3.11.11

Sběratelství aneb "bez kabátu ani ránu, kabát přece dělá dámu"

Vivi se otočí za každým kabátem, kolem kterého projde, a který o sobě může říct, že je šik. Vivi je prostě "kabátková"... Mám doma černé i bílé trenčkoty, podzimní kostku, sportovní i elegantní kousky, extravagantní, které nenosím, ale nemohla jsem je nekoupit i takové, které už mají svá mladá léta za sebou, ale vyhodit je nemůžu (však to znáte). Moje sbírka se rozrůstá pomalu, leč utěšeně. A na fotkách můžete vidět, že jsem na letošní zimu docela dobře připravená.
A kromě kabátků s radostným výskáním shromažďuju:
- tuzexové panenky - knížky - roztomilé a legrační obrázky - ponožky (nejlépe s bambulkami) - koloušky - nálepky - papírové tašky a krabice všeho druhu - brože...(výčet končím né proto, že by to bylo všechno, ale už je mi to trapné). ;-)
Víte, jakou všechny ty věci budou mít cenu, až budu slavná? (Jen ještě přijít na to, čím se proslavit) ;-) A co Vy musíte mít v množství větším než malém?

 Vlevo - holandský kabátek (věřte nebo ne, ale na něj jsem si netroufla; možná ho v Amsterodamu ve vintage obchodu na náměstí někdy potkáte).

Vivi podpis

53 komentářů:

  1. jéé,jsi krásná a ten kabátek také :)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní18:49

    VIVI,víš že jsi mi vyrazila dech? Asi víš proč.Myslela jsem si už dávno, že vypadáš jako panenka,ale kam se panenky hrabou!Jinak Tvou kabátkovou vášen docela chápu,jsem na tom podobně.Ještě sbírám náušnice,hrnky a kabelky 8-)) Jsem moc ráda,že jsi dala další článek,jen at je jich co nejvíc!!! 8-) Káťa

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé krásná Vivi:) Ten růžový kabátek je nádherný,já bych ho brala hned! Teď mám jen jeden:( zvětšila se mi část těla po které většina žen touží(já už ani ne) a šly všechny pryč:(
    Z tvojí fotky mám milý pocit a culím se na tebe:)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky bych si netroufla na ten kabátek. No, v hojném počtu musím mít lesky na rty ve všech možných příchutích a schopnostech. V tomto hnusném, zrádném počasí u sebe mám vždycky pořádnou zásobu kapesníků :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi, a kdes nechala vousy?!:D S těma rohama jsi mě ale nedostala, já jsem věděla, že jsi vousatý anděl. Sběratelstvím veselých záležitostí už jsi mě stihla nakazit, kabátové jsem teda začala už minulou sezonu, ale už jsem zahájila sbírku něčeho u čeho očekávám, že stoupne na ceně i bez mého přičinění (a vznikne z toho samozřejmě rodinné dědictví), ale zatím neřeknu, ještě by mi to na aukru všichni vyfoukli! Ale panenky ti nechám, neboooj! Čára .)

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi je chytrá..vtipná..umí psát..a ještě ke všemu je krásná??..tak to snad ani není možné..máš můj obdiv:) A jinak v poslední době zjišťuji..že jsem se nenápadně stala sběratelkou vintage kabelek a kožených rukaviček..běhám po bazarech a připadám si jako archeolog co hledá poklad..pár pěkných kousků se mi již podařilo ulovit..a zítra se chystám na další:) Vivi..jen tak dál..chci další a další články:)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak se nám Vivi, jak bych očekávala já, nepředstavila pod "kabátem noci", ale ve světle ramp! Jenom nechápu, jak jsi mohla odolat tomu růžovému kabátku?! To bych nemohla!!! V něm by bylo nemožné, každý den "voir la vie en rose"!!! Ještě, že do Amstrodamu, nejezdím každý den:-) Byl by ze mě "Růžový panter":-)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní22:32

    Nádherný článek i ty!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní22:34

    ten kabátik ti závidím (ale tak dobre, vieš :)), veľmi pekný ... a ten ružový, ja by som mu asi nedokázala odolať :)

    OdpovědětVymazat
  10. pro sběratelství mám pochopení - já mám víc notýsků než co dokážu popsat a víc broží než by unosila princezna...

