25.8.11

Když v Holandsku černý holky tancujou...

Pestrobarevné africké krasavice by určitě uměly skvěle tancovat, kdyby byly bývaly nebyly sádrové a kdyby nemusely nehnutě stát za skleněnou výlohou jedné galerie. A protože o tanci s nimi vážně nemůže být ani řeč, soustředíme se v Holandsku na jiné věci:
Na nábřeží sedíme na rozviklaných dřevěných židličkách, jíme roční sýry a pijeme k nim bílé víno, házíme flašinetářům do čepice eura, kupujeme si od pouličního malíře v klobouku a pruhované barevné šále předražený naivní obrázek, hltáme zmrzlinu, odoláváme nákupu dřeváků, neodoláme stánkům s rybími pochoutkami a vaflemi s horkou polevou, fotíme v oknech cizích příbytků legrační sběratelské figurky a vzápětí máme jejich překvapeným majitelům co vysvětlovat ;-), obdivujeme, žasneme, hledáme mušličky, pořád někde platíme vstupné, zoufale málo spíme, jíme croissanty s máslem a zapíjíme je silným kafem, kupujeme si tulipány, už nestíháme bleší trhy, ALE...slibujeme si, že se do malých holandských vesnic i velkých měst brzy vrátíme...
(Toto bylo nejdelší souvětí na blogu napsané bez jediného nadechnutí.)
 A jaká byla Vaše dovolená nebo...kam se toužíte podívat nebo...na jaká místa se chcete vrátit?
 
Vivi podpis

39 komentářů:

  1. Tak toto zní jako bezkonkureční, báječná a pohodová dovolená! Přesně pro mě! :). Přečteno též na jedno nadechnutí a připadala jsem si, jako bych tam byla ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach Vivi, tak jako Ty jsi to napsala bez jediného nadechnutí, tak já jsem to bez jediného nadechnutí přečetla. Užívej si! Mě čeká dovča za necelé dva týdny a už se nemůžu dočkat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tam bych se taky jednou chtěla podívat :-) třeba jednou, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  4. Krasne napsano, zavidim, uplne na me prostupuje atmosfera, chute a barvy z tveho popisu:) Moje vysnena dovolena se meni dle mych nalad. Jednou snim valeni se u Seiny, podruhe o objevovani Mexika a jeho zdejsi kultury, potreti o ikonickem New Yorku, ale stejne se nakonec citim nejlip s kamaradama a je vlastne jedno jedno kde, jestli pod stanem nebo na chate:)

    OdpovědětVymazat
  5. chtěla cbych se podívat všude..po celém světě!

    OdpovědětVymazat
  6. Krása! Vážně Vivi, i trochu závidím, ale přeju ;) Mé srdce neprahne po dovolené v cizině, i když bych nepohrdla...ale doma je doma :)

    OdpovědětVymazat
  7. ...Len a Simčo, je na čase se zase pořádně nadechnout a užívat si, ať jsme doma, v Japonsku, v Holandsku nebo v Mexiku ;-). Děkuju Vám!

    ...Škodulko, přání jsou od toho, aby se všechna jednou vyplnila. Tak až se ti splní, pošli čumkartu ;-)

    ...Hanyzko, úžasný komentář, máš krásné sny a naprostou pravdu :-*

    ...Ivuš, kdy odjíždíš? A stíháš to za 80 dnů? ;-)

    ...Borůvko, určitě, souhlasím! Doma je nejlíp...ačkoliv...všude je dobře ;-)).

    OdpovědětVymazat
  8. zadna dovolena nebude, na cestovani jsem prilis unavena, ale uplne by mi ted stacily ty rybi pochoutky a vafle...ano, ted a tady.

    http://jedenactkocek.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  9. Vivi, super......úplne cítiť tú atmosféru nabitú zážitkami a energiou....uži si to....
    práve brúzdam po nete a hľadám tipy....už sa blíži, už sa blíži krátka dovolenka na južnej morave.....božinku, tam je čo pozerať....
    Eva

