27.10.14

Toaletní stolek (mých) snů a potřeb

Už je to pár měsíců, co jsem vás naposledy pozvala na návštěvu k sobě domů. Tedy až na výjimky, kdy jsme spolu v rámci diy vytvářeli třeba domácí minibar nebo nástěnku, ale tentokrát to bude jiné. Tentokrát se nebude nic tvořit ani vymýšlet, takže barvy, spreje, lepidla i nůžky můžete nechat doma. Prostě si jen, tak jak jste na návštěvách u mě zvyklí, v předsíni obujete papuče s bambulí, směle mi řeknete, kolik sníte bábovky a jestli radši čaj nebo kávu, a můžete se začít rozhlížet.



A rovnou vás zavedu na mé "holčičí území", kde mám toaletní stolek (nebo komodu, chcete-li), a jejíž vzhled měním tak často, jak často si kupuju šátky do vlasů nebo mandle v čokoládě (ani se neptejte, jak často). ;)


Baví mě kombinovat moderní styl s retro prvky. Ale "to retro", které se mi líbí, je hodně specifické. Takové, které se nedá jen tak koupit v jakémkoli obchodě. Takové, které člověk shání třeba i několik let, na které dlouhou dobu šetří nebo ho objeví v zuboženém stavu a vlastním přičiněním ho vrátí do života a udělá z něj zase krasavce. Miluju nové věci a všelijaké módní vychytávky, ale myslím, že právě takovým věcem dělají výbornou společnost kousky, které už něco zažily (a když je jich jen "dobře mířená troška", dodají interiéru ten správný šmrnc a útulnost). A svíčka Diptyque domovu tiše udává hřejivý tón.

Francouzské svíčky kultovní značky Diptyque jsou ve světě rozmazlování legendou a popravdě asi tím nejlepším, co znám. Jsou to svíčkové hvězdy, které vydrží hořet přes 60 hodin a krásně voní i nezapálené. Mám pro ně velkou slabost a svou první svíčku Diptyque jsem si kdysi přivezla z místa jejich zrodu, z Paříže. Pořád ji mám (i když už dávno vypálenou) a ukládám do ní kosmetické štětce nebo rtěnky. Za klasiku všech klasik mezi svíčkami považuju Diptyque BAIES, která mi dokáže snadno připomenout, jak šťastná doma jsem.


Moje toaletkové království je hned vedle okna a vedle mého oblíbeného křesla. Když se všechno pospojuje dohromady, můžu si ráno udělat kafčo, sednout si do křesla a buď si dopřát minutku na nastartování nebo se pohodlně nalíčit, zvlášť když je koupelna obsazená.


Parfém Daisy Marc Jacobs, sametová rtěnka Chanel, růžové kartičky a malé suvenýry z cest mají na můj toaletní stolek vždycky dveře otevřené.


A podobně je to i s čokoládovými dobříčky.


Barevná fotka kytarového mága Jimiho Hendrixe, svíčka Love nebo zlatý přívěsek ve tvaru nápisu "Love" ze Sexu ve městě patří mezi moje nejoblíbenější láskyplnosti. Můj toaletní stolek musí být zkrátka připravený na všechno.


Voňavé a zkrášlující lahvičky, včetně úžasuplného séra Advanced Night Repair od Estée Lauder nebo rozjasňujícího olejíčku Dr. Hauschka, štětce, zebry i prima kočky s růžovými šátky s puntíky nemůžou chybět. Kdepak, nemůžou.


Nemám ráda konvence, upjatost, nudu a obyčejnost. V oblékání, v chování ani v bydlení. V ničem. Mám ráda, když se věci dělají trochu "jinak", se špetkou extravagance a hravosti. Klidně si na zeď pověsím obrázek rozesmáté černošky, klidně natřu starý zrezivělý globus zlatou barvou a přilepím na něj růžový lístek se svými cestovatelskými plány. Klidně dám do sklenice od tomatové pasty Jamieho Olivera čerstvé růže. A stejně klidně to všechno zase udělám úplně jinak, jakmile dostanu nový nápad nebo chuť na změnu.



Netradiční skleničky jsou ideální na řasenky, tubičky s lesky nebo štětce. A nikdy jich není dost. Zvlášť pokud jsou průhledné, tyrkysové a mají zlaté akcenty. Mám v tom jasno. ;)


Hodně světla, kytky, velké zrcadlo a osobní fotky - kdyby nic jiného, tak tohle vždycky.