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní23:17

    Ten růžový kabát je úžasný! Věřím, že kabátů není nikdy dost, i když tuhle úchylku nesdílím. :)
    Já nemám nikdy dost šatů, knih, hrnků, sak, psaníček,.. Ale pravda - knihy a šaty rozhodně vedou! A.

    + děkuji za komentáře, udělal mi radost! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Vivi mi kapla do rany.....zrovna som vyvetrala svoj šatník a pár kusov kabétov bohužial muselo ísť do zberného kontajnera pre charitu/obvzlášť jeden z mäkučkého manchestru mi bude moc chýbať/.....ale čo narobíš, dáko sa tie potvory scvrkli a už neboli nositeľné....zato mi teraz čestné miesto zabral zbrusu nový - čierna klasika s kapuckou-mäkký a hrejivý vlnený.... a čo sa týka zberateľstva - ja zbieram od mojich 18 rokov /teda už viac ako 30 r./flakóny z parfémov - ale len tých čo patrili mne-a poviem Vám, že každý jeden jediný viem kedy som dostala.....je v nich kus môjho ja...a preto ma nikdy neopustia :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Teda, moc ti to sluší...sbírání broží chápu....taky to dělýám, plus naušnice a vůbec všelijaké tretky. No, jak s oblibou říkám, jsem ženská marnivá:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Jé ale ten růžový je moc hezký !

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, Vivi,
    Tobě to sluší!
    Hned jsem se zatetelila, když vidím, že máš nový příspěvek :)).
    Jsem teda břídil, kabát mám jen jeden, a to velmi čerstvý - ze sekáče tmavomodrý dafflík, ukořistěný před týdnem. Ale teploučký! Uvnitř má béžovo-vínovou kostku, téměř Burrberry, až na ty barvy :)).
    A co sbírám? Kdysi ubrousky a známky, pak anglický i český porcelán, teď mě nenechává chladnou sklo, zvlášť dotyrkysova laděné. A když to už jinak nejde, tak se zase věcí zbavuju, prodávám... A pak zas něco koupím :). Ale určitě mám ráda krásné látky, syslení, to je moje!
    A taky jsem poslední dobou "posbírala" spoustu milých přítelkyň, Ty jsi samozřejmě mezi nimi :).
    Koloušci pro Tebe, hlídá je jedna z mých prastarých stránek :):
    http://www.rosemary.estranky.cz/fotoalbum/pro-vivi/
    Hezký den! M

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní10:29

    Já patřím mezi typické vetešníky...zbožňuju bazary, secondhandy, antikvariáty...prostě vše, kde se daj za pár korun sehnat všeljaké poklady. Když chce kdokoli ze známých něco vyhodit, hned vím, jak to zužitkovat :o)

    OdpovědětVymazat
  17. Jé, Vivi v plné kráse! Jsi moc sympatická a krásná žena. No, já bych do toho růžového určitě šla :).

    OdpovědětVymazat
  18. Konečně se nám Vivi ukázala v celé své kráse! :) Nádhera..! Ten růžovej kabátek je úžasnej, ale taky bych si ho asi neoblékla.. :D

    OdpovědětVymazat
  19. ten kabátek je úžasný,zrovna barva,kterou miluju ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Ach, chic kabatek, ja kabatky a kabaty miluji, mam problem, ze nenavidim zimni bundy, prijde mi to na me trapne a nepatricne, tak si v mrazu pod kabatek navlekam plno svetriku :)

    OdpovědětVymazat
  21. Teda, Vivi, já si Tě představovala asi úplně jinak! Jsi krásná, jak filmová hvězda. Kabátek taky úžasný, nicméně na mně by byl moc cukrkandlový. :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, to jsi mi udělala radost, že jsi se nám "zjevila" :-))) Moooc ti to sluší a teď jsi mi ještě více sympatická než dříve, protože úsměv prostě dělá svoje! Já mám takovou malou úchylku na džbánečky, ty mám moc ráda...a vlastně je ani není možné všechny využít, ale prostě stejně sem tam neodolám...ale není to nijak extra velká sbírka, mám jich asi sedm nebo osm. A kabátky? Ty já taky můžu!!! Hlavně elegantní a šik! ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní16:10

    Vivi, ty potvoro! Taková kočka! Až ti závidím! Ale holt někomu to od přírody sluší a má to štěstí. Každopádně jsem ráda, že jsi nám zase napsala a už se těšim i s kolegynkama z práce na další články! Pááááá! Saša L.

