30.1.12

Těšící okénko aneb tenhle song znám

Dneska ladím lehce materiální strunu a mám pro vás pár fotek věcí, které mě těší. A zakládám tímto malé "Těšící okénko". Vždycky, když otevřu jeho okenice, uvidíte věci, které mi zrovna dělají hezčí den. A někdy to budou i opravdu maliličkatosti, protože radovat se z drobností, to jsem snad studovala ve škole, že to tak dobře umím.

Zleva na fotkách:
1) Naše stará a stále se měnící "čmárací" tabule v kuchyni, na kterou rádi malují hlavně naše návštěvy.
2) Plechový zimní kolotoč, který hraje. Já v melodii slyším písničku "Ochraňte mě má maměnko", ale nevím jistě, jestli taková lidovka existuje ;-) a milý muž můj v ní poznal (jak by ne, když je to muzikant) zasněžený vánoční song...Už jsem vám říkala, že mám velice originální hudební sluch a skoro do každé známé písničky vkládám svá vlastní slova i melodii? A co tomu říká hudebník po mém boku, který to všechno musí poslouchat? Dneska už se tomu jenom směje. ;-)
3) Zlaté hodinky, které bych ještě před nějakým časem obešla obloukem, ale teď momentálně mám ráda  rychle letící retro čas zahalený ve zlaté. Hodinky si hoví na CéDéčku od mého muže, kde zpívá neuvěřitelná Nina Simone, Louis, Ella i Billie Holiday. 
4) Krabici s máslovými sušenkami zvědavě okukuje keramické zviře, moje oblíbené, ač bez jednoho ucha. 

Ještě než prozatimně zavřu okenice Těšícího okénka na petlici, zajímá mě, jaké věci teď zrovna zvedají náladu vám, moji milí?





Vivi podpis

49 komentářů:

  1. Na těšící okénko se budu vždycky těšit! Kolotoč mě nadchnul nejvíc. Krásný týden, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  2. Těšící okénko je mooc fajn! :) Já bych brala tu tabuli! :D A do zlatých hodinek sem se taky zamilovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. súhlasím s caryfuckou.. ten kolotoč je úplne čarovný!" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krasny vyber, tabule v kuchyni je podle me nej vec, sama si ji planuji az teda jednou budu mit vlastni kuchyn, az budu proste velka:) Jinak dozicku si pamatuju, je z MandS, ze? Okukovala jsem ji pred Vanocemi:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, přesně tak, M&S je na plechovky machr ;-). Moc Ti přeju, abys měla, až budeš velká, velikou tabuli, kam si budeš psát a kreslit ty nejmilejší poznámky!

      Vymazat
  5. Úžasný parfém od Bvlgari - Rose Essentielle a Diary 2012 od Paperblanks..... každý deň ich s radosťou chytám do rúk......je fajn mať okolo seba veci,ktoré nás robia šťastnejšími :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní9:58

    Já bych nejradši to CD se stylovou muzikou, máš super muže :-))!!!!Hrozně jsi mě rozesmála tím "muzikantským odstavcem". Díky za úžasný článek takle při pondělku!!! Dominika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, jsem ráda, že jsem tě rozesmála. A s tím super mužem musím souhlasit ;-)

      Vymazat
  7. Anonymní11:18

    jůh, všetko by som brala, perfektne!

    OdpovědětVymazat
  8. Oceňuji tento pohled na život, který se snažím stejně aplikovat, jenom jsem ho nestudovala, ale život mě tím, k "zoufalosti" mých rodičů a sourozenců vybavil. A tak mé každodenní "virtuální" okénko, je už první ranní pohled z opravdového okna do naší zahrady a na mojí lásku:-D.
    Užívej si každé maličkosti,protože: "nikdy nevíš, kdy tě zneužije velký problém"!
    Posílám úsměv k dnešnímu okénku, jako dnešní slunce:-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, jako vždy - spoustu milých slov. Děkuju moc! :-***

      Vymazat
  9. Vivi, uz ted se tesim na dalsi tesici okenko! V tom tvem se mi moc libi ta tabule, uplne me svrbi prsty jak bych na ni neco namalovala... A co tesi nejvic me, po ranu chut kavy, rychla jizda autem, svitani, sum more - proste ty nejobycejnejsi veci a prece tak uzasne. Mej hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, nejobyčejnější věci jsou vždycky ty nejkrásnější. A ty nejjednodušší věci jsou nejúčelnější. ;-)

      Vymazat
  10. Anonymní15:56

    ach Vivi, tá tabuľka je rozkošná, rovnako ako sušienky, či hracia skrinka ♥ mám podobný talent vždy vykúzliť inú pieseň z tej pôvodnej :D a tie zlaté hodinky, sú jednoducho krásne :) mňa poslednú dobu veľmi teší naoko nepatrná šperkovnička, ktorú každé ráno otváram :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beth, doufám, že nepatrnou šperkovnici, která Tě každé ráno těší, uvidím někdy u tebe! A moc děkuju za milý komentář. Vždycky se tu na Tebe moc těším.