Na závěr jedno nakouknutí do jednoho ze tří šuplíků, kde mám teď minimum věcí, protože jsou vyklizené a čekají, až se začnou plnit vánočními dárky. Nenechávám nic náhodě ;). 

Děkuju vám, že jste se na mě a ke mně zase přišli podívat. Nevím sice, jak to děláte, ale vždycky je to s vámi senzační. A užijte si zítřejší svátek (třeba i tak, že si nějak hezky oživíte a okrášlíte domov).

Vivi podpis

85 komentářů:

  1. Vivi děkuji moc za pozvání.Máš to doma moc útulné a kafíčko s bábovkou bylo výborné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to byla krásná návštěva...mám moc ráda extravagantní styl a různé "serepetičky"...já si tím prostě vytvářím svoje území,kde se cítím doma v bezpečí a nic mi nehrozí...Je to prostě pro ten pocit,že každý kousek a každá věc pro mě znamená,že to jsem já...Jinak já si dám kávičku,prosím...Děkuji za příjemné ráno,plné sladké vůně domova♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O la lá, já to přece vím. To ví přece každý. Že se totiž panenka Betty Boop nebojí popustit uzdu fantazii, a že je u ní doma jako...prostě jako v pohádce. ;) Kávičku? Ano prosím, hned to bude. ;)

      Vymazat
  3. Děkuju za návštěvu, samé krásné dekorace, ozdůbky a drobnosti :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  4. Pozvání k Tobě domů mám, Vivi, vždy moc ráda. Je u Tebe tak milo a mně se s těžkým srdcem odchází.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Vivi,
    děkuji za návštěvu, možná přijdu ještě odpoledne nebo zítra, protože se mi u Tebe moooc líbilo.:-) Kde jsi sehnala ten love přívěsek? Ten bych velice potřebovala! :-D A ta modrá knížečka se zlatým nápisem One line a day - je to něco jako diář, kde na každý den je nějaká otázka a je to na 5 let? :-) Pokud ano, tak jsem ji obdivovala v létě u své sestry a tak moc se mi zalíbila, že mi ji asi donese Ježíšek.:-D :-) A docela začínám litovat, že jsem si v Paříži nekoupila aspoň jednu "ajfelovku"..:-/ Příště to napravím! :-)
    Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, jasnačka, víš, že jsi vítaná, ať přijdeš ve dne, v noci, dneska, zítra nebo prostě kdykoli. ;)
      Přívěsek je, myslím, z Aukra, ale dá se sehnat třeba na Ebay. Ale trvalo mi docela dlouho, než jsem objevila takový, který vypadá přesně jako ten, který měla Carrie. ;))
      Ó ano, Ty jsi znalec. Je to ta knížečka, kterou popisuješ. Mám už ji dva roky a poctivě zapisuju všechny krásné věci. Je moc prima, že budeme mít stejnou ;).
      Tak, tak, bez Eiffelovky příště neodjížděj. ;)

      Vymazat
  6. Miluju to u tebe doma Vivi!💛

    Smiling-Emily

    OdpovědětVymazat
  7. mne je u teba vzdy tak kraaaasne :) si moc sikovna nielen dizajnerka, ale aj kucharka ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, tak to jsem moc ráda, že se Ti u mě doma líbí. Když to říkáš ty, tak to musí být pravda (ale je fakt, že jsi ode mě ještě nic neochutnala, což je možná dobře, takhle si moje kuchaření budeš aspoň dál hezky idealizovat). ;))

      Vymazat
  8. Milá Viv, bylo mi u Tebe, ostatně jako obvykle, skvěle. Bábovka i kafíčko, mňamózní. Včera jsem vyklízela komodu, která byla plná všelijakých barevných papírů, lepidel se třpytkami-srdíčky, ale i těch obyčejných, tužek, stužek apod. Z mé dcery by jsi měla radost, neodejde z obchodu bez tužtičky či již zmíněného lepidla či papíru. Je jí 7. Musím uznat, že i já to "papírenské" zbožíčko miluji. Krásné a hlavně pohodové dny, páček :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, Luci, to já Tebe i Tvou dceru úplně chápu. A protože jsi na Vintage blogu, tak tady jsi mezi samými milovnicemi papíru, nálepek, tužek, pásek, pastelek a voňavých gum. Prostě - mám tu takový Klub milovníků papírnických pokladů a vyklízet komodu, kde jich bylo plno, to musel být ráj. ;)