    OdpovědětVymazat
  24. NESPRAVEDLNOST !!!
    Být chytrá, vtipná, zábavná .. a ještě krásná!
    Pusu El.

    OdpovědětVymazat
  25. ......Moje milé, jezuskote, šmankote, tolik báječných komentářů jsem mi tu nechaly! Děkuju tisícerekrát! ;-)
    Mám radost, že máte také tolik sběratelských vášní, moc příjemně jsem si početla.

    ...Čáryfučko, tak Ty si pamatuješ na moje fousy a rohy z článku http://www.vintageblog.cz/2011/09/sasek-pocmaranej-aneb-kdyz-si-vivi.html
    Ty jsi tedy éro se sloní pamětí ;-)! Moc mě zajímá, co sbíráš; doufám, že to dřív nebo pozdějc prozradíš malé zvě(í)davé Vivi ;-).

    ...Zlatá Ino, děkuju! Ó, já se tak těším, až Tvou sbírku vintage doplňků uvidím na vlastní kukadla u tebe!!!

    ...Lezarts, odolat neodolatelnému je můj životní cíl, který však zatím zůstává téměř nenaplněn ;-). Jsi milá jako vždycky!

    ...Evi, tak to máš doma úžasnou sbírku. Žádný smysl nám nefunguje - co se vyvolání vzpomínek týče - tak silně jako čich. Stačí závan vůně a už máme před očima konkrétní místo, pocit, situaci. A parfémy nejlíp dokážou připomenout minulost!

    ...Mari, jsi zlatá, děkuju za krásnou fotku rozkošníků koloušků, to je přesně voda na můj mlejnek! Burrberry se se svými krémovými barvami může jít vycpat ;-) a ať se nechá tím Tvým šik kabátkem inspirovat! ;-) Brzy to tu u mě bude, Mari, vánoční a článků bude vícero ;-).

    ...Děkuju, děkuju všem :-***

    OdpovědětVymazat
  26. ...Sašo, Eli, neblázněte vy trdla ;-)

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, nejdřív k tvé otázce...sebekriticky jsem se zamyslela - klubíčka, korálky, látky, stuhy a ostatní cetky k tvoření, ubrousky a asi šátky a šály, těch mám fakt hodně :o)
    A tvoje kabáty...žádné nevidím, jen krásnou ženskou!
    Pěkný víkend, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Vivi, krásná, krááásnááá a v kloboučku :)))))

    Já se na kabátky teprve učím posledních pár - asi 4 - let :)))

    No, a taky sbírám kde co, že... :D :D

    OdpovědětVymazat
  29. Ach, Tvuj komentar mne dojal, jsem moc rada, ze se Ti atmosfera u me libi :)

    OdpovědětVymazat
  30. ZDRAVÍM, TVŮJ KABÁTEK SE MI LÍBÍ VÍC NEŽ TEN SLADCE RŮŽOVOUČKÝ.
    MÁM TAKÉ RÁDA KABÁTY A KABÁTKY, ALE JEŠTĚ VÍC MÁM OBLÍBENÉ TAŠKY, KABELKY A KABELE.
    ASI UŽ JE TO MOJE SBÍRKA.
    MĚJ PRÍMA VÍKENDÍK.
    JO A MIMOCHODEM, VYPADÁŠ FAKT DOST DOBŘE.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  31. ...Helenko, čím víc toho sbíráš, tím víc toho máš, tím jsi bohatší. Nebo je to jinak? ;-) Rozhodně fandím Tvým milým sbírkáma mám pro ně velké pochopení! A jinak...prosím Tě, budu rudá jako rak ;-)).

    ...Binno, děkuju ;). Já vím, že Tvé sbírky nemají hranice a mám je moc ráda! Rozhodně v poslední době mám asi nejradši právě tvou sbírku kloboučků!