      Vymazat
  11. Jee, zlati tu hraci plechovku z M&S mám taky, propadla jsem jí na první pohled! A ty sušenky v ní- mňáááááááááááááááám!!!! Jinak opravdu, je to nádherná vánoční písnička, miluju ji v podání Binga Crosbyho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandři, takže to fakt není písnička "Ochraňte mě má maměnko"? ;-)) Sušenky už v tom našem kolotoči bohužel nejsou, vzaly rychle za svý.

      Vymazat
  12. P.S. Děkuju vám všem za moc milé komentáře a těším se, až spolu zase otevřeme další Těšící okénko. V nejbližší době si ale spolu upečeme čokoládový dort ;-). Vivi

    OdpovědětVymazat
  13. Milá Vivi,
    to máš dnes pěkné potěšení! Nejvíc se mi asi líbí ten kolotoč; my dnes s manželem zpívali na pohřbu jakousi Mamko, Vám..., to jen taková asociace :).
    Radost mi dnes udělala zavařovačka Weck, kterou jsem ukořistila v sekáči za dvacku; oni tam mívají všelijaké poklady, naštěstí mi vadí, že je tam vytrvale nakouřeno, tak zas tolik neutratím :).
    A mám radost z polštáře, který jsem KONEČNĚ (asi po třech letech :) ) ušila z bílého svetru s irským vzorem - je sice trochu šišatý, asi mé nadšení bylo větší než pozornost, ale je měkounký, přesně k povalování v mrazivých dnech.
    Přeju hezký večer, milá! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, opravdu hodně zajímavá asociace. Ten můj kolotoč je ale přece jen o něco veselejší ;).
      Dělají ti radost úžasné domácí poklady a jsem ráda, že je občas u tebe vidím na vlastní okuláre! ;-)

      Vymazat
  14. Těšící okénko bude príma sekce tvého blogu! Krásně se těšíš:-). Ta tabule je suprová! Mě momentálně největší radost dělá pohled na kluky, když už spinkají:-D, ráno čerstvá káva, klícko-poklůpek od Madame Stolz, pod který chodím mlsat Mozartovy kouličky a Tofifee, horká vana plná voňavé pěny...no dál nebudu vyjmenovávat, bylo by toho hodně, hodně moc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, baví mě tvoje radost ze života!

      Vymazat
  15. Milá Vivi. Těšící se okénko je super nápad:) Zaujal mě ten zimní kolotoč. Krom toho že je to hezká věcička, má to ještě i jiné uplatnění?
    Mě teď zrovna hodně baví - knížečka s našimi fotkami z cest, kterou mi manžel nechal udělat k narozeninám,
    - bylinný povzbuzující likér Kilt sladký jak peklo, který si dávám když se učím (aby mi to líp šlo),
    - plyšový puffin, tedy papuchalk jménem Pufík, kterého jsem si přivezla z Islandu a s kterým od té doby spávám (ale pšššššt).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Pufíkovi budu mlčet jako zařezaná. Slibuju ;-). Vidím, že jsi taky "těšící typ".
      Kolotoč je otevírací, takže se do něj vejde spousta pokladů (původně v něm byly sušenky s bílou čokoládou...ale to už je jen vzpomínka) ;-)

      Vymazat
  16. NO, něco by se našlo na čem ulítávám.........
    Vivi,jestli chceš, tak si u mně vyzvedni ocenění
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaromilko, jakpak bych nechtěla?! Stavím se určitě a moooc děkuju!

      Vymazat
  17. Anonymní21:22

    Vivi, musím říct, že tvé těšící okýnko mě potěšilo, protože ty máš samé moc krásné věci. Chtěla bych u vás bydlet. Navíc podle všeho máš taky manžela s vynikajícím vkusem (CD s Ninou Simone mi ještě nikdy nikdo nedal). A on na něco hraje,když jsi psala,že je hudebník? Mějte se oba nádherně.
    P.S. Mě teď nejvíc těší tenhle blog, zvedá mi náladu každý nový článek.
    Petra Holferová,tvá pravidelná návštěvnice:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, děkuju, mám radost, že Tě to u mě baví.