      Vymazat
  9. Anonymní10:59

    Teda bylo mi u tebe krásně! Nevím jak to děláš, ale je mi lépe na dušičce :-) Sama si teď byt zkrášluji a zútulňuji, takže u tebe nacházím spoustu inspirace! Děkuju! :-)

    http://mydiarymyjourneymylife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andy, mám vždycky velkou radost, když můžu svým stylem někoho inspirovat a asi tušíš, že už jsem ohromně zvědavá, až bude mít svůj byt zkrášlený a zútulněný. Doufám, že mi pak taky připravíš aspoň virtuální papuče, abych to mohla okouknout. ;)

      Vymazat
  10. Jsem tak ráda že jsi nás pozvala k tobě na návštěvu. Naprosto s tebou souhlasím v kombinování moderních prvků s těmi,co mají svůj příběh. Miluji věci s příběhem a ještě více, když ten příběh znám, jako je to u jedné knížky, co jsem si nedávno koupila v antikvariátu, kdyby tě to zaujalo, tak se mrkni ke mně na blog, je to hned v prvním bodě nového škrábání. Pokud tě to však nezajímá, tak nevadí. Jsem vždy ráda, když nás pozveš k sobě domů a poodtajníš nám jeden z koutů tvé domácnosti. A moc mě zaujala ta knížečka, co máš v šuplíčku, ta s tím kolouškem :3 Přeji ti krásný zbytek dne Vivinko a spoustu nových nápadů a štěstí na ty krásné a zajímavé kousky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://ostrov-voe.blogspot.cz/2014/10/co-me-dela-stastnou-v-rijnu.html

      Vymazat
    2. Milá Veo, zajímá mě to rozhodně a ráda se k tobě na tvůj knižní poklad přijdu podívat.
      Jsi hodná, děkuju moc. :-*

      Vymazat
  11. Děkuji za návštěvu, máš krásný byt a čaj byl výborný (shodou okolností jsem právě dopila švestkový). Retro prvky jsou skvělé; podávané v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství! Podobně si představuju své další bydlení - světlé, útulné, s parketami a spoustou milých drobností.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Retro prvky jsou skvělé; podávané v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství". Trefně řečeno. To samé já říkám o ginu. ;)

      Vymazat
  12. Vivi, nádhera, všechno krásné. Ale jestli jsem z něčeho na měkko, tak z toho malého globusu ♥ :)) Líbí se mi, jak je u vás krásně čisto :) Já se také vzhlížím v bílé barvě nábytku, ale ta práce kolem do toho, dvě děti mi šíleně práší, to nemluvím o psovi :D Ale díky vám a vašim fotkám jsem dnes umyla okna, hned se mi tu lépe chodí, když čistými okny prosvítá sluníčko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Kristýnko, tak to mě moc těší. ;) Máš skvělý vkus - tenhle starý plechový globus je můj velký favorit. ;) Povím ti, ono je to asi úplně jedno, jestli je nábytek bílý, hnědý, černý nebo červený. Prach a nepořádek se usazuje rád na všech barvách. ;) U nás doma bývá hodně divoko, a bez uklízení to zkrátka nejde, ale přišla jsem na to, že když uklízím "bordýlek" z věcí, které miluju, dělám to mnohem radši. :). Safra, umýt okna bych taky potřebovala - nechceš přijít? ;)

      Vymazat
  13. Máš nádherný pokoj! :) Plno z nás ti ho musí závidět :(. Taky bych takový chtěla, obdivuji Tvou nápaditost, líbí se mi ty barevné doplňky, prostě krása!! ♥ Miluju tyhle Tvé články :)
    Ta Eiffelovka a všechnooo :)

