6.2.12

Čokoládový dort - jednoduchý a výborný recept

Dneska tu máme takovou malou oslavičku, na kterou jsem upekla čokoládový dort. Obvykle sem žádné recepty nedávám, ale protože si myslím, že čokoládový dort je základ státu, mám tu pro Vás jednoduchý recept:
Připravte si velkou mísu - musí být s kytičkama, po babičce, s proužkem na okraji a s velkým uchem. Pokud máte mísu, je už téměř hotovo - vhoďte do ní 4 vajíčka, 120 g krupicového cukru, hodně kakaa, 250 g Hery, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku kypřícího prášku, 260 g hladké mouky, 1 zakysanou smetanu. Smíchejte, nalijte do pekáčku a na 160 stupňů pečte 30 minut. Ingredience jsou jen návrh, můžete si je přizpůsobit. Ozdobte rozpuštěnou čokoládou a mandličkama, mňama, mňama.
Ještě předtím, než se zakousnete, musím vám říct, co se vlastně slaví. Moji milí chocholatí, sešla se mi v poslední době celá řada blogových ocenění. Pod obrázky dortu najdete, kterým ocenitelkám za ně mockrát děkuju a zároveň se dozvíte, které blogy oceňuju já. Přestože dřív jsem při získání ocenění pronášela děkovné řeči, tentokrát se to obejde bez řečí (s plnou pusou se mluvit nemá). A dáme si můj čokoládový dort se stejnou chutí, s jakou pro vás chystám stále nové články, ano? Moc vám děkuju za motivaci a teď už směle do toho...dobrou chuť ;-).



Vivi podpis

44 komentářů:

  1. Jé Vivi to je ale krásne ...to som teda naozaj nečakala ...moc ti ďakujem
    a tá torta vyzerá tak vynikajúco že by som ju asi celú zjedla a to ja teda čokoládove torty nejem ...ale túto by som na jedno posedenie

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní17:54

    Vivi,fotky jsou nádherné a ty jsi nás překvapila svým cukrářským uměním.Gratulujeme k tolika oceněním,zasloužíš si je a ještě mnohem víc!Holky z Klatov

    OdpovědětVymazat
  3. Vivi, dort vypadá moc chutně, pěkně oslavuj a dobrou chuť! Krásný mrazivý dny přeje Peťa

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k ocenění, jestli si to někdo zaslouží tak určitě TY! :) Jinak dortík je moc krásnej, vypadá moc chutně, hned bych si ho dala! Uděláš mi ho taky? :) :D

    OdpovědětVymazat
  5. ...Ali, jsem ráda, že jsem Tě potěšila. Bylas zkrátka jen po zásluze odměněna. Rozhodně si kus čokoládového dortu nabídni, vždyť kdo jiný by měl slavit než držitel ocenění? ;-) A těším se na další fotky z Tvého nového foťáku.

    ...Holky z Klatov, děkuju moc. A víte co - tak taky něco upečte...já ráda sladký!

    ...Peťo, děkuju, oslavy neberou konce :-)

    ...Skodulko, jsi zlatá. Jasnačka, Ty si můžeš klidně i vydloubat mandličky ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňamózní:) Ale pro mě bez mandlí,nemužu:)

    OdpovědětVymazat
  7. Všem oceněným gratuluji a ten dort? Nejen, že se mi zbýhají sliny, ale obdivuji celý recept a hlavně provedení.

    OdpovědětVymazat
  8. To je od Tebe milé! :-) A velice děkuji za Tvé úžasné komentáře! Ty mě vždy tak potěší, že se div samou láskou nerozplývám! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní18:36

    tak a teď konec srandiček - nejde sem dát takovej dort a pak si jít zas po svých a nechat nás, abysme jen slintali; příště normálně poslat poštou, domluveno? Marťas

    OdpovědětVymazat
  10. ...Jeannette, určitě bez mandlí - jsem domluvená se Skodulkou, že je vydloube ;-)

    ...Larafaro, jsi moc milá! Tisícerý dík.