    ...Nadio, to mě těší! Miluju tu temnou, tajemnou, nevtíravě staromilskou a zároveň moderní náladu u Tebe! Ráda pochválím každého, kdo si to zaslouží ;-).

    ...Bohdanko, jen mě nepřechval ;-). Jsem z té nečekané pozornosti celá nesvá. Tvé kabelky a kabely jsou stoprocentě chvályhodnou a úctyhodnou sbírkou, však už jsem pár nejcennějších kousků u Tebe viděla a nadšeně tleskala ;-).

    OdpovědětVymazat
  32. ďakujem ti opäť krásne za tvoj komentár ...no kabáty sú predsa klasika ...ja mám doma dva a oba čierne ...aj keď viacej preferujem pohodlnejšiu módu a tak radšej nosím bundu do ktorej sa môžem zababušiť hlavne v zimných mesiacoch ...
    no a najnovšie ja zhromažďujem tričká a tielka...ako by povedala moja sestra s ktorou naprosto súhlasím " tričiek nikdy nieje dosť "
    PS: konečne viem ako vyzeráš no musím uznať že si ešte krajšia a príjemnejšia než som si ťa predstavovala :)

    OdpovědětVymazat
  33. Řekla bych, že ty Vánoce nejsou nijak žhavé. I když se cpu, jak nevím co, tak nejde přibrat :D. Jako je to super, ale přibrat takových 5 kg by neuškodilo :D

    OdpovědětVymazat
  34. Vivi, škoda, že jsi si na ten růžový kabátek netroufla, moc by ti slušel.
    Já sbírám oblečení. Tedy to oblečení, co jsem si kdy koupila a už mi není. Málokdy co vyhodím, podléhám totiž jakémusi bludu, že do toho všeho zase jednou zhubnu:)...Už toho mám plné skříně:) Jinak jsem ale blázen do různých šál a šátků na krk. Toho mám celkem dost.

    OdpovědětVymazat
  35. ...Ali, rádo se stalo. Myslím, že ti dva tví černí zástupci kabátků stačí ;-). A děkuju za milý kompliment.

    ...Kath, ale jen neříkej, nasoukáš do sebe 4 kila vanilkových rohlíčků a budeš jako buřt ;-) a vsadím se, že přibereš ještě víc než 5 kilo. Každopádně by Ti tvůj problém závidělo asi 90% ženských ;-). A pamatuj - nezáleží na postavě, hlavně máš-li něco v hlavě! ;-) A Vánoce si užij, ať budeš hubená nebo tlustá!

    ...El, děkuju, ale nějak už jsem z té extravagance povyrostla a asi bych se v tak výrazném kousku necítila úplně svá. Sbírat oblečení, to je vážně skvělý nápad ;-)) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  36. Jsi moc sympatická slečna. :) Ten růžový je skvělý, ale asi bych se taky neodvážila. Já musím mít ve velkém spoustu věcí. Jsem hrozná "schraňovatelka" :D

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní21:47

    Jak už tu psala v komentářích Ina-ty jsi prostě dokonalá! Ela

    OdpovědětVymazat
  38. Kabáty se mi taky líbí. Ale bohužel, vlastním jen jeden, červený. Ale mám ho ráda :)
    Myslím si, že je dobře, že opět kabáty převálcovaly naducané péřovky a umělotiny. A pokud to je jen můj pohled na věc, tak nevadí, mě se to líbí, že tomu tak je :)
    Nedavno jsem si na váš blog vzpomněla na jednom blešáku, když tam stál na stole koloušek. Skoro jak z vaší sbírky.