    Mohla bych se zeptat na co používáš ten Nuxe olej? :) Právě jsem na něj koukala na Parfums.cz s lahvičkou Eiffelovky. Na co je tak dobrý? :) Předem dííky za odpoveď a krásný den :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko, děkuju moc. ;) Doufám, že můj pokoj je spíš pro inspiraci, k závisti snad není žádný důvod ;). Mám radost, že se Ti tyhle články líbí, plánuju se s nimi brzy "rozlézt" do obýváku ;).
      Nuxe olej, to je božská záležitost. Používám ho už asi 5 let a řekla bych, že to je jediná kosmetická věc, ke které se pořád tak zarputile vracím a kupuju ho opakovaně. ;) Je super, že už je dneska k dostání i u nás, dřív se pro něj člověk musel táhnout až do Parisu ;). Používám ho na pleť (pod make-up), na tělo po sprše a někdy si z něj dělám zábaly na ruce. Je to absolutní úžasnost. A nádherně voní. :-*

      Vymazat
    2. Boží inspirace!!! :)♥
      Prý je dobrý i na vlasy, to zkušenost nemáš? :) Díky za odpoveď, asi do něj půjdu :) mě se líbí ta Eiffelovka na tom :D:) doufám, že vydrží déle, za tu cenu :P

      Vymazat
    3. Milá Teri,
      ty jsi hooodná ;).
      Na vlasy ho nepoužívám, ale moje kamarádka, která si ho ode mě ráda půjčuje (ach jo) ;-), ho na vlasy miluje. Mně nejvíc na vlasy vyhovuje olej Tahiti Tiaré. Olejíček Nuxe s Eiffelovkou je naprosto úžasný; až mi dojde tenhle, taky si ho koupím - jako správná "Pařížomilka" bych ho měla mít. ;-). Když ho budeš používat jen na pleť nebo vlásky, tak Ti vydrží podle mě hodně dlouho. ♥

      Vymazat
    4. To Ty jsi tady ta hodná :).
      Asi si ho vážně objednám :). No, ten je právě boží, do něj bych šla :). Prý "Pařížomilka", jak krásné slovo!! :D Jo, to jsem, ale v Paříži jsem ještě nebyla, takže takový sen! ♥. Joo, to bys ho teda měla mít :P.
      Promiň, opravdu mě to zajímá :) kór, když jsem na kosmetičce. :) Jo, tak to by bylo fajne. :)

      Vymazat
  14. moc pěkné líbilo se mi ta výprava ;)

    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, mě se taky moc líbí, když se ke mně vypraví tolik milých čtenářů ;).

      Vymazat
  15. Anonymní12:10

    Vivinko, ať už děláš pracovně cokolliv hned toho nech a živ se designérstvím. Prohlížím si tvé fotky pořád dokola a soběžně s tim si dělám seznamy "co kde a jak změním" a jak na to tak koukám, budu muset změnit všechno. :-) Škoda, že se cit a vkus pro takovéto umění bydlet nedá někde koupit. :-) Děkuji za krásnou isnpiraci a za to, že nás zveš k sobě domů. Já bych to nedělala, kdybych byla blogerkou, protože bych se bála toho až moc velkého odhalování soukromí. Ale jsem ráda, že ty se toho nebojíš :-) Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, no tak úplně se tím neživím, spíš jen tak přiživuju ;), ale jsem ráda, že Ti můj styl padnul do oka. Přiznám se Ti, že kdybych byla blogerkou, tak bych se taky bála, ale já jsem jen holka, která na internetu vytvořila virtuální místo, kam lidi chodí zapomenout na starosti. Takže - žádný strach ;).

      Vymazat
  16. krásne zariadená izbička :) máš výnimočný cit pre detaily!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Vivi,
    moc děkuji za milé pozvání a výbornou kávu :o).
    Bylo mi u Tebe jako vždy moc hezky, útulno a pohodově, nejspíš se znovu zastavím ještě dnes, nevadí?
    Krásně jsem si odpočinula, očichala všechny ty malé lahvičky a prohlédla jsem se v tom úžasném zrcadle (že by jeden z pokladů, na které člověk čeká spoustu let?).
    Užij si den Viv a už se moooc těším na příště :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, určitě určitě, jedna návštěva je fajn, ale dvě jsou přímo žůžo! ;) Na tohle zrcadlo jsem až takovou spoustu let nečekala, ale tak zhruba rok jsem hledala to pravé, a nakonec se zadařilo ;). Někdy se zkrátka vyplatí počkat si, i když "unáhlené" a nepromyšlené nákupy miluju taky. ;)
      I já se těším. :-*