    ...Skodulko, tak jen se nám nerozplyň, už se totiž začínám těšit na další videa ;-)

    ...Marťasi, jasně, pošta to jistí! ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Vivi...čokoládový dort=základ naší rodiny...krásný...hned jsem na něj dostala chuŤ...milujeme vše čokoládové...když je nouze nejvyšší i čokoláda na vaření potěší...:-) Hezký večer...Magda

    OdpovědětVymazat
  12. Už jsem se chystala, že si upeču dortík, podle receptu Vivi, ale... nemám tu mísu (kytičko-proužkovanou s "uchem, po babičce"!)a bez ní to prostě nemůže fungovat!!! Tak se budu jenom smutně koukat, jak dortík, pod dohledem kolouška, mizí. Má to jeden pozitivní bod, nebudu přibírat na prostorovém rozložení osobnosti:-D
    Přeji čokoládově sladké sny:-D
    P.S.
    velegratulace!!!

    OdpovědětVymazat
  13. To je dost, oceněna si měla být určitě už dávno! I když hanba mě bičuje, že já tenhle báječný blog objevila taky až tak pozdě.... :-) A na čokoládový dortík se hodlám vrhnout hned příští týden a příteli ho upéct jako překvapení, jen se nemůžu rozhodnout, jeslti bude lepší doplnit ho višněmi nebo malinami :-) Škoda jen té misky, bez ní určitě výsledek nebude tak epesní, ale snad to zdlabe i tak :-)

    OdpovědětVymazat
  14. ...Madlenko, já Tě úplně chápu - čokoláda zkrátka všechny radosti násobí, neduhy léčí a starosti ničí ;-)

    ...Lezarts, děkuju, bez Tebe by to tu už prostě nešlo! A nic Ty se nebuj, taková mísa sice dělá zázraky, ale když se peče s láskou (a to Ty určitě), může se péct i v plastový misce za 29,-. ;-)

    ...Teri, ó díky, díky. Pár ocenění mi už dřív na hlavu přistálo, ale stejně jsou pro mě úplně největším oceněním takové komentáře, jaký jsem dostala teď od Tebe! To je pro mě vážně velká radost! A ať se dortisko povede (sázím se, že to bude Valentýnský překvápko) ;-).
    P.S. Višně

    OdpovědětVymazat
  15. když já mam radši krém, ovoce a drobenku.....ale kdyby mi tenhle dortík někdo přines, taky bych se nezlobila=)

    ale jelikož nepřineseš, doufam, že bude chutnat aspon těm srncům na fotkách=)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  16. jéé, Vivi. děkuji Ti jak za moc milý komentář tak za krásné ocenění. Jsi zlatíčko a já si Tebe i tvého blogu moc vážím a hltám všechny články. :)

    Jinak nálada je zase lepší, hlavně Úžasňák je zase úžasný a je nám spolu nejlépe na světě. :)

    Měj se krásně. :*

    OdpovědětVymazat
  17. A ten dort je úžasný! Určitě ho vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  18. Řekla jsem to už jednou a řeknu to znova: "Yummy, Yummy, Yummy, I got love in my tummy".
    Já si myslím, že čokoládový dort je základem všehomíra:)

    OdpovědětVymazat
  19. ...Balzu, co Ty víš? Třeba Tě překvapím ;-). Ale je fakt, že už zbývá jen kousíček (dost snědla Alice a Lezarts, Skodulka vydloubala mandle...), ale jo, ještě tu pro Tebe kousek mám ;-)

    ...Slečno L., tak to mám velkou radost. A vidíš, já Ti to říkala - všechno se v dobrý obrátí ;-) a Úžasňák zase bude úžasný; a je to tu! Dnes máš vážně skvělý den ;-).

    ...El Familia, někdo by měl Tvá slova do kamene vytesat a zvěčnit navždy! ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní21:06

    to je krásne! tá torta je krásna, vyzerá úžasne a určite tvoj recept vyskúšam (až budem mať doma opäť šľahač :D) a snáď sa mi podarí pridať ho na blog :) naozaj som to nečakala a ani nevieš ako si ma teraz potešila, drahá Vivi, najmä keď som pár dní trocha smutná a bez nálady ... ♥ ďakujem za úžasný kúsok torty! :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj, Vivi,
    jak víš, že mám zrovna tuhle mísu? :)) Tak to budu muset něco upéct.
    A od zítřka vstávám s heslem - čokoládový dort = základ státu, společnosti, úspěchu a radosti, kterou přináší blog naší Vivi.
    Gratuluju všem milým oceněným!
    M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, jak jinak by bylo možné, že bys tak často pekla tak výtečné pochoutky?! Bez takové mísy to jde pěkně "ztuha". :-)

