je to super nápad! Ten kaktus! Já mám doma taky jeden, ale tak hluboko do duše se mi nedívá :) Máš to moc krásný a ten foťák!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kejt, možná, že tvůj kaktus klame tělem...nepodceňovala bych ho být tebou ;-).

      Vymazat
  24. Vivi, máš to doma neuvěřitelně krásné. Moc díky za úžasný článek :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/03/famous-beauties-lucie-kovandova_5.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já moc děkuju za úžasný komentář. :-*

      Vymazat
  25. Můžu se zeptat, jestli už bylo vylosování poslední soutěže? Nějak mi to uteklo......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, ano ano, už je to za námi ;-). Výsledky jsou přímo v soutěžním článku (na jeho konci). Měla jsem připravené i video, které odhalilo všechna překvapení v balíčku atd., ale bohužel se mi ho nepodařilo vložit na FB - bud jsem blbá já nebo facebook ;-).

      Vymazat
  26. Helemese, další z mých ponožek :D A ty siluety jsou dóst dobrý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, no jo vlastně, naše ponožkové šuplíky si jsou podobné jako vejce vejci. Máš prostě skvělý vkus na ponožky ;-).

      Vymazat
  27. Hello from Spain: your house is fabulous. Great pics. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  28. tak deezer...vivi je nasa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To su šťastná, že su vaša! ;-) Ať žije Deezer!

      Vymazat
  29. Anonymní19:11

    Drahá Vivi,
    tvůj článek ve mě probudil nezkrotnou touhu předělat byt.:D, nakoupit do váz květinky,
    pomalovat nějaký džbánek a atd atd. Velká a krásná inspirace! Ještě se chci zeptat,
    kde přesně jsi si nechala dělat v Paříži ty podobizny, v jakých místech? Letos se
    chystám na dovolenou do Paříže a strašně moc bych si chtěla přivést také takový
    suvenýr, je to nádhera. Vůbec si nedovedu představit, jak to ten malíř zvládnul udělat
    za minutu, to si to napřed nějak předkreslil a pak stříhal? Promiň že se asi hloupě
    vyptávám, ale nejde mi to z hlavy.:D
    Jana N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, to je výborná zpráva, že jsem v tobě vyvolala takovou chuť do květinové výzdoby a malování džánků ;-).
      Co se týče vystřižených siluet, tak tenhle um provádí umělci prakticky po celé Paříži, ale nejvíc se shlukují na Montmartru (stávají obvykle hned vedle Amélie) ;-). Kdepak, nic si náš "střihač" nepředkresloval. Jen vzal černý papír, posadil si nás proti sobě a pak stříhal a za chviličku byly portréty hotové. Neptej se mě, jak je to možné ;-).
      Moc si užij plánovanou dovču a pozdravuj tam ode mě. ;-)

      Vymazat
  30. Díky, bylo mi u tebe dobře. Pohoštění od Bonne Maman extra, bačkorky mi báječně padly a nohy nezábly:-) Salut a bientot:-D!!!

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní21:05

    Milá Vivi,
    lístky na Pixies mi připomněly jednu coververzi jejich písničky, pokud ji neznáš tak tuším, že by se ti to mohlo líbit http://www.youtube.com/watch?v=4NZdggNUvq0
    Děkuji za milou návštěvu, akorát teď musíš doplnit sladkosti v mističkách, protože já když vidím čokoládu tak zapomínám na dobré vychování ;-) Přeji ti hezký večer. Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nino, to je senzace! Viděla a slyšela jsem tuhle coververzi teď prvně díky tobě, jsi zlatá,l moc děkuju.
      Představ si, já to mám naučené obráceně - že totiž dobře vychovaná návštěva nikdy nic neodmítne a prázdné mističky jsou důkazem, že hostitelka dobře hostila ;-).

      Vymazat
  32. Tak to je opravdu úchvatné Vivi :-)
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní22:39

    Ahojda Viví, prosím až se zítra vrátíš domů, odepiš hned na můj e-mail (psala jsem ti před chvílí,
    ale přišla mi automatická odpověď, že dnes večer nejsi doma), spěchá to. Moooooooooooooooooc
    děkuji. Abych nezapoměla-máš to doma nádherné a slíbila jsem si,že si zítra koupím růže!M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tedy nedočkavec. ;-)) Už jdu na to.