      Vymazat
  18. Vyzerá to uplne super, stale ked vidim tvoj nový članok naštartuje ma to inšpiráciou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To som priamo nadšená, pretože to je cieľ môjho blogu. ;) Ďakujem. ;)

      Vymazat
  19. Moc se mi líbí ta zebra! ^^

    OdpovědětVymazat
  20. Moc krásná výzdoba :)

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní14:08

    Neskutočné a sexi! Môžeš prosím pekne povedať, odkiaľ máš všetky tie veci a dekorácie? Nejaké tipy na obchodíky prosím. :)
    T. Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, to je moc těžké říct, odkud jsou všechny moje věci. :) Něco je má vlastní nebo dědova výroba, něco je přivezené z cest, něco je Ikea, něco HM Home, něco je Lanatura, něco jsou bazary...kdybys chtěla vědět něco konkrétního, tak napiš sem nebo nažhav ímejlové dráty. ;)

      Vymazat
  22. to je tak útulné a nádherné! máš vážně vkus :)

    OdpovědětVymazat
  23. U Tebe je prostě milo, osobito a barevno pokaždé. A proto je pro mě Tvoje bydlení doslova oázou mezi všemi těmi neosobními černobílými fotkami bydlení které všude potkávám... Jen tu Ikeáckou komodu bych vyměnila za nějákou lepšejší od nás :) A víš co Ti Vivi nejvíc závidím? Toho světla co doma máš! U nás bychom museli vykácet půlku lesa nebo přistavět další tři patra abychom ho měli tolik co Ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:35

      No a já zrovna presne tuto komodu chci a touzim po ni uz asi dva roky, ale je moc draha, takze si zatim musim nechat zajit chut. Mozna kdybych si nekupovala knizky a kosmetiku, kterou tu doporucujes, uz bych na tu komodu mela nasetreno. :DD Uzasny styl, jsi ma velka inspirace!
      Ahoj Klára

      Vymazat
    2. Jste hodný holky. ;) Ikea je fajn na pořízení takových těch neutrálních kousků. Nevím, kde jinde bych sehnala za rozumnou cenu bílé (pratelnééé) pohovky a gauče nebo komodu, která je tak jednoduchá, že nechává prostor všem ostatním věcem, aby rozehrály parádivou hru. ;) A má pruhované šuplíky ;). Ale není co řešit, vlastnoručně vyrobené originál superúžasnosti, které produkují lesní skřítkové z Made in les, to jsou kousky, které si člověk kupuje na celý život (ale musí počítat s tím, že jejich osobnost a výraznost může zastínit všechno ostatní - možná někdy i samotné majitele) :-)
      No dneska bys mi, Radko, světlo nezáviděla. Celý den je venku (i u nás doma) tma jako v pytli. Podzim v plný síle. ;)

      Vymazat
  24. Máš hodně podobný styl jako já, takže se u tebe cítím jako doma :-)) Paráda , jen je škoda, že nemohu přičichnout k těm svíčkám :-))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  25. ciste a jednoduche!

    precitaj si moj prispevok o cestovani po Indii. Mozno budes prijemne prekvapena
    www.donnaiveh.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  26. Musím se vždy ujišťovat, že jsem na českém blogu. Bravo Vivi!

    OdpovědětVymazat
  27. Tuhle komodu máme taky - ale nám na ní trůní želva, ale ta taky udělá parádu :D hned si musím vygooglit tu svíčku co vytvoří atmosféru domova ;)
    http://kamenurazu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hani, želvy, to bývají "nestárnoucí dekorace" ;).

      Vymazat
  28. My se nemusíme moc snažit, protože tu senzačnost všechnu zařídíš ty ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším, že kdyby nebylo senzačních čtenářů a hlavně komentátorů, kteří se tu starají o krásně milou atmošku, už dávno by mě to tu nebavilo a možná bych psala jenom nákupní seznamy. ;) Takže zásluhy jsou vzájemné. ;) ♥

      Vymazat
  29. Krása!! Ráda bych seděla a jen se kochala a kochala ;) Moje šuplíky se už vánočními dárky začaly plnit a řekla bych, že jsou už i celkem plné, musím se vydat na lov krásného balícího papíru ;) Ale vsadím se, že za dva měsíce budu sama překvapená, co jsem všechno nakoupila :)) Alespoň to rozbalování bude větší sranda ;)

    Chtěla jsem se zeptat na Tvůj názor na olejíček Nuxe, stojí za to? Už jsem na něj četla špatné i dobré recenze, tak pořád váhám... Co Ty na to?