      Můj muž přesně ví, z čeho jsem nadšená - tohle CD byla trefa!

      Hraje v kapele Singhaia http://bandzone.cz/singhaia
      (on hraje a já tancuju - aspoň takhle to máme rozděleno doma) ;-)

      Vymazat
  18. Anonymní21:23

    Jo a to zvířátko bez ouška je DOKONALÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

    OdpovědětVymazat
  19. Taky chci své těšící okénko. :) Moc se mi líbí Vaše tabule a také ty sušenky. :) Mé těšící okénko by se skládalo asi ze samých pochutin, ale ty bohužel foťák nezachytí, když je sním rychleji, než ho najdu. Nevím, zda je to tím bincem nebo mým neustálým přecpáváním se! :)

    Krásný týden! ;*

    P.S.: Jak dlouho jsi s přítelem? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečno L., však máme všichni svá Těšící okénka ;-). S přítelem jsem byla 9 let, než si mě i přes mé vyzpěvování vzal za ženu a teď už jsme spolu dalších 6 let. Sečíst už to musíš sama ;-).

      Vymazat
  20. Těšící okénko - prima název. Ty hodinky jsou moc pěkné.

    OdpovědětVymazat
  21. jsem pro horkou vanu, 5 filmů za sebou, pyžamový den a krásné věci pro potěšení. mě těší dnes krásná kniha o zdravém (a hlavně dobrém) jídle s nádhernými fotkami. dále mě těší každý den mých pár vůní, většinou přírodních, se zeleným čajem. a pak hrneček teplé obilné kávy se sojovým mlékem a něco malého sladkého k tomu.
    Vivi, zavítej ke mně zase, čeká tam na Tebe něco...♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Calenndulko, mám velkou radost z tvého komentáře, protože jsem v něm poznala, jak dobře mě znáš a jak pečlivě čteš mé články :-**. Děkuju mockrát a k tobě na návštěvu už chvátám! ;-)

      Vymazat
  22. Jé, máte hezké vychytávky Vivi. Krásné kráááásnéééé.... Takové zlaté hodinky jsem kdysi měla, ztratila jsem je v UK na diskotéce. :((((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, ráda bych Ti řekla, že jsem je tam tehdy našla, ale tohle jsou jiné hodinky ;-)). Já jednou ztratila na koncertně kabát ;-).

      Vymazat
  23. vivi,
    ten kolotoc je vazne bajecny, beztak je kouzelny, takze ma vlastni melodii pro kazdeho ;-)
    a muz je hudebnik? tedy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, tak jsi na to kápla. Není to mým podivuhodným sluchem, ale kouzlem kolotoče ;-). Muziky není nikdy dost, proto jsem si vzala hudebníka ;-)

      Vymazat
  24. Anonymní19:18

    Jó ta Vivi se má! Obklopená spoustu krásných věcí, za muže muzikanta (o tom sníme všechny) 8-) a k tomu moc hezký blog.
    Jó ta Vivi se prostě má! Zastav se u mě na blogu-mám tam něco,co se ti bude líbit..........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlato, komentář jsi dala jako "anonymní", takže nevím, kde se mám zastavit. Písni mi sem adresu blogu, ráda zajdu - zvědavost pohání všechny moje činy ;-). A jinak děkuju za milou chválu, nečte se to špatně ;-).

      Vymazat
  25. Tabule je super a ten točící kolotoč se mi také strašně líbí, mám ráda takyhle plechové ,,hračky´´

    Na mém blogu zrovna probíhá giveaway, třeba se budeš chtít zúčastnit :-) http://marketatrpisovska.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  26. ty hodinky jsou dokonalé! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Jak to že mi tento článok ušiel ...no teda musím sa pozrieť na blogloviny že či ťa tam mám ...:)
    Idem si ho chytro prečítať a potom ešte zareagujem ....
    Mimochodom kupila som si noví foťák ...ale pśśśt nikomu ani muk ...:)

    OdpovědětVymazat
  28. Krásne vecičky ...teda Vivi tie hodinky sú nádherné ale popravde sa mi viacej " zamlouvá " to CD s tými úžasnými autormi

    OdpovědětVymazat
  29. ten kolotoc je rozkosny

    saschanitra.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. Opravdu moc krásný věci !! :))

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj, kde se berou jelínkové kolotoče, které hrají na přání a dle libosti? :)

    OdpovědětVymazat