    OdpovědětVymazat
  39. Jsi krasna, Vivi:) skoda, ze sis netroufla, myslim, ze by Ti moc slusel:)
    Ja sbiram vily, prstynky a sem tam basnicky.
    Hezky tyden jinak preju:)

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní8:14

    Jé milá Vivi, tak to asi nevím, jestli sem můžu napsat, přesně takhle jsem si tě představovala, křehká, jemná blondýnka a hele, seš to fakt Ty!!!!!!!!
    Kabátek žádný nemám, ach jo, ale pokukuju po nich, líbí se mi, dřív jsem měla asi tři, ale teď prostě nee, chjo, teda vlastně takový jeden kratší jarní mám, ale fakt to budu muset napravit abych byla taky aspoň trošku šik.
    a s tím sbíráním? no, to bych sem všechno ani nemohla napsat. Pa Majka

    OdpovědětVymazat
  41. :D všechno už ti tady vychválili - takže to nebudu všechno opakovat a přidám jen - pěkný klobouček :)

    Btw začínám mít pocit, že tady to křečkování věcí (nebo tedy sběratelství) je nějaká ženská genetická porucha ( i když to je dost silné slovo). Kdybych měla vypsat, co shromažďuju zcela neúmyslně, bylo by to na dlouho. Dokonce ale něco shromažďuju i úmyslně - nálepky z banánů a jiného ovoce a papírové obaly od pytlíčků s čajem. Zaberou určitě míň místa než sbírka kabátů, ale narozdíl od kabátů to nemá žádné další využití :D

    OdpovědětVymazat
  42. Tak sláva, konečně Vivi vidíme :) A kabátek je krásný. Já shromažďuju lehčí svršky furt, už nevím, kam ty trička strkat vůbec...

    OdpovědětVymazat
  43. Vivi, Ty jsi krásná, milá, úžasná...a kabátky vypadají nádherně...Já bohužel nosím jeden ušuntělý spoustu let, nějak na mě nezbývají penízky. Krásný den, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  44. Vivi, ty jsi kočkáááá;-). Moc ti to sluší a teď už vím, že jsi nejen vtipná, pohotová a milá pisatelka, ale i krásná ženská. Kabátky jsou krásný, já vlastně ani žádný nemám, jsem spíš bundová a teď ke kočárku se to spíš ještě umocní, bunda je zkrátka k tomuhle "stylu" praktičtější:)

    OdpovědětVymazat
  45. Moje milá Vivi! Dlouho jsem v blogaření lenošila, najednou přijdu po dlouhé době k Vivi na blog, kde za 1) jsem se pobavila u skvělých a nápaditých článků
    2) Jsem si vychutnávala tu skvělou atmosféru
    3) Konečně pořádně vidím krásnou a roztomilou Vivi na fotce! A tvoje sbírka kabátů, musí být bezkonkurenční!
    Pa Kami!

    OdpovědětVymazat
  46. VIVI,taková kočka,jakto,že sis netroufla na ten růžový kabátek ,třeba v jiné barvě!Ale i tak jsi moc exkluzivní kousek HIHIIHI a ještě suprová ženská .....Tak piš a fotˇmoc se těším co vymyslíš na vánoce!!!!DAJA

    OdpovědětVymazat
  47. Vivi, zase po čase tady u Tebe brousím a zas se dobře bavím. a koukám, jaká jsi kočka! mně se ten kabátek, co máš na sobě (nebo snad je to bunda?) líbí víc, než ten růžovej. i když ten je teda sladkej!
    já hromadím tašky a kabelky, miluju je.
    jo, a obdivuju, jak často ze sebe sypeš ty duchaplnosti a srandičky na blog, já jsem jak želva a vše mi trvá... ale každej má svý tempo, ne?
    ať se dobře daří,
    C.

    OdpovědětVymazat
  48. I like the pink coat.

    http://thestyleattitude.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  49. naprosto se ztotožňuju s Tvou mánií :)

    OdpovědětVymazat
  50. a ten bicykel v pozadí..uh♥

    OdpovědětVymazat
  51. si veľmi sympatická :) Ja nezbieram vlastne nič, ale milujem všetko s Hello Kitty :D už síce nemám 10 ale strašne sa mi to páči :D

    http://mynewbeautybook.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  52. Anonymní13:25

    ..kremiky, vonavky, modne casopisy / nekupujem asi len tie cinske ci japonske, tam uz fakt nemam sancu si nieco precitat/, knihy od Ivanky Deváte a Haliny Pawlovskej, cestopisy... kolko mam este miesta?! ..

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní17:01

    Bohyně a Fatalkou zdraví a děkují za "odhalení"! (Boh)

    OdpovědětVymazat