    Daisy od Marca Jacobse je srdcovka, moje první voňavka od manžela (teda, tehdy ještě přítele :D). Ale mám ji v jiném obalu, hranatém.. ;)

    Díky za další moc hezký článek ;) Nevěřila bys, ale tento měsíc byl ve znamení Tebe, chystám na to článek, přečetla jsem celý Tvůj blog od začátku do konce ;) Nejlepší kniha, kterou jsem četla ;) Díky, díky, díky :-*

    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě klidně jen seď a kochej se, protože já Tě rozhodně vyhazovat nebudu. ;) Naopak, ještě ti přidám kousek bábovky. ;) Výborně, výborně, když se šuplíky plní vánočními dárky, jsem spokojená ;).

      Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy, nikde nečetla žádnou recenzi na olejíček Nuxe a možná je to dobře. Ne vždycky je dobré se nechat ovlivňovat. Já ho používám už 5 let a budu ho používat tak dlouho, dokud ho budou vyrábět. Zbožňuju ho a mažu se s ním od hlavy až po paty. ;) Nikdy jsem ho nezkoušela na vlasy (na ty používám jiné oleje, hlavně olej Tiaré Tahiti), ale na pleť ho používám prakticky denně a moc jí svědčí. A co svědčí mé pleti, to dělá dobře i mně. ;) Krásně voní a je to takové pomazlení prostě ;). Akorát - koupila jsem si v létě olej Nuxe se třpytkami a ten bych nedoporučovala. Třpytky jsou v něm takové "lepivé", takže za mě rozhodně klasika bez trblietek. ;)

      Daisy, to je taková láska/kráska. Já jsem šílená "parfumerářka", moje sbírka roste jak houby po dešti, ale Daisy bude vždycky jen jedna. Tahle je kulaťoučká, protože to je mini balení ;).

      To je tedy něco! Měsíc ve znamení "mě". :-) Ty jsi zlatá, viď? Tak doufám, že až jednou konečně napíšu opravdovou knížku, tak že se Ti bude stejně dobře číst jako tahle knížka blogová. ;) Děkuju a na ten Tvůj článek se moc těším. ♥

      Vymazat
    2. Tak to jsem ráda, že Ti vyhovuje. Přemýšlím o tom, že tu klasickou verzi vyzkouším ;) Děkuju za mini recenzi ;)

      Ahaaa, tak to bude tím. V minibalení jsem Daisy nikdy neviděla :))

      Knííížka!! Stála bych ve frontě jako první :))

      A.

      Vymazat
    3. Jsem moc zvědavá, jak ti bude olejíček Nuxe vyhovovat, ale on má podle mě skvěle našlápnuto na to stát se tvým oblíbencem. ;)
      Nevím, jestli na knížku bude nějaká fronta :), ale budu tě jednou na autogramiádě vyhlížet. ;)

      Vymazat
  30. Vážně nechápu a hrozně obdivuju všechny, co to mají doma takhle pěkný a načančaný. Já mám doma spíš zmatek a čurbík a mít načančáno by pro mě bylo asi nepraktický. Ale pak obdivuju všechny ty fotky krásnejch koutků a věciček a DIY věcí a všeho. Ale samotnou mě to moc nebere, nedokopu se k tomu... Dneska jsem se ani nedokopala přišít si knoflík na kabátu ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smajisko, když jsem bydlela u našich, na koleji nebo v podnájmech, myslím, že jsem byla ta největší milovnice bordýlku. Mě tak nebavilo uklízet, čančat a bydlet. Ale to se změnilo s vlastním bytem i s různými pracovními nabídkami, takže mě design "chytnul" a dneska je to jedna z mých největších radostí a vášní. Ale když je ti hezky v čurbíku, tak je to taky dobře. Hlavní je, abychom byli doma šťastní. ;) Mohla jsi mi říct, čoveče, já bych Ti ten knoflík přišila. ;)