      Vymazat
  34. Juj, kaktusík má ale riadne zvedavý kukuč! Ale niet sa mu čo diviť, keď má okolo seba toľko krásnych vecí, kvetov, fotiek z detstva na stene, krásnych portrétov z Parisu, niekde za chrbtom pana Pejska a zebričku, za sebou parfum a po podlahe behajú Vivinkine ponožtičky;-))). ♥ A možno je zvedavý, ako by si pán umelec-strihač poradil s jeho profilom.:D A možno by si rád zahral na tej sexi gitare... a možno... možno nás všetkých vidí, ako na neho zvedavo pozeráme a z toho je taký prekvapený!:-) Tak pššt, potichúčky, aby sme ho nevyplašili, dodám už len, že keď som tento článok čítala a nad fotkami híkala, tvárila som sa rovnako:-), očiská doširoka otvorené (ako Vivinkine dvere, ktoré pre nás dnes otvorila). :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje komentáře jsou nádherné, Dandí, ale přece jen mají jednu malou chybičku, na které bys měla trošku zapracovat - mají konec. A já nechci, aby skončily, chci si je číst dál a dál, chci se dál usmívat a vychutnávat si každou roztomilou řádku, toužím zkrátka po tvých komentářích, které nemají žádné konec. Mám nápad - budu si přát tvé nekonečné komentáře k narozeninám ;-).

      Vymazat
  35. Milá Vivinko, po přečtení všech těch milých komentářů jde vidět, že tvůj byt je už úplně plný skvělých lidí:-)) vidím to na úplně tu nejsuprovější párty, kterou jsem si bohužel nechala ujít a přišla zase jako poslední:-))...potichoučku , polehoučku usednu na tu tvou kožešinku , uvařím si horkou čokoládu, pustím si nějakou pecku od Singhaia (můj šálek kávy mimochodem! :-) a ráno vám udělám za to všechno snídani do pelíšku, protože mi bylo opět báječně!!!!
    Vivinko, jsi nejskvělejší stvoření , které znám! líbám Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andy, víš, Ty nikdy nemůžeš přijít poslední...vždyť Ty jsi vlastně pořád se mnou a nikdy neodcházíš (zaječice Andělka, kterou od Tebe mám, by mohla vyprávět) ;-). ♥ Na Singhaiu můžu sehnat lístky, měly bysme to už konečně pořádně rozjet (Andělce zavážeme oči šátkem - nemusí vidět všechno) a zapaříme tak, jak je nám to souzeno ;-)).
      PS: a s těmi obrázky siluet - je mi úplně jasné, že pařížský umělec musel být v sedmém nebi, když tě "stříhal" ;-).

      Vymazat
    2. Vivinko nejmilejší!
      zaječí slečinka ta ví svý a rozhodně si to u tebe dostatečně užívá, je totiž v těch nejroztomilejších ručkách:-)
      a zapařit na Sinhaiu???lístky?? sehnat?? já?? ty?? tanec?? víno?? :-))rozdýchávám...uf uf uf....anooooooooo , anoooooo a aby toho nebylo málo, ANOO:-))
      Andělku necháme at se dívá, ona není žádná citlivka a rozhodně si to užije taky.-)))
      hihi, při stříhání ho více fascinoval můj muž .-)))
      Vivinko, zlatooo nádherný víkend !!!

      Vymazat
    3. Ahoj Andíčku, Ty jsi Andělku prokoukla ;-), ona by stejně s nějakým zavazováním očí nesouhlasila, vždyť ji znáš. Tak platí, rozjedeme to všechny tři. Singhaia bude hrát a my se postaráme o to ostatní ;-).
      Já mám sice oči jen pro Tebe, ale na druhou stranu chápu, že stříhajícího umělce fascinoval Tvůj muž - má skvělý profil ;-).
      Nejpríma víkend i Tobě, Andí. :-*

      Vymazat
    4. :-))znám jí jako své boty, je totiž celá já...tváří se jako andlílek, ale kousek čertiska v sobě má :-)) a tak to má být, pěkně vyvážené.-))
      to bude mejdan, střevíčky nechám doma, raději tančím bosa.-))
      oči jen pro mě...ach Vivi, takhle mě zase na víkend rozparádit.-)) za odměnu máš něco pěkného tam, kam se díváš když si vzpomeneš.-))
      Orevuar zlato mé!

      Vymazat
    5. Jablko nepadlo daleko od stromu, předala jsi Andělce své geny dokonale. ;-) I když... já si u Tebe, Andí, nejsem tak jistá, jestli máš svou andělskou a ďábelskou část zas tak vyváženou...řekla bych, že jedna přece jen trošku převažuje (a nemusím Ti určitě ani napovídat která) ;-).
      Já si střevíčky nechám, aspoň si budu připadat vyšší ;-).
      Ještě než jsem dopsala komentář, letěla jsem se podívat tam, kam chodím, když tam tuším něco pěkného...a fíííííha...zbavila jsi mě řeči. Andí, to se dělá, takhle mě na samou noc rozdivočit? ;-) :-***

      Vymazat
    6. Vivinko , byl to krásný páteční večer , děkuju ti za něj:-) Ted už vím, která část mé povahy převažuje:-))))
      Další otázky připraveny.-)
      Líbám ! papa