      Vymazat
  22. Jůůů! Děkuju moc! Fakt mě to moc potěšilo! Úplně se červenám :)
    A dort na oslavu? Vynikající! Myslím, že mě dokonce uzdravil od těch mých bacilů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tenhle dort by Tě měl zvládnout vykurýrovat, ale pro jistotu bych teď být Tebou pár dnů neběhala za králíkem, ale ležela v posteli. ;-)

      Vymazat
  23. Jejda, milá Vivi, díky díky. krásné a milé překvápko. Dortíček je LUXUS, až mi kapou slinky. Mísu mám, po tchýni, s kytičkama a jablíčkama ála 70.léta, tak dortík bude. :) Pozdravujeme. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivi, kdo jiný by si zasloužil takové medajle než ten, kdo upeče na oslavu čokoládový dort v tendlencté míse! Gratuluji. A čokoláda i bez dortu je rozhodně základ a jestli ne státu, tak naší rodiny určitě. .)Čára

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní8:08

    Milá Vivi, moc moc gratuluju k oceněním a hned jsem si kousek dortu nabrala, nevadí, že byl poslední, však příště zas upeču já jo?? Pěkný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, tak to si nechám líbit ;-) Radši toho, prosím Tě, upeč víc - víš, jak to tentokrát dopadlo. Na jeden dort spousta hladových krků :-)

      Vymazat
  26. hm skoda ze nemam kde piect.Vyzera to ako z cukrarne

    saschanitra.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Děkuju Vám všem za moc milé komentáře a mám radost, že mnou oceněné blogařky snědly tolik čokoládového dortu. Mějte se krásně. Vivi

    OdpovědětVymazat
  28. No, to jsem celá já! Kdo pozdě chodí,...tak ti alespoň poblahopřeji doufajíc, že mi tvé jiskřivé články budou i nadále vylepšovat pondělí i jiné dny!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  29. Nádherný dortík :-) To srdíčko nahoře to krásně dozdobilo...moc povedené

    OdpovědětVymazat
  30. Mnamka, musim vyzkouset, ja diky srdicku tipovala, ze pujde o Valentynske prekvapko:)

    OdpovědětVymazat
  31. Děkuju Vám všem, jste zlatíčka.

    OdpovědětVymazat
  32. ďakujem ti za komentár Vivi. Dávam ti Followera :) úžasný blog :)

    jojaslife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní20:17

    Vivi budeš dávat tenhle týden další článek? Je to blbý takle se ptát, ale já se vždycky hrozně těším. Pa pá Ika.
    PS: budu mít taky asi svůj blog :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový článek už brzy, děvče milé ;-)
      Tak až budeš mít svůj blog, pozvi mě ;-)

      Vymazat
  34. Tak ten dort vypadá lákavě!!! Hned bych si ho dala nebo aspoň něco sladkého, ale je po půlnoci, takže mám smůlu:) Jinak gratuluji k ocenění, rozhodně si je zasloužíš!! Following you:)

    OdpovědětVymazat
  35. Mnam!!!
    Miluju čokoládové dortíky a pečení obecně.. super tip...!!!

    http://goldengrasszn.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  36. Zlatá Vivi, moc moc ti děkuji za tvé ocenění, velmi si ho vážím a nesmírně mě potěšilo:) A děkuji že jsi mi nechala kousek dortíku..víš že sice musím držet linii..ale ten malý kousek se nemůže projevit..doufám:)

    A velká gratulace k tvým oceněním, zasloužíš si je!!

    OdpovědětVymazat
  37. Mňam,hned bych si ho dala:-))

    OdpovědětVymazat
  38. lahodný dort,mňam! :)
    ocenění si zasloužíš,tvůj blog patří k mým nejoblíbenějším :))

    OdpovědětVymazat
  39. Anonymní22:41

    Tento dort vypadá opravdu lákavě! Dorty se mi moc nedaří, nicméně tenhle určitě zkusím. A doufám, že se povede. Veronika

    OdpovědětVymazat
  40. Sbíhají se mi sliny! určitě zkusím podle tvého receptu .))

    godwholovestodance.blogspot.com

    OdpovědětVymazat