      Vymazat
  31. Vivi, tvůj domov je prostě celý ty - hravý, bláznivý, barevný, trochu uličník a hlavně fešný! Navodila jsi mi útulný pocit domova i přesto, že jsem zrovna v hotelu a snažím se dohonit tolik práce, co to jen půjde :)
    Byl by to ale hřích neodskočit si na chvilku k tobě domů - odpočinout si, inspirovat se a hlavně MÍT RADOST... ze všeho... ze tvého přívěsku, usměvavé černošky, růží, ze života.. Z TEBE!
    Posílám radostné pozdravy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivetko, asi si dovedeš představit, jak se tu při čtení tvého komentáře usmívám a tetelím. Jsem ráda, že se mi povedlo svým článkem přenést trošku "domácího tepla" do hotelového pokoje. ;) Doufám, že ta spousta práce, kterou máš a řešíš, se už týká té vysněné kavárničky...mám už takovou chuť na Ivetčino kapučíno. ;)

      Vymazat
  32. Anonymní22:03

    Velký dík Vivi za tento blog. Pomáháš mi díky svým nádherným fotografiím a textům překlenout jedno hodně těžké období, které bych nikomu nepřála prožít. Vždy když sem přijdu, najednou je všechno lepší, mám zase chuť do života a touhu začít užívat si každý den.
    Dokážeš mě rozveselit a ani o tom nevíš. Jsi člověk, kterých je na světě málo, a proto ti tu dnes takto veřejně děkuji. Hanka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to jsi mě dostala. ♥ Děkuju ti, vážím si toho a moc ti přeju, aby to zlé, ať už je to cokoliv, bylo zase dobré nebo aby už to bylo prostě za tebou. Opatruj se, drž se a zase přijď. ;)

      Vymazat
  33. Ahooooj Vivi! (Už zase můžu psát!!!)
    Tak tedy přicházím k tvým dveřím, zvoním, ale jen lehce, ať nevyplaším tu krásnou atmosféru, která u tebe panuje. Ty přicházíš, úsměv na tváři, vlídná slova. Zveš mě dál. "Nezouvej se" říkáš. Leč já jsem dívka vychovaná a vím, že v botech se po bytě nechodí. Jsem na vše připravená, ponožky mám proužkované s kočičkami (dárek od mé kamarádky). "Chceč čaj, či kávu?" ptáš se mě. "Čaj, prosím." odpovídám. Chodím po bytě a rozhlížím se: "Jak krásné to tu máte." Posadím se vedle tebe a hop! Tomíček se k nám přidává. To mi udělal velkou radost. :-)

    Vivi, zkrátím to! :-) Je mi u tebe moc dobře. Čaj byl výborný a i dortíček mi moooc chutnal. A i tu bábovku jsem si dala. ;-) No co už! :-)
    Na tvém glóbusu jsem si také zacestovala, prst mi několikrát zastavil na Japonsku! ;-)
    Ani se mi nechce jít, ale slibuji, že se zase zastavím. :-)
    Ahooooooooooooooooooooooj! Tak příště! <333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, jů, tak bráška nám to spravil? ;) Má u mě medaili. ;)
      Já se do tvého vyprávění tak začetla, že mi bylo líto, že nepokračuje aspoň na deseti stránkách (ale dovedu si pokračování domyslet a představit) ;).
      Jsem moc ráda, že jsi přišla, že Ti chutnalo, a že sis se mnou zacestovala prstem po globusu. Japonsko? Skvělý nápad. Tak jedeeem. ;)
      Příště se zas těším. ;)

      Vymazat
  34. Vivi, já vždycky jen vzdychám nad tím jak to máš doma krásné a jak umíš krásně kombinovat a dekorovat :)

    Spotřebováno - Září 2014

    OdpovědětVymazat
  35. mě se tenhle styl hrozně líbí! :) a ta komoda je suprová

    OdpovědětVymazat
  36. Děkuju vám moc za superpríma komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  37. Krásne zariadené a super detaily, vidieť, že si dávaš záležať a že do toho vkladáš svoje ja :)
    theVandasdiary

    OdpovědětVymazat
  38. Tyhle návštěvy mám ze všeho nejraděj, Vivi :-) U Tebe je vždycky báječně... vždyť Ty to víš :-) A už vím, o co si napíšu ježíškovi (to znamená, že moc děkuju za ten "tip" na pětiletý deníček :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Niki, a vždyť Ty zase víš, jak ráda Tě "u sebe doma" vždycky vidím ;).
      Pětiletý deníček zrovna Tobě absolutně nemůže chybět, myslela jsem, že už ho dávno máš. ;).