    OdpovědětVymazat
  10. Dokonalá Vivi..já jsem tvůj článek jako vždy přečetla na jedno nadechnutí!! tvé články doslova hltám..zase skvělý námět!! Holandsko bych ráda jednou navštívila. a kam bych se zase ráda vrátila? Určitě na floridu, kde cítím určitou spjatost s místními a pohodovým stylem života.Užij si všechny své cesty:) Ale vrať se vždy zase zpátky k nám..na blog:)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Vivi, jj, sladke Holandsko:) Jeste ti tam chybi....pujcujeme si kola a jezdime podel a pres uzasne kanaly.... Me ceka "early autumn London", tak uz se strasne tesim. Hezke parne dny. Petra

    OdpovědětVymazat
  12. AAAAA, to je nááádheraaaa! Chci víc víc a víc fotek!!!! :-) Tak ráda bych se tam také podívala!

    OdpovědětVymazat
  13. V Holandu je to super!
    PS: Navštiv prosím můj blog - začínám. Díky

    OdpovědětVymazat
  14. Jú, Vivi, Ty ses měla :).
    Tím směrem bych taky ráda nakoukla, letos jsme pro společné "zahraniční" chvíle vybrali Vysoké Tatry.
    I když nevím, jestli zapůsobily, tak jak měly... - našeho nejmenšího Mikeše se teta ptala, jestli jsme byli na horách, on odvětil: Ani ne, jen v Tatrách :)).
    Krásný večer! M

    OdpovědětVymazat
  15. ...Papilotti, moc dobře ti rozumím!

    ...Evi, užij si pohádkovou Moravu a nezapomeň poreferovat, co všechno bylo k vidění.

    ...Inuško, nemám na tvůj komentář co říct. Jen se tetelím blahem ;-)

    ...Peťo, kdepak kola...pěkně lodí, bez námahy :-) Ať žije Londýn!

    ...Sandy, jsi zlatá! Děkuju! Ach, to moje hloupé pravidlo "dvě fotky a dost"...:-/

    ...Doris, provedu!

    ...Mari, děkuju, krásně a příjemně jsi mě rozesmála ;-).

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní19:32

    holandsko! Páni! Jaké to tam je? Chtěla bych se tam někdy podívat...

    OdpovědětVymazat
  17. Tak krásně napsané, úplně si to představuji, jako bych tam byla :-) já sním... o dovolené mezi rozkvetlými levandulemi ve Francii, na větrných kopcích Skotska a zelených pláních Irska, u bílých domků nad mořem v Řecku, vidět barevné sukně tanečnic flamenga ve Španělsku... stačilo by mi poznat Evropu, dál mě to kupodivu neláká... a i u nás je moc pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  18. úžasne napísané :) kde by som sa chcela vrátiť? do svojho rozprávkového sveta :) ale nie, určite do Grécka a do Atén, kde som mala žalostne málo času na všetko, nieto ešte na butiky s oblečením :-O. Ak by som sa tam vrátila, určite by som presnorila celé mesto :)

    OdpovědětVymazat
  19. Jééé, to je nádherně napsáno! Moc ti to přeju :-) Do Holandska se chci taky někdy podívat. Já byla letos v Barceloně - hodím časem na blog video :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní21:24

    úžasne si to opísala, úplne si to viem predstaviť a ozaj sa teším na ďalšie fotky:)

    OdpovědětVymazat
  21. Milá ViVi, děkuji za milý komentář, potěšil mě :) Má mamina byla v Holandsku loni, s přáteli obráželi kanály na lodičce, bohužel jim ale většinu času propršelo, takže je fajn, že máte hezky. A je super že odoláváte dřevákům, my jich máme doma plno :D

    OdpovědětVymazat
  22. Tak už jsem se těšila, že až uslyším klapání dřeváků, jsi Vivi zpět ze světa doma. A ty jsi si je nekoupila!
    Ovšem možná investice do obrázku, se ukáže, jako velice dobrá. Kdo ví, jestli autor nebude nový Van Gogh!
    Pevně věřím, že ještě, než vyseknu poslední pukrle na tomto světě, zajedeme si do Ascony, Lokarna a Lugána, malého ráje na zemi.