      Vymazat
  36. a málem bych zapomněla! stejné obrázky jsme si z Paříže také odvezli.-))

    OdpovědětVymazat
  37. Vivi, máte to doma naozaj krásne :)

    OdpovědětVymazat
  38. Ahooooj Vivi! :-)
    A víš co? Životopis o Audrey doma máme - tedy bráška má! já jí mám už přečtenou a strašně moc se mi líbila! :-)
    A mohu jí jen a jen doporučit! :-)

    dnes jse jak přejetá parniválcem! na průdušky se mi usadil balvan o velikosti našeho Kennyho - ale Kenny to není! Kašlu celou noc a celý den a pak přijdu k tobě a je mi hned veselo! :-)

    Také tu sedím s otevřenou pusou nad vašimi vystřiženými portréty a žasnu! ano! Žasnu a skoro nedýchám! Nad takovými lidmi já jen kroutím neuvěřitelně hlavou, klaním se před nimi a žasnu! :-)

    Hmmm palačinky s třešňovým džemem! No to musí být lahůdka! A dovnitř ještě nakrájet čerstvé jahůdky a banány a klidně i třešně! no to by byly delikatesní orgie, co říkáš? :-DDDDDD

    Vivuško, u tebe (u vás) je pokaždé krásně! Člověku by se ani domů nechtělo! :-D Za chvilku by jsi z mé návštěvy nebyla šťastná, ale vyšťavněná! :_DDDDDD

    Víš co ti povím? Musí to být úžasný zážitek, když ti manžel hraje na baskytaru! :-) Mě se vždy strašně moc líbilo, když si taťka vzal svojí černou španělku (vidíš, má malé -š- takže je myšlená kytara) a hrál nám po večerech krásné melodie. Jenže pak si jednou španělku půjčil starší bratr k táboráku a už se s ní nevrátil, neb na ní dva kluci, co se prali sedli a bylo po ní! A hlavně bylo po hudebních večerech!!!!!!!!!!


    Vivi měj se nádherně! nám tu teď zrovna začalo svítit sluníčko, u nohou mi sedí Kenny a pečlivě se umývá, v dáli slyším DVD, které si pustil taťka a je tu fajn! :-)
    Ani ten kašel mi prostě den nezkazí, bojím se, že noc ale jo! :-)

    Ahooooooooooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, co je v komentu chyb! Píšu na počítačové klávesnici a od tabletu mi nějak zlenivěly prsty, tak pořádně neťuknu a hned písmenka chybí a nebo jsou všechna malá!!!! :-x OMLOUVÁM SE!!!!!!!! :-)

      Vymazat
    2. Milá Šárinko,
      moc mě mrzí, že nejsi zdravá, a doufám, že Tě budou léčit sluneční paprsky (alespoň přes okno), protože má být úplně jarní víkend. Snad máš pořádnou zásobu čajů a Kenny na tebe určitě dohlídne, abys byla brzy zase jako rybička. ;-)
      To je výborná zpráva, že se Ti knížka o Audrey Hepburn líbila, já se na ni teprve chystám, je pořádně tlustá, tak si na ni musím udělat dost času (protože jak se začtu, tak nepřestanu, dokud nejsem na poslední stránce).
      Šárinko, tak to si budu pamatovat - palačinky pro Tebe budou plněné spoustou dobrot! Píšu si za uši. ;-)
      Naše rodinná kytara (mamčina) měla téměř stejný osud - půjčená a vrácená úplně rozbitá. Nezbývá, než si pořídit jinou černou španělku (nebo Španělku?) ;-) anebo si aspoň pěkně od plic zazpívat.
      Budu na Tebe myslet, abys v noci spala jako nemluvňátko, kašel aby byl brzy zaplašen a moc Ti děkuju za Tvé skvělé komentáře.
      PS: ty hlupáčku, já si vůbec žádných chyb nevšimla. Jediné, co jsem při čtení viděla, byla spousta nejmilejších slov. ♥