      Vymazat
  39. Jamieho "vázu" s ružami som si všimla už na face a teda za mňa :*. Ruže milujem a Jamieho som obdivovala ešte hádam na základke a dokonca ho teraz sledujem aj na insta. Videla som aj nejaké tie časti z jeho školy snov aj keď pomáhal školám meniť jedálniček... Podľa mňa zaujímavý človek, ktorý dokázal zaujímavé veci a ktorý sa nesnaží len zviditeľniť, ale aj pomáhať.
    Ďakujem za pozvanie, papučky a príjemný pocit, z ktorým od teba odchádzam, ale nie nadlho. Budem sa vždy vracať, keď budem potrebovať nabiť, rozveseliť, inšpirovať. Ale už sa bojím písať aj komentáre, lebo v každom len chválim a chválim a potom si pripadám ako vtierka, ale keď inak sa to nedá. Pokiaľ nenapíšeš nejaký hrozný článok (to nedokážeš), tak ja vždy budem len chváliť a vytešovať sa ako tu je dobre.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:38

      Pod to se ráda podepíši. Vivi si chválu rozhodně zasluhuje. Vypiplaný blog, který je návykový a vzniká na něm závislost. Já v tom jedu už třetí rok. :-))
      D.

      Vymazat
    2. Holky, vy víte, jak mě potěšit. ;)
      Pampeliško milá, a myslíš, že se dá chválení a taková úžasná pozitivní slova okoukat, omrzet nebo že by se dokonce mohlo zdát, že si vtierka? :-D Ty blázínku. Věř, že bez komentářů, bez TAKOVÝCH komentářů by můj blog nebyl tím, čím je - už dávno bych ho nepsala, kdyby neměla tak milé odezvy. Takže - i díky Tobě můj blog žije a raduje se ze života. ♥

      Vymazat
    3. Vivi, to je dobre vedieť, odteraz ťa budem chváliť kade budem chodiť (nieže by som to nerobila už aj teraz) a nie len kvôli tomu, že si to zaslúžiš, ale aj kvôli tomu, aby si nám ešte dlho písala a nabíjala nás (elektrika je drahá :D, ale ty si ešte drahšia alebo drahocennejšia:)
      Inak neviem, či už tu taký článok máš (ešte som si nestihla prečítať všetky), ale nechystáš sa na článok do zákulisia blogu? Teda ako vznikajú fotografie, články. Kedy to všetko stíhaš dávať dokopy, aby to bolo také waw? Bloguješ, len keď ťa kopne múza alebo máš nejaký ten vyhradený čas. Poznáš ma ja som zvedavec a myslím si, že nás je takých viac, ale zase páči sa mi aj také to tajomné ako to asi vyzerá pri tvorení blogu, bububu, tak neviem, či by som chcela vedieť to tajomstvo. Bode to je schiza. Ale zvedavosť u mňa väčšinou vždy zvíťazí :D

      Vymazat
    4. Milá Liško Pampeliško, tááák, tak se mi to líbí ;)). Spokojeně se teď tetelím na počítačové židli a usmívám se jako měsíček na hnoji - a to u počítače vážně zas tak často nedělám. ;)
      Príma tip na článek - píšu si ho do svého růžového sešitu, děkuju. :-* Můj muž by mé blogování shrnul v jedné větě "Vivi tráví nad blogem všechen svůj čas" :-D. Ale pokud "to tajomné" odhrnu a ukonejším tak tvou zvědavost, slibuju, že tak stručná jako můj muž nebudu. ;)
      A...musím to říct - ty jsi vážně úplně perfišná a bombastická ;).

      Vymazat
  40. Kočka s růžovým šátkem! Právě jsem se zamilovala!
    Já se zamiluji snad pokaždé, když jsem u tebe na návštěvě. Jak já to tu mám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje zamilovávání je víc než vítáno. ;)

      Vymazat
  41. Ahoj Vivinko
    to je Nádhera ... miluji tvůj vkus a styl :)) nechceš si mě vzít domůůů? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michaelko, není co řešit, odpověď znáš, takže sbal kufřík a vyraž hned na cestu. ;) Se těším. ;)

      Vymazat