    OdpovědětVymazat
  23. Ja uz mam letos po dovolenych. Vysla Ibiza, New York a Verona. Chtela bych znovu do NYC, pokud by mi chtel nekdo pomoci, tak u me na blogu najdete jak na to :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, souvětí bylo nejen nejdelší, ale moc čtivé, výstižné, shrnující všechny ty dovolenkové emoce, které i se mnou po každém návratu cloumají!
    Asi nejezdím tak často a pečlivě vybírám, tak bych se vlastně vrátila kamkoliv, kde jsem už byla - Florencie, Verona, Benátky, Londýn a jih UK, Holandsko, které nás uchvátilo, jako tebe, Chorvatsko, Vídeň, Budapešť, ale i Slovensko, Litomyšl....a dost, abych to délkou nekonkurovala.
    Měj se krásně! Helena

    OdpovědětVymazat
  25. Ja som bola tento rok na Liptove a bolo tam super, len rada by som niekam k moru. Milujem teple morské krajiny

    OdpovědětVymazat
  26. jéj to je krásne!!v Holandsku som ešte nebola,ale fakt by som sa tam šla pozrieť:)...ja ešte tu po slovensku trošku,budúci týždeň idem do južných čiech tak uvidíme aké to bude:)!!

    OdpovědětVymazat
  27. ...Děkuju všem za komentáře, které mě pobavily a přenesly do všech možných koutů naší země i zemí na hony vzdálených. Ještě raz děkuju za cestování s Vámi :-* Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, já bych nejradši za tebou! Až dětičky povyrostou a nový domov nás už nebude tolik vyčerpvávat, tak tradá do Holandska bez dětí! Děkuji za předlouhé souvětí (těměř hrabalovské!) a ještě delší pozitivní pocit v mysli. Krásný víkend!Tvá Čára!

    OdpovědětVymazat
  29. skvělě napsané!!:))))
    děkuju

    OdpovědětVymazat
  30. Vivi,
    já chci poděkovat za moc milou návštěvu mého blogu. až jsem se zarděla nad tak chvályplným pokřikem. jo a můžeme si tykat? protože jsem se tady u Tebe porozhlédla a zjistila, jak je tu hezky, že mi přijdeš tak jako blízká :-).
    zajímavé psaní, pěkné pokoukání, vše pikantně originální... hodně dlouho jsme se zdrželi s mužem v komunistické samoobsluze a zavzpomínali...
    díky za hezky strávený čas, těším se na další!
    čao, Calenndula

    OdpovědětVymazat
  31. ...Čáro, děkuju za pozitivní komentář ;-). Holandsko na Tebe určitě ještě pár let počká.

    ...Bo, děkuju :-*

    ...Calenndulo, třesu Ti pravicí a připijím na naše tykání ;-). Navštívila jsem Tě moc ráda, a Tvoje panenky, chrastítka i jabloňová víla mě chytily za srdce, je to nádhera! Takže můj další chvályplný pokřik: ať žije Calenndula a její pohádková říše! ;-) Moc děkuju za milá a povzbuzující slova, hřejou jako kamínka.
    Těším se na další Tvou návštěvu, zdravím Tvého muže a brzy zase na napsanou, Vivi

    ...Gabi, thank you :-*

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi, z tvého nadšeného popisu přímo čiší to, jak sis dovolenou krásně užila:-), úplně ti to závidím, určitě to bylo super, super a ještě jednou super!!!

    OdpovědětVymazat
  33. Ach Holandsko, to je můj sen!Tam je nádherně, vše mě tam tolik láká a přitahuej :)) A krásné fotky

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní19:38

    jé,tam bych chtěla.:)

    OdpovědětVymazat
  35. Vivi, to bylo tak krásně napsáno...Do Holandska bych se moc ráda podívala. A kam se nejraději vracím? Kamkoliv kde je moře a teploučko!

    OdpovědětVymazat
  36. ...DĚKUJU Vám všem za moc milé komentáře :-* a teď už jdu pro Vás chystat nový post ;-). Vivi

    OdpovědětVymazat
  37. Love your blog!

    Follow me if you like my blog and let me know it!
    I'll follow you back. :)
    zizi
    www.zizibloom.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. ...Zizi, ja něrozumiem :-D, ale...senk jů very mač!

    OdpovědětVymazat
  39. černý holky jsou náádhernýýý.

    OdpovědětVymazat