      Vymazat
  39. Tento článok som si odkladala, aby som si ho mohla v klude užiť a popásť svoje zvedavé kukadlá, ale nakoniec som to nevydržala a musela som si spraviť prestávku. Prečítala som si ho a popásla som okále a môžem ísť chystať články na blog, robiť poriadok a venovať sa ostatným dôležitým veciam, čo treba ešte vybaviť, aby som mohla začať víkendovať.
    Tie knižky za pánom kaktusom sú aké? Majú úžasné obaly alebo sú to len akože knižky a nakoniec to je nejaký album na fotky, zošit alebo niečo podobné?
    Rámčeky aj portréty sú parádne. Ja som si takto musela kúpiť sprejovaný obraz, lebo keď som videla ako tam ten pánko čaruje so sprejmi nemohla som mu odolať.
    Návšteva bola príjemná. Dúfam, že nás pozveš aj nabudúce. Bolo u teba krásne :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pampeliško, to je tak superbezvadné, že jdeš za mnou (ke mně) o přestávce mezi uklízením, psaním a vyřizováním dalších důležitostí a asi i povinností - cíl mého blogu splněn ;-). Moc ráda jsem Tě u mě doma přivítala, mám totiž slabost pro milé návštěvy. ♥
      Vidím, že jsi detailistka (další vlastnost, která se mi na Tobě moc líbí) ;-). Pan kaktus hlídá zleva knížku (úžasnou mimochodem) s názvem "The happiness project" od Gretchen Rubin, pak zlatý sešit Christian Lacroix a krabičku s čaji Basilur, která klame tělem a tváří se jako starý knižní poklad. ;-) Moje slabost pro krabičky, notesy, diáře, sešity a knížky je zkrátka rozprostřená po celém bytě.
      Tvoja návšteva ma veľmi potešila, dúfam, že moje pozvanie prijmeš aj nabudúce. ;-). Teším sa.

      Vymazat
  40. krasny domov :) ty siluetky jsou bozske!

    OdpovědětVymazat
  41. Ty obrázky jsou úžasné :-) ... moc pěkné a milé čtení a velmi ráda jsem se podívala k tobě domů Vivinko :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem tě u sebe moc ráda uvítala. ;-))

      Vymazat
  42. Anonymní12:41

    Dnes jsem na tvem blogu prvne a jsem unesena. Ani nemuzu uverit, ze jsem na ceskem blogu. Fakt? :) Je to nadherne, jak z nejakeho francouzskeho blogu nebo casopisu. Odkud mas tu figurku zebry? Dekuji. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, tak v tom případě tě u mě srdečně vítám (nejen doma, ale taky na celém blogu) ;-).
      Ano ano, jsi tu správně - na nefalšovaně českém blogu ;-).
      Zebřička je z Ebay, ale zkus se podívat i v hračkářství nebo v obchodech s designovými doplňky do domácnosti. Zebřičky teď frčí, takže budou podle mě k sehnání za chvíli všude.

      Vymazat
  43. nádhera.. ty portéty z Paříže jsou dokonalé! stejně jako Tvoje roztomiloušské ponožky :D <3

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní14:47

    Bydlení snů! A dostala mě totálně ta kytara, je dokonalá!
    K

    OdpovědětVymazat
  45. Viv, ty vaše vystřižené profily jsou dokonalé a ty rámečky ještě víc. Jsou kouzelné. Mohu se zeptat, kde jsi je sehnala?

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní20:11

    Džbánek se zlatými puntíky je rozkošný (jsi moc šikovná). Máš to doma zařízené jako
    v pohádce nebo vlastně spíš jako z filmu Funny Face, o kterém tu píšeš. Tvůj muž musí
    být hrozně milý a ještě k tomu muzikant, ty se máš. ;o) Až se přestěhuju do vlastního
    bytu, bude to v podobném stylu,akorát místo basovky bude v mém obýváku piáno,na
    které hraju od malička. Pixies jsou super, byla jsem na nich také, škoda, že jsem tě
    tam nepotkala. :o/
    Přeju super sobotní večer, Aniss.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je bezva, moc děkuju. :-* Tak to se pak jednou sejdeme, já umím zpívat a tancovat, můj muž hrát na baskytaru a Ty na piáno...myslím, že z nás bude super trojka ;-).
      Příště, až budou v Praze Pixies, se musíš připomenout - dáme si tam pivo na stojáka. ;-)

      Vymazat
  47. Máš krásný pokoj! ♥ Miluju Eiffelovku, je to prostě můj sen a věřím, že se tam někdy podívám!! ♥ A hlavně hudbu, chodím do ZUŠ a moje mamina učí hudebku,můj táta houslař tak mě k tomu vedli. Takže pokoj snů podle mě! Palec hore! :) :-*
    Kdy bude vyhlášení té GA ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terko, jsem moc ráda, že se ti v mém domově líbí. GA už je týden vyhlášená ;-) (vítěze najdeš přímo pod článkem). A pozdravuj rodiče, bez muziky to prostě nejde. ;-)

      Vymazat
  48. Neuvěřitelné, že ty portréty jsou vystřižené!
    Přivedla jsi mě na nápad na nový článek, snad ti nebude vadit, že napíšu něco podobného. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Michelle, děkuju Ti za všechny Tvé milé komentáře, udělaly mi velkou radost. Nepochybuju o tom, že to bude skvělý článek, který vytvoříš a už teď jsem na něj zvědavá. ;-)
      Měj se krásně.

      Vymazat